bang_club 16.08.05, 10:36 Stworzylem prostą animację we flash. Zapisałem ją i opublikowałem. Mam teraz 3 pliki - .swf , .fla , .html .Jka odtworze plik z końcówką fla to graficznie plik jest dobry (nie jest rozmazany ani kwadratowy) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bang_club Re: Dalsza część 16.08.05, 10:39 gdy odtworze go w swf. to grafa też jest niezła ale gdy odtwieram w html to jest beznadziejna ;( rysunek jest rozmazany i brzydki ... o co tu chodzi ??? Nie wiem czy to w czymś przeszkadza ale ten rysunek który się animuje narysowałem w photoshopie !!! Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Dalsza część 16.08.05, 16:47 A zapisałeś w jakim formacie? jpg? Dawno się flashem nie bawiłem ale tam chyba było można ustwiac jakość pliku (moge sie mylic). Poza tym wiesz, w przegladarce mozesz uzywac tylko 256 kolorów, a we flashu wiecej problem może się brać właśnie stąd. Może się jednak ktoś bardziej kompetentny wypowie, bo sie we flashu mocny nie czuje. Odpowiedz Link
include Re: Dalsza część 16.08.05, 22:00 Hmm z twojego opisu nic dokładnego nie wynika. Jak mozesz podeslij ten plik zeby mozna bylo zobaczyc. Mysle ze w plku html są podane złe parametry tzn wymiary. To ze rysunki sa narysowane w Photoshopie to nic nie przeszkadza(kazdy tak robi :)). Podelsij link z animacja i strona html. Zobacze co i jak i odpowiem Ci dokladnie co jest nie tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
termit_wro Re: Dalsza część 01.09.05, 21:30 witam gdzie mozna nauczyc sie robienia stronek we flashu za wszelka pomoc bardzo dziekuje Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Dalsza część 02.09.05, 13:01 Na flashzone.pl/ masz tutoriale, poza tym wszelkie kursy on;linei książki. Oczywiście wszystko to poparte mozolnymi próbami zrobienia czegoś na podstawie posiadanych materiałów. Odpowiedz Link