Gość: lukas IP: *.perfect.net.pl / *.perfect.net.pl 13.10.04, 06:46 Ałganowa zadźgałbym własnymi rekami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zgred Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 06:58 A kulczykowi ,to nawet gdyby spotkał się z samyn Bin ladenem to mozna tylko nagwizdać...On ma taką pozycję w tym dziwnym kraju, że ma wszystkich w głębokim powazaniu.Szkoda papieru na pisanie otakich spotkaniach.Lepiej "dać se siana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Nikt! Alganow jest przelozonym Kulczyka. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 14:13 A przelozony nie umawia sie, lecz wzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan wasiljewicz a polaczki wierzą w każde słowo agenta KGB... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJestPytanie ZA CO MSCI SIE MICHNIK NA KULCZYKU ??????? IP: *.com / *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.10.04, 18:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak A no oligarcha Kulczyk rozsprzedaje POLSKE IP: *.ac1.56k.execulink.com 14.10.04, 04:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: a polaczki wierzą w każde słowo agenta KGB.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:26 W słowa Afganowa nie wierzą,ale czy wierzyć słowom Putina.To jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Kulczyk oskarżył Kaczmarka!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 20:34 Ludzie czyście piśmienni? Kto i kiedy stwierdził, że Ałganow kogokolwiek oskarżył? Komukolwiek cakolwiek powiedział? To doktorek mści się na Kaczmarku twierdząc, że mu o tym powiedzieli!!! Toć on to samodzielnie wszystko uknuł, a Kaczmarka wytentegował z ministerialnej posadki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred II Kulczyk - skarbnik Pałacu IP: *.msz.gov.pl 14.10.04, 12:13 Trzeba zarabiać gdy ma się tylu na utrzymaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:35 Niewiem. Wiem natomiast, ze ojciec dr.Jana Kulczyka był rezydentem jakichś sLużb (nie wiem jakich, nie chce konfabulować) we Wiedniu. To niewątpliwie żuca cien na karjere i osiągnięcia dr.J.K. Może ktoś z państwa wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa 13.10.04, 06:59 Dywan ukradli, buldogi gryzą się na wierzchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.bredband.skanova.com 13.10.04, 10:41 No kto jak nie Oleksy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakimiszyn Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.vc.shawcable.net 13.10.04, 20:27 Oleksy narail w czasie biesiadowania. A zauwazcie jak inny agent, Berman vel Borowski, na cynk z centrali o upadku tonacego SLD, szybciutko przegrupowuje swoje szczury na tonacym okrecie, zeby znowu zaistniec w nowym rozdaniu, bez Kapusniaka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek-Agent Ale to takie proste.... IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.10.04, 07:11 Jeżeli jeden K...k nie chciał się zgodzić aby drugi K...k był ober prezesem to wtedy drugi K..k powołując się na A....a podcina pierwszego K...a. Zemsta jest rozkoszą bogów ale i bożków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A KTO NARAIL KULCZYKOWI CZABAJSA? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.10.04, 07:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesting MICHNIK NARAIL KULCZYKOWI CZABAJSA ???? IP: *.com / *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.10.04, 18:08 informato gw milczy o tym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Kolejny akt afery Orlenu? IP: 150.254.85.* 13.10.04, 07:29 Spotkanie miało miejsce w lipcu ubiegłego roku. Dotychczas było tajne. Dlaczego nagle przestało być? Aż się prosi, żeby postawić hipotezę, że trzeba było znaleźć coś na pana Kaczmarka w kontekście afery Orlenu. Co prawda na razie sugeruje się, że żadnej łapówki nie było. Ale może to ostrzeżenie? Przesłanie: siedź cicho, to wszystko będzie OK, ale jak będziesz niegrzeczny, to może coś się okazać... Nie jestem fanem Wiesława Kaczmarka. Robi na mnie wrażenie gbura i człowieka, którego główną ideologią jest promowanie dobra własnej osoby. Sprawa Banku Śląskiego i Eko-Sękocina ciągle czeka na wzięcie pod lupę. Ale po drugiej stronie barykady stoi towarzystwo co najmniej równie mało sympatyczne. Komu tu wierzyć, jeżeli nie ma się zaufania do żadnej ze stron? Może pytanie trzeba zadać inaczej? Może: która ze stron podejrzana jest o grubsze przewałki? I przewałki te wydają się całkiem prawdopodobne? I czy ostatnie rewelacje z aż za dobrze znanym agentem nie są kolejnym kamyczkiem w powoli odsłaniającej się mozaice? I czy pan dr Kulczyk przez przypadek nie jest również zainteresowany dalszą dyskredytacją pana Kaczmarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kolejny akt afery Orlenu? IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.04, 08:05 Zastanawiam się jaki związek mogła mieć ta sprawa z wcześniejszą informacją pana Kaczmarka o spotkaniu u premiera Millera, podczas którego dyspozycje wydawał Mu pan doktor Jan. Nie jestem wielbicielką pana Kaczmarka ani zwolenniczką spiskowej teorii dziejów ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kolejny akt afery Orlenu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:34 Lykos - zapomniałeś w tej układance o oskarżeniu prokuratury wobec Kaczmarka za poręczenie rządowe kredytu na budowę fabryki frakcjonowania osocza w Mielcu, a to bardzo nas przybliża do OSOBY, która tym wszystkim potrząsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 07:36 Zatem otrzymaliśmy kolejny dowód na to, że powołanie SDPL było koniecznością. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A gdzie tam - z Alganowem w tenisa grano... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.10.04, 07:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:43 W charakterze konkurencji?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakimiszyn Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.vc.shawcable.net 13.10.04, 20:31 Brawo, nie zapominajcie o Bermanie vel Borowskim. On ma teraz za zadanie przegrupowac szczury na tonacym statku SLD. Zobaczcie jak aktywnie, na glos z centrali, zabiega o niewinnosc w nowym rozdaniu. Czy Polacy kiedys wytzezwieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Kulczyk opowiada bajki! IP: 193.59.95.* 13.10.04, 07:59 To bajeczka dla dzieci, że Czubajs kazał Kulczykowi dogadać się z Ałganowem. Od kiedy szef dowolnej firmy z potencjalnym kontrahentem pokaże swoją słabość i powie "kolego - ja w mojej firmie to nie mam nic do powiedzenia, gadaj z moim podwładnym, bo to on rządzi"? Przecież to byłaby kompromitacja Czubajsa, a facet jest naprawdę fachowcem i ma układy. Ale w takie bzdury to może wierzyć tylko polski wywiad i kontrwywiad. Tam już chyba są tylko "specjaliści po znajomości". ABW niech przeczyta mój wczorajszy komentarz - przecież wiadomo, że chodzi o kompromitację Ryżego (Kaczmarka), bo nie dał kupić RG Łukoilowi i Kulczykowi (z MOLem). A czy nasze służby nie mogą znaleźć dowodów, że Rotch jest powiązany z rosyjskimi służbami specjalnymi? Musiecie się chłopcy (z ABW) jeszcze długo uczyć. Podpowiem wam, że teraz Łukoil poprzez podstawioną arabską firmę odkupi akcje Basell'a od koncernu Shell. A wiecie po co? Bo w Płocku powstają największe na świecie instalacje do produkcji tworzyw sztucznych - Polietylen III i Polipropylen III, których właścicielem jest spółka BasellOrlen Polyolefins! (50% Basell i 50% ORLEN). Zapytacie - i co z tego? Otóż tym sposobem Łukoil będzie kontrolował 50% tej spółki, a w dokumentach założycielskich są niedopuszczelne błędy - jest możliwość pata decyzyjnego, jeżeli jeden z udziałowców się uprze, może zablokować każdą decyzję. I dalej (tu już powinniście panowie z ABW poduczyć się trochę chemii z zakresu przerobu ropy)- spólka ta może zmniejszyć zapotrzebowanie na etylen i propylen z ORLENU (są to surowce do produkcji tworzyw sztucznych - poddawane polimeryzacji). A właśnie ORLEN kończy rozbudowę i wielką intensyfikację instalacji pirolizy (tzw. Olefiny II)-tej, która produkuje etylen i propylen. Brak apotrzebowania na jej produkt ze strony BOP (BaselOrlen Polyolefins)spowoduje praktycznie ograniczenie przerobu ropy przez ORLEN i to Łukoil zacznie ORLEN-owi dyktować, co ma robić. Zapytacie dlaczego spowoduje to ograniczenie przerobu ropy? - Już wyjaśniam - w ostatnim czasie następuje dizelizacja transportu: coraz więcej samochodów napędzanych silnikami disela, a coraz mniej benzynowych, które dodatkowo przerabiają użytkownicy na napęd gazowy. Już od pewnego czasu w Płocku jest nadprodukcja benzyn i brak odpowiednich ilości oleju napdowego - widać to po cenach na stacjach - sprawdźcie kiedy olej drastycznie podrożał i to własnie był początek zjawiska, o którym piszę. Ale destylując robę uzyskamy określone proporcje: gazu, benzyny, olejów, gudronu. O ile oleje mnożna poddać procesowi krakingu i otrzymać benzynę, to z benzyny nie uda się wyprodukować oleju. Więc co się robi z nadmiarową benzyną? Przerabia na instalacji pirolizy (olefin) na etylen i propylen. Jak BOP zmniejszy zapotrzebowanie na surowce, to ORLEN "utopi" się w benzynie, albo bedzie musiał zmniejszyć przerób ropy, bo nie będzie miał gdzie sprzedać benzyny. Już terza możliwości przerobowe w Płocku są 17,8 mln ton / rok, a przerabia się około 12,8 mln ton / rok. A co z tego wynika - to już chyba szanowne ABW samo się domyśli. Olej napędowy będzie musiał być importowany, tuż przy granicy mamy rafinerie tylko na to czekające: Możejki - należące do Yukosu, Mider - Leuna i Schwedt. Zmniejszenie sprzedaż przez ORLEN, utrata przez niego rynku, spadek wartości akcji - i w już niedalekiej przyszłości przejęcie przez rosyjskie koncerny. To nie bajka, wystarczy logicznie myśleć i czytać gazety oraz od czasu do czasu porozmawiać z fachowcami (nie z wywiadu). Tę analizę, wykonaną nieodpłatnie, dedykuję nieukom z AW i ABW. Za następne poproszę honorarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: Kulczyk opowiada bajki!- czy umiesz słuchać? IP: 81.219.126.* 13.10.04, 09:17 Gość portalu: Normalny napisał(a): > To bajeczka dla dzieci, że Czubajs kazał Kulczykowi dogadać się z Ałganowem. Od > kiedy szef dowolnej firmy z potencjalnym kontrahentem pokaże swoją słabość i > powie "kolego - ja w mojej firmie to nie mam nic do powiedzenia, gadaj z moim > podwładnym, bo to on rządzi"? Przecież to byłaby kompromitacja Czubajsa Normalny, w tym przypadku to miała być kompromitacja dla Kaczmarka, może także Kulczyka i paru innych osób - stworzenie możliwości skompromitowania ich w dogodnym dla strony rosyjskiej momencie. Czubajs ma pozostać poza sprawą,bo Kulczyk nie jest dla strony rosyjskiej potencjalnym kontrahentem, tylko obiektem do "uwalenia". Na "dzień dobry"zostaje odesłany do Ałganowa i poczęstowany sensacjmi.Użycie Ałganowa(nazwisko i "zasługi" znane Polakom )daje solidną podstawę do wniosku,że od początku cel strony rosyjskiej był inny od deklarowanego.Teza: chodziło o zaplanowaną kompromitacje osób w Polsce, w celu uzyskania wypływów na decyzje gospodarcze I jak? dla mnie wszystkie puzzle są na miejscu Piszesz: >Ale w takie bzdury to może wierzyć >tylko polski wywiad i kontrwywia - Jestem pełna uznania dla Twojej wiedzy.. o polimerach :) Odpowiedz Link Zgłoś
przycinek.usa bzdury opowiadasz. 13.10.04, 09:53 "przecież wiadomo, że chodzi o kompromitację Ryżego (Kaczmarka), bo nie dał kupić RG Łukoilowi i Kulczykowi (z MOLem)." Wiadomo, to najwyzej - co jadlem na sniadanie. Bo JA jadlem i to bylo moje sniadanie. I oczywiscie JA to wiem. Bo widzialem! A ty, najwyzej wiesz, co sam jesz. Ciekawie rozpatrujesz procesy polimeryzacji, lecz mnie zaskakuje raczej brak bezstronnej oceny postapowania Kulczyka. 1) Kulczyk na spotkanie pojechal. Bo pojechal i byl na spotkaniu. Prawda? 2) Skoro byl na spotkaniu, to znaczy, ze obiecano mu interes lub informacje. 3) Skoro wrocil i sie wkurwil, to znaczy, ze nie zrobil interesu, informacji nie otrzymal. 4) Skoro poszedl do Siemiatkowskiego, to znaczy, ze sie Alganowa boi i chce Alganowa powiesic za jajca. I nie ma ochoty ponosic wielomilionowych kosztow obslugi takiej imprezy. Po co sobie raczki gownem smarowac? 5) Skoro Siemiatkowski jest taki szybki do podejmowania dzialan, ze az sie 3 razy Kulczyka pytal, to znaczy, ze identycznie chetni do tego sa chlopaki z ABW. 6) Skoro rozmowa byla tak dawno temu, to znaczy, ze sprawie nie nadano odpowiedniego rozmachu i musi temu nadac rozmach prasa. 7) Skoro nagle taki rozmach w prasie, to znaczy, ze Pan Kulczyk jest bardzo zdeterminowany. Czyzby ktos Pana Kulczyka szantazowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: no - niestety - bzdury opowiadasz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:09 nie wiem co jadłeś na sniadanie koleś , ale powinieneś zmienić dietę , skoro takie głupoty wypisujesz od samego rana.. nie podejmuje się ocenić czy gościu od polimeryzacji ma rację , czy jej nie ma, ale jego wywód układa się w logiczny ciąg .. u ciebie wprost przeciwnie - nic nie rozumiesz z artykułu. piszesz np, ze Kulczyk pojechał na spotkanie i nic nie otrzymał - zadnych informacji. jesteś dyslektykiem i nie rozumiesz co jest napisane ? w oparciu o informacje , które podobno przekazał mu Ałganow , Kulczyk doniósł na Kaczmarka. i o to w tej sprawie.. dlaszy ciąg twoich wywodów jest tak żenujący, ze nie zasługuje na dyskusję - np. DLACZEGO to niby Kulczyk mialby się bać Ałganowa ?? albo zdziwienie, że Siemiątkowski się zastanawiał nad wiarygodnością informacji agenta KGB ( powinien uwierzyć w 100 % , prawda ? ) - albo odkrywcze , że skoro ABW nie zrobiła z tego afery na miarę Olina ( też z Ałganowem w roli głównej ) - to musi to zrobić prasa : czy uważasz, ze dziennikarze wiedzą więcej od ABW ? mówię ci - zrób coś ze swoim mysleniem , bo niedługo może się okazać ,że już o 10 rano nie bedziesz sobie przypominał co jadłeś na sniadanie .. Odpowiedz Link Zgłoś
przycinek.usa Re: no - niestety - bzdury opowiadasz.. 13.10.04, 17:40 no niestety ty nie rozumiesz. jakos mnie to nie dziwi. Informacja o tym, ze ktos wzial 5 baniek w lape nie jest wystarczajacym powodem do tego, aby stosowac "zemste". "Zemsta" jest dzialaniem biznesowo nieoplacalnym i wrecz zenujacym. Nawet jesli jest to konkurencja - bo wsadzenie konkurencji do pudla nie gwarantuje odzyskania interesu. A informacja, ze ktos wzial lapowe, jest tak smieszna, ze Kulczyk na pewno oszalal z radosci i zwariowal do reszty idac do Siemiatkowskiego by opowiadac o jakis lapowkach. Powody dla ktorych ktos taki jak Pan Kulczyk idzie do takiego Pana jak Siemiatkowski sa duzo powazniejsze jak sie wam wydaje. Ludzmi bowiem kieruje chciwosc, pieniadze i strach. Co do Kulczyka, to gosc ma pieniadze, wiec mnie najbardziej pasuje tutaj strach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Takie same "bzdury" jak brak wiary w "mala IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.10.04, 15:21 cypryjska spolke" J&S - to przeciez...Berezowskij. 62.73.162.83/index.htm 62.73.162.83/relatedm.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszfeliks@gazet Wyborcza nawet nie zająkneła się o Kwaśniewskim IP: 217.11.133.* 13.10.04, 08:02 I znów wyborcza unika mówienia całęj prawdy. Kombijnuje tak faktami jak jej wygodniej do celów politycznych.Wspomniała o Oleksym a co z aferą i wakacjami Kwacha w Cetniewie.Pewnie Michnik znów nic nie papappappappappamięętęataaaa. Swoją drogą to pewnie o wszystkim wiedział od pół roku ,idę o zakład peepeewnnie prrrooowaaadzilłlł dziiennikarrrskkkieeeeen śśśśleddzzztwoooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Panie Siemiatkowski: Co to znaczy!? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 08:20 "Z Janem Kulczykiem rozmawiałem wtedy pierwszy raz w życiu. Zapytałem go trzy razy, czy jest pewien, że chce mi przekazać te informacje, bo będę musiał je wykorzystać służbowo. Podkreślałem, że nie ma mowy, by to spotkanie miało charakter prywatny. Nie wycofał się - potwierdza Siemiątkowski. " Co to w ogole znaczy? Ze jakby Kulczyk powiedzial, "oj sorry zatrzymaj to dla siebie - nie bylo rozmowy" to Siemiatkowski "zapomnial" by o sprawie? Tak Pan pracuje dla RP tow. Siemiatkowski???? Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Re: Panie Siemiatkowski: Co to znaczy!? 13.10.04, 10:45 I właśnie to jest trafna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dla kogo Pan służył, Panie Siemiątkowski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 11:38 Tak właśnie działa w Polsce urzędnik państwowy wysokiej rangi. Liczą się układy towarzyskie i gierki polityczne. Panie Siemiątkowski, dla kogo w takim razie Pan służył ?. Czy słyszł Pan o czymś takim jak służba dla narodu ?. Wszystko to jest smutne, ale niestety prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:25 Gratuluję panu ADAMOWI MICHNIKOWI , takich wsółpracowników jak konfident MALESZKA , TERAZ ROZUMIEM DLACZEGO PAN I PAŃSCY WSÓŁTOWARZYSZE TAK BRONILI DEKOMUNIZACJI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Gospodin Michnik i gospodin Vicemichnik IP: 64.28.22.* 13.10.04, 08:56 oraz gospodin Jaruzelskij nie lubia dekomunizacji.Jaruzelskij z honorem obiecywal obrone socjalizmu jak niepodleglosci a teraz gospodin Michnik broni Nas wszystkich przed nami samymi,czyli przed bardzo zlymi nastepstwami dekomunizacji.Wynika z tego ,ze spoleczenstwo polskie wskutek knowan okraglego stolu zostalo pozbawione suwerennosci na rzecz rodzimej? bolszewii a sam proces gwarantowany jest przez rozne sluzby specjalne z rodowym nazwiskiem SB.O tym ,ze wszystko w tym panstwie jest sterowane przez dawnych sbekow niech swiadczy gwaltowna cisza jaka zapanowala obecnie w sprawie ks.Popieluszki.O tym pisac zakazano. Jest ciekawostka,ze jak Galganowowi raz przydzielono sluzbowo Polske to zajmuje sie on nia do tej pory ale ktoz inny mialby lepsze kontakty w srodowiskach wladzy? A Kulczyk wtedy i obecnie wykonuje wylacznie polecenia Galganowa,ktory za pomowienie Kaczmarka i Giereja o wziecie 5 mln USD lapowki powinien byc scigany przez polskie prawo i skazany a nastepnie zgloszony do Interpolu jako poszukiwany przestepca.Oczywiscie taki scenariusz w grze jaka prowadza ze soba starzy znajomi z polskich i rosyjskich sluzb specjalnych jest niemozliwy. Ale gospoda Michnik i Vicemichnik mogliby przestac robic spoleczenstwu wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Gospodin Michnik i gospodin Vicemichnik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.04, 09:37 Wy ruscy nie lubicie Michnika. Ja też go nie lubię. Ale nasze powody są zupełnie odmienne. I ja nie podszywam się pod "patriotę" bo podszywać się nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Heniu czys Ty sie z choinki zerwal? IP: 64.28.22.* 13.10.04, 10:41 Nick Grisza to niekoniecznie czlowiek ruski.A w tej sprawie to nie trzeba nie lubic ruskich,bo Galganow robi dla nich dobra robote a zastanowic sie nad cala gangrena wynikajaca z okraglego stolu.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb taki z ciebie Grisza a nadajesz z Norwegii? hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re: taki z ciebie Grisza a nadajesz z Norwegii? h IP: 64.28.22.* 13.10.04, 13:19 A czy to cos zlego,czy tez nadajacy z Norwegii nie maja prawa zabierac glosu na forum ?od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Gospodin Michnik i gospodin Vicemichnik IP: *.bb.online.no 13.10.04, 13:10 .Michnik zdegradowal sie sam do malego Ubeczka (Adas Ubus, na jednym uchu mycka, na drugim rogatywka i ogon pawich pior).Ruskie na poziomie nawet siola na niego gwizdaja. A obok balcerynku i banku centralnego z Balcerowiczem - tych najwiekszych obok kulczyka baronow kapitalu spekulacyjnego (Balcerowicz otrzymuje za to nagrody z EU, Kulczyk pogra w tenisa z P. Prez OK) w kiciu siedzial przdstawiciel nielicznego kapitalu panstwowotworczego - Kluska. Niedawno w CNN amerykanski ekspert twierdzil - Rosja jest jednym z nielicznych krajow w ktorychych bezpieczne sa inwestycvje energetyczne, wiekszosc innych dostawcow ropy siedzi na beczkach prochu. Ale kim jest kulczyk i jakich ma zakulczykowanych Rosjanie wiedza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Masz racje i jak Kluske posadzili to Gangrena IP: 64.28.22.* 13.10.04, 13:17 Wybiorcza nawet nie pierdnela w jego obronia a do dzis nie wiadomo za co go zamkneli.Tzn. wiadomo ,bo byl spoza ukladu i robil dobre interesy i zamiast na PZPR Bis dawal forse na Lagiewniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: A kto to jest Kluczyk???? IP: 138.227.189.* 13.10.04, 08:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon świat się śmieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:02 Był kiedyś taki film, trzeba trafu - rosyjski. Oto Polska - kraj prężący swoje dziecinne muskułki w Iraku, by zaprowadzić tam ład i demokrację. Tymczasem w Polsce trwa wojna wszystkich ze wszystkimi. Redaktor Michnik, niegdyś wcielenie cnót wszelakich, Więzień Sumienia i Gigant Moralnego Niepokoju dziś umieszcza wtykę wśród wtyk i kabla wśród kabli. Tenże kabel kabluje o jednej z zapewne tajnych operacji ABW, co redaktor Michnik natychmiast upublicznia. Możliwe, że tym samym paraliżuje jakąś ważną dla bezpieczeństwa państwa akcję. Być może dekonspiruje jakichś ryzykujacych życiem agentów. Kto wie czy w ten sposób nie daje (z głupoty? z pazerności?) prezentu służbom rosyjskim. Ale to wszystko nieważne. Co jest ważne? Wojna wszystkich ze wszystkimi. Jak w Iraku. Z obrzydzeniem otwieram gazety, włączam telewizor, zaglądam do Internetu. W Kościele pedofilia, w polityce zdrada, prywata i korupcja, w ekonomii - 60 proc. pracobiorców nie otrzymuje zapłaty za pracę. W służbach najtajniejszych z tajnych - kabel na kablu, a na drzwiach ich gabinetów zapewne tabliczki z tytułami gazet z którymi współpracują. No i ostatnie miejsce na mapie gospodarczej Europy plus niemożność zbudowania choć jednej autostrady przez 15 lat. Oto Polska. Kraj uczący Irak jak ma się urządzić. Superaście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: to podziekuj za to Michikowi! Jego zasluga! IP: 138.227.189.* 13.10.04, 09:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:07 Ciekawa kraj ta Polska. Karierowicze, politykierzy, kombinatorzy mają więcej do powiedzenia niż obywatel. Wymiar sprawiedliwości dla nich nie istnieje. Ale jak może być dobrze skoro premier i prezydent spotykają się z rezydentem obcego wywiadu i się tym chwalą, że dobrze gra w tenisa. Takich ludzi z urzędu powinien ścigać Trybunał Stanu. Komunę koniecznie trzeba rozliczyć za działanie na szkodę państwa i wyniszczanie narodu za jej pozwoleniem przez sowietów. Komuna to czerwoni krwiopijcy na zdrowym ciele państwa. Mam nadzieję, że zbrodnie ludobójstwa na narodzie polskim nigdy się nie przedawnią. Może jakiś Sejm w końcu się zdecyduje na bezwzględne rozliczenie tej pozbawionej zasad moralnych i mózgu istoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mściwy Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 09:10 > Ałganowa zadźgałbym własnymi rekami A ja, jakbym dorwał Gołotę, to bym mu mordę obił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superspy! Brawo sluzby specjalne! Kaczmarek nie zauwazyl... IP: *.azvu.nl 13.10.04, 09:16 ze byl sledzony, czyli chlopaki spisaly sie na medal. Tylko tych od podsluchu trzebaby przesunac do papierkowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Rosjanie mszczą się na Kaczmarku i Gieraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:40 Rosjyskie służby specjalne mszczą się na Kaczmarku i Gieraju bo blokują rosyjskich agentów w ich staraniach o opanowanie polskiego rynku paliwowego. Ałganowa to stary mistrz prowokacji. Socjotechnik manipulacji. Znowu w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck i za co tu lubić rząd Rosji? IP: *.betanet.pl 13.10.04, 10:03 jak swe brudne palce wtyka gdzie tylko może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Biznesy ze szpiegami obcych państw = Kulczyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 10:16 Kolejny raz widzimy jak Kulczyk dorabia się pieniędzy. W Polsce zgarnia kasę (jak, to wiemy po aferach: tereny w Poznaniu, Orlen, ERA GSM, kontrakty Policji,etc.), ale zyski transferuje do rajów podatkowych. Ma różne obywatelstwa i spotyka się ze szpiegami obcych państw. Czy Polską jeszcze ktoś rządzi? W normalnym demokratycznym kraju człowiek już dawno miałby wystawiony wilczy list lub byłby aresztowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piroman Re: Biznesy ze szpiegami obcych państw = Kulczyk IP: 80.55.199.* 13.10.04, 15:44 MUSISZ "GOŚCIU" WZIĄĆ POD UWAGĘ, ŻĘ P. DR KULCZYK RBI KASĘ DZIĘKI KONTAKTOM RZĄDOWYM, A WIĘC NIEWĄTPLIWIE ZA NIEBAGATELNĄ PROWIZJĘ. MYŚLISZ, ŻE MILLER, KACZMAREK SIEMIĄTKOWSKI AND COMPANY ZADAWALAJĄ SIĘ PENSYJKAMI MINISTERSKIMI, A Z CZEGO BĘDĄ ŻYLI JAK PRZEGRAJĄ WYBORY I PRZYJDĄ CHUDE LATA. MYŚLISZ, ŻE ZAPISZĄ SIĘ DO URZĘDU PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies gonczy Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:22 podoba mi sie styl pracy rosyjskich politykow/biznesmenow - np. w sprawie posrednikow w handlu ropa mowili - posrednicy to sprawa polska na na tym nie zalezy - chociaz kazdy wie , ze przez odpowiednio dobranych posrednikow steruja oni wieloma sprawami w kraju docelowym ropy.... teraz zakrecili z "wziatkami" i pare osob mialo zajecie - ciekawe co w tym czasie tak naprawde chcieli odwinac , tak by ich nikt nie zdekonspirowal?????? ciezko jest zyc lekko !!!! ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Jedyny ratunek dla tego kraju ! 13.10.04, 10:25 Odsunac absolutnie wszystkich aktualnie rzadzacych (dozywotni zakaz dzialania w polityce), zdelegalizowac wszystkie partie i rozpoczac wszystko od nowa, ale jak to zrobic ?? Ci co teraz rzadza i ci co juz czuja fotele sa praktycznie zamieszani w przynajmniej jedna afera, to jedno wielkie bagno, ktore wciaga kazdego nie dajac zadnych szans . Korupcja w tym kraju osiagnela wymiar astronomiczny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wziatka Re: Jedyny ratunek dla tego kraju ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 10:37 Słuchałem referatów w Brześciu 2004 o "Powstaniu Kościuszkowskim" Prelegent z Moskwy dobrał się do swoich archiwów o tym. Cytował kto ile za co otrzymał jako wziatki od Carycy Katarzyny za zdradę "Powstańców". Metody nie zmieniły się od wieków do dziś. Ukłony dla nie wtajemniczonych i Ałganowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Rosjanie dali 10 mln dolarów łapówki? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.04, 15:52 Prędzej by sami ukradli takie pieniądze niz komuś dali. Taka jest różnica między czasami carycy Katarzyny a dzisiejszymi. Pomówienie Ałganowa jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRĄDZIEL PROFESJONALISTA IP: *.crowley.pl 13.10.04, 10:37 Pan Ałganow imponuje mi profesjonalizmem działania przejawiajacym się w niepozostawianiu żadnych śladów :najpierw wykpił się dr O. a teraz nagle wzbogacony mieszkaniec podgdańskiego Straszyna i jego koleś, rudobrody cwaniaczek z warszawskiego stowarzyszenia Ordynacka, też są czyści jak deszczówka. Polecam naszym służbom korepetycje w najlepszym chórze wujów na świecie. GRĄDŹL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMANDOS Re: PROFESJONALISTA IP: *.crowley.pl 14.10.04, 13:09 Nie jest trudno zaimponować miernotom z polskiej "elity" władzy. Tu nie potrzeba żadnych "podchodów", prosta garść srebrnikow wystarcza .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzegawczy Re: Kto naraił Kulczykowi Ałganowa IP: *.pro-internet.pl 13.10.04, 10:55 Wedlug mnie,Kulczyk polknal haczyk i wpadl w sidla,ktore zostaly na niego zastawione. Zauwazcie,ze newsy od Alganowa okazaly sie bzdurami i w sumie kompromituja dr. Jana, a gra toczy sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg A może Kulczyk to sobie poprostu wymyślił i nie 13.10.04, 10:59 było żadnej rozmowy z Ałganowem? Miał przecierz powód żeby tak zrobić. Gdyby nie pomówił Kaczmarka stracił by szansę na Świetny interes!!.A może Ałganow (jeśli do rozmowy Kul-Ałg wogóle doszło) powiedział Kulczykowi ,że jeżeli ten nie unieszkodliwi Kaczmarka, to nie ma szans na jakikolwiek kontrakt? Na Ałganowa można się swobodnie powoływać, bo tego co Ałganow naprawdę powiedział i tak nikt nie zweryfikuje. Nawet jeżeli się przyzna albo zaprzeczy to itak jest niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Kulczyk najlepszy przyjaciel Kwaśniewskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 11:30 robi takie numery, ciekawe co na para prezdencka ? Odpowiedz Link Zgłoś