Dodaj do ulubionych

Pisi Jaggerowi nie popuszczą

08.07.18, 22:46
Pisi Jaggerowi nie popuszczą

Podczas koncertu The Rolling Stones w Warszawie lider zespołu Mick Jagger zaskoczył fanów i powiedział kilka słów po polsku.

Jestem za stary, żeby być sędzią, ale na tyle młody, żeby śpiewać
Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23651123,mick-jagger-odpowiedzial-na-apel-lecha-walesy-podczas-koncertu.html#MT
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 22:51

m.youtube.com/watch?v=nrIPxlFzDi0
      m.youtube.com/watch?v=nrIPxlFzDi0;;nrIPxlFzDi0;;https://i.ytimg.com/vi/nrIPxlFzDi0/default.jpg;;The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction (Official Lyric Video)
    • don.kichote Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 22:59
      PiSi?
      Nie powiedział nic, co mogłoby PiSich w najmniejszym choćby stopniu uwierać.

Za to Wałęsa, nie może czuć się usatysfakcjonowany.
      Wprawdzie Jagger mu odpowiedział, ale nie to, co Lech chciałby usłyszeć...
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 23:02
        Jeżeli tak to odebrałeś to widocznie tak jest.
        • don.kichote Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 23:11
          pies_na_czarnych napisała:

> Jeżeli tak to odebrałeś to widocznie tak jest.

Przynajmniej nie manipuluję, ups... interpretuję - bo to się dziś ładnie nazywa(?) - i nie szukam drugiego dna tam, gdzie z trudem można doszkać się pierwszego...
          • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 08:23
            Masz prawo do swojej interpretacji. Nie jesteś jeszcze za stary.
        • j-k Polakom nie trudno sie przypodobac :) 08.07.18, 23:13
          Gorbaczow onego czasu powiedzial: - "jest w Polsze Solidarnosc"

(po rosyjsku to slowo brzmi prawie dokladnie tak samo)

i nie dosc, ze od razu kupil sobie Polakow - to jeszcze przypomnial to slowo Narodowi Rosyjskiemu.

Niestety, solidarnosc ani w PL, ani w RUS sie nie przyjela...

chociaz "Solidarnosc" zaistniala...

uwaga dla nieuwaznych: - jest "Solidarnosc" i solidarnosc
      • eiran Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 08:26
        Mówiąc ściśle, symetrysto, Jagger nie powiedział niczego takiego, czego PiS nie mógłby zinterpretować jako zignorowanie prośby Wałęsy. Zresztą nie tylko PiS, bo również symetryści.

Co oczywiście nie oznacza, że nie powinniście zachować pewnego umiaru w ogłaszaniu wspólnego triumfu, bo świat jest mały, internet jest wszędzie, a kiedy do Jaggera dowie, jak wspólnie (PiS i symetryści) interpretujecie jego wypowiedź, może ją skonkretyzować w sposób, który wprawi was w zakłopotanie. I trzeba będzie przejść do argumentów, że Jagger jest stary i niewiele rozumie, a tak w ogóle to nie umie śpiewać.
        • eiran Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 08:27
          .. a kiedy do Jaggera dotrze...
        • don.kichote Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 11:05
          (z "drzewka" nie do końca to wynika?), bo ostatnio z upodobaniem nazywasz mnie "symetrystą" - tak jakbyś chciał mnie tym określeniem obrazić.
          Otóż tak(!), uważam was, cały POPiS za dżumę i cholerę (role rozpiszcie sobie sami) i jeśli takich jak ja pogardliwie nazywasz symetrystami, to "minie to rybka" - mnie to nie obraża
          A teraz do "ad remu":

eiran napisał:

> Mówiąc ściśle, symetrysto, Jagger nie powiedział niczego takiego, czego PiS nie
          > mógłby zinterpretować jako zignorowanie prośby Wałęsy.

Znowu nie zrozumiałeś?
          Przecież wyraźnie to samo napisałem tytle, że innymi słowy:
          "Za to Wałęsa, nie może czuć się usatysfakcjonowany.
          Wprawdzie Jagger mu odpowiedział, ale nie to, co Lech chciałby usłyszeć...
          "
          Uważam, że dla każdego czytającego to zdanie powinno być jasnym, że skoro Jagger Wałęsie odpowiedział - to go nie zignorował.

> bo również symetryści

Żeby całkiem rozwiać twoje wątpliwości powiem: jako symetrysta uważam, że Jagger nie zignorował Wałęsy.

> Co oczywiście nie oznacza, że nie powinniście zachować pewnego umiaru w ogłasza
          > niu wspólnego triumfu,

A na czym miałby polegać ten triumf?
          W mojej ocenie, żadna ze stron nie ma do tego powodu.
          Jagger powiedział - wg. mnie - że jest za stary do rozstrzygania politycznych sporów (jako sędzia) i że jest tu po to, żeby śpiewać.
          Innymi słowy, przyjął pozycję neutralną/umył ręce/stanął z boku itp.

> a kiedy do Jaggera dotrze, jak wspólnie (PiS i symetryści) interpretujecie jego wypowiedź,

Sam jestem ciekaw, jak wg ciebie tę odpowiedź interpretuję?
          Byłbym też wdzięczny, gdybyś zechciał mi przedstawić swoją i innych nie-symetrystów interpretację - co wg. was powiedział Jagger

> może ją skonkretyzować w sposób, który wprawi was w zakłopotanie.

Pożyjemy, zobaczymy. A póki co - powiedział to co powiedział.
          Powiem więcej - co by nie powiedział to i tak, POPiS uznałby to, jako kolejny powód do okładania się.

> I trzeba będzie przejść do argumentów, że Jagger jest stary i niewiele rozumie,
          > a tak w ogóle to nie umie śpiewać.

Symetrystów w to nie mieszaj - to domena POPiS-u: "kto nie z nami, ten przeciw nam" i tego opluć/zniszczyć...
          • eiran Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 11:24
            don.kichote napisał:

> (z "drzewka" nie do końca to wynika?), bo ostatnio z upodobaniem nazywasz mnie
            > "symetrystą" - tak jakbyś chciał mnie tym określeniem obrazić.

Ostatnio, czyli od kiedy i ile razy? Więcej niż raz? Aż tak cię to dowartościowało?

> Uważam, że dla każdego czytającego to zdanie powinno być jasnym, że skoro Jagge
            > r Wałęsie odpowiedział - to go nie zignorował.

Odróżniasz pomiędzy zignorowaniem osoby a zignorowaniem prośby tejże osoby?

> "minie to rybka"

A co to właściwie znaczy?
            • don.kichote Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 16:15
              eiran napisał:

> Odróżniasz pomiędzy zignorowaniem osoby a zignorowaniem prośby tejże osoby?

Ani jedno, ani drugie nie miało tu miejsca.
              Jagger dyplomatycznie nie zajął żadnego wiążącego stanowiska. Skoro nawiązał w swej wypowiedzi do listu Wałęsy, to tym samym nie zignorował ani jego, ani jego prośby.

Gdyby jednak chcieć literalnie, słowo po słowie "rozbierać" zdanie wypowiedziane Jagger'a to prędzej PiS-i mogą to interpretować na swoją korzyść udowadniając, iż Jagger uważa starych ludzi jako niezdolnych do sądzenia a tym samym popiera ich - PiS-e czystki w sądownictwie, dla niepoznaki zwane "reformą".

>> "minie to rybka"
              > A co to właściwie znaczy?

Nie wiesz?
              "Zinterpretuj". Jesteś w tym dobry...

Przy okazji przypominam, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie; co takiego wg. was - nie-symetrystów, powiedział Jegger?
              • wagonetka Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 16:19
                don.kichote napisał:

> Przy okazji przypominam, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie; co takiego wg.
                > was - nie-symetrystów, powiedział Jegger?
                >

"Jestem za stary, żeby być sędzią, ale jestem wystarczająco młody, by śpiewać"

• don.kichote Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 16:56
                  Zostałem - niczym Wasserman - "porażony" twoją błyskotliwością.
                  Tak trzymaj...
                  • wagonetka Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 17:10
                    don.kichote napisał:

> Zostałem - niczym Wasserman - "porażony" twoją błyskotliwością.
                    > Tak trzymaj...
                    >

błyskotliwa to była wypowiedź Jaggera, tyle że nie każdy ją zrozumiał :-)

• pies_na_czarnych Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 20:25
                      Don nadal walczy z wiatrakami zawiłości tej krótkiej wypowiedzi.
          • pies_na_czarnych Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 11:30
            O dziwo Świat zrozumiał co Jagger powiedział, a don.kichote ani kukuryku:)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23651353,rolling-stones-w-warszawie-mick-jagger-mowil-o-sedziach-w-polsce.html#MT
            • don.kichote Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 16:50

> O dziwo Świat zrozumiał co Jagger powiedział, a don.kichote ani kukuryku:)

Wszystkie zacytowane w linku redakcje, wykorzystując jako pretekst wypowiedź Jaggera, zaprezentowały swoje, od dawna znane stanowisko w tej sprawie.

Trzeba mieć dobrze namieszane między uszami, żeby słowa:

"Jestem za stary, żeby być sędzią, ale na tyle młody, żeby śpiewać"

zinterpretować w poniższy sposób:

"Dodał swój głos do chóru krytyków, którzy mówią, że zmiany stoją w sprzeczności z demokratycznymi standardami"

Ja wiem, że w walce politycznej, dopuszczone są wszystkie metody, ale nie róbcie z siebie totalnych wałów w tak jawny sposób!
              • pies_na_czarnych Re: Rozumiem, że to do mnie 09.07.18, 17:08
                Jest więcej takich, którzy maja zamieszane:D
                www.tvn24.pl/piszaopolsce-zagraniczne-media-o-slowach-micka-jaggera,852245,s.html
                Dodatkowo zwróć uwagę, że on powiedział to po polsku. Nie wiem czy tłumacz, który podsunął mu to zdanie dobrze złapał co on powiedział po angielsku. Prawdopodobnie uprościli jego myśl tak, aby mógł to łatwo wypowiedzieć w całkiem nieznanym mu języku.
      • zapijaczony-ryj Niestety to prawda, Wałęsa się starzeje. 09.07.18, 08:33
        don.kichote napisał:

> PiSi?
        > Nie powiedział nic, co mogłoby PiSich w najmniejszym choćby stopniu uwierać.
        >
        > Za to Wałęsa, nie może czuć się usatysfakcjonowany.
        > Wprawdzie Jagger mu odpowiedział, ale nie to, co Lech chciałby usłyszeć...

i się trochę wygłupił. Gdyby przypomniał Stonsom, ze jako Polska jesteśmy im winni dwa wagony gorzały, które zakupili po pierwszym koncercie w kongresowej, za którą zapłacili , a nie otrzymali, to może Ci by się tym zainteresowali?
    • borrka I dobrze! 08.07.18, 23:09
      Lud boży smolenski nie będzie tolerował sodomitów na stadionie, po którym stąpał Lech Kaczyński!
      • alistair_p Re: I dobrze! 08.07.18, 23:17
        Stąpał po Stadionie X-lecia :-)
        • borrka W epoce dobrej zmiany nie patrzymy na detale! 08.07.18, 23:23
          Dawno powinien to być stadion im Lecha Kaczynskiego !
          • j-k nie da sie... 08.07.18, 23:37
            w Polsze slowo "Narodowy" nie podlega wymianie.

a zwlaszcza za Rzadow PiS.
            • zapijaczony-ryj Stadion NArodowy im.Lecha KAczyńskiego? 09.07.18, 10:45
              j-k napisał:

> w Polsze slowo "Narodowy" nie podlega wymianie.
              >
              > a zwlaszcza za Rzadow PiS.

moze być?
              • j-k Boisko treningowe im.Lecha KAczyńskiego :) 09.07.18, 11:58
                pojdzmy na kompromis.
                obok stadionu jest boisko treningowe.
                Moze by je tak nazwac ? :)
    • 141288bs Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 23:28
      Masz zwidy piesku, nikt z pisowcow nie komentuje Jaggera,bo nie on jeden z obcokrajowcow wypowiadal kilka slow po polsku.
      - Watpiew to,bys zrozumial co przez to wyrazil?
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 08:20
        Przeczytaj wpisy pod artykułem. Pisi aż się zagotowali.
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 09:18
        141288bs napisał:

> Masz zwidy piesku, nikt z pisowcow nie komentuje Jaggera

:D
        -Mick Jagger poparł przenoszenie sędziów SN w stan spoczynku i zachęcił prof Gersdorf do śpiewania na emeryturze - kpi prezenter TVP Krzysztof Świątek.
        Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23651189,rolling-stones-w-warszawie-mick-jagger-o-polskich-sadach-swiat.html#Prze
        • 141288bs Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 09:37

> 141288bs napisał:
          >
          > > Masz zwidy piesku, nikt z pisowcow nie komentuje Jaggera
          >
          > :D
          > -Mick Jagger poparł przenoszenie sędziów SN w stan spoczynku i zachęcił prof Ge
          > rsdorf do śpiewania na emeryturze - kpi prezenter TVP Krzysztof Świątek.
          > Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23651189,rolling-stones-w-warszawie-mick-jagger-o-polskich-sadach-swiat.html#Prze
          >
          >
          >
          - bezblednie odczytal przeslanie Jaggera i nie ma to nic wspolnego z kpieniem,...Bolek, gdyby
          potrafil odczytac, to na pewno zakipialby ze zlosci
          • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 09:50
            :D a białe jest czarne. Jesteś najlepszym uczniem w pisiej klasie. Moje gratulacje.
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 10:58
        141288bs napisał:

> Masz zwidy piesku, nikt z pisowcow nie komentuje Jaggera...

Złodziejaszka kolejowego wywalili z pisu w pisdu?
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23649216,the-rolling-stones-w-warszawie-brudzinski-komentuje-list-walesy.html
        • 141288bs Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 13:49
          Odpowiadaj rzeczowo kundelku, wylez z tej piaskownicy, nie brudz dzieciom piasku.
    • buldog2 Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 08.07.18, 23:30
      Tymczasem, CBOS nie CBOS, PIS - 40%.
      +500, zapowiedzi kolejnych łapówek. To się liczy, nie jakieś prawo czy co.
    • lumpior Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 09:07
      Moher PiSlamu sympatyzuje i uwielbia tylko "artystów" disco polo.
    • a-lfa Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 11:53
      Co za różnica co kto powiedział. PiS czeka tylko na pretekst aby ogłosić iż bycie w /UE się Polsce nie opłaca (najlepiej gdyby w kolejnych budżetach przewidziano dla nas dużo dużo mniej kasy ) lub na to iż UE nałoży na nas jakies (choćby symboliczne) sankcje. Wtedy my zgodnie z wolą narodu wyjdziemy z UE i wtedy nikt już PiS- owi nie przeszkodzi w odbudowie PRL -u. Granice się zamknie, media i całą resztę poza tym co należy do KK upaństwowi i będzie rewelacyjnie. Oczywiście trzeba będzie mimo wszytko dogadać się (dobrowolnie lub nie ale to bez znaczenia) z matuszaką Rossiją. Ale nie sadze aby to przeszkadzało komukolwiek.
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 14:23
        Jak maja 100 miliardów euro to mogą wychodzić choćby dziś.
        • a-lfa Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 15:42
          Lud i suweren zapłaci. Wmówi im się iż to jest JEGO WOLA i że to dla dobra OJCZYZNY POLSKI i tyle. Najwyżej lud nie będzie jadł - rząd się wyżywi.
          • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 16:17
            Zgoda. Lud to przyjmie z pokorą, ale żaden bank nie da im takiej pożyczki. Jedyne wyjście to drukować euro :)
            • a-lfa Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 20:19
              Wiesz ja to rozumiem brytyjczycy zrozumieli po niewczasie a PiS nad takimi drobiazgami nie będzie się zastanawiał. Oni po prostu się obraża na UE i stwierdzą MY PiS czyli POLSKA wychodzimy. A rachunek za wyjście niech płacą inni. Przecież to oni - ci inni wprowadzili Polskę do UE (my byli przeciw) - to niech teraz ci inni zapłacą za wyjście. MY PiS (czyli NARÓD) TYLKO ZADECYDOWALIŚMY O WYJŚCIU.
    • borrka Wydumany problem 09.07.18, 12:00
      Gdyby zrobił to Zenek Martyniuk, pochlastałbym sie.
      Ale angolski biseks i satanista nie zakłóci nam dobrej zmiany.
      Lud boży smolenski, jeśli już wie, kto to Jagger, ocenia go krytycznie:
      jaja uciąc temu zboczeńcu!

Nie pamietam, gdzie widziałem ten komentarz, ale oddaje on duszę, serce i mądrość ludu smolenskiego
      • 141288bs Re: Wydumany problem 09.07.18, 13:53
        nawet od ruskich, a-lfo,bedziemy mieli gorzej
      • 141288bs Re: Wydumany problem 09.07.18, 13:56
        " Lud bozy smolenski,jesli juz wie,kto to Jagger..." - wie,wie,to hokeista czeski w NHL.
        • pies_na_czarnych Re: Wydumany problem 09.07.18, 14:25
          Wielu Amerykanów znowu usłyszeli o Polsce, niektórzy pierwszy raz. www.tvn24.pl/piszaopolsce-zagraniczne-media-o-slowach-micka-jaggera,852245,s.html
    • pislamistapolski Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 16:53
      Pislamskie kretyny Jaggera zdekomunizuja tak jak J. Lennona
      Pisowski łeb to jest najbardziej zryty beret jaki mozna sobie wyobrazic
      • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 17:10
        :D fajnie, że przypomniałeś dekomunizację Lennona.
        • szwampuch58 Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 20:33
          to przypomni szczegoly bo nie znam sprawy
          • pislamistapolski Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 20:59
            jeden z pisowskich poslow idiotow chce zdekomunizowac J. Lennona bo po kilkudziesieciu latach dorwal sie do tlumaczenia utworu Imagine, w ktorym Lennon spiewa ze nie ma nieba ani piekla
            Mozg pisowca sluzy tylko do tego by nie nasrac na dywan w salonie
            • szwampuch58 Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 21:22
              zmiane nazwy ulicy tak argumentowal zakladam,a nazwisko tego pisowskiego "Beatlesa" znane?
              • pies_na_czarnych Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 21:31
                Znane, znane :)
                natemat.pl/223007,radny-pis-chce-zdekomunizowac-ulice-johna-lennona-podkresla-ze-piosenka-imagine-to-manifest-komunistyczny
            • 141288bs Re: Pisi Jaggerowi nie popuszczą 09.07.18, 23:43
              twoj mozg pslamisto,prlowski sluzy wszystkim czynnosciom fizjologicznym wlacznie z wylizaniemtej paki z dywanu
              a Jagger powiedzial ; zejdzcie mi z durnymi propozycjami, bo ja spiewac przyjechalem
    • religijnych.uczuc.obraza A Jaennigerowi popuszczą? 09.07.18, 21:09

• inocom I prezes jest za stara, by być sędzią 09.07.18, 23:28

> Pisi Jaggerowi nie popuszczą
      >
      > Podczas koncertu The Rolling Stones w Warszawie lider zespołu Mick Jagger zasko
      > czył fanów i powiedział kilka słów po polsku.
      >
      > Jestem za stary, żeby być sędzią, ale na tyle młody, żeby śpiewać

Ale może śpiewać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka