Dodaj do ulubionych

Antyradio publikuje grafikę z hasłem ...

04.02.17, 08:56
...„Polish Camps.Not German. Remember!”

www.anti-defamation.org/rdiplad/aktualnosci/antyradio-publikuje-grafike-z-haslem-polish-death-camps-not-german-remember-reagujemy/
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 09:48
      A jakiś link do tej publikacji Antyradia?
      • erka-4 Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 11:17
        wariant_b napisał:

> A jakiś link do tej publikacji Antyradia?

A po co ci antyradio,to winno ci wystarczyć:

We wtorek wieczorem, w związku z publikacją na portalu stacji artykułu "I Ty możesz walczyć z polskimi obozami zagłady w internecie", złożyliśmy do prokuratury zawiadomienie na Antyradio - poinformowała PAP Reduta Dobrego Imienia.

www.rp.pl/Media/170209583-Reduta-Dobrego-Imienia-zlozyla-zawiadomienie-do-prokuratury-na-Antyradio.html#ap-1
        • wariant_b Reduta Dobrego Imienia czyli Orzeł Świrski 04.02.17, 12:12
          erka-4 napisał:
          > A po co ci antyradio,to winno ci wystarczyć:

W związku z tą publikacją ???
          www.antyradio.pl/Technologia/Internet/I-Ty-mozesz-walczyc-z-polskimi-obozami-zaglady-w-internecie-13011
          Ta Reduta Dobrego Imienia ???
          bazy.ngo.pl/profil/228976/Fundacja-Reduta-Dobrego-Imienia-Polska-Liga-Przeciw-Znieslawieniom
          • 99venus Re: Reduta Dobrego Imienia czyli Orzeł Świrski 04.02.17, 12:38
            Przecież to są debile,których zwoje mózgowe są proste.
            A to wszystko przez PRL zamiast pasania kóz dal im szkoły i wysłał do miasta a tam się zapisali do PiS albo do narodowców.
            To przykre,że takimi idiotami trzeba egzystować w jednym kraju.
            • kylax1 Świrski ma nazwisko wręcz idealne. :) 04.02.17, 14:13
              Totalny debil i świr zwie się Świrski. Lepiej być nie może. :)
            • 141288bs Re: Reduta Dobrego Imienia czyli Orzeł Świrski 04.02.17, 20:49
              Wszyscy ktorzy nie godza sie z falszem historycznym,to sa debile,tak? Ty,99venus,okreslajac tak
              nie godzacych sie z tym falszem,do jakiego grona siebie zaliczasz - mozesz nazwac sie?
              • snajper55 Re: Reduta Dobrego Imienia czyli Orzeł Świrski 04.02.17, 20:54
                141288bs napisał:

> Wszyscy ktorzy nie godza sie z falszem historycznym,to sa debile,tak? Ty,99venu
                > s,okreslajac tak
                > nie godzacych sie z tym falszem,do jakiego grona siebie zaliczasz - mozesz nazw
                > ac sie?

Jakim fałszem? Czy Oświęcim jest niemieckim czy polskim obozem? Czy Wrocław jest niemieckim czy polskim miastem?

S.
              • 99venus Re: Reduta Dobrego Imienia czyli Orzeł Świrski 04.02.17, 21:13
                Debilami są ci,którzy mają problemy ze zrozumieniem prostych tekstów.Ja się nie godzę z pisią głupotą,którą rozsiewacie.I bardzo wiele osób nie godzi się z systematycznym zakłamywaniem i fałszowaniem rzeczywistości przez pisowców i ich najmitów.
                Siebie zaliczam do porządnych ludzi walczących z pisuarową okupacją Polski i niszczeniem kraju.
    • szwampuch58 Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 10:18
      polskie obozy,kurna a tymczasem
      www.dw.com/pl/niemiecka-prasa-o-pograniczu-kradn%C4%85-co-si%C4%99-da-spieni%C4%99%C5%BCy%C4%87/a-37404872
      • erka-4 Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 10:55
        szwampuch58 napisał:

>kurna a tymczasem

- no właśnie,czyli Tuleję należy zamknąć a wówczas Ziobro z Błaszczakiem sobie poradzi.
        • erte2 Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 13:46
          erka-4 napisał: -
          no właśnie,czyli Tuleję należy zamknąć....
          No właśnie, marzy ci się, marzy...
          Bolszewizm wyłazi z ciebie wszelkimi otworami, cuchnie z daleka i zatruwa wszystko wokół.
          Marzą ci się następcy kryżych, piotrowiczów, barcewów, tęsknisz za "sprawiedliwością socjalistyczną" która działa zgodnie z wytycznymi płynącymi z Komitetu Centralnego (tym razem na Nowogrodzkiej), oczekujesz na dyspozycyjnych sędziów, prokuratorów i inna taką swołocz która bez szemrania i natychmiastowo będzie spełniać wszyskie zachcianki żoliborskiego kurdupla i jego przydupasów (w tym i twoje).
          • erka-4 robaczku ... 05.02.17, 09:39
            ...skoroś nie zrozumiał o co chodzi to ci wyjaśnię.
            Takich sędziów jakim jest pan Tuleja z grona sędziów należy rugować.
            Nie dość,że podrywa sędziowski autorytet to uprawia jawną probandycką a tym samym antypaństwową politykę co jest równoznaczne z postawą antyspołeczną.

Któż to słyszał,żeby wyrok uzasadniać duszną celą i jakimiś wydumanymi więziennymi torturami ?
            To czemu pan Tuleja tylko mówi a nie zgłosi wypadku tortury do prokuratury ?

Śmiem twierdzić z pełną odpowiedzialnością,że bandycka mafia ma bardzo długie ręce,którymi do sądów sięga.
            Kasę także,a KASTA na kasę jest łasa.
            • wariant_b Re: robaczku ... 05.02.17, 10:46
              erka-4 napisał:
              > ...skoroś nie zrozumiał o co chodzi to ci wyjaśnię.

Wyrok dotyczy przetrzymywania w areszcie tymczasowym przez okres 9 lat,
              mimo iż w śledztwie nie udało się potwierdzić udziału w zabójstwie gen. Papały,
              a śledztwo od dłuższego czasu zmierzało w zupełnie innym kierunku.

I nie jest to pierwszy wyrok w tej sprawie.
              Poprzednio zasądzono 1.1 mln złotych - cztery razy więcej.
              wiadomosci.onet.pl/kraj/sad-11-mln-zl-dla-boguckiego-za-niesluszny-areszt-ws-zabojstwa-papaly/8qrpxw
              > To czemu pan Tuleja tylko mówi a nie zgłosi wypadku tortury do prokuratury ?

Bo to właśnie prokuratura wnioskowała o areszt tymczasowy.
              Dlaczego nie ma postępowania dyscyplinarnego w prokuraturze - to jest ciekawe.

> Takich sędziów jakim jest pan Tuleja z grona sędziów należy rugować.

A takich sędziów jak obecna prezes TK sędzina Przyłębska?
              • erka-4 na chłopski rozum... 05.02.17, 12:24
                Nic nie wspomniałem o odszkodowaniu,czy słuszne czy nie,ani też o jego wysokości,nie mnie to oceniać,nie jestem sędzia tylko zwykłym chłopem.
                Oceniam jedynie pana sędziego Tuleję i jego wyroku uzasadnienie : duszna cela,tortury i inne więzienne "cuda".
                Więzienie to nie ośrodek wczasowy,a pan Tuleja dał wyraźny sygnał światu przestępczemu,że miejsce ich odosobnienia wielką jest krzywdą dla nich.

Na mój chłopski rozum przestępcy nie można gnębić ale też nie można z bandziorem się cackać.
                Każdy więzień winien w więzieniu pracować ciężko zarabiając na swoje utrzymanie oraz na szkód wyrównanie.

Sąd i sędzia jest od obrony społeczeństwa przed światem przestępczym,a pan Tuleja swoją POLITYKĄ uprawianą w sądzie potwierdził,że często jest wręcz odwrotnie.

Dlatego jako chłop polski twierdzę,że tego typu sędziów należy rugować z sędziowskiego środowiska,bo zachodzi podejrzenie,że tak on jak i jemu podobni idą na smyczy przestępców.

Obywatel polski ma prawo domagać się aby sędzia był w 100 procentach niezależny.
                Od kogokolwiek.
                Zależnym ma byś jedynie od SUWERENA,którym jest także chłop polski.
                • wariant_b Re: na chłopski rozum... 05.02.17, 14:10
                  erka-4 napisał:
                  > Oceniam jedynie pana sędziego Tuleję i jego wyroku uzasadnienie :
                  > duszna cela, tortury i inne więzienne "cuda".

Oceniasz to, co media usiłowały zasugerować ciemnemu ludowi.

> Każdy więzień winien w więzieniu pracować ciężko zarabiając na swoje
                  > utrzymanie oraz na szkód wyrównanie.

Zapewne to samo uznał sąd. Że pobyt w więzieniu wystarczająco
                  zabezpieczał przed możliwością mataczenia, a więzień również
                  mógł być w razie potrzeby dostarczany do prokuratury.
                  Zatem pobyt w areszcie wydobywczym, zwłaszcza wobec braku
                  potwierdzenia zarzutów prokuratury w materiale dowodowym
                  był bezprawny. Za bezprawny areszt należy się odszkodowanie.

> Sąd i sędzia jest od obrony społeczeństwa przed światem przestępczym

Nie, nie są. Do obrony społeczeństwa jest Policja i są prokuratury.
                  Sąd jest od orzekania o winie i wymierzania stosownej kary.

> Dlatego jako chłop polski twierdzę, że tego typu sędziów należy rugować
                  > z sędziowskiego środowiska

Dlaczego - poprzedni wyrok w sprawie bezpodstawnego aresztowania
                  był podobny, tylko przyznana kwota odszkodowania czterokrotnie wyższa.
                  Zatem udało się zmniejszyć rozmiar odszkodowania zapewne uznając,
                  że dopiero po przejęciu śledztwa przez prokuraturę łódzką przetrzymywanie
                  w areszcie na wniosek prokuratury warszawskiej było nieuzasadnione.
                  Ale widać w sądzie nie udało się prokuraturze udowodnić, że były
                  wystarczające podstawy do przedłużania aresztu do 9 lat.

> Obywatel polski ma prawo domagać się aby sędzia był w 100 procentach niezależny

Tak - ale również od opinii i oczekiwań obywatela polskiego
                  czy nacisków "demokratycznie wybranych władz".
                  Czasy samosądów i sądów ludowych na szczęście już minęły.
                  Sądy działają na podstawie przepisów prawa, a nie opinii chłopa.

Niech Skarb Państwa wystąpi teraz w imieniu prokuratury do prezydenta
                  o ułaskawienie. Prezydent podpisze. Będziemy mieli ciekawy precedens.
                  • 99venus Re: na chłopski rozum... 05.02.17, 15:01
                    I właśnie do tego sprowadza się problem.Niestety jest to zbyt trudne żeby pisuarki to pojęły.
                  • erka-4 Re: na chłopski rozum... 05.02.17, 16:37
                    Nie odnosiłem się do sprawy ani do wyroku,skomentowałem jedynie to co na własne uszy słyszałem a co stwierdził pan sędzia Tuleja,kiedy swój wyrok ogłaszał a tak stwierdził:

- że delikwent cierpiał w celi bo mu tam było duszno,no i jeszcze stwierdził,że w więzieniach stosowane są tortury.
                    Takie słowa jako dodatek do wyroku to zwykła POLITYKA,bo co to ma wspólnego z wyrokiem takim lub innym.

Pan sędzia jeśli ma dowody na tortury oraz,że normy przebywania w więzieniu czy areszcie odbiegają od przepisowej normy,to fakt taki winien zgłosić do prokuratury,żeby wszczęła dochodzenie.
                    Zwykły chłop to wie a sędzia nie wie,skoro nie wie to jaki z niego prawnik ?
                    A jeśli wie i tylko tak sobie pieprzy to jego też należy wypieprzyć.
                    Tyle i tylko tyle,ale zrobić należy to szybko,żeby nie robił więcej szkody.
                    • 99venus Re: na chłopski rozum... 05.02.17, 17:55
                      To dziwne ale wszyscy normalni potraktowali słowa sędziego jako uzasadnienie wyroku.Mniej kumaci usłyszeli politykę.Za poprzedniego ministra zdrowia łatwiej było z wizytą u laryngologa.
                    • wariant_b Re: na chłopski rozum... 05.02.17, 18:42
                      erka-4 napisał:
                      > Nie odnosiłem się do sprawy ani do wyroku,skomentowałem jedynie to co na własne
                      > uszy słyszałem a co stwierdził pan sędzia Tuleja,kiedy swój wyrok ogłaszał a tak stwierdził:
                      > - że delikwent cierpiał w celi bo mu tam było duszno,no i jeszcze stwierdził, że
                      > w więzieniach stosowane są tortury.

Widocznie takie zarzuty zawarte były w pozwie.

Nie sądzę, żeby sąd ustalał jakie warunki klimatyczne panowały w celi
                      w okresie ostatnich dziewięciu lat, ani nie sądzę, żeby kierownictwo
                      aresztu monitorowało zawartość tlenu i dwutlenku węgla w celach.

Więc nawet jeśli odczucia aresztowanego były subiektywne, to fakt
                      nieuzasadnionego zastosowania aresztu był jak najbardziej obiektywny
                      i możliwy do stwierdzenia w sposób nie budzący wątpliwości sądu.

---
                      A tak na marginesie - więźniom przetrzymywanym w polskich więzieniach
                      przez amerykańskie służby Europejski Trybunał Praw Człowieka przyznał
                      odszkodowania po 100 tys. Euro i Polska je zapłaciła.
                  • erka-4 wypada się odnieść do tego twojego... 05.02.17, 17:15
                    ...stwierdzenia :

ja twierdzę:Sąd i sędzia jest od obrony społeczeństwa przed światem przestępczym

ty dla odmiany:Nie, nie są. Do obrony społeczeństwa jest Policja i są prokuratury.
                    Sąd jest od orzekania o winie i wymierzania stosownej kary.

A co będzie jak sędzia jest członkiem bandyckiej mafii,przecież może,nikt mu nie może zabronić i będąc od nikogo zależnym będzie wydawał stosowne wyroki,a może bo w z prawem jest tak albo też inaczej i zawsze będzie zgodnie z prawem,bo to zależy kto i jak na prawo patrzy.
                    Batonik staje się równy tirowi paliwa,albo na odwrót.

No i jeszcze skoro już żeśmy się tak w te sprawy zagłębili,chyba ten podsądny przez pana Tuleję od win uwolniony został niegdyś przez innego sędziego na karę skazany.
                    Nie sądzisz,że tamten sędzia winien płacić stosowne odszkodowanie ?

Dlaczego za błędy sędziego płacić ma podatnik ?
                    • wariant_b Re: wypada się odnieść do tego twojego... 05.02.17, 18:58
                      erka-4 napisał:
                      > A co będzie jak sędzia jest członkiem bandyckiej mafii...

To można się odwołać od wyroku. Może sędzia kolejnej instancji będzie
                      członkiem innej, konkurencyjnej mafii. A może sprawa trafi do Sądu
                      Najwyższego, gdzie aż roi się od gangsterów, a ten poprosi o pomoc Trybunał
                      Konstytucyjny, gdzie dla odmiany sędziami są byli agenci służb specjalnych oraz
                      osoby nie nadające się do zawodu sędziowskiego, a więc obiektywne i uczciwe?

> Dlaczego za błędy sędziego płacić ma podatnik ?

A jeśli podatnik też należy do mafii, to co - ma nie ponieść konsekwencji?
            • 99venus Re: robaczku ... 05.02.17, 11:05
              No właśnie.W Rosji bolszewicy to zrobili po 1917 roku,w Polsce po 1944 i powtórnie teraz zaczynają.
    • 99venus Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 04.02.17, 11:01
      Jak powszechnie wiadomo pisi obywatel trochę ułomny jest umysłowo więc nie wszystkie subtelności ironii do niego docierają.
    • kylax1 Polacy, nauczcie się co to wolność słowa, bo na 04.02.17, 13:26
      razie macie faszyzm, a nie demokrację, jak RoSSja.
      • erka-4 Re: Polacy, nauczcie się co to wolność słowa, bo 04.02.17, 17:09
        kylax1 napisał:

razie macie faszyzm, a nie demokrację, jak RoSSja.

- no tak,tylko czy ty wiesz co to jest demokracja a co faszyzm ?
        Jeśli ja słyszę o torturach czynionych na polskich zbrodniarzach dzisiaj,o których pan sędzia Tuleja
        mówił,to ja życzę Polakom po wieki faszyzm taki.
        • 99venus Re: Polacy, nauczcie się co to wolność słowa, bo 04.02.17, 19:54
          A możesz to napisać po polsku?Tyle lat i nie jesteś w stanie się nauczyć?
          • erka-4 ważne żeś zrozumiał... 05.02.17, 09:28
            99venus napisał:

> A możesz to napisać po polsku ? Tyle lat i nie jesteś w stanie się nauczyć ?
            >

...bo gdyby być miało inaczej to byś się do treści przypieprzył.
            • 99venus Re: ważne żeś zrozumiał... 05.02.17, 11:06
              Nie mogłem się przypieprzyć bo nie było do czego-tekst niezrozumiały.Więc może wrócisz do szkoły?
              • erka-4 Re: ważne żeś zrozumiał... 05.02.17, 12:27
                I niech tak zostanie.
        • kylax1 Wania, po jakiemu to jest? 04.02.17, 22:02

• snajper55 Ziobro mówił o polskich obozach śmierci! 04.02.17, 20:19
      Co na to Reduta Dobrego Imienia?

wiadomosci.onet.pl/kraj/zbigniew-ziobro-zapowiada-kary-za-okreslenia-polskie-obozy-smierci/zj6nej4

S.
      • kylax1 Mnie co innego interesuje. 04.02.17, 22:05
        Czy ten Ziobro zdaje sobie sprawę, że poza Polską nikogo nie obchodzą polskie sądy, prawo, wyroki itd.?
        • erka-4 kropla wody... 05.02.17, 09:21
          kylax1 napisał:

> Czy ten Ziobro zdaje sobie sprawę, że poza Polską nikogo nie obchodzą polskie s
          > ądy, prawo, wyroki itd.?

...skałę drąży.
          • x2468 Re: kropla wody... 05.02.17, 17:26
            Ziobro drąży skalę? Raczej palcem w dudzie I sekretarza.
    • szlachcic Re: Antyradio publikuje grafikę z hasłem ... 05.02.17, 21:59
      juz niebawem beda polskie obozy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka