osz-olomm-z-radia-maryja 10.07.17, 12:30 było by to zrównoważenie 40 lat rządów komuny i ćwierćwiecza liberalnej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wagonetka Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 12:33 marzenia nic nie kosztują, więc marz ile wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
osz-olomm-z-radia-maryja Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 12:37 licznik pokazuje że są ti już dwa wpisy chce go przeczytać ten nowy wpis i go nie ma co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 12:43 Tak poza tematem twoich marzeń oszołomie - szanujesz Ty język polski? Jest to dla Ciebie jakaś wartość, której warto bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 12:57 Możliwe, ludzie sa przerażeni perspektywą powrotu obozu zdrady. Jedyne co polecam rządowi to długie, oburęczne pały którymi należy okładać zdrajców, anarchistów, lewaków, islamistów i sb-sków, oraz ich tajniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 13:14 Ty mi wyglądasz na wichrzyciela, któremu na rękę byłyby jakieś niepokoje w Polsce. Czy wchodzi w grę profilaktyczne obicie Cię pałką, na wypadek gdybyś naprawdę był zdrajcą i pracował dla obcego wywiadu? Odpowiedz Link Zgłoś
chrabya PiS forever and ever! 10.07.17, 13:14 I tak będzie. Czas zacząć chocholski gronkowy waltz warszawski:) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Udaj się do Tworek 10.07.17, 13:29 TAm możesz zostać samym KAczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Udaj się do Tworek 10.07.17, 14:58 zapijaczony_ryj napisał: > TAm możesz zostać samym KAczyńskim > Kaczyńskich tam nie ma .Jest za to paru Wałęsów i jeden elektryk. > Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Udaj się do Tworek 10.07.17, 15:25 I nie dziwota, w końcu jaki idiota chciałby udawać idiotę! Idioci zazwyczaj uważają się za ludzi wielkich, takich jak Napoleon, czy Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A nie tysiącletnie? 10.07.17, 13:29 Wzorem waszego idola z III Rzeszy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Kaczyński to jednak geniusz polityczny! 10.07.17, 13:55 Genialnie sam się obalił w połowie kadencji w 2007 roku! NA całe 8 lat się obalił! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kaczyński to jednak geniusz polityczny! 10.07.17, 16:42 Nie da się rządzić bez programu i bezwzględnej większości. Platforma poległa na tych dwóch filarach. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 14:57 Sam Owsiak mówił że takie będą .Do końca świata i o dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 15:03 osz-olomm-z-radia-maryja napisał: > było by to zrównoważenie 40 lat rządów komuny i ćwierćwiecza liberalnej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 15:39 > było by to zrównoważenie 40 lat rządów komuny i ćwierćwiecza liberalnej zarazy Po rządach kompartii a potem demokracji liberalnej 40 lat narodowo-socjalistycznej dyktatury monopartii... Ja się nie dam nabrać, rządy pisiewiczów niczym się nie różnią od rządów komuny (jedynie klepanie godzinek do Lenina zastąpione klepaniem pseudokatolickich haseł) a to przeżyłem na własnej skórze i mam dosyć. Ciekawe tylko, czy taki system przetrwałby śmierć Jarosława K. Nie życzę mu źle, ale 38 lat to on nie pożyje. Dyktatury partii wodzowskich - a taką jest PiS - upadają po śmierci swoich wodzów. Wyjątkiem jest KPZR, której dyktatura przetrwała śmierć Stalina, ale to dlatego, że w tym systemie rządził nie tyle sam wódz, co raczej Biuro Polityczne KC. W PiS wprawdzie takie politbiuro istnieje, ale jego siła jest znikoma. Problem z dyktaturami monopartyjnymi jest też taki, że w porównaniu z demokracją liberalną takie państwa są bardzo niewydajne ekonomicznie. Drugi problem to skłonność dyktatorów do wywoływania wojen gdy tylko ich władza staje się zagrożona. Brak wolności dla ludzi i związane z tym zacofanie umysłowe narodu to osobny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 17:45 man_sapiens napisał: ....Ciekawe tylko, czy taki system przetrwałby śmierć Jarosława K. Nie życzę mu źle , ale 38 lat to on nie pożyje.... No i tu się różnimy. Bo za to wszystko co zrobił w ciągu ostatnich 7. lat (a szczególnie od jesieni 2015.) życzę mu jak najgorzej. Bo setki ludzi zapłaciło zdrowiem, wolnością a nawet życiem za to żebyśmy żyli w wolnym i demokratycznym państwie prawa a on ten nasz wysiłek i poświęcenie systematycznie i z premedytacją niszczy. Bo to co robi można określić mianą zdrady głównej i działaniem na szkodę państwa w rozmiarze wręcz olbrzymim. Więc im prędzej ta jego działalność się zakończy tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 18:20 Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że Kaczyńskiego własna żółć zeżre. Odpowiedz Link Zgłoś
znak-wodny Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 16:27 d-nm.ppstatic.pl/kadr/k/r/56/82/5616a6022aec4_o,size,933x0,q,70,h,0508e4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 16:32 zmień dilera. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 16:55 Kiedyś marzyłeś aby twój konkurent do stanowiska radnego umarł i zwolnił dla ciebie miejsce. Pisałeś o tym na FK. Pamietasz? Mam w swoim archiwum sporo na ten temat. I co, spełniło się twoje marzenie? Załapałeś się do koryta? Kaczor zejsdie z tego świata o wiele szybciej, nioż za 40 lat. Modły Rydzyka nie pomogą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 17:29 mariner4 napisał: > Kiedyś marzyłeś aby twój konkurent do stanowiska radnego umarł i zwolnił dla ci > ebie miejsce. Pisałeś o tym na FK. Pamietasz? Mam w swoim archiwum sporo na ten > temat. > I co, spełniło się twoje marzenie? Załapałeś się do koryta? > Kaczor zejsdie z tego świata o wiele szybciej, nioż za 40 lat. Modły Rydzyka ni > e pomogą. > M. > Nie ma bata Tadzio Rydzyk czyni cuda.A szacowne grono Radio Maryja go wspiera .Ty też masz swoje lata i żyć nie będziesz wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 17:41 Szacowne grono radia maryja (pisownia celowa) ma średnią wieku 80+. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 16:58 A po 40 latach... vignette3.wikia.nocookie.net/middleearthshadowofmordor7723/images/5/50/Yre1o.jpg/revision/latest?cb=20140520211519 Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: marzą mi się 40-stoletnie rządy PiS 10.07.17, 17:47 a co, chcesz znowu wejsc na drzewo? Odpowiedz Link Zgłoś