Dodaj do ulubionych

Trochę statystyki.

31.03.20, 06:50
Doczytałem się. Robią dziennie do 5 tys testów. Pewnie taka moc produkcyjna. Jeżeli prawie 500 ma wynik pozytywny to oznacza co dziesiąty złapał COVID. Strach pomyśleć co by było gdyby tych testów było jak u Niemców - ok 250 tys na tydzień. Nic dziwnego, że panika dopadła Kaczusia i jego nieudolnej ferajny. Stąd te dzisiejsze obostrzenia.

Ps. No to jak, idziemy na wybory?
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 07:03
      haen2010 napisał:

> Doczytałem się. Robią dziennie do 5 tys testów. Pewnie taka moc produkcyjna. Je
      > żeli prawie 500 ma wynik pozytywny to oznacza co dziesiąty złapał COVID. Strach
      > pomyśleć co by było gdyby tych testów było jak u Niemców - ok 250 tys na tydzi
      > eń.
      Logika godna leminga zresztą ostatnio prezentowała taką logikę Kidawa i Struk
    • qwardian Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 07:21
      Ilu rabinów umarło w Polsce na koronaświrusa?
      nczas.com/2020/03/28/zydzi-w-wielkiej-brytanii-masowo-umieraja-na-koronawirusa/
    • qinto Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 07:49
      haen2010 napisał:

> Doczytałem się. Robią dziennie do 5 tys testów. Pewnie taka moc produkcyjna. Je
      > żeli prawie 500 ma wynik pozytywny to oznacza co dziesiąty złapał COVID. Strach
      > pomyśleć co by było gdyby tych testów było jak u Niemców - ok 250 tys na tydzi
      > eń. Nic dziwnego, że panika dopadła Kaczusia i jego nieudolnej ferajny. Stąd te
      > dzisiejsze obostrzenia.
      >
      > Ps. No to jak, idziemy na wybory?

Jestem za wyborami 10-go maja.
      haen2010 25.03.20, 09:01
      • haen2010 Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 08:12
        Byłem za wyborami 10 go maja.
        Uważałem, te wybory Duduś będzie miał prze.....ne. Teraz to bezprzedmiotowe. Poczekam na sondaże z początku maja. Potwierdzą moją projekcję. Poza tym praktycznie uważam, że pozbycie się tego pisowskiego dupka z pałacu to im szybciej tym lepiej.
        • stasi1 Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 09:08
          Ale na dzień dzisiejszy Duda te wybory w maju wygrywa więc raczej nie pozbędziesz się go teraz. Dlatego między innymi pisi chcą ich w tym terminie. Co do meritum tego co pisałeś. Jest jakaś procedura że robi się komuś te test, że była szansa że złapał coś. I z tego wypada że co dziesiąty tylko ma wirusa. To myślisz że gdyby robili te testy wszystkim jak leci też było by że co dziesiąty złapał wirusa?
        • qinto Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 09:22
          haen2010 napisał:

> Byłem za wyborami 10 go maja.
          > Uważałem, te wybory Duduś będzie miał prze.....ne. Teraz to bezprzedmiotowe. Po
          > czekam na sondaże z początku maja. Potwierdzą moją projekcję. Poza tym praktycz
          > nie uważam, że pozbycie się tego pisowskiego dupka z pałacu to im szybciej tym
          > lepiej.

Jak chorągiewka na wietrze.... raz w jedną, raz w druga stronę.
          Jeżeli wybory zostaną przełożone ( moim zdaniem zostaną odłożone w czasie) - to ten czas na pozbycie obecnego prezydenta wydłuży się nawet o rok.
    • m.c.hrabia Re: Trochę statystyki. 31.03.20, 08:40
      30 marca w ciągu doby wykonano w Polsce ponad 3,8 tys. testów, podczas gdy dzień wcześniej przeprowadzono ich więcej, bo ponad 4,1 tys., a dwa dni wcześniej – ponad 4,6 tys.

nie ma testów nie ma chorych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka