99venus 04.09.17, 17:46 123 lata zaborów, 5 lat okupacji niemieckiej, 45 lat okupacji bolszewickiej, Co nas będzie czekało teraz pod okupacją pisią i ile lat będzie to trwało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus przyczyna obaw 04.09.17, 17:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22322670,jesienna-kampania-pis-znow-wstrzasnie-polska-j-kaczynski-prze.html?v=1&pId=46066164&send-a=1#opinion46066164 Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: przyczyna obaw 04.09.17, 17:59 I dobrze im więcej konfliktów tym lepiej. Sam wdepnie na minę która osobiście zakopał. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:19 Szkoda czasu na czekanie.Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:29 On nie może egzystować bez wroga i sporu. Zaczyna się chłopina nudzić wiec coś tam wymyśla na poczekaniu, improwizuje. On nie ma żadnego większego planu poza rozpierduchą. Jestem o tym przekonany, od ściany do ściany ,opluje jednego, drugiego zwyzywa od zdrajców a trzeciego od złodziei to jego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: przyczyna obaw 04.09.17, 20:57 Niszczy wszystko.Niezależność sądów i sędziów,Trybunał Konstytucyjny,reforma oświaty to zapaść intelektualna kilku pokoleń,ośmiesza państwo i usuwa nas z Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Dlaczego pominąłeś 8 lat okupacji PO+PSL? 04.09.17, 21:11 O prof. Balcerowiczu nawet nie wspomnę... 99venus napisał: > 123 lata zaborów, > 5 lat okupacji niemieckiej, > 45 lat okupacji bolszewickiej, > Co nas będzie czekało teraz pod okupacją pisią i ile lat będzie to trwało? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Dlaczego pominąłeś 8 lat okupacji PO+PSL? 05.09.17, 04:39 To rzeczywiście lepiej nie wspominaj o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
antytotalniak Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 06:46 Martw się okupacją brukselską Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 18:22 Adrianek kwacze ze UE jest cacy kartofel, masz juz wiadra pomyj na twojego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:16 Według statystyki wychodzi, że dwa z małym "kawałkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:27 Oby skończyło się tylko na okupacji pisiej. Niestety, bardzo prawdopodobny jest znacznie gorszy scenariusz. Tłumaczyć nie będę, bo kto ma oczy, uszy i mózg, ten sam widzi. A kto tego nie widzi, to po prostu widzieć nie chce - nie rozumie, że może obudzić się z ręką w nocniku. I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu byliśmy szanowanym krajem z wieloma sojusznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 08:30 Z ręką w nocniku - to my już jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Wałęsa z komunistami rękę nam ... 05.09.17, 12:22 ...do nocnika wcisnął. met_ol napisał(a): > Z ręką w nocniku - to my już jesteśmy. - byliśmy przez ostatnie ćwierć wieku,dwa lata temu z nocnika ją wyciągnęliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Od dwóch lat 05.09.17, 13:23 Mamy tą rękę - a w zasadzie obie w nocniku. pis (pisownia celowa) w osobie "właściciela rządu" nam wcisnął obie ręce do nocnika. Z przyjaciół ościennych został nam jedynie San Eskobar. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 nie było jej,nie ma,być może,że będzie... 05.09.17, 14:46 ...ale pod jedynym warunkiem,który jest warunkiem polskim. met_ol napisał(a): > Mamy tą rękę - a w zasadzie obie w nocniku. pis (pisownia celowa) w osobie "wła > ściciela rządu" nam wcisnął obie ręce do nocnika. Z przyjaciół ościennych zosta > ł nam jedynie San Eskobar. - okropnie POcieszny jesteś. Przyjaźni się nie kupuje. Myśleli,że jak nas (wy)kupią to przyjaźń naszą zdobędą. Pierwej niech nam zapłacą za krzywdy i mordy,później o przyjaźni pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 14:59 z polskich ofiar II w.ś. i okupacji niemieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 15:44 ave.duce napisała: z polskich ofiar II w.ś. i okupacji niemieckiej? - nie kaczyści tylko Polacy,a wartość ich była i jest bezcenna. Gdybym ja liczył to na dzisiejszą wartość jednej godziny pracy minimum 12 zł * 6 000 000 dusz* 81 600 godzin (40 lat+170 h/mc) = 5 875 200 000 000 złotych polskich,czyli na okrągło wychodzi 6 bilionów złotych i dodać jeszcze należy wartość polskiego gruzowiska ok.1 bilion zł. 7 bilionów jak w mordę strzelił wychodzi skromnie licząc. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 post scriptum 05.09.17, 15:56 Załóżmy,że Żydom Niemcy zapłacili co mieli zapłacić,a zatem do zapłaty pozostaje połowa z tej 6-bilionowej kwoty,czyli 3 biliony,którą to kwotę podzieliłbym na połowę. Jedną mieliby Niemcy wpłacić do Banku Polskiego PKO,drugą zaliczyłbym im na budowę przyjaźni miedzy Polakami i Niemcami. No cóż,przyjaźń wymaga poświęcenia,ale nie całkowitego,bo jak się całkowicie poświęcisz dla przyjaźni to możesz wyjść na doornia. A zatem chyba przyjaźń Polaków warta dla Niemców jest 350 miliardów euro,tak przynajmniej ja myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 za gruzowisko... 05.09.17, 16:00 ...muszą zapłacić całą kwotę,tu nie może być żadnej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: post scriptum 06.09.17, 06:54 99venus napisał: > Dawno nie czytałem takich głupot. > Zatem nie czytaj. Ale kasę to chętnie weźmiesz od Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: post scriptum 06.09.17, 09:16 99venus napisał: > e ruble są lepsze? > - o ruble to raczej będzie ciężko bo u nich jeszcze prawie na każdej rogatce stoi Stalin i rubli pilnuje,a Niemcy Hitlera się wyrzekli zatem mają więcej honoru. Toteż honorowo muszą płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na ile kaczyści wyceniają życie każdej 05.09.17, 17:44 Za każdą ofiarę po tyle samo sobie liczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 no wiesz... 05.09.17, 18:32 ave.duce napisała: > Za każdą ofiarę po tyle samo sobie liczysz? ...nie jestem chytry,jeśli chcesz możesz dołożyć,się nie pogniewam. Wiadomo,życie chłopa trudno z życiem chrabiego porównywać. Bo chłop ciężko pracuje i widać pracy jego efekty,a chrabia,no cóż,przykro mi mówić,ale to pasożyt jedynie,za niego nie podnosiłbym stawki nawet o grosik. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Wyrazy współczucia 05.09.17, 22:53 U kaczystów, jak widać, wszystko jest na sprzedaż, bo im żadne "pecunia non olet". Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 06:44 ave.duce napisała: > U kaczystów, jak widać, wszystko jest na sprzedaż, bo im żadne "pecunia non ole > t". - ja jestem nikim,zwykłym widzem. A nie,przepraszam. Nacjonalistą jestem. i uważam,że żyć ma prawo nawet pasożyt. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 07:29 Każdy ma prawo żyć ale nigdzie nie jest napisane,że na wolności.To nieprawda,że jesteś nikim.Jesteś pospolitym durniem ale to nie jest w tym kraju nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: jestem Polakiem a nie jakimś kaczystą 06.09.17, 09:07 99venus napisał: > Każdy ma prawo żyć ale nigdzie nie jest napisane,że na wolności.To nieprawda,że > jesteś nikim.Jesteś pospolitym durniem ale to nie jest w tym kraju nic nadzwyc > zajnego. > -hmm,jeśli ja jestem durniem to ty jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Koleżanka eurokaczystka II wdowa Gosiewska 06.09.17, 16:39 też pazerna: ... wdowa po Przemysławie Gosiewskim chce blisko 5 mln zł dla siebie i dzieci. Dodatkowo żąda 72 tys. zł wyrównania renty każdemu z dzieci i renty dla syna i córki (2 tys. zł/mies.) ... rodzina Gosiewskiej dostała już wcześniej zadośćuczynienie (750 tys. zł), pomoc o rządu (40 tys. zł), pieniądze z Kancelarii Sejmu (100 tys. zł), a same dzieci dostały: rentę od premiera Tuska (po 2 tys. zł), rentę od ZUS ("początkowo ponad 2,5 tys. zł miesięcznie na osobę"), stypendium od związanej ze SKOK Fundacją na rzecz Polskich Związków Kredytowych (2,5 tys. zł/ mies.) A uposażenie unijne - ubożuchne - ledwie wystarcza jej na waciki >>> www.infor.pl/prawo/zarobki/zarobki-w-ue/685383,Zarobki-poslow-w-Europarlamencie.html Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 12:23 99venus napisał: i ile lat będzie to trwało? - bardzo dłuuuugo,a nawet jeszcze dłuuużej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 12:34 erka-4 napisał: > > - bardzo dłuuuugo,a nawet jeszcze dłuuużej. 1000-letnia rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 13:58 Trwała 12 lat i autorzy zawisli na szubienicy.Warto czekać dla takiego widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
cogito50 Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 05.09.17, 20:02 Kaczyński kiedyś zdechnie naturalnie a okrążający go debile znajdą się w konspiracji. Będzie ich trudniej ukrywać niz Zydów za Niemca.. Po pierwsze nie maja żółty pieniążek, no i nie maja 500 +. Odpowiedz Link Zgłoś
antytotalniak Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 06.09.17, 09:11 Młode pokolenie nie da poparcia totalnym POstkomuchom i targowicy‚ a to znaczy że POpaprańcy faktycznie wzdychają śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: 123 lata,5 lat,45 lat i co nas czeka dalej? 11.09.17, 23:35 antytotalniak napisał(a): > Młode pokolenie nie da poparcia totalnym POstkomuchom i targowicy‚ a to znaczy > że POpaprańcy faktycznie wzdychają śmiercią naturalną. Jeżeli młode pokolenie da poparcie totalnemu neofaszyście K. Jarosławowi i jego ferajnie, to znaczy, że w tym przypadku historia nie jest dla nich nauczycielką i muszą na własnej skórze odczuć kaczystowską demokraturę. Odpowiedz Link Zgłoś