Dodaj do ulubionych

Ludzie!Co wy robicie,to chore.

17.02.19, 19:21
Oglądałem dzisiaj skoki w Willingen i patrzyłem na polskich kibiców,nie żebym miał coś do ich zachowania,było wszystko OK.Widziałem też flagi które mieli ze sobą,koszmar.Mazanie na narodowej fladze mnie zwyczajnie wkurza.Czy każde miasteczko musi się na fladze uwiecznić?Flag z napisem Kraków,Wrocław,Łódż czy Gdańsk nie widziałem.Widocznie to działa poniżej jakiejś liczby mieszkańców,im mniejsza wioska tym większy napis.Okropność.
Obserwuj wątek
    • eiran Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 19:36
      Kilka lat temu, zatrzymałem się na nocleg blisko Harrachova, gdzie akurat były rozgrywane mistrzostwa świata w lotach narciarskich. Wcześniej myślałem, że kibice wożą te flagi ze sobą - okazało się, że są one sprzedawane i malowane na zamówienie na miejscu na jednym ze stoisk pod gołym niebem. Czesi to robili. Ciekawe, swoją drogą, czy tak samo jest np. w płn. Finlandii czy Japonii.
      • alistair_p Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 19:41
        Widziałeś niemiecką flagę z napisem np.Mannheim?
        • eiran Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 19:50
          A co to ma do rzeczy? Opowiadam, że ten osobliwy obyczaj polskich kibiców, który zaczął się chyba od wizyt JP2, jest okazją do robienia biznesu np. przez Czechów i zastanawiam się, czy w innych krajach, gdzie nie byłem na zawodach tego typu, też są stoiska malujące polskie flagi. Ale uprzejmie odpowiadając na twoje pytanie - nie. nie widziałem niemieckiej flagi z napisem Mannheim.
          • alistair_p Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 19:53
            Odwieczny problem.Co było pierwsze,jajko czy kura :-)
      • m.c.hrabia Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 19:42
        Finowie iJapończycy nie są patriotami
    • taniarada Pilne 17.02.19, 19:45
      ostatniej chwili: W związku z tragiczną sytuacją, redakcja GW wezwała na Czerską księdza w trybie pilnym!
      • alistair_p Re: Pilne 17.02.19, 19:57
        Ma tam zostawić te 50 000 zł od Zawistnego Kurdupla jako datek od Srebrnej?
        • taniarada Re: Pilne 18.02.19, 06:01
          alistair_p napisał:

> Ma tam zostawić te 50 000 zł od Zawistnego Kurdupla jako datek od Srebrnej?
          >
          Czyżby się temacik hejterków wyczerpał ?Teraz flagi atakujesz..
          • alistair_p Re: Pilne 18.02.19, 08:42
            ??????
    • qqazz Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 20:55
      No i co z tego? Tobie się nie podoba innym się podoba.

pozdrawiam
      • buldog2 Tak. Tak. To prawda. 17.02.19, 21:04
        Jest bardzo wiele cech właściwych tej "odmiennej formacji kulturowej".
        • j-k To nieprawda. 17.02.19, 21:09
          buldog2 napisał:
          najpierw będą Polską władali komuniści, a później szubrawcy i świnie -

a potem liberalowie.
          ale moze po roku 2023.
      • alistair_p Re: Ludzie!Co wy robicie,to chore. 17.02.19, 21:19
        Czy domalowanie rogów i wąsów na portrecie (przepraszam)Jarosława Dewelopera Krętacza Kaczyńskiego będzie właściwe?
        P.S.Wielu się spodoba :-)
      • piq barwy i symbole narodowe albo się szanuje,... 17.02.19, 21:20
        ...albo nie, nie ma stadiów pośrednich. Mazanie po barwach narodowych jest hańbą nie do pomyślenia w innych państwach. Niektóre państwa tak szanują barwy narodowe, że nie używa się ich na strojach sportowych, stąd Włosi mają azzurrich (niebieskich), Australijczycy kolory złoty i zielony, a Nowozelandczycy czarny.

No ale poniewieranie symbolami narodowymi nie dziwi w państwie, w którym każdy protest roszczeniowy o wkładkę mięsną do zupy regeneracyjnej, 7 groszy na kilu żywca czy podwyżkę zawsze oznacza oflagowanie albo noszenie opasek a la powstaniec. Wszak wielkość kiełbasy w talerzu zupy na budowie gminnego przedszkola to sprawa narodowa.

Dziwi natomiast to, że ty piszesz taki tekst.
    • piq ochrona barw narodowych dziala u nas równie dobrze 17.02.19, 21:04
      ...co Ustawa o języku polskim. Nazywamy to państwem teoretycznym.
    • j-k chore - ale dobre. 17.02.19, 21:06
      i dlatego na flagach PL dalej bedziesz widzial:

Wloszczowa, oraz Opoczno (podaje te miasteczka - gdyz czasami zdarza mi sie jezdzic CMK...)
    • eiran Ale kiedy swego czasu... 17.02.19, 21:34
      .... Austriak Heinz Kuttin wypuszczał skoczków polskiej kadry (w tym Małysza) machając polską flagą z dodanym logo firmy MaxData, to oburzenie polskich patriotycznych kibiców było tak wielkie, że biedak musiał publicznie przepraszać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka