Dodaj do ulubionych

Strach w oczach

13.04.17, 21:31
Strach w oczach
W siódmą rocznicę katastrofy dziennikarz Wiktor Bater rozmawiał z portalem Wp.pl. – Wiem z relacji naszych dyplomatów, którzy opiekowali się polskimi politykami, że Antoni Macierewicz spanikowany krzyczał, iż Rosjanie ich wszystkich wymordują. Chciał natychmiast wracać do Polski. Delegacja zjadła jednak obiad i dopiero odjechała specjalnym pociągiem do Warszawy. Jedna z osób opowiadała mi później, że minister Macierewicz w pociągu kazał zablokować wszystkie drzwi, pozamykać okna i zaciągnąć zasłony, by uniknąć strzałów snajperów – mówił Bater.

O panice i ucieczce Macierewicza mówią też inni uczestnicy wyjazdu.

Henryk Tomecki z Federacji Rodzin Katyńskich na uroczystości też jechał pociągiem. Pamięta, że do oczekujących na prezydenta dochodziły strzępy informacji. Najpierw, że są problemy z lądowaniem i są ofiary. Potem, że ofiar jest wiele, ale ktoś przeżył. Wreszcie, że nikt nie przeżył. – Wszędzie słyszeliśmy, że COŚ się stało, ale nikt nie wiedział, co dokładnie – wspomina Tomecki. – Była silnie odczuwalna atmosfera strachu. Nastąpiło gwałtowne przyspieszenie, że musimy natychmiast wsiadać do pociągu i odjeżdżać, był taki nerwowy pośpiech, wszyscy ciągle nas poganiali. Politycy, w tym i Macierewicz, siedzieli w jednym zamkniętym wagonie. Nie mogliśmy tam wejść. Kolega opowiadał, że gdy tylko pojawiła się informacja, że coś stało się z samolotem prezydenta, Macierewicz natychmiast zniknął, uciekał ze strachem w oczach.

Na miejscu zostały wieńce. Nikt ich nie złożył.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Strach w oczach 13.04.17, 21:35
      a pomiedzy oczami"Tworki" ........nic nowego wszyscy wiedza ze psychiczny gostek
      • witek.bis Re: Strach w oczach 13.04.17, 22:00
        Na katyńskim cmentarzu go nie zamordowali, na żoliborskim kiblu go nie rozstrzelali, więc dociągnął chłopina do 70-tki i zapewne dociągnie do setki, jeśli tylko przestanie jeździć jak wariat i zwolni tego pana Kazimierza, który ma już problemy z najprostszymi manewrami na parkingu.
    • taniarada Re: Strach w oczach 13.04.17, 22:28
      I co tak się dziwisz misiaczku.Putin morduje w kraju swoim i zagranicą . Giną naukowcy, politycy, biznesmeni. Jeśli doliczymy do tego ofiary wojen Putina, to wychodzą przerażające liczby.
      • buldog2 Re: Strach w oczach 13.04.17, 22:49
        Putina ten bohater nie powinien się bać. Putin swoich, jak widać, nie rusza.
        • j-k odwrotnie.- ten bohater nie powinien się bać 14.04.17, 05:56
          buldog2 napisał:
          > Putina ten bohater nie powinien się bać. Putin swoich, jak widać, nie rusza.

masz racje, ale Odwrotnie.
          Putin - to nie Stalin.

Obcych nie rusza.
          Swoich vide: Niemcow - nie oszczedza.
          • buldog2 Re: odwrotnie.- ten bohater nie powinien się bać 14.04.17, 18:27
            Skąd przypuszczenie, że morderstwo Niemcowa, to robota Putina? Krótko po nim cała opozycja, z, m. in., Nową i Piontkowskim, zgodnie mówiła, że Putin nic na tym nie skorzystał i nie jego w Rosji się podejrzewa.
            • j-k Oficjalna linia jest znana... 17.04.17, 18:21
              Niemcow zdenerwowal tylko Kadyrowa.

a Kadyrow jest nie do ruszenia.

nawet dla Putina ?
    • buldog2 Re: Strach w oczach 13.04.17, 22:53
      Myślę, że już wtedy wpadł na pomysł, jak to wszystko wykorzystać i urządził szopkę z tragedii.
      Co potwierdza i to, że z wielką szybkością wparował do pałacu prezydenckiego i zrobił... kwerendę. I to jeszcze, że są świadkowie, przy których przyznał, że wszystkie kłamstwa o zamachu to sposób na zdobycie władzy.
      • inocom Re: Strach w oczach 14.04.17, 02:12
        buldog2 napisał:

> Myślę, że już wtedy wpadł na pomysł, jak to wszystko wykorzystać i urządził szo
        > pkę z tragedii.
        > Co potwierdza i to, że z wielką szybkością wparował do pałacu prezydenckiego i
        > zrobił... kwerendę. I to jeszcze, że są świadkowie, przy których przyznał, że w
        > szystkie kłamstwa o zamachu to sposób na zdobycie władzy.

Coś w tym jest, Macierewicza nigdy nie znosiłem - chłód.

Mam ten defekt, z którym walczę :) że widząc człowieka czuję jego "aurę".
        O ile nawet Jaro mnie nie zraża, Macior powinien udać się na zasłużoną emeryturę.
    • taniarada Re: Strach w oczach 14.04.17, 06:28
      Niektórzy nie wiedzą, albo zapominają, że dla bolszewika i członka mongolskiej hordy, zabicie człowieka, to ot, pstryknięcie palcem. Nawet jeżeli jest to polski prezydent. Albo 22 tysiące Polaków strzałem w potylicę.
      • buldog2 Re: Strach w oczach 14.04.17, 18:32
        O ile wiadomo, póki co JAR mówił tylko o małym pistoleciku, którego może użyć (dokładnie nie wiadomo, o co chodziło, są różne wykładnie tej historii). Jeden strzał, to możliwe, ale to wszystko. Co innego Antoni.
    • keekees Ale jaja. 14.04.17, 18:21
      pies_na_czarnych napisała:
      > Strach w oczach
      ...
      > m wagonie. Nie mogliśmy tam wejść. Kolega opowiadał, że gdy tylko pojawiła się
      > informacja, że coś stało się z samolotem prezydenta, Macierewicz natychmiast zn
      > iknął, uciekał ze strachem w oczach.
      > Na miejscu zostały wieńce. Nikt ich nie złożył.

Ale jaja. To jemu już wtedy odbiło.
    • man_sapiens Re: Strach w oczach 15.04.17, 11:39
      Antoni Macierewicz w 1983 roku chciał się ze mną spotkać, miał coś ważnego do powiedzenia. Wyszedł na przepustkę z obozu dla internowanych. Zwrócił się o spotkanie i ja się z nim spotkałem, a to zawsze jest problem, gdy się w podziemiu spotykasz z kimś, kto nie jest w strukturach podziemia, bo trzeba się odpowiednio ubezpieczyć. Szybko uciekłem z tego spotkania, bo uznałem go za agenta KGB. On namawiał mnie do tego, żebym się ujawnił, mówił, że “Solidarność kaputt, że to koniec z Solidarnością” - i mówię to z ręką na sercu - “że tak naprawdę jedynym ratunkiem jest, żebyśmy tak autentycznie, naprawdę pokochali ZSRR, bo tylko, jak oni nam uwierzą, że my ich kochamy, to dadzą nam więcej wolności”. Taki człowiek! On ma być dziś liderem tamtej Solidarności?! Bogdan Lis
      www.newsweek.pl/polska/bogdan-lis-myslalem-ze-macierewicz-to-agent-kgb,artykuly,381262,1.html
      • pies_na_czarnych Re: Strach w oczach 15.04.17, 11:48
        Czym skorupka za młodu....
    • pies_na_czarnych Re: Strach w oczach 15.04.17, 14:05
      Tutaj bardziej chodzi o jego zapatrzenie w komunistów.
    • 141288bs Re: Strach w oczach 17.04.17, 11:21
      Byl widoczny w dzisiejszym programie Woronicza 17 - Grabiec z PO i Bejda z PSL, nie byli w stanie odpowiedziec w sprawie profanacji szczatkow ofiar zamachu smolenskiego. - Uciekali w tematy zastepcze,czerwien na twarzach nie wystarcza,trzeba potrafic powiedziec przepraszam a nie za ta profanacje obarczac Macierewicza.
      - Prawda was oskarza i wasze formacje polityczne rowniez - nie uciekniecie od niej.
      • pies_na_czarnych Re: Strach w oczach 17.04.17, 15:51
        Na czym ta profanacja polegała?
    • pkt4a Re: Strach w oczach 17.04.17, 13:59
      taki był przestraszony że wciągnął w biegu 3-daniowy obiad w hotelu , biedaczek
      --
      1 %
      wolnoscodreligii.pl/
    • behemot17-13 Re: Strach w oczach 17.04.17, 16:40
      Taka sytuacja. Spotkanie konspiratorów, pukanie w drzwi lokalu konspiratorów, konsternacja, zaniepokojenie i ...
      Otwieramy drzwi do łazienki a tam nasz towarzysz siedzi posrany na klopie i coś bełkocze.
      • pies_na_czarnych Re: Strach w oczach 17.04.17, 18:17
        a tam nasz towarzysz siedzi posrany na klopie i coś bełkocze.

przebrany w damskie szmatki :)
        bohater przez duze"B".
        • buldog2 Re: Strach w oczach 17.04.17, 20:37
          Właśnie takich werbuje się na agentów:
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot

--
          A poza tym sądzę, że Antoni powinien być skazany za zdradę stanu i spowodowanie katastrofy drogowej
          • behemot17-13 Re: Strach w oczach 17.04.17, 20:55
            Dwa bieguny są. Na jednej stronie ten co się nie kłaniał ubecji, na drugiej stronie bardziej wstydliwej, idea i wartości okazały się zwykłą najzwyklejszą sraczką.
            • 141288bs Minela Dwudziesta... 17.04.17, 21:05
              po raz pierwszy bez udzialu lotrow z PO i PSL. Przyjemnie bylo posluchac rzeczowej dyskusji,bez krzykow,zagluszen i osobistych wycieczek po za temat.- Teraz wiadomo,ze lotry z PO i PSL
              przychodza z zadaniem wywolywania awantur w ten sposob staraja sie zagluszyc swoj strach
              przed glownym oskarzycielem, jakim jest prawda.
              • boblebowsky Re: Minela Dwudziesta... 17.04.17, 21:11
                141288bs napisał:

> po raz pierwszy bez udzialu lotrow z PO i PSL. Przyjemnie bylo posluchac rzeczo
                > wej dyskusji,bez krzykow,zagluszen i osobistych wycieczek po za temat.- Teraz w
                > iadomo,ze lotry z PO i PSL
                > przychodza z zadaniem wywolywania awantur w ten sposob staraja sie zagluszyc sw
                > oj strach
                > przed glownym oskarzycielem, jakim jest prawda.

Dyskusji powiadasz:))) Może warto byłoby sprawdzić w słowniku słowo dyskusja, pojecie niby oczywiste, ale mam wrażenie że tawariszcz nie wie.
                • 141288bs Re: Minela Dwudziesta... 17.04.17, 21:38
                  Osmieszyles sie sam z wlasnej woli...popros kogos madrzejszego by ci wyjasnil czym jest dyskusja.
                  • boblebowsky Re: Minela Dwudziesta... 17.04.17, 21:49
                    141288bs napisał:

> Osmieszyles sie sam z wlasnej woli...popros kogos madrzejszego by ci wyjasnil c
                    > zym jest dyskusja.

Ptyniu, przecież to masz problem z rozumieniem podstawowych pojęć, a nie ja.
                    • 141288bs Re: Minela Dwudziesta... 17.04.17, 22:51
                      ty masz jakiekolwiek pojecie?,nawet nie wiesz co to slowo znaczy a je uzywasz...poczytaj czym jest dyskusja,moze zrozumiesz,
                      musisz sam z tym sie uporac,widze,ze nikt nie chce ci pomoc...pozwol,ze nie bede dociekal dlaczego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka