Gość: ghj IP: *.chello.pl 14.10.04, 22:57 KTO ODPOWIE TERAZ ZA OPLUCIE KSIĘDZA JANKOWSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghf BYŁ NIEWYGODNY I JEST DLA PEWNEJ GRUPY LUDZI IP: *.chello.pl 14.10.04, 22:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY LUDZI IP: 211.242.102.* 14.10.04, 23:12 ws zalosnej pracy tzw.bieglego sadowego niejakiego prof.Starowicza. Przytaczam jeszcze raz wywiad z tym "specjalista" (jest w dzisiejszym Super Expessie") Seksuolog rozgrzesza prałata ...choć nie rozmawiał nawet z głównym pokrzywdzonym Najważniejsza dla sprawy ks. Henryka Jankowskiego (68 l.) opinia seksuologa, prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza (61 l.) o charakterze jego kontaktów z ministrantami, została wystawiona bez rozmów z prałatem i chłopakami. A może przesądzić o umorzeniu śledztwa. Prof. Starowicz (61 l.) nad swoją ekspertyzą pracował ponad miesiąc. Prokuratorzy chcieli, by seksuolog ocenił, czy zachowanie ks. Jankowskiego wobec nastoletnich ministrantów można nazwać molestowaniem seksualnym. Chłopcy zeznając przed prokuratorem mówili m.in., że ksiądz całował ich w usta. Sławek R. (16 l.), były ministrant, którego matka obwiniała prałata o molestowanie syna, zaprzeczył w przesłuchaniu, jakoby był krzywdzony przez duchownego. Psycholodzy mieli wątpliwości co do prawdziwości jego słów. Dlatego sąd rodzinny nakazał Sławkowi stawić się na kolejne rozmowy ze specjalistami. Ten jednak przepadł. W opinii profesora Lwa- Starowicza nie ma potwierdzenia, jakoby ks. prałat w naganny sposób traktował podopiecznych. Nie wiadomo, czy to będzie dla prokuratury wystarczający pretekst, by umorzyć śledztwo. Szef Prokuratury Okręgowej w Elblągu, Zbigniew Więckiewicz zapewnia, że nie ma w tej sprawie jeszcze żadnych decyzji. Nie czekając na zakończenie postępowania, arcybiskup Tadeusz Gocłowski (73 l.) w liście wysłanym do wszystkich kapłanów diecezji zaapelował do ks. Henryka Jankowskiego, by odszedł z parafii. Przecież nie mogłem ich ganiać - mówi "Super Expressowi" prof. Lew-Starowicz - seksuolog - Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury. - Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. - Czy ekspertyza jest obiektywna? - Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się zaufanie do mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 14.10.04, 23:45 Chodzi tu zapewne o grupę trzymajacą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.filtercube.com / *.edumaster.net 15.10.04, 00:02 Bez watpienia. Wladze w Pomrocznej sprawuje de facto KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcyarcybiskup wzywam,tegobydlaka,hochsztaplerabiskupa doustąpie IP: *.mofnet.gov.pl 15.10.04, 15:01 ten fałszywy bydlak żydowski,niszczykościól Chrystusowy,fałszywie oskarża księży,samłobuz ihochsztaplerzakłada pralnię brudnych pieniędzy żydów z mafii żydowskiej,stąd wniosek,że togangster z mafii żydowskiej,co na to papież,powiniengonartychmiastusunąć,taka kanalianie ma prawa rweprezentować polskiego kościołatonajgorsza świniayużpoarcybiskupie petzu,jakie wdarły się do polskiegokościoła,przeklinam na wieki tychbydlaków żdowskich arcybiskupów,którzy w tak obrzydliwy sposób niszczą polski kościół Chrystusowy,to synowiediabła,podłe podstępne typy,po prostu bydło.ktoichwstawił na arcybiskupówzimiapłacze,gdy takie bydlaki,są w polskim kościele.niech ta płacząca polska ziemiajaknajszybciej waspochłoniewyarcybiskupy,podstępne bydlakiamenbydlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Nowoczesnosc w Tworkach? IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 15:07 Nie mam nic przeciwko humanizacji systemu hospitalizacyjnego chorych psychicznie. Ale zeby najciezszym przypadkom umozliwiac dostep do internetu to, moim zdaniem, lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Nowoczesnosc w Tworkach? IP: 208.252.134.* 15.10.04, 15:56 Wlasnie. Komputery zawieraja twarde i ostre czesci, i nieodpowiedzialni moga sobie krzywde zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: STAROWICZ -LEW, RYWIN-LEW, STARE LWY, IP: *.ri.ri.cox.net 15.10.04, 15:44 MLODE LWY, co za roznica. A cze moze Lew-starowicz tez molestowal, jak inny znany psycholog ( S ? ), czy ten pieprzopy obled sie nigdy nie skonczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:20 Zapewne Starowicz wykonał zamówienie. Czyje? nie dowiemy się . Przesluchiwanie małolatow mogłoby pokazac inne wątki tej sprawy, skompromitowac nowe osoby. Trudno uwierzyć ze birbant Jankowski bawił się sam. Ekspertyza Starowicza utnie sprawie łeb w zarodku. Ale to ciekawe patrzec jak kundlą sie wczorajsze autorytety.Przypomnijcie sobie jak ten sam Starowicz gorliwie wyszedł przed orkiestre w sprawie Samsona. W sprawie Samsona tez jako jedyny ze srodowiska wydał natychmiastowy wyrok i rowniez zaoczny. Ot sprawiedliwosc po katolsku-polsku . W obu sprawach mamy Starowicza w roli głównej. W jednej oskarza bez dowodów , w drugiej uniewinnia zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psych-iatros Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.3miasto.net / *.pronets.pl 15.10.04, 13:24 Ponieważ wg szanowanego i uznawanego autorytetu prof. Lwa-Starowicza całowanie przez starego mężczyznę młodych chłopców w usta nie jest naganne - to należałoby zalecić takie praktyki wszystkim innym mężczyznom będącym np. nauczycielami. Może wówczas sytuacja w polskich szkołach by się poprawiła (mniej byłoby agresji) i zapanowałyby błogie "przyjazne" stosunki na linii nauczyciel-uczeń. Wogóle należało by wg profesora wprowadzić nowy zwyczaj, by mężczyżni na powitanie całowaliby się w usta. Jak pięknie by to wyglądało. Niemalże tak, jak w zwyczjnym świecie homoseksualistów. Ale na to już niespecjaliści takiej klasy jak w/w profesor nie mogą zwrócić uwagi. Nie wypada kwestionować opinii uznanych specjalistów. Oni są niepokalani, nieomylni, nigdy nieprzekupni. Vide casus SAMSON i reakcja jego "profesjonalnych" i oczywiście bezstronnych kolegów po fachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerl Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 13:57 Powiem wiecej.Z jezyczkiem delikatnie a moze i ze slinka.To przeciez nic zdroznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: STAROWICZ ZROBIL EKSPERTYZE DLA PEWNEJ GRUPY IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 15.10.04, 16:20 > należałoby zalecić takie praktyki wszystkim innym mężczyznom będącym np. > nauczycielami. Może wówczas sytuacja w polskich szkołach by się poprawiła Jestem przeciw ze wzgledow higienicznych. Na ogol starzy nauczyciele maja zepsute zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: STAROWICZ jest po prostu bezczelny IP: *.ps.easylink.com 15.10.04, 19:05 Samo stwierdzenie "profesora" Starowicza: > "Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest > nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się > zaufanie do mojej opinii." pokazuje ze ten czlowiek nie jest kwalifikowany do dawania zadnych opinii. Kazda opinie mozna podwazac, niezaleznie od tego czy ma sie zaufanie do kompetencji osoby, ktora jest autorem tej opinii, czy sie takiego zaufania nie ma. Podstawowa zasada nauki jest ze kazdy moze sie mylic, i dlatego w naukach scislych wymaga sie dowodu. Jezeli ktos reprezentujacy nauke "nie scisla" oznajmia ze dowodem jest jego osoba i jego kwalifikacje, to ten ktos jest po prostu balwanem, a nie "profesorem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Masz racje Tomek IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 20:10 w stu procentach. Ten "profesor" wyfaje sie nie miec pojecia o tym co to jest nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentegopolubowny Re: BYŁ NIEWYGODNY I JEST DLA PEWNEJ GRUPY LUDZI IP: *.client.comcast.net 15.10.04, 00:29 Był i jest niewygodny? To dlaczego nic nie czyni aby stać sie wygodnym albo ulegliwym?, :). Cała jego polityka skierowana jest ku temu aby być niewygodnym, za to jest w kraju znany, może go ludzie nie cenią ponieważ nie jest to ksiądz a raczej polityk kryjący się za sutanną i oprawą kościelną. "Chwała na wysokości" może każdy glosić ale to nie uczyni go automatycznie świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
sanctum.officium no i po co było tyle jadu gazeto? 14.10.04, 23:01 na wyścigi z Faktem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jetro Re: no i po co było tyle jadu gazeto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:05 Tylko po to aby było o czym pisać i zeby na tym zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Starowicz = "ekspert " na sluzbie Jankowskiego IP: 213.86.52.* 14.10.04, 23:10 ws zalosnej pracy tzw.bieglego sadowego niejakiego prof.Starowicza. Przytaczam jeszcze raz wywiad z tym "specjalista" (jest w dzisiejszym Super Expessie") Seksuolog rozgrzesza prałata ...choć nie rozmawiał nawet z głównym pokrzywdzonym Najważniejsza dla sprawy ks. Henryka Jankowskiego (68 l.) opinia seksuologa, prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza (61 l.) o charakterze jego kontaktów z ministrantami, została wystawiona bez rozmów z prałatem i chłopakami. A może przesądzić o umorzeniu śledztwa. Prof. Starowicz (61 l.) nad swoją ekspertyzą pracował ponad miesiąc. Prokuratorzy chcieli, by seksuolog ocenił, czy zachowanie ks. Jankowskiego wobec nastoletnich ministrantów można nazwać molestowaniem seksualnym. Chłopcy zeznając przed prokuratorem mówili m.in., że ksiądz całował ich w usta. Sławek R. (16 l.), były ministrant, którego matka obwiniała prałata o molestowanie syna, zaprzeczył w przesłuchaniu, jakoby był krzywdzony przez duchownego. Psycholodzy mieli wątpliwości co do prawdziwości jego słów. Dlatego sąd rodzinny nakazał Sławkowi stawić się na kolejne rozmowy ze specjalistami. Ten jednak przepadł. W opinii profesora Lwa- Starowicza nie ma potwierdzenia, jakoby ks. prałat w naganny sposób traktował podopiecznych. Nie wiadomo, czy to będzie dla prokuratury wystarczający pretekst, by umorzyć śledztwo. Szef Prokuratury Okręgowej w Elblągu, Zbigniew Więckiewicz zapewnia, że nie ma w tej sprawie jeszcze żadnych decyzji. Nie czekając na zakończenie postępowania, arcybiskup Tadeusz Gocłowski (73 l.) w liście wysłanym do wszystkich kapłanów diecezji zaapelował do ks. Henryka Jankowskiego, by odszedł z parafii. Przecież nie mogłem ich ganiać - mówi "Super Expressowi" prof. Lew-Starowicz - seksuolog - Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury. - Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. - Czy ekspertyza jest obiektywna? - Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się zaufanie do mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Ministrant nie był molestowany - a skąd ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_wietnamu Re: Ministrant nie był molestowany - a skąd ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:13 Szukaj odpowiedzi w tekście GW serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2340195.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + MICHNIK ZAPLACIL ZDROWIEM WALKE Z KOSCIOLEM IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.04, 23:04 Tak juz jest,z KK jeszcze nikt nie wygral. To przestroga dla wszystkich walczacych homoseksualistow i ateistow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAN pacholek kk STAROWICZ I G;; nie ekspertyza IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 14.10.04, 23:14 ws zalosnej pracy tzw.bieglego sadowego niejakiego prof.Starowicza. Przytaczam jeszcze raz wywiad z tym "specjalista" (jest w dzisiejszym Super Expessie") Seksuolog rozgrzesza prałata ...choć nie rozmawiał nawet z głównym pokrzywdzonym Najważniejsza dla sprawy ks. Henryka Jankowskiego (68 l.) opinia seksuologa, prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza (61 l.) o charakterze jego kontaktów z ministrantami, została wystawiona bez rozmów z prałatem i chłopakami. A może przesądzić o umorzeniu śledztwa. Prof. Starowicz (61 l.) nad swoją ekspertyzą pracował ponad miesiąc. Prokuratorzy chcieli, by seksuolog ocenił, czy zachowanie ks. Jankowskiego wobec nastoletnich ministrantów można nazwać molestowaniem seksualnym. Chłopcy zeznając przed prokuratorem mówili m.in., że ksiądz całował ich w usta. Sławek R. (16 l.), były ministrant, którego matka obwiniała prałata o molestowanie syna, zaprzeczył w przesłuchaniu, jakoby był krzywdzony przez duchownego. Psycholodzy mieli wątpliwości co do prawdziwości jego słów. Dlatego sąd rodzinny nakazał Sławkowi stawić się na kolejne rozmowy ze specjalistami. Ten jednak przepadł. W opinii profesora Lwa- Starowicza nie ma potwierdzenia, jakoby ks. prałat w naganny sposób traktował podopiecznych. Nie wiadomo, czy to będzie dla prokuratury wystarczający pretekst, by umorzyć śledztwo. Szef Prokuratury Okręgowej w Elblągu, Zbigniew Więckiewicz zapewnia, że nie ma w tej sprawie jeszcze żadnych decyzji. Nie czekając na zakończenie postępowania, arcybiskup Tadeusz Gocłowski (73 l.) w liście wysłanym do wszystkich kapłanów diecezji zaapelował do ks. Henryka Jankowskiego, by odszedł z parafii. Przecież nie mogłem ich ganiać - mówi "Super Expressowi" prof. Lew-Starowicz - seksuolog - Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury. - Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. - Czy ekspertyza jest obiektywna? - Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się zaufanie do mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: MICHNIK ZAPLACIL ZDROWIEM WALKE Z KOSCIOLEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:15 Z Kościołem nie ale z różnymi takimi pseudowierzącymi debilami tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan GOWNO NIE EKSPERTYZA ! PRZECZYTAJCIE ! IP: 195.57.165.* 14.10.04, 23:07 ws zalosnej pracy tzw.bieglego sadowego niejakiego prof.Starowicza. Przytaczam jeszcze raz wywiad z tym "specjalista" (jest w dzisiejszym Super Expessie") Seksuolog rozgrzesza prałata ...choć nie rozmawiał nawet z głównym pokrzywdzonym Najważniejsza dla sprawy ks. Henryka Jankowskiego (68 l.) opinia seksuologa, prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza (61 l.) o charakterze jego kontaktów z ministrantami, została wystawiona bez rozmów z prałatem i chłopakami. A może przesądzić o umorzeniu śledztwa. Prof. Starowicz (61 l.) nad swoją ekspertyzą pracował ponad miesiąc. Prokuratorzy chcieli, by seksuolog ocenił, czy zachowanie ks. Jankowskiego wobec nastoletnich ministrantów można nazwać molestowaniem seksualnym. Chłopcy zeznając przed prokuratorem mówili m.in., że ksiądz całował ich w usta. Sławek R. (16 l.), były ministrant, którego matka obwiniała prałata o molestowanie syna, zaprzeczył w przesłuchaniu, jakoby był krzywdzony przez duchownego. Psycholodzy mieli wątpliwości co do prawdziwości jego słów. Dlatego sąd rodzinny nakazał Sławkowi stawić się na kolejne rozmowy ze specjalistami. Ten jednak przepadł. W opinii profesora Lwa- Starowicza nie ma potwierdzenia, jakoby ks. prałat w naganny sposób traktował podopiecznych. Nie wiadomo, czy to będzie dla prokuratury wystarczający pretekst, by umorzyć śledztwo. Szef Prokuratury Okręgowej w Elblągu, Zbigniew Więckiewicz zapewnia, że nie ma w tej sprawie jeszcze żadnych decyzji. Nie czekając na zakończenie postępowania, arcybiskup Tadeusz Gocłowski (73 l.) w liście wysłanym do wszystkich kapłanów diecezji zaapelował do ks. Henryka Jankowskiego, by odszedł z parafii. Przecież nie mogłem ich ganiać - mówi "Super Expressowi" prof. Lew-Starowicz - seksuolog - Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury. - Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. - Czy ekspertyza jest obiektywna? - Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się zaufanie do mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihihi CZY JANKOWSKI DYKTOWAL STAROWICZOWI "EKSPERTYZE" IP: 207.44.234.* 14.10.04, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Dzieki Janie za ten cytat IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 11:15 na temat "ekspertyzy" Starowicza. Dobrze zes go na tym forum od razu pare razy wkleil. Zeby do kazdego dotarlo. Ta cala "ekspertyza" to nieslychany skandal: "- Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury." Od kiedy to prokuratura ustala, co biegly potrzebuje do wydania opinii? I dlaczego do diabla Starowicz nie spotkal sie z innymi chlopcami? Przeciez nie wszyscy sa niedostepni. "- Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. " Jezeli ktos sie nie zglasza na spotkanie, panie Starowicz, to pisze sie, ze wydanie opinii jest w takim wypadku niemozliwe. Jezeli sie ma choc odrobine szacunku do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant We wtorek zamówimy espertyzę u towarzyszki Środy. IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 14.10.04, 23:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon ona jest madrzejsza od kundlowatego Starowicza IP: 195.182.127.* 14.10.04, 23:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak SADY POMROCZNEJ JAK SADY PRL STRONNICZE SA IP: 168.187.0.* 14.10.04, 23:31 cZARNYM WLOS Z H.. NIE SPADA JAK KOMUNISTOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patronztrybunalu Kochasiu, sa przekupne a nie stronnicze IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 15.10.04, 10:41 no moze ciut ubogacone tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak sEDZIOWIE I PROKURATORZY POMROCZNEJ BEDA UKARANI IP: *.prestnet.cz / 82.100.22.* 15.10.04, 12:13 iCH TRZEBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: sEDZIOWIE I PROKURATORZY POMROCZNEJ BEDA UKAR IP: *.ip.mcleodusa.net 15.10.04, 12:15 Ich trzeba osadzic jak stalinowskich,bo maja podobny sposob dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony mściciel Re: SADY POMROCZNEJ JAK SADY PRL STRONNICZE SA IP: *.238.92.149.adsl.inetia.pl 15.10.04, 23:35 sie jeszcze qwa okaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip z kon Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:33 Prof. Starowicz Lew z resztą to fachowiec wybitny. Potrafi przeprowadzić ekspertyzę w tak -według mnie skomplikowanej materii - zza biurka. Proponuję opatentowanie tego modelu diagnostycznego oraz przeniesienie go na inne dziedziny ; np Policja zamiast pobierać odciski mechano- czy też daktyloskopijne niech opiera się na ich opisie sporządzonym przez poszkodowanych a lekarze niech leczą pacjentów na podstawie rozpoznania dokonanego przez dozorcę. W uzupełnieniu tej radosnej twórczości sugeruję Szanownemu Panu Profesorowi aby następne ekspertyzy dokonywał na podstawie doniesień prasowych . Będzie szybciej, taniej itak samo skutecznie. Z naukowym pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 11:44 "W uzupełnieniu tej radosnej twórczości sugeruję > Szanownemu Panu Profesorowi aby następne ekspertyzy dokonywał na podstawie > doniesień prasowych . Będzie szybciej, taniej itak samo skutecznie. Z naukowym > pozdro." Dobra rada ale wydaje sie, ze profesor juz teraz taka metodologia sie posluguje. "- Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. " Ze w takim przypadku szanujacy sie ekspert powinien odpowiedziec, ze w tych warunkach wydanie ekspertyzy jest niemozliwe, na to pan profesor jakos nie wpadl. Facet jedzie do Gdanska, bo jak sam przyznaje, zaprotokulowane zeznania nie moga zastapic bezposredniego kontaktu. Ale kiedy bezposredni kontakt nie dochodzi do skutku, stwierdza, ze jednak moga zastapic. A dlaczego wlasciwie Starowicz nie zazadal doprowadzenia przez prokurature chlopakow, jako warunku niezbednego do wydania ekspertyzy? Przeciez prokuratura by mu to zyczenie na pewno spelnila. Dlaczego nie zadal doprowadzenia na spotkanie z nim Jankowskiego? Bo, jak mowi, prokuratura "nie zglosila takiego zapotrzebowania"? Od kiedy to prokuratura ustala, jakich danych potrzeba ekspertowi do wydania ekspertyzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka Pofesor to wielki autorytetA prałata chcą załatwić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihihi PAETZA TEZ BRONILY PROFESORY W STYLU STAROWICZA IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 14.10.04, 23:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kowski Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:36 No chyba ja bo żem sie kurna som opluł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + REHABILITOWAC KS.JANKOWSKIEGO IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.04, 23:51 Teraz okaze sie czy Polska jest panstwem prawa. Jesli biegly stwierdzil,ze nie bylo zadnego molestowania seksualnego, GW z ciezko chorym naczelnym powinna przeprosic Pralata.Liczy sie prawo a nie opinie brukowcow i innych obszczymorkow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAN starowiczowi zylka pekla od wysilku IP: *.tartu.mbp.ee / *.mbp.ee 15.10.04, 00:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: REHABILITOWAC KS.JANKOWSKIEGO IP: *.chello.pl 15.10.04, 10:14 To Jankowski powinien przeprosić opinię publiczną za swoją wstretną gębę i maniackie zachowanie. Molestował, nie molestował? Ch... jeden wie. Ale nikt mi nie powie, ze starszy facet całujący w usta chłopaków na plebanii ma dobrze poukładane pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: REHABILITOWAC KS.JANKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:09 Jesteś zazdrosna bo Ciebie nikt by w usta nie pocałował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:55 To się nazywa robić wiele hałasu o nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Ale polowanie z nagonka GW odniosło skutek IP: *.crowley.pl 15.10.04, 00:19 Oszczercy i łajdaki! P.S. Pozdrowienia dla Ketmana-Maleszki i innych redakcyjnych sb-eków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Ministrant nie był molestowany IP: 193.111.144.* 15.10.04, 05:17 trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł, trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł, trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł,trochę krótki ten artykuł, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Choroba Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:27 Jaki jest związek między chorobą naczelnego a sprawą ks. Jankowskiego? Czy całe odium za niesprawiedliwe oskarżenia spadnie na szalenie miłą panią Ł.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Ups! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 15.10.04, 09:46 ... no i za co teraz bedziemy mogli dokopac ksiedzu J.? ... i jak teraz przekrecimy, ze to byla jego (tj. J.) wina? ... czy teraz tez bedzie musial odejsc? ... a jak nie odejdzie to czy bedzie sie mscil? ... czy wyciagnie z tego wnioski i przestanie obazac innych? ... czy wrecz przeciwnie teraz dopiero sie zacznie? ... czy jest pedofilem, czy nie ? ... czy byl to spisek przeciw ks.J. czy nie? ... a moze w koncu dac mu swiety spokój? - Juz i tak kazdy z nas ma swoja osobista opinie na ten temat i cale tej "Clinton Case"... hmmmmm, nikt nie jest niezastapiony - nawet sam furer kiedys musi odejsc... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:56 Ma własne zdanie na zawołanie!!! Ferowana przez pana opinia może byc dla pana w niedalekiej przyszłości bardzo klopotliwa, jedni będą węszyć przekupstwo ( tak jest ZAWSZE ) inni strach przed BIGOTAMI, DEWOTAMI ( jest ich tak dużo. My tutaj na śląsku proszę pana nazywamy rzyczy po imieniu, kiedy dwóch panów sie całuje na języczki, to u nas jest to kurestwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek S. To całowanie w usta chłopcow przez dorosłego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 10:37 mężczyzne to nie molestowanie? A jeżeli jakiś nauczyciel zacznie całowac w usta swoich uczniów to to tez nie bedzie molestowanie? Ministranci dostawali za to jeszcze pieniądze! I to nie jest molestowanie? SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:39 A co na to Urząd Skarbowy.Dawanie 8tyś zł miesięcznie chłopakowi i nie odprowadzanie podatku, jest to przestępstwo.Urząd Skarbowy powinien policzyć ile skarb państwa stracił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re Dlaczego p. Starowicz? IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.10.04, 10:50 Opinie w tej sprawie powinien wydać ktoś np. z zagranicy.Absolutnie nie p.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Gocłowski - idź się wypa...uj. Tego życzą ci kato- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:59 licy polscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made in poland Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:08 Wypada sprawdzić kogo molestowali Dizennikarze, Goclowski, Glemp i reszta czerwono-buraczanych. A Jankowski prałat powinien domagać sie odszkodowania, które płatne jest z wydziału karnego - a tm psychiatra obowiązkowy, amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyteza Re: Ministrant nie był molestowany IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 11:28 Oczekuję odpowiednio obszernych dementi w sprawie ks. Jankowskiego ze strony mediów. Jak czują się teraz nieodpowiedzialni dzinnikarze, gdy niewinnym okazuje sie Ten, którego zniszczono i opluto. Niech wiedzą dziennikarze, że zaciążyła na nich wina nie do odkupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fist Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:38 Co teraz z "wiarygodnością" w/w ?! Czy teraz wszyscy wyciągną wnioski nt. metodologii michników ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K A T Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.10.04, 11:45 NIE MA CO WYCIAGAC WNIOSKOW, TRZEBA DOWIESC CZY TO PRAWDA, TRZEBA TEPIC PEDOFILIE, TO NIE SA PRZELEWKI. KAZDY SIE PRZEKONA KIEDY SPOTKA TO WASZE DZIECI CZEGO NIKOMU ZYCZE. TEPIC KURESTWO-INACZEJ TEGO NIE MOGE NAZWAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WNIOSEK !! Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:14 Aby to tępić - trzba ich namierzać . Nie służy temu fałszywe oskarżanie niewinnych w imię źle pojmowanego interesu narodowego !! Niestety ty chyba nie wyciągnąłeś wniosku z tego , że wykorzystywanie sugestii o pedofilii wobec niewinnego to zwykłe draństwo nie tylko wobec niewinnego ale również wobec przyszłych ofiar tych , którzy przez zamieszanie czynione przez oszczerców - nie zostaną namierzeni !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy czyzbys byl za zastraszaniem demaskatorow ? IP: 202.106.132.* 15.10.04, 14:27 Lepiej czasem nieslusznie oskarzyc niz pozwolic na bezkarne gwalcenie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 11:54 "> Co teraz z "wiarygodnością" w/w ?! Czy teraz wszyscy wyciągną wnioski nt. > metodologii michników ?! " Co ma piernik do wiatraka? Gdzie i kiedy GW napisala, ze Jankowski winny jest pedofilii? Zarzuty przeciwko Jankowskiemu nie pochodza od mediow czy to "polskojezycznych" czy chinskojezycznych ale od matki dziecka. Media sobie niczego nie wymyslily. One tylko raz dla Jankowskiego przychylnie raz nieprzychylnie o sprawie donosza. To ich prawo. A swoja droga, to pomimo (skandalicznej) opinii Starowicza sledztwo trwa nadal. A wiec prokuratura ma jednak powazne powody (o ktorych media jeszcze nie pisaly), zeby sprawa sie dalej zajmowac. Wiec za wczesnie na wyciaganie wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:20 Gadzinówka "tylko" sugerowała . To całe podkręcanie atmosfery poprzez "sensacje" typu "ochroniarz oglądał pornosa !" jest po prostu żenujące . Gdyby nie chodziło o fałszywe oskarżenia dot. tak plugwaych spraw to było by to wręcz śmieszne . To jest perfidne zagranie typu - nasypmy błota - jak się otrzepie - zawsze jeszcze coś pozostanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 13:42 "Gdyby nie chodziło o fałszywe oskarżenia dot. tak plugwaych spraw > to było by to wręcz śmieszne ." Skad wiesz, ze chodzi o "falszywe oskarzenia"? Prokuratura tego jak do tej pory jeszcze nie wie i dlatego prowadzi dalej sledztwo pomimo opinii Starowicza! "> Gadzinówka "tylko" sugerowała . To całe podkręcanie atmosfery > poprzez "sensacje" typu "ochroniarz oglądał pornosa !" jest po prostu > żenujące ." Nosil wilk razy kilka... Ile to razy Jankowski "podkrecal" atmosfere? Ile to razy sial nienawisc i szczul z ambony? Ile to razy rzucal oskarzeniami bez cienia dowodow? W porownaniu z zachowaniem Jankowskiego media zachowuja sie w stosunku do niego nienagannie! Owszem, czasami pisza o nim z przekasem, ze zle skrywana "schadenfreude". Ale: Nie przekraczaja prawa. Przynajmniej jak na razie nie slychac o tym zeby Jankowski mial kogokolwiek zaskarzac. Pisac w tonie nieprzychylnym do "bohatera" njusu nie jest ani przestepstwem ani nawet wykroczeniem. Gdyby bylo inaczej to i Jankowski i Rydzyk dawno by juz w kiciu siedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:52 Tu chodzi o to , ze nie można tak poważnych oskarżeń ferować zanim się tego ponad wszelką wątpliwość nie wyjaśni . To było celowo i perfidnie zorganizowane - najpierw oskarżenie o pedofilię - a potem - no może nie pedofil - ale .... Teraz kiedy zagrożenie pedofilia wzrasta takie zagranie jest rażąco nieospowiedzialne ! Argumentacja typu - nosił wilk - czyli , że jest to słuszna kara za to , ze powiedział coś niewygodnego dla kogoś - najdelikatniej rzecz ujmując - mnie nie przekonuje . Ciekaw jestem ile kazań w/w czytałeś aw całości . Ja czytałem tlko jedno . I miałem okazje się przekonać , że wyrwane z kontekstu tej homilii fragmenty "wzmocnione" odpowiednim komentarzem mają zupełnie inny wydźwięk w ramach większej całości . Mimo iż nie czytałem wszystkich jego kazań - jestem gotów założyć się o dużą kasę , że nigdy nie oskarżał swoich przeciwników o pedofilie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 14:09 "> Tu chodzi o to , ze nie można tak poważnych oskarżeń ferować zanim się tego > ponad wszelką wątpliwość nie wyjaśni ." Feruje sie wyroki, oskarzenia sie podnosi i to z zasady zanim sie je "ponad wszelka watpliwosc wyjasni". Inaczej nie bylyby to oskarzenia. "To było celowo i perfidnie zorganizowane > > - najpierw oskarżenie o pedofilię - a potem - no może nie pedofil - ale .... > Teraz kiedy zagrożenie pedofilia wzrasta takie zagranie jest rażąco > nieospowiedzialne !" Jeszcze raz: oskarzenie o pedofilie podniosly NIE MEDIA A MATKA CHLOPAKA! Jezeli uwazasz, ze "To było celowo i perfidnie zorganizowane" to musisz udowodnic, ze w tym spisku brala tez udzial tez matka Slawka, ze ja Michnik lub jakis inny medialny spiskowiec do tego namowil, zaplacil jej za to albo zmusil. Jezeli nie masz na to dowodow lub chociaz poszlak to nie mow o zadnym spisku, czy nagonce. Niektorym mediom mozna co najwyzej zarzucic nie przychyny dla Jankowskiego ton w jakim o tej sprawie pisaly. Ale media maja do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:03 Rzeczywiście oskarżenia sie podnosi . Całkiem przypadkiem opisałem tą rzeczywistość . Oskarżenia o "antysemityzm" były podnoszone w taki sposób jakby ci , którzy wewłasnym niemaniu mają wyłączność na mianowanie a-s wydali juz wyrok . A w tle "tylko" nawet nie oskarżenia tylko sugestie o pedofilii . Dokonałem skrótu myslowego - miałem oczywiście na mysli wykorzystanie całej tej sprawy przez media - w szczególności "wybiórczą". A co do tego , że matka rzekomej ofiary mogła być przez kogoś inspirowana - - to nie można tego wykluczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 15:21 "> A co do tego , że matka rzekomej ofiary mogła być przez kogoś inspirowana - > - to nie można tego wykluczyć . " Nie mozna wykluczyc, ze Ziemia jest plaska. Dopuki nie masz jakichs dowodow lub chociazby poszlak to jest to czysta insynacja. A tylko w tym przypadku, gdy matka Slawka "byla inspirowana" mozna mowic o jakims medialnym spisku czy nagonce. To czy jedna lub druga gazeta pisze o Jankowskim z przekasem lub ironia, to nie zadna kampania, nie zadna nagonka czy spisek to po prostu chleb powszedni w demokracji. W sprawie Jankowskiego media zachowuja sie nawet zadziwiajaco powsciagliwie. Co do antysemityzmu, to poczytaj sobie posty obroncow Jankowskiego na forach GW. Tu nie trzeba miec zadnej "wylacznosci w mianowaniu", tu po prostu wystarczy umiec czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:41 Nie mam dowodów - i nie wspominał bym o tym - gdybys nie rozpoczął tego wątku . Postawa obrońców nie może być jednoznacznie kojarzona z osoba bronioną . A juz w przypadku internetu - to jakiś absurd . Nawet nie wiadomo kto pisze - ten czy inny post . I ty w/g tego oceniasz ?! I jeszcze to - media w sprawie Jankowskiego zachowują się powściągliwie - - doprawdy szkoda czasu na przekonywanie ciebie - jesteś "nieprzemakalny" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 16:02 "> Nie mam dowodów - i nie wspominał bym o tym - gdybys nie rozpoczął tego wątku ." Rozpoczalem ten watek, bo ma on kluczowe znaczenie jezeli chodzi o to czy jest jakis spisek przeciwko Jankowskiemu czy nie. Kazdy, kto sugeruje ze ma miejsce jakis spisek przeciwko Jankowskiemu zaklada jednoczesnie (swiadomie czy nie), ze matka Slawka jest w ten spisek zamieszana. "> Postawa obrońców nie może być jednoznacznie kojarzona z osoba bronioną . " Postawa obroncow swiadczy tez o bronionym. Nie czarujmy sie. Parafrazujac cytat z bibli mozna powiedziec: "Po zwolennikach jego poznacie go". Oczywiscie nie mozna za kazdy wybryk jego obroncow Jankowskiego oskarzac ale ogolna tendencja swiadczy o tym za co jego obroncy go lubia i za co on chce byc przez nich lubiany. "> A juz w przypadku internetu - to jakiś absurd . Nawet nie wiadomo kto pisze - > ten czy inny post . I ty w/g tego oceniasz ?!" Bez przesady, sadzisz, ze to jacys agenci sie pod obroncow Jankowskiego podszywajaß "> I jeszcze to - media w sprawie Jankowskiego zachowują się powściągliwie - > - doprawdy szkoda czasu na przekonywanie ciebie - jesteś "nieprzemakalny" ! Rzecz gustu. Ja uwazam, ze nieprzemakalni sa ci, ktorzy ciagle obwiniaja media za nagonke. Wiesz co, GW pare razy wydrukowala artykuly o sprawie Jankowskiego, ktore byly naprawde 100% neutralne. Czyste notatki prasowe: prokuratura oznajmila to i to. Kropka. Zadnych komentarzy, zadnych sugestii, zadnych zlosliwosci. I co? Na forach do tych artykulow huczalo od atakow na "gazete koszerna" za "nagonke" na pralata. Kto tu jest nieprzemakalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 16:17 "GW pare razy wydrukowala artykuly o sprawie Jankowskiego, ktore byly > naprawde 100% neutralne. Czyste notatki prasowe: prokuratura oznajmila to i to. > Kropka. Zadnych komentarzy, zadnych sugestii, zadnych zlosliwosci. " Zeby nie bylo nieporozumien. Nie pisze, ze GW drukowala TYLKO takie artykuly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jednak to tylko plugawe wizje polskojęzycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:13 A nie przyszło ci do głowy , że może byc jeszcze inna możliwość . Matka ministranta nie była inspirowana - działała z własnej inicjatywy ; Ale zostało to skwapliwie podchwycone przez media z gazetą wyb. na czele . Były juz wcześniej takie "akcje" . Najpierw wielokrotnie w atmosfezre skandalu na eksponowanych miejscach publikuje sie sensacje . Potem po wyjaśnieniu sprawy publikuje sie na przedostatniej stronie sprostowanie - oczywiście nie zaszkodzi chwile poczekać - do czasu jak już niewiele osób będzie się tym interesować . W cale nie musi być tak , że obrońcy poruszają jakiś wątek dlatego , że lubia za to Jankowskiego . Może byc odwrotnie - może za to NIE lubią tych , którzy z nierzetelnego dziennikarstwa uczynili oręż do walki z niewygodnymi im osobami . Ja twierdzę , że nie mo.żna kategorycznie oceniać na podstawie wypowiedzi internetowych - ale jednak daje do myślenia to , że wielu "obrońców" - szczególnie poruszających ten temat podkreśla , że nie przepadają za Jankowskim . Ale protestuje przeciwko metodom przeciwników J. Żadnych komentarzy , żadnych złośliwości etc - "dobrze poinformowane , anonimowe źródła " , plotki serwowane jako "rewelacyjny" news - - często w eksponowanym miejscu - to w/g ciebie nawt nie 99 ALE 100 % NEUTRAL - - nieprzemakalność i to żadko spotykana !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Ty chyba nie chcesz zrozumiesz IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 20:23 o co mi chodzilo! "> Żadnych komentarzy , żadnych złośliwości etc - "dobrze poinformowane , > anonimowe źródła " , plotki serwowane jako "rewelacyjny" news - > - często w eksponowanym miejscu - to w/g ciebie nawt nie 99 ALE 100 % NEUTRAL - > - nieprzemakalność i to żadko spotykana !!" Ja pisalem o notatkach prasowych GW na temat sledztwa w sprawie pralata. NIE O WSZYSTKICH jej artykulach w tej sprawie! Faktem jest, ze obojetnie co GW na ten temat napisze (a czasami pisala wlasnie nic od siebie a tylko donosila o komunikatach prokuratury) zaraz zaczyna sie wrzask, ze GW prowadzi nagonke. Nie twierdze wcale, ze GW nie pozwala sobie czasem na zlosliwosci pod adresem pralata (jak na przyklad w przypadku tego njusa o pornosie na plebanijnym komputerze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość I co naprawde nie widzisz korelacji pomiędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:22 notatkami prasowymi i "rewelacjami" w stylu brukowca . Mozna to nazwać "spiskiem" albo inaczej - jak kto woli . Ale faktem jest , że np o swich rodakach Michnik w ten sposób nie pisze . Ale oczywiście to czysty przypadek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: I co naprawde nie widzisz korelacji pomiędzy IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 21:34 "Ale faktem jest , że np o swich > rodakach Michnik w ten sposób nie pisze . Ale oczywiście to czysty przypadek ! " Michnik przede wszystkim pisze o swoich rodakach. O Chinczykach pisze raczej rzadko. Ja nie mam zwyczaju nikomu ani do drzewa genealogicznego ani w spodnie zagladac. Podobnie jak nie uwazam za najwazniejsze w jakim wojsku czyj ojciec musial sluzyc. Michnik jest obywatelem polskim, pisze i jaka sie po polsku a nie w jiddysz. Jankowski jest polskim ksiedzem, swoje kazania glosi po polsku a nie po niemiecku. Dla mnie i jeden i drugi jest moim rodakiem, czy mi sie to podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: I co naprawde nie widzisz korelacji pomiędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:53 Michnik pisze dużo o swoich rodakach - ale na pewno nie tylko i wyłącznie . Czy wydaje ci sie to w porządku , że rodak michnika mówi "My Polacy musimy przeprosić Żydów" . Jeśli ktoś pracuje uczciwie na korzyść Polski to oczywistym draństwem jest wypominanie mu pochodzenia . Kiedy zabiera głos w naszym imieniu tylko po to aby tym skuteczniej nas zaatakować to jest to draństwo gorsze od pierwszego opisanego przypadku . A to , że jest współobywatelem to fakt bezsporny . To , że ojciec Jankowskiego był volksdeutschem nikt mu nie wypomina nawet w gronie ultra prawicy bo w sprawach dotyczących stricte kwestii narodowych zajmuje propolskie stanowisko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr wlasnie: -media go nie oskarzaly ale informowaly IP: *.filtercube.com / *.edumaster.net 15.10.04, 14:38 dla oszolomstwa informowanie jest juz oskarzaniem. LPR i KK najchetniej zakneblowaliby usta dziennikarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eRKa Perfidne sugestie - to tylko "informowanie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:06 Elementarna rzetelność dziennikarska - to czyba zupełna abstrakcja dla "przeciwników" KK i LPR . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Moze przyklady? IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 15:09 Tych "perfidnych sugestii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przykład Ochroniarz oglądał pornosa !!aj waj - przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:20 To nie tylko perfidne ale wręcz żenujące ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws no i co tu jest perfidnie sugerowane? IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 15:37 Ze ochroniarz ogladal pornosy? No jezeli na komputerze w plebanii sa pornosy to chyba je ktos ogladal. Gdyby GW sugerowala, ze pralat, to moze by to bylo perfidne. Ale GW sugeruje, ze to ochroniarz a wiec preferuje wariant dla pralata korzystniejszy. Gdzie tu perfidia? Chyba tylko w tym, ze GW wogole o tym pornosie donosi. Mozna to widziec jako pewna zlosliwosc ze strony GW, ze obnaza taki wstydliwy detal z zycia plebanii. Gazeta mogla sie nad pralatem zlitowac i to przemilczec. Mogla, ale nie musiala. Tak to juz jest: media nie sa od milczenia, tylko od gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "tylko" sugestie Jedna z wielu tendencyjnie dobranych wiadomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:54 mających w podświadomości odbiorców "umieścić" założona wcześniej tezę - - no może pedofilem nie jest ale cósik jest na rzeczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws masz troche racji IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 20:28 To byl dosc glupi artykul. Glupi takze dlatego bo, jak uwazam jest rzeczywiscie tak, ze "> - no może pedofilem nie jest ale cósik jest na rzeczy !" Tylko akurat nie z powodu glupiego pornosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o metodach Może Cie nieco zdziwię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:26 ale ja także bynajmniej nie uważam prałata za kryształową postać . Ale czuje się w obowiązku zaprotestować przeciwko metodologii tej nagonki . Po za tym uważam , że Michnik przegina pałę w sposób o wiele gorszy od Jankowskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws juz mi sie znudzilo IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 21:39 A wiec po raz ostatni: To nie Michnik oskarzyl Jankowskiego o pedofilie a matka chlopaka. To nie Michnik prowadzi sledztwo w tej sprawie a prokuratura. To co pisze GW pisza i inne media (czesto pisza nawet o wiele krytyczniej w stosunku do Jankowskiego niz GW) a wiec dlaczego czepiacie sie akurat Michnika? Bo Zyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O gazwyb To nie jest pierwszy wyskok Michnika ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:02 Ale nie tylko dlatego sie go "czepiam" . Równiez dlatego , że inne brukowce nie pozuja na "yntelektualne" pisma . I dlatego , że kiedy Michnik był słaby kręcił się wokół Jankowskiego podlizująć się w sposób żenujący . Czy miałeś może okazję zapoznać sie z treścią dedykacji w książce , którą red.M. wręczył x J. jeszcze w czasch podlizywania ? I jeszcze dlatego , że Michnik kiedy dostawał gazwyb w prezencie nie zaznaczył ucziwie jakie będzie oblicze ideowe jego gazety wtedy kiedy będzie już na tyle silny , że nie będzie już musiał grać . Poza tym pamiętam jak to gazeta Michnika na swych łamach lansowała komiks , w którym polskie ofiary 2 wojny występują jako świnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan SKANDALICZNA TZW;EKSPERTYZA IP: *.06-36-67626717.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 12:06 ws zalosnej pracy tzw.bieglego sadowego niejakiego prof.Starowicza. Przytaczam jeszcze raz wywiad z tym "specjalista" (jest w dzisiejszym Super Expessie") Seksuolog rozgrzesza prałata ...choć nie rozmawiał nawet z głównym pokrzywdzonym Najważniejsza dla sprawy ks. Henryka Jankowskiego (68 l.) opinia seksuologa, prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza (61 l.) o charakterze jego kontaktów z ministrantami, została wystawiona bez rozmów z prałatem i chłopakami. A może przesądzić o umorzeniu śledztwa. Prof. Starowicz (61 l.) nad swoją ekspertyzą pracował ponad miesiąc. Prokuratorzy chcieli, by seksuolog ocenił, czy zachowanie ks. Jankowskiego wobec nastoletnich ministrantów można nazwać molestowaniem seksualnym. Chłopcy zeznając przed prokuratorem mówili m.in., że ksiądz całował ich w usta. Sławek R. (16 l.), były ministrant, którego matka obwiniała prałata o molestowanie syna, zaprzeczył w przesłuchaniu, jakoby był krzywdzony przez duchownego. Psycholodzy mieli wątpliwości co do prawdziwości jego słów. Dlatego sąd rodzinny nakazał Sławkowi stawić się na kolejne rozmowy ze specjalistami. Ten jednak przepadł. W opinii profesora Lwa- Starowicza nie ma potwierdzenia, jakoby ks. prałat w naganny sposób traktował podopiecznych. Nie wiadomo, czy to będzie dla prokuratury wystarczający pretekst, by umorzyć śledztwo. Szef Prokuratury Okręgowej w Elblągu, Zbigniew Więckiewicz zapewnia, że nie ma w tej sprawie jeszcze żadnych decyzji. Nie czekając na zakończenie postępowania, arcybiskup Tadeusz Gocłowski (73 l.) w liście wysłanym do wszystkich kapłanów diecezji zaapelował do ks. Henryka Jankowskiego, by odszedł z parafii. Przecież nie mogłem ich ganiać - mówi "Super Expressowi" prof. Lew-Starowicz - seksuolog - Czy przygotowując opinię rozmawiał pan ze Sławkiem, chłopcem, który miał być molestowany przez prałata Jankowskiego? - On jest niedostępny. - W sprawie występują inni chłopcy, czy rozmawiał pan z nimi? - Nie. - A z ks. Jankowskim? - Nie, bo nie było takiego zapotrzebowania ze strony prokuratury. - Można wystawić opinię o tym, czy dane zachowanie jest molestowaniem czy nie, bez kontaktu z ewentualnymi pokrzywdzonymi? - Te osoby zeznawały w prokuraturze. Ich zeznania są dostępne. - I mogą zastąpić bezpośredni kontakt? - Dlatego pojechałem do Gdańska. Ale nie mogłem gonić po mieście kogoś, kto nie chciał się ze mną spotkać. Jeżeli ktoś nie zgłasza się na spotkanie, to pisze się opinię na podstawie dostępnego materiału. - Czy ekspertyza jest obiektywna? - Jeżeli ktoś podważa moje kwalifikacje, to będzie twierdził, że opinia jest nieobiektywna. A jeżeli ma się zaufanie do moich kompetencji, to ma się zaufanie do mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws OK, Jan IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 12:18 Starczy. To bardzo ciekawy material ale juz wystarczajaco czesto to wkleiles. Wiecej, to by bylo spamowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: OK, Jan IP: 200.56.233.* 15.10.04, 13:03 Jak zauwazyles robie to celowo, bo bluzgajacy na Michnika obroncy Jankowskiego nie chca wziac pod uwage w jaki zalosny sposob zostala zrobiona ta ekspertyza. Z materialow,ktore znalazlem w internecie wynika ponadto,ze ten pan ma swoista etyke.Dziala czasem bez skrupolow dla zapewnienia sobie maksmalnych korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: OK, Jan IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 13:28 "> Jak zauwazyles robie to celowo, bo bluzgajacy na Michnika obroncy Jankowskiego > nie chca wziac pod uwage w jaki zalosny sposob zostala zrobiona ta ekspertyza. > Z materialow,ktore znalazlem w internecie wynika ponadto,ze ten pan ma swoista > etyke.Dziala czasem bez skrupolow dla zapewnienia sobie maksmalnych korzysci. " Ci bluzgajacy na Michnika na ogol nie czytaja wogole innych opinii na forum. Wielu z nich wypisuje te swoje (najczesciej antysemickie) bluzgi zmieniajac czesto nicki, zeby wywolac wrazenie masowego poparcia dla pralata. To sa tacy szeregowcy w wojnie propagandowej Rydzyka & Co. Takich nie przekonasz. Co najwyzej mozesz ich osmieszyc. Natomiast ci , ktorych warto probowac przekonac czytaja fora uwazniej i dla nich wystarczy, ze ty ten wywiad dwa, trzy razy wkleisz, dziesiec razy wklejac nie musisz. Co do etyki Starowicza, to w kontekscie sprawy Jankowskiego wazna jest tylko jego etyka naukowa. I ta najwyrazniej jest dosyc dziwna. Pozatem to on moze byc sobie prywatnie swinia, to nie ma w tej sprawie zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: OK, Jan IP: 67.128.27.* 15.10.04, 14:33 Starowicz zmienia swoje "naukowe poglady" jak rekawiczki. Przytoczylem informacje o jego przyznaniu sie do barbarzynskiego "leczenia" pradem omoseksualistow w latach szescdziesiatych. Dzisiaj ten spec uwaza homoseksualizm za zupelnie naturalna sexorientacje. Jak wiesz w czasach PRL walczono z homoseksualistami, a Stalin wysylal ich nawet do gulagu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: OK, Jan IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.04, 14:58 "> Starowicz zmienia swoje "naukowe poglady" jak rekawiczki. Przytoczylem > informacje o jego przyznaniu sie do barbarzynskiego "leczenia" pradem > omoseksualistow w latach szescdziesiatych. Dzisiaj ten spec uwaza > homoseksualizm za zupelnie naturalna sexorientacje. " No wiesz, tylko krowa nie zmienia pogladow. Co najwyzej dowodzi to, ze facet nie jest odporny na intelektualne mody i ideologie pod plaszczykiem nauki. Ale w takich dziedzinach jak seksuologia to akurat dosyc czesta przypadlosc tzw. "autorytetow". Wazniejsze wydaje mi sie jego szybki i takze zaoczny werdykt w sprwaie Andrzeja S. To swiadczy o braku rzetelnosci naukowej i proznosci (bo czy musial zaraz tak pysk otwierac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: OK, Jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:28 Ty tak już kombinujesz, że zaczynasz pisać do siebie -żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś