Dodaj do ulubionych

„Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier”

27.02.20, 15:55
W niedzielę w Pradze kolejna uliczna demonstracja organizowana przez stowarzyszenie Milion chwil dla demokracji. Jej liderom udało się w obronie demokracji zorganizować największe protesty w Czechach po 1989 roku. Tym razem pomaszerują pod hasłem „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier”.

„Sytuację polityczną w Polsce i na Węgrzech postrzegamy jako bardzo niebezpieczną z punktu widzenia filarów demokratycznego państwa. W przypadku Polski chodzi o niezależne sądownictwo, na Węgrzech – wolne media” – mówi OKO.press Jan Piňos ze stowarzyszenia Milion chwil dla demokracji. oko.press/czesi-wychodza-na-ulice-nie-chcemy-isc-droga-polski-i-wegier/?fbclid=IwAR2QT1sOH48nadpxh-P4LfZAwo7y7ia0302JySPcKtXgZWnh4RKUTDsnUq4
Obserwuj wątek
    • j-k Premier Babis im daje popalic ? :) n/t. 27.02.20, 16:16
      ...
    • aniechto.only Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 16:31
      Brawa dla młodych Czechów:

"Młoda zmiana
      Za organizacją antyrządowych demonstracji w Czechach stoją młodzi ludzie. Mikuláš Minář ma 27 lat, jego znajomi są w podobnym wieku. Tłumaczy, że on i jego wówczas niespecjalnie zainteresowani polityką przyjaciele obudzili się w 2017 roku.

„Zrozumieliśmy, że może dojść do naruszenia demokratycznego systemu i zwrotu na wschód, w stronę Rosji. I że przyszedł czas, by wziąć odpowiedzialność na nasz kraj” – mówił.

„Zaczęliśmy od tego, co pierwsze przyszło nam do głowy – skrzyknęliśmy się w mediach społecznościowych. Dzięki temu już po trzech miesiącach wystosowaliśmy petycję w sprawie rezygnacji premiera, byłego agenta komunistycznej policji, i w ciągu 20 dni podpisało ją 200 tys. osób. Kolejnym krokiem po petycji stały się demonstracje”.
      • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 16:34
        Nie wiem dlaczego was nie cieszą protesty w Niemczech czy Belgii?? Możecie mi to wyjaśnić?
        • buldog2 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 16:39
          Nie wiesz, to trudno. Spadaj z boku.
          • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 16:41
            buldog2 napisał:

> Nie wiesz, to trudno. Spadaj z boku.

Ty spadaj z przodu 😁😁😁
            • buldog2 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 16:46
              No, lesiu w końcu zrozumiał. Takim językiem trzeba rozmawiać, nic poza tym.
          • j-k ale z ktorego boku ? 27.02.20, 16:42
            buldog2 napisał:
            > Nie wiesz, to trudno. Spadaj z boku.
            >

ale z ktorego boku ?

prawego , czy lewego ?
        • pies.na.czarnych Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:11
          lechutek1966 napisał:

> Nie wiem dlaczego was nie cieszą protesty w Niemczech czy Belgii?? Możecie mi t
          > o wyjaśnić?

Jakieś przykłady protestów w Belgii pisowski manipulatorze?
          • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:15
            pies.na.czarnych napisała:

> lechutek1966 napisał:
            >
            > > Nie wiem dlaczego was nie cieszą protesty w Niemczech czy Belgii?? Możeci
            > e mi t
            > > o wyjaśnić?
            >
            > Jakieś przykłady protestów w Belgii pisowski manipulatorze?

Proszę.

dorzeczy.pl/swiat/87235/Antyimigranckie-protesty-w-Belgii-Policja-uzyla-armatek-wodnych.html
            • aniechto.only Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:31
              Ten cieszy ciebie, lefujarku, oraz innych nationalsozialistische pisiurów.
              • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:40
                aniechto.only napisała:

> Ten cieszy ciebie, lefujarku, oraz innych nationalsozialistische pisiurów.

Nic mnie tak nie cieszy i nic mnie bardziej nie ucieszy jak wasza przegrana w wyborach. To nie ja założyłem durny wątek aby grzać się w blasku problemów naszych sąsiadów. Niech KOD odpali czołg i niech śmiga że wsparciem do Czech. Na co czekacie? Aż ktoś coś wywalczy za was?
                • aniechto.only Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:57
                  lechutek1966 napisał:

To nie ja założyłem durny wątek aby grzać się w blasku problemów naszy
                  > ch sąsiadów.

Problemem naszych sąsiadów, lefujarku, jest to, że Czesi nie życzą sobie w swoim kraju takiej "dobrej" zmiany jak w Polsce , ani takiej "demokracji" jak na Węgrzech:

"W niedzielę w Pradze kolejna uliczna demonstracja organizowana przez stowarzyszenie Milion chwil dla demokracji. Jej liderom udało się w obronie demokracji zorganizować największe protesty w Czechach po 1989 roku. Tym razem pomaszerują pod hasłem „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier”"

• lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 18:01
                    aniechto.only napisała:

> lechutek1966 napisał:
                    >
                    >
                    >
                    > To nie ja założyłem durny wątek aby grzać się w blasku problemów naszy
                    > > ch sąsiadów.
                    >
                    > Problemem naszych sąsiadów, lefujarku, jest to, że Czesi nie życzą sobie w s
                    > woim kraju takiej "dobrej" zmiany jak w Polsce , ani takiej "demokracji" jak na
                    > Węgrzech:
                    >
                    > "W niedzielę w Pradze kolejna uliczna demonstracja organizowana przez stowarzys
                    > zenie Milion chwil dla demokracji. Jej liderom udało się w obronie demokracji z
                    > organizować największe protesty w Czechach po 1989 roku. Tym razem pomaszeru
                    > ją pod hasłem „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier”
                    "

Problemem jest to że nie można na Forum Kraj założyć wątku o skardze nadzwyczajnej w sprawie Walesa- Wyszkowski. Ale za to można omawiać sprawy dotyczące jeśli nie już Świata to przynajmniej UE. To jest temat na Forum Kraj? Skoro nie można mówić o sprawach krajowych to tym bardziej o zagranicznych.
                    Kumasz zabciu?.
            • pies.na.czarnych Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:48
              lechutek1966 napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > lechutek1966 napisał:
              > >
              > > > Nie wiem dlaczego was nie cieszą protesty w Niemczech czy Belgii??
              > Możeci
              > > e mi t
              > > > o wyjaśnić?
              > >
              > > Jakieś przykłady protestów w Belgii pisowski manipulatorze?
              >
              > Proszę.
              >
              > dorzeczy.pl/swiat/87235/Antyimigranckie-protesty-w-Belgii-Policja-uzyla-armatek-wodnych.html

Zgniły kartofel z twojego kopca 16 grudnia 2018.
              • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:54
                snajper55 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:44
                lechutek1966 napisał:

> Niemcy.
                >
                > www.google.com/amp/s/amp.dw.com/pl/protesty-rolnik%25C3%25B3w-tysi%25C4%2585ce-traktor%25C3%25B3w-sparali%25C5%25BCowa%25C5%2582y-ruch-drogowy/a-50937603
                >
                > Tylko jakoś ani Sok z buraka ani OKo press nie zauważylo.

Czerwoni zawsze używają tej metody: A w Ameryce Murzynów biją.

S.
                --
                Sukces PiS! Spada liczba chorych na raka. Gdyż szybko umierają.
                Odpowiedz Cytuj Link Zgłoś
                lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:53
                snajper55 napisał:

> > Tylko jakoś ani Sok z buraka ani OKo press nie zauważylo.
                >
                > Czerwoni zawsze używają tej metody: A w Ameryce Murzynów biją.
                >
                > S.

Dlatego ten wątek jeszcze wisi na FK. Inne szybciutko kasujesz snajperku.
              • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 20:00
                Ale były te protesty czy nie było? Były omawiane w OKO press? I na FK?
          • buldog2 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:29
            lesiu chce dać nam do zrozumienia, że w Belgii łamie się niezależność sądów i wolność mediów.
            • pies.na.czarnych Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:50
              Ten trep nawet nie potrafi znaleźć wiarygodnego linku.
              • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:59

> Ten trep nawet nie potrafi znaleźć wiarygodnego linku.

Oto to na co zasługujesz.🖕
    • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:23
      Niemcy.

www.google.com/amp/s/amp.dw.com/pl/protesty-rolnik%25C3%25B3w-tysi%25C4%2585ce-traktor%25C3%25B3w-sparali%25C5%25BCowa%25C5%2582y-ruch-drogowy/a-50937603

Tylko jakoś ani Sok z buraka ani OKo press nie zauważylo.
      • snajper55 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:44
        lechutek1966 napisał:

> Niemcy.
        >
        > www.google.com/amp/s/amp.dw.com/pl/protesty-rolnik%25C3%25B3w-tysi%25C4%2585ce-traktor%25C3%25B3w-sparali%25C5%25BCowa%25C5%2582y-ruch-drogowy/a-50937603
        >

Czerwoni zawsze używają tej metody: A w Ameryce Murzynów biją.

S.
        • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:53
          snajper55 napisał:

> > Tylko jakoś ani Sok z buraka ani OKo press nie zauważylo.
          >
          > Czerwoni zawsze używają tej metody: A w Ameryce Murzynów biją.
          >
          > S.

Dlatego ten wątek jeszcze wisi na FK. Inne szybciutko kasujesz snajperku.
          • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 17:55
            lechutek1966 napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > > Tylko jakoś ani Sok z buraka ani OKo press nie zauważylo.
            > >
            > > Czerwoni zawsze używają tej metody: A w Ameryce Murzynów biją.
            > >
            > > S.
            >
            > Dlatego ten wątek jeszcze wisi na FK. Inne szybciutko kasujesz snajperku.

O Wałęsie i skardze nadzwyczajnej skasowałes PO kilku minutach.
      • pies.na.czarnych Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:53
        lechutek1966 napisał:

> Niemcy.
        >
        >

Ten kartofel nie jest az tak stary jak poprzedni, ale równie mocno śmierdzi zgnilizna. Data 22.10.2019
        • obrotowy nie chca, le pojda :)) 27.02.20, 19:57
          > Ten kartofel nie jest az tak stary jak poprzedni, ale równie mocno śmierdzi zgn
          > ilizna. Data 22.10.2019

nie brzecz czleku, bo zawsze gdy wpadam (po sasiedzku) do upadajacej Belgii - to widze jej upadek i beznadzieje...
        • lechutek1966 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 27.02.20, 19:57
          Tu jest świeży temat nie omawiany na FK piesie. Może jakiś komentarz???

www.se.pl/krakow/siatki-sa-do-d-y-wez-je-na-zakupy-protest-przeciwko-projektowi-rewitalizacji-zakrzowka-aa-u4Cx-VAfM-XFPV.html
    • qqazz Konflikt z linią polityczną Polski i Węgier 27.02.20, 21:23
      jeszcze nigdy Czechom na dobre nie wyszedł i zawsze kończył się wzrostem wpływów niemieckich po którym Czesi sami nie wiedzieli co ze sobą robić.

pozdrawiam
      • buldog2 Re: Konflikt z linią polityczną Polski i Węgier 27.02.20, 21:31
        Ale Czesi nie są skonfliktowani z linią polityczną Polski, tylko agentury PIS.
        • lechutek1966 Re: Konflikt z linią polityczną Polski i Węgier 27.02.20, 21:36
          Może dziękują za rok 1968. Ale to już szeregi oPOzycji.
    • pies.na.czarnych Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 02.03.20, 10:02
      Czechy. Protesty w Pradze. "Chcemy iść drogą UE, nie Orbana i Kaczyńskiego"
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25747984,czechy-protesty-w-pradze-nie-chcemy-isc-droga-orbana-lub.html#s=BoxOpImg7
    • jabbaryt Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 02.03.20, 14:01
      Mają prawo nie chcieć. I maja prawo demokratycznie wybrać, rząd który nie będzie szedł tam gdzie idzie Kaczyński czy Orban. Jak rozumiem obecny demokratyczny rząd w Czechach jednak idzie drogą Orbana i Kaczyńskiego i to się nie podoba tamtemu kodziarstwu.
      • aniechto.only Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 02.03.20, 15:00
        jabbaryt napisał:

. Jak rozumiem obecny demokratyczny
        > rząd w Czechach jednak idzie drogą Orbana i Kaczyńskiego i to się nie podoba ta
        > mtemu kodziarstwu.

Zgadza się , tamtejszemu kodzisrstwu nie podoba się demokratyczny rząd na czele którego stoi komuch i współpracownik STB , czechosłowackiej komunistycznej policji politycznej. Nie odpowiada im również prezydent Zeman , wielbiciel Putina. Boją się ze zrujnują kraj tak jak Orban i Kaczyński.
        • oszol-lom-z-rm Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 03.03.20, 13:58
          a gdzie ta ruina? Polska ma jeden z największych wzrostów PKB w Europie a ruina mentalna to dzieło PO
          • jabbaryt Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 03.03.20, 18:55
            ale to zasługa rządów PO to znaczy tak lemigni ci odpowiedzą. Znaczy nie ruina jest zasługą PO tylko najwyższy wzrost gospodarczy. Tak ci powiedzą. Jako przykład ruiny to pewnie będą te dwie padłe kobyły z Janowa Podlaskiego.
    • oszol-lom-z-rm Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 03.03.20, 13:15
      nie chcą iść ich sprawa ale na Węgrzech i w Polsce nie ma jeszcze koronowirusa a u całej reszty juz jest. To mi przypomina sytuacje z końca średniowiecza kiedy to w latach 1346-52 szalała w Europie dżuma. Polska była od dżumy wolna! pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_%C5%9Bmier%C4%87#/media/Plik:Blackdeath2.gif
      www.google.com/search?q=epidemia+d%C5%BCumy&rlz=1C1LENP_enPL809PL809&sxsrf=ALeKk014brVgiFc8qm8gyQFfEVS9ku1cSw:1583237615808&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=54oqTL0W5DyV7M%253A%252CcAu1Pn5IyJdy6M%252C%252Fm%252F01ftg&vet=1&usg=AI4_-kSPVxHi6PUHPMg1jGSMvHyZmx0tLw&sa=X&ved=2ahUKEwiCr73do_7nAhUQyaQKHZF-BmoQ_B0wCnoECAsQAw&biw=2000&bih=986#imgrc=54oqTL0W5DyV7M
      • yoma Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 03.03.20, 19:12
        >To mi przypomina sytuacje z końca średniowiecza

Oż w mordkę, pamiętasz? To wiele wyjaśnia.
        • oszol-lom-z-rm Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 04.03.20, 18:39
          W przeciwieństwie do ciebie kochana ja na lekcjach historii nie spałem ...
    • inocom W Czechach każdy idzie swoją drogą 03.03.20, 18:53
      OKO tego nie wie?

Tam możesz spotkać ludzi przebranych za Indian i skinów w jednym wagonie.
      Nikogo to nie dziwi, tylko OKO.

Zdziwiona Kidawa po 8 latach rządu PO.
      "Polska powinna funkcjonować jak normalny, przyjazny kraj. Powinny być rzeki, zieleń, powinniśmy móc zobaczyć słońce"

Hymn Czech,

Gdzie mój dom

Gdzie jest mój dom,
      gdzie jest mój dom?
      Woda huczy wśród łąk,
      bory szumią pośród skał,
      w sadzie pyszni się wiosenny kwiat,
      widać że to ziemski raj!
      Oto jest ta piękna ziemia,
      ziemia czeska – mój dom,
      ziemia czeska – mój dom!

Gdzie jest mój dom,
      gdzie jest mój dom?
      Czy znasz w ziemi, miłej Bogu,
      Wrażliwe dusze w zdrowych ciałach,
      Umysł jasny, powstanie i pomyślność,
      I siłę tę, zgubę przeciwności?
      Oto Czechów sławne plemię,
      Pośród Czechów jest mój dom,
      Pośród Czechów jest mój dom.

Czesi nigdy nie byli totalni.
    • xyz_xyz1 Re: „Nie chcemy iść drogą Polski i Węgier” 04.03.20, 06:40
      Sprawa jest prosta pójście droga Polski i Węgier oznacza wstanie z kolan i pilnowanie własnych a nie cudzych interesów. Oczywiście = się to konfliktowi z Eurosojuzem w który zamieniła się UE. Ale warto. Zresztą im takich państw będzie więcej tym bardziej rośnie szansa na nowy blok gospodarczy który przeciwstawi się UE. A że w UE wcale nie jest dobrze świadczy BREXIT. Czyli można wyjść z UE i całkiem nieźle funkcjonować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka