Dodaj do ulubionych

Opozycja dała nam w twarz

19.12.19, 15:19
Były protesty na ulicach, ,na tym forum również były protesty w sprawie ustawy kagańcowej.Była też szansa, by nie procedować tej ustawy. Jednak nasi posłowie dali du.y. Nie wzięli udziału w głosowaniu.... Przy takiej opozycji wkrótce znajdziemy się na śmietniku cywilizowanego świata.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 15:21
      na śmietniku cywilizowanego świata jestesmy 4 lata
      • wsk175 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 15:25
        Niektórym 'opozycjonistom" się chyba to szambo podoba.
        • lechutek1966 Re: Opozycja dała nam w twarz 21.12.19, 21:47
          wsk175 napisał:

> Niektórym 'opozycjonistom" się chyba to szambo podoba.

Sam się o to codziennie starasz.
      • no-popis Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:58
        szwampuch58 napisał:

> na śmietniku cywilizowanego świata jestesmy 4 lata
        i nie będzie niczego :)
        • szwampuch58 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 18:06
          przepraszam bardzo ,octu nie zabraknie a lokomotywy beda taniec
          • lechutek1966 Re: Opozycja dała nam w twarz 21.12.19, 21:51
            szwampuch58 napisał:

> przepraszam bardzo ,octu nie zabraknie a lokomotywy beda taniec

Co z tego że PO wybudowalo oczyszczalnie Czajkę drożej niż w najtańszej ofercie skoro oczyszczalnia i tak nie działa na 100% sprawnie.

swiatrolnika.info/informacje/6340-to-byla-nadrozsza-oczyszczalnia-na-swiecie-miliardowe-wydatki-gronkiewicz-waltz-zalaly-polske-szambem-3-tys-litrow-sciekow-na-minute-do-wisly-co-robi-trzaskowski
    • qinto Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 15:28
      Jestem pewien, że posłowie opozycji byli na spotkaniach opłatkowych z biskupami.
      Tak samo ci bohaterowie z peło zachowali się jak mieli przegłosować wniosek o postawienie Ziebry przed TS - nie przyszli na głosowanie i Zioberko z nich potem kpił.
      • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:04
        Tak, rysiu, na pewno poseł Rozenek był na spotkaniu z biskupem.
        • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:53
          eiran napisał:

> Tak, rysiu, na pewno poseł Rozenek był na spotkaniu z biskupem.
          >
          Nie wiadomo z kim tam taki Rozenek robi macanki?
          • qinto Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 18:14
            taniarada napisał(a):

> eiran napisał:
            >
            > > Tak, rysiu, na pewno poseł Rozenek był na spotkaniu z biskupem.
            > >
            > Nie wiadomo z kim tam taki Rozenek robi macanki?

Z rzeczniczką lewicy? - też jej nie było na głosowaniu.
    • dr.krisk Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:05
      No cóż,.. Ja wczoraj przejechałem 30 km, żeby stać przed sądem i protestować. A bardzo mi się nie chciało, bo rano o 5.00 w pociąg i do pracy. Fakt, opozycja jest słaba i leniwa. Protesty przed sądami organizowali zwykli ludzie, którym nikt nie płaci za tkwienie na dworze z transparentami. Wielka szkoda,.
      • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:15
        Chociaż, jak sądzę, wszyscy zdajemy sobie sprawę, że gdyby ten wniosek przeszedł (bo formalnie był to sprzeciw opozycji wobec procedowania projektu na tym posiedzeniu); to głosowanie zostałoby (oczywiście na prośbę posłów opozycji) anulowane i powtórzone po dotarciu nieobecnych posłów PiS.
        • m.c.hrabia Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:50
          eiran napisał:

> Chociaż, jak sądzę, wszyscy zdajemy sobie sprawę, że gdyby ten wniosek przeszed
          > ł (bo formalnie był to sprzeciw opozycji wobec procedowania projektu na tym pos
          > iedzeniu); to głosowanie zostałoby (oczywiście na prośbę posłów opozycji) anulo
          > wane i powtórzone po dotarciu nieobecnych posłów PiS.
          >

fakt ,zdajemy sobie, i to usprawiedliwia wodogłowych.
          • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:53
            Ja w ten sposób nikogo nie usprawiedliwiam, zwłaszcza że jest mi przykro, że w głosowaniu nie wziął udziału bardzo przeze mnie szanowany poseł Borowczak.
            • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:07
              eiran napisał:

> Ja w ten sposób nikogo nie usprawiedliwiam, zwłaszcza że jest mi przykro, że w
              > głosowaniu nie wziął udziału bardzo przeze mnie szanowany poseł Borowczak.
              >
              Mnie nie jest przykro by przegrać ustawy w sejmie PIS będzie głosować przeciw sobie.
              • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:12
                Pozostaje powtórzyć:

Po raz kolejny, niedorozwoju, doklejasz się i próbujesz, w swoim umysłowym niedołęstwie, komentować wpis, którego w ogóle nie zrozumiałeś. Ale zdążyłeś już trzy razy kliknąć "zgłoś".
      • taniarada Zwykli ludzi z KOD 19.12.19, 16:41
        dr.krisk napisał:

> No cóż,.. Ja wczoraj przejechałem 30 km, żeby stać przed sądem i protestować. A
        > bardzo mi się nie chciało, bo rano o 5.00 w pociąg i do pracy. Fakt, opozycja
        > jest słaba i leniwa. Protesty przed sądami organizowali zwykli ludzie, którym
        > nikt nie płaci za tkwienie na dworze z transparentami. Wielka szkoda,.
        No i fakt parę starych frajerów się znajdzie.
    • erte2 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:13
      Sprawa jest o tyle dziwna że w głosowaniu nie wzięło udziału 32. posłów PiS, a więc należy domniemywać że w ten sposób PiS chciało jakoś wycofać się z tej ustawy. Bo nie wyobrażam sobie żeby - przy pruskim wręcz drylu obowiązującym w tej mafii - tych 32. nie przyszło z własnej woli. Po prostu chcieli mieć czas na zastanowienie się jak - przy takiej powszechnej krytyce ze wszystkich stron - się z tego wycofać jednocześnie nie przyznając się do błędu.
      No i teraz pytanie - czy opozycja, nie wykorzystując sytuacji zrobiła źle czy dobrze? Bo odrzucając projekt pomogłaby pisuarom, jednocześnie dając im oklepany już argument (co prawda trafiający do seweryna) że znów "totalsi" nie pozwalają na "uzdrowienie" wymiaru sprawiedliwości. A tak będą musieli sami jeść tę żabę (nota bene sytuacja jak najbardziej banasiopodobna).
      Więc może to wcale nie było takie głupie, a wręcz nieźle pomyślane?
      • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:20
        Biorąc pod uwagę, że wśród niegłosujących posłów PiS:

www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=klubdecglos&IdGlosowania=52061&KodKlubu=PiS&Decyzja=Nieobecny

tak gdzieś połowa to ministrowie i sekretarze stanu, nie patrzyłby na to z taka nadzieją.
        Nieobecny był też Strateg Wielki Ale Za To Kulawy, oraz przybrany wnuk Kosmonauty, który ma teraz poważniejsze problemy niż jakieś durne głosowania.
        • taniarada Tobie szczególnie 19.12.19, 16:33
          eiran napisał:

> Biorąc pod uwagę, że wśród niegłosujących posłów PiS:
          >
          > www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=klubdecglos&IdGlosowania=52061&KodKlubu=PiS&Decyzja=Nieobecny
          >
          > tak gdzieś połowa to ministrowie i sekretarze stanu, nie patrzyłby na to z taka
          > nadzieją.
          > Nieobecny był też Strateg Wielki Ale Za To Kulawy, oraz przybrany wnuk Kosmonau
          > ty, który ma teraz poważniejsze problemy niż jakieś durne głosowania.
          > ostro pracujecie by osłabić porażkę waszych posłów nędzarzy obywatelu majeranek.Tym postem przebijacie czołowego hejtera czarnego kundla.Już tak nie płaczcie że wasi dali ciała.Bo żal tyłek ściska te wasze szlochy.
          • eiran Re: Tobie szczególnie 19.12.19, 16:51
            Po raz kolejny, niedorozwoju, doklejasz się i próbujesz, w swoim umysłowym niedołęstwie, komentować wpis, którego w ogóle nie zrozumiałeś. Ale zdążyłeś już trzy razy kliknąć "zgłoś".
        • pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:45
          Kulawy pojawił się w Sejmie. Wyglądał na naćpanego.
          • eiran Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:37
            Owszem, był. Zauważyłem nawet, że nie podnosił ręki przy głosowaniu, prawdopodobnie jego kartę do głosowania obsługiwał, zręcznie majstrując pod blatem, siedzący obok niego poseł Rzepecki. Najwyraźniej darzony przez Kulawego najwyższym zaufaniem. To ten sam Rzepecki, który w poprzedniej kadencji wszedł do Sejmu z listy Kukiz'15, a w klubie robił za głównego fachmana od prawa, tak go zresztą przedstawiał sam Kukiz, w tamtych czasach również darzący go najwyższym zaufaniem. Do tego stopnia, że to właśnie Rzepecki zajmował się rekrutacją kandydatów Kukiz'15 do KRS. Odszedł do PiS tuz przed wyborami, dostając bardzo dobre, biorące miejsce. Przypadek?
            • eiran Rzymkowski, nie Rzepecki 19.12.19, 17:45
              mylą mi się nazwiska tych posłów, nie sami posłowie. To Rzymkowski jest tym byłym kukizowym fachmanem od prawa i to on dzisiaj zmieniał pampersy Kaczyńskiemu. Rzepecki to gostek, który przeszedł z PiS do Kukiz, bo był przeciw podnoszeniu opłaty paliwowej.
            • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:43
              Czy można zgłosić, komu?, przestępstwo fałszowania głosowania przez Rzymkowskiego? Czy jakikolwiek urząd będzie miał obowiązek się do tego odnieść?
            • pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:05
              Czekali przez niego z glosowaniem 20 minut. Kurwa gdzie my żyjemy?
      • qinto Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:22
        PiS chciało się wycofać z tej ustawy? Myślę, że nie, bo przecież na głosowania nad odrzuceniem tego projektu ustawy, zjawił się nawet Kaczyński z chorym kolanem.
        W moim odczuciu prawda jest bardziej prozaiczna.większość nieobecnych zarówno z PiS jak i opozycji, pałętała się po spotkaniach opłatkowych, lub stała w kolejce po karpie.
      • pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:36
        > Sprawa jest o tyle dziwna że w głosowaniu nie wzięło udziału 32. posłów PiS

Również tak myślę o czym pisałem wcześniej.

> No i teraz pytanie - czy opozycja, nie wykorzystując sytuacji zrobiła źle czy dobrze?

Pytanie jest nie na miejscu ponieważ opozycja nie zrobiła tego z premedytacją. Tak wyszło bo .... Wiadomo dlaczego.:(
        • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 17:09
          pies.na.czarnych napisała:

> > Sprawa jest o tyle dziwna że w głosowaniu nie wzięło udziału 32. posłów P
          > iS
          >
          > Również tak myślę o czym pisałem wcześniej.
          >
          > > No i teraz pytanie - czy opozycja, nie wykorzystując sytuacji zrobiła źle
          > czy dobrze?
          >
          > Pytanie jest nie na miejscu ponieważ opozycja nie zrobiła tego z premedytacją.
          > Tak wyszło bo .... Wiadomo dlaczego.:(
          > i po co kazałeś biegać yomce na protesty.Po jaką cholerę?
      • snajper55 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:11
        erte2 napisał:

> Więc może to wcale nie było takie głupie, a wręcz nieźle pomyślane?

Takie samo odniosłem wrażenie. Może dojdziemy do tego, że posłowie opozycji będą wpychać na salę posłów PiS, a posłowie PiS - posłów opozycji. A ustawy będą przyjmowane stosunkiem głosów 1:0. Czy marszałek musi być obecny na sali?

S.
        • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:20
          snajper55 napisał:

> erte2 napisał:
          >
          > > Więc może to wcale nie było takie głupie, a wręcz nieźle pomyślane?
          >
          > Takie samo odniosłem wrażenie. Może dojdziemy do tego, że posłowie opozycji będ
          > ą wpychać na salę posłów PiS, a posłowie PiS - posłów opozycji. A ustawy będą p
          > rzyjmowane stosunkiem głosów 1:0. Czy marszałek musi być obecny na sali?
          >
          > S.
          O to to .Takie małe LGBT.A kto będzie wypchał Snajperku konfederatów i samego Kukiza.O to jest pytanie?
    • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 16:49
      To samo dotyczy posłów PIS a jeszcze dalej poszła organizatorka wielu protestów Marta Lempart. - Złożyć mandaty i wypier... - napisała do parlamentarzystów.Amen.
    • j-k Opozycja dała WAM w twarz, fact... 19.12.19, 18:23
      pozostaje jusz tylko udac sie do NORY i... przeczekac jakos zime :)
      • szwampuch58 Re: jak bogata Helga daje ci z liscia 19.12.19, 18:45
        stosujesz te metode?
        • taniarada Dawno was kartofel nie było na tym forum 19.12.19, 19:38
          szwampuch58 napisał:

> stosujesz te metode?
          >
          Czyżby was wypuścili z nory, czyli z psychiatryka na święta ?
        • j-k oPOzycja dała WAM w twarz 19.12.19, 20:01
          szwampuch58 napisał:
          > stosujesz te metode?

> stosujesz te metode?
          - by wytrzec zabrudzona buziE ?
    • m.c.hrabia Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 18:59
      wodogłowie dało dupy totalnie.
    • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:02
      Zważywszy skutki i okoliczności, kontekst europejski głosowania, nie można wszystkiego co robi opozycja jednoznacznie potępiać.
      Piszę to jako zdeklarowany krytyk bierności i braku skuteczności w walce z PISem.
      • yadaxad Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:11
        Jaki ma sens rozmywanie ukazów, przedłużanie agonii demokracji?
      • m.c.hrabia Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:12
        Zważywszy skutki i okoliczności, kontekst europejski głosowania,

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:24
          m.c.hrabia napisał:

> Zważywszy skutki i okoliczności, kontekst europejski głosowania,
          >
          > ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          > ??????
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >

?????????????????????
          • taniarada Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapytania 19.12.19, 19:35

> m.c.hrabia napisał:
            >
            > > Zważywszy skutki i okoliczności, kontekst europejski głosowania,
            > >
            > > ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
            > ??????
            > > ??????
            > >
            > > Tylko dlaczego daliście ciała wraz z obywatelką y.Która znikła z ekranu.Tyle starania i szlag bomki trafił.🤣
            > >
            > >
            > >

>
            >
            • yoma Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 20:45
              Te, tańka! Nie dalej jak wczoraj życzyłoś mi rychłej śmierci, więc bądź uprzejme pójść i się wychędożyć, a mordy parszywej sobie nie wycierać, OK?
              • taniarada Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 21:02
                yoma napisała:

> Te, tańka! Nie dalej jak wczoraj życzyłoś mi rychłej śmierci, więc bądź uprzejm
                > e pójść i się wychędożyć, a mordy parszywej sobie nie wycierać, OK?
                >
                Zadajesz się z tym przymułem asadem i złe myśli cię ogarniają.Sama pisałaś po moim trupie więc wklejałem ironię .Nigdy nikomu nie życzę co by było niemiłe dla każdego.Odrobina rozsądku.Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz .Na takich demonstracjach motłoch może różnie reagować.Sorrki za niezrozumienie moich intencji.
                • pies.na.czarnych Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 21:58
                  > Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz

Zawsze mówiłem, ze tanjusza to jest wiejska baba, a nie jakiś tam bogdan z Częstochowy.

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/79459270_557720648293006_1421300872628928512_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=F_2rpfJR4JQAQnboKMqNc53jL6p4XtXb3B0LSzQGHaU4CXSkCdKGUs18Q&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=fdeedf6367ff666259152d2df2408af6&oe=5E7A5DEF
                  • yoma Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 22:16
                    Musiałam być w poprzednim wcieleniu kimś niedobrym, że teraz jestem idolką tatian i detrytusów :) Ładny obrazek.
                    • 141288bs Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 23:17
                      yoma napisała:

> Musiałam być w poprzednim wcieleniu kimś niedobrym, że teraz jestem idolką tati
                      > an i detrytusów :) Ładny obrazek.
                      >
                      - a teraz jestes POsPOlita lajza, ktora lyka kazdy POdany kit
                  • snajper55 Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 22:47

> > Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz
                    >
                    > Zawsze mówiłem, ze tanjusza to jest wiejska baba, a nie jakiś tam bogdan z C
                    > zęstochowy.

Niektórym trudno zdecydować się jakiej są płci.

S.
                    • yoma Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 19.12.19, 22:49
                      Oni mają jednak ciężkie problemy z seksualnością.
                    • taniarada Dużo tu jest na tym forum Ani Gridzkich 20.12.19, 07:58
                      snajper55 napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                      >
                      > > > Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz
                      > >
                      > > Zawsze mówiłem, ze tanjusza to jest wiejska baba, a nie jakiś tam bogd
                      > an z C
                      > > zęstochowy.

>
                      > Niektórym trudno zdecydować się jakiej są płci.
                      >
                      > S.
                      Tylko wystarczyło by dobrze poszukać.Ja cię kręcę.
                • aniechto.only Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 20.12.19, 06:33
                  taniarada napisał(a):
                  Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz

No i się wydało, tanizna to LGBT wcielone 🤣
                  • eiran Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 20.12.19, 07:13
                    Po postu T, czyli trans.
                  • no-popis Re: Nie piszcie obywatelu czarny tu znaków zapyt 20.12.19, 17:14
                    aniechto.only napisała:

> taniarada napisał(a):
                    > Pierwszy się ucieszyłam że żyjesz
                    >
                    > No i się wydało, tanizna to LGBT wcielone 🤣
                    Jesteś tak mONdra jak oPOzycja.
        • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:37
          Zrobić oni mogą wszystko co zechcą, nie w tym głosowaniu, to w innym.
          A nagłośnienie tematu i dodatkowe napiętnowanie PISu w UE jest jakimś plusem. Choć może się mylę.

Bo w ogóle, co myślę o zaradności, skuteczności i wartości opozycji, to dobrze tu wiadomo, nie trzeba tłumaczyć.
          • pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:53
            > nagłośnienie tematu i dodatkowe napiętnowanie PISu w UE jest jakimś plusem

Dlatego dzisiaj nadal ludzie demonstrują. W wielu wypowiedziach ganią opozycje i podkreślają, ze to właśnie zwykli ludzie, a nie posłowie nadają odpowiedni bieg sprawie. Europa obserwuje.
            www.facebook.com/oko.press/videos/1270600959995095/
            • j-k oPOzycja dała WAM w twarz. 19.12.19, 20:10
              pies.na.czarnych napisało:
              Europa obserwuje.

UE ma was w d...

gdyz ma wazniejsze problemy.
              • yoma Re: oPOzycja dała WAM w twarz. 19.12.19, 20:43
                Błąd, gocha.
                • taniarada Re: oPOzycja dała WAM w twarz. 19.12.19, 20:50
                  yoma napisała:

> Błąd, gocha.
                  >
                  Wróciłaś z zaświatów.I po co tam latałaś .Pisiory ci śmierdzą .Ale dzisiaj fetor co wali od opozycji ci nie przeszkadza.Biedactwo.
                  • yoma Re: oPOzycja dała WAM w twarz. 19.12.19, 21:01
                    Spierdalaj ściero.
    • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:47
      Na marginesie.
      Przy powstrzymaniu się od ocen pozwolę sobie wyrazić przypuszczenie, że zyska na tym Konfederacja. Bynajmniej, nie jako sojusznik PIS.
    • m.c.hrabia Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 19:59
      Szanowni Państwo, powód mojej absencji na dzisiejszym głosowaniu to pobyt poza granicami kraju. Od trzech dni przebywam z rodziną na urlopie świątecznym. Proszę o zrozumienie. Nie jest to lekceważenie obowiązków poselskich, tylko chęć wynagrodzenia rodzinie wielu nieobecności. Przepraszam wszystkich moich wyborców. Pragnę wyrazić głębokie uznanie dla protestujących, którzy wyszli wczoraj na ulice. Dołożę wszelkich starań w przyszłości, by przystosować się w jak największym stopniu do absurdalnych standardów pracy Sejmu, fundowanych nam przez PiS.

śmieciem był, śmieciem pozostał, jabłuszko fa.
      • szwampuch58 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:05
        10/10
      • pies.na.czarnych Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:09
        Napieralski zostań na wakacjach juz na stale!
        Spróbowałby wywinąć taki numer w prywatnej firmie to miałby wakacje az do emerytury.
        • yoma Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 21:00
          Kluzik Rostkowska pisała w tym czasie spod pierzyny słodkie ćwierki o Tusku, a Rozenek lansował się w radyjku. Hańba.
      • j-k oPOzycja dała WAM w twarz 19.12.19, 20:11
        ale musicie jakos z tym zyc :)
    • mephlstopheles Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 20:29
      Przecież to bez znaczenia, gdyby Witek widziała, że Pisi mogą przegrać to głosowanie można w każdej chwili anulować (nie wiem czy "obrady" prowadziła Witek bo nie oglądam tego cyrku) a w przypadku protestów opozycji przenieść do sali kolumnowej. Z chłopakami w meczach podwórkowych mieliśmy więcej szacunku do zasad niż pisiory w tzw. Sejmie.
      • taniarada Haratałeś w gałę? 19.12.19, 20:54
        mephlstopheles napisał(a):

> Przecież to bez znaczenia, gdyby Witek widziała, że Pisi mogą przegrać to głoso
        > wanie można w każdej chwili anulować (nie wiem czy "obrady" prowadziła Witek bo
        > nie oglądam tego cyrku) a w przypadku protestów opozycji przenieść do sali kol
        > umnowej. Z chłopakami w meczach podwórkowych mieliśmy więcej szacunku do zasad
        > niż pisiory w tzw. Sejmie.
        Kogo to obchodzi liga podwórkowa brudnych trampków.
        • mephlstopheles Re: Haratałeś w gałę? 19.12.19, 21:07
          Obchodzi, że Kaczor chyba nie haratał, albo był tym Grubym co stoi na budzie.
          • taniarada Sam widzisz lepiej pisać posty 19.12.19, 21:29
            mephlstopheles napisał(a):

> Obchodzi, że Kaczor chyba nie haratał, albo był tym Grubym co stoi na budzie.
            Jak zakładać wątki multum.Które wylatują w kosmos lub na oślą.Już to pisałem by brać to pod rozwagę.Ale nie trzeba drukować 1000 wątków na minutę.A później płacz.
            • 141288bs Re: Sam widzisz lepiej pisać posty 19.12.19, 21:39
              taniarada napisał(a):

> mephlstopheles napisał(a):
              >
              > > Obchodzi, że Kaczor chyba nie haratał, albo był tym Grubym co stoi na bud
              > zie.
              > Jak zakładać wątki multum.Które wylatują w kosmos lub na oślą.Już to pisałem by
              > brać to pod rozwagę.Ale nie trzeba drukować 1000 wątków na minutę.A później pł
              > acz.
              - nie szkodzi, niech wysylaja... swiadczy to o ich strachu na prawde a my punktujmy ich - dogorywajacy wszystkiego sie chwyta
              • mephlstopheles Re: Sam widzisz lepiej pisać posty 19.12.19, 22:37
                Jeśli chodzi o dogorywanie, to Pisi kończą swoje reformy, a suweren uchachany brawa bije. I tak to próby demokratyzacji chamów po raz kolejny spłoną na panewce :-)
      • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 01:00
        Pełna zgoda. Jedyne co tu możemy przeciw reżymowi PIS zrobić, to europejskie show. Znaczy show, które zauważy Europa.
        • yoma Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 01:10
          Czyli?
    • lech1966 Re: Opozycja dała nam w twarz 19.12.19, 23:10
      adria231 napisała:

> Były protesty na ulicach, ,na tym forum również były protesty w sprawie ustawy
      > kagańcowej.Była też szansa, by nie procedować tej ustawy. Jednak nasi posłowie
      > dali du.y. Nie wzięli udziału w głosowaniu.... Przy takiej opozycji wkrótce zn
      > ajdziemy się na śmietniku cywilizowanego świata.

A nie przyszło ci do głowy że to celowe działanie? Oni doskonale sobie zdają sprawę że trzeba to środowisko reformować, ale lepiej stać z boku i gdyby coś nie wyszło to udawać że się broniło PRL zamiast go reformować.
      Asekurują się leminże pajace.
      • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 03:19
        Głupiś, lesiu. Głupszy, niż Kot prezesa.
        • adria231 Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 05:24
          Jeżeli jeszcze 2 dni temu wydawało się, że jest nadzieja na zmiany, to wczoraj zobaczyliśmy prawdziwą twarz opozycji. Nie wiem, co mają na swoje usprawiedliwienie, może coś ważniejszego, niż Napieralski. Myślałam, że to poważny człowiek. On pojechał na urlop ( chyba na księżyc). Oby bez powrotu. Tacy posłowie, tylko zajęli miejsce na listach i ogłupili nas, wyborców.
          • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 31.12.19, 19:14
            Tak, to prawda. Mogę tylko dodać, że choć nie byłem wśród tych, co się nabrali, niewielka to pociecha. Wolałbym się "nie nabrać" i nie mieć racji. Ta kamaryla myśli o jednym - załapać się na wyborach i spokojnie trwać. A jak nie przytrafią się imieniny,komunia, wakacje na Ibizie czy jeszcze coś, to zagłosować.
        • no-popis Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 07:00
          buldog2 napisał:

> Głupiś, lesiu. Głupszy, niż Kot prezesa.
          Ale jak Lesiu napisze tak o Tobie to moderator w kwadransik wycina taki wpis bo należysz do żołnierzyku do wojska chronionego przez moderatora.
          Jak Ty napisze tak o Lesiu lub innych to post zostanie nienaruszony.
          Poudawajcie trochę żółnierzyki a nie tak po prostu, jawnie łamiecie zasady dyskusji i własnych regulaminów. Taka też był III RP : takie prawo dla Jednych a inne prawo dla Drugich i o to w tym całum zgiełku chodzi:)
          • buldog2 Re: Opozycja dała nam w twarz 20.12.19, 17:02
            Chyba nikt nigdy nie wyleciał za to, że mu się nie podobam.
    • no-popis Opozycja jest jeszcze bardziej nieudaczna od PiS 20.12.19, 05:46
      Za co oni biorą pieniądze ? Nieudacznicy i łajdacy z PO i SLD. Już tak się przyzwyczaili do władzy PiS, że sami się traktują jak wieczną oPOzycje podległą władzy PiS.
      Mogli, wielcy nieudacznicy, wygrać to głosowanie wczoraj !
      Pamiętam , jak za Tuska, Ci nieudacznicy przegrali głosowanie wniosku o postawienie Ziobry przed Trybudał Stanu.
      Oby nie doszło to POnownej władzy PO- tych nieudaczników co właśnie po raz kolejny POkazali.
      • eiran Re: Opozycja jest jeszcze bardziej nieudaczna od 20.12.19, 06:53
        no-popis napisała:

> Pamiętam , jak za Tuska, Ci nieudacznicy przegrali głosowanie wniosku o postawi
        > enie Ziobry przed Trybudał Stanu.

ludzikow znowu myśli, że pamięta. To było we wrześniu 2015 - Tusk był wtedy od prawie roku w Brukseli.
        Najwyraźniej, nienawiść ludzikowa do Tuska jest znacznie większa, niż do Kopacz.
    • no-popis Brawo Andrzeju Rozenek 20.12.19, 06:24
      adria231 napisała:

> Były protesty na ulicach, ,na tym forum również były protesty w sprawie ustawy
      > kagańcowej.Była też szansa, by nie procedować tej ustawy. Jednak nasi posłowie
      > dali du.y. Nie wzięli udziału w głosowaniu.... Przy takiej opozycji wkrótce zn
      Wielkie i wzniosłe słowa ale jak dochodzi co do czego to Ciebie nie ma tchórzu i nieudaczniku.
    • no-popis każdy człowiek ma prawo się bać. 21.12.19, 08:45
      adria231 napisała:

Po prostu Ci posłowie i Andrzej Rozenek bali się przyjść. Nic dziwnego ! Kraj zalała fala represji politycznych a nawet jak niektórzy zwolennicy PO, Tuska, Michnik%ka jak zapijaczony tu piszą fala zabójstw politycznych. Sędziowie boją się PiS i wyddają wyroki korzystne dla PiS.
      Poseł też cżłowiek, nawet ANdrzej Rozenem ...ma prawo się bać.
    • taniarada Re: Opozycja dała nam w twarz 21.12.19, 21:54

W wyobraźni widzę świat sprawiedliwy
      tam wszyscy żyją w pokoju i uczciwości.
      Marzę o duszach które są zawsze wolne
      jak chmury które lecą
      pełne człowieczeństwa w głębi duszy

W wyobraźni widzę świat jasny
      tam nawet noc jest mniej ciemna
      Marzę o duszach które są zawsze wolne
      jak chmury które lecą

W wyobraźni jest ciepły wiatr
      który wieje w miastach jak przyjaciel