Dodaj do ulubionych

A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy?

19.05.18, 07:50
Jak podały media w poniedziałek do protestujących w Sejmie niepełnosprawnych ma udać się sam Lech Wałęsa, legendarny przywódca Solidarności, laureat pokojowej Nagrody Nobla i były polski prezydent.
Kto odważy się go zatrzymać, policja, czy straż marszałkowska, a może sam Kuchciński?
Obserwuj wątek
    • 141288bs Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 08:44
      Taczki juz czekaja. Smietnik tez.
      • zdradziecka.morda2 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 08:49
        141288bs napisał:

> Taczki juz czekaja. Smietnik tez.

Dwie pary, na Kuchcińskiego i Jarozbawa!
        • 141288bs Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 08:58
          Komitet powitalny Bolka,wie co ma robic...badz spokojna zdradziecka.mordo o Kuchcinskiego i Jarka.
          • titerlitury Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 10:29
            Ale serio, tak zupełnie zwyczajnie i po ludzku - nie wstyd Ci? Nie wstyd firmować swoją twarzą władzę, która niepełnosprawnych, słabszych, potrzebujących ignoruje i próbuje skompromitować? Która lekką ręką wydaje miliony na limuzyny i ochronę szeregowych posłów, a kalekim dzieciakom skąpi 500 zł? Naprawdę uważasz, że Kuchciński jest godnym szacunku, wyważony, bezstronności i inteligentnym marszałkiem?
            • taniarada Więcej zrobił niż poprzedni rząd 19.05.18, 10:58
              titerlitury napisała:

> Ale serio, tak zupełnie zwyczajnie i po ludzku - nie wstyd Ci? Nie wstyd firmow
              > ać swoją twarzą władzę, która niepełnosprawnych, słabszych, potrzebujących igno
              > ruje i próbuje skompromitować? Która lekką ręką wydaje miliony na limuzyny i oc
              > hronę szeregowych posłów, a kalekim dzieciakom skąpi 500 zł? Naprawdę uważasz,
              > że Kuchciński jest godnym szacunku, wyważony, bezstronności i inteligentnym ma
              > rszałkiem?
              Tu proszę poczytać.Jestem za tym że to mało.Ale warto wiedzieć ,zanim się dziób otworzy.Amen drogie dziecię.prawy.pl/71120-co-zrobil-pis-dla-osob-niepelnosprawnych-wyliczyl-arkadiusz-czartoryski-ale-zapomnial-o-jednym/
              • adam111115 Re: Więcej zrobił niż poprzedni rząd 19.05.18, 11:00
                Może byś bardziej wiarygodną szmatę zalinkowala?
                • zdradziecka.morda2 Re: Więcej zrobił niż poprzedni rząd 19.05.18, 19:20
                  adam111115 napisał:

> Może byś bardziej wiarygodną szmatę zalinkowala?
                  JAką Kuchcińskiego, Maliniaka, Qrwskiego, czy samego NAczelnego Idiotę?
            • zdradziecka.morda2 Dla mine Kuchciński i PiS to ŚWINIE! 19.05.18, 19:17
              titerlitury napisała:

> Ale serio, tak zupełnie zwyczajnie i po ludzku - nie wstyd Ci? Nie wstyd firmow
              > ać swoją twarzą władzę, która niepełnosprawnych, słabszych, potrzebujących igno
              > ruje i próbuje skompromitować? Która lekką ręką wydaje miliony na limuzyny i oc
              > hronę szeregowych posłów, a kalekim dzieciakom skąpi 500 zł? Naprawdę uważasz,
              > że Kuchciński jest godnym szacunku, wyważony, bezstronności i inteligentnym ma
              > rszałkiem?
              • taniarada Re: Dla mine Kuchciński i PiS to ŚWINIE! 19.05.18, 21:55
                Kiedy ci trójka strzeli za mordą 2.Brawo ty.
                • zdradziecka.morda2 To nie jest już to samo forum, gdzie kiedyś 20.05.18, 13:31
                  taniarada napisał(a):

> Kiedy ci trójka strzeli za mordą 2.Brawo ty.
                  ostrzegano przed banem, teraz banują z automatu i bez ostrzezenia praktyczne z nic.
                  A co do trójki, to trójka już jest spalona, więc będzie albo czwórka, albo zapijaczony z cyferką, albo czymś innym.
                  I jak sądzę stanie sui to niebawem, bo od czasu jak zdublowane i rzekomo zdublowane wątki lądują na oślej zamiast na specjalnym forum dla zdublowanych i nicki są banowane z automatu, to ktoś kto dużo tu pisze ma małą szansę przeżyć dłużej niż miesiąc. Jak jako "zapijaczonyryj" przeżyłem tydzień, bo miałem farta, że akurat moderował zwolennik PiSiej ferajny.
                  Tobie ban nie grozi, bo popierasz PiS.
                  • taniarada Re: To nie jest już to samo forum, gdzie kiedyś 20.05.18, 22:39
                    Ja nie popieram ja mam adminkę.W sercu.
      • weteran-czasu Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 15:38
        Bardzo dobrze, bo nareszcie trzeba wywieźć niejakiego Kuchcińskiego,
        który ma jedynie maturę rolną i zna się na polityce jak baran na astronomii.
        • zdradziecka.morda2 W PiSie nikt nie mui się znać na niczym 20.05.18, 13:40
          weteran-czasu napisał:

> Bardzo dobrze, bo nareszcie trzeba wywieźć niejakiego Kuchcińskiego,
          > który ma jedynie maturę rolną i zna się na polityce jak baran na astronomii.
          >
          >
          Bo o wszystkim i tak decyduje osobiście prezes.
    • taniarada Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 08:56
      Kancelaria sejmu napisała ,że drzwi przed Bolkiem są otwarte.Nie wiem czy dla kierowcy ciężarówki Frasyniuka .🐴
      • mariner4 A tymczasem twój przezydent........... 19.05.18, 12:17
        .............. www.facebook.com/marcinkierwinski/photos/a.606587332741022.1073741827.108494929216934/1859479837451759/?type=3&theater

Innymi słowy jakby dostał po pysku od Trumpa. Język dyplomacji nie zna mocniejszych form wypowiedzi. pajac dostał to na co zasłużył.
        M.
        • rabbi.rozencwajg Walesa 19.05.18, 13:08
          wkroczy do Sejmu sam, czy pod opieka oficera prowadzacego, majac na uwadze ze jest uposledzony?
      • zdradziecka.morda2 Frasyniuk jako pierwszy obnażył kłamstwo Kurdupla 20.05.18, 17:49
        taniarada napisał(a):

> Kancelaria sejmu napisała ,że drzwi przed Bolkiem są otwarte.Nie wiem czy dla k
        > ierowcy ciężarówki Frasyniuka .🐴

I za to Zawistny Kurdupel aż tak go nie nawidzi:
        www.youtube.com/watch?v=IX659Hs4RAI
        TAk samo ja Lecha Wałęsę, tez za prawdę, ze jest pedałem:
        www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/walesa-sie-kaja-za-meza-kaczynskiego/969gec6
        I choć przeprosił, to zawistny Kurdupel mu tego nigdy nie wybaczy!
    • adam111115 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 09:40
      Oczywiście że go nie wpuszczą. Nie wiem skąd twoje wątpliwości. Wypuścili na chwilę tylko swojego czyli przedstawiciela czarnej mafii
      • 141288bs Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 10:07
        do Sejmu. - Juz wie o Komitecie Powitalnym Bolka i panicznie boi sie tego powitania.
        • adam111115 Re: Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 10:21
          Mylisz się. To pisdzielce boją się jak cholera. Wpierw 90 letniej babci z PW a potem Ochojskiej. Twój bohater Kuchcinski pisze sobie wyrok
          • taniarada Re: Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 11:08
            adam111115 napisał:

> Mylisz się. To pisdzielce boją się jak cholera. Wpierw 90 letniej babci z PW a
            > potem Ochojskiej. Twój bohater Kuchcinski pisze sobie wyrok
            Czy w tej małej główce kotłuje się jeszcze rozumek?Człowieku to jest lans .Każdy się tam promuje.Starszą panią prowadzi opiekun społeczny,poseł Szczerba ,Do niepełnosprawnych zaprosić wszystkich z "Naszej Klasy .Ogólnie już dawno PIS zakończyć ten protest .Żaden rząd każdej partii nic nie robi dla ludzi chorych ,emerytów i reszty.Drą tylko mordę jak są w opozycji.Jak dorwią się do koryta .To łapska tylko do siebie ciągną.Czy to peowcy ,czy to pisowcy.Amen.
            • adam111115 Re: Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 11:10
              Pewnie że lans. Tylko pytanie dlaczego pis tak się boi?

I powiedz prowadzącym oficerom na łubiance żeby ci lekcje polskiego sfinansowali
            • taniarada PS 19.05.18, 11:11
              Kancelaria sejmu napisała drzwi dla Lecha otwarte na oścież.Amen .www.tvp.info/37260846/lech-walesa-chce-odwiedzic-protestujacych-w-sejmie-ma-swobodny-dostep-jako-b-prezydent
              • adam111115 Re: PS 19.05.18, 11:25
                Zobaczymy. Wyroki TK kloconoga też miała obowiązek publikować. Wałęsa może usłyszeć że nie mają jego płaszcza i co nam zrobicie?
              • matigrypl Re: PS 19.05.18, 11:28
                Niestety bolek to już trup polityczny i znowu coś palnie o stu milionach. Większą estymą by się cieszył fakt gdyby tam zawitał szrek ze swoją bandą i osobiście coś obiecał przysięgając na krzyż że tym razem po zdobyciu koryta choć raz dotrzyma słowa!
                Państwo jako takie ma obowiązek tak gospodarować zasobami aby ich wykorzystanie było możliwie maksymalne. Dlatego pomysł pomocy rzeczowej jest lepszy od dania kasy!
                • adam111115 Re: PS 19.05.18, 11:33
                  W świetle 500 plus to co piszesz jest taką hipokryzją i głupotą że aż się zastanawiam dlaczego warunkiem bycia pisiorem jest bycie debilem?
                  • matigrypl Re: PS 19.05.18, 11:58
                    Jestem pełen podziwu dla twojej logiki i błyskawicznego rozszyfrowania mojej ułomności psychicznej!
                    Czy ty jesteś tak ograniczony i zaślepiony ze nie widzisz różnicy między dziećmi i niepełnosprawnymi? Gdyby państwo chciało rzeczowo pomagać dzieciom to potrzeba do tego stołówek, magazynów z odzieżą, organizowania rozrywki i wielu wielu innych rzeczy. Niepełnosprawnym potrzebny jest lekarz i rehabilitacja i to już istnieje wystarczy tylko lekko rozbudować. Ja wiem ze normalny człowiek nigdy nie będzie w stanie rozszyfrować logiki pełowskiej i vice versa. Aktualnie wg pełowskich uczonych na 40 000 000 Polaków mamy z tego jakieś 99% durni i debili a więc zdecydowaną większość. Zdecydowana większość oznacza normalność. Dlatego częste pisanie o Polakach że to durnie mija się z sensem bo to tak oczywiste jak to że do oddychania potrzeba powietrza.
                    • adam111115 Re: PS 19.05.18, 12:12
                      matigrypl napisał(a):

> Jestem pełen podziwu dla twojej logiki i błyskawicznego rozszyfrowania mojej u
                      > łomności psychicznej!
                      > Czy ty jesteś tak ograniczony i zaślepiony ze nie widzisz różnicy między dzieć
                      > mi i niepełnosprawnymi? Gdyby państwo chciało rzeczowo pomagać dzieciom to pot
                      > rzeba do tego stołówek, magazynów z odzieżą, organizowania rozrywki i wielu wie
                      > lu innych rzeczy. Niepełnosprawnym potrzebny jest lekarz i rehabilitacja i to j
                      > uż istnieje wystarczy tylko lekko rozbudować

Powyższe potwierdza że masz coś z głową.

. Ja wiem ze normalny człowiek nigd
                      > y nie będzie w stanie rozszyfrować logiki pełowskiej i vice versa. Aktualnie wg
                      > pełowskich uczonych na 40 000 000 Polaków mamy z tego jakieś 99% durni i debil
                      > i a więc zdecydowaną większość.

Kto ci tak debilu powiedzial? Około 17-18 procent to durnie. Ten tzw twardy elektorat.

Zdecydowana większość oznacza normalność. Dlate
                      > go częste pisanie o Polakach że to durnie mija się z sensem bo to tak oczywiste
                      > jak to że do oddychania potrzeba powietrza.

Nie o Polakach tylko pisdakach. To duza różnica.
            • erte2 Re: Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 11:58
              taniarada napisał(a):
              ...Żaden rząd każdej partii nic nie robi dla ludzi chorych ,emerytów i reszty.

Nie rozśmieszaj mnie bo słabnę....
              Co takiego zrobił ten rząd dla chorych i emerytów? Skrócił może kolejki do specjalistów (no chyba że masz na myśli jednego chorego kurdupla z Żoliborza)? A emeryci jakie odnieśli korzyści? te słynne "lekarstwa za darmo" o których trąbiono do utraty tchu, a które sprowadzają się do paru podstawowych leków (które były i tak prawie za darmo, bo na ryczałt) i dla tych którzy statystycznie już i tak długo nie pożyją (75+)? A waloryzacja najmniejsza z możliwych której nie można było nie przeprowadzić bo taki jest zapis w ustawie (nota bene wprowadzonej przez PO-PSL).
              A gdzie jest szumnie zapowiadana podwyższona kwota wolna od podatku która w przypadku emerytów byłaby znaczącym podniesieniem ich dochodów.

Natomiast co do reszty to mogę się zgodzić pod warunkiem że przez tę "resztę" rozumiemy stada misiewiczów zatrudnionych w spółkach skarbu państwa, prezesów różnych fundacji zasilanych setkami milionów złotych, prezesów prabanków nazywanych (nomen omen) SKOK-ami i jednegooszusta z Torunia zwanego ojcem. Dla nich rzeczywiście ten rząd zrobił bardzo dużo.
              • matigrypl Re: Bolek nie przybedzie... 19.05.18, 14:22
                Widzę ze w twoim przypadku erte szkolenie bunkrowe ma sens!!! Manie wszystkich za durni za dwa lata udowodni ci że to jest nieopłacalne. Mają rację ci którzy twierdzą że trudno z koniem się kopać lub z betonem partyjnym dyskutować.
                • titerlitury Re: Bolek nie przybedzie... 20.05.18, 00:43
                  Skoro tak, to wypunktuj gdzie erte się myli. Chociaż 3-4 kwestie wskaż.
                  • taniarada Re: Bolek nie przybedzie... 20.05.18, 09:04
                    500+ raz, minimalna pensja to dwa.Obniżył wiek emerytalny to trzy .Polacy i Polki mają wybór.Likwidacja gimnazjum to cztery.Uporządkował sytuację w TK to pięć.Emigracja i bezpieczeństwo w naszym kraju to sześć.Miarą sukcesu PIS jest rekordowy optymizm obywateli.Zdychajace marsze totalnej opozycji i KOD.Dynamizmu nabiera cela + dla całkowicie bezkarnych krętaczy. To w małym stopniu to opisałem.A teraz do kąta i tam płacz i szlochanie.Amen.
                    • adam111115 Re: Bolek nie przybedzie... 20.05.18, 09:20
                      To co wymieniasz to populizm. A ten się zawsze źle kończy. A teraz tania szmato przeproś i spieradlaj
                    • titerlitury Re: Bolek nie przybedzie... 21.05.18, 08:24
                      taniarada napisał(a):

> 500+ raz, minimalna pensja to dwa.

100 000 kobiet wypchniętych z rynku pracy. Co zrobią jak ich dzieci osiągną pełnoletniość?

Obniżył wiek emerytalny to trzy .Polacy i Pol
                      > ki mają wybór.

Ale pokolenia 40, 30, 20 latków już nie, bo dziś zobowiązania ZUS wobec obywateli to 4 bln. To jest na dziś. Przemnóż to przez 15 lat i powiedz gdzie będą wtedy moje składki ktòre dziś wpłacam.

Likwidacja gimnazjum to cztery

Nic się nie poprawiło. Chaos w oświacie się pogłębia.
                      Rachunek za niechcianą i nieudaną reformę płacą samorządy. Żadne obiektywne sposoby miary wydajności edukacyjnej nie świadczą o jakiejkolwiek poprawie.

Uporządkował sytuację w TK to pię
                      > ć.

Jeśli uporządkowaniem nazwać paraliż i skrajne upartyjnienie. Sam wiceprezes przyznaje oficjalnie, że składy ustalane są pod oczekiwane wyroki.

Emigracja i bezpieczeństwo w naszym kraju to sześć.

Emigracja z Polski nie zmniejszyła się. Statystyki zabójstw, wypadków drogowych i rozbojów poszybowały w gòrę.

Miarą sukcesu PIS jest rek
                      > ordowy optymizm obywateli.

Których?

Zdychajace marsze totalnej opozycji i KOD.

Sukcesem władzy nazywasz słabą opozycję? Chyba ostatni sądaż widziaĺeś rok temu.

Dynamizmu
                      > nabiera cela + dla całkowicie bezkarnych krętaczy.

A konkretnie? Ile postępowań prokuratorskich rozpoczętych po szumnie ogłaszanym audycie zakończyło się aktem oskarżenia?

w małym stopniu to opisa
                      > łem.A teraz do kąta i tam płacz i szlochanie.Amen.

Masz rację, skala destrukcji państwa jaka odbywa się od 3 lat naprawdę może przyprawić o rozpacz, o ile kocha się Polskę.
    • behemot17-13 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 15:21
      Jest tak, każdy były prezydent ma prawo wejść do sejmu i żadna siła nie może ich nie wpuścić. Jeśli Kuchciński i jego straż będzie stawiała zasieki przed Wałęsą, to po prostu złamie ... itd.
      • alistair-p Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 15:41
        Kuchciński zabarykaduje się w kiblu.
        • behemot17-13 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 15:56
          Niewykluczone.
    • buldog2 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 15:54
      A co ma być? Nie wpuścili młodzieży, nie wpuścili Ochojskiej. Co ma się stać, jeśli nie wpuszczą Wałęsy?
      Przybędzie kolejny bezsensowny wątek.
      • matigrypl Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 17:46
        Nie widzę najmniejszego powodu by nie wpuścić bolka do sejmu. Na pewno jak zwykle się zbłaźni co będzie plusem dla pisu i powodem do ogólnopolskiej wesołości. To mu ostatnio najlepiej się udaje. Już się cieszę na transmisję z tej imprezy która na pewno nie będzie polityczna i na pewno udowodni że tyle co zrobił on sam i peło to trzeba by było ze sto pisów.
    • adalberto3 Ja bym go nie wpuścił. 19.05.18, 17:37
      Planowany wakacyjny remont budynku. Faceta ściga komornik, który mógłby np. zarekwirować niektóre sprzęty.
      • alistair-p Re: Ja bym go nie wpuścił. 19.05.18, 19:22
        Łżesz jak bura suka.
        • adalberto3 Re: Ja bym go nie wpuścił. 19.05.18, 19:45
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,23110570,komornik-u-lecha-walesy-400-tys-dlugu-i-widmo-likwidacji-jego.html
          • alistair-p Re: Ja bym go nie wpuścił. 19.05.18, 21:45
            No właśnie.Pan Prezydent Lech Wałęsa nie ma długów.Zadłużony jest Instytut.
    • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 20:29
      Tak po sprawiedliwości.
      Nie wpuszczą Wałęsy w przypadku gdy obietnice zrobienia porządku siekierką będzie próbował zrealizować.
      Ale wpuszczą gdy obiecane sto milionów przyniesie i to na łebka.
      Nie lubię PiSu i nigdy nie polubię. Tych uważam za szkodników. Ale poprzeć Wałęsy, też nie zamierzam. To prostak co w klapie marynarki hetmankę polski nosi, czyli tępy katol i też szkodnik.
      Niech zatem, ten emeryt raczej nogi w balii moczy, zamiast kombinować o lansowaniu się kosztem nieszczęśliwych.
      To samo tyczy Frasyniuka. Czyli fachowca nad fachowców, który jako doradca Komorowskiego, jest, miedzy innymi, ojcem sukcesów tegoż Komorowskiego.
      • adam111115 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 21:37
        Wiesz że z tymi poglądami jesteś Tak zwanym pożytecznym idiotą? Pisu nie obchodzi że ich nie lubisz ale chętnie cie wykorzystają bo nie popierasz tych drugich.
        • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 21:59
          adam111115 napisał:

> Wiesz że z tymi poglądami jesteś Tak zwanym pożytecznym idiotą? Pisu nie obchod
          > zi że ich nie lubisz ale chętnie cie wykorzystają bo nie popierasz tych drugich

Wybacz, ale to Ty jesteś idiotą stawiając na idiotów.
          To z tego PiS się cieszy i fakt, że wygrał wybory podwójnie, wynika wyłącznie z przyczyny, że za przeciwników miał i jak widać, niestety jeszcze ma, idiotów.
          Czy nie uważasz, że czas na zakończenie żenady głosowania na lepsze zło?
          Czy nie uważasz, że czas na ostre cięcie, czyli na wyeliminowanie z naszej sceny politycznej idiotów?

• taniarada Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 19.05.18, 23:39
            Czyli Adasiu znowu dwója.Jak ktoś ma inne poglądy .To jest be.Musi ciągle napylać na PIS .To jest cacy.Co za obłuda.
            • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 07:37
              taniarada napisał(a):

> Musi ciągle napyl
              > ać na PIS .

Napalać na PiS to obowiązek każdego inteligentnego Polaka.
              Zwycięstwo PiS to efekt rewolucji chamów i tępaków. A wygrali nie z przyczyny "geniuszu" Kaczyńskiego (ten ćwok nie ma żadnego planu, on improwizuje). Wygrali bo ich przeciwnicy masę błędów popełnili, a i w swoich szeregach chamów, nieudaczników i agentów księdza dobrodzieja też u nich nie brak.
              Ogarnie się opozycja, szeregi wyczyści, mamy, my Polacy szanse powoli wyjść na prostą. Nie ogarnie się, to skończymy jak skłócony ze wszystkimi mieszkaniec bloku, który budzi się rano, przeciera oczy a tu drzwi ma o...ne, lusterka w aucie pourywane, lakier podrapany, a oponki podziurawione.
              Nie ma lekko najtańsza rado.

• 141288bs Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 08:24
                Kazdy Polak z Schetyny inteligencja ma obowiazek napalania na PiS. - Do dziela schetynowcy!!!
                • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 08:39
                  141288bs napisał:

> Kazdy Polak z Schetyny inteligencja ma obowiazek napalania na PiS. - Do dziela
                  > schetynowcy!!!

Ubliżasz Polakom mierząc wszystkich swoją miarą i miarą Schetyny.

• 141288bs Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 08:50
                    potwor_z_piccadilly napisał:

> 141288bs napisał:
                    >
                    > > Kazdy Polak z Schetyny inteligencja ma obowiazek napalania na PiS. - Do d
                    > ziela
                    > > schetynowcy!!!
                    >
                    > Ubliżasz Polakom mierząc wszystkich swoją miarą i miarą Schetyny.
                    >
                    >
                    - cos ci sie POmerdalo,...mierzylem tylko miara Schetyny,przy takim tuzie jak Grzesio nie smial bym uzyc swojej miary
          • adam111115 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 09:24
            Oczywiście że się zgadzam z Tobą ale to jest wishful thinking. A niestety żyjemy w realu gdzie albo pis albo inni.
            • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 10:06
              adam111115 napisał:

> Oczywiście że się zgadzam z Tobą ale to jest wishful thinking. A niestety żyjem
              > y w realu gdzie albo pis albo inni.

Przy takim podejściu do polskiej polityki leżymy i kwiczymy bo z góry skazujemy się na przegraną.
              Dlaczego?
              Bo radykałowie, choć są w mniejszości mają jeden atut. Są skonsolidowani i zorientowani na jedną linię.
              Jeśli opozycja, podobnie jak radykałowie, nie przyjmie jednej, czytelnej linii politycznej i nie będzie przy niej trwać, to kicha.
              • adam111115 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 10:54
                no to co proponujesz?, aby opozycja się zjednoczyła?, albo liczysz że nagle skądś pojawi się nowa siła? Ale proszę patrz realnie na to co jest. Bo gadania o tym jak powinno być to mamy aż nadto.
                • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 13:15
                  adam111115 napisał:

> no to co proponujesz?, aby opozycja się zjednoczyła?, albo liczysz że nagle ską
                  > dś pojawi się nowa siła? Ale proszę patrz realnie na to co jest. Bo gadania o t
                  > ym jak powinno być to mamy aż nadto.

Nie, gadania o konkretach mamy jak na lekarstwo.
                  Pyskówek nic wnoszących mamy za to aż nadto.
                  Pytasz co proponuję.
                  Odpowiem inaczej. Co bym zrobił będąc na miejscu, przykładowo, lidera SLD, partii, która jest dziś najbliższa stworzenia jednej, czytelnej i logicznej linii politycznej. A by zdobyć zwolenników tej linii, wzorem PiS-u zorganizowałbym miesięcznice, tyle że, pod szyldem czytania wielkiej księgi. Co to za księga? Księga o wymiarach circa 1,2 m/0,8 m. Piękna, oprawiona w zdobioną skórę i służąca do uwieczniania wpadek, świństw, niespełnionych obietnic i przykładów łamania prawa przez przeciwników politycznych, głównie PiS-u, bo ci arogancją i w ogóle, łamaniem prawa i wszelkich zasad przyzwoitości, biją wszystkich na głowę. Pisi mają obstawę, ja też bym powołał strażników wielkiej księgi. Kościelni mają legion Maryi, ja też by powołał legion wielkiej księgi. Oczywiście księga by sobie na odpowiednim postumencie stała na sali sejmowej w czasie obrad parlamentu. Niech plujący jadem, czy jakimkolwiek świństwem, posłowie wiedzą, że ich poczynania nie pójdą w zapomnienie bo ich czyny będą natychmiast uwieczniane na kartach wielkiej księgi i cyklicznie odczytywane w czasie miesięcznic, a ludzie zgromadzeni na hasło, pamiętacie, odkrzykiwaliby PAMIĘTAMY, na hasło, zapamiętacie, ZAPAMIĘTAMY. No co? Pisi mogą skandować JAROSŁAW, JAROSŁAW, to i ci sobie też mogą poskandować.
                  Kolego Adamie, taka księga to by był konkret, a ludzie lubią konkrety, ja też i takie polityczne happeningi. Idea by scalała ludzi do tego stopnia, że, jak sadzę, na tego rodzaju miesięcznicach, nie tysiące by skandowało PAMIĘTAMY, ZAPAMIĘTAMY, lecz nawet setki tysięcy. No i byłby owoc, w najbliższych wyborach dwójka z przodu dla partii, co najmniej.

Ps. Jeśli mój pomysł przypadnie opozycji do gustu, praw do pomysłu rościł sobie nie będę. "Róbta co chceta".
                  • buldog2 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 13:20
                    Zgoda. Coś takiego tu proponowaliśmy, co prawda nie w realu, a w Internecie.
                    Oczywiście w realu lepiej, tylko czy znajdą się tacy, którym się to wszystko zechce. Powodzenia.
                  • ta Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 13:20
                    Potworze, pomysł bardzo dobry.
                    • potwor_z_piccadilly Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 20:21
                      ta napisała:

> Potworze, pomysł bardzo dobry.

Tak myślę.
                      PiS sobie ustawę o zgromadzeniach cyklicznych, czyli kija na opozycję wykombinował by tę opozycję tępić, to zgodnie z prawdą, że każdy kij ma dwa końce, ta opozycja powinna ten drugi koniec kija wykorzystać przeciw PiS.
                      Ciekaw jestem miny kaczora i widoku jego bicia piany na okoliczność gdyby taki happening został zorganizowany, zgodnie z prawem zalegalizowany i cyklicznie realizowany.
                  • taniarada Zaproś jeszcze do czytania bajeczek SLD , Monisię 20.05.18, 13:29
                    Jaruzelską . Będzie tłum . A Schetyna Grzesiu z drugą" Orwellowskie świnie pod pachą .Ludzi będzie naganiał . Normalnie padłem i kwiczę. Czego to ludzie nie wymyślą. Amen dobry człowieku komediancie.
                    • ta Re: Zaproś jeszcze do czytania bajeczek SLD , Mon 20.05.18, 13:32
                      Taniuszka, ty instynktu szczura nie masz, bójsięboga, ratuj się.
                      Prezespan się już nie liczy, nie zauważyłeś?
                      • potwor_z_piccadilly Re: Zaproś jeszcze do czytania bajeczek SLD , Mon 20.05.18, 13:43
                        ta napisała:

> Taniuszka, ty instynktu szczura nie masz, bójsięboga, ratuj się.

Jeszcze nie odczuwa takiej potrzeby.
                        Sraczka dopiero przyjdzie. Dziś jeszcze kąsa tak jak potrafi. Czyli nijak. Zero logiki i logicznych argumentów.
                        W spółce z kieckowymi, wypompował kaczor im spod czaszek resztki zdrowego rozsądku, a w to miejsce wprowadził sieczkę z parzącej pokrzywy.

• taniarada Re: Zaproś jeszcze do czytania bajeczek SLD , Mon 20.05.18, 22:45
                          potwor_z_piccadilly napisał:

> ta napisała:
                          >
                          > > Taniuszka, ty instynktu szczura nie masz, bójsięboga, ratuj się.
                          >
                          > Jeszcze nie odczuwa takiej potrzeby.
                          > Sraczka dopiero przyjdzie. Dziś jeszcze kąsa tak jak potrafi. Czyli nijak. Zero
                          > logiki i logicznych argumentów.
                          > W spółce z kieckowymi, wypompował kaczor im spod czaszek resztki zdrowego rozsą
                          > dku, a w to miejsce wprowadził sieczkę z parzącej pokrzywy.
                          > Straszne co piszesz.Mam ciągła załamkę z kieckowymi jak piszesz.I to jest ostatnie przesłanie do ciebie.Amen.
                          >
                          • potwor_z_piccadilly Re: Zaproś jeszcze do czytania bajeczek SLD , Mon 20.05.18, 23:09
                            taniarada napisał(a):

> > Straszne co piszesz.Mam ciągła załamkę z kieckowymi jak piszesz.I to jest
                            > ostatnie przesłanie do ciebie.Amen.

Dowodów na wasze pisiory, pustogłowie ciąg dalszy.
                            Aha, piszesz o ostatnim przesłaniu.
                            Co? Pociąć się idziesz?
                            Rozumiem, będąc na twoim miejscu, też bym to zrobił.
    • taniarada Ludzie szaleju się najedli 19.05.18, 21:48
      Wałęsa zwany Lechem na drugie Bolek był dzisiaj na ślubie księcia Harrego i Meghan .Jest aktualnie na przyjęciu i nie wiadomo ,czy zdąży na poniedziałek.Nie mam nic do byłej posłanki Nowoczesnych Scheuring -Wielgus .Ale to ona steruje protestem niepełnosprawnych . I na taką wygląda.Papatki moje drogie owieczki.🤗
    • tanebo2.0 Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 20.05.18, 18:54
      oko.press/karczewski-sytuacja-jest-epidemiologiczna-to-juz-czwarty-bezprawny-powod-zamkniecia-sejmu-przed-obywatelami/
      • matigrypl Re: A co będzie jak do Sejmu nie wpuszczą Wałęsy? 21.05.18, 05:41
        Ten kto by wymyślił taką księgę jako jej twórca zapewne w zamyśle autora uchodziłby za świętego i nieskalanego??? W realu zapewne by dostarczył wielu powodów do śmichu. Wyobraźcie sobie komucha albo pełowca i ze ktokolwiek na świecie uwierzy że jest on ideałem? Wszyscy inni są be. Przecież to smiechu warte. Świat jest dziwny i takich pomysłów jest masa. Tylko wymyślacze nie przyjmują do wiadomości jaka jest rzeczywistość. Z jednym się zgadzam; ludzie naprawdę pamiętają! To nie jest slogan i naprawdę potrafią odróżnić deklaracje od intencji.
    • taniarada Hip hip hura przyjechał 21.05.18, 11:45
      Wszedł bez problemu. Chcieli mu dać materac by odpoczął .Co dał w zamian? Chyba nie Nobla?
      • matigrypl Re: Hip hip hura przyjechał 21.05.18, 18:12
        Miał się spotkać z protestującymi przeciw protestującym. I normalnie wziął i zwiał??? Rejterada pełowców nabiera cech jakiejś plagi. Czyżby to było planowane wycofywanie się na z góry upatrzone pozycje? A moze to całkiem normalna reakcja na bezsilność i całkowity brak argumentów. Żeby to rozwiązać szybko trzeba na negocjatora lub doradcę wziąć kwacha. Praktyka minionych lat pokazała ze jest stuprocentowo skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka