Dodaj do ulubionych

Komunikat policji

16.04.20, 06:13
W związku z obowiązującym od dziś nakazem zasłaniania twarzy czymkolwiek policja informuje, że w celu zapobieżenia szerzeniu się paniki, depresji i defetyzmu bezwzględnie zakazuje się stosowania maski typu Halloween. Nosiciel takiej maseczki na pewno nie uniknie surowej grzywny.
Obserwuj wątek
    • eiran Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:15
      mam niejasne wrażenie, że linkowanie nie działa.
      • witek.bis Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:31
        A u Ludzikowa zadziałało! No, chyba że blefuje... ;-)
        • eiran Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:37
          Już doszedłem do tego, że nie działa pod chrome, a działa np. w przeglądarce microsoftowej.
          ludzikow chyba zablefował, bo nic nie napisał o masce Tuska, albo chociaż Józefa Bąka, tylko jakieś (jak zwykle dowcipne i błyskotliwe) ogólniki.
          • buldog2 Re: Komunikat policji 16.04.20, 12:45
            Pod Vivaldi działa, a to chyba Chrome, w każdym razie rozszerzenia Chrome pasują.
            • eiran Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:24
              Teraz działa, rano nie działało. To nie pierwsze czknięcie portalu w ostatnich dniach.
        • no-popis Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:56
          witek.bis napisał:

> A u Ludzikowa zadziałało! No, chyba że blefuje... ;-)
          Jak widać zadziałało na Ciebie :)
        • szwampuch58 Re: Komunikat policji 16.04.20, 12:24
          dziala z nowym"wynalaskiem" gazety.....klikac na nowej stronie napis"tutaj"
      • pies.na.czarnych Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:09
        eiran napisał:

> mam niejasne wrażenie, że linkowanie nie działa.
        >

Dziala, moze twoj AB blokuje.
      • yoma Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:12
        Działa, działa, klikaj do oporu.

Np. możesz sobie obejrzeć ofertę kupna samochodu bez wychodzenia z domu. Jak bez wychodzenia, to po co samochód? 😂
    • no-popis Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:27
      witek.bis napisał:

> W związku z obowiązującym od dziś nakazem zasłaniania twarzy czymkolwiek policj
      > a informuje, że w celu zapobieżenia szerzeniu się paniki, depresji i defetyzmu
      > bezwzględnie zakazuje się stosowania maski typu Halloween. Nosiciel takiej maseczki
      > na pewno nie uniknie surowej grzywny.

Pomysłowe. Ta maska faktycznie może straszyć i kara być powinna :)
      Ale powinny też być kary za maskę okazującą lekceważący i "tumiwiszący" stosunek do istniejącego zagrożenia czyli np maska z POdobizną jakiegoś leminga.
      • witek.bis Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:36
        Masz na myśli słynny POkaz leminżych, tumiwiszących masek na pl. Piłsudskiego?
    • witek.bis Re: Komunikat policji 16.04.20, 06:52
      Komenda Główna Policji rekomenduje maskę, która sprawdziła się już w czasie kilku epidemii dżumy i która zadziwia swoją aktualnością dzięki połączeniu motywów długiego nosa Morawieckiego i podkrążonych oczu Szumowskiego.
    • witek.bis Imposybilizm prawny 16.04.20, 12:16
      Ludzie obdarzeni przez naturę nieziemską urodą na ogół jej nie ukrywają, a nawet chętnie się z nią obnoszą.

Aż tu nagle, jak grom z jasnego nieba, wprowadzone zostaje prawo, które im to uniemożliwia.

Ofiarom tego bezdusznego prawa składam różne wyrazy.
    • yoma Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:09
      Ja mam w maciorę i kaczora. Spoko :)
    • pies.na.czarnych Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:14
      Zapomniałeś dodaj, że przy zakupie 100 tych masek dostajesz jednego Kałacha+wiaderko naboi gratis.
    • yoma Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:15
      Hej, ludzie

z oficjalnej strony rządowej:

>Zakrywać usta i nos muszą co do zasady wszyscy. Wprowadzamy jednak kilka wyjątków. Wśród nich znajdują się:

dzieci do 4 lat,
      osoby, które mają problemy z oddychaniem (okazanie orzeczenia lub zaświadczenia nie jest wymagane),

I gitara :)
      • yoma Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:18

>duchowni sprawujący obrzędy religijne,

I wszystko jasne :) To ja idę do lasu.
        • pies.na.czarnych Re: Komunikat policji 16.04.20, 13:27
          i rzecznik resortu zdrowia :)
          tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-rzecznik-resortu-zdrowia-wojciech-andrusiewicz-o-obowiazku-noszenia-maseczki-4556570
    • yoma Re: Komunikat policji 16.04.20, 18:25
      No więc autodenuncjuję, że byłam trochę powytwarzać (oszoł nie donoś, bo to nic nie da) i przy okazji wypróbować mój nowy outfit. Paru ludzi pokazało mi kciuk. Poza tym nudy, nic się nie dzieje.

Ale naród jednak mamy zdyscyplinowany, każdy zapergala w maseczce. No i gdzie te braki w zaopatrzeniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka