Dodaj do ulubionych

Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w 20...

IP: *.attu.pl / *.attu.pl 25.10.04, 17:52
Nie wierzę w te 10%. Przynajmniej 13-15% Polaków nie nadaje się do żadnej,
nawet najprostszej pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja az tyle osob (400 tys.) wyemigruje??? IP: *.jgsullivan.com 25.10.04, 17:56
      tez dobry plan.
      • Gość: PABLO Plan Hausnera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:04
        czemu tak skromnie panie hausner? Tylko 400 tys a ja powiem 800 tys; 1 300 tys;
        4 mln też jest fajne i tak samo trzyma sie kupy jak pańskie 400 tys. Jakie to
        genialne plany rząd pana Belki trzyma w zanadrzu aby postymulować
        przedsiębiorczość: 3000% wzrost na ZUS, podatek dochodowy 89% plus VAT w
        wysokości 50%, akcyza i abonament, podatek od seksu? Jesteście rządem
        okupacyjnym gdyż zachowujecie się jak rzad okupacyjny: zostawić po sobie
        zgliszcza i ruiny oraz gigantyczne zadłużenie; rozsprzedać co się da
        gałganowowi; kulczykowi i gudzowatemu a potem dać drapaka na brukselskie posady
        to wasz plan dla Polski; aż dziw że jeszcze nikt nie postuluje aby was
        potraktować tak jak zwykle traktuje się rządy okupacyjne
        • Gość: Ja Mój Plan: 2mln mniej!!! I kto jest lepszy? IP: *.gdynia.mm.pl 25.10.04, 20:24
          j/w
      • Gość: zgrzyt plan Hausnera WYWÓZKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:17
        Hausner planuje zainwestować w bilety w jednym kierunku, czyli WON z kraju
        plan Hausnera "Wywózka" rozpoczął się !

pakować się ludziska, bo nie dostaniecie zsiłków i abonament na tv będziecie
        musieli płacić :)
    • Gość: obserwator Re: CO MOZNA PRODUKOWAC IP: *.tvp.pl 25.10.04, 18:01
      Co można produkować - proszę o informacje SZANOWNI - eksperci OD KLAWIATURY
      komputerowej
      • Gość: zgrzyt Re: CO MOZNA PRODUKOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:19
        hasła wyborcze dla Hausnera i sld, bo im kiepsko idzie
    • Gość: Zyngielbaum Re: TAK, POLACY NIE NADAJĄ SIĘ NA NAJEMNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:05
      Podzielam powyższy pogląd. Nie chcą pracować za 800 zł miesięcznie, a jak już
      nędza ich do tego zmusi, to żle im z oczu patrzy. Mogą skoczyć do gardła.
      To niepokorny naród. Jako klasyczny "krwiopijca" i wyzyskiwacz widzę, że
      cierpliwość tych naiwnych głupków zaczyna się wyczerpywać, a repertuar obietnic,
      zwodów, płonnych nadziei i zamierzeń okrągłostołowych przestaje działać.
      Mam złe przeczucia, że czekają do najbliższych wyborów. Jeśli poczują się
      zawiedzeni, to pakuję się i pryskam stąd. Do Israela.
      • Gość: robol Re: TAK, POLACY NIE NADAJĄ SIĘ NA NAJEMNIKÓW IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.10.04, 23:29
        A jak wszyscy Polacy tam pojadą to co będzie?
        Ale idąc dalej: nad Wisłą zostaną komuchy a żeby im się nie nudziło to trzeba
        by im podesłać palestyńców
    • Gość: robol czyżby hausner chciał uruchomić obozy zagłady? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.10.04, 18:11
      bo w ten wzrost i emigrację to nie wierzę. Albo naród wymrze albo rząd mu
      pomoże
      Jest jeszcze trzecia możliwość : 400 tysięcy gnojów z LSD na dziurawe barki i
      na środek bałtyku a wszystko znormalnieje po roku
    • Gość: Roman Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.daxnet.no 25.10.04, 18:17
      To jest mozliwe, ale trzeba inwestowac a ztym jest problem za dørzy balagan w
      polityce kazdy ciangnie w swoia strone,a pracy niema.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja aż tylu Hausner chce upchnąć na żebry na zachód 25.10.04, 18:39
      a resztę szlag trafi..genialne..jaka prosta jest ta walka z bezrobociem..a
      raczej z bezrobotnymi...
      • Gość: Polak z Dublina :-))))))))))))))))))))))) IP: 212.17.39.* 25.10.04, 22:27
        Proponuje aby MSZ "nakazalo" polskim placowkom dyplomatycznym w Dublinie i
        Londynie liczenie przylatujacych do ww panstw obywateli naszego kraju, mozna np
        postawic jakas pania z notesem na lotnisku, do samego Dublina przylatuje kilka
        samolotow tygodniowo bezposrednio z wawy w 80% wypelnionych Polakami-od
        hydraulikow po architektow-a sa jeszcze autobusy....
        Nie wspomne o Londynie. Jak by tak nas zaczeli liczyc w jakim tepie "zalewamy"
        wyspy,latwo by obliczyli do jakiego pozimomu spadnie bezrobocie w naszym
        kraju.A mozna jeszcze liczyc tych co do szwecji, tych co wlasnymi
        samochodami... Smieszne? Dla mnie to jedyna sluszne wytlumaczenie
        naszego "malego cudu" dot spadku bezrobocia. Kto nie wierzy niech przyjedzie.
        Polski jezyk slychac tytaj WSZEDZIE.

Pozdrawiam
    • Gość: tosiek Re: To efekt rządów lewicy, to cieszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 18:39
      Szkoda,że lewica tak łatwo poddała się nagonce oszołomom z prawicy. Aż strach
      poyśleć co to będzie jak do władzy dorwą się ludzie z niesławnej AWS.
      Znów Pan Leszek musi przez parę lat naprawić co spartolą ci nieudacznicy.
      Potrafią torpedować wszelkie pomysły lewicowych rządów, aby gorzej, aby dorwać
      się do koryta. A dalej to; "teraz Q-rwa My"
    • Gość: grzegorz Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.sosnicanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:44
      ale bzdura.... chyba że te 400 tys umrze....
    • Gość: 2512 Umarli z glodu? IP: *.union01.nj.comcast.net 25.10.04, 18:45
    • Gość: ja Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.acn.waw.pl 25.10.04, 18:45
      hausner to dopiero autorytet w ekonomii... podobnie jak pieronek w kosciele
      dwaj oszolomy, ulubiency mediow
      • Gość: Dziadek Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:11
        Popieram swoje ja, znaczy wypowiedź Ja - mialem taką samą pierwszą myśl jak Ja,
        tzn. on(a). 400 tys. wyemigruje z Polski. To perspektywiczne założenie. A swoją
        drogą pracuję w swojej działalności, z ktorej mi nie starcza na utrzymanie 4-ro
        osobowej rodziny na poziomie poniżej średniej klasy, dlatego pracuję też na
        cały etat. Czy zauważyliście, że specjalista Hausner w kwestii nie podwyższenia
        ZUS-u wyraził się tylko o tych, którzy mają rozpoczynać działalność! A ci
        prowadzący ją od kilku lat to co? Utrzymuję cztery osoby, bo trzy nie mogą
        znaleźć pracy, ale nie żebrzą o jałmużnę państwową! Nasza rodzina nie obciąża
        budżetu państwa! A pan chce nas jeszcze przydeptać? Odwdzięczymy się panu przy
        najbliższej okazji wyborów! I tak wiadomo, że szary "samoprzedsiębiorca" płaci
        tylko podtawową stawkę dla ZUS-u (dla ZUS-u, nie dla emerytury!), bo nie stać
        Go na wyższą. I nie będzie jej płacić, zaręczam... A pan przejedzie się na tym
        pomyśle tak, jak na zatrudnianiu absolwentów, o którym pan wspomniał (tak
        bardzo cichutko), a na tym polu dzieje się jak w dżungli.
    • Gość: Ja, Polak Stopa bezrobocia IP: *.73.156.14.ip.tele2adsl.dk 25.10.04, 18:49
      Nie ma z czego sie cieszyc 17% bezrobocia to horror!!! Kraje Unii maja miedzy 3-
      10%.
    • Gość: Kurcze blade... Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.gdynia.mm.pl 25.10.04, 18:49
      Panie Hausner, tak jak Pana lubie, pieprzysz Pan jak nawiedzony.
      W tym syfie w jakim zyje od przeszlo poltora roku (tu mowa o
      gniciu na rodzicow garnuszku) wybiore chyba rzeczywiscie emigracje.
      Z nadzieja, ze ten chory kraj, ktory mimo wszystko kocham, opusci
      wiecej osob ZEGNAM ozieble. Pocaluj mnie Pan w DUPE z tymi statystykami.
    • Gość: Kuba Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:00
      I znów manipulacja statystykami.Nie dojechał ze wsi do RUP bo niema pieniędzy,
      to go skreślić z listy, nie zglosił się na czas, to go skreślić,żona pracuje to
      mąż bezrobotny korzysta z ZUS przy żonie, to go skreślić.Hipokryzja i robienie
      w bambuko społeczeństwo.Proponuje się pracę za granicą, a ja właśnie chcę
      pracować tu w Polsce i chcę godnie żyć, tak samo i moje dzieci.Niech politycy
      jadą do Afryki i tam sobie znajdą zatrudnienie.Tu jest mój dom.
    • Gość: t Re: bezrobocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:20
      A, czy tę prognozę podał przed wizytą u psychiatry i zażyciem lekarstw, czy
      po... ?
    • Gość: spalic komune pie..o.ooony wrozbita IP: *.client.comcast.net 25.10.04, 19:25
      jak mozna pie..c tak arogancka sieczke, z "niespelna 19 na 17" procent. to
      jest tragedia narodowa slepi idioci. hausner powinien wisiec na lampie, ten
      glupi bydlak, 300 razy durnie zmieniali przepisy podatkowe w jednym roku,
      bezkarnosc urzednikow i debilizm podatkowy. do tychh durni trzeba strzelac.
      • Gość: robol [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.10.04, 23:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: T2 HAUSNER-TO TAKIE PROSTE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:47
      Żeby zmniejszyć bezrobocie potrzebny jest wzrost gospodarczy.
      Żeby był wzrost gospodarczy - trzeba zachęcić obywateli do pracy
      i przedsiębiorczości. Żeby zachęcić do pracy - trzeba obniżyć
      koszty tej pracy. Żeby obniżyć koszty pracy trzeba obniżyć
      podatki i parapodatki (np. ZUS). Żeby obniżyć podatki - trzeba
      obniżyć WYDATKI państwa. Żeby obniżyć WYDATKI państwa - trzeba
      przegonić dużą częśc darmozjadów żyjących na cudzy koszt - czyli
      aparat urzędniczo-biurokratyczny (np. fundusze celowe) oraz
      zmniejszyć wydatki socjalne państwa (np. lipne renty zdrowotne).
      JAKIE TO PROSTE, PRAWDA? ALE NIKT TEGO NIE ROBI, MIMO, ŻE NP. W
      IRLANDII ZROBIONO. No tak, ale 90% "biznesów" i fortun powstała
      na styku PIENIĄDZE PUBLICZNE-PRYWATNY BIZNES. Kto więc
      dobrowolnie sam odejdzie od złotego koryta? A jak się żyje
      różnym "menedżerom" przyssanym do kasy publicznej - to Wyborcza
      już setki razy opisywała.....
    • Gość: T. Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:56
      Na tym forum ludzie mają więcej rozumu, niż ...

Pozdrawiam
    • Gość: czarek Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:01
      Ty kretynie !!! Inaczej nie można powiedzieć o facecie, który nie widzi w jakim
      tempie ludzie uciekają z kraju.
      Stopa bezrobocia spada. Pewnie, że tak !!! Tylko dlaczego ???
      Bo nie ma już tych ludzi, którzy byli bezrobotni( bo wyjechali ), a szara
      strefa ?? A ludzie nie zarejestrowani... o nich nikt nie mówi ( z rządu ) Liczą
      się liczby i wyniki w sondażach. To nasza rzeczywistość - walka o władzę, kasę
      i wpływy. Plebs sie nie liczy, ale gdy jego zabraknie, to panowie ministrowie
      nie bedą mieli pensji. W końcu do tego dojdzie. Po co płacić na darmozjadów,
      lepiej dać angolom lub niemcom czy norwegom, oni przynajmniej to docenią !!!
    • Gość: pluto04 Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:11
      Kto sprawdza wykorzystanie srodkow unijnych - celowosc, skutecznosc, ile
      dociera z tej sumy do ostatecznego beneficjenta? Przeciez w tym nowym biznesie
      o nazwie "obsluga bezrobotnych" przede wszystkim chodzi o prace dla urzedasow.
      Cos o tym wiem jako uczestnik slawetnej "Szansy na powrót", programu z
      szescziomiesiecznym opoznieniem. Szkola sie tylko pracownicy z Urzedu Pracy, z
      funduszy sobie wiadomych.
    • feliks-50 te 400 tys znajdzie prace w rzadzie !!! 25.10.04, 20:34
      he,he - niezle bajki,nowy bajkopisarz na horyzoncie wielki Hausner !
    • q_vw WYBORY 1993 25.10.04, 20:48
      Milion nowych miejsc pracy... dla mrówek. Panie Hausner odejdź pan juz, nie zawracaj głowy głupio mówiąc, jestes pan krętacz bez honoru !
    • Gość: jakon Re: Hausner: znowu obiecuje a nic nie wypelnia!!!! IP: *.proxy.aol.com 25.10.04, 20:56
      mafia sld obiecala to samo przed wyborami,a bandzior miller wygral wybory i
      doprowadzil kraj do ruiny.banda oszustow zyje ponad prawem i nikt im nic nie
      zrobi. ale przyjdzie czas rozliczen!!!!i beda musieli oddac to co zagrabili od
      panstwa!!! czerwona mafia ciagle obiecywala a nic nie zrobili zadnej
      reformy,wszystko to afery i korupcje!!!narod jest zmeczony rzadami mafi sld!!!!
    • Gość: samanta Re: Hausner: około 400 tys. bezrobotnych mniej w IP: *.adsl.wanadoo.nl 25.10.04, 21:20
      ja wierze w te 10%, do 2008 ju wiekszosc panstw starej uni otowrzy rynki pracy i
      jeszcze wiecej ludzi wyjedzie, i w ten sposob bezrobocie sie zmniejszy
    • Gość: T2 BEZROBOCIE RZECZYWIŚCIE SPADŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:18
      ...ponieważ ludzi na zasiłkach przedemerytalnych przeniesiono z Urzedów Pracy
      do ZUS-u. To kilkaset tysięcy ludzi. No i poleciały procenty w dół.
      • Gość: czytelnik Re: BEZROBOCIE RZECZYWIŚCIE SPADŁO.... IP: 212.17.39.* 25.10.04, 22:49
        Kiedy oni KURNA zaczna oszczedzanie od siebie?!!! Jak dlugo bedziecie jeszcze
        latac samolotami,pociagami nawet PKSem (!) za NASZE pieniadze?!!!!dostawac kupe
        kasy "na prowadzenie bior", malo dostajecie w ciagu miesiaca? sprobujcie zyc za
        to co oferujecie absolwentom. To absurd ze ludzie w wieku 25-28 lat MARZA o tym
        zeby miec UMOWE O PRACE albo zarabiac powyzej 1000 zloty "ne reke"? Pan Hausner
        nie wierzy? Zapraszam do tzw Polski "B".I po cholere nam tyle tych urzedasow i
        poslow?!!!!
        Panie Hausner kiedy pokazecie ze wam ZALEZY NA POLSCE?!!! ZACZNIJCIE CIECIA OD
        SIEBIE!!!
        Z Polski robi sie takie bagno ze kazdy miesiac to jest prawie walka o
        przetrwanie, zeby starczylo te pieprzone 900zloty do pierwszego kolejnego
        miesiaca.Mieszkanie? Oszczednosci? jakies abstrakty.Wielu z nas sie chyba
        latwiej zylo studiujac, bo mniej wymagalismy. Ale teraz wielu chcialoby zalozyc
        wlasne rodziny, i jak potem zyc?
        Specjalisci powiedza; "spoleczenstwo jest malo mobilne co jest jednym z
        warunkow znalezienia pracy" Tylko czy wy pajace-co sie pasiecie za nasze
        pieniadze-wiecie ze wyjazd do stolicy w poszukiwaniu pracy to dla niektorych to
        samo co wyjazd do za granice? za co i jak?
        Ale pieprze ten kraj, chce sie stad wyniesc i wracac tu tylko na wakacje.A
        wy "politycy" pocalujcie mnie gdzies.
        Nie wiem czy ktos przeczyta ta informacje oprocz gosci tego forum ale czasami
        juz nie mam sily zmagac sie z polska rzeczywistoscia.....

PS Panie Hausner, WROCE NA WYBORY I ZGLOSUJE W ODPOWIEDNI SPOSOB!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka