problemnoproblem 16.12.17, 07:41 Nie było bardziej oddanego prokuratora w stanie wojennym od Piotrowicza / PIS/ -powiedział . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 08:43 Palil, ale sie nie zaciagal szklokontaktowe.tvn24.pl/piotrowicz-skarzy-kropiwnickiego,796733.html Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 09:21 Piotrowicz to aktywista o gorącym sercu, chłodnym umyśle i czystych rękach. Nie zardzewiał. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 09:32 Dobra dobra. Urban kpi sobie z Piotrowicza (czy raczej zakpił sobie, bo wypowiedź "był dobrym towarzyszem" pochodzi sprzed roku. Piotrowicz nie był jakimś szczególnie gorliwym prześladowca opozycji, bo na płd. Podkarpaciu nie było jakoś szczególnie rozwiniętej opozycji, trudno wymienić nazwiska szczególnie zasłużonych opozycjonistów z tamtego regionu, poza działaczami rolniczymi i przewodniczącym regionu. Piotrowicz był po prostu pracowitym młodym prokuratorem, który chciał awansować i zdawał sobie sprawę, że najlepiej prowadzi do tego współpraca z władzą, jaka by ona nie była, i trafne odczytywanie jej woli. Tak było w stanie wojennym, tak jest i teraz. Urban w tamtych czasach z pewnością o takiej płotce z Krośnieńskiego, jak Piotrowicz, nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 10:44 Znaczy 30 lat temu komuna na Podkarpac iu nikomu nie przeszkadzała i tak im pozostało. Teraz są za kaczyzmem(komuna klęcząca) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 13:28 30 lat temu komuna nie przeszkadzala wiekszosci, nawet duza czesc Solidarnosci nie miala nic przeciwko komunie. Gdyby wowczas tak jak dzis robili sondaze to wyniki mialbys takie same jak dzisiaj i wladza moglaby mowic tak jak dzisiaj: "suweren tak chce". Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 15:03 30 lat temu komuna nie przeszkadzala wiekszosci, . tobie jak widac nie przeszkadzała Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 16:07 Sukces 500+ pokazuje,że pies ma rację.Dzisiejsze analizy to potwierdzają.Ideologiczną stronę 21 postulatow Solidarności napisali doradcy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 17.12.17, 10:13 Dyktatura mająca 50% poparcie nie ma prawa sama z siebie upaść. W wyborach w 89 PZPR dostało mniej głosów niż pisuary w 2015 Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 16:04 Bo to jest to samo.Przecież PiS to partia z bolszewicką ideologią i bolszewickim systemem działania. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 13:25 > Piotrowicz był po prostu pracowitym młodym prokuratorem, który chciał awansować i zdawał sobie sprawę, że najlepiej prowadzi do tego współpraca z władzą Piekne wytlumaczenie. Wytlumacz teraz sprzataczki, ktorym zabrano emerytury tylko dlatego, ze jakis czas sprzataly w budynkach MSW. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 16:02 Ja bym tę pracowitość nazwał gorliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 16:15 antymenel.1 napisała: > Ja bym tę pracowitość nazwał gorliwością. Typowy partyjny szczur, krory dla wlasnych korzyści bedzie kazdej wladzy dupe lizal. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 09:46 prokuratorze Parulskim kiedyś aktywistą PZPR ? - i tak mu zostało w takcie śledztwa smoleńskiego reprezentowal interesy ..Putina miejmy nadzieje że go dosiegnie każąca ręka sprawiedliwosci co do Piotrowskiego - ovczywiscie xle o nim swiadczy jako o młodym człowieku którym kideys był-że wstapił do partii zapewne uważał że to pomoże mu w karierze- niczego strasznie złego nie zrobił ale to było minelo ludzie sie zmieniają nie ma co już do tego wracać. a Urban- to guano stanu wojennego niech lepiej siedzi cicho a powinien siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 10:00 Piotrowicz to dla Urbana śmieć. Teraz i zawsze. I ogólnie, cytuję "pis, pis, pis, słyszysz to? To Jarek szcza na twoje skromne zdanie" forum.gazeta.pl/forum/w,28,165212506,:165212506,Jadwiga_S_dojrzewa_.html?p=165213018 Ile wybuchów było i o której? Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 16:09 Dla mnie też śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 10:34 niegracz Kłamiesz i manipulujesz jak każdy pisior. Po pierwsze - Parulski aplikację prokuratorską skończył w roku 1985., a jako prokurator zaczął pracować w 1986 - czyli w czasie kiedy praktycznie już nie było procesów politycznych (nie mówiąc o tym że dawno nie obowiązywały prawa stanu wojennego). A po drugie -nikt i nigdzie nie potrafił znaleźć jakiegokolwiek przykładu na oskarżenie przez niego kogokolwiek z opozycji czy w ogóle w jakimś procesie politycznym. "Na celowniku" pisiej jaczejki znalazł się dopiero po tym jak nie chciał ulec pisiej narracji i wbrew oczywistym faktom doszukać się jakiegokolwiek śladu zamachu w prowadzonym śledztwie "smoleńskim". Oczywiście kariera prokuratora wojskowego w PRL-u nie jest powodem do dumy i chluby, ale w porównaniu do "dokonań" w PRL-u towarzysza piotrowicza Parulski jawi się prawie jak opozycjonista. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 11:28 nie mówiąc o tym że dawno nie obowiązywały prawa stanu wojennego. .. kłamiesz i manipulujesz jak każdy spad po pancerkomunie - to byłó bezprawie stanu wojennego a nie "prawo" stanu wojennego poza tym to była tylko kosmetyka Był Jaruzelski, Kiszczak, Urban nadal mordowano opozycjonistów np ksiedza Popiełuszko zamordowano w październiku 1984 roku Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 11:29 Kłamiesz i manipulujesz jak każdy pisior. . masz mozg zlasowany politykierstwem obsmiałem sie jak norka:)) mam poglądy niezależne ale jestem pogromca bzdury i totalnej oPOzytury w tym redaktora Lisa który bardziej poważa Jaruzelskiego niz Dudę Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 11:42 Tak długo pracujesz na forach gazeta.pl, a do tej pory nie nauczyłeś się zaznaczać cytatów z wpisu przedmówcy. To deficyt intelektualny, czy nieumiejętność obsłużenia systemu operacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 11:51 niegracz napisał: > masz mozg zlasowany politykierstwem > obsmiałem sie jak norka:)) > > mam poglądy niezależne Bu ha,ha, teraz ja się obśmiałam. Niezależne poglądy masz ,powiadasz? Niezależne od rozumu na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 12:45 Bu ha,ha, teraz ja się obśmiałam. Niezależne poglądy masz ,powiadasz? Niezależne od rozumu na pewno. . Nie masz argumentów wiec brzydki atak personalny. Zapewne to tobie brak rozumu. Nie popieram żadnej partii; wypowiadam sie w konkretnych kwestiach; np pisałem na tym forum: - Kosciół powinien byc całkowicie oddzielony od państwa( moje poglądy sa tu na lewo od SLD) a nauka religii usunięta ze szkoł Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 15:39 Tak, to prawda, PIS to bolszewicy i poglądy (jeśli to określenie, to nie nadużycie) PIS są daleko na wschód od SLD. Na daleki wschód, gdzieś w okolicach Korei. Tej jedynie słusznej. A ile wybuchów zgodnych z linią Partii i o której było, już Partia podała? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a co Urban powie o Parulskim 17.12.17, 08:48 "np pisałem na tym forum: - Kosciół powinien byc całkowicie oddzielony od państwa( moje poglądy sa tu na lewo od SLD) a nauka religii usunięta ze szkoł" Fajne, wygodne, wiadomo przecież, że to się nie stanie. Można być przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 12:47 Od rozumu też, ale w pierwszej kolejności - od prawdy i przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 16:11 Masz poglądy niezależne od rozumu?To widać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 13:32 > nadal mordowano opozycjonistów np ksiedza Popiełuszko zamordowano w październiku 1984 roku Zly przyklad. Masz jakies inne przykledy tych morderstw? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 12:11 erte2 napisał: > jako pr > okurator zaczął pracować w 1986 - czyli w czasie kiedy praktycznie już nie było > procesów politycznych (nie mówiąc o tym że dawno nie obowiązywały prawa stanu > wojennego). Sprawa była trochę bardziej skomplikowana. Rzeczywiście, stan wojenny został zniesiony w 1983 roku (22 lipca), ale procesy polityczne jeszcze się odbywały, tyle że w tym czasie sądzono opozycjonistów z paragrafów kodeksu karnego za "zwykłe" przestępstwa. Amnestia dla więźniów politycznych to wrzesień 1986, z tym że nie objęła ona wszystkich "politycznych" skazanych w stanie wojennym - za kratami pozostali ci, którzy zostali uznani za winnych "szpiegostwa i działań terrorystycznych". Z tych paragrafów pewnie oskarżał młody Parulski, bo był zawodowym żołnierzem - prokuratorem prokuratury wojskowej. Kogo konkretnie? Tego akurat nie wiadomo, od niegracza-parówkowa tym bardziej się nie dowiemy. Wiadomo natomiast (i tu ładne połączenie z "zamachem smoloeńskim") że ówczesny, jak najbardziej cywilny prokurator Wassermann, krótko po śmierci Popiełuszki napisał akt oskarżenia przeciw studentowi jednej z krakowskich uczelni, uczestnika zajęć Studium Wojskowego, za "zbezczeszczenie munduru oficera Ludowego Wojska Polskiego", a konkretne urwanie guzika munduru pułkownika prowadzącego zajęcia podczas szarpaniny pomiędzy tymże studentem i pułkownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran na przykład... 16.12.17, 12:32 Frasyniuk, Michnik i Lis zostali aresztowani w lutym 1985 i skazani za to że "pełnili czynności kierownicze i brali udział w działalności nielegalnego związku pod nazwą Tymczasowa Komisja Koordynacyjna, podejmując działania w celu wywołania niepokoju publicznego poprzez organizowanie wbrew przepisom prawa akcji protestacyjnej pod postacią 15-min. strajku 28 lutego 1985 roku”. Akurat w tym przypadku można przypuszczać, że niegraczow-parówkow jest gotowy uważać, że przynajmniej dwaj pierwsi zostali skazani słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: na przykład... 16.12.17, 12:42 że niegraczow-parówkow jest gotowy uważać, że przynajmniej dwaj pierwsi zostali skazani słusznie. ,, może ty - Ja jednoznacznie pisałem: - w czasach pancerkomuny Michnik i Frasyniuk to były bardzo pozytywne postacie . wolta Michnika po 1989 przypomina jako żywo sceny z ksiazki Orwella 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: na przykład... 16.12.17, 15:41 w meldunkach do prowadzącego, najpewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: na przykład... 16.12.17, 16:14 eiran 16.12.17, 12:43 Gdzie pisałeś tak wyraźnie? ......... . na forum Kraj jak Cie to tak interesuje to sobie poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: na przykład... 16.12.17, 20:34 Powtarzam - w archiwum forum kraje jest tylko jeden twój, parówkow, wpis o Frasyniuku i Michniku, wcale nie pochlebny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: a co Urban powie o Parulskim 16.12.17, 12:17 Jasne. Nasza kanalia to nasza kanalia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jerzy Urban w obronie Piotrowicza/PIS/ 16.12.17, 09:53 A to niby co ma byc news? Bolszewik byl oddanym sluga PZPR a teraz PIS Co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś