Dodaj do ulubionych

Na głupie pytanie...

21.10.17, 06:10
...jest tylko głupia odpowiedź.

cytat:
Jeżeli protestujący lekarze uczciwie głodują, to trochę schudną.

Jednakże,uważam,że odpowiedź posiada głęboką głębię i nie jest jak by się wydawało wcale głupia.
Pytanie owszem,głupie było,bo poseł jest posłem,a nie wróżbitą,ale odpowiedź bardzo logiczną się okazuje,bo przecież chodzi o uczciwość tych młodych lekarzy,wszak po tylu dniach uczciwej głodówki już niejednym z nich winna się zająć erka,a póki co nikt erki na pomoc nie wzywał.
Toteż można mieć uzasadnione podejrzenia,że z tych lekarzy młodych dzisiaj,którzy za młodu kombinować się uczą wyrosną z wiekiem nie lada cwaniacy.
Nie daj Bóg wpaść w ich ręce.
Wycisną pacjenta jak cytrynę i na cmentarz wyślą.
Nadzieja w Morawieckim,że załatwi jakiś dodatek do emerytury,żeby pacjent miał na znachora.
Obserwuj wątek
    • erka-4 dodać wypada jeszcze... 21.10.17, 06:23
      cytat:

Powyższe kwoty są kwotami brutto. Jak wyliczył ekonomista z Uniwersytetu Wrocławskiego Rafał Mundry, „na rękę” oznacza to zarobki od 2275 zł do 2777 zł. Wielu może się to nie wydawać drastycznie miało, trzeba jednak pamiętać, że lekarze kształcą się znacznie dłużej, niż większość innych specjalistów - i później rozpoczynają pracę. Studia medyczne trwają rok dłużej (6 lat), po niż muszą zaliczyć jeszcze roczny staż.

Ciężkie życie młodego,no cóż jak się chce być kimś w przyszłości to należy w tą swoją przyszłość zainwestować,bo nic nie jest za darmo,o przepraszam,studia medyczne mieli na mój koszt,czyli otrzymali w prezencie a konto ich przyszłości.
      A to jest bardzo wiele i jest wielką pomocą,którą młodzi winni,a nawet taki mają obowiązek,docenić i się odwdzięczyć darczyńcy stosownie,a nie jelenia robić z niego.
      • porannakawa01 Re: dodać wypada jeszcze... 21.10.17, 17:09
        erka-4 napisał:

> cytat:
        >
        > Powyższe kwoty są kwotami brutto. Jak
        > wyliczył ekonomista z Uniwersytetu Wrocławskiego Rafał Mundry, „na rękę” oznac
        > za to zarobki od 2275 zł do 2777 zł. Wielu może się to nie wydawać drastycznie
        > miało, trzeba jednak pamiętać, że lekarze kształcą się znacznie dłużej, niż wię
        > kszość innych specjalistów - i później rozpoczynają pracę. Studia medyczne trwa
        > ją rok dłużej (6 lat), po niż muszą zaliczyć jeszcze roczny staż.

>
        > Ciężkie życie młodego,no cóż jak się chce być kimś w przyszłości to należy w tą
        > swoją przyszłość zainwestować,bo nic nie jest za darmo,o przepraszam,studia me
        > dyczne mieli na mój koszt,czyli otrzymali w prezencie a konto ich przyszłości.
        > A to jest bardzo wiele i jest wielką pomocą,którą młodzi winni,a nawet taki maj
        > ą obowiązek,docenić i się odwdzięczyć darczyńcy stosownie,a nie jelenia robić z
        > niego.

W Kaczyńskich studia (hłe, hłe!) też zainwestowaliśmy i patrz co z tego wyszło!
        Znajomość języków żadna, praca magisterska, doktorska oparta o dzieła Lenina - pożal się Boże!
        Zaczni od tego uczonego a niedouczonego.
        Facio nie zna polskiego hymnu, choćby dwóch zwrotek i refrenu!
        Hłe, hłe!
        • erka-4 Hłe, hłe ! 22.10.17, 06:24
          porannakawa01 napisała:

> W Kaczyńskich studia (hłe, hłe!) też zainwestowaliśmy i patrz co z tego wyszło!
          > Znajomość języków żadna, praca magisterska, doktorska oparta o dzieła Lenina -
          > pożal się Boże!
          > Zaczni od tego uczonego a niedouczonego.
          > Facio nie zna polskiego hymnu, choćby dwóch zwrotek i refrenu!
          > Hłe, hłe!

A co mnie jego studia obchodzą,ważne że je z dobrym skutkiem spłaca,a ci lekarze z mojej łaski jeszcze dobrze nie ruszyli doopami,aby dług wdzięczności względem mnie spłacić a już domagają się premii.
          Na premię zasłużyć należy ciężką pracą a nie idiotyczną głodówką.
    • aniechto.only Re: Na przewlekłą PiSią biegunkę nie ma lekarstwa 21.10.17, 08:53
      Noś przy sobie karteczkę "Nie życzę sobie być leczonym przez rezydenta". Oszczędzisz służbom czas i pieniądze, wezwą od razu karawan zamiast karetki.
      • adam111115 Re: Na przewlekłą PiSią biegunkę nie ma lekarstw 21.10.17, 10:39
        Byłoby prościej: ma mnie leczyć lekarz ślepo wierzący w pis I panaprezesa. Każdy inny precz!
      • prawdawaszaboli Re: Na przewlekłą PiSią biegunkę nie ma lekarstw 22.10.17, 11:23
        > Noś przy sobie karteczkę "Nie życzę sobie być leczonym przez rezydenta".

W USA rezydenci też zarabiają (stosunkowo) mało - tak więc Polska nie jest tu ewenementem.
        Nie oceniam tu czy taka logika zarobków jest dobra.
        • adam111115 Re: Na przewlekłą PiSią biegunkę nie ma lekarstw 22.10.17, 11:31
          Jakiś link? Bo to tylko wpis debila pisowskiego
    • szwampuch58 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 09:44
      "Nadzieja w Morawieckim,że załatwi jakiś dodatek do emerytury"
      Ciemny lud pisowski przyzwyczail siEm do darmowej kasy, widze hehehehe,zaczyna chciec wiecej.......czarno widze
      • erka-4 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 15:39
        szwampuch58 napisał:

> "Nadzieja w Morawieckim,że załatwi jakiś dodatek do emerytury"
        > Ciemny lud pisowski przyzwyczail siEm do darmowej kasy, widze hehehehe,zaczy
        > na chciec wiecej.......czarno widze
        >

- hmm,nigdy bym nie pomyślał,że tych rezydentów do pisowskiego ludu zaliczasz i to ciemnego w dodatku,wszak oni także na Morawieckiego kasę liczą i jeszcze głodową siłą Morawieckiemu z gardła chcą ją wyrwać.
        Przecież te ich podwyżki powstają dzięki naszym podatkom,wszak emeryt składki też płaci oraz podatki.

Moim zdaniem premia przysługuje się po wykonaniu należytym swej pracy,a oni,ci rezydenci,premii domagają się z góry,tak nawet nie było w komunie,chyba że ktoś był ORMOwcew czy innym eSBekiem,to miał z góry na halbę,by POsiadł moc pałowania.
        • pies_na_czarnych Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 16:51
          > Moim zdaniem premia przysługuje się po wykonaniu należytym swej pracy...

Oczywiscie, ale w kolektywnej umowie o prace musi byc zaznaczone ile % z zysku ta premia musi wynosic. Z naciskiem na musi. Tak jest kmiotku w calym kapitalistycznym swiecie.
          • erka-4 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 17:20
            pies_na_czarnych napisała:

> > Moim zdaniem premia przysługuje się po wykonaniu należytym swej pracy...
            >
            > Oczywiscie, ale w kolektywnej umowie o prace musi byc zaznaczone ile % z zysku
            > ta premia musi wynosic. Z naciskiem na musi. Tak jest kmiotku w calym kapitalis
            > tycznym swiecie.
            >

- zauważ,że nie pisałem o żadnych procentach,bo nie ma to sensu w przypadku gdy ktoś domaga się premii przed wykonaniem pracy.
            Jeżeli już to może prosić o zaliczkę po wykonaniu części pracy.
            Premia ewentualna może być ale nie musi,bo należy spełnić jej warunki,a nie zawsze tak bywa.
            A oni,ci rezydenci,chcą mieć pisemne gwarancje wypłaty wszystkiego jeszcze przed podjęciem pracy.
            Marzy im się jak było niegdyś - czy się stoi czy sie leży 5 badyli się należy.

Czyż PO to Polacy komunę likwidowali,żeby lekarzom robić dobrze ?
    • bohgdan To jest spór polityczny 21.10.17, 10:16
      Ą nie głodowy. Wystarczy spojrzeć kto się przy nich kręci .Pokaż lekarzu co masz w garażu.Dalej aktualne🤔
      • x2468 Re: To jest spór polityczny 21.10.17, 10:24
        Jeden taki dochtor to ma między innymi maybacha a nikogo nie wyleczył.
        • aniechto.only Re: To jest spór polityczny 21.10.17, 12:08
          Jak to nie, leczy mohery z gotówki.
    • x2468 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 10:32
      Nie ma głupich pytań, są natomiast durne odpowiedzi. Pisi się w tych odpowiedziach specjalizujom.
    • zapijaczony_ryj To dlaczego sam NI korzysta z lekarzy, a nie 21.10.17, 10:36
      ze znachorów?
    • m.c.hrabia Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 10:37
      odpowiada chłopek-roztropek.
    • erte2 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 10:38
      erka-4
      misiu, zaniechaj... Cytowaniem osobnika który zacięcie rywalizuje z drugim "tuzem intelektu" niejakim suskim (vel perukarzem) o miano najgłupszego posła wszech czasów naprawdę nie przyczyniasz się do wzrostu popularności swoich idoli. No chyba że jesteś taki więcej Konrad Wallenrod.
      • yoma Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 12:20
        Możliwe, że o to mu chodzi. Będzie się potem tłumaczył, że on tylko rozwalał piś od środka.
      • taniarada Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 12:58
        No tak erte z Tobą nie sposób polemizwać.
      • erka-4 nic nie mam do Suskiego... 21.10.17, 16:02
        erte2 napisał:

> erka-4
        > misiu, zaniechaj... Cytowaniem osobnika który zacięcie rywalizuje z drugim "tuz
        > em intelektu" niejakim suskim (vel perukarzem) o miano najgłupszego posła wszec
        > h czasów naprawdę nie przyczyniasz się do wzrostu popularności swoich idoli. No
        > chyba że jesteś taki więcej Konrad Wallenrod.

...i też nie wiem skąd ci do głowy on przyszedł skoro go nie cytowałem,robaczku.

Ale znamienite jest to zdanie,też stamtąd:

Rezydenci mogą dorabiać - i robią to, choć oczywiście nie ma danych zbiorczych na ten temat. Protestującym chodzi jednak o to, by nie musieli szukać dodatkowych źródeł zarobku i wydłużać godzin pracy.

A ja jestem zdania,że więcej dostaną,oni dalej dorabiać będą a kolejki kolejkami pozostaną.

Te dotychczasowe POpaprane "reformy" to było gaszenie ognia benzyną,i nie daj Bóg,żeby PiS robił POdobnie.
        Służba zdrowia jest chora na gangrenę,a wiadomo jak się gangrenę leczy,nie można jej zawijać w bawełnę.
        Ją należy wyciąć do szpiku kości.
        • erka-4 post scriptum... 21.10.17, 16:09
          - i to mi się bardzo podoba:

Jeden z postulatów rezydeckich jest baaardzo logiczny,a brzmi tak oto:

1. Zwiększenie nakładów na ochronę zdrowia do poziomu europejskiego nie
          niższego niż 6,8 PKB w przeciągu trzech lat.

To ja się do nich przyczepię i też zapostuluję sobie:

- postuluję rewaloryzację emerytur do europejskiego poziomu.

A co,czy ja wyskoczyłem sroce spod ogona ?

• pies_na_czarnych Re: post scriptum... 21.10.17, 16:59
            > 1. Zwiększenie nakładów na ochronę zdrowia do poziomu europejskiego nie
            niższego niż 6,8 PKB w przeciągu trzech lat.

Kmiocie nie widzisz, ze ten postulat jest dla twojego dobra?

> - postuluję rewaloryzację emerytur do europejskiego poziomu.

W Europie rowniez emeryt placi za swoje leczenie, duza czesc zwraca mu ubezpieczenie, ale za szpital on placi lwia czesc ze swojej kieszeni jezeli nie ma bardzo drogiego ubezpieczenia na hospitalizacje. Tego chcesz?
            • erka-4 Re: post scriptum... 21.10.17, 17:38

> W Europie rowniez emeryt placi za swoje leczenie, duza czesc zwraca mu ubezpiec
              > zenie, ale za szpital on placi lwia czesc ze swojej kieszeni jezeli nie ma bard
              > zo drogiego ubezpieczenia na hospitalizacje. Tego chcesz?
              >
              -oczywiście,ale przy emeryturze na europejskim poziomie,a jeśli kto pracuje to przy jego płacy,tak jak sobie życzą lekarze i rezydenci także.
              Wszak każdy obywatek w Polsce jest drugiemu równy.
              Lekarzowi 10-15 tys.a dla mnie 4 tys. emerytury w pełni wystarczy.

• katrina1945 Re: post scriptum... 22.10.17, 06:29
                erka-4 napisał:

> Lekarzowi 10-15 tys.a dla mnie 4 tys. emerytury w pełni wystarczy.
                >

Też tak myślę,stary,i będzie w miarę po europejsku.
        • pies_na_czarnych Re: nic nie mam do Suskiego... 21.10.17, 16:55
          > Ją należy wyciąć do szpiku kości.

Zgadzam sie. Prywatyzacja i koniec bezplatnego leczenia. Jednak to sie nigdy nie uda bez totalnego zreformowania rynku ubezpieczen spolecznych.
          • erka-4 Temu posłuży dobra zmiana totalnej władzy 21.10.17, 17:28

> > Ją należy wyciąć do szpiku kości.
            >
            > Zgadzam sie. Prywatyzacja i koniec bezplatnego leczenia. Jednak to sie nigdy ni
            > e uda bez totalnego zreformowania rynku ubezpieczen spolecznych.
            >

Uważam,że jedynie PiS jest w stanie tego dokonać,tylko Suwerena musi przekonać,a to jest kwestia czasu jedynie.

• pies_na_czarnych Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 12:24
      > odpowiedź posiada głęboką głębię

:)))
      • erka-4 Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 16:11

> > odpowiedź posiada głęboką głębię

- nawet jeszcze głębszą.
        • pies_na_czarnych Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 16:48
          Od razu widac chlopku panszczyzniany, ze uczyli cie na masle maslanym :)
          • yoma Re: Na głupie pytanie... 21.10.17, 17:07
            I wreszcie wiemy, kto tyle tego masła żre :)
    • taniarada Re: Na głupie pytanie... 22.10.17, 03:23
      To to samo co na tym forum.Są równi i równiejsi.I mogą wklejać bzdety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka