Dodaj do ulubionych

Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna

• Gość: yanusz Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 13:59
      jasne najpierw kara smierci a potem stosy i zacznemy polowanie na czarownice sredniowieczne myslenie i sredniowieczne kary
    • Gość: marol Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 20.10.04, 14:00
      Kara smirci powinna byc przde wszystkim za skrajna glupote. Ziobro! Uwazaj!
    • Gość: Great Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: 193.109.212.* 20.10.04, 14:06
      Jeżeli Ziobro jest za karą śmierci to niech sam ją wykonuje. Tylko wtedy się
      przekonamy, czy dalej chce wprowadzenia kary śmierci.
      • Gość: eetam Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.arcor-ip.net 20.10.04, 14:15
        Nie ma sobie co glowy zawracac. To kielbasa przedwyborcza.
        Polska jest zobowiazana umowami miedzynarodowymi.
        Jestesmy w UE , obowiazuje nas respektowanie praw czlowieka
        i duperelami ziobry smarkacza nie warto sobie glowy zawracac.
        Powiem tak - Ziobro spadaj - przeginasz pale.
        Taki mlody i juz kombinator , i duren lub klamca.A moze poprostu
        jak wielu urzednikow i politykow nie wie o czym gada ?
        Tak ci nasi oblakancy wszyscy prawie maja- nie wiedza o czym mowia. Boze za co
        nas tak doswiadczasz
        to granda dupkow niezaleznie od orientacji ?
    • Gość: fox Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:09
      A co do tego ma jeden czy drugi kościół? Czy mówimy o sumerennym Pańswtwie
      Polskim czy o lenniku Watykanu?
    • Gość: elw KIELBASA!!! WYBORCZA!!! IP: 195.94.201.* 20.10.04, 14:13
      Wiadomo przeciez i tak nic z tego nie bedzie ze wzgledu na prawo europejskie.
      ale wiadomo rowniez, ze jest to bardzo popularny temat i chwytliwy spolecznie.
      latwo jest sobie nabic punkty polityczne.
      dla mnie to tak zwane sranie w banie
      • Gość: ZEENOON Re: IDA WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:52
        Najpierw rzez niewiniatek (po 15 latach sie przejadlo)
        Teraz kara smierci (wykrzywiaja w powadze swej twarze puste poslowie)
        Za kolejne 15 lat pewnie bedziemy w dobrobycie zyc i przed wyborami beda o
        samochodach i (excusez le mot) dupach. Wolalbym skad inad zeby od razu na to
        przeszli. Poziom ten sam. Merytoryczna wiedza podobna.

Oh Ziobro, Ziobro, jak dlugo intelektualne odpady rzadzic beda tym krajem.
        Zreszta jaki kraj taki...
    • Gość: max Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:22
      mafia czuje się zagrożona, dotychczas ks-em tylko oni dysponowali. Nie wiem kto
      jest w mafii, ale na pewno jej członkowie są przeciwni kodeksowej KS.
    • Gość: Baś Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:24
      Kara śmierci powinna być przede wszystkim dla tych, którzy dopuszczają się
      morderstwa ze szczególnym okrucieństwem - mam na myśli tu przede wszystkim
      wypadki coraz częstsze, o których słyszymy wszyscy takich jak: zabójtwo
      19latka, czy wyrzucenie dziewczyny z pociagu by "uczcić" uroidziny. Takie czyny
      własnie powinny być karane smiercią.
      Natomiast jesli nie karą śmierci - bo przecież nikomu nie powinniśmy zabierać
      życia - to dożywotnią karą więzienia, bez możliwości apelacji i najlpiej aby
      skazani za wszelkiego rodzaju "ciężkie" przestaepstwa dodatkowo pracowali - tak
      jak to niegdyś bywało. W tej chwili więźniowie mają bardzo dobrze, wygodnie, a
      państwo - czyli społeczeństwo na nich łozy. Moze czas ten system zmienić?
    • Gość: ka Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: 204.52.187.* 20.10.04, 14:26
      to jest niesamowite!!! wszyscy przeciwnicy aborcji chcą kary śmierci;
      kara śmierci jest etyczna - według jakiej etyki? Hammurabiego?
      śmierć jakakolwiek to śmierć! człowiek ma prawo do zabijania albo go nie ma!
      konsekwencji, logiki i etyki panom posłom-osłom
    • Gość: Ziuta Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: 20.138.20.* 20.10.04, 14:31
      Czy kolega Ziobro w dalszym ciagu popieralby kare smierci, gdyby ktos z jego
      rodziny na nia zasluzyl?
    • Gość: Krzych Re: Ziobro: kara śmierci orzeczona przez Piwnik IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.10.04, 14:31
      Wielkanowski,Czaja,Piwnik i.....jeszcze wielu innych nie z pierwszych stron
      gazet.Prokuratorzy od Kapusty...do......Ci ludzie maja oskarzac i orzekac.
      Ziobro daj spokoj z tym populizmem.
      PS.Czy forumowicze pamietaja sedzine ktora orzekla ze lapanie za krocze kobiety
      to nie molestowanie seksualne ? zreszta zgodnie z pogladem prokuratury.
    • Gość: Hefajstos Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:33
      Kara śmierci to tylko odwet a nie sprawiedliwość. Nawet Kain, który zabił
      swojego brata Abla chroniony był szczególnym znamieniem, by nikt go nie
      pozbawił życia. Kobieta złapana na cudzołóstwie została uchroniona przez Jezusa
      od ukamienowania. Kara śmierci niczego nie załatwia. Kodeks Hammurabiego już
      dawno przebrzmiał. Tzw. ius talionis, czyli prawo odwetu było kiedyś postępowe,
      bo stawiało tamę zemście. Zwolennicy kary śmierci są o wiele bardziej perfidni.
      Najpierw jest proces, potem wyrok, potem czekanie na wykonanie wyroku. To są
      prawdziwe tortury psychiczne i fizyczne. Czy o to zwolennikom kary śmierci
      chodzi? Kara śmierci nie powstrzyma agresji. Ona jest wmontowana w ludzką
      psychikę. Można ją rozładować w różny sposób, choćby poprzez rywalizację
      sportową.
    • Gość: Atlantyk W razie czego wyrzucić z Europy IP: *.urpl.gov.pl / 62.233.201.* 20.10.04, 14:35
      Jakoś nie chce mi się pomieścic w głowie, żeby to szaleństwo zostało uchwalone
      i zaakceptowane przez prezydenta. Jeśli jednak do tego dojdzie, Polska winna
      być natychmiast wykluczona ze wszystkich gremiów UE, a następnie usunięta z
      Unii. Jeżeli ktoś chce wypowiedzieć konwencję stanowiącą fundament
      europejskiego ładu, powinien wyjechac na Białoruś.
      • Gość: Wasilewski Marcin Re: W razie czego wyrzucić z Europy IP: *.mdi.pl 20.10.04, 14:42
        Rozumiem ,że europejski ład zakłada jedyną i tylko jedyną rację. Już kiedyś
        chciano wykluczyć z Unii Austrię, po niespodziewanym zwycięstwie w wyborach
        Partii Wolności niejakiego Haidera. Wychodzi z tego, że racja jest tylko jedna,
        ważne przez kogo głoszona. Inni cicho sza.
    • zhk Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna 20.10.04, 14:35
      Może zwolennicy kart śmierci poszliby na kompromis i najpierw pozwololiliby
      bandytom na przykład obcinać obie ręce. Chyba wtedy nie popełnią recydywy...
    • Gość: polka Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 20.10.04, 14:42
      W dzisiejszych czasach kara śmierci jest konieczna bo życie ludzkie przestało
      się dla mordrców liczyć.Skoro mordercy można mordować niewinnych ludzi to
      trzeba go wyeliminować ze społeczeństwa chociażby do ostatniego zboczeńca.
      • zhk Cytujępowyższą jeszcze raz 20.10.04, 14:44
        Może zwolennicy kart śmierci poszliby na kompromis i najpierw pozwololiliby
        bandytom na przykład obcinać obie ręce. Chyba wtedy nie popełnią recydywy...
    • Gość: an Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:47
      przeciwnicy kary posługują się demagogią, dlatego ja też nią się posłużę:
      1/nie, bo Polska podpisała w tym zakresie układ. Polska to również ja, a ja nic
      nie podpisywałem, Polska to również ta większość co jest za karą śmierci, i ta
      większość też niczego nie podpisywała. Jeśli natomiast ten cały "Zachód" jest
      taki demokratyczny, to ciekawe, że nie przeszkadza im, iż w naszym kraju rządzi
      mniejszość.
      2/nie, bo nie zabijaj. Zabijacie kolejne ofiary chroniąc zbrodniarzy.
      3/nie, bo pomyłki sądowe. Wchodzę w średni wiek i nie słyszłem jak żyję, by w
      Polsce, w ewidentnych sprawach pomylono się. Sprawa pierwsza z brzegu- zabójcy
      Popiełuszki. Czy w tej mierze ma ktoś wątpliwości?
      4/nie wysokość kary, a jej nieuchronność. To już są totalne bzdury. Rozmawiamy
      nie o zbrodniach w afekcie, a o zbrodni zaplanowanej. Jeśli się planuje, to w
      planach zawarty jest również element zagrożenia karą,odwetem itp.
      5/
      • joly.roger Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna 20.10.04, 16:55
        Gość portalu: an napisał(a):

> przeciwnicy kary posługują się demagogią, dlatego ja też nią się posłużę:

Fakt. Demagogia okrutna. Ale ze zebrales w jednym miejscu argumenty zwolennikow
        KS to odpowiem, bo nie chce mi sie za kazdym razem bzdur prostowac. Zrobie to
        hurtem.

> 1/nie, bo Polska podpisała w tym zakresie układ. Polska to również ja, a ja
        > nic nie podpisywałem, Polska to również ta większość co jest za karą śmierci,
        > i ta większość też niczego nie podpisywała. Jeśli natomiast ten cały "Zachód"
        > jest taki demokratyczny, to ciekawe, że nie przeszkadza im, iż w naszym kraju
        > rządzi mniejszość.

Podpisali ja w Twoim imieniu Twoi przedstawiciele wybrani w demokratycznych
        wyborach. Nic nie stoi na przeszkodzie zebys wybral takich ktory ww. uklad
        wypowiedza. Oczywiscie jesli taka bedzie wola wiekszosci.
        Tak dziala demokracja przedstawicielaska - ja kodeksu drogowego, karnego i
        setek innych przepisow musze przestrzegac, chcociaz nikt sie mnie o zdanie nie
        pytal (poza wyborami). Jesli negujesz prawo demokratycznie wybranego parlamentu
        do ratyfikowania umow miedzynarodowych 'bo Ty nic nie podpisywales', to
        negujesz jego prawo do stanowienia prawa w ogole (bo tez nikt sie Ciebie nie
        pyta bezposrednio), a wiec w ogole caly porzadek prawny i konstytucyjny panstwa.

> 2/nie, bo nie zabijaj. Zabijacie kolejne ofiary chroniąc zbrodniarzy.

Jesli potrafisz zagwarantowac, ze TYLKO zbrodniarzy to ja jestem za KS.

> 3/nie, bo pomyłki sądowe. Wchodzę w średni wiek i nie słyszłem jak żyję, by w
        > Polsce, w ewidentnych sprawach pomylono się. Sprawa pierwsza z brzegu-
        > zabójcy Popiełuszki. Czy w tej mierze ma ktoś wątpliwości?

Hehehe - dowodzi sie nie w ta strone. To ze akurat w sprawie zabojstwa ks.
        Popieluszki znaleziono prawdziwych sprawcow (choc nie mocodawcow) to nie jest
        ZADEN dowod w kazdej sprawie tak bedzie. Tlumaczac jak dziecku: to ze jedno
        jablko jest zielone nie jest dowodem ze nie ma jablek czerwonych.
        BTW - kiedy skazywano Piotrowskiego to kara smierci byla w kodeksie i co z tego?
        A co do pomylek sadowych - jest mnostwo. W krajach gdzie kara smierci jest
        wykonywana, zwlaszcza w USA sa SETKI udokumentowanych przykladow zabicia w
        majestacie prawa niewinnych ludzi. Polecam ostatni Duzy Format gdzie jest
        wywiad z czlowiekiem ktory 22 lata spedzil w celi smierci, zanim go
        uniewinniono. A skazano go na podstawie falszywych zeznan do ktorych namowila
        swiadkow prokuratura i sfabrykowanych dowodow. Bo tak najlatwiej, bo jest
        sukces i prasa sie nie czepia. Czy sadzisz ze polski wymiar sprawiedliwosci
        jest tak nieskazitelny i sprawny, ze nie 'chodzi po najmniejszej linii oporu'
        zeby miec sprawe z glowy? Bo ja WIEM z doswiadczenia ze czesto tak robi.
        Kazde niesluszne skazanie jest zlem, ale KS jest zlem nieodwracalnym.

> 4/nie wysokość kary, a jej nieuchronność. To już są totalne bzdury.
        > Rozmawiamy
        > nie o zbrodniach w afekcie, a o zbrodni zaplanowanej. Jeśli się planuje, to w
        > planach zawarty jest również element zagrożenia karą,odwetem itp.

To wlasnie Ty piszesz bzdury. Wiekszosc najbardziej bulwersujacych zbrodni
        popelnianych jest zupelnie bez powodu, najczesciej pod wplywem alkoholu. Jak
        morderstwo tej dziewczyny ktora wyrzucono z pociagu. Zawodowcy planujacy
        zabojstwo na zimno rzadko wpadaja, a poza tym nie zabijaja przypadkowych ludzi.
        Ale nawet zakladajac ze masz racje i ze morderca sobie kalkuluje (w co
        powtarzam nie wierze) to i tak jest absurd. To ze KS go odstaszy,
        natomiast 'tylko' 50 lat wiezienia (czyli praktycznie cale zycie), to juz dla
        niego luzik i sie oplaca? No zastanow sie chwile jaka to bzdura.
    • Gość: Mufti Wąchocka Albo żyjemy w demokracji, albo nie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 14:48
      Politycy, yntelektualiści i przedstawiciele "środowisk opiniotwórczych" jak
      zwykle wiedzą lepiej co jest słuszne, niż ciemne społeczeństwo żądne krwi i
      zemsty. A jednak żyjemy podobno w systemie demokratycznym i niewiele jest
      kwestii mających w naszym społeczeństwie takie poparcie, jak konieczność
      przywrócenia kary śmierci. Jest grubym skandalem fakt, że opinia społeczna w
      tej sprawie jest lekceważona. To wyjątkowa bezczelność i hucpa, jakiekolwiek by
      mieć zdanie w sprawie skuteczności, czy moralnej zasadności stosowania kary
      głównej. Jakkolwiek mam wiele zastrzeżeń do PiS i drażni mnie ich populizm, w
      tej sprawie popieram ich w całej rozciągłości. Polska jest suwerennym krajem i
      mamy prawo do stanowienia prawa we własnym zakresie. Jeśli miażdżąca większość
      społeczeństwa opowiada się za przywróceniem kary śmierci, umowy międzynarodowe
      nie mogą paraliżować polskiej suwerennej legislatywy. Zgadzam się z opinią, że
      kara śmierci jest sprawiedliwa i nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, czy
      jest skuteczna w sensie odstraszającym, czy też nie. Niedobrze mi się robi od
      wysłuchiwania mantry pod tytułem "wysokość kary nie odstrasza, nieuchronność
      odstrasza". Po pierwsze to oczywista bzdura, po drugie to zupełnie nieistotne.
      Rolą kary śmierci jest nie tylko odstraszanie, ale przywrócenie poczucia
      moralnej równowagi w społeczeństwie, co jest fundamentalnie istotne z punktu
      widzenia stabilności organizmu społecznego. Ciągle waham się, czy głosować na
      PO i obawiam się, że jeśli ta nie zmieni stanowiska w sprawie kary śmierci, mój
      głos powędruje do PiS, w ramach zasady mniejszego zła.
    • Gość: eugienek Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: 5.5D* / 213.40.3.* 20.10.04, 14:51
      Pan poseł Ziobro chce chyba dać panu premierowi Rokicie niezłą broń do
      rozprawienia się z panem Leszkiem Millerem, no i z tą całą resztą też zresztą.
      A przecież mieli ich nie wieszać. Czuję w kościach, że idą jakieś zmiany.
    • Gość: Wojciech Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.family4.net 20.10.04, 14:52
      Ty się mylisz, ignorancie. Zobacz katechizm KK wydany za pontyficatu Naszego
      Papieża, co piszą tam o karze śmierci. Nie wolno zabijać: ale niewinnego. Kara
      śmierci to zadośćuczynienie za ofiarę. Nie ma to nic wspólnego z celem
      wychowawczym czy odstraszajacym.
    • Gość: Morphy Nie mamy moralnego prawa likwidowac kary smierci IP: *.icpnet.pl 20.10.04, 14:54
      Lewica twierdzi, ze likwidacja kary smierci i wysokosc kary nie maja zadnego wplywu na ilosc popelnianych przestepstw. Maja ludzi z tytulami 'profesorskimi', ktorzy wymyslaja najbardziej idiotyczne argumenty, zeby te kretynska teze udowodnic. Zatem ja w 30 sekund - tu i teraz obalam te lewicowe brednie:

A teraz krotki kurs logicznego myslenia, ktory w 30 sekund obali wszystkie lewackie teorie - uwaga, lewactwo - wlaczcie rozum, to nie boli!

1. Lewacy twierdza, ze jak zastapimy kare smierci dozywociem, to nie spowoduje to wzrostu liczby przestepstw.
      2. Jezeli w takim razie dozywocie zastapimy 25 latami wiezienia to rowniez nie spowoduje to wzrostu morderstw (lewica twierdzi, ze nie wysokosc kary, a skutecznosc wykrywania przestepstw ma wplyw)
      3. Jezeli kare maksymalna 25 lat wiezienia zastapimy 10-ma latami, to wg lewicy rowniez nie spowoduje to zwiekszenia ilosci przestepstw
      3. Jezeli 10 lat zamienimy na 1 rok wiezienia, to rowniez ilosc przestepstw sie nie zmieni
      4. Jezeli 1 rok zamienimy na 1 dzien, to rowniez (...)

Wniosek: wg lewackich kretynow jezeli kare smierci zastapi sie 1 dniem wiezienia, to nie spowoduje to zwiekszenia ilosci przestepstw. I podobno maja 'badania naukowe', ktore takie kretynskie tezy udowadniaja...

Coz, wg lewicowych teorii ZSRR byl prawdziwym rajem dla ludzkosci, a Lenin nawet stwierdzil, ze trzeba bedzie postawic na granicy zasieki i karabiny maszynowe, bo kazdy bedzie chcial sie do tego raju dostac... A teraz te balwany nadal truja nas swoimi 'humanitarnymi' teoriami.
      • Gość: Wasilewski Marcin Re: Nie mamy moralnego prawa likwidowac kary smie IP: *.mdi.pl 20.10.04, 14:58
        BRAWO,
        To samo chciałem napisać odnośnie bredni o nieuchronności kary.
        Czyżby też sympatyk JKM?
        pozdrawiam
      • Gość: eugienek Re: Nie mamy moralnego prawa likwidowac kary smie IP: 5.5D* / 213.40.3.* 20.10.04, 14:59
        Ty Morphy jesteś geniusz. Trzydziestosekundowy.
        • Gość: Morphy Roznica pomiedzy lewica i prawica IP: *.icpnet.pl 20.10.04, 15:28
          Lewica pisze grube tomy i 'udowadnia' ze 2+2=5. Podaja, ze maja tysiace badan (chociaz nie sa w stanie podac konkretnie nawet jednego), a gdy sa przyparci do muru, to ostatecznie stwierdzaja, ze byloby niemoralne, gdyby 2+2=4. A poza tym, we wszystkich krajach wysokorozwinietych 2+2=5.

Prawica bierze 4 zapalki i 10 sekund udowadnia, ze 2+2=4. Nie trzeba sie przy tym odwolywac do innych krajow, moralnosci, grubych wypracowan i 'setek badan naukowych'.
      • joly.roger Re: Nie mamy moralnego prawa likwidowac kary smie 20.10.04, 17:30
        Gość portalu: Morphy napisał(a):

> Lewica twierdzi, ze likwidacja kary smierci i wysokosc kary nie maja zadnego
        > wplywu na ilosc popelnianych przestepstw. Maja ludzi z
        > tytulami 'profesorskimi',

Totlany absurd - zupelnie nieuprawnione extrapolowanie. Tak samo absudalnie
        moge mozna 'obalic' teze ze wysokosc kary odstrasza a nie wykrywalnosc nie.
        Dokladnie tym samym sposobem rozumowania (blednym) dojdziemy do wniosku ze
        jesli za morderstwo grozic bedzie lamanie kolem, obdzieranie zywcem ze skory
        etc, to mozna zlikwidowac policje. No bo przeciez wysokosc kary odstrasza, wiec
        po co wykrywalnosc?
        Nie tylko Ty czytales 'Erystyke' ;)
        A jesli dyskutowac bez erystycznych sztuczek to chodzi o cos innego. Mianowicie
        o to ze wiele osob, wlacznie ze mna, zgadza sie ze kara ma odstraszac ale NIE
        MA roznicy w stopniu odsraszania miedzy kara smierci, a dozywociem.
        Czy wg Ciebie maoderca sobie tak kalkuluje: 'jakby byla KS to mi sie nie
        oplaca, ale jak pojde TYLKO na cale zycie do wiezienia, to spoko, oplaca sie'?
        No sory ale to absurd.
        BTW - do lewicy mi baaardzo daleko.
    • Gość: katamarano Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.range81-152.btcentralplus.com 20.10.04, 14:55
      od piatku do piatku "(...)w rytmie 33"
      jak cope Bogu tak B Q; e- on BBad tethr opinii ile oPop jak% gov ma cje
    • Gość: MaciekS Ziobro to jednak matol jakich malo IP: *.gs.com 20.10.04, 15:00
      Wyrok smierci nie jest kara, durniu! Jak mozna nazywac kara cos co prostu
      eliminuje czlowieka z istnienia? Co najwyzej moze to byc kara dla bliskich.

Wyrok smierci jednak moze miec sens... ale w krajach ubogich ktore nie stac na
      system izolacji przestepcow od spoleczenstwa. Bo tak naprawde to system
      sprawiedliwosci polega na izolacji od spoleczenstwa w przypadku ciezkich
      przestepstw. Czy jeszcze jakis naiwny czlowiek wierzy ze wielokrotny zabojca czy
      psychopata gwalcacy moze zostac rewalidowany? Jakos podziwiam naiwnosc
      wszystkich tych ktorych poznalem wokol studiow w tym kierunku. Sam jednak
      zetknalem sie z gangsterami w pracy (bo taka mialem prace choc nie byla zwiazana
      z gangsterstwem) i moge cos powiedziec na temat szans rewalidacji tego scierwa.

Czy jak ktos chce popelnic samobojstwo to tez stara sie ukarac siebie?

Wezcie zacznijcie nazywac rzeczy po imieniu a nie jak lunatycy klepac brednie.

Jesli nas stac na utrzymanie systemu izolacji dozywotniehj to po co gadac o
      "karze smierci"?

Pozdrawiam,
      M.
    • Gość: filip z kon Re: Ziobro: kara śmierci etyczna i skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:01
      Ziobro i cały PiS są żądni krwi .
    • Gość: MaciekS Ziobro to jednak matol jakich malo, naprawde IP: *.gs.com 20.10.04, 15:01
      Wyrok smierci nie jest kara, durniu! Jak mozna nazywac kara cos co prostu
      eliminuje czlowieka z istnienia? Co najwyzej moze to byc kara dla bliskich.

Wyrok smierci jednak moze miec sens... ale w krajach ubogich ktore nie stac na
      system izolacji przestepcow od spoleczenstwa. Bo tak naprawde to system
      sprawiedliwosci polega na izolacji od spoleczenstwa w przypadku ciezkich
      przestepstw. Czy jeszcze jakis naiwny czlowiek wierzy ze wielokrotny zabojca czy
      psychopata gwalcacy moze zostac resocjalizowany Jakos podziwiam naiwnosc
      wszystkich tych ktorych poznalem wokol studiow w tym kierunku. Sam jednak
      zetknalem sie z gangsterami w pracy (bo taka mialem prace choc nie byla zwiazana
      z gangsterstwem) i moge cos powiedziec na temat szans resocjalizacji tego scierwa.

Czy jak ktos chce popelnic samobojstwo to tez stara sie ukarac siebie?

Wezcie zacznijcie nazywac rzeczy po imieniu a nie jak lunatycy klepac brednie.

Jesli nas stac na utrzymanie systemu izolacji dozywotniehj to po co gadac o
      "karze smierci"?

Pozdrawiam,
      M.
    • Gość: WalDo Projekt i tak przepadnie :( a szkoda. IP: 217.8.186.* 20.10.04, 15:02
      A ja znowu będę płacił bandziorom za utrzymanie i wczasy w luksusowej celi,
      żeby po wyjściu mieli wiecej siły dać mi w mordę na ulicy, zgwałcić czyjąś żonę
      albo zabić komuś syna.
      I do tego będę wysłuchiwał newsów jacy to oni biedni po 4 w jednej celi
      dwuosobowej itp.
      A może krótka sonda? Kto za, kto przeciw.
    • zhk MOŻE HUMANITARNIEJ: NAJPIERW OCIĄĆ OBIE RĘCE 20.10.04, 15:05
      • Gość: Wasilewski Marcin Re: MOŻE HUMANITARNIEJ: NAJPIERW OCIĄĆ OBIE RĘCE IP: *.mdi.pl 20.10.04, 15:10
        Podejrzewam ,że prawdziwi zwyrodnialcy potrafiliby nawet zagryźć na śmierć.
        Niestety. Co Pan chciałby im potem obcinać? Głowę?
        • Gość: dentysta Re: MOŻE HUMANITARNIEJ: NAJPIERW OCIĄĆ OBIE RĘCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:43
          Można wyrwać im zęby :]
        • Gość: dentysta Re: MOŻE HUMANITARNIEJ: NAJPIERW OCIĄĆ OBIE RĘCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:44
          I na wszelki wypadek paznokcie wyrwać .... :]
      • Gość: Sprawiedliwy Re: HUMANITARNIEJ: +O+B+C+I+N+A+M+Y+ IP: *.gda.computerland.pl 20.10.04, 15:13
        Dobry pomysł: Prawa, lewa ręka, nogi - zależnie od liczby zabitych. Tylko po co
        wtedy tułów utrzymywać ? Może na cześci ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka