Dodaj do ulubionych

Jaśniepan Kaczyński

13.02.19, 07:09
Przed salą rozpraw w sądzie obywatel chciał zapytać Jaśniepana Kaczyńskiego o sprawy z przeszłości i zwrócił się do niego: "Panie Jarku, jak to było z .........."
Jaśniepan Kaczyński obruszył się i rzekł: "Panem Jarkiem to ja byłem 30 lat temu. Policja nie słyszy tego. Dlaczego policja nie reaguje?"

PS.
Cóż, jak się ma Srebrną, nieograniczone wpływy, wszystko na zawołanie i ochronę za miliony ( nie wspomną o kocie), to się jest Jaśniepanem, a nie Jarkiem z brudnym obuwiem. Motłoch musi to przyjąć do wiadomości albo niepokornymi przedstawicielami gorszego sortu zajmą się odpowiednie służby.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 08:41
      Bo on jest komunistą i nie lubi, jak się do niego zwracają per "pan". Starsi na tym forum mogą pamiętać słynny dialog Ochaba z dziennikarzem przy okazji Wyścigu Pokoju, młodsi mogą sobie wyguglać, na pewno coś na ten temat znajdą. Od tamtego wydarzenia nie puszczano już w TVP wywiadów na żywo.
      • nazimno Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 08:51
        Cale to forum to wysypisko reliktow mentalnych
        wykreowanych wlasnie przez komune.
        Post h4 jest tego swiadectwem.
        • alistair_p Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 09:07
          Sprawdzi sobie w necie kto to taki ten Ochab.
          • horpyna4 Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:14
            Jest oczywiście różnica co do ważności towarzyszy. Ochab był wtedy przewodniczącym Rady Państwa, czyli marionetką równorzędną marionetce Dudzie (Rada Państwa to było coś w rodzaju kolegialnego prezydenta). Kaczyński jako szef partii trzymającej władzę jest odpowiednikiem Gomułki z tamtych czasów.
            • eiran Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:31
              Ja nie pamiętałem tego wydarzenia, ale sprawdziłem i twoje informacje są nie do końca ścisłe.
              W momencie udzielania wywiadu red. Tuszyńskiemu (swoją drogą, dość obrzydliwy człowiek) Edward Ochab był I sekretarzem KC PZPR. Wywiad miał miejsce w trakcie Wyścigu Pokoju 1956, czyli w maju, a Ochab był I sekretarzem od marca do października.

Tuszyński: Chciałbym zapytać pana, widuję pana często na tego typu imprezach, wśród sportowców, jakie jest pana zdanie na temat tak wielkiej imprezy, jaką jest wyścig „Trybuny Ludu”, „Neues Deutschland” i „Rudeho Prava”?

Ochab: Może najpierw formalna uwaga. Ja jestem komunistą, nie lubię, jak do mnie mówią „pan”, zwłaszcza jeśli przedstawiciele naszej socjalistycznej instytucji tak się do mnie zwracają. No ale niezależnie od tego, mogę powiedzieć wszystkim radiosłuchaczom, że Wyścig Pokoju, moim zdaniem, ma duże znaczenie…

Tuszyński: Towarzyszu przewodniczący, czy czas pozwala wam na śledzenie wyników wyścigu, przebiegu całej imprezy?

Ochab: Mój Boże, w sposób taki bardzo dokładny to nie mogę śledzić, ale staram się w każdym razie codziennie dowiadywać, jaki jest wynik i wydaje mi się, że w podobnym rytmie bije moje serce jak serce milionów kibiców polskich.

Swoja drogą - owo "Mój Boże" w ustach partyjnego przywódcy, to też niezłe przejęzyczenie.
              • pies_na_czarnych Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:51
                > Ochab: Mój Boże

Dzisiaj na 100% zajmowalby wysokie stanowisko w PiS-ie.
                • man_sapiens Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 13:43
                  > Dzisiaj na 100% zajmowalby wysokie stanowisko w PiS-ie.

A tow. Jarosław K. byłby zaskoczony, że tak zdolny i pracowity kolega Ochab był kiedyś w PZPR.
              • nazimno Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 11:02
                Noooo, meieranek wykonal retrospektywny research - mission impossible.
                Biedni komunisci cierpieli, ale niesli czerwony sztandar ku chwale i dla potomnosci. Wielcy ludzie, meieranek, nieprawdaz? Lza wam sie w oku nie kreci na wspomnienie prawdziwych towarzyszy?

A po cichu wzywali Pana Boga,... bo nigdy nie wiadomo...

• eiran Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 12:16
                  A bobanowi, jak zwykle, ogromne dłonie nie pozwoliły wpisać czegokolwiek w temacie wątku, na jego zaawansowanym technologicznie sprzęcie mobilnym.
              • j-k otusz nie - JaśniePanie 13.02.19, 12:15
                eiran napisał:
                Swoja drogą - owo "Mój Boże" w ustach partyjnego przywódcy, to też niezłe przejęzyczenie.

otusz nie.
                Ochab uchodzil za umiarkowanego przywodce
                (jak na tamte czasy)
                i nic mu zarzucic nie mozna.

PS: zdanie (nie poviem - czyje) na temat "Polskich komunistow"
                - polscy komunisci - sa jak rzodkiewki.
                z zewnatrz Czerwoni - ale w srodku Biali
            • alistair_p Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:32
              Był I Sekretarzem.
    • lumpior Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 09:14
      A mógł krótko: spieprzaj dziadu.
    • yoma Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:11
      Odpowiednia służba coś nie rwała się do zajmowania się :) Zakłady psychiatryczne pełne są Napoleonów i innych hrabiów.
      • horpyna4 Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:16
        W psychuszce to i Pan Bóg się trafia, poczekamy...
    • pies_na_czarnych Re: Jaśniepan Kaczyński 13.02.19, 10:52
      Tak przy okazji. Panowie to w 39 do Londynu wyjechali:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka