derff 30.04.20, 10:17 Do kiedy ZUS wypłaca emeryturę. Kiedyś śpiewano że, Cysorz to ma klawe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 10:26 Taki emeryt jak Gersdorf lub Rzepliński będą mieli klawe życie . Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 10:29 taniarada napisał(a): > Taki emeryt jak Gersdorf lub Rzepliński będą mieli klawe życie . Kaczyński jeszcze bardziej klawe, bo w darmowej chacie z full serwisem za nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 16:03 Kaczynski nie do konca, uzebienie ma wcale nie klawe. No i te kolanka z nagniotami od kleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 16:28 kaczyński to ma klawe życie emeryta po pracy jako bibliotekarz ma 6000 emerytury i dorabia z głodu w sejmie pare groszy Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 10:10 zdybex napisał: > kaczyński to ma klawe życie emeryta po pracy jako bibliotekarz ma 6000 emerytur > y i dorabia z głodu w sejmie pare groszy Dzieki SB-eckim dodatkom tyle ma. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Emeryt to ma klawe życie 02.05.20, 13:15 taniarada napisał(a): > Taki emeryt jak Gersdorf lub Rzepliński będą mieli klawe życie . Kryżemu Wy podwyższyliscie emeryture. Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 10:27 wiesz co piszesz. Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. Wczuj się w klawe życie takiego emeryta jak jest samotny i ma 13 zł dziennie po wykonaniu opłat!!! Dodaj jeszcze ...no i wyżywienie klawe Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 10:29 stanpan napisał: > wiesz co piszesz. > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. > Wczuj się w klawe życie takiego emeryta jak jest samotny i ma 13 zł dziennie po > wykonaniu opłat!!! > Dodaj jeszcze ...no i wyżywienie klawe > Masz rację. Nie wiem co trzeba mieć zamiast mózgu, by założyć taki wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Dlaczego? 30.04.20, 10:34 qinto napisał: > stanpan napisał: > > > wiesz co piszesz. > > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. > > Wczuj się w klawe życie takiego emeryta jak jest samotny i ma 13 zł dzien > nie po > > wykonaniu opłat!!! > > Dodaj jeszcze ...no i wyżywienie klawe > > > > > Masz rację. Nie wiem co trzeba mieć zamiast mózgu, by założyć taki wątek. > > > Dla jaj zajączku dla jaj.Taki Stasio będzie ciągle jęczał i wyzywał na PIS i brał 13 emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Dlaczego? 30.04.20, 10:39 taniarada napisał(a): > qinto napisał: > > > stanpan napisał: > > > > > wiesz co piszesz. > > > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. > > > Wczuj się w klawe życie takiego emeryta jak jest samotny i ma 13 zł > dzien > > nie po > > > wykonaniu opłat!!! > > > Dodaj jeszcze ...no i wyżywienie klawe > > > > > > > > > Masz rację. Nie wiem co trzeba mieć zamiast mózgu, by założyć taki wątek. > > > > > > Dla jaj zajączku dla jaj.Taki Stasio będzie ciągle jęczał i wyzywał na PI > S i brał 13 emeryturę. Stasiek nie założył tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Gdzie widzisz to jęczenie? 30.04.20, 11:54 taniarada napisał(a): > > > > Dla jaj zajączku dla jaj.Taki Stasio będzie ciągle jęczał i wyzywał na PI > S i brał 13 emeryturę. Ta 13stka mnie się należy jak psu kiełbasa, choć osobiście wolałbym emeryturę bez 13stki i bez podatku. Wtedy miałbym więcej niz ta 13 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 10:37 stanpan napisał: > wiesz co piszesz. > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. > Wczuj się w klawe życie takiego emeryta jak jest samotny i ma 13 zł dziennie po > wykonaniu opłat!!! > Dodaj jeszcze ...no i wyżywienie klawe > Już ci napisałem kto ma klawe życie.A ty dalej swoje .Wczoraj pisałeś o tej biduli w TVN u MO.Tym nie dasz krzywdy zrobić .Będziesz tylko na pisiorów wyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 13:01 > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. Poważnie tak mało dostajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan NIe mam do nikogo pretensji 30.04.20, 14:30 pies.na.czarnych napisała: > > Klawe życie za 1300 miesięcznie, a sam czynsz w Warszawie to 600. > > Poważnie tak mało dostajesz? > mam tyle ile sobie opłacałem ZUS, oczywiście mówię o sumie netto. A smuci mnie tylko to, ze tacy jak ja w przyszłości nawet i tego nie dostaną, bo Kaczor zrobił im dobrze obniżając im ZUS, ale zapomniał dodać, że o tyle samo w przyszłości będą mieli niższe emerytury. A co do mnie to takich jak ja są setki tysięcy i żyjemy tylko dzięki temu, ze nie jesteśmy sami, no mamy małżonków, a jak jedno z nas wykorkuje, to dtugiemu zostanie tylko palnąć sobie w łeb!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 12:17 derff napisał: > Do kiedy ZUS wypłaca emeryturę. Kiedyś śpiewano że, Cysorz to ma klawe zycie. „do kiedy napisałeś. Freudowski to błąd, czy prawdę smutną przemyciłeś. „Do kiedy” jest bowiem użyte całkiem zasadnie. Kiedy finanse publiczne padną, co jest absolutnie realną perspektywą, to gdy emerytowi pozostanie na życie 2,50 na dzień, będzie opływał w dostatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 12:24 Głównym zadaniem pisiego rzadu jest odmłodzenie społeczeństwa. Nie będzie emerytów to i emerytur nie będą musieli wypłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Emeryt to ma klawe życie 30.04.20, 14:32 pies.na.czarnych napisała: > Głównym zadaniem pisiego rzadu jest odmłodzenie społeczeństwa. Nie będzie emery > tów to i emerytur nie będą musieli wypłacać. > Pitolisz aż uszy puchną. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Czy przemycił prawdę 30.04.20, 14:41 ta napisała: > derff napisał: > > > Do kiedy ZUS wypłaca emeryturę. Kiedyś śpiewano że, Cysorz to ma klawe zy > cie. > > „do kiedy napisałeś. Freudowski to błąd, czy prawdę smutną przemyciłeś. > > „Do kiedy” jest bowiem użyte całkiem zasadnie. Kiedy finanse publiczne padną, c > o jest absolutnie realną perspektywą, to gdy emerytowi pozostanie na życie 2,50 > na dzień, będzie opływał w dostatki. Dziecko drogie ,gdy padnie ZUS to padną wszystkie finanse wraz z bankami i oszczędnościami .Jest teraz kryzys, zadłużenie .Ale to minie .Na ten czas ty ,ja i tu wszyscy emeryci i renciści nie mają alternatywy .Jedynie to sobie można pogadać ,powyzywać .Nawet tu dobrej rady nie uzyskasz niż na innych forach.Siemka. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Czy przemycił prawdę 30.04.20, 16:28 W miastach już od dawna, od wielu lat funkcjonują bezpłatne jadłodajnie. Przybędzie im klientów. Teraz nie wychodzę, więc nie wiem. Ale w dzisiejszych, niepewnych czasach ludzie , którzy mają zapewnione miesięcznie 1500 zł są i tak w lepszej sytuacji niż ci,którzy stracili pracę i znikąd pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Skąd wziąłeś te 1500 zł? 01.05.20, 12:14 adria231 napisała: > Ale w dzisiejszych, niepewnych czasach ludzie , którzy mają zapewnione miesię > cznie 1500 zł są i tak w lepszej sytuacji niż ci,którzy stracili pracę i znikąd > pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 10:07 Przepracowałem 50 lat więc moja emerytura jest przyzwoita a jak padnie ZUS idę na wieś do domu po rodzicach hodować kozy kury Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 11:39 Myślisz, że hodowla kur, to taki biznes? Musisz najpierw nauczyć się ,czym to karmić, jak zbierać jajka od niosek. Trzeba też pilnować okolicznych lisów, bo lubią zakradać się do kurnika. Może łatwiej z kozami : żywią się trawą, lis jej nie porwie. Ale jaki pożytek z kozy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 11:42 > Ale jaki pożytek z kozy Same plusy dodatnie. Koza jedynie gotować nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Dlaczego? 01.05.20, 11:48 adria231 napisała: > Myślisz, że hodowla kur, to taki biznes? > Musisz najpierw nauczyć się ,czym to karmić, jak zbierać jajka od niosek. Trze > ba też pilnować okolicznych lisów, bo lubią zakradać się do kurnika. Może łatwi > ej z kozami : żywią się trawą, lis jej nie porwie. Ale jaki pożytek z kozy ? Drób ozdobny jest całkiem w porzo.Tylko do tego interesu i nie tylko potrzeba dobrego koguta.🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Jak to jaki 01.05.20, 13:50 adria231 napisała: . Może łatwi > ej z kozami : żywią się trawą, lis jej nie porwie. Ale jaki pożytek z kozy ? można z nią barabara, podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Jak to jaki 01.05.20, 15:36 Kozy? Niegłupie. Kozina to mięso cenione przez smakoszy. Ser z koziego mleka to drogi rarytas. Jeżeli o kury chodzi to polecam francuską rasę Bresse. Kilogram takiej za 25 euro. Też rarytas drobiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Emeryt to ma klawe życie 02.05.20, 10:41 adria231 napisała: > Myślisz, że hodowla kur, to taki biznes? > Musisz najpierw nauczyć się ,czym to karmić, jak zbierać jajka od niosek. Trze > ba też pilnować okolicznych lisów, bo lubią zakradać się do kurnika. Może łatwi > ej z kozami : żywią się trawą, lis jej nie porwie. Ale jaki pożytek z kozy ? Jak ktoś chce , umie walczyć (!) i nie ogląda się na państwo i programy socjalne to da radę. Szacun derff ! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 14:44 derff napisał: > Do kiedy ZUS wypłaca emeryturę. Kiedyś śpiewano że, Cysorz to ma klawe zycie. Zanudził bym się. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 15:52 Ci co napylają na PIS powinni ze wstydu zwrócić 13 emeryturę .I to szybko w miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 16:19 Dlaczego szybko? Zrównoważony budżecik poszedł się rozmnażać? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 16:25 ci co na zus marudzą-całą emeeryturę do 7 pokolenia wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Emeryt to ma klawe życie 02.05.20, 16:13 Środki z ZUS-u nie wystarczyłyby ci nawet do połowy miesiąca, więc nie odbieraj emerytur do 7 pokolenia wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 16:27 Nie mogę, bo mój bank od razu przelew zamienia na euro. Tej gotówki nie ma w obiegu pisowskiego państwa. Zastanawiam się, kiedy tę gotówkę wyjąć z banku i zakopać w słoiku. Obserwuję notowania. Jak przeskoczy 5 zł to ruszy lawina. Jak w czasach okupacji i komuny dolary i złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 17:35 Dlaczego oddac? 13 emerytura to jest jedynie ulamek tego co pisi ukradli emerytom i innym. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Emeryt to ma klawe życie 01.05.20, 18:31 Pisi kandydat obiecał wczoraj podwyżkę dla bezrobotnych o 500zł , może jutro obieca 14-tą i 15- tą emeryturę, bo emeryci po wiadomości o zarażonych pakietach wyborczych zaczynają wątpić w bezpieczeństwo wyborów.... Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan Chętnie oddam tę 13 stkę 02.05.20, 12:36 taniarada napisał(a): > Ci co napylają na PIS powinni ze wstydu zwrócić 13 emeryturę .I to szybko w mi > arę. W zamian za zwolnienie mojej emerytury z podatku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Chętnie oddam tę 13 stkę 02.05.20, 13:21 Koło mojej hacjendy leży wolne blisko 1 ha gruntu, koło lasu. Konopie mogłyby tam rosnąć ( z wysokiej trawy byłyby niewidoczne). Kłopot tylko taki, że zaglądają tam dziki. Gdyby się naćpały - pod jaki paragraf by to podpadło? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Emeryt to ma klawe życie 02.05.20, 13:17 taniarada napisał(a): > Ci co napylają na PIS powinni ze wstydu zwrócić 13 emeryturę .I to szybko w mi > arę. To Wy pisiaki naprawdę uważacie, że budżet państwa jest Waszą własnością ? Ja ja dotychczas sadzilem , że to tylko hejt . Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy do konca deff, do konca... 01.05.20, 16:33 derff napisał: > Do kiedy ZUS wypłaca emeryturę ? do konca deff, do konca... ale nie dluzej, niz pol miesiaca. - tzn. gdy zejdziesz dzis, 1-go maja emeryture dostaniesz do 15-go. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Emeryt to ma klawe życie 02.05.20, 10:19 Gdyby kozy i kury słabo szły to mam jeszcze jeden pomysł. Moje siedlisko jest na takim zadupiu że aż prosi się o jakieś konopie. To interes pewny a więzienia się nie boję bo mam raka jak powiedział jeden Czech. Odpowiedz Link Zgłoś