Dodaj do ulubionych

Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się z każ

29.02.20, 21:34
Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się z każdej biedy.
To, co się z rodakami stało jest przerażające.
Jak to możliwe, że dali się opanować przez bandę pisowskich nikczemników i oszustów?
Znam wiele mądrych odpowiedzi na to pytanie, ale żadna z nich nie wyjaśnia tej przedziwnej nienawiści i agresji, jaką wyzwolił Kaczyński z ludzi, którym wmówiono, że ich nieudane życie i brak zrozumienia świata nie jest ich winą, tylko tych zdolniejszych, bogatszych, obcojęzycznych i tych wszystkich, którzy mieszkają za lasem, czy po drugiej stronie rzeki.
Jak to się stało, że osobista nienawiść, nieudacznictwo i poczucie wykluczenia Kaczyńskiego zaraziło jak straszliwy wirus miliony ludzi?
Podobnie było w Niemczech gdy w latach trzydziestych zwykli, uczciwi ludzie pytali się ze zdumieniem - Jak to się stało, że straszliwa banda parweniuszy dorwała się do władzy metodą demokratyczną?
Czy nie doprowadzi to do zniszczenia Niemiec?
Doprowadziło!
I nie tylko Niemiec!
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 21:38
      > To, co się z rodakami stało jest przerażające.

To wszystko im się porobiło przez zabory. :)
      • x2468 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 21:48
        Niemcy nigdy nie byli pod zaborami.
        Pisizm czyli narodowy socjalizm siedzi w wielu ludziach, Kaczynski pisizmu nie wymyslil jedynie pozwolil swoloczy na bezkarne dzialanie.
      • snajper55 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 21:51
        pies.na.czarnych napisała:

> > To, co się z rodakami stało jest przerażające.
        >
        > To wszystko im się porobiło przez zabory. :)

Nie. To przez przyjęcie chrześcijaństwa. Ta nienawiść do innych weszła nam wtedy z geny. A antysemityzm nasycił mleko matek.

S.
        • taniarada Niesamowite 29.02.20, 22:00
          snajper55 napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > > To, co się z rodakami stało jest przerażające.
          > >
          > > To wszystko im się porobiło przez zabory. :)
          >
          > Nie. To przez przyjęcie chrześcijaństwa. Ta nienawiść do innych weszła nam wted
          > y z geny. A antysemityzm nasycił mleko matek.
          >
          > S.
          Przyszywani ateiści mówią o wierze.Za bluźnierstwa jest kara.Do najcięższych grzechów, jakie człowiek w ogóle zdolny jest popełnić, należy grzech bluźnierstwa. Czym jest bluźnierstwo? Jest to lżenie Osoby Pana Boga bądź słowami, bądź to w myślach. Jeżeli ktoś popełnia grzech bluźnierstwa czynem, popełnia świętokradztwo.
          • szwampuch58 Re: Niesamowite 29.02.20, 22:08
            Szacunek dla innych mam zawsze ale jak mi takie talibany katolskie jak ty nakazuja co mam myslec ,robic,zyc mam tylko jedna odpowiedz: Spierdalaj ciulu !!!!!
          • kawa_poranna1 Re: Niesamowite 01.03.20, 02:51
            taniarada napisał(a):

> . Czym jest bluźnierstwo? Jest to lżenie Osoby Pana Boga bądź słowami, bądź to
            > w myślach. Jeżeli ktoś popełnia grzech bluźnierstwa czynem, popełnia świętokrad
            > ztwo.

Bluźnierczo Duda przysięgał stać na straży Konstytucji.
            I bluźnierczo dodał - Tak mi dopomóż Bóg.
            Hłe, hłe!
          • na_deszczu Re: Niesamowite 01.03.20, 19:04
            "do najcięższych grzechów..."

Sądzisz taniarada, ze bóg jest aż tak próżny?
        • yoma Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 22:04
          I zatruła krew pobratymczą :o
      • szwampuch58 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 21:56
        Jakie zabory,kto pamieta takie czasy?????
        Unia podskakuje,wymaga,kontroluje a sieroty pisowskie po PRL-u na to:nam siEm nalezy bo my obalili komune!.... praca,rozwoj ,nowoczesnosc,kultura, swoboda im niepotrzebna byle na piwo im starcza
    • yoma Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 22:03
      Bo to zawsze było Kawunia w ludzie, tylko teraz lud poczuł przyzwolenie, żeby wylazło, ot co.
      • don.kichote Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 29.02.20, 22:24
        yoma napisała:

> Bo to zawsze było Kawunia w ludzie, tylko teraz lud poczuł przyzwolenie, żeby w
        > ylazło, ot co.

Dokładnie!
        Kawa wyszła ze złego założenia, że to Kaczyński wyzwolił w ludziach to "coś".
        Nieprawda! Ludzie od zawsze to mieli! Oczywiście nie wszyscy. Kaczyński tylko ich zagospodarował i pokazał, że nie należy się tego wstydzić ani z tym kryć.
        Przyszło mu to o tyle łatwo, że byli to ludzie zapomniani, roszczeniowi, ci którzy czuli się oszukanie przez solidarnościowe "elity", nie identyfikujący się z żadną istniejącą partią czy ideologią. Wystarczyło wskazać im wroga czy mówić to, co chcieli usłyszeć; np. że wszyscy kradną...
        • kawa_poranna1 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 07:25
          don.kichote napisał:

> Kawa wyszła ze złego założenia, że to Kaczyński wyzwolił w ludziach to "coś".
          > Nieprawda! Ludzie od zawsze to mieli! Oczywiście nie wszyscy. Kaczyński tylko i
          > ch zagospodarował i pokazał, że nie należy się tego wstydzić ani z tym kryć.
          > Przyszło mu to o tyle łatwo, że byli to ludzie zapomniani, roszczeniowi, ci kt
          > órzy czuli się oszukanie przez solidarnościowe "elity", nie identyfikujący się
          > z żadną istniejącą partią czy ideologią. Wystarczyło wskazać im wroga czy mówić
          > to, co chcieli usłyszeć; np. że wszyscy kradną...

No i wykazałeś, że Kaczyński wyzwolił w swoich wyznawcach to zło.
          Pokazał, że nie należy kłamstwa, oszustw, kombinowania, kradzieży się wstydzić.
          A oni wpatrzeni w Kaczyńskiego odrzucili dobro, przyzwoitość.

Podobnie jak aparatczycy NSDAP, popierający partię - kierowali się podobnymi wartościami.
          Potem jednak nadeszła Norymberga.
          >
          >
          • yoma Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 11:03
            Już nie przypisujcie temu kaczyńskiemu takiej wszechmocy, co?

Widzicie, jak fajnie działa? :o
          • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 17:03
            kawa_poranna1 napisała:

> Potem jednak nadeszła Norymberga.
            > >
            A na komunistów nie nadeszła i to zawdzięczają Wałęsie , Kaczyńskim też. Okrąły stół zamiast Norymbergii.
      • man_sapiens Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 02.03.20, 08:53
        yoma napisała:

> Bo to zawsze było Kawunia w ludzie, tylko teraz lud poczuł przyzwolenie, żeby w
        > ylazło, ot co.
        >

Otóż to, prostak, przygłup i cham przestał wstydzić się, że jest prostakiem, przygłupem i chamem bo mu wydział Propagandy KC PiS mówi, że ma być z tego dumny. To powrót dyktatury ciemniaków, o ktorej mówil Kisielewski w 1968r.
    • borrka Ze mną nic się tam nie dzieje 29.02.20, 22:27
      Zrobię wszystko, by zaszkodzić PiS, chodzę na demówki, uprawiam agitkę w necie, a jak będzie trzeba, to i gazetki zacznę drukować:)
      Ale to żart, bo już bliżej, niż dalej.

Ja już myślę w kategoriach, jak oswoić zdziczałą trzódkę, no bo co?
      Wszystkich na Podkarpacie wyeksportujemy?

Jarek, myśmy ran twych całować niegodni !
      • taniarada Re: Ze mną nic się tam nie dzieje 29.02.20, 22:32
        borrka napisał:

> Zrobię wszystko, by zaszkodzić PiS, chodzę na demówki, uprawiam agitkę w necie
        > , a jak będzie trzeba, to i gazetki zacznę drukować:)
        > Ale to żart, bo już bliżej, niż dalej.
        >
        > Ja już myślę w kategoriach, jak oswoić zdziczałą trzódkę, no bo co?
        > Wszystkich na Podkarpacie wyeksportujemy?
        >
        >
        > Jarek, myśmy ran twych całować niegodni !
        Nie przyklejaj się .Na ten czas tyle szkodzisz co na oślej sobie brykasz.A tu udajesz nawiedzonego.
      • no-popis Re: Ze mną nic się tam nie dzieje 01.03.20, 11:40

> Ja już myślę w kategoriach, jak oswoić zdziczałą trzódkę, no bo co?
        > Wszystkich na Podkarpacie wyeksportujemy?
        Tak. Tam zorganizujecie te zaPOwiadane tutaj obozy koncentracyjne.
    • inocom Jak trwoga to do Boga. 29.02.20, 22:29
      kawa_poranna1 napisała:

> Mnie opuściła wiara...

• taniarada Re: Jak trwoga to do Boga. 29.02.20, 22:34
        inocom napisał:

> kawa_poranna1 napisała:
        >
        > > Mnie opuściła wiara...
        >
        Pisałem że bluźni.
        • kawa_poranna1 Re: Jak trwoga to do Boga. 01.03.20, 02:54
          taniarada napisał(a):

> inocom napisał:
          >
          > > kawa_poranna1 napisała:
          > >
          > > > Mnie opuściła wiara...
          > >
          > Pisałem że bluźni.
          Brak wiary w Kaczyńskiego, w Dudę, w Ziebru to bluźnierstwo?
          Jarka santo subito?
    • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 05:48
      kawa_poranna1 napisała:

> Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się z każdej biedy.
      > To, co się z rodakami stało jest przerażające.
      > Jak to możliwe, że dali się opanować przez bandę pisowskich nikczemników i oszu
      > stów?
      Piszesz o tym co się stało z POlakami a nie z Polakami. Jak mogli dopuścić do takiej arogancji wobec wyborcy, takiego lekceważenia państwa, takiej skali niesłowności wyborczej, takiej skali wypasania się na mieniu publicznym, że wyborca odrzucił PO, lewicę i wolał PiS niż tę Tuskową kamarylę.
      Wyborca nie wybrał PiSu, wyborca odrzucił tych co go okłamywali, obrażali i mafię w jednym.
      > Znam wiele mądrych odpowiedzi na to pytanie, ale żadna z nich nie wyjaśnia tej
      > przedziwnej nienawiści i agresji, jaką wyzwolił Kaczyński z ludzi, którym wmówi
      > ono, że ich nieudane życie i brak zrozumienia świata nie jest ich winą, tylko t
      > ych zdolniejszych, bogatszych, obcojęzycznych i tych wszystkich, którzy mieszka
      > ją za lasem, czy po drugiej stronie rzeki.
      Problem w tym, że to nie są Ci zdolniejsi ale Ci bezwzględni w okradaniu obywatela i korzystaniu z mienia publicznego. Zdolniejsi obywateli nie bolą wyborcy jak się bogacą. Ja mieszkam po drugiej stronie rzeki, mam kilka aut i domów, mam skromny jacht, kilka firm i nikt mnie nie nienawidzi z wyborców PiS bo wiedzą, że wszystko co mam nie pochodzi z mienia państwowego czy "prywatyzacji". Tak trudno Ci kawa ten mechanizm pojąć Dalej, podobnie jak wszyscy lewacy , nie rozumiesz tego co się stało i dlaczego się stało !
      > Jak to się stało, że osobista nienawiść, nieudacznictwo i poczucie wykluczenia
      > Kaczyńskiego zaraziło jak straszliwy wirus miliony ludzi?
      Ta nienawiść , co widać było zawsze na tym forum, cechowała- do każdej osoby o innych poglądach- środowisko Gazety Wyborczej i to ona sprzedała tę nienawiść. Słowo mohery czy katole było synonimem obrazy na tym forum i w środowisku lewicy czy Platfusów.
      > Podobnie było w Niemczech gdy w latach trzydziestych zwykli, uczciwi ludzie pyt
      > ali się ze zdumieniem - Jak to się stało, że straszliwa banda parweniuszy dorwa
      > ła się do władzy metodą demokratyczną?
      > Czy nie doprowadzi to do zniszczenia Niemiec?
      POdobnie komuna opOwiadała bandzie "perweniuszy" o faszyzmie, nacjonalistycznych ośrodkach imperianej propagandy z zachodnich ośrodków dywersyjnych, ze strony ziomkostw niemieckich jak Ty teraz to opisujesz. Zapewne po roku 80 to Ty pisywałaś te teksty do Trybuny Ludu czy np dla PAP.
      • adria231 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 06:13
        To, co dzieje się w naszej ojczyźnie , to nie kwestia wiary, to sprawa psychiatrów. Oszalały człowieczek, który przyczynił się do śmierci brata - siebie szczerze nienawidzi , bo zdaję sobie z tego sprawę.Umie jednak manipulować innymi ludźmi i kieruję ich nienawiść na swoją konkurencję. Ta nienawiść rozszerza się jak zaraza. Opanowała większość społeczeństwa ......
        • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 07:03
          adria231 napisała:

> To, co dzieje się w naszej ojczyźnie , to nie kwestia wiary, to sprawa psychiat
          > rów. Oszalały człowieczek, który przyczynił się do śmierci brata - siebie
          > szczerze nienawidzi , bo zdaję sobie z tego sprawę.Umie jednak manipulować inny
          > mi ludźmi i kieruję ich nienawiść na swoją konkurencję. Ta nienawiść rozszerza
          > się jak zaraza. Opanowała większość społeczeństwa ......
          Twój post i jego treść świadczą ewidentnie, że psychiatrzy mają wiele do roboty w Polsce.
    • m.c.hrabia Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 06:30
      Gen niewolnictwa ( chłopa pańszczyźnianego), antysemityzm wyssany, zawiść + kościół katolski
      i możliwe.
      • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 07:01
        m.c.hrabia napisał:

> Gen niewolnictwa ( chłopa pańszczyźnianego), antysemityzm wyssany, zawiść + koś
        > ciół katolski
        > i możliwe.
        No i mamy język pogardy i nienawiści. Zdaniem Kawy jesteś z PiSu :)
      • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 01.03.20, 11:36
        m.c.hrabia napisał:

> Gen niewolnictwa ( chłopa pańszczyźnianego), antysemityzm wyssany, zawiść + koś
        > ciół katolski
        > i możliwe.

Jestes tu identyfikowany jako wyznawca Tuska i PO. Wykazałaeś powyżej, że właśnie to Twoje środowisko twierdzi, że "polskosc to nienormalność " do tego dołącza Gazeta ze swoim antypolonizme I antykatolicyzmem I masz odpowiedż na pytanie dlaczego Polacy wybrali Was odrzucili. Mieli juz dosyc obrazania ich i ponizania.
    • j-k No to wreszcie wydoroslalas. 01.03.20, 06:36
      kawa_poranna1 napisała:
      > Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się z każdej biedy.

No to wreszcie wydoroslalas.

i tego sie 3miej.
      • no-popis Re: No to wreszcie wydoroslalas. 02.03.20, 05:57
        j-k napisał:

> kawa_poranna1 napisała:
        Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się z każdej biedy.

Taką zdolność posiada tylko Leszek Miller, który może być w jednym życiu i komunistą i demokratą :)
    • oszol-lom-z-rm Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 02.03.20, 10:29
      mnie tez kiedyś wiara w Polaków opuściła że potrafią wygrzebać się z komuszo platformianego bagna, a jednak zdarzył się cud w 2015 i ten cud póki co trwa
    • haen2010 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 02.03.20, 10:40
      Jakbym się trochę zastanowił - to głównie robota Kościoła. Reszta to złajdaczenie się polskich "elit".
      • no-popis Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 02.03.20, 10:52
        haen2010 napisał:

> Jakbym się trochę zastanowił - to głównie robota Kościoła. Reszta to złajdaczen
        > ie się polskich "elit".

Piszesz o Kwaśniewskim, Michniku i Wałęsie z Millerem i Tuskiem?
        • buldog2 Tak. To prawda. 02.03.20, 16:07
          Pełna zgoda. Jesteś, ludzikow, kretynem. Od dawna dobrze przecież cię tutaj znamy, nie musisz ciągle nam tego udowadniać.
    • lechutek1966 Re: Mnie opuściła wiara, że Polacy wygrzebią się 02.03.20, 20:31
      kawa_poranna1 napisała:

> Mnie opuściła wiara,,,,,

Powiedz jak to jest jak się traci coś co się nigdy nie miało?

Chyba że to inna wiara.
      Ja byłem lemingiem i straciłem wiarę w lemingi więc wiem jak to jest jak się coś traci. A ty straciłaś wiarę w lemingi? W lemingi z których się wywodzisz i w które nadal wierzysz jak w plamę oleju na ulicy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka