Dodaj do ulubionych

Po to pisim był potrzebny NIK

07.07.20, 06:50
Wiceprezes z PiS próbuje zmanipulować wyniki ważnej kontroli? Do sejmu się nie dostał, więc rzucony został przez organizację przestępczą do NIK jako pilnujący by przewały pisie nie wypłynęły, a jednak znaleźli się odważni kontrolerzy, którzy skontrolowali Kempę i jej "stanowisko" rządowe, no i wyszło że babsztyl, albo jest oszustką, albo niedojrzałą umysłowo, nie idzie znaleźć jakichkolwiek działań jej "resortu", tylko same wydatki, Banaś do roboty, pokaż jak ta swołocz okrada nas.

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-w-nik-wiceprezes-z-pis-probuje-zmanipulowac-wyniki-waznej-kontroli/jc5mffk,79cfc278
Obserwuj wątek
    • j-k NIK. dekoracje sa potrzebne. 07.07.20, 06:55
      a budzet NIK-u ustala Sejm.

czy cos pomoglem ?
      • no-popis Re: NIK. dekoracje sa potrzebne. 07.07.20, 07:01
        j-k napisał:

> a budzet NIK-u ustala Sejm.
        >
        > czy cos pomoglem ?
        Na Czandra nie działają tak delikatne środki.
        • j-k Spokojnie, jak na wojnie. 07.07.20, 07:14
          no-popis napisała:
          > Na Czandra nie działają tak delikatne środki.

Traskos moze i za PIEC lat wygra.
          ale poki co, musi sie wykazac - a jako Prezydent mojego miasta.

a nie walic "va bank"
          • sverir Re: Spokojnie, jak na wojnie. 07.07.20, 07:24
            " ale poki co, musi sie wykazac - a jako Prezydent mojego miasta"

Prezydentem twojego miasta, jasiu, jest jakiś Muller, a nie Trzaskowski.
      • czandra3 Re: NIK. dekoracje sa potrzebne. 07.07.20, 07:18
        j-k napisał:

> a budzet NIK-u ustala Sejm.
        >
        > czy cos pomoglem ?

No i? Czyli, NIK nie może skontrolować Kempy, bo co? Zabiorą im kasę? Gdyby babcia pomyślała, to pewnie by na to wpadła, że budżet na następny rok jest ustalany pod koniec aktualnego roku, ale czego ja wymagam.
    • sverir Re: Po to pisim był potrzebny NIK 07.07.20, 07:26
      Nic odkrywczego, że PiS przejmując NIK chciał zagwarantować sobie przychylne, korzystne dla siebie raporty. Tak jest ze wszystkimi instytucjami państwa pod rzadami Kaczyńskiemu - służą one realizacji celów politycznych partii. I choć nie lubię takich porównań, to nie mogę nie zauważyć, że Jarosław inspiruje się w tej mierze pewnym akwarelistą, wg którego państwo też było środkiem do celu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka