Dodaj do ulubionych

A ja, zagłosuj na Hołownię!

26.06.20, 19:51
Wiem, że nie wygra ale to poparcie, to raczej coś w rodzaju "lokaty" na przyszłość. Dobry, w miarę wysoki wynik wyborczy, może dać mu szansę na kontynuowanie działalności politycznej w kierunku, który poznaliśmy podczas kampanii i który jestem w stanie zaakceptować, imo iż nie jest to wyraźny skręt w lewo.
Nie uważam, że jest V kolumną PiS-u i episkopatu. Nie wierzę, że pieniądze na kampanię, pozyskał niezgodnie z prawem. Nie bulwersuje mnie fakt, iż nie domagał się ukrzyżowanie księdza za wygłup z bitą śmietaną.
Lubię go słuchać. Jego wystąpienia przekonują mnie bardziej, niż wystąpienia innych kandydatów a przede wszystkim przedstawiciela lewicy, z którą mentalnie jestem związany. Wydaje mi się, że "obiecanki" trzyma w karbach i nie obiecuje czegoś, co byłoby poza jego kompetencjami. Z wiadomych powodów, nie może się też podeprzeć nie swoimi dokonaniami.

A w drugiej turze, zagłosuję przeciw Dudzie...
Obserwuj wątek
    • pkt4a Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 19:59
      Też zagłosuję na Szymona Hołownię ale jak będzie startował w wyborach na prymasa albo wystartuje w wyborach na vacat biskupi w Kaliszu .

-----------------------------------
      " Po zakończeniu wstępnego dochodzenia kanonicznego w Watykanie, proces bp. Jana Szkodonia wkroczył obecnie w fazę karno-administracyjną w Polsce - informuje kwartalnik "Więź". Krakowskiemu biskupowi pomocniczemu zarzuca się molestowanie seksualne osoby małoletniej. Taki proces jest w Polsce prowadzony po raz pierwszy." - Onet 26.06.2020
    • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:05
      Każdemu wolno.Był w środę w Częstochowie .Nawet w mojej chałupie.Kobita zachwycona.Daje dwa krzyżyki na Dudę i Hołownię .Hasło wyborcze Hołowni:
      "Wyborco! Nikt nie potrafi tak rozbawić Pana Boga, jak ja! Nigdy nie był On w tak dobrym humorze. Wybierz mnie, a Polskę czekają lata tłuste!"Siema Don.
    • m.c.hrabia Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:08
      no i ??
      • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:19
        m.c.hrabia napisał:

> no i ??
        >

Co ma być - no i?

Ciesz się, że haen zagłosuje za trzaskowskim.
        Macie wygraną jak w banku - kto? - no wy platfusy POkroju haena.
        • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:43
          qinto napisał:

> m.c.hrabia napisał:
          >
          > > no i ??
          > >
          >
          > Co ma być - no i?
          >
          > Ciesz się, że haen zagłosuje za trzaskowskim.
          > Macie wygraną jak w banku - kto? - no wy platfusy POkroju haena.
          >
          > No i to moje zastrzeżone.To także mój fan jak i POPISa.
    • aniechto.only Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:11
      don.kichote napisał:

> Nie uważam, że jest V kolumną PiS-u i episkopatu. Nie wierzę, że pieniądze na k
      > ampanię, pozyskał niezgodnie z prawem. Nie bulwersuje mnie fakt, iż nie domagał
      > się ukrzyżowanie księdza za wygłup z bitą śmietaną.

Zgoda.
      Ale nie zagłosuję na niego w pierwszej turze. Może w drugiej tak, jeżeli dostanie się tam razem z Dudą lub Bosakiem😃
      • taniarada Nie będzie drugiej tury 26.06.20, 20:47
        aniechto.only napisała:

> don.kichote napisał:
        >
        >
        > > Nie uważam, że jest V kolumną PiS-u i episkopatu. Nie wierzę, że pieniądz
        > e na k
        > > ampanię, pozyskał niezgodnie z prawem. Nie bulwersuje mnie fakt, iż nie d
        > omagał
        > > się ukrzyżowanie księdza za wygłup z bitą śmietaną.
        >
        > Zgoda.
        > Ale nie zagłosuję na niego w pierwszej turze. Może w drugiej tak, jeżeli dosta
        > nie się tam razem z Dudą lub Bosakiem😃
        W PKW już to wiedzą .🤣
    • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:12

A w drugiej turze, zagłosuję przeciw Dudzie...

Tak, tak pamiętamy jak głosowałeś 5 lat temu - więc proszę cię - nie ściemniaj.
      Każdy głos oddany przeciwko trzaskowskiemu, zasługuje na moje uznanie.
      • don.kichote Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:28
        qinto napisał:

> Tak, tak pamiętamy jak głosowałeś 5 lat temu - więc proszę cię - nie ściemniaj.

Tu nie ma żadnej ściemy. Jestem konsekwentny. Skoro mój kandydat nie dostał się do II tury, to mój głos dostanie kandydat, którego nie lubię mniej. To takie trudne ?

> Każdy głos oddany przeciwko trzaskowskiemu, zasługuje na moje uznanie.

Sorry, ale bardziej nie lubię dudy a... twoje uznanie...
        • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:31
          > Tu nie ma żadnej ściemy. Jestem konsekwentny. Skoro mój kandydat nie dostał się
          > do II tury, to mój głos dostanie kandydat, którego nie lubię mniej. To takie t
          > rudne ?

Jak dla kogo trudne - dla mnie twoje słowa są niewiele warte. Mam dobrą pamięć.

Sorry, ale bardziej nie lubię dudy a... twoje uznanie...

Moje uznanie masz w doopie, wiem - nie cierpię z tego powodu.
          • don.kichote Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:34
            qinto napisał:

> Mam dobrą pamięć.

???
            • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:37
              don.kichote napisał:

> qinto napisał:
              >
              > > Mam dobrą pamięć.
              >
              > ???

Już ci napisałem..... więc nie ściemniaj na kogo zagłosujesz i nie mów, że zagłosujesz przeciwko Dudzie w II rundzie.
            • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:37
              don.kichote napisał:

> qinto napisał:
              >
              > > Mam dobrą pamięć.
              >
              > ???
              Nie róbcie sobie żartów z człowieka, ktoś go wystawił, a ten nieszczęśnik naprawdę uwierzył.
        • taniarada Nic nie ma do rzeczy twoje ulubienie 26.06.20, 20:51
          don.kichote napisał:

> qinto napisał:
          >
          >
          > > Tak, tak pamiętamy jak głosowałeś 5 lat temu - więc proszę cię - nie ście
          > mniaj.
          >
          > Tu nie ma żadnej ściemy. Jestem konsekwentny. Skoro mój kandydat nie dostał się
          > do II tury, to mój głos dostanie kandydat, którego nie lubię mniej. To takie t
          > rudne ?
          >
          > > Każdy głos oddany przeciwko trzaskowskiemu, zasługuje na moje uznanie.
          >
          > Sorry, ale bardziej nie lubię dudy a... twoje uznanie...
          >
          > Walczacy z wiatrakami.Tylko realnie co może taki prezydent przy rządach PIS.Ma podpisywać ustawy i tyle.Uwielbiasz tę moją sygnaturkę.Muszę policzyć mój fan klub.
          >
          >
    • sylwia.rusz Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:17
      A gdyby Trzaskowski zaproponował Hołowni za poparcie stanowisko RPO. Hołownia mógłby zostać kandydatem Senatu. Co by na to powiedzieli zwolnienicy Hołowni?
      • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:21
        sylwia.rusz napisała:

> A gdyby Trzaskowski zaproponował Hołowni za poparcie stanowisko RPO. Hołownia m
        > ógłby zostać kandydatem Senatu. Co by na to powiedzieli zwolnienicy Hołowni?

Lepiej jak by mu faktycznie zaproponowali stanowisko prymasa. Nadaje się.
        • x2468 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:42
          Na przmasa to Blaszak z pis. Urodzony pymas, samorodek i do tego ma podobno odpowiednie wyksztalcenie.
      • eiran Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:24
        sylwia.rusz napisała:

> A gdyby Trzaskowski zaproponował Hołowni za poparcie stanowisko RPO. Hołownia m
        > ógłby zostać kandydatem Senatu. Co by na to powiedzieli zwolnienicy Hołowni?

A gdyby tak, jołasiu, PiS zaproponował Hołowni prezesurę NIK. Banaś przecież niedługo się wykończy.
        • aniechto.only Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:42
          Nie podpowidaj ;)
          • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:52
            aniechto.only napisała:

> Nie podpowidaj ;)
            Pisz spokojnie ."wygrana kandydata KO rodzi moim zdaniem długotrwały konflikt z rządem"

Wygrana kandydata KO to będzie dowód na zanik instynktu samozachowawczego Polaków, coś w rodzaju "narodowego seppuku"..Rozumiesz coś z tego.
            • qinto Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:00
              Wygrana kandydata KO to będzie dowód na zanik instynktu samozachowawczego Polaków, coś w rodzaju "narodowego seppuku"..Rozumiesz coś z tego.

Oni i one tego nie rozumieją, ale to bez znaczenia - dla nich nie ważna jest Polska, dla nich ważna jest zadyma, którą może sprawić "gorol" trzaskowski.
              • snajper55 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:04
                qinto napisał:

> Wygrana kandydata KO to będzie dowód na zanik instynktu samozachowawczego Polak
                > ów, coś w rodzaju "narodowego seppuku"..Rozumiesz coś z tego.
                >
                > Oni i one tego nie rozumieją, ale to bez znaczenia - dla nich nie ważna jest Po
                > lska, dla nich ważna jest zadyma, którą może sprawić "gorol" trzaskowski.

Dla głosujących na Dudę ważna jest Polska, ważne jest aby Dobra zmiana zrobiła z Polską to, co zrobiła ze stadniną w Janowie, aby inwestycje w Polsce wyglądały tak, jak budowa promu.

S.
                • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:42
                  snajper55 napisał:

> qinto napisał:
                  >
                  > > Wygrana kandydata KO to będzie dowód na zanik instynktu samozachowawczego
                  > Polak
                  > > ów, coś w rodzaju "narodowego seppuku"..Rozumiesz coś z tego.
                  > >
                  > > Oni i one tego nie rozumieją, ale to bez znaczenia - dla nich nie ważna j
                  > est Po
                  > > lska, dla nich ważna jest zadyma, którą może sprawić "gorol" trzaskowski.
                  >
                  >
                  > Dla głosujących na Dudę ważna jest Polska, ważne jest aby Dobra zmiana zrobiła
                  > z Polską to, co zrobiła ze stadniną w Janowie, aby inwestycje w Polsce wyglądał
                  > y tak, jak budowa promu.
                  >
                  > S.
                  Tymczasem Pani Wanda Traczyk-Stawska, ma odmienne zdanie od szanownego autora, mówiąc przed chwilą na wiecu Rafała Trzaskowskiego:
                  "Staję przed Wami i proszę o to, o cośmy walczyli w czasach Powstania. Żebyśmy mogli żyć w tym kraju w zgodzie i zrozumieniu każdego z nas i uszanowaniu jego godności człowieczej."
                  Jak myślisz? Miała na myśli ludzkich Panów, czy lepszy sort Polaków?
                  • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:10
                    Tak jak za czasów Powstania pisich od razu pod ścianę. Chyba to mial na myśli.
    • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:20
      Nie czas na kalkulacje i inwestycje na przyszlosc. Blitzkrieg to jest najlepsze wyjście. Trzas prask i po wszystkim.

Hołownia wygląda na gościa z trudną przeszłością ministranta. Wiadomo czym skorupka za miodu...
      • don.kichote Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:39
        pies.na.czarnych napisała:

> Hołownia wygląda na gościa z trudną przeszłością ministranta.

A czegoś o jego dziadku nie wiesz? Może też był w Wermachcie?

> Wiadomo czym skorupka za miodu...

Mógłbyś tę (plugawą?) sugestię rozwinąć?
        • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:47
          don.kichote napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          >
          > > Hołownia wygląda na gościa z trudną przeszłością ministranta.
          >
          > A czegoś o jego dziadku nie wiesz? Może też był w Wermachcie?
          >
          > > Wiadomo czym skorupka za miodu...
          >
          > Mógłbyś tę (plugawą?) sugestię rozwinąć?
          >
          >
          >
          >

Gówno mnie jego dziadek obchodzi. Widzę i słyszę jak i co opowiada. W większości to sa populistyczne "gatki" dla ciemnego luda. Dodatkowo te jego obrzydliwe ataki na innych kandydatów.
          Chyba nie zaprzeczysz, ze on ma kościelną przeszłość i właśnie tym skorupka nasiąkła.
          • don.kichote Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:22

> Dodatkowo te jego obrzydliwe ataki na innych kandydatów.

A Trzaskowskiego słuchał?

> Chyba nie zaprzeczysz, ze on ma kościelną przeszłość

Niby fakt, ale większymi "klęcznikami" są: Duda, Kosiniak, może Trzaskowski, na pewno Bosak

> i właśnie tym skorupka nasiąkła.

J.w. Wolę jego religijność, niż kato-taliban ww.
            • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:41
              > J.w. Wolę jego religijność, niż kato-taliban ww.

Ja wolę prezydenta, który oficjalnie nie łączy się z żadną religią. Trzaskowski jest katolikiem i o tym wszyscy wiemy, ale moim skromnym zdaniem potrafi rozdzielić sprawy państwa od spraw kościoła. Co najważniejsze jest realistom i wie, ze w tej chwili Kościół w Polsce jest nie do ruszenia.
        • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:54
          don.kichote napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          >
          > > Hołownia wygląda na gościa z trudną przeszłością ministranta.
          >
          > A czegoś o jego dziadku nie wiesz? Może też był w Wermachcie?
          >
          > > Wiadomo czym skorupka za miodu...
          >
          > Mógłbyś tę (plugawą?) sugestię rozwinąć?
          >
          >
          >
          > Ja mogę uwielbia ministrantów.
      • horpyna4 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:48
        Nie tylko ministranta, on był chyba nowicjuszem w zakonie. Ale właśnie dlatego zna dobrze środowisko kościelne i nie zamierza przed kieckowymi klękać. To nie jest typ podatny na wpływy, jego stać na własne zdanie i to właściwie jest jego największą zaletą. Można się z jego poglądami nie zgadzać, ale to są jego własne poglądy - nie jest niczyją pacynką.
        • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:55
          horpyna4 napisała:

> Nie tylko ministranta, on był chyba nowicjuszem w zakonie. Ale właśnie dlatego
          > zna dobrze środowisko kościelne i nie zamierza przed kieckowymi klękać. To nie
          > jest typ podatny na wpływy, jego stać na własne zdanie i to właściwie jest jego
          > największą zaletą. Można się z jego poglądami nie zgadzać, ale to są jego włas
          > ne poglądy - nie jest niczyją pacynką.
          Tu jest druga wielbicielka .
      • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:51
        Gdyby sondaże wskazywały trzask prask w pierwszej turze, to by sie zrobiło trzask prask, a tak, trzask prask i po dudzie będzie 12.07
        • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:55
          Wszystko zależy od wyborcy. Niestety wielu z nich, tak jak autor wątku rozmieniają się na drobne.
          • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:08
            Zasługuje na wyróżnienie. Poza tym to tez istotny przekaz do zbiorowej społeczności: Ludzi charyzmatycznych jak gdyby znikąd potrzebujemy, doceniamy. Liczy sie chęć służenia wspólnemu dobru.
    • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:43
      Mam taki sam plan. Gdyby nie kandydatura RT, Hołownia byłby prezydentem. Według mnie i tak odniósł wielki sukces. Malo kto podchodził do tej kandydatury poważnie tuz po ogłoszeniu jego startu w wyborach.

Ps.Prawdziwy patriota i katolik, obok tych "patriotów" i "katolików" na pokaz, czytaj bez polskiej klawiatury i braku znajomości 10 przykazań.

• horpyna4 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:52
        Jak na razie był dla Trzaskowskiego niezłym zającem. Gdyby nie on, Trzaskowski nie starałby się aż tak, żeby dobrze wypaść. Hołownia go mobilizował.
        • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:56
          Może, gdyby nie Hołownia nie było by drugiej tury. I byc może, gdyby nie RT tez drugiej tury by nie było. Obyśmy 13.07 obudzili sie w nowej rzeczywistości.
      • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:52
        > .Prawdziwy patriota i katolik

Rzygać mi się chce jak słyszę ten wyświechtany slogan. Jeszcze nie doszło do ciebie co to znaczy, czym śmierdzi taki prawdziwy patriota?
        • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:59
          Szanuje konstytucje, szanuje narod polski, jego demokratyczne prawa.

Faktycznie slaby ten zwrot prawdziwy patriota. Przywodzi na myśl zdziczenie i agresje.

• pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:04
            Kto szanuje?

Bełkot o patriotyzmie był dobry w Romantyzmie. Mamy XXI wiek.
      • erte2 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:06
        Niestety, Szymon Hołownia to taki bardziej cywilizowany Lepper z domieszką Kukiza. I nie bardzo sobie mogę wyobrazić jego prezydenturę (gdyby przypadkiem wygrał wybory) - bez zaplecza politycznego, bez doświadczenia w polityce, bez struktur i tak naprawdę bez programu - bo to co głosi to jest tylko zbiór pobożnych życzeń.
        Doświadczenie w prowadzeniu widowiska telewizyjnego czy dorobek w postaci napisanych kilku czy kilkunastu artykułów do gazet (może i nawet sensownych - nie wiem, nie czytałem) to za mało żeby z sensem prowadzić samodzielną politykę w sporym państwie europejskim.
        Po raz kolejny zadziałał tym przypadku casus Tymińskiego czy wspomnianego wyżej Kukiza - część wyborców nie bardzo wiedzących o co w tym wszystkim chodzi dość bezkrytycznie chciałaby powierzyć los państwa w ręce kogoś kogo tak naprawdę nie zna, nie wie kim on naprawdę jest i jakie ma plany tylko dlatego że jest spoza mitycznego "układu" i jeszcze błyszczy nowością. Ale nikt nie jest w stanie powiedzieć co kryje się za tą połyskującą warstwa politury.
    • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:52
      Szacunek. Muszę przyznać, że na mnie również Szymek robi najlepsze wrażenie i gdyby nie pewien drobiazg miałby mój głos w pierwszej turze. Niestety wyraził swój sprzeciw przeciwko związkom partnerskim, a to zaakceptować mi trudno. Ale jego projektowi politycznemu kibicuje mocno, bo przyzwoitość jaką reprezentuje swoją osobą to w polityce niezwykle cenna rzecz.
      • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 20:58
        Większość tego co obiecuje nie leży w gestii prezydenta. Następny populista, który udaje rycerza i przygotowuje się do walki z Kościołem.:) Kulson jego, kto kupuje takie bujdy?
        • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:06

> Większość tego co obiecuje nie leży w gestii prezydenta. Następny populista, kt
          > óry udaje rycerza i przygotowuje się do walki z Kościołem.:) Kulson jego, kto k
          > upuje takie bujdy?
          >

No możesz mieć swoje zdanie, możesz mnie nawet nazwać naiwniakiem, ale swojego zdania nie zmienię, bo wiem, że to przyzwoity gość i wiem to nie tylko z obecnej kampanii. I jeśli taką twarz mam mieć przyszła polska prawica to jestem za, bo najważniejsze, żeby się pięknie różnić, a przynajmniej przyzwoicie. Prawica będzie w sejmie zawsze i wolę, żeby miała twarz Hołowni niż Ziobry.
          • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:15
            Otóż to. I to jest gosc otwarty na dialog. Nie jest powiedziane, ze nie zmienilby zdania w sprawie związków partnerskich. Skoro dziś nawet Duda czuje, ze wiochę zrobil z homofobicznym wystapieniem to widać , ze robimy kroki w przód. Cos w narodzie pęka w kwestii tolerancji. Mentalność sie zmienia.

• aniechto.only Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:03
        Jeżeli uda mu się stworzyć ruch, partię z tego eyborczego poparcia, to może być ciekawie. W przeciwnym razie to tylko gwiazda jednego sezonu. Szybko przeminie.
        • erte2 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:13
          aniechto.only napisał:
          Jeżeli uda mu się stworzyć ruch, partię z tego eyborczego poparcia, to może być ciekawie. W przeciwnym razie to tylko gwiazda jednego sezonu. Szybko przeminie.

Mam podobne zdanie; z tym że podchodzę do tego bardziej sceptycznie. Bo Hołownia to taka inna wersja Kukiza który w wyborach prezydenckich wyskoczył jak filip z konopi (nomen omen) i równie szybko jak zabłysnął to zgasł, a dziś, mocno spacyfikowany, pęta się gdzieś w pobliżu gumofilców Kosiniaka.
          • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:18
            erte2 napisał:

> aniechto.only napisał:
            > Jeżeli uda mu się stworzyć ruch, partię z tego eyborczego poparcia, to może
            > być ciekawie. W przeciwnym razie to tylko gwiazda jednego sezonu. Szybko przemi
            > nie.

>
            > Mam podobne zdanie; z tym że podchodzę do tego bardziej sceptycznie. Bo Hołowni
            > a to taka inna wersja Kukiza

No nie, różnica w potencjałach intelektualnych jest jednak nie do pominięcia.
          • eiran Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:21
            Różnica polega na tym, że Kukiz wprowadził do Sejmu Jakubiaka, Winnickiego, Rzymkowskiego i resztę tej nacjonalistycznej zgrai, a w otoczeniu Hołowni są Cichocki, Pełczyńska-Nałęcz, Kobosko, czy nawet (przy moich głębokich zastrzeżeniach do jego dupowatości w relacjach z Macierewiczem) Różański.
        • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:14
          aniechto.only napisała:

> Jeżeli uda mu się stworzyć ruch, partię z tego eyborczego poparcia, to może być
          > ciekawie. W przeciwnym razie to tylko gwiazda jednego sezonu. Szybko przeminie
          > .

Próbują wszyscy, ale porównując go do Palikota, Petru czy Kukiza wypada najsensowniej.
          • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:19
            Tyle, ze chyba nie ma do tej roli przekonania. Pewnie będzie potrzebował czasu aby wszystko poukładać po kampanii.
            • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:27
              dwaczarnekoty napisał(a):

> Tyle, ze chyba nie ma do tej roli przekonania. Pewnie będzie potrzebował czasu
              > aby wszystko poukładać po kampanii.

Dlaczego nie ma? Z tego co mi się wydaje to już zadeklarował powstanie ruchu.
              • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:39
                Wspomniał też, ze szkoda ten potencjał zmarnować. A to za slaba motywacja. Myślę ze póki co był skupiony na innym scenariuszu. Ale życie pokaże. Szkoda byłoby takiego formatu człowieka dla polityki utracić.
          • aniechto.only Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:32
            Osobowość to nie wszystko. Palikot, Petru i Kukiz stworzyli partie, ktore przez pewin czas namieszaly w tym polskim poltyczym grajdolku. Poczekajmy , czy Hołowni uda się stworzyć partię i utrzymać się na scenie dłużej niz ci trzej powyżej . Na razie organizacyjnie im nie dorównuje.
      • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:07
        boblebowsky napisał:

> Szacunek. Muszę przyznać, że na mnie również Szymek robi najlepsze wrażenie i g
        > dyby nie pewien drobiazg miałby mój głos w pierwszej turze. Niestety wyraził sw
        > ój sprzeciw przeciwko związkom partnerskim, a to zaakceptować mi trudno. Ale je
        > go projektowi politycznemu kibicuje mocno, bo przyzwoitość jaką reprezentuje sw
        > oją osobą to w polityce niezwykle cenna rzecz.
        >
        Program Hołowni to kalka programu Palikota, Petru, Kukiza, bo ten sam team ze WSI go pisał.
      • eiran Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:17
        boblebowsky napisał:

> Niestety wyraził sw
        > ój sprzeciw przeciwko związkom partnerskim, a to zaakceptować mi trudno.

Myślę, że gdyby ta sprawa miała rozstrzygnąć o wyniku wyborów, to pan Szymon byłby gotów do elestycznej modyfikacji swoich poglądów. Najpewniej dobrze wie, jak w społeczeństwie rozkłada się poparcie do związków partnerskich i adekwatnie do tej wiedzy formułuje swoje opinie.
        • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:26
          eiran napisał:

> boblebowsky napisał:
          >
          > > Niestety wyraził sw
          > > ój sprzeciw przeciwko związkom partnerskim, a to zaakceptować mi trudno.
          >
          > Myślę, że gdyby ta sprawa miała rozstrzygnąć o wyniku wyborów, to pan Szymon by
          > łby gotów do elestycznej modyfikacji swoich poglądów. Najpewniej dobrze wie, ja
          > k w społeczeństwie rozkłada się poparcie do związków partnerskich i adekwatnie
          > do tej wiedzy formułuje swoje opinie.

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale delikatnie sugerujesz giętki kręgosłup. Oczywiście, że miarą polityki jest skuteczność, pytanie tylko jak daleko można się w tym posunąć. Nie przeczę, że gdyby wiedział, że przyniosłoby mu to sukces wyborczy to by swojego zdania nie zredefiniował, ale na ten moment tego nie wiemy. Może jestem naiwny, ale czuję u niego jakąś szczerość i wysoki czynnik ludzki. A teraz możesz się śmiać:)
          • eiran Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:36
            Nie wiem czy to giętki kręgosłup, czy otwartość i chłonność umysłu, ale poglądy Hołowni np. na kwestię in vitro zmieniły się w kilka lat diametralnie. Te "stare", były z mojego punktu widzenia po prostu skandaliczne. Z przyrodzoną sobie życzliwością i wyrozumiałością domniemywam, że po prostu doczytał, wzbogacił wiedzę, a w konsekwencji jego stanowisko uległo, powiedzmy, unowocześnieniu. Ale pisząc poważnie - jednak giętki kręgosłup.
            • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:46
              eiran napisał:

> Nie wiem czy to giętki kręgosłup, czy otwartość i chłonność umysłu, ale poglądy
              > Hołowni np. na kwestię in vitro zmieniły się w kilka lat diametralnie. Te "sta
              > re", były z mojego punktu widzenia po prostu skandaliczne. Z przyrodzoną sobie
              > życzliwością i wyrozumiałością domniemywam, że po prostu doczytał, wzbogacił w
              > iedzę, a w konsekwencji jego stanowisko uległo, powiedzmy, unowocześnieniu. Ale
              > pisząc poważnie - jednak giętki kręgosłup.

Giętki kręgosłup to jednak dyskwalifikacja dla polityka. Inne pytanie przychodzi mi do głowy, gdzie jest granica między giętkim kręgosłupem, a ewolucją poglądów i skąd ta pewność, że u Szymka chodzi o to pierwsze właśnie?
              W końcu z wiekiem, naturalnie człowiek zaczyna myśleć bardziej pragmatycznie i mniej zero jedynkowo. Sporu dziś nie rozstrzygniemy więc zostawmy, ale mam inne pytanie. Czy nie wolałbyś żeby prawica w sejmie miała twarz Szymka, a nie Ziobry czy Brudzińskiego?
              • snajper55 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:52
                boblebowsky napisał:

> Giętki kręgosłup to jednak dyskwalifikacja dla polityka.

To nawet nie jest wada polityka. Polityk nieidący na ustępstwa, twardo obstający przy swoich racjach, czujący wstręt do kompromisu to nie polityk, tylko dupa wołowa.

S.
                • taniarada Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:57
                  snajper55 napisał:

> boblebowsky napisał:
                  >
                  > > Giętki kręgosłup to jednak dyskwalifikacja dla polityka.
                  >
                  > To nawet nie jest wada polityka. Polityk nieidący na ustępstwa, twardo obstając
                  > y przy swoich racjach, czujący wstręt do kompromisu to nie polityk, tylko dupa
                  > wołowa.
                  >
                  > S.
                  Giętki kręgloslup to miękka dupa .Trafiłeś w sedno.
                • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:10
                  snajper55 napisał:

> boblebowsky napisał:
                  >
                  > > Giętki kręgosłup to jednak dyskwalifikacja dla polityka.
                  >
                  > To nawet nie jest wada polityka. Polityk nieidący na ustępstwa, twardo obstając
                  > y przy swoich racjach, czujący wstręt do kompromisu to nie polityk, tylko dupa
                  > wołowa.
                  >
                  > S.

Giętki kręgosłup to określenie jednak pejoratywne. To o czym piszesz nazwałbym pragmatyzmem:)
                  • snajper55 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 23:23
                    boblebowsky napisał:

> Giętki kręgosłup to określenie jednak pejoratywne. To o czym piszesz nazwałbym
                    > pragmatyzmem:)

Giętki kręgosłup to pejoratywne określenie pragmatyzmu. Może być? ;) A zdrada to jeszcze bardziej pejoratywne określenie pragmatyzmu. Na przykład tej nazwy się używało do określania pewnych zachować po 1945 roku.

S.
                    • boblebowsky :) n/t 26.06.20, 23:28
                      snajper55 napisał:

> boblebowsky napisał:
                      >
                      > > Giętki kręgosłup to określenie jednak pejoratywne. To o czym piszesz nazw
                      > ałbym
                      > > pragmatyzmem:)
                      >
                      > Giętki kręgosłup to pejoratywne określenie pragmatyzmu. Może być? ;) A zdrada
                      > to jeszcze bardziej pejoratywne określenie pragmatyzmu. Na przykład tej nazwy s
                      > ię używało do określania pewnych zachować po 1945 roku.
                      >
                      > S.
              • eiran Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:01
                Gdyby w roli antysystemowego ruchu do Sejmu, np. zamiast Kukiz 15, weszła ekipa Hołowni w osobach Pełczyńskiej-Nałęcz, Cichockiego, Koboski czy nawet Różańskiego, przyjąłbym to z entuzjazmem.
                • boblebowsky Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:12
                  eiran napisał:

> Gdyby w roli antysystemowego ruchu do Sejmu, np. zamiast Kukiz 15, weszła ekip
                  > a Hołowni w osobach Pełczyńskiej-Nałęcz, Cichockiego, Koboski czy nawet Różańsk
                  > iego, przyjąłbym to z entuzjazmem.
                  >

O, i o to mi mniej więcej chodziło, choć zdania o Szymku jako człowieku nie zmieniam:)
                  • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:31
                    To nie jest ani gietki kręgosłup ani chec przypodobania się. To jest wzrost w znaczeniu ludzkim. Po prostu sie rozwinął. To rzadko spotykane u katolikow. Zazwyczaj są mocno hermetyczni i bardzo znerwicowani na tle tego co inne.
                • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:13
                  Nazwisko Różańskiego przy Hołowni bardzo mnie zaskoczyło. Negatywnie.
    • j-k Za PIEC lat. - w 2025 26.06.20, 21:14
      bo wtedy beda obaj kandydowac.

(Prezydent Duda bedzie za obu trzymal kciuki)

- jak im tez OBU (w 2025) - dobrze bede zyczyl.
    • szwampuch58 Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:20
      Kto to jest ta Chlodnia?????
      • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:33
        Urządzenie, które pozwala zachować niską temperaturę. W czasie lata niezbędne, abyś miał szansę zabrać siebie na lody.
        • pies.na.czarnych Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 21:47
          On zapytał: "Kto to jest ta Chlodnia"? Nie zauważyłeś?
          • dwaczarnekoty Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 22:33
            To przez warunki atmosferyczne. Pełnia lata.
      • don.kichote Re: A ja, zagłosuj na Hołownię! 26.06.20, 23:16
        szwampuch58 napisał:

> Kto to jest ta Chlodnia?????
        >
        Już ci to tłumaczyłem. Czyżby problemy ze zrozumieniem pisanego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka