16.11.18, 08:43
Zajrzałem na sztandarowy portal pisowskiego dziadostwa. Wpolityce się nazywa. Zgłupieli, gęsto się tłumaczą z afery. Solidny mafioso czy złodziej zawsze twierdzi - to nie ja, to nie moja ręka.
Tymczasem oni jak klasyczna swołocz - sypią się wzajemnie. Tracą poparcie niedowładu umysłowego, który to widzi i wyciąga prawidłowe wnioski. Kręcisz - złodziej jesteś.

Dla mnie Czarnecki z Giertychem to dokładnie druga strona tej samej monety. Zerowe morale, ale świetnie robią zamieszanie w percepcji pospólstwa, zwłaszcza platfusiego.

Oczywiście, wolę tych w garniturach, cynicznych ale bardziej bezpiecznych dla Polski od zwyczajnej polskiej swołoczy, właściwie bolszewii. Rabuj zrabowane to ich dewiza.

Obserwuj wątek
    • gefreiter Re: Mamy ich. 16.11.18, 10:49
      Dla mnie Czarnecki z Giertychem to dokładnie druga strona tej samej monety. Zerowe morale, ale świetnie robią zamieszanie w percepcji pospólstwa, zwłaszcza platfusiego.

To szczera refleksja, mając na uwadze, że Czarnecki w wieku 18 lat podpisał współpracę z SB w 1980r - kiedy PRL był już w agonii. On sam twierdzi, że na nikogo nie donosił (niewinny) jednak kapusiem był. To znaczy, że cytując klasyka "palił ale się nie zaciągał" ten podpisał współpracę z SB, ale na nikogo nie donosił.
      Jednego wuja z zerowym morale faktycznie już mamy - to Czarnecki esbecki kapuś, drugim jest Giertych - koń jaki jest każdy widzi.
      • pies_na_czarnych Re: Mamy ich. 16.11.18, 11:09
        Pisie dziadostwo dalo glos. Komuch, SB-ek to juz nie dziala kapralu.
        • taniarada Re: Mamy ich. 16.11.18, 11:23
          pies_na_czarnych napisała:

> Pisie dziadostwo dalo glos. Komuch, SB-ek to juz nie dziala kapralu.
          >
          A co działa obywatelu Kundel?Dajcie jakąś jasną odpowiedź?
          • pies_na_czarnych Re: Mamy ich. 16.11.18, 11:25
            Teraz dziala "pisia swolocz".
            • taniarada Re: Mamy ich. 16.11.18, 11:30
              pies_na_czarnych napisała:

> Teraz dziala "pisia swolocz".
              > Rozumiem że trolle Putina dostały orgazmu.Język opanowany prefekt .Brawo.
              • weteran-czasu Re: Mamy ich. 16.11.18, 12:31
                Nie wysilaj się. W ciągu ostatnich 72 godzin notowania PiS spadły o 7%, a to nie koniec.
          • man_sapiens Re: Mamy ich. 16.11.18, 21:51
            > A co działa obywatelu Kundel?Dajcie jakąś jasną odpowiedź?

Reket, państwo mafijne, 40+....
        • niezadowolony.bardzo Być może Chrzanowski zPOwiał. 16.11.18, 17:24
          Ale może po odwyku i resocjalizacji mu to przejdzie.
      • eiran Re: Mamy ich. 16.11.18, 14:20
        A tak ogólnie, rysiu, wiesz co to takiego "morale"? Wszystko wskazuje na to, że nie wiesz, tak że poczytaj sobie - masz już swoje lata, ale człowiek uczy się przez całe życie.
    • haen2010 Dzisiaj parę asów ma w ręku Solorz. 16.11.18, 11:19
      Jeżeli widzi do czego mogą doprowadzić Polskę rządy pisowskiej swołoczy i naprawdę czuje się Polakiem - to powinien ujawnić jak to było z detalami zatrudnienia i jak i ile wręczał temu słupowi kasę za spokój i uprzejmość. W jego przypadku to drobiazg - dwa, trzy miliony zł. To mały bank.

Ale nie sądzę, by Solorz na starość chciał się ciągać po sądach i prokuraturach Ziobry. Pewnie będzie się trzymał wersji - cztery tys miesięcznie. Reszta mogła być z jego prywatnego sejfu.

To kwestia morale i solidarności z Czarneckim. Czy chce obronić polską bankowość przed bolszewią, czy też musi lafiryndę Gawryluk trzymać na wizji.
      • taniarada Re: Dzisiaj parę asów ma w ręku Solorz. 16.11.18, 11:26
        Walisz henek wyzwiskami z lewa i prawa.Przeważnie z lewej strony.Zero argumentów ,wyzwiska.Swołocz to język który wyssałeś z mlekiem matki?Nie mam więcej pytań.
        • pies_na_czarnych Re: Dzisiaj parę asów ma w ręku Solorz. 16.11.18, 12:13
          > wyzwiska.Swołocz to język który wyssałeś z mlekiem matki

i geny ojca SBeka :D
        • haen2010 Re: Dzisiaj parę asów ma w ręku Solorz. 16.11.18, 12:54
          Swołocz to oczywiście rusycyzm. My z kresów, od ruskich rodzice spieprzali do Generalnej Gubernii bo nie szło nakarmić trójki dzieci. Przy tej okazji zapoznałem się z dosadnym słownictwem tamtych czasów. PiS to swołocz, a nie mafia. Koniec i kropka.
    • xystos Re: Mamy ich. 16.11.18, 14:02
      nawet gdyby to była prawda,
      nieoznacza to że strona przeciwna
      nierobi identycznie.

obwiesie niech ujadają a my róbmy
      swoje.
    • pies_na_czarnych Re: Mamy ich. 16.11.18, 14:45
      > Solidny mafioso czy złodziej zawsze twierdzi - to nie ja, to nie moja ręka.

Jeden z ich poruczników tłumaczy to krótko
      www.rmf24.pl/fakty/news-premier-wikla-szefa-nbp-w-afere-knf,nId,2661320?fbclid=IwAR2vADSJkmUXPOKjvxMB7-8r6bS2ZD2zWZzEjyKqqC1mQLY9923Um7Zmnso
    • pies_na_czarnych Ujawnią nowe taśmy z prezesem NBP? 16.11.18, 19:53
      Ujawnią nowe taśmy z prezesem NBP?
      innpoland.pl/147987,afera-knf-adam-glapinski-prezes-nbp-ma-sie-podac-do-dymisji?fbclid=IwAR2mltMGfVjO-A8FYubMfplNahaZVAJbpL7yWQhPqQSnsP1KZO1OdQhxMVA
      • lech1966 Re: Ujawnią nowe taśmy z prezesem NBP? 17.11.18, 00:03
        A Tusk nadal knuje. Zastanawiam się nad tym jak bardzo on musi nienawidzić Polski i polaków żeby ustawiać politykę Brukseli pod jak największe straty dla Polski ????.
        To że jest mściwy i bezwzględny nie świadczy na jego korzyść, ale myślę że tak samo powinniśmy postępować z nim samym. Bez litości i przebaczenia.

innpoland.pl/146697,na-twardym-brexicie-polska-straci-1-8-proc-pkb-tusk-pograzy-morawieckiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka