Dodaj do ulubionych

Wybory w Bawarii

15.04.20, 10:43
Wiadomo że PiS chce przeprowadzić wybory korespondencyjne tak jak w Bawarii. Mam pytanie kto był za tym aby tam wybory przeprowadzić w taki sposób? U nas większość społeczeństwa podobno nie chce tych wyborów w maju ale jakby były to jednak zagłosują na Dudę. Czy tam większość wyborców chciała takich wyborów?
Obserwuj wątek
    • stasi1 Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 10:44
      Dzisiaj podano że u nas zachorowało 206 osób. Największa liczba chorych co się pojawili w rannym komunikacje. Dotychczas najwięcej było 203 osoby
      • lechutek1966 Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 22:50
        stasi1 napisał:

> Dzisiaj podano że u nas zachorowało 206 osób. Największa liczba chorych co się
        > pojawili w rannym komunikacje. Dotychczas najwięcej było 203 osoby

Nie kłam stasi.
        Najwięcej było 475 osób 4 kwietnia. Tak podaje wp.pl

www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/deaceebc69a3412c8b7699e3e025e213
        Najlepiej odladac w wersji desktop.
        • stasi1 Re: Wybory w Bawarii 16.04.20, 20:30
          Po czym sądzisz że kłamię? Może się mylę? A tak na poważnie.Wystarczyło przeczytać: Post był po 10. Normalnie około 10 rano podają zachorowania po nocy, nie trudno domyśleć się że właśnie to było to. Ty podałeś całkowite dzienne zachorowania w Polsce. Wczoraj tak źle nie było, pomimo dużej liczby chorych rano w południe wieli nie było więc całkowita liczba zamkneła się poniżej 400, co dało 6 wynik dzienny w Polsce ze względu na ilość zachorowań
          • lechutek1966 Re: Wybory w Bawarii 16.04.20, 22:15
            Nie wydaje ci się że gdybyś nie wiedział to powinieneś użyć słowa " chyba" albo "według mojej wiedzy" ?. Ty stwierdziłeś że najwięcej było 203 a ja ci wykazałem oczywiste kłamstwo. Wasze mijanie się z prawdą, nawet tak oczywistą jest słynne i standardowo złapany za rękę mówisz że to nie twoja ręka.
            Nawet teraz nie uznajesz mojego sprostowania a zwyczajnie uciekasz rakiem.
            Z resztą były dni gdzie do południa nie było żadnego zaskarżonego o czym mówi przytoczony wykres
            • stasi1 Re: Wybory w Bawarii 17.04.20, 08:04
              Nie potrafisz zrozumieć że te 203 zachorowania to było najwięcej rano? Kłamstwo jest wtedy kiedy wiem co było a jednak twierdzę co innego. Gdybym wiedział że luchutek bierze za to co tutaj pieniądze a twierdził że jest ideowym pisowcem to było by kłamstwo. Podejrzewamy że ty bierzesz za to co tu piszesz pieniądze ale pewności nie mamy
              • lechutek1966 Re: Wybory w Bawarii 17.04.20, 11:37
                Nie wspomniałeś ani słowem o okresie jaki dotyczy twoje stwierdzenie więc od razu jest fałszywe. Bo na początku pandemii stwierdzano przecież po kilka zakażeń na dobę więc nie mogło być do południa 203 bo dobowo było po kilka a później kilkanaście z tendencją wzrostową. Napisałeś nieprecyzyjnie fałszując fakty ( wiadomo w jakim celu) i jeszcze wciskasz mi kit że piszę za kasę. To już jest szczyt bezczelności.
    • pies.na.czarnych Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 11:03
      Co Bawaria ma wspólnego z Polska?
      Jezeli w Ameryce bija Murzynow to nie znaczy, ze w Polsce tez tak musi byc :)
      • szwampuch58 Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 11:22
        na druga ture wyborow zdecydowano sie tam jak po pierwszej wzrosla liczba zakarzen,nie ma to nic wspolnego sytuacja w Polsce
      • stasi1 Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 20:30
        Ale nasza władza powołuje się na ta Bawarię. Ale doszedłem do tego jak tam było. Okazuje się że w Bawarii duża część wyborców głosuje normalnie korespondencyjnie. Ich minister zdrowia zaproponował że wszyscy tak zrobią. Okazało się że wszyscy zainteresowani zgodzili się na taką możliwość. U nas jeden tylko Duda chce aby w taki sposób wybory się odbyły
        • pies.na.czarnych Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 20:40
          Kulawy juz dawno mówił, ze z Polski chce robić Bawarie. :)
          • stasi1 Re: Wybory w Bawarii 16.04.20, 09:08
            Ale jednomyśności nie przewiduje? Jeden powie wszyscy muszą się zgodzić?
    • m.c.hrabia Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 20:34
      W Bawarii mają Mercedesa ,jak w Polsce będziemy mieli ,to też będzie zgoda na wybory matrioszkowe.
      • man_sapiens Re: Wybory w Bawarii 15.04.20, 21:43
        m.c.hrabia napisał:

> W Bawarii mają Mercedesa ,jak w Polsce będziemy mieli ,to też będzie zgoda na
        > wybory matrioszkowe.
        >

Pisiewicze w rządzie i spółkach państwowych mają.
      • kylax4 Re: Wybory w Bawarii 16.04.20, 00:10
        Mercedes to Baden Wurtemberg, w Bawarii jest BMW (i Audi).
    • qwardian Re: Wybory w Bawarii 17.04.20, 11:39
      Jestem rodowitym Poznaniakiem, ale górale Podhalańscy, Bawarscy i Tyrolscy są moją największą inspiracją..
      • pies.na.czarnych Re: Wybory w Bawarii 17.04.20, 12:12
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka