pieluchy-i-sliniaczki 06.03.17, 17:19 ...tawariszczu rosyjski kandydacie na gubernatora Prywislankiego Kraju, enkawudowski synku Jarosławie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsk175 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 17:51 Zaraz pisiory odpowiedzą, że enerdowskim...... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 19:18 Aha. Przyjdzie Końcówkaalfabetu i powie nam, że Sztazi. Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a D.T. był zgłoszony do RE przez Camerona (?) 06.03.17, 20:18 wsk175 napisał: > Zaraz pisiory odpowiedzą, że enerdowskim...... z tego co ja pamiętam, to kandydaturę D.T. na szefa RE zgłosił brytyjski premier David Cameron. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ee tam, Austriackie gadanie.... 07.03.17, 10:05 wsk175 napisał: > Zaraz pisiory odpowiedzą, że enerdowskim...... ee tam austriackim - promowal go Acybiskup Wiednia, Kardynal König podobnie jak Marszalka Pilsudskiego promowal Wywiad Austriacki... niniwa22.cba.pl/jozef_pilsudski_i_obce_wywiady.htm Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 19:21 Był taki czas, że cały episkopat był "niemiecki", a najgłośniej krzyczał o tym tow. Moczar - ówczesny idol braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 20:10 Faktycznie Wojtyle wylansowali niemieccy biskupi. "Rozprowadzającym" był, jeśli mnie pamięć nie zawodzi, biskup Ratzinger. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 20:12 Za co zresztą został następcą Wojtyły. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 20:18 Uciekł do Watykanu. Już wiedział o tych pedofilach? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 kardynal Franz König byl Austriakiem, 06.03.17, 20:24 arcybiskupem Wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis ...czyli rodakiem Hitlera? 06.03.17, 20:34 Ale dlaczego mu to wypominasz? Nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: ...czyli rodakiem Hitlera? 06.03.17, 21:25 nie on jeden. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: kardynal Franz König byl Austriakiem, 06.03.17, 20:45 Biskupem Wiednia czyli obywatelem Rzeszy Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: kardynal Franz König byl Austriakiem, 06.03.17, 21:24 nie widzialam, ze Polacy na leza do ruchu Reichbürger. Odpowiedz Link Zgłoś
piq towarzyszko łgara, sprawcami wyboru Jana Pawła II 06.03.17, 22:44 ...byli kardynałowie niemieccy, a zwłaszcza kardynał przewodniczący episkopatu Niemiec Joseph Hoffner z Moguncji; cichym motorem odwalającym całą zakulisową robotę był kardynał Joseph Ratzinger, którego później JP2 ściągnął do siebie do Rzymu na szefa kongregacji ds. wiary. Konig tylko zgłosił jego kandydaturę, bo tak było politycznie, gdyż kardynałowie włoscy, których głosów trzeba było, by wybrać Karola Wojtyłę, od czasu Vaticanum II obawiali się wpływów kardynałów niemieckich w Kościele. Wzięło się to stąd, że świetnie zorganizowani Niemcy zdominowali V2 (przy współudziale Wojtyły zresztą, który wziął udział w napisaniu nowej konstytucji Kościoła). Jak macie pieprzyć dyrdymały, to się lepiej nie odzywajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 06.03.17, 21:50 istny krzyż pański z tym kościołami : www.nobeliefs.com/nazis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Związek Kraju Rad był w szoku 06.03.17, 23:30 Po wyborze Wojtyły na Papieża .Największy wpływ na wybór Papieża miał kardynał Wiednia Franz König .Oraz kardynał Siri po pierwszym dniu głosowania arcybiskup Genui rozpoczął rozmowy z kardynałem Johnem Królem, arcybiskupem Filadelfii, w których zadeklarował, że poprosi swoich zwolenników o przekazanie głosów na jednego z Polaków, o ile otrzyma od wsparcie od Amerykanów. W tym samym czasie agitację na rzecz kardynałów z Polski rozpoczął kard. König. Początkowo nie było oczywiste, że głosy padną na Karola Wojtyłę. Wiele wskazuje również na to, że wśród elektorów sondowano możliwość wyboru kard. Wyszyńskiego, on jednak konsekwentnie odmawiał zasłaniając się wiekiem i stanem zdrowia. Z każdą kolejną kolejką liczba głosów na Polaka rosła. Wspierali go kardynałowie z obu Ameryk, Azjaci, duchowni z Oceanii i Afryki. Poparł go także blok kardynałów europejskich skupionych wokół hierarchów niemieckich.Tu macie trochę racji towarzyszu Pieluchow ,ale nie do końca . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Związek Kraju Rad był w szoku 06.03.17, 23:50 taniarada napisał(a): > Po wyborze Wojtyły na Papieża .Największy wpływ na wybór Papieża miał kardynał > Wiednia Franz König . Czyli Wojtyła powinien przyjąć austriackie obywatelstwo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
piq to nieprawda, co piszesz,... 07.03.17, 02:21 ...sprostowałem to w poście powyżej do łgary. Ale powtórzę: Głównymi sprawcami wyboru Karola Wojtyły na papieża byli kardynałowie niemieccy, a zwłaszcza kardynał przewodniczący episkopatu Niemiec Joseph Hoffner z Moguncji; cichym motorem odwalającym całą zakulisową robotę był kardynał Joseph Ratzinger, którego później JP2 ściągnął do siebie do Rzymu na szefa kongregacji ds. wiary. Koenig tylko zgłosił jego kandydaturę, bo tak było politycznie, gdyż kardynałowie włoscy, spośród których kilku głosów trzeba było, by wybrać Karola Wojtyłę, od czasu Vaticanum II obawiali się wpływów kardynałów niemieckich w Kościele. Wzięło się to stąd, że świetnie zorganizowani Niemcy zdominowali V2 (przy współudziale Wojtyły zresztą, który wziął udział w napisaniu nowej konstytucji Kościoła). Koenig miał zbyt małą siłę przebicia. Prawdziwą siłą od czasu Soboru Watykańskiego II byli kardynałowie-elektorzy niemieccy, którzy praktycznie przeprowadzili reformę kościoła za Jana XXIII własnymi rękami. NIe wiem, co się z tobą dzieje. Powtarzasz propagandowe i kłamliwe brednie o "polskości to nienormalności" cioć Karnowskich (w razie potrzeby służę oryginalnym tekstem Tuska, który brutalnie sfałszowano w szmacie "wpotylicę.prl; w razie czego nie zamieszczono fotokopii tego tekstu, żeby sprawa się nie wydała), nie czytasz lub nie przyjmujesz do wiadomości merytorycznych postów. Rozumiem, że zaangażowanemu politycznie, a uczciwemu PiSowcowi jest dzisiaj wyjątkowo trudno - i głęboko ci współczuję. Ale nie można chować głowy w piasek, a tym bardziej próbować tłumaczyć, że to "wypadki przy pracy", bo to nieuczciwe. Za chwilę będzie pół kadencji i nie widać ani pół dobrej zmiany. Są tylko jaja i jasełka, pajacowanie oraz korumpowanie elektoratu pieniędzmi z kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 wszystko zelgane 07.03.17, 08:18 kardynal Joseph Hoffner nie byl nigdy biskupem w Moguncji, a w Münster apozniej aryciskupem Kolonii. Donald Tusk opublikowal w roku 1987 na lamach Znaku (390-391,1987,str. 190-192) artykul "Polak rozlamany". Stamtad pochodzi slynny cytat. Nikt nie musial nigdy czegokolwiek niszczyc. Archiwalne egzemplarze lib mikrofilmy tego zeszytu sa dostepne w bibliotekach uniwersyteckich. Odpowiedz Link Zgłoś
piq towarzyszko łgaro, oto strona i ilustracja... 07.03.17, 15:15 ...z portalu "wpotylicę.prl": Tekst linka Nie ma oryginału, bo tekst został przez redakcję sfałszowany. Przytaczałem już, w którym miejscu, towarzyszko sowietko. Karnowscy nie mogli pokazać oryginału, bo manipulacja wyszłaby na jaw. Zresztą każdy, kto wówczas działał w opozycji antykomunistycznej (a było nas bardzo, ale to bardzo niewielu) pamięta dokładnie to samo, o czym pisze w oryginalnym swoim tekście Tusk, towarzyszko. Byliśmy sfrustrowani, zmęczeni i przytłoczeni, z wrażeniem, że robimy rzeczy nikomu nieprzydatne i zupełnie nieskuteczne. Robiliśmy to z poczucia obowiązku, a nie entuzjazmu. Tekst Tuska każdy z nas przerabiał we własnej głowie wielokrotnie: o co ja właściwie walczę? Nie lepiej zająć się zarabianiem kasy na emigracji w Niemczech, jak wy to robiliście, towarzyszko łgaro? Nie macie o tym, towarzyszko, pojęcia. Ponieważ wyście wtedy, towarzyszko, zamiast walczyć o wolną Polskę, zarabiała dojczemarki w erefenie na peerelowskim paszporcie, to zamknijcie jadaczkę, bo nie macie moralnego prawa oceniać tych, którzy się z ówczesną sytuacją borykali. To, że kardynał Hoffner był arcybiskupem Kolonii, a nie Moguncji, to moja pomyłka; był jednakże jednocześnie przewodniczącym konferencji niemieckiego episkopatu. Ta pomyłka absolutnie nie obala mojej tezy, że JP2 został papieżem jako kandydat niemiecki, towarzyszko, bo jest jak literówka. Wasze usiłowanie zdezawuowania mojej wypowiedzi jest równie śmieszne, co wasze pretensje do bycia polską inteligentką. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niezupelnie nieprawda. 07.03.17, 16:15 piq napisał: Ta pomyłka absolutnie nie obala mojej tezy, że JP2 został papieżem jako kandydat niemiecki, Formalnie tak, ale Episkopat Niemiec dolaczyl sie do tego pozniej. Pierwszym promotorem wyboru JP II na Papieza, byl Arcybiskup Wiednia, kardynal König. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Ratzinger... 07.03.17, 23:46 ...ty chyba nie czytasz postów. Nie chce mi się pisać trzeci raz. Masz w dwóch miejscach w tym wątku. Koenig był zresztą za słaby na takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 towarzyszu piq, widze, ze nie dostarczono 07.03.17, 21:57 wam moich akt paszportwych, bo nie pisalibyscie glupot. PRL po stanie wojennym nie wydal mi paszportu. Ani jeden raz. W zwiazku z powyzszym wasz opis mojego zycia nijak ma sie do rzeczywistosci. Powtarzam, ze oryginal publikacji jest dostepny np. w bibliotece UW lub UKSW. Niedostepne sa nadal akta IM Oskar z Rosenholz-Datei. A tak naprawde, to wsrod dzialaczy opozycji, ktorzy nie dzialali w Warszawie czy Gdansku prawdziwa frustracja pojawila sie dopiero w trakcie realizacji porozumien z Magdalenki. Odpowiedz Link Zgłoś
piq macie obywatelstwo niemieckie, czy nie, Kameradin? 07.03.17, 23:28 ...no już, przyznawać się. Jesteście z tych patriotów, jak ten pajac Josef Drewniok, krórzy spierniczyli z Polski, a teraz chcą nas pouczać, jak tu powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: mam paszport z orlem, a nie z wrona towarzysz 08.03.17, 15:22 czarnym orłem ? -- www.facebook.com/zbigniewstonoga.ilovezuckerberg/photos/a.464197957072355.1073741828.399031766922308/755582601267221/?type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 07.03.17, 07:43 Czesi go chwalą! Czeski kandydat? Dadzą mu czeski paszport? Francuzi go chwalą! Francuski kandydat! Dadzą mu francuski paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ale DT ma tzw pochodzenie i bez problemu dostanie 07.03.17, 08:20 paszport niemiecki. Jezyk tez zna. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka a Tusk ubiega się o niemieckie obywatelstwo? 07.03.17, 08:22 chyba nie, sądzisz, że dadzą mu je wbrew jego woli? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jakos sie Wybroni :) 07.03.17, 10:16 - jak i ja sie wybronilem przed ta "gapa" - chociaz Slubna, pospolu z niemieckimi Urzedami mocno naciskala :))) ronsthings.com/store/product_info.php?products_id=218&osCsid=98tsdppe2944s6isa6m370f2t1 Odpowiedz Link Zgłoś
piq a wy macie, Kameradin Łgara, obywatelstwo Rzeszy? 07.03.17, 15:17 Macie paszport niemiecki, prawda? Zakłamana pseudopolska ćwierćinteligentko. Odpowiedz Link Zgłoś
thomsoro Re: a wy macie, Kameradin Łgara, obywatelstwo Rze 08.03.17, 12:26 Ma paszport Republiki Zaglebiowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: a wy macie, Kameradin Łgara, obywatelstwo Rze 08.03.17, 12:32 Ona nie jest Nadwołżańska? Odpowiedz Link Zgłoś
thomsoro Re: a wy macie, Kameradin Łgara, obywatelstwo Rze 08.03.17, 14:00 Sosnowiecka. To wiele tlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no ja, k... tej gapy nie mam , hloopcze, 08.03.17, 15:12 mimo 33 lat pobytu w Reichu no i co boli czy jak Tfuj jak zawsze, Dr. J.K. warszawiak Dr. Uniwersytetu w Akwizgranie. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: a wy macie, Kameradin Łgara, obywatelstwo Rze 08.03.17, 15:27 ona zalatuje Olgino o./Essen -- www.facebook.com/zbigniewstonoga.ilovezuckerberg/photos/a.464197957072355.1073741828.399031766922308/755582601267221/?type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś
gorszysort Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 07.03.17, 19:59 J S-W kandydat Putina Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Karol Wojtyła też był kandydatem niemieckim,. 07.03.17, 23:25 Rydzyk rozpoczął swoja karierę biznesowa w Niemczech od skubania starych niemieckich babć. Czy przyjął niemieckie obywatelstwo? Odpowiedz Link Zgłoś