Dodaj do ulubionych

A teraz PiS się wycofa,

09.05.17, 16:01
ogłaszając porażające zwycięstwo, wszystkim, ale wiele bym dał by obejrzeć debatę nieleczonego z Siemoniakiem, no i Schetyny z Dziadem specjalnej troski, ale jestem pewien że do tego nie dojdzie, dziad panicznie boi się debat, ale, ale, co z Szydło, nikt nie chce z nią debatować? Właściwie o czym z nią debatować skoro można, teoretycznie, z jej animatorem.
Debata z Ziobrem, chciałbym....

natemat.pl/207667,po-zagonila-pis-w-kozi-rog-na-slynne-trudne-pytania-mazurek-chca-odpowiedziec-seria-debat-z-ministrami-i-kaczynskim
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:05
      Lipny pomysł. PiS powinno się zgodzić i wtedy platfusy zwiną żagle. Ani jedni ani drudzy nie chcą takich debat. A już na pewno nie byłyby one merytoryczne.
    • zatrzaskiw Ja jednak myślę, że Schetyna z Kaczorem to nie ma 09.05.17, 16:13
      Ja jednak myślę, że Schetyna z Kaczorem to nie ma szans. Gadanego debatowego to on nie ma. Przecież PO jeszcze programu nie ma a Kaczor jest z Programami na bieżąco. No gdyby to Tusk był na miejscu Schetyny to tak. Tusk podobnie jak Kaczyński jest bardzo mocno wygadany. Trzaskowski natomiast to ciepłe kluchy.
      W debatach to słaby jest. Po prostu za bardzo kulturalny jest a tu chamstwa trochę należy mieć.
      Macierewicz jest bardzo potężnie wygadany i do tego bardzo chamowaty jest. Potrafi krew komuś wypić, dziurki przy tym nie robiąc. A na kłopotliwe dla niego pytania może zawsze odpowiedzieć: Tajemnica wojskowa i już.
      • titerlitury Re: Ja jednak myślę, że Schetyna z Kaczorem to ni 09.05.17, 16:20
        Kaczyński też nie jest mistrzem starć oko w oko. On jest micny jak rzuca inwektywami z drabinki w cieniu barczystych ochroniarzy.
        Trzaskowski może killer em nie jest, ale akurat na Waszczykowskiego to Killer nie trzeba, Trzaskowski go zmiażdży w 3 minuty bez zadyszki.
        Racja co do Macierewicza, on jest szalenie zadufany w sobie i sprytny niebywale, więc wić się będzie jak piskorz. Ale opanowanie i merytoryczne argumenty powinny obnażyć ogrom zniszczenia polskiej obronności jakiego ten człowiek się dopuścił.
        • zatrzaskiw Jednak mam co do tego wątpliwości. 09.05.17, 16:36
          Jednak mam co do tego wątpliwości. Waszczykowskiemu na chama zrobiono paskudny wizerunek.
          On prosto kiedyś odpowiedział na to. Mam taki wizerunek ale wiem na pewno. że wcale taki nie jestem. Tak więc uważam, że PO zaczyna się wikłać w bardzo niebezpieczna dla niej grę. Wchodzą dobrowolnie na pole minowe. Waszczykowski obiektywnie mówiąc gadanie ma bardzo mocno rozwinięte i podejrzewam PIS już PO nie odpuści. Do debaty musi już dojść.
          • 99venus Re: Jednak mam co do tego wątpliwości. 09.05.17, 16:40
            Waszczykowskiemu wizerunek zrobił Waszczykowski.To zaściankowy ćwierćinteligent.
            • zatrzaskiw No własnie taki ma wizerunek. 09.05.17, 16:59
              Ale to jest tylko wizerunek. Gdyby było tak jak mówi jego wizerunek to by Kaczyński już bardzo dawno ze stanowiska wykopał. Ale prawda musi być całkiem inna niż ten wizerunek mówi.
              A to jest bardzo niebezpiecznie gdyż PO na tym wizerunku bardzo mocno się może przejechać.
              • titerlitury Re: No własnie taki ma wizerunek. 09.05.17, 19:01
                Wizerunek Waszczykowskiego to jest między innymi
                - 27:1
                - brak ambasadora w Paryżu od ponad roku
                - tw Wolfgang w Berlinie
                - konsul w Ohio

Już łaskawie przemilczę samescobary i błędy gramatyczne i stylistyczne w notach dyplomatycznych, czy źle skrojone garnitury.
          • titerlitury Re: Jednak mam co do tego wątpliwości. 09.05.17, 16:43
            Waszczykowski sam sobie zrobił wizerunek. Myślałam, że gorszego ministra SZ od Fotygi być nie może, a ten facet mnie nie tyle zaskoczył, co wprawia w kompletne osłupienie. Do tego te tłumaczenia niezdarne wpadek i gaf.
          • sverir Re: Jednak mam co do tego wątpliwości. 09.05.17, 17:17
            "Waszczykowski obiektywnie mówiąc gadanie ma bardzo mocno rozwinięte(...)"

Gadanie tego, co ślina na język przyniesie, to akurat specjalizacja PiS. Jeżeli to ma być miarą szans na zwycięstwo w debacie, to PO faktycznie może mieć problem. Ale merytorycznie Waszczykowski bez Dziedziczaka to pół ministra.
        • zatrzaskiw Ja uważam, że Tusk i Kaczyński są najlepsi retoryc 09.05.17, 16:47
          Ja uważam, że Tusk i Kaczyński są najlepsi retorycznie z polityków polskich.
          Obiektywnie zaś mówiąc PIS akurat dobrze przygotowanych retorycznie ludzi ma trochę natomiast wszystkich dobrych w tym z PO Tusk wcześniej wykosił aby ewentualnej konkurencji w PO w tym nie miał. Np. Rokitę a on wręcz zajebisty retorycznie moim zdaniem jest.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja jednak myślę, że Schetyna z Kaczorem to ni 09.05.17, 16:35
        Wiesz kalafiorze, nie będzie żadnych debat. To taki pic jak sresztowania peowców za przekręty.
        • 99venus Re: Ja jednak myślę, że Schetyna z Kaczorem to ni 09.05.17, 16:41
          Za przekręty pójdzie siedzieć PiS.
        • zatrzaskiw Będą, będą. 09.05.17, 16:54
          Żadna ze stron nie może już się wycofać, gdyż o tchórzostwo zostałaby oskarżona.
          Kości zostały rzucone. Obawiam się jednak, że aresztowania będą ale w czasie kiedy to PISowi a nie PO będzie najbardziej pasowało. PIS moim zdaniem chce tylko wcześniej odpowiednio odpowiednich sędziów ugładzić.
    • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:22
      A co z programem. Zdążą napisać do środy?
      • titerlitury Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:27
        Pani Mazurek to raczej nie wygląda na błyskotliwą, za to ty najniższy lubisz tu intelekt błyszczeć i nie zapytałem wujka Google? Mnie to zajęło 20 sekund:
        www.platforma.org/aktualnosc/42974/program
        • titerlitury Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:28
          Najmilszy, nie najniższy miało być
          • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:37
            Ojej znowu muszę tłumaczyć? 12/09/2015,

Od 2015 roku minęły dwa lata. Można to obliczyć w prosty sposób odejmując od 2017 liczbę 2015.
            Od tego czasu program PO ewoluował w kierunku 500+ na każde dziecko (mówił o tym Grzesiek Schetyna), cofnięcia obniżenia wieku emetytalnego (Deklarował To Grzesiek Schetyna) i ostatecznego ustalenie ilu Kopacz obiecała przyjąć uchodźców. A i byłbym zapomniał o obietnicy 13-stej emerytury....

Na powyższe pytania ( a takie zostały przecież przez PiS zadane) próżno szukać odpowiedzi w deklaracjach ( jeżeli oczywiście możemy zbiór kłamstw nazwać programem, że przy tej okazji przypomnę 3x15%)
            • titerlitury Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:44
              Skoro nie ma nowszego, obowiązuje ta wersja. Co tu trzeba tłumaczyć?
              • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:49
                No dobrze... inaczej.
                Jakie pytania zadał PiS politykom PO wprawiając tych zazwyczaj wyszczekanych, bezczelnych, złodziei w stan nerwowego zakłopotania?
                • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:51
                  Pomogę damie w potrzebie. Będę rycerski.
                  www.rp.pl/Platforma-Obywatelska/170509595-PiS-pyta-o-program-PO-odpowie-we-wtorek.html/

Wtorek jest dzisiaj.
                  • sverir Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:19
                    Odpowiedziało zaproszeniem na debatę, z której teraz PiS się rakiem wycofuje.
                    • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:25
                      No fajnie dobrze, że nie samobójczym atakiem.
                      Konkrety niech Grześ ubierze swoje mgliste kłamliwe (bo teza mówiąca o tym, że banda określana mianem, które stanowi semantyczne nieporozumienie - "obywatelskiej" łże zostało udowodnione ponad wszelką wątpliwość) w konkrety, bez pajacowania przed kamerami obojętnie jak bardzo Trzaskowski się "spali na solarium" a Grzesiek wyda na nowe zęby. Jeżeli tylko tym się chce pochwalić to w odpowiedzi zacytuję fragment z poezji Kelusa: "(...) niech spie... bo nie w porę"
                      • titerlitury Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 18:56
                        Wiek emerytalny trzeba podnieść - każdy głupi to rozumie, 500 chcą dać na każde dziecko, 13-tą emeryturę chcą dać, ściśle chcą współpracować z UE, więc pewnie kilka tysięcy imigrantów/azylantów są gotowi przyjąć, chcą zlikwidować CBA i IPN - przecież cały czas o tym mówią. Ciekawe, że tracisz tak łatwo fason kiedy ktoś wytknie ci błędne założenie .
                        I jeszcze link:
                        www.instytutobywatelski.pl/26277/komentarze/polityka-komentarze/polska-obywatelska-2-0
    • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 16:57
      seria debat
      Morawiecki - Rzońca, Waszczykowski - Trzaskowski, Ziobro - Budka, Siemoniak - Macierewicz i Schetyna - Kaczyński bardzo mi się podoba, tak to właśnie powinno wyglądać

szkoda, że PiS stchórzy

• f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:02
        Ale po co debaty. To całe aktorstwo i pijarowskie zagrywki. Wystarczy gdy PO złoży konkretne deklaracje w spawach, o które pis zapytał.
        Przypomnę, że oni(PO) dali sobie czas do wtorku.
        • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:04
          f.a.q napisał:

> Ale po co debaty.

po to, żebyś miał się o co pytać

• f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:13
            Ciebie pytam o sens. Jeżeli chcesz sobie obejrzeć popisy aktorskie Trzaskowskiego i Najmana to proszę b. mnie interesują konkrety.
            Obiecali dać odpowiedź we wtorek, a wtorek jest dzisiaj i zdaje się, że pasterze chcą wywołać "temat" (w tym wypadku debaty) żeby uciec od odpowiedzi na niewygodne pytania. Konkretnie 500+ emerytury, uchodźcy i bez pierdół proszę. Kawa na ławę.
            • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:15
              f.a.q napisał:

> Ciebie pytam o sens.

pytasz mnie, jaki jest sens debatowania, czyli rozmów na ważne tematy?

noooooooo... chyba spytaj mamy
              albo taty

• f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:27
                Nie, pajacowania przed kamerami celem wywołania euforii tak zwanego elektoratu.
                Mogłabyś być moją babcią, wiec mam prawo zapytać również Ciebie.
                • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:38
                  > Mogłabyś być moją babcią, wiec mam prawo zapytać również Ciebie.

nie mogłabym, ja mam mądre wnuki
                  • f.a.q Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:43
                    chyba dopiero pra... prawnuki.
                    • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:44
                      pra... prawidłowo, spocznij
      • m.c.hrabia Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:54
        wagonetka napisał(a):

> seria debat
        > Morawiecki - Rzońca, Waszczykowski - Trzaskowski, Ziobro - Budka, Siemoniak - M
        > acierewicz i Schetyna - Kaczyński bardzo mi się podoba, tak to właśnie powinno
        > wyglądać
        >
        > szkoda, że PiS stchórzy
        >

bez sensu ,o czym można dyskutować z kapłanami sekty smoleńskiej, zresztą z każdymi kapłanami ,to jest bez sensu.
        • wagonetka Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 17:56
          dlaczego bez sensu?

niech siądą naprzeciw siebie obaj specjaliści (lub obie) i dyskutują merytorycznie, niech przekonują wyborców do swoich racji

czy nie tak powinno to wyglądać?

• m.c.hrabia Re: A teraz PiS się wycofa, 09.05.17, 19:06
            wagonetka napisał(a):

> dlaczego bez sensu?
            >
            > niech siądą naprzeciw siebie obaj specjaliści (lub obie) i dyskutują merytorycz
            > nie, niech przekonują wyborców do swoich racji
            >
            > czy nie tak powinno to wyglądać?
            >
            owszem tak , z polikiem ,a nie z kapłanem religii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka