Dodaj do ulubionych

Jacek Czaputowicz

21.03.18, 16:17
Życiorys którym mógłby obdzielić dziesięciu kaczyńskich i jeszcze zostałoby trochę dla dla karczewskich czy kuchcińskich. Wolność i Pokój, KOR, podziemne wydawnictwa, aresztowania, prześladowania, ogólnie sprzeciw wobec totalitarnej władzy i jej antydemokratycznym przepisom i ustawom.
I nagle ktoś taki legitymizuje swoją osobą tę władzę, koleguje się z osobnikami typu piotrowicz czy inny ziobro, nie przeszkadza mu niszczenie demokracji o która onegdaj z poświęceniem walczył; nawet bez protestu "łyka" ksywę "eksperyment".
Czy aż tak marzyła mu się władza? Tak czuł się niedoceniony? Syndrom Sariusza-Wolskiego?
Nieodgadnione są meandry i zakamarki duszy ludzkiej...
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 16:22
      Z piedestału do pisiego szamba.Smutna droga upadku.
    • pies_na_czarnych Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 16:49
      Był Jacek Czaputowicz ostał ci się jeno Ciapek :(
    • erka-4 Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 17:00
      No widzisz i nad czym ty się zastanawiasz skoro on wie co robi,bo ma doświadczenie.
      Pan Adaś zwalczał komunę kiedy był młody,bo mu tata komunista kazał,a jemu nikt nic nie kazał,toteż nie trzyma dziś z komunistami,bo on z komuną walczył z porywu serca a nie z nakazu ojca.

Tak to wszystko dziś wygląda po upływie lat wielu i nie ma sensu się nad tym zastanawiać,bo tak jest i inaczej nie będzie,robaczku mój marny.
      • erte2 Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 22:28
        erka-4
        Erciu, zaniechaj... Nie musisz co chwilę przypominać nam że intelekt nie jest twoją mocną stroną. Wiemy to od dawna.
    • szwampuch58 Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 17:02
      kasa misiu kasa
      • erte2 Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 22:39
        szwampuch58 napisał:

kasa misiu kasa
        Czy ja wiem... Nie sądzę, nie jest to aż taka kasa żeby dawać dupy. Raczej właśnie syndrom niedocenienia, "choroba Sariusza-Wolskiego", przerośnięta ambicja i poczucie frustracji. Facet doszedł do wniosku że to już ostatni dzwonek na zaistnienie, ostatnia szansa żeby zebrać frukta za przeszłość (przy czym owe frukta bardziej w sferze imponderabiliów niż konkretów)...
        Szkoda, żal, rozczarowanie.
    • buldog2 Re: Jacek Czaputowicz 21.03.18, 17:03
      Wstyd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka