Dodaj do ulubionych

SKANDAL "Na żywo" Piotra Kraśko

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 20:09
W piątek około godziny 22.00 na programie pierwszym telewizji miała miejsce
emisja programu Piotra Kraśko pt. "Na żywo" z udziałem właścicieli i lokatorów
kamienic czynszowych. Program był wielkim skandalem! Czy ktoś to widział?
Forumowicze!!! Chyba nikt z Was się tego nie spodziewał po młodym i
inteligentnym dziannikarzu, który przedstawił kamieniczników jako
pokrzywdzonych przez los, a lokatorów jako pasożytów żerujących na ich
portfelach. Program zafałszował panującą rzeczywistość, a grupa właścicieli
zgromadzonych przed kamerami miała o wiele silniejszą reprezentację niż
niewielka grupka lokatorów, broniących swoich praw. To tak, jakby właścicieli w
Polsce było więcej niż lokatorów! Według Pana Kraśko to lokatorzy, których w
Polsce jest więcej, powinni podporządkować się właścicielom, których jest
mniej. Lokatorzy powinni za wszelką cenę uiszczać astronomiczne opłaty za wodę,
prąd i ciepło, podczas gdy państwo nie daje pracy, która im się należy.
Najlepiej jakby lokatorzy jeszcze remontowali swoje mieszkania kamienicznikom,
którzy uzurpują sobie prawa nazywane przez nich prawami właścicielskimi.
Burżuje ci zapomnieli, że państwo nadało biednym lokatorom tytuły
administracyjne do mieszkań nie po to, żeby oni mieli prawo wyrzucić ich na
bruk i dalej bogacić się według własnych upodobań. Na szczęście przedstawiciel
rządu, wiceprezes Urzędu Mieszkalnictwa Pan Szczepański wyraźnie odpowiedział
kamienicznikom na pytanie, kto ma płacić za media.
WY KAMIENICZNICY PŁAĆCIE SOBIE ZA MEDIA, jak tak bardzo chcecie odzyskiwać
swoje kamienice. Prawda jest taka, że mieszkania są własnością tych, którzy tam
mieszkają dostatecznie długo. A tych kamieniczników, którzy odcinają lokatorom
dopływ prądu, wody czy ogrzewanie, prokuratura powinna kazać aresztować, a
kamienice im wywłaszczyć! To gwarantuje ład i porządek w demokratycznym
państwie prawa.
Po obejrzeniu tego tendencyjnego programu wcale się nie dziwię, że rząd polski
zamierza zwiększyć kontrolę nad środkami masowego przekazu, którym bryluje
telewizja polska. Jest jasne, że zanim taki program znajdzie miejsce na
antenie, powinien zostać poddany ocenie pod kątem społecznej szkodliwości.
Jedynym pozytywnym akcentem była pointa, wyrażona przez Pana Kraśko, że każdy
Polak musi mieć zapewnione prawo do dachu nad głową. Prawo to powinno być
bezwzględnie respektowane niezależnie od tego, czy kogoś stać czy nie stać na
własne mieszkanie !!! Ustawę, która ma dać tę gwarancję nazwano BUBLEM.
BUBLEM jest program, który obejrzałem.

Obserwuj wątek
    • Gość: XY Do kamienia IP: *.ipt.aol.com 21.04.02, 20:48
      Ty chyba przeginasz pale. Dlaczego chcesz, zeby wlasciciel placil za wode,
      ktora uzywaja lokatorzy. Dlaczego chcesz, zeby wlasciciel remontowal mieszkania
      lokatorom. Nie rozumiem zupelnie twoich pretensji. Na calym swiecie jest tak,
      ze swiatlo i wode oraz remonty swoich mieszkan placa lokatorzy. Wlasciciel robi
      remont po opuszczeniu mieszkania przez lokatora w celu podwyzszenia jego
      standardu. Podwyzsza oczywiscie rowniez czynsz, ktory zaplaci nowy lokator. Nie
      wiem jakimi ty kategoriami myslisz. Pegeerowskie czworaki skonczyly sie razem z
      komunizmem.Mieszkalem w Polsce przez lata w czynszowym, panstwowym mieszkaniu.
      Wszelkie remonty wewnatrz (zmiana urzadzen sanitarnych, systemu ogrzewania,
      malowanie tapetowanie) robilem na wlasny koszt. Nikt tez nie placil za mnie za
      wode, swiatlo i ogrzewanie.
      Czlowieku, na jakim ty swiecie zyjesz ?
    • Gość: Qiunk Re: SKANDAL IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.04.02, 20:56
      Stary i ty jeszcze mowisz - "trzeba przestrzegac prawa" - chyba mowisz o prawie
      wlasnosci. Poczytaj sobie podrecznik do Prwa Cywilnego to moze dowiesz sie co
      to jest wlasnosc...
      Czy to jest wina "kamienczykow", ze lokatorzy nie maja pracy i pieniedzy, by
      placic za czynsz? To niech sie przeniosa do lokalow o nizysz standarcie - gdzie
      indziej.
    • Gość: kanadol Re: SKANDAL IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 20:59
      Masz słuszną rację! Państwo jest odpowiedzialne za
      wszystkich od dnia narodzin do usranej śmierci. Nawet za
      kamień.
    • Gość: Ed Re: SKANDAL IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 21:11
      Walczysz, przeprowadzasz sondaż czy zbierasz materiały do następnego artykułu w
      ND? Takie pytanie się w związku z zamieszczeniem tego wątku na wszystkich
      gazetowych "forum'ach".
      • radca Re: KOMUNISTYCZNE BEZPRAWIE 21.04.02, 21:21
        gosc portalu kamien z katowic napisal minnymi - cytuje ;

"Forumowicze!!! Chyba nikt z Was się tego nie spodziewał po młodym i
        inteligentnym dziannikarzu, który przedstawił kamieniczników jako
        pokrzywdzonych przez los, a lokatorów jako pasożytów żerujących na ich
        portfelach. "

Moja opinia jest taka :
        Otoz gosciu portalu kamien okreslasz juz na samym poczatku SUBIEKTYWNIE.
        Otoz Ci -jak Ich nazywasz "kamienicznicy " -to sa PRAWOWICI WLASCICIELE.
        Tym ludziom WLADZE KOMUNISTYCZNE - wielokrotnie skladajace sie z PRYMITYWU i
        MOTLOCHU odebraly BEZPRAWNIE Ich MIENIE .Pozbawily ich tego co posiadali.
        Wygnali tych ludzi "jak psow " ( przyslowiowych) na bruk. Dano niekiedy tylko
        kilka minut czasu na spakowanie sie i opuszczenie domostw.Wielu z Nich zostalo
        wywiezionych i deportowanych.Tego dokonywali juz hitlerowcy,a nastepnie dziela
        dokonczyli KOMUNISCI.

Tak, wlasciciele nieruchomosci -ktorym BEZPRAWNIE ZABRANO ICH MIENIE,
        sa LUDZMI POKRZYWDZONYMI.

radca
        • Gość: Kamień Re: KOMUNISTYCZNE BEZPRAWIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:20
          --------------------------------------------------------------------------------
          Radzisz radco, żeby wywalać ciężarne Polki na bruk, chorych emerytów i
          rencistów, bezrobotnych, którym dzisiejsze państwo pracę zabrało ... Jeszcze ci
          za mało mercedesów i BMW po ulicach jeździ? Co jeszcze poradzisz narodowi radco?

• Gość: snajper Re: KOMUNISTYCZNE BEZPRAWIE IP: *.acn.waw.pl 21.04.02, 23:38
            Gość portalu: Kamień napisał(a):

> Radzisz radco, żeby wywalać ciężarne Polki na bruk, chorych emerytów i
            > rencistów, bezrobotnych, którym dzisiejsze państwo pracę zabrało ... Jeszcze ci
            > za mało mercedesów i BMW po ulicach jeździ? Co jeszcze poradzisz narodowi radco
            > ?

Na bruk należy wywalać tych, co czynszu nie płacą. Mogą to być ciężarne Polki,
            chorzy Żydzi lub bezrobotni Ukraińcy. Mieszkanie kosztuje, kto nie ma na nie
            pieniędzy - nie mieszka. Jedzenie kosztuje, kto nie ma na nie pieniędzy - ten nie
            je. Czy ty, gdy nie masz forsy, idziesz do restauracji, zjadasz obiad, a gdy
            dochodzi do płacenia rachunku - spokojnie wychodzissz, rzucając przez ramię: Nie
            mam dziś pieniędzy. Nie zapłacę.
          • Gość: Ed Re: KOMUNISTYCZNE BEZPRAWIE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 03:26

> -------------------------------------------------------------------------------
            > -
            > Radzisz radco, żeby wywalać ciężarne Polki na bruk, chorych emerytów i
            > rencistów, bezrobotnych, którym dzisiejsze państwo pracę zabrało... Jeszcze ci
            > za mało mercedesów i BMW po ulicach jeździ? Co jeszcze poradzisz narodowi radco
            > ?
            >

Złóż parę kamieni na kupę i pobuduj im domy. Swoim płaczem im nie pomożesz.

• Gość: Grog Do Kamienia IP: *.ipt.aol.com 22.04.02, 20:51
            Siejesz demagogie, bratku. zapytaj ile wody wypili ci, ktorzy nie zaplacili za
            czynsz. Zapytaj dlaczego niektore emerytki, mieszkajace w duzych mieszkaniach i
            nie placace za czynsz nie chca przeniesc sie do mniejszych lub wynajac pokoj
            chociazby studentowi. Zapytaj niektorych "bezrobotnyc" dlaczego nie chca podjac
            pracy, a odrzucaja kazda propozycje urzedow zatrudnienia pod byle pozorem.
            Sprobuj znalezc w wiekszym miesie kogos do umycia okien, posprzatania
            mieszkania. Nie ma, mimo, ze taka bieda. Zapytaj co robia za odszkodowania z
            tytulu likwidacji zakladow pracy niektorzy ich pracownicy. Ilu z nich
            wykorzystalo je na otwarcie wlasnego, chociazby malego interesu ?
            Panstwo to nie matka dajaca cycusia do ssania kazdemu kto sie nawinie.
            Kiedys chwalil mi sie jeden "bezrobotny", ze na fusze zarabia 500 zl w ciagu
            kilku godzin, a do urzedu zatrudnienia chodzi, bo musi.
            Nie przesadzaj wiec drogi Kamieniu. te swoje bajki moglbys opowiadac
            cudzoziemcom, ale nie ludziom, ktorzy dobrze znaja polskie uklady.
    • Gość: asia Re: SKANDAL IP: *.dgt.com.pl / 192.168.5.* 22.04.02, 11:44
      jesteś tępy w takim samym stopniu, jak ci lokatorzy nie płacący za wodę, gaz
      itd. Zrozum barania kamienna głowo, że jak cię nie stać na takie luksusy,
      zmieniasz chatę na tańszą, mniejszą, gorzej wyposażoną. Miałeś kiedyś kontakt z
      nauką ekonomii? Kumasz, co to jest towar?
      Porypały ci się czasy, to już nie jest tak, że każdy MUSI MIEĆ WSZYSTKO, BO MU
      SIĘ NALEŻY, niezależnie od tego czy stoi czy leży.
      Wyobraź sobie taką sytuację: dostajesz w spadku po babce kamienicę i są w niej
      lokatorzy, którzy nie płacą za tzw. media. Czy będziesz bulił z własnej
      kieszeni za ich wygody, bo oni są akurat w trudnej sytuacji? Jak długo tak
      pociągniesz?
      Jesteś jednym z tych niedobitych homosovieticus, naprawdę już czas zmienić
      swoje podejście do życia.
      • Gość: Kraken Re: SKANDAL IP: *.ipt.aol.com 22.04.02, 18:59
        Wypowiadajacych sie tu GENERALNIE POPIERDOLILO!!!Racja moim skromnym zdaniem
        jest jak to zwykle bywa-PO SRODKU!!!
        Obroncy kamienicznikow podnosza larum na dziejaca sie im krzywde,na swiete
        prawo wlasnosci i temu podobne...Tymczasem czesto nowy wlasciciel kamienicy nie
        ma z prawowitym(tym przedkomunistycznym)NIC WSPOLNEGO!!!W wielu wypadkach
        kamienice za psie grosze wykupili cwaniacy,ktorym sie wydawalo,ze zbija na tym
        majatek po twz"uwolnieniu cen czynszu"Czy oni tez reprezentuja "nienaruszalne
        prawo wlasnosci" podczas gdy rzeczywisty budowniczy tejze kamienicy dawno
        wylecial kominem w Oswiecimiu,czy innej Treblince????Jak sie ma to
        ichnie "swiete prawo" do nakladow poniesionych przez administracje w ciagu 50
        lat??
        Jak to sie ma do roszczen roznych wydrwigroszy probujacych "odzyskac" swe
        rzekome dobra w Warszawie,ktora dzieki radosnej tworczosci "bohaterskich
        chlopcow z AK" zostala zrownana z ziemia,a obdudowana przez tych niedobrych
        komuchow???Czy nie wydaje sie wam rzecznicy wlascicieli,ze swe pretensje
        powinni kierowac do rzadow Niemiec???
        Jaki byl stopien zrujnowania kraju podczas dzialan wojennych mozna przekonac
        sie z archiwalnych zrodel-czy wobec tego jakis sukinsyn ktory majac "chody"
        kupil kamienice,ktora de facto odbudowalo panstwo,a wiec i owi lokatorzy
        posrednio rowniez ze swych kieszeni ma prawo teraz "doic" tych ludzi??
        Nie wiem czy znany jest forumowiczom przypadek Malgorzaty Niezabitowskiej-
        dla przypomnienia-rzeczniki prasowej Tadeusza Mazowieckiego-otoz zamarzylo sie
        babinie "odzyskanie" rodzinnego gniazda jakim jest dworek oraz park w uroczym
        PGR Galowo tuz obok rownie uroczych Szamotul(do arealu uprawnego nie roscila
        sobie pretensji)otoz Dyrekcja KombinatuPGR wyrazila zgode,pod warunkiem,ze
        roszczaca sobie prawa Niezabitowska zaplaci za wszelkie
        remonty,naprawy,konserwacje jakich dokonal Kombinat a ze swej strony moze sie
        domagac czynszu dzierzawnego budynku za lata wstecz-No i przeszla babsztylowi
        chetka brylowania jako wlascicielka dworku z parkiem!!!Czy na podobnych
        zasadach nie moznaby "rozliczyc" owych rzekomych wlascicieli???

A tak do kanadola-masz racje,wszedzie za prad,gaz,media,telefon itd placi
        lokator,ale tez lokator ma swiete prawo domagania sie od wlasciciela usuniecia
        wszelkich usterek,wykonania niezbednych napraw,malowania mieszkania co dwa
        lata,wymiany przepalonej zarowki itp-lub robi to na swoja reka-ale wartosc
        wykonanych robot i materialow ODLICZA od czynszu!!!
        • Gość: Kamień Re: SKANDAL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 20:39
          Jest proste rozwiązanie problemu, o którym piszesz.
          Odebrać kamienice kamienicznikom !!! I tak od tego nie zbiednieją, najwyżej
          będą zmieniać samochody co dwa lata, a nie co rok. Prokuratura powinna ich
          rozliczyć, odebrać pieniądze które ukradli, potem takiego powinni eksmitować na
          bruk z jego ciężarną żoną i chorą babcią.
          • Gość: Grog Do Kamienia IP: *.ipt.aol.com 22.04.02, 20:56
            A po co k.... bezrobotny i chory robi dzieci ? na kogo znowu debil liczy ? Nie
            ma juz w sklepach prezerwatyw ani srodkow antykoncepcyjnych ? Moze tez uciekac
            zanim wystrzeli! Oj biedny ty, z tymi twoimi zalami.
            • Gość: Kamień Re: Do Kamienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 23:47
              Udzielę ci takiej samej odpowiedzi,jak kolegom internautom z Warszawy.Jesteście
              wszyscy niesprawiedliwi i niegrzeczni. Zupełnie nie rozumiecie
              przemian społeczno - gospodarczych, tego, że własność nie może być wypuszczona
              na wolność jak pies ze smyczy, bo kogoś pogryzie. Musi być kontrola państwa i
              na szczęście obecna władza zdaje sobie z tego sprawę. Tym bardziej władza musi
              mieć kontrolę nad kamienicznikami, od któych zależą losy polskich rodzin. Ich
              prawo włąsności musi być skutecznie ograniczone, aby rodziny mogły godnie żyć i
              wychowywać swoje dzieci. Tymczasem kamienicznicy odcinają prąd, wodę, gaz,
              ciepło.... W Łodzi jest taki jeden, któy poodcinał wszystko. Powinni go
              izolować od społeczeństwa. Taką kamienicą powinno zarządzać państwo dla dobra
              polskich rodzin. Poczytajcie na www.kamienica.pl co to za szaleniec. Na
              szczęście prokuratura przebada go od strony choroby psychicznej i może coć z
              tego będzie.

• Gość: anomen Re: SKANDAL IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 21:08
          mieszasz 2 sprawy:

1 - nieuczciwość w przejmowaniu (bądź zdobywaniu) majątku z
          2 - prawem do własności.

Jesli na coś zarobiłem, dajmy na to na rower, i mam wystarczającą kwotę
          pieniędzy by go kupić i kupuję, to jest mój.
          Mam prawo na nim jeżdzić i pozyczyć go koledze. Mam prawo go dać. Problem w
          tym, kiedy Felek przychodzi i mówi: wiesz co, Stefek który jeżdzi na twoim
          rowerze nie ma roweru, wiec już nie jest twój. Albo: musi na nim jeżdzić, bo go
          potrzebuje.
          Stosując Twoją frazeologię: A GÓWNO mnie obchodzi sytuacja Stefka. Może, kiedy
          ładnie poprosi, to mu pożyczę jeszcze na tydzien. Może. Ale to ja rozdaje
          karty, bo to mój rower.

Tymczasem państwo polskie stawia mnie w sytuacji, kiedy nie mam prawa do trego,
          co moje. To się nazywa kradzież. Zawsze. Jesli ktos zmusza mnie, bo ma więcej
          siły, do oddania mu w rozporządzanie mój majątek, to jest to tłamszenie mojego
          niezbywalnego prawa do rozporządzania tym, co moje.

Jeśli nie mam prawa do rozporządzania tym, co moje, to pomyśl o skutkach. Nie
          mogę być pewien niczego. Nikt mi nie pomoże, kiedy ktoś silnijeszy mi coś
          zabierze.

Żyjemy w złodziejskim kraju, i będzie taki dopóki własnośc nie będzie
          szanowana. A nie będzie szanowana, dopóki prawo własności pozostanie prawem
          wirtualnym, a nie prawem na straży którego prawdziwie stoi państwo polskie.
      • Gość: ZdraJca Re: SKANDAL IP: 168.143.113.* 22.04.02, 20:35
        Gość portalu: asia napisał(a):

> Wyobraź sobie taką sytuację: dostajesz w spadku po
        babce kamienicę i są w niej
        > lokatorzy, którzy nie płacą za tzw. media. Czy
        będziesz bulił z własnej
        > kieszeni za ich wygody, bo oni są akurat w trudnej
        sytuacji? Jak długo tak
        > pociągniesz?

Ciekawe tylko, czy ta babka kupila te kamienice
        za uczciwe pieniadze, a moze za krwawice tamtejszego
        motlochu i pospolstwa ?
        • Gość: Grog Do Zdrajcy IP: *.ipt.aol.com 22.04.02, 21:05
          Nie wiesz skad sie wzieli kamienicznicy w obecnej Polsce ? Oni sami nie kupili
          tych kamienic. Odzyskali je po przodkach. razem z lokatorami, niestety. Na ogol
          nie sa to ludzie zbyt bogaci. Nie maja ani werwy ani pieniedzy do remontowania
          ruder. Nie moga tez pozbyc sie lokatorow, chyba, ze nie placa czynszu.
          Wiekszosc z nich chetnie pozbylaby sie strupa z glowy, dzierzawiac np. budynek
          przyzwoitej firmie, ale przepisy nie pozwalaja na wyrzucenie wszystkich
          lokatorow i nie wszedzie sa chetne firmy. Te odzyskane kamienice sa czesto w
          fatalnym stanie technicznym. Trzeba robic wszystko - dachy, tynki, klatki
          schodowe, wymieniac rury itd, czynsze sa w dodatku zbyt male na oplacenie robot.
          kiedy jeszcze sa lokatorzy, ktorzy ich nie placa, naprawde nie ma co zazdroscic
          tego nabytku.
        • Gość: Kamień Re: SKANDAL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:15
          Niektórzy z Was są ponad wszystko bezduszni. Aż trudno w to uwierzyć
          • radca Re: SKANDAL 26.04.02, 16:54

> Niektórzy z Was są ponad wszystko bezduszni. Aż trudno w to uwierzyć

Kamieniu.... spojrz na siebie i dokonaj analizy.Poznaj swoja bezdusznosc,jesli
            chcesz to mozemy podyskutowac w osobnym watku.Poznajmy kto tak naprawde i na ile -
            jest BEZDUSZNY.

radca

ps. jestem gotow podyskutowac z Toba o tej " BEZDUSZNOSCI " -jak to okreslasz.

• calipso Re: Do ,radcy 26.04.02, 17:02
              Powiedz mi ilu jest rtych pokrzywdzonych a ilu oszustow,ktorzy za wyludzone
              kredyty kupili domy.Gdyby nie ludzie ,ktorzy strajkowali i gineli gowno byscie
              mieli.Teraz ci ludzie sa bez pracy i bez prawa do zasilku ale was to gowno
              obchodzi.Zbudujcie slumsy naookolo Warszawy.Ktos te wasze domy po wojnie
              odbudowal remontowal zaplaciliscie za to?
              • radca Re: Do ,radcy - do CALIPSO 26.04.02, 17:04
                Ja akurat nie mam kamienicy i nigdy jej nie mialem.Twoje zarzuty pod moim
                adresem sa bezpodstawne i chybione.

radca
              • Gość: Kamień Re: Do ,radcy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 16:01
                Trafiłeś w sedno. Oni - kamienicznicy - teraz żerują na pracy całego narodu,
                któy wydźwignął kraj ze zniszczeń wojennych. Kiedyś w narodzie był optymizm, a
                teraz? Z pieśnią na ustach szli do pracy, teraz ich dzieci stoją smutne w
                pośredniakach i proszą o pracę. Do czego doszło? To wina Balcerowicza i jemu
                podobnych. Popatrz, co myślą o tym forumowicze w dziale Gospodarka pt."
                Balcerowicz - bandyta"
                • mn7 Do odpowiadających Kamieniowi 27.04.02, 16:50

> Trafiłeś w sedno. Oni - kamienicznicy - teraz żerują na pracy całego narodu,
                  > któy wydźwignął kraj ze zniszczeń wojennych. Kiedyś w narodzie był optymizm, a
                  > teraz? Z pieśnią na ustach szli do pracy, teraz ich dzieci stoją smutne w
                  > pośredniakach i proszą o pracę. Do czego doszło? To wina Balcerowicza i jemu
                  > podobnych. Popatrz, co myślą o tym forumowicze w dziale Gospodarka pt."
                  > Balcerowicz - bandyta"

Dziwna sprawa z tym Kamieniem. Treść wypowiedzi wskazuje, że z początkiem lat
                  pięćdziesiątych trafił do szpitala psychiatrycznego a ostatnio wyszedł. Musiałby
                  jednak być w dość zaawansowanym wieku a temu zdaje się przeczyć wysoka sprawność
                  posługiwania się komputerem (rozsyłanie powielonych postów na kilkanaście forów).
                  Proponuję jednak ignor.
    • Gość: Nowy O kurczę, a chciałem właśnie kupić kamienicę w ... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 27.04.02, 16:58
      Warszawie. E chyba sobie odpuszczę, chyba pojadę do Las
      Vegas, puszczę te pieniądze na wesoło i nie będę
      narażał swoich dzieci na "ciekawostki" polskiego prawa.
      Już zresztą zaczynam zapominać co znaczy "ŚWIĘTO PRAWO
      WŁASNOŚCI"
      Nowy
    • Gość: okon Kamień Ty chyba z Księżyca spadłeś !!! IP: *.mat.agh.edu.pl 27.04.02, 17:38
      Te dyrdymały jakie pisze Kamień wydają się zwykłym jątrzeniem w celu
      zdenerwowania ludzi myślących.
      Księżycowy Kamień jest na szczęście jest w mniejszości i przyparty do muru
      kamienicy coraz słabiej broni się przed eksmisją. Kamień ty lepiej zapłać
      czynsz, zapłać za wodę i prąd. Pracuj zarabiaj i nie zagładaj do cudzych
      kieszeni.
    • wrx22b KAMIEŃ TO SKANDAL 27.04.02, 19:38

> W piątek około godziny 22.00 na programie pierwszym telewizji miała miejsce
      > emisja programu Piotra Kraśko pt. "Na żywo" z udziałem właścicieli i lokatorów
      > kamienic czynszowych. Program był wielkim skandalem! Czy ktoś to widział?
      > Forumowicze!!! Chyba nikt z Was się tego nie spodziewał po młodym i
      > inteligentnym dziannikarzu, który przedstawił kamieniczników jako
      > pokrzywdzonych przez los, a lokatorów jako pasożytów żerujących na ich
      > portfelach. Program zafałszował panującą rzeczywistość, a grupa właścicieli
      > zgromadzonych przed kamerami miała o wiele silniejszą reprezentację niż
      > niewielka grupka lokatorów, broniących swoich praw. To tak, jakby właścicieli w
      >
      > Polsce było więcej niż lokatorów! Według Pana Kraśko to lokatorzy, których w
      > Polsce jest więcej, powinni podporządkować się właścicielom, których jest
      > mniej. Lokatorzy powinni za wszelką cenę uiszczać astronomiczne opłaty za wodę,
      >
      > prąd i ciepło, podczas gdy państwo nie daje pracy, która im się należy.

idalny przyklad! IM SIE KURWA NALEZY! NIBY CO???????? PANSTWO TO MY TY OSLA
      LAKO!!! TO JUZ NIE PRL!!!

> Najlepiej jakby lokatorzy jeszcze remontowali swoje mieszkania kamienicznikom,

ODSYLAM MATOLKU DO LEKTURY KODEKSU CYWILNEGO!!! NAJEM JEST AKURAT UREGULOWANY I
      KAZDY WIE JAKIE SA PRAWA I OBOWIAZKI NAJEMCY I WYNAJMUJACEGO!!!

> którzy uzurpują sobie prawa nazywane przez nich prawami właścicielskimi.

UZURPUJA??? TY CHYBA OCHUJALES??? ALBO KTOS JEST WLASCICIELEM ALBO NIE!!! ZADNEGO
      POLA MANEWRU!!! CZARNE I BIALE!!! po to jest prawo zeby ustalic kto jest a kto
      nie wlascicielem!

> Burżuje ci zapomnieli, że państwo nadało biednym lokatorom tytuły
      > administracyjne do mieszkań nie po to, żeby oni mieli prawo wyrzucić ich na
      > bruk i dalej bogacić się według własnych upodobań.

NADALO TYTULY! kolego ty nie masz pojecia o czym mowisz. SZKODA ZE NADALO TE
      TWOJE TYTULY DO NIE SWOICH MIESZKAN!!!

Na szczęście przedstawiciel
      > rządu, wiceprezes Urzędu Mieszkalnictwa Pan Szczepański wyraźnie odpowiedział
      > kamienicznikom na pytanie, kto ma płacić za media.
      > WY KAMIENICZNICY PŁAĆCIE SOBIE ZA MEDIA, jak tak bardzo chcecie odzyskiwać
      > swoje kamienice. Prawda jest taka, że mieszkania są własnością tych, którzy tam
      >
      > mieszkają dostatecznie długo.

O WIDZE, ZE KOLEGA WDAJE SIE W SPOR DOKTRYNALNY Z PRZEDSTAWICIELAMI NAUKI PRAWA
      CYWILNEGO. ZAPRASZAMY NA UNIWERSYTET PO WIEDZE. BRON SWOJEJ TEORII, ze naleza sie
      tym co mieszkaja dostatecznie dlugo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      POWODZENIA

A tych kamieniczników, którzy odcinają lokatorom
      > dopływ prądu, wody czy ogrzewanie, prokuratura powinna kazać aresztować, a
      > kamienice im wywłaszczyć!

BANDIERRA ROSSA!!! BANDIERRA ROSSA!!

To gwarantuje ład i porządek w demokratycznym
      > państwie prawa.

BEZ KOMENTARZA...

> Po obejrzeniu tego tendencyjnego programu wcale się nie dziwię, że rząd polski
      > zamierza zwiększyć kontrolę nad środkami masowego przekazu, którym bryluje
      > telewizja polska. Jest jasne, że zanim taki program znajdzie miejsce na
      > antenie, powinien zostać poddany ocenie pod kątem społecznej szkodliwości.

> Jedynym pozytywnym akcentem była pointa, wyrażona przez Pana Kraśko, że każdy
      > Polak musi mieć zapewnione prawo do dachu nad głową.

MUSI??? A PRZEZ KOGO??? kazdy biedny polak! zgoda... ale nie banda nierobow!!!

Prawo to powinno być
      > bezwzględnie respektowane niezależnie od tego, czy kogoś stać czy nie stać na
      > własne mieszkanie !!! Ustawę, która ma dać tę gwarancję nazwano BUBLEM.

ZNOWU WIDZE, ZE SIE W TOBIE JURYSTA ODZYWA! BO TO JEST BUBEL LEGISLACYJNY! I JAK
      NIE WIESZ O CZYM PISZESZ TO NIE PISZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> BUBLEM jest program, który obejrzałem.

ZGADZAM SIE. KRASKO TO PEDAL!!!

narta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka