zjanekfranek 21.01.19, 18:32 Tez uważa, że policja powinna ochraniać orkiestrę Owsiaka , skoro ochrania przez naście lat uliczne modlitfy KAczyńskieho, marsze NArodowców, czy niechciane pomniki KAczyńskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 18:54 a owsiak swoją imprezę zgłosił ją jako masową? czy tylko wynajął jakąś pseud-oochroniarską firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 19:42 Owsiak analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 22:33 mam dysortografię. nie wolno hejtować z tego powodu, bo to mowa nienawiści siema!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 22.01.19, 00:59 Kup słownik poprawnej polszczyzny i słownik ortograficzny, ta twoja dyz...minie, jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 20:37 hordol napisała: a owsiak swoją imprezę zgłosił ją jako masową? czy tylko wynajął jakąś pseud-oochroniarską firmę? A kaczyński te swoje periody zgłaszał jako imprezy masowe? No chyba że masz na myśli tzw. "ciemne masy" (czy też "ciemny lud" jak to zgrabnie nazwał kurski jacek) - wtedy zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 21:07 erte2 napisał: > hordol napisała: > a owsiak swoją imprezę zgłosił ją jako masową? czy tylko wynajął jakąś pseu > d-oochroniarską firmę? > > A kaczyński te swoje periody zgłaszał jako imprezy masowe? No chyba że masz na > myśli tzw. "ciemne masy" (czy też "ciemny lud" jak to zgrabnie nazwał kurski ja > cek) - wtedy zgoda. Erte2 naczelnik Polski nie musi nic zgłaszać.Czy to jasne jest panie jaśnieoświecony ?😋 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 22.01.19, 01:36 taniarada napisał(a): > Erte2 naczelnik Polski nie musi nic zgłaszać.Czy to jasne jest panie jaśnieoświ > econy ?😋 Nie istnieje w Polsce coś takie jak naczelnik Polski. S. Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 22.01.19, 07:37 snajper55 napisał: > taniarada napisał(a): > > > Erte2 naczelnik Polski nie musi nic zgłaszać.Czy to jasne jest panie jaśn > ieoświ > > econy ?😋 > > Nie istnieje w Polsce coś takie jak naczelnik Polski. > > S. Więćej entelygencji Jasiu...jak mówił majster Kobuszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 22.01.19, 08:15 Tu z kolei sugestia, że rozmówca jest ie dość inteligentny, by prowadzić z nim dialog. Po raz kolejny klasyczna mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 22.01.19, 10:17 Owszem, naczelnik Ciemnego Ludu. (19% odlam spoleczenstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 tragedia podczas akcji w Magdalence 2003 r 21.01.19, 19:07 Kto wtedy był szefem MSW ? Kalisz to człowiek bez uczuć pokory i wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: tragedia podczas akcji w Magdalence 2003 r 21.01.19, 20:52 Nie wiem, forumowy siewco mowy nienawiści, czy cię to ucieszy czy zmartwi, ale w trakcie tzw. "strzelaniny w Magdalence" funkcję ministra spraw wewnętrznych i administracji pełnił Krzysztof Janik. Oczywiście nikt ie oczekuje, że przeprosisz Kalisza za pomówienie, wym bardziej że wina Janika w tej sprawie tez jest dyskusyjna. Poza tym, sianie mowy nienawiści i opluwanie osób publicznych z innego obozu to zadanie o wiele ważniejsze, niż pisanie prawdy. A i tak trzeba docenić, że nie napisałeś że Kalisz jest dodatkowo mały i tłusty - bardzo to dobrze świadczy o twojej kulturze dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran tak w kwestii formalnej... 22.01.19, 07:32 ... w którym wątku można znaleźć przeprosiny nicka klodawa1952 w związku z sugestią wobec Ryszarda Kalisza, że jest on winowajcą tzw. strzelaniny w Magdalence? Bo nie wątpię, że gdzieś są i nie mam pretensji że nie w tym wątku, w którym owo oszczerstwo zostało sformułowane. Na pewno nie wszyscy walczą z mową nienawiści, ale nick klodawa1952 bez wątpienia maszeruje w awangardzie tej walki. I już prywatnie od siebie - mam wiele zastrzeżeń do Ryszarda Kalisza, ale po pierwsze - w całkiem dobrym rządzie Belki był całkiem dobrym ministrem SWiA, a po drugie, obciążanie ministra za takie zdarzenie i odbieranie mu praw honorowych (bo do tego sprowadza się zarzut braku pokory i wstydu) nie jest niczym innym, jak wzorcową egzemplifikacją internetowego hejtu (czyli formy mowy nienawiści). I dalej prywatnie - nie mam wątpliwości, że autor tego oszczerstwa nie znalazł okazji by za nie przeprosić, czy to Kalisza, czy Janika. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 19:36 Kalisz jest dobry jako promotor młodych kobiet.Jak kiedyś Fibak .To on wprowadził na salony Magdalenę Ogórek.Cała reszta to cienki bolo.Gada byle gadać.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Kto są ci Polacy ? 22.01.19, 08:43 taniarada napisał(a): > Kalisz jest dobry jako promotor młodych kobiet.Jak kiedyś Fibak .To on wprowadz > ił na salony Magdalenę Ogórek.Cała reszta to cienki bolo.Gada byle gadać.Amen. Otóż to,on nawet wie,kto mordercy Adamowicza nóż włożył do ręki,wskazując wyraźnie w tej ostatniej wypowiedzi w Polsacie "wczora z wieczora" swym grubym palcem obóz aktualnie rządzący. A fakty są całkowicie inne. I o tych faktach tak co niektórzy forumowicze piszą na "fejsbuku" do pani Kasi,Lubnauer oczywiście.: OK,rozsądku wszystkim nam potrzeba,a zatem proponuję założyć koalicję Polaków z Polakami i iść do przodu,ku chwale Polski oraz Polaków.Nie knuć i nie donosić fałszywie i nie szczuć,a zwłaszcza nie kłamać,bo o to apelował o.Wiśniewski jeśli dobrze pamiętam,pani Kasiu.Wyraźnie powiedział,że nie ma prawa o stanowisko wysokie w Polsce się starać ktoś kto jest kłamcą,nic nie mówił,że ktoś ma zrezygnować,a zatem ten ktoś nie może na konia białego wsiadać aby POwrócić i z panią koalicję zakładać,bo nic z takiej koalicji nie wyjdzie.Polacy już nie są tacy jak,niegdyś bywało,durni dzisiaj.30-ści lat transformacji duuuużo dało nam do myślenia o Was,POlitykach każdej maści.Polacy już nie życzą sobie,żeby do nich strzelać jak do watahy dzikiej jakiejś,albo posypywać ditoxem jak jakąś szarańczę,a najbardziej boli nas jak ktoś sika na ich groby,pani Kasiu.Czy pani potrafi to zrozumieć,trudno zrozumieć ? No cóż,ale musi pani to zrozumieć,jeżeli pragnie pani założyć koalicję z Polakami.Komunistów sobie nie życzymy w swoim polskim towarzystwie,dlatego musi się wszystko zmienić i wrócić do punktu wyjścia czyli do korzeni.Europa i Polska w tej Europie musi pozostać chrześcijańska i sądzę,że o.Wiśniewski i chrześcijanin zarazem miał to na myśli,bo chyba on nie POchwala takiej decyzji,że matka Polka nie posyła syna do Komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Kasia Lubnauer 22.01.19, 08:56 erka-4 napisał: > I o tych faktach tak co niektórzy forumowicze piszą na "fejsbuku" do pani Kasi, Uznała Adamowicza, w programie Jeden Na Jeden , jako polityka skompromitowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kasia Lubnauer 22.01.19, 09:18 Ale to raczej nie problem dla kogoś, kto bez żenady obwinia za strzelaninę w Magdalence (i śmiertelne ofiary z nią związane) kogoś, kto nie miał z nią nic wspólnego. Być może jakaś (nieprzytoczona, a więc prawdopodobnie zmyślona) wypowiedź Lubnauer była niewłaściwa, ale to nie Lubnauer jest winna śmierdzi Adamowicza, podobnie jak Kalisz nie jest winny ofiar strzelaniny w Magdalence. Ale dla forumowego siewcy nienawiści to żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kasia Lubnauer 22.01.19, 09:25 oczywiście śmierci, a nie śmierdzi, choć wpis nicka klodawa1952 niewątpliwie śmierdzi - i pewnie stąd to przejęzyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Kasia Lubnauer 22.01.19, 10:04 eiran napisał: Być może jakaś (nieprzytoczona, a więc prawdopodobnie zmyślona) wypowiedź Lubnauer była niewłaściwa, ale to nie Lubnauer jest winna śmierdzi Adamowicza - nikt ją o śmierć jego nie obwinia,jednakże dziwnie to dziś wygląda skoro tak wyglądało tak przed rokiem i nic się do chwili śmierci nie zmieniło pod tym względem. Lubnauer tak mówiła przed rokiem: Kandydatura Adamowicza jest dla nas nie do zaakceptowania oraz dodaje także :– Kibicuję Schetynie, by udało mu się powstrzymać (...) prezydenta Adamowicza – powiedziała. - i raczej wszyscy wiedzą,że miała na myśli jego sprawy kryminalne na względzie. www.tvp.info/36105798/lubnauer-kandydatura-adamowicza-jest-dla-nas-nie-do-zaakceptowania Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kasia Lubnauer 22.01.19, 10:12 Raczej nie wszyscy, zważywszy że ja na przykład tego nie wiem. Nazywanie nieścisłości w oświadczeniach majątkowych "sprawami kryminalnymi" to zwykła pisiacka bezczelność, zważywszy nieścisłości takich "kryminalistów" jak Szyszko, Hofman czy sam Kaczyński i jego dziwaczne pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 dlatego właśnie... 22.01.19, 11:31 eiran napisał: > Raczej nie wszyscy, ...użyłem słowa - raczej - mając ciebie i tobie POdobnych na względzie,przecież jestem realistą i wiem dobrze,że największym wrogiem Polaka jest Polak właśnie. POdobny do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: dlatego właśnie... 22.01.19, 11:34 Tyle razy już twierdziłeś, że ie jestem Polakiem, że twoja obecna deklaracja nie jest wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: dlatego właśnie... 22.01.19, 11:39 Ty to wiesz najlepiej jak to jest z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: dlatego właśnie... 22.01.19, 11:41 Oczywiście że ja wiem, ale to ty twierdziłeś ze nie jestem Polakiem. Regularna pisowska mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: dlatego właśnie... 22.01.19, 13:14 eiran napisał: > Oczywiście że ja wiem, ale to ty twierdziłeś ze nie jestem Polakiem. Regularna > pisowska mowa nienawiści. > - oczywiście,że nie jesteś Polakiem takim jakiego bym sobie życzył,wszak każdy ma prawo do własnych życzeń,i każdy ma prawo być kim być chce,czyli jestem obywatelem postronnym,co nie znaczy,że nie mam prawa mieć poglądów. Nigdy bym nie powiedział jak wielu to czyni,że liżesz czyjegoś rowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: dlatego właśnie... 22.01.19, 13:23 Zwykłe pisiackie krętactwo. Najpierw odmawiać innym prawa do polskości (nie jesteś Polakiem), a następnie, po odgórnym ogłoszeniu walki z mową nienawiści - wersja zmiękczona - nie jesteś Polakiem, jakiego bym sobie życzył. Krętactwo, tchórzostwo i mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 post scriptum... 22.01.19, 11:37 ...a Niemcy,i Ruscy oczywiście ,mają ubaw po pachy z tego. Jak zwykle to w polskiej historii bywało,no cóż,choroba ta toczy nasz naród od wieków,ale mimo tego POLACY ISTNIEJĄ I NIE ZGINĘLI. Żaden ditox nie zniszczy tej szarańczy,ani żadna kula nie dobije tej watahy,choćby się nie wiem jak starali ci POmyleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kto są ci Polacy ? 22.01.19, 10:50 Erka-4 napisał.Klocki układają się w całość.Patrząc na gęby zawzięte w pierwszych ławkach.Nie dali bidulkowi poparcia ,ba nawet wystawili mu kontrkandyta .I pchali się na stolec bez wstydu.Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ryszard Kalisz, były Minister Spraw Wewnętrzn 21.01.19, 19:42 Skoro ochrania pomniki Kaczynskiego, meline Zielinskiego, miesiaczki wuca to dlaczego nie wielotysi€czne tlumy w czasie zbiorek WOSP tym bardziej ze kulsony wiedzieli o zamiarach zamachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Robi się coraz bardziej ciekawiej 21.01.19, 19:59 Z 41 ochroniarzy firmy Tajfun ,23 było niepełnoletnich.I kto miał tam ochraniać.Były to osoby w trakcie szkolenia.Aż strach się bać.Ciekawe jak działała ochrona na innych imprezach WOŚP ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Robi się coraz bardziej ciekawiej 21.01.19, 21:01 taniarada I tu się muszę z tobą zgodzić, bo przy takiej fali hejtu, pomówień, oszczerstw i oskarżeń zarówno Owsiaka jaki Adamowicza, przy pełnych jadu i nienawiści programach w TVPiS, przy obrzydliwych i oszczerczych słowach na Jego temat posłanki PiS pawłowicz krystyny, przy milczącej ale życzliwej postawie dla tych ataków ze strony kościelnych hierarchów w znacznym stopniu posłusznych rydzykowi rzeczywiście można było przewidzieć że znajdzie się jakiś psychopata który w to wszystko uwierzy i będzie się chciał "wykazać". No i znalazł się, i posłusznie wykonał niewydany na piśmie ale jakże jasny rozkaz. I może rzeczywiście gdyby ochrona była lepsza, bardziej uważna i bardziej profesjonalna to Paweł Adamowicz dzisiaj by żył. A kaczyński, pawłowicz, kurski (jacek) i inne błaszczaki nie miałyby dziś powodów do radości. P.s. A chyba najszczęśliwszy jest zapewne niejaki glapiński adam, gdyż jego sprawa jakby przycichła przykryta tą tragedią. Ale niech się nie łudzi, nie została zapomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: Robi się coraz bardziej ciekawiej 22.01.19, 07:38 erte2 napisał: > taniarada > I tu się muszę z tobą zgodzić, bo przy takiej fali hejtu, pomówień, oszczerstw > i oskarżeń zarówno Owsiaka jaki Adamowicza, przy pełnych jadu i nienawiści prog > ramach w TVPiS, przy obrzydliwych i oszczerczych słowach na Jego temat posłanki > PiS pawłowicz krystyny, przy milczącej ale życzliwej postawie dla tych ataków > ze strony kościelnych hierarchów w znacznym stopniu posłusznych rydzykowi rzecz > ywiście można było przewidzieć że znajdzie się jakiś psychopata który w to wszy > stko uwierzy i będzie się chciał "wykazać". No i znalazł się, i posłusznie wyko > nał niewydany na piśmie ale jakże jasny rozkaz. > I może rzeczywiście gdyby ochrona była lepsza, bardziej uważna i bardziej profe > sjonalna to Paweł Adamowicz dzisiaj by żył. A kaczyński, pawłowicz, kurski (jac > ek) i inne błaszczaki nie miałyby dziś powodów do radości. > > P.s. A chyba najszczęśliwszy jest zapewne niejaki glapiński adam, gdyż jego spr > awa jakby przycichła przykryta tą tragedią. Ale niech się nie łudzi, nie został > a zapomniana. Świr ! Odpowiedz Link Zgłoś
eiran klasyczna mowa nienawiści.... 22.01.19, 07:45 .... określenie przedmówcy, z którym się nie zgadzamy, jako chorego psychicznie. Takie znaczenie (zgoda: potocznie) ma słowo "świr". Odpowiedz Link Zgłoś
zzapijaczony_ryj [...] 21.01.19, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Robi się coraz bardziej ciekawiej 22.01.19, 10:37 Kilkuset kulsonow oprocz jego osobistej Leibwachy ochranialo wjazd niepelnosprawnego Kaczynskiego na Wawel. Czy ten zajazd byl zgloszony jako "impreza masowa"? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz I pikniki i grille i .... 22.01.19, 19:32 W ogóle to przy każdym nawet przypadkowym zgromadzeniu z urzędu powinien być co najmniej jeden poli. oj przepraszam milicjant rzecz jasna, najlepiej zomowiec, no i batalion wojska w gotowości na podorędziu, żeby jakby co dało się szybko i sprawnie wprowadzić stan wojenny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: I pikniki i grille i .... 22.01.19, 23:12 Kaczynskiemu sluzy jeden pluton, Hitlera ochranialo maksimum osmiu. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Skad wiesz ilu ochraniało Hitlera? 25.01.19, 19:17 Dziadek ci opowiadał? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: I pikniki i grille i .... 25.01.19, 21:39 Skoro na prywatnej imprezie - tu -ocdn.eu/pulscms-transforms/1/4iGktkqTURBXy85ZTRiN2M4YTk5OGU5YTk0OGI4ZTAyNTk0YjYyNjQ5OS5qcGVnkZMCzQNSAA policjanci są i ochraniają. A nie, przepraszam, to tylko udający policjantów przebierańcy albo i goście zaproszeni na prywatną imprezkę. Odpowiedz Link Zgłoś