matylda1001 12.01.17, 15:47 Bez Sejmu, bez Senatu, bez Prezydenta, bez Prokuratury, Bez Trybunału Konstytucyjnego... doczekaliśmy się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 15:53 A w Hiszpanii byl i jest BOOM gospodarczy jak w zadnym innym kraju i to dzieki temu, ze nie mieli RZADU: www.welt.de/wirtschaft/article157972004/Ohne-Regierung-boomt-Spanien-wie-kein-zweites-Euro-Land.html www.huffingtonpost.ca/2016/10/14/spain-no-government-economy-booming_n_12489226.html buhahaaaaaa..... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Blad w rozumowaniu 12.01.17, 22:04 nazimno napisał: > A w Hiszpanii byl i jest BOOM gospodarczy jak w zadnym innym kraju i to dzieki > temu, > ze nie mieli RZADU: > > www.welt.de/wirtschaft/article157972004/Ohne-Regierung-boomt-Spanien-wie-kein-zweites-Euro-Land.html > > www.huffingtonpost.ca/2016/10/14/spain-no-government-economy-booming_n_12489226.html > > buhahaaaaaa..... Rzad hiszpanski nadal pracuje, ale w oparciu o istniajace ustawy. Nie probuje tworzyc nowych. I to sprzyja gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Blad w rozumowaniu 13.01.17, 12:40 "Kwitnaca gospodarka nie potrzebuje polityki" - cytat z "Welt.de". Krotko mowiac - panie i panowie w garniturach sa tylko dekoracja, ktora nie powinna sie wtracac do tego, co sie na scenie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Blad w rozumowaniu 13.01.17, 16:04 nazimno napisał: > "Kwitnaca gospodarka nie potrzebuje polityki" - cytat z "Welt.de". > > Krotko mowiac - panie i panowie w garniturach sa tylko dekoracja, ktora nie pow > inna sie wtracac > do tego, co sie na scenie dzieje. Kwitnąca gospodarka może nie potrzebuje, ale ludzie potrzebują. Bo decyzje na co wydać zebrane podatki to jest właśnie polityka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 15:54 Fuj, Duda i kamieni kupa! I to widać, to słychać, to czuć! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:09 i do tego bez opozycji......z jajami Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:23 To wszystko źle się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:26 ale mamy kieszonkowego-fur erka robiącego za I sekretarza, Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:38 ... który usiłuje wmówić, że wstał z kolan ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 18:04 ave.duce >... który usiłuje wmówić, że wstał z kolan ;)< Jaka to różnica? czy na stojąco, czy na kolanach to poprzednikom i tak do pięt nie dosięga. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Trzeba wywietrzyć salę sejmową bo smród okropny 12.01.17, 19:21 Pampersy i podpaski wywalić i będzie dobrze .Do 25 powinno się wywietrzyć .Siema . Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowiedziec 12.01.17, 21:59 ogladajac transmisje z przesluchan prokuratorow i sedziow w komisji AG. Nadal mamy Sejm, Senat, TK i wybranego w glosowaniu bezposrednim prezydenta. I niestet nadal tych samych sedziow, ktorzy za ewidentne bledy nie moga byc ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 01:27 mara571 >Nadal mamy Sejm, Senat, TK i wybranego w glosowaniu bezposrednim prezydenta< Wy może i macie, ale ja tu napisałam o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 01:31 matylda1001 napisała: > Wy może i macie, ale ja tu napisałam o Polsce. > Celniej nie można było trafić! Szacun, Matyldo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mieszka 13.01.17, 06:48 jacych na terytorium Polski. Doskonale rozumiem twoje intencje i ubolewam nad twoja indolencja. Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Senatu, a prezydenta nie wybieraja obywatele w wyborach bezposrednich. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 12:10 Polacy nie mają już od jakiegoś czasu prezydenta ani TK. Teraz nie mają też sejmu ani senatu. Bo tacy jak ty Polakom ukradli po kolei te instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 14:08 Interia: czekam na utworzenie panstwa podziemnego wedlug planu Ziemkiewicza. A tak przy okazji zapytam: jak to sie stalo, ze w peowskim panstwie prawa popelniono tak elementarny blad, ktory uniewaznia wybor 3 sedziow TK? Czy orzeczenia TK, ktore zapadly z ich udzialem sa prawomocne? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 14:37 Nie popełniono żadnego błędu. Wszystkie wyroki TK są prawomocne, łącznie z tymi, których do tej pory bezprawnie nie opublikowaliście, popełniając zresztą tym samym poważne przestępstwo, za które kiedyś w końcu odpowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 16:35 Ponieważ ty tak twierdzisz...?! Skoro jesteś aż tak ogromnym autorytetem prawniczym to po co nam TK? Damy ci pensję Rzeplińskiego, będzie taniej i prościej interpretować zawiłości polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 14:55 mara571 napisała: > Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Sen > atu Słabe macie te szkolenia w webbrygadzie... Albo znowu źle zapamiętałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 15:02 mara571 napisała: >Doskonale rozumiem twoje intencje i ubolewam nad twoja indolencja. < Gorzej Ci, Maruśka? wcale nie rozumiesz moich intencji i na dodatek nie rozumiesz co znaczy słowo 'indolencja' > Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Senatu, a prezydenta nie wybieraja obywatele w wyborach bezposrednich.< No, nie mówiłam, że Ci gorzej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 12:18 Brawo, Matylda! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Skompromitowani sądziowie i urzędnicy odejdą. 13.01.17, 02:05 Lub już odeszli. Sanacja państwa i dobro jego obywateli tego wymaga. Potrzebuje ktoś uwikłanych w aferę "Amber Gold" sędziów i prokuratorów ? Ktoś pewnie potrzebuje. Większość społeczeństwa - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 07:55 matylda1001 napisała: > Bez Sejmu, bez Senatu, bez Prezydenta, bez Prokuratury, Bez Trybunału Konstytuc > yjnego... doczekaliśmy się. > Za to ze SKOKami (na kasę) - forum.gazeta.pl/forum/w,28,163158621,163158621,Szczurek_SKOKi_piramida_finansowa_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 W skokach na kase nikt wam nie dorowna 13.01.17, 14:11 150 mld z OFE to najlepszy przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W skokach na kase nikt wam nie dorowna 13.01.17, 15:51 Nam? Opamiętaj się, kaczystko. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Mam pytanko 13.01.17, 08:03 Czy jak Rostowski i banda kradli Polakom pieniądze z OFE I TK to zatwierdzał jako legalne ci panowie Rymar, Tuleja, Zubik byli w składzie orzekającym? Jeśli tak to ten wyrok nie ma mocy prawnej i nie rodzi żadnych skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Mam pytanko 13.01.17, 12:17 O cholera. Tatiana nam awansowała na obersędziego :) Czy byli, łatwo było sprawdzić, póki mgr Przyłębska nie wyczyściła strony Trybunału. Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:25 Skuteczność " propagandy, sączonej przez media głównego nurtu doprowadziłą do tego, że zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana z fotela (fotelika) prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:50 kultywator.scierniskowy napisał: > Skuteczność " propagandy, sączonej przez media głównego nurtu doprowadziłą do t > ego, że zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana > z fotela (fotelika) prezesa. hehehehe,kurdupel to szeregowy posel bez znaczenia chcesz tu udowodnic cyngiel???? Uwazajcie towarzyszu Wielgus wkraczasz na "pole minowe",prezesik nie lubi takich bredni a msciwy jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:23 Przepełniony po brzegi empatią westchnę tylko: Jakże mi go szkoda, co za biedny komuch ku...! Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:52 kultywator.scierniskowy napisał: >zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana z fotela (fotelika) prezesa.< A co, może nieprawda?! Powszechnie wiadomym jest, że pisiarzom zęby trzeba rwać przez odbytnicę bo bez pozwolenia prezespana gęby nie otworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:21 I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:29 kultywator.scierniskowy napisał: > I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd? > Z empirii :) Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:32 Możesz owo doświadczenie empiryczne opisać? Któreż to zmysły i za jakim pośrednictwem doszły do takiego wniosku? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:37 kultywator.scierniskowy napisał: > Możesz owo doświadczenie empiryczne opisać? Mogę, ale mi się nie chce. > Któreż to zmysły i za jakim pośrednictwem doszły do takiego wniosku? empiria 1. «doświadczenie» 2. filoz. «poznanie za pośrednictwem zmysłów» sjp.pwn.pl/sjp/empiria;2457264.html Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:47 To - jeżeli pozwolisz - ja spróbuję opisać ten prosty mechanizm, który powoduje intelektualną dezercję w okopach zjednoczonego (a co za tym nadąża - jednomyślnego) frontu obrony demokracji w skrócie KOD. A propos, czy za usługę wystawić f-rę VAT czy wystarczy "uproszczony"? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:50 Róbta co chceta. Ja idę na sanki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:56 A to nie przeszkadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:55 A jeszcze jedno, bo zwróciłaś uwagę na "masło maślane": Doświadczenie docierające do zmysłów wynika z oddziaływania na nie różnych czynników. W tym wypadku /rzeczone/ czynniki są nazwane, mają swoje tytuły. Chodziło mi o opisanie tego doświadczenia, które zbudowało taki obraz. Gdzieś zaczerpnełaś bodźce, które elektrycznie pobudziły neurony i synapsy. Bo chyba nie doświadczyłem tego osobiście, nie jesteś z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 17:45 kultywator.scierniskowy >I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?< Od stomatologów. Odpowiedz Link Zgłoś
kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 18:17 Roooozumiem! Od stomatologów. Acha.... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 18:52 matylda1001 napisała: > kultywator.scierniskowy > > >I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?< > > Od stomatologów. > > :))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś