Dodaj do ulubionych

Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu

03.03.17, 20:50
ale to byla kielabasa ale z polskiego Tesco za 6 zl kg - a nie osmiorniczki wiec pisowscy wyborcy dudzie wybacza
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21450901,kancelaria-chce-od-gazety-sprostowania-ws-zdjec-dudy-z-kielbasa.html#Prze
Obserwuj wątek
    • danka1 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 03.03.17, 21:09
      Chciałeś chyba napisać "dykta" za 6 zł.
      • alistair-p Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 03.03.17, 22:48
        Ja w sprawie nazewnictwa.Jeśli chodzi o "dyktę"jest to płyn o kolorze fioletowym i mocy 92% alkoholu etylowego,świetnie nadaje się do popijania tej tescowej "kiełbachy"
        P.S. to z gwary warszawskiej :-)
        • l_zaraza_l Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 10:26
          W gwarze łódzkiej to "kościanka" - on wizerunku trupiej główki na etykiecie.
          • yoma Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 10:56
            Jest jeszcze "jagodzianka na kościach" - od koloru i wspomnianej główki.
      • mariner4 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 02:58
        50% poliester.
        M.
    • j-k ja dzis chlalem koshera... 03.03.17, 21:13
      no ale nie jestem PL-katolikiem
      a jedynie skromnym evangelikiem - to mi wolno.
      stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
    • matylda1001 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 03.03.17, 21:24
      Post polega na umartwianiu się i rezygnacji z tego, co sprawia przyjemność. Tak więc nie chodzi tu o kiełbasę, bo tej Maliniak z pewnością nie pragnie, chodzi o jazdę na nartach, której to przyjemności jak widać nie może poświęcić w ramach postu.
      Przekonanie, że post polega na niejedzeniu mięcha cechuje katolickie prymitywy, które nie mają pojęcia o zasadach własnej religi.
      • szlachcic Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:46
        Maliniak jak i kazdy pisowski polityk ma cyklicznie pokazywac ze je to samo co pisowski wyborca
        Wiec pisowcy jedza kielbase z polskiego Tesco i do tego tylko w promocji, salceson i pasztetowa
        a z ryb tylko paprykarz szczecinski
        Ciemny pisowski lud w to wierzy i efekt na wyborach byl
      • lech1966 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 00:21
        matylda1001 napisała:

> Przekonanie, że post polega na niejedzeniu mięcha cechuje katolickie prymitywy,
        > które nie mają pojęcia o zasadach własnej religi.

Ale Matylda pojechałaś po autorze wątku i przytakiwaczom... Strzeliłaś tym samym samobója. A chłopaki od rana pracują nad tym, jak umilić innym weekend.. Teraz spodziewaj się linczu od zwolenników KOD.
        • matylda1001 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 01:41
          Coś Ci się poprzestawiało :) Katolickie prymitywy to np. urzędnicy z kancelarii Pierwszej Pacynki, którzy tak ochoczo rzucili się do obrony jego katolickiej czci. Przestraszyli się, że jedzenie mięsa w czasie postu nadwyręży wielkość Budynia w oczach jego bogobojnego elektoratu, bo ten elektorat też niestety nie rozumie sensu postu. Nieważne dla nich, że gamoń depcze Konstytucję, ważne czym się odżywia. Teraz powinni poddać analizie próbkę Pierwszej Kupy i opublikować wyniki w TVPis żeby żaden pisdzielec nie miał wątpliwości.
          A Ty o zwolenników KOD-u się nie martw.
          • lech1966 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 01:52
            matylda1001 napisała:

> Coś Ci się poprzestawiało :) Katolickie prymitywy to np. urzędnicy z kancelarii
            > Pierwszej Pacynki, którzy tak ochoczo rzucili się do obrony jego katolickiej c
            > zci.

A kto zaatakował jego cześć?? Bo jakoś nie zauważyłem?? Byłem przekonany że to autorzy wątku. A ty Matyldo przez nieuwagę wytrąciłaś im oręż z ręki.

. Nieważne dla nich, że gamoń depcze Konstytucję

Skoro poprzednik wyłożył nią podłogę to i ten musi jakoś przejść,,nie wydaje cie się Matyldo?

> A Ty o zwolenników KOD-u się nie martw.

Ja tam się nie martwię, Mam nadzieje że wigilijny pasztet nie zaszkodził opozycji i nie było badania stolca na obecność "ciamajdanu" w pasztecie..
            • matylda1001 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 12:20
              Przepraszam ale jakoś nie mam ochoty na bicie piany. Pozostańmy przy własnej opinii.
    • mara571 nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 03.03.17, 21:26
      z zielona salata widoczna na zdjeciu.
      wpolityce.pl/media/330005-totalny-absurd-tygodnik-podhalanski-wietrzy-afere-i-zarzuca-prezydentowi-ze-jadl-kielbase-w-piatek-kedryna-to-faszerowany-pomidor
      • szlachcic Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 03.03.17, 21:44
        Duda skromnie spedzil dzien i posilil sie daniem dla plebsu za 2 zl
      • matylda1001 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 03.03.17, 21:44
        Wiesz co, Marusiu? Tak naprawdę to ja mam gdzieś to, czym żywi się ten pan. Wolałabym wszakże żeby zamiast postu, przestrzegał Konstytucji, na którą przysięgał.
        • l_zaraza_l Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 04.03.17, 10:35
          Cóż, najwyraźniej człowiekowi, który łamie zasady swojej religii, łatwo przychodzi też łamanie innych zasad.
          • mn7 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 07:33
            Przecież przysięgając dodał "tak mi dopomóż Bóg".
        • szlachcic Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 04.03.17, 18:52
          a mnie interesuje to co jada w post bo przeciez pokazuje swoja wybitna katolickosc na kazdym kroku
          • matylda1001 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 04.03.17, 21:01
            Z kiełbasy niech go rozlicza proboszcz. Polacy rozliczą go przy uranach, z Konstytucji.
            • lech1966 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 00:26
              matylda1001 napisała:

> Z kiełbasy niech go rozlicza proboszcz. Polacy rozliczą go przy uranach, z Kons
              > tytucji.

Prawidłowo Matyldo..prawidłowo.. też jestem za tym aby wszyscy stosowali się do zapisów Konstytucji RP.
              • matylda1001 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 01:09
                Coś podobnego! To Ty też nie zagłosujesz już na Budynia?
                • lech1966 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 01:25
                  matylda1001 napisała:

> Coś podobnego! To Ty też nie zagłosujesz już na Budynia?

Jak będzie łamał konstytucję to nie zagłosuję na PRP A Dudę,,ale jak na razie niczego nie złamał. Co najwyżej nagiął, a że nie jest jedynym więc nie widzę problemu..
                  • matylda1001 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 01:54
                    Nagiął, powiadasz... Cóż, to trochę tak, jak z tym pluciem w twarz i opadami deszczu...
                    Jedynym rzeczywiście nie jest bo Kurdupel i pisi nie lepsi, ale mam nadzieję, że wszyscy zmieszczą się w pierdlu.
                    I nawet nie będzie miał prawa bronić się tak, jak ci w Norymberdze "ja tylko wykonywałem rozkazy"
                    • lech1966 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 02:00
                      matylda1001 napisała:

> Nagiął, powiadasz... Cóż, to trochę tak, jak z tym pluciem w twarz i opadami de
                      > szczu...
                      > Jedynym rzeczywiście nie jest bo Kurdupel i pisi nie lepsi, ale mam nadzieję, ż
                      > e wszyscy zmieszczą się w pierdlu.
                      > I nawet nie będzie miał prawa bronić się tak, jak ci w Norymberdze "ja tylko wy
                      > konywałem rozkazy"

Oj Matyldo, żeby to było takie proste to byłoby cudownie,,ale tak nie jest. Nie wiem tez dlaczego nazywacie Kaczyńskiego "kurdupel"??? czy to podnosi wasze "ego"???, to juz tak kiepsko z wami???. Bo ja nie nazywam swoich przeciwników czy obiektów dyskusji "epitetami"
                      • kfugktru23 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 08:09
                        A kto zaczął? Ko nazwał kogo "gestapo"?
                      • matylda1001 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 12:31
                        lech1966 napisał:

>Nie wiem tez dlaczego nazywacie Kaczyńskiego "kurdupel"???

Napoleon był mały ale wielki, nikt by go kurduplem nie nazwał. W przypadku Kaczora to nie epitet ale stwierdzenie faktu, i nie o wzrost siedzącego psa tu chodzi (bo to jest niezależne od niego) ale o kondycję moralną. Kaczyński to kurdupel moralny - najgorszy typ z możliwych.

>Bo ja nie nazywam swoich przeciwników czy obiektów dyskusji "epitetami"<

Ty już nie musisz, Twój idol robi to za Ciebie.
            • szlachcic Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 05.03.17, 09:43
              TVPIS powie ze ta kielbase podstepnie podrzucil mu Tusk a ciemny pisowski lud to kupi
      • behemot17-13 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 03.03.17, 23:36
        Co miał prezydent w ustach? Czy aby było to postne? Konsumował czy po prostu wcinał? Pomidor i tyle na temat w temacie. Czołowi dziennikarze, najtęższe głowy polskiego dziennikarstwa dają newsa - pan prezydent nie konsumował kiełbaski, raczył się pomidorkiem. Długopis, narty i teraz pomidor. Prezydent przecież.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 04.03.17, 08:57
        Jejku jak to sobrze że portal wpotylice zawsze jest na posterunku by pomóc panu prezydentowi.
      • x2468 Re: nie kielbasa, ale faszerowane pomidory 04.03.17, 12:32
        Pomidory powiadasz- tak może twierdzić jedynie ostatni kmiot który faszerowanych pomidorów nigdy nie widział. To tak jakbyś próbowała jeść gołąbka z ryżem nadziewając go całego na widelec.
        images.altarta.com/img/4/0/40f2fad8348f74458a604af9a8bd4d75.jpg
        Napisz jeszcze dlaczego wygoniono turystów z pietra na którym futrowano kiełbasą prezia pis? Czyżby wstydził się przy ludziach jeść paluchami?
    • ukos Nie przestrzega pan postu? Pomidor! 03.03.17, 22:20
      Łamie pan konstytucję? Pomidor!
      • rabbi.rozencwajg Jest żydem i ma do tego prawo! 03.03.17, 22:40
        pod warunkiem że kiełbasa jest wołowa, lub drobiowa!
        • szlachcic Re: Jest żydem i ma do tego prawo! 04.03.17, 18:54
          to byla kielbasa z ryby
          • rabbi.rozencwajg Re: Jest żydem i ma do tego prawo! 04.03.17, 19:12
            szlachcic napisał:
            to byla kielbasa z ryby
            ---------------------------
            Ale ryba jest symbolem chrześcijaństwa, więc pytanie; czy to jest kosher, albo z drugiej strony, czy nie nastąpiła tu obraza uczuć religijnych?
            • szlachcic Re: Jest żydem i ma do tego prawo! 05.03.17, 09:48
              Kazdy pisowski pisowiec obraza moje uczucia religijne poniewaz bedac szmatą uwaza sie za prawdziwego katolika jakim jestem np ja
              ale ja rozumiem co jest napisane w biblii i zgadzam sie np z tym co mowi papiez w sprawach np uchodzcow czy milosci polskiego klechy do pieniedzy
              Pisowski katolik nie rozumie co w biblii jest napisane albo nigdy jej nie przeczytal a zdanie papieza ma w dupie bo wazniejszy dla pisowskiego katolika jest Jarek i Tadek - dwoch oszolomow ktorych katolikami trudno nazwac
    • taniarada Przebijasz posty wcześniej założone 03.03.17, 22:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,163500166,163500166,I_jak_tam_baranki_Poscicie_.html
      • adalberto3 Re: Przebijasz posty wcześniej założone 03.03.17, 22:56
        W zbliżeniu to wygląda na stek z tuńczyka z sałatą.
    • adalberto3 BORowcy przywieźli w termosie. 03.03.17, 22:51
      W tym barze łatwiej o mikrofalówkę niż o faszerowane pomidory (bez mięsa ?).
    • porannakawa01 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 00:32
      Duda wie, że będzie siedzieć!
      • mara571 ty masz ciekawe sny i marzenia 04.03.17, 19:44

• mariner4 Niech żre co chce. 04.03.17, 08:16
      ale po co ta hipokryzja?
      M.
      • horpyna4 Re: Niech żre co chce. 04.03.17, 09:55
        Dla mnie w tej całej historii najzabawniejsze jest to, że kancelaria zareagowała. Widać, jaki jest poziom umysłowy osób tam zatrudnionych: każde dowcipkowanie traktują ze śmiertelną powagą i czują się zobowiązani reagować zupełnie na serio.
    • kfugktru23 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 09:58
      Sumienie polskiego katolika zajmuje się głównie cudzym seksem.
      • j-k no jak kogo nie stac na wlasny... 04.03.17, 10:02
        kfugktru23 napisał:
        > Sumienie polskiego katolika zajmuje się głównie cudzym seksem.

no jak kogo nie stac na wlasny... - to nie dziwota....

ale zapewniam, ze my - polscy ewangelicy - zajmujemy sie glownie wlasnym :)

Podobnie jak i nasi Pastorzy - posiadajacy zony i dzieci...
      • szlachcic Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:49
        Ale trzeba uczciwie powiedziec ze pisowski katolik nie wtraca sie w zycie seksualne ksiezy i biskupow
        • j-k to akurat im sie chwali. 05.03.17, 07:36
          szlachcic napisał:
          > Ale trzeba uczciwie powiedziec ze pisowski katolik nie wtraca sie w zycie seksualne ksiezy i biskupow

ja jako lewicowy (polski) ewangelik - tez sie w zycie seksualne kleru nie wtracam.

- to ich sprawa.
          • szlachcic Re: to akurat im sie chwali. 05.03.17, 09:50
            jestes bardziej lewicowy od PISu?
            przeciez to sie k..... nie da
    • witek.bis Pokuta Andżeja 04.03.17, 10:51
      To za tę poranną kiełbasę, grzeszny Andżeju! A po mszy zapraszam na zimną wódeczkę pod ciepłą karkóweczkę.
    • adalberto3 Co by to było, gdyby zemdlał i leżał na śniegu ... 04.03.17, 12:13
      ... bo nie zjadł czegoś kalorycznego. Jazda na nartach wymaga odpowiedniego pożywienia.
      • szlachcic Re: Co by to było, gdyby zemdlał i leżał na śnieg 05.03.17, 09:51
        to niech w kabinie ciszy przy zgaszonym swietla wpierd....... osmiorniczki
    • prawdawaszaboli Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 13:41
      Dlaczego kłamiesz ?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 16:16
        Gdzie kłamie, emdżik?
        • x2468 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:00
          Pewnie chce powiedzieć ze prezio ma paszcze niczym buldog amerykański i bez problemu bierze takiego pomidora.
    • mai-ra3 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:11
      Pan Prezydent zjadł kiełbasę wyborczą? oj, oj .... co to teraz bedzie;)
    • erka-4 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:15
      Ta kiełbasa to tak jak ta uśpiona wiewiórka na złamanym konarze wygląda.
      Hit internetowy dla idiotów czyli lemingów.
      • aniechto.only Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:51
        Prezydencik je pomidorki, a drzewek nikt nie wycina. Pisdaczki szczęśliwe.
        • mara571 drzewo stoi, konar mu sie w grudniu odlamal 04.03.17, 19:49
          to stwierdzila prezydent Warszawy i jej zastepczyni.
          Do pojecia fake news trzeba dodac fake photo/picture.
          • adalberto3 Re: drzewo stoi, konar mu sie w grudniu odlamal 05.03.17, 13:34
            Urzędnicy odpowiedzialni za zieleń na warszawskiej Ochocie mają swoiste podejście do tematu. Na ich zlecenie wycięto mi
            60-letnie zdrowe drzewo, które znakomicie ocieniało balkon. Niestety zasłaniało również tablicę reklamową. Teraz jest lepiej widoczna na przystanku.
      • x2468 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 18:52
        Nie uśpiona lecz przejechana piłą łańcuchową. Jak widać prawie nie ma sierści. Pewnie zabił ja stres.
    • kylax4 Nie znam się na katolickich gusłach, więc się nie 04.03.17, 20:08
      będę wypowiadał.
    • sprawy.nie_ma Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 20:27
      kiełbasa jest zdrowa i pożywna
    • taniarada Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 20:33
      Totalna manipulacja poltyczka to takie same gwano jak sok z buraka.A hejtów co niemiara.
    • man_sapiens Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 20:59
      Świadkowie - borowcy zeznają, że to była kiełbasa rybna.
      • snajper55 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 12:33
        man_sapiens napisał:

> Świadkowie - borowcy zeznają, że to była kiełbasa rybna.

A ryba strasznie kwiczała przy zażynaniu.

S.
    • maszmi Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 23:08
      znowu zrobi ustawkę z hostią i dobrze będzie
      • szlachcic Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 09:54
        a moze za uratowanie hostii mozna zjesc w post 100kg kielbasy i lamac konstytucje? ........ a my sie czepiamy
    • 0sz-olom-z-radia-maryja Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 23:23
      To nie kiełbasa a pomidor! Kolejny fejk wyprodukowany przez zjednoczona spółdzielnie przemysłu pogardy . Takimi sensacjami jak ten czy ten o wiewiórce nic nie dkoracia a tylko Doprawiacie ze PiS będzie rządzić na wieki wieków amen
      • matylda1001 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 04.03.17, 23:28
        0sz-olom-z-radia-maryja

>PiS będzie rządzić na wieki wieków amen<

No to powinieneś się cieszyć :)
      • man_sapiens Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 18:37
        Pomidor krakowski. Z szynki, naturalnie wedzony.
    • taniarada cuda cuda ogłaszają 05.03.17, 00:25
      Tygodnik Podhalański” zaatakował prezydenta Andrzeja Dudę. „Wczoraj na nartach, na Kasprowym Wierchu jeździł Andrzej Duda. W przerwie wybrał się na lunch do budynku stacji kolejowej. Wyglądało w teleobiektywach, że jak każdy tu, po nartach, zajada się kiełbaską” - relacjonowała gazeta. Jednak z całej afery wyszła kompromitacja... „Wczoraj w nocy, z kręgów zbliżonych do Zarządu PKL (Polskie Koleje Linowe - red.) dotarła do nas informacja, że Kancelaria Prezydenta zamówiła u nich catering piątkowy - postny. Była ryba od Sitarza i pomidor faszerowany góralskim buncem (bundz)” - wycofał się okrakiem ze swoich rewelacji „Tygodnik Podhalański”Za „kiełbasianą aferę” wzięły się „Gazeta Wyborcza” i TVN24. Mimo kompromitacji „Tygodnika Podhalańskiego”, na łamach słowo „przepraszam” nie padło.Gonić dziadów.
    • ferdynand_007 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 00:53
      :))))))))))))
      40 milionowy kraj w 21 wieku, w środku Europy. I zabobony.

A swoją drogą wpadł we własne sidła, jakby mniej na klęczkach przebywał to tego szamania kiełbasy nikt by nie zauważył.
      • mariner4 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 06.03.17, 08:08
        A w końcu ile było mięsa w tej kiełbasie?
        M.
        • nazimno Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 06.03.17, 08:27
          W polskich kielbasach gatunkoweg miesa
          juz dawno nie ma. Sa glownie odpadki
          po rozdzieleniu tusz.

Jedz kiedys na "Gruene Woche" i kup sobie
          wloskie salami z truflami. Zrozumiesz, o
          czym pisze.
        • szlachcic Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 06.03.17, 16:54
          Pisowscy politycy jedza kielbase najtansza gdzie miesa nie ma wogole
          Solidaryzuja sie tym samym i utozsamiaja z pisowskim plebsem ktory na niego glosuje
    • zbychu51 Re: Duda zajada sie kiełbasą w czasie postu 05.03.17, 07:56
      Niech się zajada. Tylko niech szanuje i przestrzega Konstytucję. I niech przestanie być długoPISem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka