Dodaj do ulubionych

PiSlam chce kasy dla Rydzyka.

09.02.19, 08:05
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24442988,pracownicy-biur-politykow-pis-pomoga-z-pit-em-w-zamian-za-1.html#s=BoxOpImg1 //
Obserwuj wątek
    • wolves-land Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 18:22
      "Dziennikarze WP.pl odbyli kilka rozmów z pracownikami biur poselskich polityków PiS. Podpytywali o możliwość darmowego wypełnienia PIT-u. W każdym lokalu mieli usłyszeć, że w zamian w rubrykę gdzie wpisuje się nazwę organizacji, której przekazuje się 1 proc. podatku, zostanie wpisana Fundacja Nasza Przyszłość."

Jak to ?
      Przecież rząd się chwalił, że pity w tym roku wypełni za podatników Krajowa Administracja Skarbowa. Ten projekt nie dojedzie ? Jeśli dojedzie to po co komu potrzebna pomoc biur poselskich ? 15 lutego będą gotowe e-pity czy nie ?
      Ponadto (to już wprawdzie w realiach dzisiejszej Polski nieistotny szczegół) na biura poselskie idą pieniądze z budżetu, więc dlaczego pomagają zbierać pieniądze dla konkretnej fundacji ?
      • lech1966 Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 18:51
        A Tusk chce kasy dla UE. Dasz im?
        • wolves-land Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 19:23
          Wiemy ile tej kasy trzeba dać do UE i co z tego będziemy mieli. A jaka jest korzyść z pieniędzy transferowanych do fundacji Rydzyka ? (chodzi o korzyść dla kraju, a nie dla grupy trzymającej władzę).
          • lech1966 Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 20:40
            wolves-land napisał:

> Wiemy ile tej kasy trzeba dać do UE i co z tego będziemy mieli. A jaka jest kor
            > zyść z pieniędzy transferowanych do fundacji Rydzyka ? (chodzi o korzyść dla kr
            > aju, a nie dla grupy trzymającej władzę).

A gdzie masz gwarancję że dostaniemy z UE tyle ile nam obiecano? Tusk i reszta towarzystwa tylko czeka na EUwybory i jak wygra jeloperia to możesz być pewny że Tusk zabierze jeszcze więcej niż będzie chcieć zabrac A. Merkel i E. Macron. Wiesz co się dzieje we Francji???? Skąd wezmą pieniądze na " ugaszenie pożaru żółtych kamizelek"??? Wcale się nie dziwię Francuzom że wyszli na ulice. Oni dziś obalają własny francuski PRL.Sprzeciwili się jelopom którzy tak jak kacyli PZPR twierdzą że rząd się sam wyżywi. Zapewne nie wiesz o czym mówię więc nie zabieraj głosu w tematach które znasz tylko z neta g,.............u.

Ps. Rydzyk zawsze obiecuję to samo. Zbawienie wieczne. :-)))))
            • xystos Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 21:18
              i dostanie,na kampanie wyborcza.
              • taniarada Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 21:23
                xystos napisał:

> i dostanie,na kampanie wyborcza.
                >
                I teraz wiesz dlaczego PIS wygrywa i nic go nie rusza.Nawet rewelki GW.I to jest hosanna.
              • lech1966 Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 21:25
                xystos napisał:

> i dostanie,na kampanie wyborcza.

Q,. a ja się też z tym nie zgadzam, ale robicie wszystko żeby dostał. To niestety WASZA wina.
            • wolves-land Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 10.02.19, 00:02
              Póki co jeździsz po drogach dofinansowanych przez UE, zajadasz produkty rolne dopłacone przez UE, a jak wyskoczysz do Czech czy Niemiec (bez wizy i paszportu) to płacisz za telefon i smsa do kraju tyle co w Polsce, bo UE wywalczyła, żeby Twój operator nie zdarł z Ciebie zbójeckiej stawki za roaming.
              Z UE Polska ma umowy, za którymi głosowałem w referendum i nie przypominam sobie, żeby nasze państwo było związane jakimiś umowami z imperium o. Rydzyka.
              Na tym zakończę, bo nie mam chęci w ten sobotni wieczór dalej tonąć w oparach absurdu made by Lesio1966.
              • lech1966 Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 10.02.19, 00:28
                wolves-land napisał:

> Póki co jeździsz po drogach dofinansowanych przez UE, zajadasz produkty rolne d
                > opłacone przez UE, a jak wyskoczysz do Czech czy Niemiec (bez wizy i paszportu)
                > to płacisz za telefon i smsa do kraju tyle co w Polsce, bo UE wywalczyła, żeby
                > Twój operator nie zdarł z Ciebie zbójeckiej stawki za roaming.
                > Z UE Polska ma umowy, za którymi głosowałem w referendum i nie przypominam sobi
                > e, żeby nasze państwo było związane jakimiś umowami z imperium o. Rydzyka.
                > Na tym zakończę, bo nie mam chęci w ten sobotni wieczór dalej tonąć w oparach a
                > bsurdu made by Lesio1966.

Tylko nie mów że to zasługa Tuska. Bo jutro wychodzę z UE. Ja ma gdzieś jego zasługi dla kancelez Merkel. Mnie interesuje moje podwórko
    • taniarada Re: PiSlam chce kasy dla Rydzyka. 09.02.19, 21:25
      Sorry lumpior .Do wklejonego linku napisz dwa słowa.Będzie fajowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka