Dodaj do ulubionych

"W czasach stanu wojennego liczyły się trzy osoby

14.02.18, 18:25
Lech Wałęsa, Władysław Frasyniuk i Zbigniew Bujak"-Henryk Wujec o bohaterach stanu wojennego!
Nie ma tam żadnego z braci Kaczyńskich, ani nikogo z obecnej PiSiej Ferajny!
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Re: Żałośni "has beens" 14.02.18, 18:51
      cossa.nostra napisał(a):

>
      > Do piachu z nimi. I z GW.
      Jasne najlepiej prawdziwych bohaterów do piachu, a na ich miejsce wstawić Zawistnego Kurdupla i jego Wypitnego brata, najgorszego prezydenta w historii!
      I po pomniku na każdym skwerze i każdej ulicy, zeby było się gdzie odlewać!

To co tu robisz? Dlaczego nie jesteś na jakimś PiSim portalu?
      • titerlitury Re: Żałośni "has beens" 14.02.18, 19:28
        Ryju, przepraszam, ale czy Kaczyński był najgorszym prezydentem, to bym polemizowała. Miał bowiem tę przewagę nad obecnym, że w swej niezdarności był chociaż autentyczny
        • zapijaczony_ryj Re: Żałośni "has beens" 14.02.18, 20:04
          titerlitury napisała:

> Ryju, przepraszam, ale czy Kaczyński był najgorszym prezydentem, to bym polemiz
          > owała. Miał bowiem tę przewagę nad obecnym, że w swej niezdarności był chociaż
          > autentyczny

Fakt, zapomniałem o ostatnim, miałem na myśłi byłych
    • x2468 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 14.02.18, 19:09
      Ci z pisiej występowali incognito po drugiej stronie.

Rozpoznasz?
      fotozon.pl/assets/cache/idNDk3N2M4ZjBjNWUwYzE=-265c9b0373111556675463508b4a81c4.jpg
      • zapijaczony_ryj Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 14.02.18, 19:11
        x2468 napisał:

> Ci z pisiej występowali incognito po drugiej stronie.
        >
        > Rozpoznasz?
        > fotozon.pl/assets/cache/idNDk3N2M4ZjBjNWUwYzE=-265c9b0373111556675463508b4a81c4.jpg
        >

fakt
    • j-k istotnie - Tak bylo... 14.02.18, 20:12
      zapijaczony_ryj napisał:
      > Lech Wałęsa, Władysław Frasyniuk i Zbigniew Bujak"- Henryk Wujec o bohaterach stanu wojennego!

istotnie, tak bylo i dlatego mi zal - co robi dzis Frasyniuk ze swoja wlasna Legenda
      - rozmieniajac ja na drobne.

J.K.
      dzialacz "S" w 1981.
      • pies_na_czarnych Re: istotnie - Tak bylo... 14.02.18, 22:31

>
        > J.K.
        > dzialacz "S" w 1981.

No tak, ale incognito po drugiej stronie.
      • zapijaczony_ryj Re: istotnie - Tak bylo... 16.02.18, 08:19
        j-k napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
        > > Lech Wałęsa, Władysław Frasyniuk i Zbigniew Bujak"- Henryk Wujec o bohate
        > rach stanu wojennego!
        >
        >
        > istotnie, tak bylo i dlatego mi zal - co robi dzis Frasyniuk ze swoja wlasna L
        > egenda
        > - rozmieniajac ja na drobne.
        >
        > J.K.
        > dzialacz "S" w 1981.

Ktoś walczyć z Kaczyzmem musi, Frasyniuk jeden się naprawdę nie boi!
        • lech1966 Re: istotnie - Tak bylo... 16.02.18, 11:17
          zapijaczony_ryj napisał:
          >
          > Ktoś walczyć z Kaczyzmem musi, Frasyniuk jeden się naprawdę nie boi!

Jak się nie boi, skoro się boi?? Już zaczyna się zaklinanie że firmę mu skontrolują, już jest gadka że będą szykany. Czy kontrolerzy mają unikać firmy Frasyniuka żeby nie zostać posądzeni o szykanę? Czy firmie Frasyniuka wolno robić co tylko chcę?
    • taniarada Normalnie toś mnie rozśmieszył 14.02.18, 21:04
      Bolek codziennie wygrywał w tam tych czasach w totolotka.Bujak powiedział mi prosto w twarz ,że nigdy nie dostał pieniędzy z AFL-CIO śmieje się Eric Chenoweth.20 milionów rozpieprzyli .Razem z Piniorem kupili gospodarstwo u Pelca jako lokata pieniężna.Reszta z legendarnych 80 milionów rozpłynęła się w powietrzu.Bujak i Frasniuk proste chłopy mało kumaci .Ale do biznesu szermanego sprytni.Co ciekawe nigdy obaj nie byli internowani .To taka ciekawostka.
      • titerlitury Re: Normalnie toś mnie rozśmieszył 14.02.18, 21:13
        Ale do prokuratury to już zgłoszone?
        Bo wiesz że masz taki obowiązek - o ile masz dowody, a jak nie masz, to uważaj, bo pan Władysław czyta to forum i może ci wytoczyć proces o publiczne zniesławienie i co wtedy?
      • j-k wez nie cuduj 14.02.18, 21:17
        taniarada napisał(a):
        .Co ciekawe nigdy obaj nie byli internowani .To taka ciekawostka.

Nie wiem, jak bylo z Frasyniukliem, ale wiem jak bylo z bliskim mi Bujakiem
        ukrywal sie ladnych kilka lat i SB nie moglo go namierzyc.
        bo zmienial kilkanascie razy adresy. ludzie stali za nim murem.
        - bo doskonale osmieszal bezsile bezpieki.

Dr. J.K.
        Dzialacz "S" w Warszawie w 1981.
        • taniarada Daj sobie siana ludzik 14.02.18, 21:51

>
          > Dr. J.K.
          > Dzialacz "S" w Warszawie w 1981.
          Sam byłem w Solidarności .I starszy od Ciebie.Ludzie nie znają prawdziwych kulisów wydarzeń.Łykają ikony jak karp powietrza.Nikt jakoś nie wiedzidział że Bujak ukrywał się u Mietka Rakowskiego.Nie wspominam już jak Bujak i spółka łyknęli dolary od pani senator .Przeznaczone dla Popiełuszki.Kiszczak wszystko wiedział o opozycji.Nikt w Polsce się nie ukrył bo bezbieka za Kiszczaka była bezbłędna.Władza już wcześniej przygotowała mocne papiery mocarzom opozycji.Haniebny okrągły stół gdzie po nim komuchom nie spadł żaden włos.Nuda i amen.
          • j-k nie smec, czleku. 14.02.18, 21:57
            bo kwestie Bujaka dobrze znam.
            - to on ich (czyli komune) bujal, a nie oni jego.
            i nigdy nie dal sie kupic - chociaz mial takie oferty.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            dzialacz "S" w 1981
            • taniarada Nie liż 14.02.18, 22:20
              Bujak o dokumentach TW Bolku.Nigdy nie mieliśmy wątpliwości co do współpracy Wałęsy z bezpieką.Mieliśmy żelazną zasadę że najwyższe zaufanie mają ci co nigdy nie mieli do czynienia z SB .Tylko ci co tę współpracę zakończyli .Nie dodał biedaczek ,że współpracy z SB nie dało się zakończyć.Twoje sygnaturki z komuną i pisanie wiosna też ma jakiś cel.Amen.
          • titerlitury Re: Daj sobie siana ludzik 14.02.18, 22:04
            Skoro tak ci obmierzły okrągły stół, to jak możesz sympatyzować z Kaczyńskim, którzy nie tylko tam obradowali, ale i morze wódki z Kiszczakiem wypili w Magdalence? I to nie są jak przez ciebie przytaczane anegdotki oszczercze, ale fakty udokumentowane historycznie.
            • wariant_b Re: Daj sobie siana ludzik 14.02.18, 23:18
              > Skoro tak ci obmierzły okrągły stół, to jak możesz sympatyzować z Kaczyńskim...

Owszem, można sympatyzować z kelnerem Okrągłego Stołu,
              ale lepiej z tymi, którzy mieli coś do powiedzenia.
              • lech1966 Re: Daj sobie siana ludzik 14.02.18, 23:35
                Najwięcej miał do powiedzenia Kiszczak i Jaruzelski..
                • wariant_b Re: Daj sobie siana ludzik 15.02.18, 21:14
                  > Najwięcej miał do powiedzenia Kiszczak i Jaruzelski..

W końcu to oni zauważyli okazję i zorganizowali Okrągły Stół, a nie "Solidarność".
                  • lech1966 Re: Daj sobie siana ludzik 15.02.18, 21:21
                    Nawet "wychowali sobie" przedstawicieli Solidarności którzy jedli im z ręki..
      • zapijaczony_ryj Re: Normalnie toś mnie rozśmieszył 15.02.18, 20:52
        taniarada napisał(a):

> Bolek codziennie wygrywał w tam tych czasach w totolotka.Bujak powiedział mi p
        > rosto w twarz ,że nigdy nie dostał pieniędzy z AFL-CIO śmieje się Eric Chenowet
        > h.20 milionów rozpieprzyli .Razem z Piniorem kupili gospodarstwo u Pelca jako l
        > okata pieniężna.Reszta z legendarnych 80 milionów rozpłynęła się w powietrzu.Bu
        > jak i Frasniuk proste chłopy mało kumaci .Ale do biznesu szermanego sprytni.Co
        > ciekawe nigdy obaj nie byli internowani .To taka ciekawostka.
        a Czołowy opozycjonista Jarozbaw dopiero jak poszedł do kościoła za MAmusiOm to się dowiedział o stanie wojennym i ze nie tylko nie będzie nieinternowany, ale nawet na UB pączka z marmoladOM nie dostanie!
        Do końca swojego miernego życia Zawistny KUrdupel tego Jruzelskiemu nie zapomni!
        I stawiam na to, że go prędzej, czy pózniej wykopie z POwązek!
      • zapijaczony_ryj A JArka co dzień dzień w dzień oączkami paśli 15.02.18, 21:04
        taniarada napisał(a):

> Bolek codziennie wygrywał w tam tych czasach w totolotka.Bujak powiedział mi p
        > rosto w twarz ,że nigdy nie dostał pieniędzy z AFL-CIO śmieje się Eric Chenowet
        > h.20 milionów rozpieprzyli .Razem z Piniorem kupili gospodarstwo u Pelca jako l
        > okata pieniężna.Reszta z legendarnych 80 milionów rozpłynęła się w powietrzu.Bu
        > jak i Frasniuk proste chłopy mało kumaci .Ale do biznesu szermanego sprytni.Co

I Wałęsę inwigilowali, zamykali i internowali, a zawistnego kurdupla tylko pączkami paśli! I do tej pory nie moze wybaczyć Jaruzelskiemu, że go nie interwenował?
        A jak miał go internować jak się krył pod mamusiną spódnicą?
        • lech1966 Re: A JArka co dzień dzień w dzień oączkami paśli 15.02.18, 21:22
          zapijaczony_ryj napisał:
          >
          > I Wałęsę inwigilowali, zamykali i internowali, a zawistnego kurdupla tylko pącz
          > kami paśli! I do tej pory nie moze wybaczyć Jaruzelskiemu, że go nie interwenow
          > ał?

Brali go na urlop i szkolenia, to plebs dostawał informacje o internowaniu..
      • cronny Re: Normalnie toś mnie rozśmieszył 16.02.18, 11:36
        taniarada napisał(a):

> legendarnych 80 milionów

Taniu, to nie jest fortuna szokująca, ведущий офицер podcza szkolenia powinien ci powiedzieć, że od tamtego czasu była w Polsce denominacja. I że ówczesne 80 milionów to dziś 8 tysiecy
      • zapijaczony_ryj Re: Normalnie toś mnie rozśmieszył 18.02.18, 12:20
        taniarada napisał(a):

Za to Zawistny Kurdupel był internowany...przez kota pod mamusiną spódnicą!
        I ani dnia nigdy nie siedział, taki opozycjonista, a nawet nie musiał się ukrywać!
        To jest dopiero prawdziwa ciekawostka!
        • lech1966 Re: Normalnie toś mnie rozśmieszył 18.02.18, 15:59
          zapijaczony_ryj napisał:

> taniarada napisał(a):
          >
          > > Bolek codziennie wygrywał w tam tych czasach w totolotka.Bujak powiedzia
          > ł mi p
          > > rosto w twarz ,że nigdy nie dostał pieniędzy z AFL-CIO śmieje się Eric Ch
          > enowet
          > > h.20 milionów rozpieprzyli .Razem z Piniorem kupili gospodarstwo u Pelca
          > jako l
          > > okata pieniężna.Reszta z legendarnych 80 milionów rozpłynęła się w powiet
          > rzu.Bu
          > > jak i Frasniuk proste chłopy mało kumaci .Ale do biznesu szermanego spry
          > tni.Co
          > > ciekawe nigdy obaj nie byli internowani .To taka ciekawostka.

Całe szczęście że to był nasz lotek eurojackpot. Bo jeszcze by wygryzł Frasyniuka firmę transportową.
    • adalberto3 Jakie to ma obecnie znaczenie ? 14.02.18, 21:10
      Wałęsa i Frasyniuk to teraz duet błaznów. Działają na zamówienie ?
      • adam111115 Re: Jakie to ma obecnie znaczenie ? 14.02.18, 22:20
        o, kolejny mądry pisior. zleciało się towarzystwo, jak nie tania spod latarni to kazik albo koza z nosa.

dlaczego nie pójdziecie na swoje fora na gazecie putina codziennie albo w potylice?, moja noga tam nie staje, brzydzę się
        • lech1966 Re: Jakie to ma obecnie znaczenie ? 14.02.18, 22:55
          adam111115 napisał:

> o, kolejny mądry pisior. zleciało się towarzystwo, jak nie tania spod latarni t
          > o kazik albo koza z nosa.
          >
          > dlaczego nie pójdziecie na swoje fora na gazecie putina codziennie albo w potyl
          > ice?, moja noga tam nie staje, brzydzę się

Nie tylko,,,ty też przyleciałeś zaszczycić nas swoimi wypocinami.
      • zapijaczony_ryj Re: Jakie to ma obecnie znaczenie ? 15.02.18, 20:57
        Znasz ty większego błazna od Idioty ze słuchawką:
        To zalinkuj!
      • cronny Ale dziś wysyp pisdackich trolli.. 16.02.18, 11:41

adalberto3 napisał:

> Wałęsa i Frasyniuk to teraz duet błaznów. Działają na zamówienie ?

Nie, opluwaczu na śmieciówce. To ty działasz na zlecenie.
        • lech1966 Re: Ale dziś wysyp pisdackich trolli.. 16.02.18, 12:50
          test
      • cronny Duet błaznów? No, no - ostro walisz, koleś 17.02.18, 00:40

DUET BŁAZNÓW?
    • wariant_b Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 14.02.18, 21:23
      > Nie ma tam żadnego z braci Kaczyńskich...

Zbierze się Sejm i uchwali, że są.
      • jureek Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 14.02.18, 21:33
        wariant_b napisał:

> > Nie ma tam żadnego z braci Kaczyńskich...
        >
        > Zbierze się Sejm i uchwali, że są.

Zaś prokuratorzy IPN-u będą ścigać każdego, kto będzie twierdził inaczej.
        • erka-4 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 17.02.18, 05:52
          jureek napisał:

> wariant_b napisał:
          >
          > > > Nie ma tam żadnego z braci Kaczyńskich...
          > >
          > > Zbierze się Sejm i uchwali, że są.
          >
          > Zaś prokuratorzy IPN-u będą ścigać każdego, kto będzie twierdził inaczej.

- jurrek,nie wstyd ci wpisywać się w tę idiotyczną narrację ?
          Nie wierzę,że nie wiesz co się POrobiło.
    • szlachcic Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 14.02.18, 21:56
      to zalezy dla kogo sie liczyly?
      dla opozycji oni sie liczyli
      a dla komunistow liczyli sie ci co 13 grudnia spali do 11
    • qqazz Prawdziwym bohaterem była Anna Walentynowicz 14.02.18, 22:12
      Czy się to komuś podoba czy nie.

pozdrawiam
      • taniarada Re: Prawdziwym bohaterem była Anna Walentynowicz 14.02.18, 22:23
        qqazz napisał:

> Czy się to komuś podoba czy nie.
        >
        >
        > pozdrawiam
        Jej teraz zabrakło .To się jeżą tak zwani opzycjoniści.Śmierć Anny był na rękę co niektórym .Mogą swoje zasługi podnosić do potęgi entej.
    • lech1966 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 14.02.18, 22:54
      zapijaczony_ryj napisał:

> Lech Wałęsa, Władysław Frasyniuk i Zbigniew Bujak"-Henryk Wujec o bohaterach st
      > anu wojennego!

Te cztery rozdawały karty przy okrągłym stole: Wojciech Jaruzelski. Czesław Kiszczak, Florian Siwicki i Tadeusz Tuczapski. Do dziś oddajecie im hołd, pochówki urządzacie z honorami, więc o co ten krzyk ryju???
    • erka-4 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 17.02.18, 05:47
      Panta rhei jakbyś nie wiedział.
      Tamto to już historia a teraz żyć jakoś trzeba i nie słepać,bo oni siebie przechlali.
    • 141288bs Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się trzy o 17.02.18, 17:03
      Zgadza sie,ze po za Walesa,Frasyniukiem i Bujakiem nie ma tam nikogo z Prawa i Sprawiedliwosci. - Wytlumaczenie tego fenomenu jest bardzo proste - po za ta pierwsza trojka,nikt z PiS-u nie poszedl na wspolprace z SB.
      • adam111115 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 17.02.18, 19:06
        Pewnie że nie poszedł bo cały PiS to były PZPR.

I patrioto genetyczny, poza piszemy razem
        • 141288bs Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 09:38
          nie wysilaj sie adasiu,...juz bardziej idiotycznych stwierdzen chyba nie wymyslisz...chociaz,legende o Wladku probuj tworzyc
          • adam111115 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 10:37
            No to słucham. Kim był Piotrowicz?
            • 141288bs Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 11:30
              Przyczepiles sie do Piotrowicza jak rzep do psiego ogona. - Byl jednym z wielu prokuratorow. Ja tez moge wymieniac nazwiska
              takie jak Marcin Swiecicki,Sredzinska-Katarasinska i wiele innych z obecnej totalnej opozycji. - Takich ktorzy pelnili wysokie PRL-wskie funkcje i do dzis szkodza Polsce i Polakom.
              • adam111115 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 11:36
                No i co z nimi? Z racji porządku dyskusji najpierw odnieś się do Piotrowicza.

Zresztą co ja od pisdzielca wymagam..idiota ze mnie
        • 141288bs Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 11:40
          napisalem tak bys ty tytan poprawnej polszczyzny,nie pomylil z poza a spojrzal okiem prawdy
          • adam111115 Re: "W czasach stanu wojennego liczyły się tr 18.02.18, 11:41
            Po przecinku jest spacja patrioto genetyczny
    • snajper55 Wiem 17.02.18, 19:19
      Jarosław Kaczyński, Lech Kaczyński oraz Stanisław Piotrowicz. Razem obalili komunę i mur berliński.

S.
      • camille_pissarro Re: Wiem 17.02.18, 19:52
        Tak samo obalili jak Wałęsa, Frasyniuk i Bujak :-)
        • lech1966 Re: Wiem 17.02.18, 21:08
          Kilka flaszek obalili,,,i to wszystko co mogli obalić..
    • hordol lat temu 36 to było 18.02.18, 12:15
      od tego czasu trochę wody w Wiśle przepłynęło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka