Dodaj do ulubionych

PanPrezes pokazał że można

29.01.19, 21:22
nie pierwszy i nie ostatni raz.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 21:33
      Mnie jednak niepokoi ten styk państwo-biznes, przed którym ostrzegał pan Kaczyński, a którego uosobieniem jest pan Kaczyński.
      • qqazz Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:00
        I na tym styku można wiedzieć jak się zachować.

pozdrawiam
        • buldog2 Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:20
          Ci z Ośmiornicy i mafii sołncewskiej też wiedzieli, a się przejechali.
          Rodzina PISprano też się przejedzie.
          • 141288bs Re: PanPrezes pokazał że można 30.01.19, 06:59
            Rodzina PiSprano jedzie po POmatolkach jak czolg na poligonie.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:21
          Można, ale pan Kaczynski tego nie potrafi.
      • buldog2 Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:34
        Ale kto pójdzie siedzieć?
        Bo że pójdzie, to pewne.
          • snajper55 Re: Pójdzie to Michnik z torbami. 29.01.19, 22:57
            inocom napisał:

> buldog2 napisał:
            >
            > > Ale kto pójdzie siedzieć?
            > > Bo że pójdzie, to pewne.
            >
            > Michnik musi się zdecydować, czy Kaczyński potrafi już kupić cukier :)

Dlaczego Michnik?

Kaczyński pewnie nadal nie potrafi kupić cukru czy wsiąść do metra. Bo nigdy nie robił zakupów i jeździ limuzynami z kierowcą. Nie wiem czy dupę sobie sam podciera, czy ma do tego specjalnego człowieka.

S.
            • zzapijaczony_ryj Nie musi podcierać, bo mu wylizują! 30.01.19, 09:59

>
              > Kaczyński pewnie nadal nie potrafi kupić cukru czy wsiąść do metra. Bo nigdy ni
              > e robił zakupów i jeździ limuzynami z kierowcą. Nie wiem czy dupę sobie sam pod
              > ciera, czy ma do tego specjalnego człowieka.
              >
              > S.
        • 141288bs Re: PanPrezes pokazał że można 30.01.19, 07:01
          buldog2 napisał:

> Ale kto pójdzie siedzieć?
          > Bo że pójdzie, to pewne.
          >
          - jak to kto?- ci co nagrali
          • religijnych.uczuc.obraza Re: PanPrezes pokazał że można 30.01.19, 07:58
            A kto nagrywał?
    • wolves-land Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 21:42
      Ale że co można ? Wyhooyac kuzyna ?
      • erte2 Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 21:58
        wolves-land napisał:

Ale że co można ?
        To proste - można zrobić sewerynowi wodę z mózgu. Można głośno krzyczeć o jakimś rzekomym układzie samemu budując prawdziwy i doskonale funkcjonujący. Można "ciemnemu ludowi" wmówić ze jest się szlachetnym starszym panem, niedbającym o dobra materialne, nieco zagubionym w rzeczywistości i zbolałym po śmierci brata i kochającym Polskę i Polaków, tak naprawdę będąc cynicznym graczem politycznym i pazernym na kasę chciwcem.
        Ale właśnie spada ta kolejna maska, maska bezinteresownego patrioty i takiego "dobrodusznego dziadunia", a wyłania się skrzywiony pazernością i wyrachowaniem pysk Harpagona.
    • taniarada Ludzie ,ludzie 29.01.19, 21:51
      Wicie ,rozumicie .Takie skojarzenia.Pojawia się Roman Giertych,pojawiają się taśmy.Nosi je w takiej teczce adwokackiej .Na wszystkich ma haka.Wicie rozmicie .
      www.google.com/search?q=teczka+adwokacka&oq=teczka+adwo&aqs=chrome.1.69i57j0l3.8645j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8.
      • m.marle Tak to bywa tanirozumku, najpierw jest afera 29.01.19, 22:10

a potem do roboty zabierają się prawnicy, żeby wymiar sprawiedliwości rozmotał to co zostało zamotane i żeby ocenił jak to się ma do przepisów obowiązującego prawa.
        • taniarada Super znalazłem 29.01.19, 22:17
          m.marle 29.05.16, 20:26
          Do onanizującego się kurdupla
          Rzekł przechodzeń:
          Ożeń się cioto, ożeń
          A będziesz miał duрę
          Na co dzień
          A na to odrzekł kurdupel
          Zatwardziały w swym fachu
          Wolę mieć ciula w garści
          Niż duрę na dachu
          • erte2 Re: Super znalazłem 29.01.19, 23:55
            taniarada napisało:
            Super znalazłem

Biorę wszystkich na świadków że tę "cienką aluzję" zamieścił tu nałogowy wielbiciel prezesapana, osobnik do tej pory wpatrzony weń jak w jaki obrazek i bezkrytycznie łykający każde jego słowo.

Czyżby jakiś przełom; albo może nie zapłacili....
            • taniarada Re: Super znalazłem 30.01.19, 06:46
              erte2 napisał:

> taniarada napisało:
              > Super znalazłem
              >
              > Biorę wszystkich na świadków że tę "cienką aluzję" zamieścił tu nałogowy wielbi
              > ciel prezesapana, osobnik do tej pory wpatrzony weń jak w jaki obrazek i bezkry
              > tycznie łykający każde jego słowo.
              >
              > Czyżby jakiś przełom; albo może nie zapłacili....
              To jest wierszyk kolegi m.marle.Tfurcza produkcja.
      • weteran-czasu Z Giertychem to stare i niemodne 30.01.19, 00:42
        Giertych ma taki zasób wiedzy o Kaczyńskim i spółce, że mu taśmy są niepotrzebne.
    • piq że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 22:11
      ...to tylko Pan Prezes może. Normalny czlowiek nie, nawet jeśli kupuje kawalerkę albo buduje mały domek. Przy nieruchomościach komercyjnych musi być minimum (MINIMUM) 30% wkładu własnego, a tu prywatny bank Pana Prezesa, o pardą, giełdowy bardzo duży bank z udziałem skarbu państwa deklaruje się, że sfinansuje inwestycję w 100%. Powtórzę: W STU PROCENTACH. I jeszcze wytłuszczę: W STU PROCENTACH. Na kwotę 1,3 mld zł. Nikt w Polsce nie mółby i nie może dostać takich warunków.

www.rp.pl/Biznes/301299907-Pekao-nie-udzwignie-finansowania-wiez-Kaczynskiego.html&cid=44&template=restricted

A zatem wygłupiłeś się chyba.
      • awariant Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 22:23
        > a tu ... bardzo duży bank z udziałem skarbu państwa deklaruje się, że sfinansuje inwestycję w 100%.

Zawszeć można pokazać straty banku jako przychody przyszłych okresów.
        A zarządowi banku taka pożyczka zapewne zwróciłaby się z nawiązką.
        • buldog2 Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 22:39
          Niewykluczone też, że JAR zapatrzył się na księgowość swoich szefów. Jakiś czas temu dość głośny był przypadek księgowania wydatków po stronie przychodów, albo inwestycji. Kwoty były pokaźne, bo chodziło o przemysł naftowy, a ropa już podrożała. I tak sobie księgowali. Ludzie marudzili, ale wszystko okazało się w porządku.
          • awariant Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 23:02
            > Niewykluczone też, że JAR zapatrzył się na księgowość swoich szefów.

Niewykluczone, że wrócił do pomysłu z czasów spółki "Telegraf" i "uwłaszczenia nomenklatury".
            Będzie wynajmował lokale dla "uczciwych przedsiębiorców", a "nieuczciwymi" zajmie się CBA.
            • buldog2 Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 23:14
              To też metody zaimportowane od przełożonych, Art B chyba nie miało bezpośredniej analogii, ale Telegraf mnóstwo.
              • buldog2 Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 23:18
                Zaraz wystawia świadectwo moralności tym wszystkim, którzy wpłacili. ("Oni kupili akcje zgodnie z prawem" - jakoś tak to szło w rozmowie z Teresą Torańską).
        • taniarada Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 22:39
          awariant napisał:

> > a tu ... bardzo duży bank z udziałem skarbu państwa deklaruje się, że sfi
          > nansuje inwestycję w 100%.
          >
          > Zawszeć można pokazać straty banku jako przychody przyszłych okresów.
          > A zarządowi banku taka pożyczka zapewne zwróciłaby się z nawiązką.
          Janusz Palikot po opuszczeniu Platformy Obywatelskiej zaczął ujawniać mechanizm działania tej partii, który polegał na umieszczaniu swoich ludzi gdzie tylko się da. Oceniał, że 90% posłów PO znalazło się w parlamencie dla pieniędzy. Liderzy stworzyli osobny mechanizm zdobywania pieniędzy, który polegał na tym, że człowiek PO zostawał szefem miejskiej spółki, ale musiał wypłacić premię do kieszeni kilku ludzi z partii, którzy odsyłali jeszcze z tego procent na kampanię wyborczą i samych posłów.Na sto% kłamał ?
          • yoma Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 23:51
            O - kto przyszedł na zastępstwo za taniuszkę?

Fakt, że taniuszka orała dzisiaj chyba 18 godzin.
            • erte2 Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 30.01.19, 00:00
              yoma napisała:

O - kto przyszedł na zastępstwo za taniuszkę?

Też nie wiem; bo to i zdania złożone, i ortografia w porządku, i nawet interpunkcja raczej bez zarzutu.....
              • yoma Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 30.01.19, 00:45
                No chyba że taniysza ukradła skądś i zapomniała przerobić zgodnie ze swoją niepowtarzalną interpunkcją.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 30.01.19, 06:14
                Przecież ta ściera tradycyjnie ukradła tekst bez zaznaczania.
      • taniarada Re: że można dostać 100% finansowania z banku?... 29.01.19, 22:33
        piq napisał:

> ...to tylko Pan Prezes może. Normalny czlowiek nie, nawet jeśli kupuje kawalerk
        > ę albo buduje mały domek. Przy nieruchomościach komercyjnych musi być minimum (
        > A zatem wygłupiłeś się chyba.
        Trza się było szkolić na polityka..Założyć własną partię.Nie taką jak Petru i korzystać.Jak porównać chałupy wszystkich ważnych polityków z góry i ich bogactwo.To Jarosław na końcu tabeli.Być może złoto ma zakopane w ziemi .Cholera go wie .Naczelny prykiaz GW .Ostro napylać .I sam naczelnik NKWD się zjawił.Pamiętasz to? Niewiadomo Kiedy Wróci do Domu.A Kaczyński często nie wraca.Siema .
        • piq jestem za uczciwy, by być politykiem w demokracji, 29.01.19, 22:44
          ...widzisz, każdy wydaje pieniądze na to, co mu jest potrzebne. Kupują sobie domy i fury, nawet żony. Jarosław tego nie potrzebuje, bo jest fleją i abnegatem, a poza tym nie ma żony (jedna była żona Piotr Polaszczyk ma zarzuty za Wołomin) ani dzieci (brata Marta jest ustawiona do końca życia i ma wszystko poza cnotliwym katolickim życiem). Zatem nie buduje domów ani nie kupuje luksusowych czy choćby porządnych rzeczy.

On wydaje kasę na dzierżenie i poszerzanie władzy. Tylko to mu jest potrzebne. I jeszcze przejście do historii jako "zbawca ojczyzny". Przy tym zaklada, że jest wieczny.

Zastanawiam się, co będzie, gdy Pan Bóg zabierze go do... gdzieś tam lub choćby zabierze mu władzę w czymś (w kraju albo w nogach). Nagła ruina i spektakularny rozpad tego, co mial i stworzył, nie będzie miał równych sobie.
          • snajper55 Re: jestem za uczciwy, by być politykiem w demokr 29.01.19, 22:55
            piq napisał:

> ...widzisz, każdy wydaje pieniądze na to, co mu jest potrzebne. Kupują sobie do
            > my i fury, nawet żony. Jarosław tego nie potrzebuje, bo jest fleją i abnegatem,
            > a poza tym nie ma żony (jedna była żona Piotr Polaszczyk ma zarzuty za Wołomin
            > ) ani dzieci (brata Marta jest ustawiona do końca życia i ma wszystko poza cnot
            > liwym katolickim życiem). Zatem nie buduje domów ani nie kupuje luksusowych czy
            > choćby porządnych rzeczy.
            >
            > On wydaje kasę na dzierżenie i poszerzanie władzy. Tylko to mu jest potrzebne.
            > I jeszcze przejście do historii jako "zbawca ojczyzny". Przy tym zaklada, że je
            > st wieczny.
            >
            > Zastanawiam się, co będzie, gdy Pan Bóg zabierze go do... gdzieś tam lub choćby
            > zabierze mu władzę w czymś (w kraju albo w nogach). Nagła ruina i spektakularn
            > y rozpad tego, co mial i stworzył, nie będzie miał równych sobie.

Kto spada z wysoka długo leci i ma bolesne lądowanie.

S.
    • awariant Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:17
      Faktycznie, rozmówcy nie lecieli ku...mi. Może dlatego, że przy kobiecie,
      a może dlatego, że nie mieli do siebie zaufania i każdy nagrywał.
      • klodawa1952 Re: PanPrezes pokazał że można 30.01.19, 08:02
        awariant napisał:

> Faktycznie, rozmówcy nie lecieli ku...mi. Może dlatego, że przy kobiecie,
        > a może dlatego, że nie mieli do siebie zaufania i każdy nagrywał.
        Na 100 procent !
        • eiran Re: PanPrezes pokazał że można 30.01.19, 08:10
          Dlaczego nie 200%?
          Ludzikow naprawdę wierzy w to, że Kaczyński nagrywał?
    • buldog2 Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:19
      W końcu się na złodziejstwie i aferach przejedzie.
    • yoma Re: PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 22:30
      qqazz napisał:

> nie pierwszy i nie ostatni raz.
      >

Pan prezes pokazał, że on cię nie może :)
    • boblebowsky To zupełnie jak ty 29.01.19, 22:31
      Też sowim postem pokazałeś , że można.

qqazz napisał:

> nie pierwszy i nie ostatni raz.
      >
      >
      > pozdrawiam
      • qqazz A co w moich postach jest takiego sowiego? 30.01.19, 21:12

pozdrawiam
    • ave.duce PanPrezes pokazał że można 29.01.19, 23:04
      wykonać SKOK na bank.
      • piq też ci to przypomniało SKOKi?... 30.01.19, 03:01
        ...różnica jest tylko w rąbnięciu z ludzkich pieniędzy dużej sumy za jednym razem, a nie równie dużej sumy na słupy po kawałeczku.
        • taniarada Re: też ci to przypomniało SKOKi?... 30.01.19, 10:13
          piq napisał:

> ...różnica jest tylko w rąbnięciu z ludzkich pieniędzy dużej sumy za jednym raz
          > em, a nie równie dużej sumy na słupy po kawałeczku.
          Ja nie mogę 3 z minutami ,a ty zapracowany w pocie czoła.Schetyna może być z ciebie dumny?
    • taniarada Jacek Dubois 30.01.19, 06:48
      Lepsza Polska socjalistyczna.I bęc .
    • eiran traktowanie z powagą qazia.... 30.01.19, 07:13
      ... to nieporozumienie.
      qazio, po odwołaniu szydła, założył wątek w którym przepowiadał światową karierę Żelaznej Damy z Brzeszcz. Za bezmyślnym kolportowaniem fejkniusów Korwin-Mikkego i Michalkiewicza, co qazio robi regularnie, kryje się cielęcy zachwyt PiS-em i jego gwiazdami.
      • mazala1 traktowanie z powagą eirana jest natomiast 30.01.19, 08:42
        obowiązkiem każdego forumowicza, który neoliberalne poglądy przyjął bezrefleksyjnie, podobnie jak bezrefleksyjnie stał się ateistą.
        • eiran kopia maila 30.01.19, 08:54
          forum.abuse@gazeta.pl

Proszę o zwrócenie uwagi na wpisy poniższego uczestnika dyskusji na forum kraj w domenie gazeta.pl
          Znam dane personalne tego człowieka i w każdej chwili jestem gotów je udostępnić. Akurat w konkretnym wpisie można mu jedynie zarzucić to, ze zamiast zająć się tematem wątku, zajmuje się mną, próbując mnie łączyć z byłym pracownikiem Gazety Wyborczej Lesławem Maleszką. Mógłbym to potraktować jako zwykłe dziwactwo, ale ze względu na to, że w ramach swojej "działalności" na forum dopuszcza się naruszeń dóbr osobistych innych osób, proszę o zwrócenie nań uwagi. Jeśli to nie nastąpi, zajmę się tym sam, a mogę to zrobić, ponieważ ów "uczestnik dyskusji" ujawnił w przeszłości swoje dane kontaktowe na tutejszym forum.

traktowanie z powagą eirana jest natomiast
          mazala1 30.01.19, 08:42
          obowiązkiem każdego forumowicza, który neoliberalne poglądy przyjął bezrefleksyjnie, podobnie jak bezrefleksyjnie stał się ateistą.
          • taniarada Re: kopia maila 30.01.19, 10:21
            Ciebie nie można obrażać.Za to ty zachwytem atakujesz wszystkich co mają odmienne zdanie na ten temat.I to od rana do wieczora.Każdego z osobna próbujesz ośmieszać i zdyskredytować.Taka twoja rola na tym forum.Ludzie to widzą.Amen i nie miałem przyjemności.
          • mazala1 Re: kopia maila 30.01.19, 10:31
            Lata płyną a eiran - Maleszka dalej jest gotów udostępniać władzom informacje o inaczej myślących..
      • qqazz Oj Kefirku, latka lecą 30.01.19, 21:11
        pora udać się do ortopedy, póki nie jest za późno.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka