Dodaj do ulubionych

Państwo teoretyczne

12.01.17, 15:47
Bez Sejmu, bez Senatu, bez Prezydenta, bez Prokuratury, Bez Trybunału Konstytucyjnego... doczekaliśmy się.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 15:53
      A w Hiszpanii byl i jest BOOM gospodarczy jak w zadnym innym kraju i to dzieki temu,
      ze nie mieli RZADU:

www.welt.de/wirtschaft/article157972004/Ohne-Regierung-boomt-Spanien-wie-kein-zweites-Euro-Land.html

www.huffingtonpost.ca/2016/10/14/spain-no-government-economy-booming_n_12489226.html

buhahaaaaaa.....
      • mara571 Blad w rozumowaniu 12.01.17, 22:04
        nazimno napisał:

> A w Hiszpanii byl i jest BOOM gospodarczy jak w zadnym innym kraju i to dzieki
        > temu,
        > ze nie mieli RZADU:
        >
        > www.welt.de/wirtschaft/article157972004/Ohne-Regierung-boomt-Spanien-wie-kein-zweites-Euro-Land.html
        >
        > www.huffingtonpost.ca/2016/10/14/spain-no-government-economy-booming_n_12489226.html
        >
        > buhahaaaaaa.....

Rzad hiszpanski nadal pracuje, ale w oparciu o istniajace ustawy. Nie probuje tworzyc nowych. I to sprzyja gospodarce.
        • nazimno Re: Blad w rozumowaniu 13.01.17, 12:40
          "Kwitnaca gospodarka nie potrzebuje polityki" - cytat z "Welt.de".

Krotko mowiac - panie i panowie w garniturach sa tylko dekoracja, ktora nie powinna sie wtracac
          do tego, co sie na scenie dzieje.
          • snajper55 Re: Blad w rozumowaniu 13.01.17, 16:04
            nazimno napisał:

> "Kwitnaca gospodarka nie potrzebuje polityki" - cytat z "Welt.de".
            >
            > Krotko mowiac - panie i panowie w garniturach sa tylko dekoracja, ktora nie pow
            > inna sie wtracac
            > do tego, co sie na scenie dzieje.

Kwitnąca gospodarka może nie potrzebuje, ale ludzie potrzebują. Bo decyzje na co wydać zebrane podatki to jest właśnie polityka.

S.
    • porannakawa01 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 15:54
      Fuj, Duda i kamieni kupa!
      I to widać, to słychać, to czuć!
    • l_zaraza_l Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:03
      Ano.
    • szwampuch58 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:09
      i do tego bez opozycji......z jajami
    • pies_na_czarnych Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:23
      To wszystko źle się skończy.
      • buldog2 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 18:57
        Tak mi się widzi. Źle.
    • m.c.hrabia Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:26
      ale mamy kieszonkowego-fur erka robiącego za I sekretarza,
      • ave.duce Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:38
        ... który usiłuje wmówić, że wstał z kolan ;)
        • szwampuch58 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 16:40
          a reszta padla na pysk
        • matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 18:04
          ave.duce

>... który usiłuje wmówić, że wstał z kolan ;)<

Jaka to różnica? czy na stojąco, czy na kolanach to poprzednikom i tak do pięt nie dosięga.
          • ave.duce Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 18:20
            Nawet drabinka nie pomaga...
    • rzewuski1 Re: Państwo teoretyczne 12.01.17, 18:59
      Ale z szeregowym posłem.
    • taniarada Trzeba wywietrzyć salę sejmową bo smród okropny 12.01.17, 19:21
      Pampersy i podpaski wywalić i będzie dobrze .Do 25 powinno się wywietrzyć .Siema .
    • mara571 O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowiedziec 12.01.17, 21:59
      ogladajac transmisje z przesluchan prokuratorow i sedziow w komisji AG.
      Nadal mamy Sejm, Senat, TK i wybranego w glosowaniu bezposrednim prezydenta. I niestet nadal tych samych sedziow, ktorzy za ewidentne bledy nie moga byc ukarani.
      • matylda1001 Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 01:27
        mara571

>Nadal mamy Sejm, Senat, TK i wybranego w glosowaniu bezposrednim prezydenta<

Wy może i macie, ale ja tu napisałam o Polsce.
        • iza.bella.iza Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 01:31
          matylda1001 napisała:

> Wy może i macie, ale ja tu napisałam o Polsce.
          >

Celniej nie można było trafić! Szacun, Matyldo! :)
        • mara571 ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mieszka 13.01.17, 06:48
          jacych na terytorium Polski.

Doskonale rozumiem twoje intencje i ubolewam nad twoja indolencja.
          Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Senatu, a prezydenta nie wybieraja obywatele w wyborach bezposrednich.
          • pogromca_bzdury Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 12:10
            Polacy nie mają już od jakiegoś czasu prezydenta ani TK. Teraz nie mają też sejmu ani senatu. Bo tacy jak ty Polakom ukradli po kolei te instytucje.
            • mara571 Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 14:08
              Interia: czekam na utworzenie panstwa podziemnego wedlug planu Ziemkiewicza.
              A tak przy okazji zapytam: jak to sie stalo, ze w peowskim panstwie prawa popelniono tak elementarny blad, ktory uniewaznia wybor 3 sedziow TK? Czy orzeczenia TK, ktore zapadly z ich udzialem sa prawomocne?
              • pogromca_bzdury Re: Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 14:37
                Nie popełniono żadnego błędu. Wszystkie wyroki TK są prawomocne, łącznie z tymi, których do tej pory bezprawnie nie opublikowaliście, popełniając zresztą tym samym poważne przestępstwo, za które kiedyś w końcu odpowiecie.
                • kultywator.scierniskowy Re: Polecam genialny felieton RAZa na portalu 13.01.17, 16:35
                  Ponieważ ty tak twierdzisz...?!
                  Skoro jesteś aż tak ogromnym autorytetem prawniczym to po co nam TK?
                  Damy ci pensję Rzeplińskiego, będzie taniej i prościej interpretować zawiłości polskiego prawa.
          • pogromca_bzdury Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 14:55
            mara571 napisała:

> Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Sen
            > atu

Słabe macie te szkolenia w webbrygadzie... Albo znowu źle zapamiętałaś.

• matylda1001 Re: ja pisze o Polkach, a nie o Europejczykach mi 13.01.17, 15:02
            mara571 napisała:

>Doskonale rozumiem twoje intencje i ubolewam nad twoja indolencja. <

Gorzej Ci, Maruśka? wcale nie rozumiesz moich intencji i na dodatek nie rozumiesz co znaczy słowo 'indolencja'

> Precyzyjne okreslilam filary wladzy w Polsce, a nie w Niemczech. Tam nie ma Senatu, a prezydenta nie wybieraja obywatele w wyborach bezposrednich.<

No, nie mówiłam, że Ci gorzej? :)
        • yoma Re: O panstwie teoretycznym mozna sie sporo dowie 13.01.17, 12:18
          Brawo, Matylda!
    • adalberto3 Skompromitowani sądziowie i urzędnicy odejdą. 13.01.17, 02:05
      Lub już odeszli. Sanacja państwa i dobro jego obywateli tego wymaga. Potrzebuje ktoś uwikłanych w aferę "Amber Gold" sędziów i prokuratorów ? Ktoś pewnie potrzebuje. Większość społeczeństwa - nie.
    • ave.duce Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 07:55
      matylda1001 napisała:

> Bez Sejmu, bez Senatu, bez Prezydenta, bez Prokuratury, Bez Trybunału Konstytuc
      > yjnego... doczekaliśmy się.
      >

Za to ze SKOKami (na kasę) -

forum.gazeta.pl/forum/w,28,163158621,163158621,Szczurek_SKOKi_piramida_finansowa_.html
      • mara571 W skokach na kase nikt wam nie dorowna 13.01.17, 14:11
        150 mld z OFE to najlepszy przyklad
        • ave.duce Re: W skokach na kase nikt wam nie dorowna 13.01.17, 15:51
          Nam? Opamiętaj się, kaczystko.
    • taniarada Mam pytanko 13.01.17, 08:03
      Czy jak Rostowski i banda kradli Polakom pieniądze z OFE I TK to zatwierdzał jako legalne ci panowie Rymar, Tuleja, Zubik byli w składzie orzekającym? Jeśli tak to ten wyrok nie ma mocy prawnej i nie rodzi żadnych skutków.
      • yoma Re: Mam pytanko 13.01.17, 12:17
        O cholera. Tatiana nam awansowała na obersędziego :)

Czy byli, łatwo było sprawdzić, póki mgr Przyłębska nie wyczyściła strony Trybunału.
    • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:25
      Skuteczność " propagandy, sączonej przez media głównego nurtu doprowadziłą do tego, że zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana z fotela (fotelika) prezesa.
      • szwampuch58 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:50
        kultywator.scierniskowy napisał:

> Skuteczność " propagandy, sączonej przez media głównego nurtu doprowadziłą do t
        > ego, że zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana
        > z fotela (fotelika) prezesa.
        hehehehe,kurdupel to szeregowy posel bez znaczenia chcesz tu udowodnic cyngiel????
        Uwazajcie towarzyszu Wielgus wkraczasz na "pole minowe",prezesik nie lubi takich bredni a msciwy jak cholera
        • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:23
          Przepełniony po brzegi empatią westchnę tylko:
          Jakże mi go szkoda, co za biedny komuch ku...!
      • matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 14:52

>zlęknione lemingi pośledniego sortu uwierzyły, że Polska jest kierowana z fotela (fotelika) prezesa.<

A co, może nieprawda?! Powszechnie wiadomym jest, że pisiarzom zęby trzeba rwać przez odbytnicę bo bez pozwolenia prezespana gęby nie otworzą.
        • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:21
          I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?
          • iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:29

> I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?
            >

Z empirii :)
            • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:32
              Możesz owo doświadczenie empiryczne opisać?
              Któreż to zmysły i za jakim pośrednictwem doszły do takiego wniosku?
              • iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:37

> Możesz owo doświadczenie empiryczne opisać?

Mogę, ale mi się nie chce.

> Któreż to zmysły i za jakim pośrednictwem doszły do takiego wniosku?

empiria
                1. «doświadczenie»
                2. filoz. «poznanie za pośrednictwem zmysłów»
                sjp.pwn.pl/sjp/empiria;2457264.html
                • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:47
                  To - jeżeli pozwolisz - ja spróbuję opisać ten prosty mechanizm, który powoduje intelektualną dezercję w okopach zjednoczonego (a co za tym nadąża - jednomyślnego) frontu obrony demokracji w skrócie KOD.
                  A propos, czy za usługę wystawić f-rę VAT czy wystarczy "uproszczony"?
                  • iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:50
                    Róbta co chceta. Ja idę na sanki:)
                    • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:56
                      A to nie przeszkadzam.
                  • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 16:55
                    A jeszcze jedno, bo zwróciłaś uwagę na "masło maślane":

Doświadczenie docierające do zmysłów wynika z oddziaływania na nie różnych czynników.
                    W tym wypadku /rzeczone/ czynniki są nazwane, mają swoje tytuły.
                    Chodziło mi o opisanie tego doświadczenia, które zbudowało taki obraz. Gdzieś zaczerpnełaś bodźce, które elektrycznie pobudziły neurony i synapsy. Bo chyba nie doświadczyłem tego osobiście, nie jesteś z PiS?
          • matylda1001 Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 17:45
            kultywator.scierniskowy

>I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?<

Od stomatologów.
            • kultywator.scierniskowy Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 18:17
              Roooozumiem! Od stomatologów. Acha....
            • iza.bella.iza Re: Państwo teoretyczne 13.01.17, 18:52
              matylda1001 napisała:

> kultywator.scierniskowy
              >
              > >I tu rodzi się pierwsze pytanie: powszechnie wiadomo skąd?<
              >