Dodaj do ulubionych

Pomylili powstańców z SS

23.11.17, 12:21
TAkie coś tylko w kaczystowskiej Świrlandii jest możliwe:
tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,na-muralu-zolnierze-ss-zamiast-powstancow-szybka-reakcja,246978.html
Obserwuj wątek
    • snajper55 Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 12:51
      zapijaczony_ryj napisał:

> TAkie coś tylko w kaczystowskiej Świrlandii jest możliwe:
      > tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,na-muralu-zolnierze-ss-zamiast-powstancow-szybka-reakcja,246978.html

I tak będą te murale zamalowywać, gdy władze zmienią nazwę osiedla na "Żołnierzy Wyklętych".

Zresztą kto wie, jaką nazwę będzie mieć osiedle za jakiś czas? Może wtedy, na zamalowanym muralu, naziole jedynie biało-czerwoną opaskę by zamalowali?

S.
      • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 13:39
        No takie są właśnie rezultaty nauczania historii przez "pełniących obowiązki Polaków".

PS. Łomianki to to część aglomeracji warszawskiej, a Warszawą wszyscy wiemy kto rządzi.
        • snajper55 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:03
          f.a.q napisał:

> No takie są właśnie rezultaty nauczania historii przez "pełniących obowiązki Po
          > laków".
          >
          > PS. Łomianki to to część aglomeracji warszawskiej, a Warszawą wszyscy wiemy kto
          > rządzi.

A co mają Łomianki do rządzących w Warszawie???

Łomianki leżą w Polsce, a Polską wszyscy wiemy kto rządzi.

S.
          • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:32
            A co ma ten nieszczęsny mural do PiS?
            • snajper55 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:45
              f.a.q napisał:

> A co ma ten nieszczęsny mural do PiS?

To samo co ma do rządzących Warszawą.

S.
              • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:18
                Czyli nic, a widzisz twój kolega - degenerat ( w którego wątku uczyniłeś swój wdzięczny wpis) jednak się dopatrzył powiązania.
          • yoma Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:34
            W Łomiankach zdaje się rządził Sasin, w tamtejszym ZOM.
            • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:36
              Doprawdy? A kiedy się ci się przestanie zdawać?
          • zapijaczony_ryj Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 26.11.17, 08:40
            Tego PiSior Ci nie wytłumaczy!
        • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:09
          " No takie są właśnie rezultaty nauczania historii przez "pełniących obowiązki Polaków".

Ano właśnie, artysta nie wiedział, o co chodziło w Powstaniu. Niczym młody narodowiec z manifestacji 01.08 popatrzył na zdjęcie, nie znalazł na nim czerwonoarmistów, założył więc, że muszą być Polacy.
          • marbor1 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:22
            Coby nie było, to wszystko świadczy tylko o debilizmie pisdackim.
            • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:49
              A to niby czemu? Możesz rozwinąć tę myśl wartką, robotniczo-chłopskiego pochodzenia? :))))))
              • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:35
                > A to niby czemu?

Po polsku mowi sie "dlaczego".
                • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:54
                  Taaaak, a czemu?
                  sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/czemu-czy-dlaczego;9199.html
                  • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:02
                    Dlaczemu :(
                    • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:05
                      A mnie się owa nieelegancka forma podoba i będę jej używał. Jest poprawna i dopuszczalna zatem w czym problem?
                      • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:17
                        > A mnie :))))
                        • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:38
                          www.jezykowedylematy.pl/2011/07/mnie-czy-mi-kiedy-ktora-forma/

Nie dziękuj. Po prostu zostaw kopertę na parapecie.
                          • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:42
                            W mojej podstawowce nie przeszdlbys do drugiej klasy :)
                            • lech1966 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:59
                              Zniemczony nauczyciel cię uczył psie. Albo trzeba zreformować edukację ponownie...:)))))
                              • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:18
                                Nie, mimo tego po niemiecku tez potrafie mowic. Potrafie porozumiewac sie w pieciu jezykach. Ile ty znasz?
          • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:46
            Mural pewnie robił ten artysta który robił "choreografię" do "sztuki" pt. "Klątwa". Pewnie ten który doradzał Sikorskiemu w czasie kiedy był ministrem.

Mural zleciła rada ośiedla lub coś w tym guście. Trafiła na artystę, którego historii uczyła pewnie mama Michnika, a rezultat mamy taki jak mamy. Ów artysta pewnie do tej pory wierzy w legendę o generale, którego się kule nie imały.

Ale jakznam lewactwo to zaraz się odezwie jakiś redaktor Żakowski, który zacznie klarować, iż jest to taki wizja artystyczna, której celem było sprowokowanie dyskusji o ogromie ofiar robotników ( Wola była dzielnicą robotniczą) jakie swoimi nieodpowiedzialnymi decyzjami wywołały te londyńskie reakcyjne karły. Mural znajdował się przy ulicy "Jedności robotniczej" wiec pasuje jak ulał.
            • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 15:04
              "Mural zleciła rada ośiedla lub coś w tym guście. Trafiła na artystę, którego historii uczyła pewnie mama Michnika, a rezultat mamy taki jak mamy"

Narodowców z ONR też uczyła mama Michnika? Na 1 sierpnia nigdy nie słyszę z ich strony ŻADNYCH antynazistowskich haseł, natomiast antysowieckich bez liku (tzn. chodzi o częstotliwość, bo i tak to jest "raz sierpem, raz młotem").

Mimo wszystko mało prawdopodobne jest, żeby taki mural wykonywał artysta-lewak. Bądź co bądź esesmani są tylko częścią większej pracy, takiej z powstańczą kotwicą, hasłem "cześć i chwała bohaterom", itd.
              • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:14
                W mojej ocenie jest wielce prawdopodobne że ten który namalował to arcydzieło to lewak i na dodatek homoseksualista. Gdyż większość artystó to lewaki a w lewaki w przeważającej większości to zboczeńcy.

Hasło - "raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" jest alegorycznym wyrażeniem poetyckim, które treścią wypełnia pieśń pana Kaczmarskiego - "Mury"
                Chodzi o to żeby komuchom wyrawać z łap ich atrybuty zniewolenia ( sowiecki sierp i młot) i pogonić to całe towarzystwo tam, gdzie białe niedzwiedie wymierają na skutek globalnego ocieplenia.
                • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:39
                  W mojej ocenie jest wielce prawdopodobne że ten który namalował to arcydzieło należy do szkoły artystów projektujących pomniki Lecha K.
                  • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:55
                    A ja bym raczej obstawał przy lewaku, o homoseksualnych zainteresowaniach. Bo o tym, że historia go nie interesowała to wiemy.
                    • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:03
                      Twoje zainteresowania sa doskonale znane na FK.
                      • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:07
                        Noi dawaj może się czegoś o nich (ogólnie powszechnie znanych zainteresowaniach - w skrócie "OPZZ") dowiem.
                • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:27
                  "W mojej ocenie jest wielce prawdopodobne że ten który namalował to arcydzieło to lewak i na dodatek homoseksualista. Gdyż większość artystó to lewaki a w lewaki w przeważającej większości to zboczeńcy"

Patriotyczne murale wykonują patrioci. Na przykład we Wrocławiu jest "Walcząca armio wyklęta, Śląsk Wrocław o was pamięta". Mało prawdopodobne jest, aby wykonał go jakikolwiek lewak.

"Hasło - "raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" jest alegorycznym wyrażeniem poetyckim, które treścią wypełnia pieśń pana Kaczmarskiego - "Mury"

Ależ ja nie mam nic przeciw temu hasłu. Podoba mi się, też je okazjonalnie skanduję. Jestem nawet w stanie zrozumieć i zaakceptować, gdy pojawia się z okazji 1 sierpnia. Zawsze liczę, że w końcu będzie jazgot na nazistów, w końcu w niczym lepsi od komunistów nie byli. A jednak każdorazowo spotyka mnie zawód.
                  • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:43
                    Ależ masz! Szczerbato-uste kobiety z KOD, Antifa, lewactow pod wodzą brodatego jak Lenin Zandberga i redaktorzy z "KP" (...nie mylić z KPP) oni wszyscy skandują hasła, których z takim niecierpliwym zainteresowaniem nasłuchujesz.
                    • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:40
                      "Ależ masz! Szczerbato-uste kobiety z KOD, Antifa, lewactow pod wodzą brodatego jak Lenin Zandberga i redaktorzy z "KP" (...nie mylić z KPP) oni wszyscy skandują hasła, których z takim niecierpliwym zainteresowaniem nasłuchujesz"

Wolałbym je usłyszeć od tych, którzy podobno są patriotami i nie mają nic wspólnego z nazistami. Po lewakach i tak się niczego dobrego nie spodziewam.
                      • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 10:51
                        Nie wiem... do mnie pijesz?
                        Jak każdy rozsądny człowiek potępiam ruchy o charakterze nazistowskim, ale widzę i zauważam niezwykłą słabość elit zachodnich do komunistów, którzy byli jeszcze większymi mordercami niż naziści. Gdyby na ulicy pokazał się człowiek z Hitlerem na koszulce wycie elit przypominałoby okrzyki godowe małp w puszczy amazońskiej. A jeżeli młody człowiek założy koszulkę z hasłami Mao i z czerwoną szmatą idzie na manifę to wszystko mu się w gruntu wybacza, ot głuptasek...
                        • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 12:53
                          " Nie wiem... do mnie pijesz?"

Do Ciebie niekoniecznie, chyba że identyfikujesz się z rzeszą narodowców wspominających 1 sierpnia poprzez skandowanie haseł o czci dla bohaterów i sierpie dla czerwonej hołoty, z pominięciem czegokolwiek dla nazistów. Że przy okazji Baumana nie mówili o nazistach to nawet zrozumiałe, ale że 1 sierpnia i 11 listopada też? Aż niewiarygodne.

"(...) zauważam niezwykłą słabość elit zachodnich do komunistów, którzy byli jeszcze większymi mordercami niż naziści"

Też ją dostrzegam, ale ona nie jest znowu taka niezwykła - to zazwyczaj brak świadomości. Żelazna kurtyna odcisnęła swoje piętno na wiedzy zachodnich elit w zakresie komunistycznych zbrodni, a większość obrazków, które tam dotarły, to kolejki w sklepach i ewentualnie wojsko na ulicach, a to jeszcze nie zbrodnia. Poza tym mają swoich rodzimych komunistów, którzy przynajmniej osobiście niczym zbrodniczym się nie splamili. To trochę tak jak z pierwszym wrażeniem - jeśli wyrobisz sobie dobrą opinię, to potem trudniej będzie Ci uwierzyć w te ciemniejsze strony, a nawet jeśli uwierzysz, zazwyczaj nie potępisz całości. Dodaj do tego, że sami Polacy akceptują prlowski system pozbawiony fizycznej likwidacji opozycji, a może nie będziesz uważał tej sympatii za taką niezwykłą.

"Gdyby na ulicy pokazał się człowiek z Hitlerem na koszulce wycie elit przypominałoby okrzyki godowe małp w puszczy amazońskiej. A jeżeli młody człowiek założy koszulkę z hasłami Mao i z czerwoną szmatą idzie na manifę to wszystko mu się w gruntu wybacza, ot głuptasek..."

Wybitnie się z Tobą zgodzę. Pamiętam, jak GazWyb czy czy inna gazeta.pl wygrzebali jakiegoś sinologa, który udowadniał, że portret Mao w knajpie prowadzonej przez Chińczyka to żadne propagowanie maoizmu, tylko element kulturowy, bo nam się Mao z Chinami kojarzy, a zatem jest ok. Ostatnio kumpel odwiedził antykwariat, szukał historii Niemiec. Nie licząc krótkiej historii Republiki Weimarskiej i książki o Bundeswehrze po 1945, kilkadziesiąt dostępnych pozycji dotyczyło III Rzeszy. Zatem spokojnie mógłby się człowiek z Hitlerem bronić na podobnej zasadzie: on nie propaguje nazizmu, tylko nosi na koszulce symbol kojarzony z niemiecką kulturą. Tylko w którą stronę równać: potępiających czy dopuszczających? Bo i lewaki, i prawaki siedzą okrakiem.
                          • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 14:44
                            "Też ją dostrzegam, ale ona nie jest znowu taka niezwykła - to zazwyczaj brak świadomości. Żelazna kurtyna odcisnęła swoje piętno na wiedzy zachodnich elit w zakresie komunistycznych zbrodni, a większość obrazków, które tam dotarły, to kolejki w sklepach i ewentualnie wojsko na ulicach, a to jeszcze nie zbrodnia."

Nazistowską rzeczywistość również większość z nich zna jedynie z książek i popularno-naukowych, artykułów historycznych. Toteż wyrwa w owej świadomości jest potężna i nie daje się wytłumaczyć położeniem geograficznym po zakończeniu II WŚ. To świadoma polityka.

Faszyści, naziści i inni są potępiany przy każdej możliwej okazji. Straszy się nimi społeczeństwa i instrumentalnie wykorzystuje do tworzenia nieprawdziwego obrazu - być może my i postkomuniści ale oni to faszyści, to najgorsze ludzkie ścierwo, słowem - głosując na nich wybieracie holocaust!
                            Nie dać się otumanić, odrzucić emocje i nie dać się zapędzić w narożnik, w którym okładać cię będzie już tylko ta jedna ręka ( lewa lub prawa), wybijając Ci do głowy mądrości. I słuchać, czytać, oglądać i analizować. Po to zostaliśmy wyposażeni w aparat poznawczy.
        • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:31
          > No takie są właśnie rezultaty nauczania historii

Efekty reformy szkolnictwa?
          • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 14:47
            Bez mała, reformy minister Kurdyckiej.
            • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:32
              > Bez mała

Tobie przydałaby sie reforma :)
              • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 16:59
                jaksiepisze.pl/bezmala-czy-bez-mala/

No i co znowu kompromitacja? Ale chciałeś błysnąć i wierz mi, lub nie, ale ja to doceniam.
                ....tja doceniam..:)))))))))))))))
                • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:04
                  U ciebie na wsi jest moze taki zwrot OK.
                  • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:09
                    U mnie na wsi to już prawie wszyscy mają pralki automatyczne, a jak u ciebie? Napie...ją nad rzeką "kijankami", czy już pojawiła się pierwsza "frania" z demobilu?
                    • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:23
                      U mnie mimo 30 letniej emigracji staraja sie powic poprawnie po polsku.
                      Pralke automatyczna mialem juz w Polsce za komuny i nigdy nie uwazalem, ze to podwyzsza moj status. Raczej koniecznosc tak samo jak posiadanie samochodu. Nie bede pisal jak samochod w tamtych czasach mialem bo sie pochlastasz :)
                      • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:24
                        > staraja sie powic poprawnie po polsku

mowic
                        • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:48
                          Oczywiście - "mówić" chciaż - jak podejrzewam - "wiją" się też po polsku, stąd - "powić".
                          • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:45
                            > Oczywiście - "mówić" chciaż

Miej pretensje do Apple, ze laske klada na polskie literki.
                            • lech1966 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:06
                              pies_na_czarnych napisała:

> > Oczywiście - "mówić" chciaż
                              >
                              > Miej pretensje do Apple, ze laske klada na polskie literki.

Oj , jak się chcesz chwalić to chwal się całym jabłkiem albo gruszką a nie nadgryzionym przez "imperialne robactwo" :)))))
                              • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:20
                                > Oj , jak się chcesz chwalić to chwal się

:O sorry nie wiedzialem, ze nacisne ci na odcisk.
                            • jureek Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 11:37

> Miej pretensje do Apple, ze laske klada na polskie literki.
                              >

W ajfonach są problemy z polskimi literkami? No to jest to kolejny powód, żeby tego badziewia nie kupować. Inne powody to brak radia, brak gniazda słuchawek i niemożność kopiowania plików z pc na telefon.
                              • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 13:29
                                > W ajfonach są problemy z polskimi literkami?

Nie. W "ajfonach" dziala to wysmienicie. W MacBook jak krew z nosa.

> niemożność kopiowania plików z pc na telefon

Jest taka mozliwosc.
                      • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:30
                        " U mnie mimo 30 letniej emigracji staraja sie powic poprawnie po polsku"

Ale pisać już niekoniecznie.
                        • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:47
                          sverir napisał:

> " U mnie mimo 30 letniej emigracji staraja sie powic poprawnie po polsku"
                          >
                          > Ale pisać już niekoniecznie.
                          >

Zapomina sie. Czego nie mozna wybaczyc "prawdziwym" Polakom.
                          • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:39
                            " Zapomina sie. Czego nie mozna wybaczyc "prawdziwym" Polakom"

Po prostu zapomina się stawiać przecinki?
                      • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:46
                        Hmmmm. miałeś pralkę za komuny. No to ja bym się nie chwalił. W tamtych czasach pralki były tylko na talony dla osobników o przebiegłej mentalności Pawki Morozowa.
                        • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:49
                          :))) za komuny tak jak w Hameryce mozna bylo wszystko kupic za dolary. :)))
                          Nie jestes ciekaw jakim autkiem jezdzilem? Dla ulatwienia podam, ze to nie byl Fiat. Nie pochlastaj sieM.
                          • lech1966 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:09
                            No psie,,zaspokój swoją próżność. Ja nie jestem blacharą więc mnie nie interesuje który to był model Trabanta..
                            • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:23
                              :) Pudlo. Probuj dalej.
                              Trabant wowczas dobrze stal na rynku. Nie jeden marzyl o nim.
                      • jureek Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 24.11.17, 10:35

> Raczej koniecznosc tak samo jak posiadanie samochodu.

W państwie nieteoretycznym, które nie zaniedbuje usług publicznych, posiadanie samochodu wcale nie jest koniecznością. Piszę to z autopsji.
                  • sverir Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:31
                    " U ciebie na wsi jest moze taki zwrot OK"

U mnie na wsi też.
                    • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:49
                      :))) Biedaczek, ale walczny jak Mel Gipson w "Szklanej pułapce".
                      • pies_na_czarnych Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 20:52
                        Mel Gipson? To ten katolski duren?
                        • f.a.q Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:27
                          Nie ten to Bruce Willis.
                          • lech1966 Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 21:28
                            Tamten to nieleczony leming..
      • zapijaczony_ryj Re: Niepotrzebne zamalowytwanie 23.11.17, 17:15
        Co niebawem pewnie się stanie, bo Świr takiej okazji nie przepuści!
    • ave.duce Pewnie 23.11.17, 15:32
      misiewicz był konsultantem naukowym w "pisich" Łomiankach ;)
      • f.a.q Re: Pewnie 23.11.17, 16:16
        Nie, Rysiek Petru.
        To nowoczesne ośiedle.
    • buldog2 Re: Pomylili powstańców z SS 23.11.17, 20:37
      Nie wiem, czy to pomyłka, na pewno skandal. Mogli wziąć przykład z pomylenia stalinowskiej powstanki starachowickiej z powstańcami warszawskimi. Albo oprawcy stanu wojennnego Piotrowicza z opozycją antykomunistyczną.
    • qqazz Niektórym wszystko sie kojarzy 23.11.17, 22:23
      A najbardziej to czego nie widać.

pozdrawiam
    • dr.krisk Re: Pomylili powstańców z SS 24.11.17, 09:22
      Niby drobiazg, ups, "artysta" się pomylił... ale to znakomity przykład papierowego patriotyzmu, fasadowego i opartego na pozorach, a nie na refleksyjnym i poważnym podejściu do historii Polski. W kraju zwanym Wolską to jest całkowicie nieważne - wolski patriotyzm jest wrzaskliwy i powierzchowny.
      Znak czasu. Niestety.
      • yoma Re: Pomylili powstańców z SS 24.11.17, 09:56
        Artysta się nie pomylił, artysta miał całkowicie w dupie, co za wzorek bierze. A że czegoś mu brakowało, to biało-czerwoną opaskę domalował.
        • dr.krisk Re: Pomylili powstańców z SS 24.11.17, 11:43
          Oczywiście - to ten całkowity wdupizm mi biega. O bylejakość myślenia Prawdziwych Polaków Patryjotów, Intligencji Rzoliborskiej oraz całej tej menażerii. To ci, którzy refleksję historyczna zastępują inscenizacjami grup rekonstrukcyjnych, itp.
          • ave.duce Re: Pomylili powstańców z SS 24.11.17, 14:48
            > Intligencji Rzoliborskiej

To jest yntelygiencja żuliborska.
            • dr.krisk Re: Pomylili powstańców z SS 24.11.17, 14:54
              Oczywista oczywistość - sam kfiat Narodu, szczeży Patryjoci, Rzołnierze Wyklenci.
              Lubię język wolski, jego niepowtarzalną melodię, krzywą ortografię i spaczoną stylistykę. Znaczy: ortografiem i stylistykiem.
    • x2468 Re: Pomylili powstańców z SS 26.11.17, 20:59
      Nie pomylili, namalowali swoich żołnierzy wyklętych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka