tanebo2.0 26.10.17, 23:06 natemat.pl/221275,od-niepodleglosci-do-utraty-autonomii-premier-katalonii-kapituluje-a-caly-region-traci-wszystko-co-ma sojusznicy PiS na kremlu piją łzy zamiast szampana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lech1966 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:02 A UE zupełnie nie reaguje i nie uruchamia artykułów o ochronie praworządności w Hiszpanii.. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:04 I nie wprowadza embarga na szampan dla Rosji.. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:25 Hiszpanie bardzo dobrze radza sobie z praworzadnoscia. Ukrecili nosa nacjonalistom katalonskim. Czego chcesz wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:28 To też był demokratyczny wybór.. To też weź pod uwagę.. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:31 Demokratyczny? Nie sądzę. Pamiętaj że przeciwnicy secesji nie poszli na referendum. Ich głos się nie liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:05 "Demokratyczny? Nie sądzę. Pamiętaj że przeciwnicy secesji nie poszli na referendum. Ich głos się nie liczy?" Nie jestem pewien, czy hiszpańskie prawo przewiduje oddanie głosu przez nieoddanie go i odmowę udziału w jakimś głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:11 "W nielegalnym głosowaniu?" Czyli w nielegalnym głosowaniu można głosować nie oddając w nim głosu, ale w legalnym można głosować tylko przez udział? Rety, to hiszpańskie prawo jest naprawdę porypane. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:12 W nielegalnym nie można zagłosować także na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:29 " W nielegalnym nie można zagłosować także na tak" Fizycznie, jak się okazało, był z tym problem. Ale poza tym można zagłosować, po prostu wynik nie jest wiążący. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:30 To na jakiej podstawie żądali niepodległości? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:35 "To na jakiej podstawie żądali niepodległości?" Ha, Putin też w Moskwie się zastanawia, na jakiej podstawie ludy Rosji żądają niepodległości. Wiesz, to chyba taki sentyment Katalończyków. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 00:34 Myślałem,że ludzka głupota ma swoje granice.Myliłem się.Można ci jakoś pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 09:03 Wybór nie był demokratyczny.referendum było parodią,nacjonalisci naruszyli konstytucję. Popierasz autonomię Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Ślązacy chcą wrócić do piastowskich korzeni... 27.10.17, 05:58 ...przy Niemców pomocy,no cóż,historia lubi się powtarzać. lech1966 napisał: > A UE zupełnie nie reaguje i nie uruchamia artykułów o ochronie praworządności w > Hiszpanii.. > - ciekawe jak u nas w Polsce będzie ze Śląskiem w roku 2020,wszak Ślązacy ogłosili już dawno,że autonomię śląską wówczas wprowadzą,nawet już język własny swój mają. Tylko jakoś tak dziwnie brzmi on. Całkiem staropolski przypomina. Mniemam,że u nas to przejdzie,bo to sprawa z Niemcami związana,a wiadomo,że UNia to taka rzesza zakamuflowana. Niemcy przez wieki wielkie starania czynili,żeby Polaka z Polakiem poróżnić,bardzo często przynosiło im to wielkie korzyści. Trzeba w końcu to przerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:10 "A UE zupełnie nie reaguje i nie uruchamia artykułów o ochronie praworządności w Hiszpanii" Hiszpanie zażegnali kryzys, chwilowo, korzystając z wewnętrznych mechanizmów. Mechanizmy, jak widać, mają też charakter incydentalny, nie instytucjonalny. Spotkania się odbyły, wywarto naciski, Hiszpania odpowiedziała na nie tak, a nie inaczej. Nie ogłosiła publicznie, że Unia Europejska to twór szatana i jakiekolwiek rozmowy z Brukselą to zdrada narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:13 Za to federacja rosyjska to raj? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:26 O co mnie tak właściwie pytasz? Jaki to ma związek z moją wypowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:27 Ano taki że jedynie Putinowi i jego przydupasom zależy na rozpadzie Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 08:31 " Ano taki że jedynie Putinowi i jego przydupasom zależy na rozpadzie Unii" Nie. Putin na tym zyska najwięcej, ale nie tylko on i jego przydupasy. I naprawdę nie trzeba być orientacji prorosyjskiej, żeby byc przeciwnikiem obecnej formy UE (odwrotnie też: można być sympatykiem UE i mieć orientację prorosyjską). Nadal jednak nie wiem, w jaki sposób ożeniłeś Putina z moją wypowiedzią o Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Od bohatera do zera 27.10.17, 05:48 Gorzelikowi ku przestrodze,niech zważa żeby nie stracił niemieckiej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś