Dodaj do ulubionych

Za PRL tylu kloszardów nie było

03.12.17, 20:44
Za PRL na jedenego śmierdzącego brudasa w tramwaju trafiało się raz na pół roku.
Teraz masz szczęście, jeśli nie trafisz na kloszarda lub grupkę kloszardów w środkach konumikacji miejskiej. W co drugim tramwaju czy autobusie cuchnący pasażer jest normą. Zasrani, zaszczani, nie myci od wielu miesięcy. To ci dopiero PiScywilizacja.
Obserwuj wątek
    • qqazz Nie mam tego problemu, stać mnie na samochód 03.12.17, 20:48
      nie najnowszy co prawda ale mam i używam.

pozdrawiam
      • znak-wodny Re: Nie mam tego problemu, stać mnie na samochód 03.12.17, 20:58
        Też od lat poruszam się swoim samochodem,
        ale ilekroć zdarzy się mi wsiąść do tramwaju,
        tylekroć odrzuca mnie od fetoru zasikanego lub zasikańców.
        Za PRL na Dworcu Centralnym w W-wie dla zasrańców była czynna myjnia i nawet dostawali czyste ubrania.
      • jureek mnie też stać... 04.12.17, 14:06
        qqazz napisał:

> nie najnowszy co prawda ale mam i używam.

... ale po pierwsze, nie uważam, żebym miał się przez to uważać za kogoś lepszego od tych, których na samochód nie stać, a po drugie, nie jestem aspołecznym egoistą i jeśli to możliwe, to mimo tego, że na auto mnie stać, to jednak korzystam z transportu publicznego lub roweru.
      • profumi To załamane lemingi i nic na to nie poradzimy. 04.12.17, 14:22
        Gdy PIS załatwi sprawę z sądami to pojawi ich się jeszcze dużo więcej.
        Nie wiem jak z tym społecznym problemem sobie poradzimy.
        Myślę, że może ustawa, że lemingi muszą się myć przynajmniej raz w tygodniu by pomogła.
        • znak-wodny Re: To załamane lemingi i nic na to nie poradzimy 04.12.17, 23:56
          Najbardziej śmierdzą dziady spod kościołów.
    • tanebo2.0 Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 03.12.17, 21:35
      Wysa=tarczyło pojechać do pierwszego lepszego PGRu i tam byli...
      • znak-wodny Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 03.12.17, 21:44
        W PGR to pracownicy byli nasyceni wonią środowiska, w którym pracowali.
        Nie porównuj dzisiejszych nierobów i zasikanych obszczańców, fetorzących w komunikacji miejskiej, do ludzi pracy.
      • don.kichote5 W ilu PRL-owskich PGR-ach byłeś 03.12.17, 21:53
        zanim je Balcerowicz "zreformował"?

tanebo2.0 napisał(a):

> Wysa=tarczyło pojechać do pierwszego lepszego PGRu i tam byli...
        • tanebo2.0 Re: W ilu PRL-owskich PGR-ach byłeś 03.12.17, 22:09
          Uważasz że należało utrzymywać bezproduktywne przedsiębiorstwa?
    • inocom Kijowski to kloszard czy nie? 03.12.17, 22:58
      znak-wodny napisał:

> Za PRL na jedenego śmierdzącego brudasa w tramwaju trafiało się raz na pół roku
      > .

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/mateusz-kijowski-przylapany-w-sklepie/ype01l7
      Po zbiórce na niego pieniędzy.

wyborcza.pl/7,75398,22709671,zrobili-zrzutke-na-mateusza-kijowskiego-by-nie-wyemigrowal.html
      A na dzieci jak nie łożył, tak dalej nie łoży.
      • inocom Ułatwię wam odpowiedź 03.12.17, 23:22
        Żyje z żebrania.
        • 141288bs Re: Ułatwię wam odpowiedź 03.12.17, 23:39
          E tam z zebrania. On nie zebrze...ma do tego,cala armie durniow.
          • 3kaczyjar Re: Ułatwię wam odpowiedź 04.12.17, 20:01
            To tak jak w kościele - żebrak nie chodzi z tacą - tylko wysyła kościelnego.
      • erte2 Re: Kijowski to kloszard czy nie? 04.12.17, 00:03
        inocom
        A co ma do wątku Kijowski? Gdybyś napisał o takim jednym zasikanym, zasranym, w niedoczyszczonych butach, z gębą śmierdząca zepsutymi zębami, ale za to w gustownej patriotycznej pelerynce to co innego.
        • inocom Re: Kijowski to kloszard czy nie? 04.12.17, 01:24
          erte2 napisał:

> inocom
          > A co ma do wątku Kijowski?

Żebrze.
          • znak-wodny Re: Kijowski to kloszard czy nie? 05.12.17, 00:00
            Kijowski ne jest szefem KOD,
            po drugie gość został trafiony i zatopionu,
            a sprzeciw społeczny to nie Kijowski.
            Opluwaniem jego rzeczywistości nie zmienicie.
            Obydwaj Kaczyńscy też się nie rozliczyli z PC (Porozumienie Centrum) ,
            a tam sprawa dotyczyła nie tysięcy a grubych milionów zł.
    • katrina_bush Teraz Pis jest kloszardem Europy.Nisko upadli. 04.12.17, 01:49
      Teraz Pis jest kloszardem Europy.Nisko upadli. Bardzo nisko. Nawet czerwona komuna miala wiecej godnosci i kultury. Z drugiej strony. Czego sie spodziewac po pisowskim zapuszczonym towarzystwie ?! phi...
      • 141288bs Re: Teraz Pis jest kloszardem Europy.Nisko upadli 04.12.17, 08:54
        katrino POdmyj sie,bo przez internet od ciebie jedzie
        • znak-wodny Re: Teraz Pis jest kloszardem Europy.Nisko upadli 05.12.17, 00:03
          No tak jak jedzie na tym forum od ciebie,
          to tylko możesz równać się z tramwajowym kloszardem.
        • katrina_bush Teraz Pis jest kloszardem Europy.Taka jest prawda. 05.12.17, 02:33
          Teraz Pis jest ostatnim kloszardem Europy.Taka jest prawda.
          Gdy tylko jakikolwiek szmatlawiec, czy nic nie znaczacy polityk w Europie rzuci malutki ochlap pochwaly pisowskiej bolszewii - to jest dla nich bohaterem :D
          p. s.
          Twoje wypociny mnie nie interesuja, bolszewicki trolu.
          • 141288bs Re: Teraz Pis jest kloszardem Europy.Taka jest pr 05.12.17, 18:29
            katrino,ja tez jestem zmartwiony,ze PiS-wcow nie poklepuja na salonach UE
    • taniarada Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 03:51
      Jeśli ci biedni ludzie łobuzie przeszkadzają to wynocha z Polski.Przyjedź do Berlina i zobacz ilu tu ich jest.Każdy ma swoją historię.Są z wyboru własnego lub nie.Nazywanie ich lumpami to chamstwo i brak wykształcenia.
      • wadera3 Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 09:13
        taniarada napisał(a):

> Jeśli ci biedni ludzie łobuzie przeszkadzają to wynocha z Polski.

To nie są "biedni ludzie", to ludzie, którzy wybrali takie życie i nie chcą go zmienić, ot choćby się umyć, odwszawić i założyć czyste ubranie - za darmo. Trzeba tylko pójść i to zrobić. W Warszawie jest co najmniej kilka miejsc, gdzie można to zrobić, no, ale trudno biegać za wszystkimi brudasami i namawiać ich do mycia. Znałam bezdomnych, czystych, bez wszawicy i innych chorób pasożytniczych. Trzeba tylko chcieć.
      • x2468 Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 09:56
        Zanim coś pajacu napiszesz to się zastanów. Przynajmniej 50% kloszardów w Berlinie to Polacy. Nieoficjalnie mówi się ze ponad 90%. Ambasada pis nic nie robi aby rozwiązać ten wstydliwy dla Polski problem.
        • j-k Ambasada PO tez nic nie robila 04.12.17, 10:00
          x2468 napisał:
          Ambasada pis nic nie robi aby rozwiązać ten wstydliwy dla Polski problem.

Ambasada PO tez nic nie robila - bo to nie rola Polakow rozwaiazywac ten problem
          - tylko rola Niemcow: deportowac ich po prostu do Polski.
          • x2468 Re: Ambasada PO tez nic nie robila 04.12.17, 11:10
            Pajacu nr 2, od 2 lat rządzi pis który podobno wszystko robi dla Polek i Polaków.
            Deportować i oddać w łapy pisiej, stadionowej patologi?
            W czasie kiedy rządzili inni nie było z granicą tak wielu Polaków- żebraków z tej prostej przyczyny że były pieniądze na pomoc dla chorych i bezdomnych a przede wszystkim byli chronieni przez prawo, dzisiaj pod ochroną pis-sprawiedliwości stoją ci którzy w ramach czystości Polskich ulic biją bezdomnych, podpalają miejsca gdzie nocowali. Jednym słowem "prawdziwy polak" może zabić lub okaleczyć bezdomnego i Ziobro z Blaszakiem takiego obronią. Dlatego który żyw uciekł z pisiej republiki.
            • bohgdan Re: Ambasada PO tez nic nie robila 04.12.17, 20:47
              Jesteś idiotą numer obozowy.I tak trzymaj.j
              • 141288bs Re: Ambasada PO tez nic nie robila 04.12.17, 21:43
                ty chyba nie masz kontroli nad wlasna fizjologia...jak to jest z tym u ciebie,bohgdan?
                • 141288bs Sorry bohgdan 04.12.17, 23:39
                  - za moja impulsywnosc.
          • man_sapiens Re: Ambasada PO tez nic nie robila 05.12.17, 08:00
            > Ambasada PO tez nic nie robila

Za Krzywoustego było jeszcze gorzej!
    • piq za PRL prawie wszyscy byli kloszardami,... 04.12.17, 05:06
      ...poza nielicznymi wyjątkami - szczęściarzy, gangsterów, a przede wszystkim pezetpeerowskich towarzyszy i funkcjonariuszy bezpieki. Zatem nie bredź proszę.
      • znak-wodny Re: za PRL prawie wszyscy byli kloszardami,... 05.12.17, 00:05
        Brednie wypisujesz. W PRL prawie wszyscy pracowali i może mało zarabiali,
        ale z głodu nie umierali. Mieli też na mydło, wodę i recznik. Bezrobocia nie było,
        a po wprowadzeniu stanu wojennego był nakaz pracy. Etaty były dla wszystkich.
    • j-k Ale za Rzadow PO - bylo. 04.12.17, 09:16
      znak-wodny napisał:
      To ci dopiero PiScywilizacja.

nie, to kapitalizm.
      za Rzadow PO bylo to samo.
      • x2468 Re: Ale za Rzadow PO - bylo. 04.12.17, 11:13
        Czyli nadal patologia i Polska w ruinie a pisi czynownicy, Morawiecki, Szydło i cała reszta bezczelnie kłamią.
        • znak-wodny Re: Ale za Rzadow PO - bylo. 05.12.17, 00:08
          W ciągu dwóch lat PiSrządów ceny artykułów żywnościowych wzrosły o ponad 15% a płace, renty i emerytury stoją prawie w miejscu.
    • speedy13 Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 11:11
      Hej

znak-wodny napisał:

> Za PRL na jedenego śmierdzącego brudasa w tramwaju trafiało się raz na pół roku

Za PRL był "paragraf" za włóczęgostwo - generalnie milicja zatrzymywała takich meneli, dostawali wyrok, a po jego odsiedzeniu trafiali do powięziennego ośrodka przystosowawczego, w zasadzie bezterminowo.
      • albwu Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 12:40
        A teraz to śmierdzącego menela ani zaszczanego pijaka NIE WOLNO wyrzucić z autobusu/tramwaju. W Warszawie (z inicjatywy radnego PiS) uchwalono, ze skoro nie ma miernika smrodu/zapachu to nie wolno wyrzucić z tego powodu. Podobnie nie wolno wyrzucić pijaka bo nie wiadomo czy to nie jest chory np. na cukrzycę - w takim przypadku zaleca się wezwać Pogotowie i czekać na jego przyjazd (i kilkadziesiąt osób w pojeździe jest zakładnikami tej sytuacji).
        • zdybex Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 16:10
          Na szczęście większość wyjechała do Niemiec i tam sraja po parkach i ulicach za co ich dokarmiają.
          • 141288bs Zbierajcie durnie, 04.12.17, 18:58
            na chleb Kijowskiemu...zamiast zajmowac filozoficzno - fizjologicznymi rozwazaniami.
            • znak-wodny Re: Zbierajcie durnie, 05.12.17, 00:13
              Co ty pie*do*isz cały czas o jakimś Kijowskim?
              Na Ukrainę do Donbasu się wybieresz?
        • speedy13 Re: Za PRL tylu kloszardów nie było 04.12.17, 21:01
          albwu napisał:

> A teraz to śmierdzącego menela ani zaszczanego pijaka NIE WOLNO wyrzucić z auto
          > busu/tramwaju.

Jak się chce, to w zasadzie można. Taki ktoś zazwyczaj nie ma biletu, ani pieniędzy, ani dokumentów. W regulaminie przewozów warszawskiego ZTM §10 p.3 mówi:
          Osoby nieposiadające ważnego biletu, odmawiające zapłacenia należności za przewóz wraz z opłatą dodatkową i odmawiające okazania dokumentu tożsamości kontrolerowi biletów, mogą być usunięte z pojazdu lub strefy biletowej metra.

Tyle, że kontrolerowi nie chce się zazwyczaj szarpać ze śmierdzącym menelem. Mógłby teoretycznie wezwać policję (to też jest w regulaminie ZTM) ale ona i tak ma dużo roboty i pewnie nie będzie zawracać sobie głowy zgarnianiem kogoś takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka