Dodaj do ulubionych

123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej?

04.09.17, 17:46
123 lata zaborów,
5 lat okupacji niemieckiej,
45 lat okupacji bolszewickiej,
Co nas będzie czekało teraz pod okupacją pisią i ile lat będzie to trwało?
Obserwuj wątek
    • 99venus przyczyna obaw 04.09.17, 17:56
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22322670,jesienna-kampania-pis-znow-wstrzasnie-polska-j-kaczynski-prze.html?v=1&pId=46066164&send-a=1#opinion46066164
      • rzewuski1 Re: przyczyna obaw 04.09.17, 17:59
        I dobrze im więcej konfliktów tym lepiej.
        Sam wdepnie na minę która osobiście zakopał.
        • 99venus Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:19
          Szkoda czasu na czekanie.Im szybciej tym lepiej.
          • rzewuski1 Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:29
            On nie może egzystować bez wroga i sporu.
            Zaczyna się chłopina nudzić wiec coś tam wymyśla na poczekaniu, improwizuje.
            On nie ma żadnego większego planu poza rozpierduchą.
            Jestem o tym przekonany, od ściany do ściany ,opluje jednego, drugiego zwyzywa od zdrajców a trzeciego od złodziei to jego polityka.
            • 99venus Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:57
              Niszczy wszystko.Niezależność sądów i sędziów,Trybunał Konstytucyjny,reforma oświaty to zapaść intelektualna kilku pokoleń,ośmiesza państwo i usuwa nas z Europy.
    • danillko Dlaczego pominąłeś 8 lat okupacji PO+PSL? 04.09.17, 21:11
      O prof. Balcerowiczu nawet nie wspomnę...

99venus napisał:

> 123 lata zaborów,
      > 5 lat okupacji niemieckiej,
      > 45 lat okupacji bolszewickiej,
      > Co nas będzie czekało teraz pod okupacją pisią i ile lat będzie to trwało?
      • 99venus Re: Dlaczego pominąłeś 8 lat okupacji PO+PSL? 05.09.17, 04:39
        To rzeczywiście lepiej nie wspominaj o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia.
    • antytotalniak Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 06:46
      Martw się okupacją brukselską
      • szwampuch58 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 18:22
        Adrianek kwacze ze UE jest cacy kartofel, masz juz wiadra pomyj na twojego prezydenta?
    • met_ol Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:16
      Według statystyki wychodzi, że dwa z małym "kawałkiem".
      • horpyna4 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:27
        Oby skończyło się tylko na okupacji pisiej. Niestety, bardzo prawdopodobny jest znacznie gorszy scenariusz. Tłumaczyć nie będę, bo kto ma oczy, uszy i mózg, ten sam widzi. A kto tego nie widzi, to po prostu widzieć nie chce - nie rozumie, że może obudzić się z ręką w nocniku.

I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu byliśmy szanowanym krajem z wieloma sojusznikami.
        • met_ol Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:30
          Z ręką w nocniku - to my już jesteśmy.
          • erka-4 Wałęsa z komunistami rękę nam ... 05.09.17, 12:22
            ...do nocnika wcisnął.

met_ol napisał(a):

> Z ręką w nocniku - to my już jesteśmy.

- byliśmy przez ostatnie ćwierć wieku,dwa lata temu z nocnika ją wyciągnęliśmy.
            • met_ol Od dwóch lat 05.09.17, 13:23
              Mamy tą rękę - a w zasadzie obie w nocniku. pis (pisownia celowa) w osobie "właściciela rządu" nam wcisnął obie ręce do nocnika. Z przyjaciół ościennych został nam jedynie San Eskobar.
              • erka-4 nie było jej,nie ma,być może,że będzie... 05.09.17, 14:46
                ...ale pod jedynym warunkiem,który jest warunkiem polskim.

met_ol napisał(a):

> Mamy tą rękę - a w zasadzie obie w nocniku. pis (pisownia celowa) w osobie "wła
                > ściciela rządu" nam wcisnął obie ręce do nocnika. Z przyjaciół ościennych zosta
                > ł nam jedynie San Eskobar.

- okropnie POcieszny jesteś.
                Przyjaźni się nie kupuje.
                Myśleli,że jak nas (wy)kupią to przyjaźń naszą zdobędą.
                Pierwej niech nam zapłacą za krzywdy i mordy,później o przyjaźni pogadamy.
                • ave.duce Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 14:59
                  z polskich ofiar II w.ś. i okupacji niemieckiej?
                  • erka-4 Re: Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 15:44
                    ave.duce napisała:

z polskich ofiar II w.ś. i okupacji niemieckiej?

- nie kaczyści tylko Polacy,a wartość ich była i jest bezcenna.

Gdybym ja liczył to na dzisiejszą wartość jednej godziny pracy minimum 12 zł * 6 000 000 dusz* 81 600 godzin (40 lat+170 h/mc) = 5 875 200 000 000 złotych polskich,czyli na okrągło wychodzi 6 bilionów złotych i dodać jeszcze należy wartość polskiego gruzowiska ok.1 bilion zł.

7 bilionów jak w mordę strzelił wychodzi skromnie licząc.
                    • erka-4 post scriptum 05.09.17, 15:56
                      Załóżmy,że Żydom Niemcy zapłacili co mieli zapłacić,a zatem do zapłaty pozostaje połowa z tej 6-bilionowej kwoty,czyli 3 biliony,którą to kwotę podzieliłbym na połowę.
                      Jedną mieliby Niemcy wpłacić do Banku Polskiego PKO,drugą zaliczyłbym im na budowę przyjaźni miedzy Polakami i Niemcami.
                      No cóż,przyjaźń wymaga poświęcenia,ale nie całkowitego,bo jak się całkowicie poświęcisz dla przyjaźni to możesz wyjść na doornia.

A zatem chyba przyjaźń Polaków warta dla Niemców jest 350 miliardów euro,tak przynajmniej ja myślę.
                      • erka-4 za gruzowisko... 05.09.17, 16:00
                        ...muszą zapłacić całą kwotę,tu nie może być żadnej łaski.
                      • 99venus Re: post scriptum 05.09.17, 20:04
                        Dawno nie czytałem takich głupot.
                        • erka-4 Re: post scriptum 06.09.17, 06:54
                          99venus napisał:

> Dawno nie czytałem takich głupot.
                          >

Zatem nie czytaj.
                          Ale kasę to chętnie weźmiesz od Niemców.
                          • 99venus Re: post scriptum 06.09.17, 07:26
                            e ruble są lepsze?
                            • erka-4 Re: post scriptum 06.09.17, 09:16
                              99venus napisał:

> e ruble są lepsze?
                              >

- o ruble to raczej będzie ciężko bo u nich jeszcze prawie na każdej rogatce stoi Stalin i rubli pilnuje,a Niemcy Hitlera się wyrzekli zatem mają więcej honoru.
                              Toteż honorowo muszą płacić.
                              • 99venus Re: post scriptum 12.09.17, 04:34
                                Nie muszą i nie będą.
                    • ave.duce Re: Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 17:44
                      Za każdą ofiarę po tyle samo sobie liczysz?
                      • erka-4 no wiesz... 05.09.17, 18:32
                        ave.duce napisała:

> Za każdą ofiarę po tyle samo sobie liczysz?

...nie jestem chytry,jeśli chcesz możesz dołożyć,się nie pogniewam.
                        Wiadomo,życie chłopa trudno z życiem chrabiego porównywać.
                        Bo chłop ciężko pracuje i widać pracy jego efekty,a chrabia,no cóż,przykro mi mówić,ale to pasożyt jedynie,za niego nie podnosiłbym stawki nawet o grosik.
                        • ave.duce Wyrazy współczucia 05.09.17, 22:53
                          U kaczystów, jak widać, wszystko jest na sprzedaż, bo im żadne "pecunia non olet".
                          • erka-4 jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 06:44
                            ave.duce napisała:

> U kaczystów, jak widać, wszystko jest na sprzedaż, bo im żadne "pecunia non ole
                            > t".

- ja jestem nikim,zwykłym widzem.
                            A nie,przepraszam.
                            Nacjonalistą jestem. i uważam,że żyć ma prawo nawet pasożyt.
                            • 99venus Re: jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 07:29
                              Każdy ma prawo żyć ale nigdzie nie jest napisane,że na wolności.To nieprawda,że jesteś nikim.Jesteś pospolitym durniem ale to nie jest w tym kraju nic nadzwyczajnego.
                              • erka-4 Re: jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 09:07
                                99venus napisał:

> Każdy ma prawo żyć ale nigdzie nie jest napisane,że na wolności.To nieprawda,że
                                > jesteś nikim.Jesteś pospolitym durniem ale to nie jest w tym kraju nic nadzwyc
                                > zajnego.
                                >

-hmm,jeśli ja jestem durniem to ty jesteś idiotą.
                            • ave.duce Koleżanka eurokaczystka II wdowa Gosiewska 06.09.17, 16:39
                              też pazerna:

... wdowa po Przemysławie Gosiewskim chce blisko 5 mln zł dla siebie i dzieci. Dodatkowo żąda 72 tys. zł wyrównania renty każdemu z dzieci i renty dla syna i córki (2 tys. zł/mies.) ...

rodzina Gosiewskiej dostała już wcześniej zadośćuczynienie (750 tys. zł), pomoc o rządu (40 tys. zł), pieniądze z Kancelarii Sejmu (100 tys. zł), a same dzieci dostały: rentę od premiera Tuska (po 2 tys. zł), rentę od ZUS ("początkowo ponad 2,5 tys. zł miesięcznie na osobę"), stypendium od związanej ze SKOK Fundacją na rzecz Polskich Związków Kredytowych (2,5 tys. zł/ mies.)

A uposażenie unijne - ubożuchne - ledwie wystarcza jej na waciki >>> www.infor.pl/prawo/zarobki/zarobki-w-ue/685383,Zarobki-poslow-w-Europarlamencie.html
    • erka-4 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 12:23
      99venus napisał:

i ile lat będzie to trwało?

- bardzo dłuuuugo,a nawet jeszcze dłuuużej.
      • m.c.hrabia Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 12:34
        erka-4 napisał:

>
        > - bardzo dłuuuugo,a nawet jeszcze dłuuużej.

1000-letnia rzesza.
        • 99venus Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 13:58
          Trwała 12 lat i autorzy zawisli na szubienicy.Warto czekać dla takiego widoku.
          • cogito50 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 20:02
            Kaczyński kiedyś zdechnie naturalnie a okrążający go debile znajdą się w konspiracji. Będzie ich trudniej ukrywać niz Zydów za Niemca.. Po pierwsze nie maja żółty pieniążek, no i nie maja 500 +.
            • antytotalniak Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 06.09.17, 09:11
              Młode pokolenie nie da poparcia totalnym POstkomuchom i targowicy‚ a to znaczy że POpaprańcy faktycznie wzdychają śmiercią naturalną.
              • ave.duce Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 11.09.17, 23:35
                antytotalniak napisał(a):

> Młode pokolenie nie da poparcia totalnym POstkomuchom i targowicy‚ a to znaczy
                > że POpaprańcy faktycznie wzdychają śmiercią naturalną.

Jeżeli młode pokolenie da poparcie totalnemu neofaszyście K. Jarosławowi i jego ferajnie, to znaczy, że w tym przypadku historia nie jest dla nich nauczycielką i muszą na własnej skórze odczuć kaczystowską demokraturę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka