Dodaj do ulubionych

PiS czyli Pilch i Sarkofag

06.06.17, 07:06
Nie od dziś wiadomo, że grzebanie w wawelskich sarkofagach niekorzystnie wpływa na stan zdrowia grzebiących. Ostatnio przekonał się o tym Józef Pilch, który co prawda osobiście nie grzebał, ale był właścicielem sarkofagu, w którym grzebano i który się zawieruszył, i już to wystarczyło, by rzeczony Pilch zapadł na zdrowiu i musiał zrezygnować ze stanowiska wojewody małopolskiego.
Natomiast lekko używany wawelski sarkofag szczęśliwie odnalazł się w pewnym prywatnym, żoliborskim domu, więc jest nadzieja, że swoje stanowisko straci również ktoś z Żoliborza.

PS
Sanepid uspokaja żoliborzan mieszkających w pobliżu składnicy sarkofagów, zapewniając, że akurat ten sarkofag razi w promieniu zaledwie 100 metrów.

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21916372,sarkofag-z-wawelu-odnalazl-sie-jest-na-zoliborzu.html#a=83&c=58
Obserwuj wątek
    • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 09:58
      No to pisał bodaj Czandra, że prezes śpi w sarkofagu :) Z kotem. Kot zwierzę nocne, wszystko się zgadza.
      • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 10:01
        Sorki - Alistair pisał. Zdradził tajemnicę państwową, już nie żyje.

Najlepszy ten kustosz - "wiem, ale nie powiem", hi hi. Czy prezes zapłacił za było nie było solidny kawał marmuru?
        • alistair-p Czuję się świetnie :-) 07.06.17, 20:02
          Kurdupel może mi skoczyć.Niech tylko pokaże się na Targówku.
          • yoma Re: Czuję się świetnie :-) 07.06.17, 21:09
            To tchórz, sam nie przyjdzie :)
    • lumpior Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 10:05
      Ot interesy PrezesaPana i Dziwisza.
      • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 10:20
        No to mam hasło na następną demonstrację - "Oddaj marmur, kradzieżniku!".

W tym świetle słowa "Czarnego walca" - "oddaj co zabrałeś, napraw co spaprałeś" - nabierają nowego znaczenia. Czy sarkofag znajdzie się później u pani Goś w ramach zwrotu długu?
        • lumpior Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 10:25
          yoma napisała:

> No to mam hasło na następną demonstrację - "Oddaj marmur, kradzieżniku!".
          >
          > W tym świetle słowa "Czarnego walca" - "oddaj co zabrałeś, napraw co spaprałeś"
          > - nabierają nowego znaczenia. Czy sarkofag znajdzie się później u pani Goś w r
          > amach zwrotu długu?
          >
          Potną na kawałki.moher kupi niczym świeże bułeczki.
          • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 10:29
            Czy ja wiem? Wraka by kupił, to przynajmniej lekkie, ale kawał kamulca?

Zresztą moher wierzy, że nie wolno trzymać kamulców w domu, bo to zwiastuje rychłą śmierć.
            • privus Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 07.06.17, 19:54
              Moiżna je sprzedawać jako relikwie :)
    • snajper55 Klątwa? 06.06.17, 11:37
      witek.bis napisał:

> Nie od dziś wiadomo, że grzebanie w wawelskich sarkofagach niekorzystnie wpływa
      > na stan zdrowia grzebiących.

Nie tylko w wawelskich.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Tuts_Tomb_Opened.JPG

S.
    • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 06.06.17, 12:08
      Wychodzi, że Pilch poleciał za odmowę wydania wraku sarkofagu.
      • privus Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 07.06.17, 19:56
        Oczywiście w ramach darowizny, bo rząd - jak widać - nie ma zamiaru zwracać pieniędzy.
        • yoma Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 07.06.17, 21:12
          Przecież nie rząd ten wrak* jumał, tylko prywatnie prezes. Normalnie hiena i rabuś grobów.

*wrak sarkofagu
          • buldog2 Re: PiS czyli Pilch i Sarkofag 08.06.17, 00:44
            Hiena cmentarna. W tym kierunku prowadzi towarzyszy z PIS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka