snajper55 16.04.20, 17:10 Może być to zbawienny efekt wirusa. Każdy zarabia połowę tego co zarabiał. Każdy wydaje połowę tego co wydawał. Każdy pracuje połowę tego ile pracował. S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 17:13 w punkcie 3 :pracuje 2x wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 17:31 To będziesz się musiał urwać z tej 24-godzinnej fuchy na fk. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niemozliwe. 16.04.20, 17:45 snajper55 napisał: > Każdy pracuje połowę tego ile pracował. niemozliwe. samochodow jest dosc - wiecej nie trzeba. na nowe mieszkania i nowe drogi - tez mozna dluzej poczekac. polowa pracy personelu medycznego - to dwa razy wiecej trupow. a polowa pracy chlopow na roli - to o wiele mniej zywnosci i grozba glodu i chorob. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: niemozliwe. 16.04.20, 18:54 j-k napisał: > polowa pracy personelu medycznego - to dwa razy wiecej trupow. Nie napisałem, że w każdej branży ma pracować połowa pracowników. Zamiast zatrudniać ludzi przy produkcji magnesów na lodówki można ich zatrudnić gdzie indziej. Chyba nasza cywilizacja nie upadnie z powodu braku magnesów na lodówki? S. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Produkujesz magnesy na lodówki? :)) 16.04.20, 19:59 snajper55 napisał: > j-k napisał: > > > polowa pracy personelu medycznego - to dwa razy wiecej trupow. > > Nie napisałem, że w każdej branży ma pracować połowa pracowników. Zamiast zatru > dniać ludzi przy produkcji magnesów na lodówki można ich zatrudnić gdzie indzie > j. Chyba nasza cywilizacja nie upadnie z powodu braku magnesów na lodówki? Faktycznie nie jesteś społeczeństwu potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: niemozliwe. 16.04.20, 20:06 Swietny pomysł , mnie produkowac , mnie robic a rz Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: niemozliwe. 16.04.20, 20:14 > Zamiast zatrudniać ludzi przy produkcji magnesów na lodówki można ich zatrudnić gdzie indziej. Właśnie mądrzy tak robią. Przyklad: fabryki tapicerki samochodowej produkuja miliony maseczek bo przeciez fabryki samochodów stoja i tapicerka nie jest potrzebna. Pisi mogliby brać przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 17:54 Francuzy dają 80% z pominięciem trzeciego punktu. Jeśli się nie mylę jest podobnie w 14 europejskich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 18:57 pies.na.czarnych napisała: > Francuzy dają 80% z pominięciem trzeciego punktu. Jeśli się nie mylę jest podob > nie w 14 europejskich krajach. Ale te 80% wymusza jednocześnie mniej pracy na statystycznego człowieka. Naprawdę nie musimy produkować tego wszystkiego, co produkujemy, nie musimy kupować tego wszystkiego co kupujemy. W rodzinie może pracować jedna osoba a nie dwie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 20:09 Masło maslane ci wyszło. Zauważ, że jest totalne bezrobocie. Nie produkujemy i nie konsumujemy bo każdy nie wie co bedzie jutro. Można by powiedzieć z przymrużeniem oka, ze jesteśmy w fazie eksperymentu wprowadzenia na wielka skale Basic Income Guarantee (BIG). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 22:46 pies.na.czarnych napisała: > Masło maslane ci wyszło. > Zauważ, że jest totalne bezrobocie. Nie produkujemy i nie konsumujemy bo każdy > nie wie co bedzie jutro. Można by powiedzieć z przymrużeniem oka, ze jesteśmy w > fazie eksperymentu wprowadzenia na wielka skale Basic Income Guarantee (BIG). Ale to się skończy i znów ludzie zaczną żyć, aby zarabiać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 17.04.20, 00:00 Nie tak prędko. Teraz beda wszystko robili, aby jak najwiecej wprowadzać robotów i AI. Ludzie beda automatycznie wypierani z rynku pracy. Nie jutro, ale teraz to zostanie przyspieszone. Wspomnisz moje slowa jak przeżyjemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Moje marzenie - bezrobocie 50% 16.04.20, 17:58 Koronawirus spowoduje bezrobocie, ale nie "każdego" - np. przepowiadam, że znacznie więcej będzie potrzeba sprzątaczek do odkażania każdej klamki i sramki w każdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan I 50% ochrony dla Naczelnego Idioty! 16.04.20, 18:00 snajper55 napisał: > Może być to zbawienny efekt wirusa. > > Każdy zarabia połowę tego co zarabiał. > Każdy wydaje połowę tego co wydawał. > Każdy pracuje połowę tego ile pracował. > > S. A dla "asystentek' prezesa NBP podwyżka za poświęcenie! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: I 50% ochrony dla Naczelnego Idioty! 16.04.20, 18:57 stanpan napisał: > A dla "asystentek' prezesa NBP podwyżka za poświęcenie! Prezesowi niech wystarczy żona. Lub ręka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: I 50% ochrony dla Naczelnego Idioty! 16.04.20, 20:26 Nie musicie, snajper ujawniac waszych praktyk w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
dbender Ale ciupcia się 200% 16.04.20, 20:30 snajper55 napisał: > Może być to zbawienny efekt wirusa. > > Każdy zarabia połowę tego co zarabiał. > Każdy wydaje połowę tego co wydawał. > Każdy pracuje połowę tego ile pracował. > > S. Ale ciupcia się 200%? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ale ciupcia się 200% 16.04.20, 22:45 dbender napisał: > snajper55 napisał: > > > Może być to zbawienny efekt wirusa. > > > > Każdy zarabia połowę tego co zarabiał. > > Każdy wydaje połowę tego co wydawał. > > Każdy pracuje połowę tego ile pracował. > > > > S. > > Ale ciupcia się 200%? Ma się czas. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś