Dodaj do ulubionych

Dobra wiadomość

16.12.20, 13:03
Sąd Najwyższy uchylił wyrok na Ciełuszeckiego.
Ciekawe jak skomentują to wszyscy ci, którzy bronili wyroku skazującego jak niepodległości (mn7 na przykład).
Obserwuj wątek
    • edico Re: Dobra wiadomość 16.12.20, 13:17
      Co tu komentować. Przy dzisiejszym stanie państwa i prawa już nie wiele jest w stanie mnie zadziwić.
      biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1437701,historia-procesu-miroslawa-cieluszeckiego.html
      • taniarada Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 15:30
        edico napisał:

> Co tu komentować. Przy dzisiejszym stanie państwa i prawa już nie wiele jest w
        > stanie mnie zadziwić.
        > biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1437701,historia-procesu-miroslawa-cieluszeckiego.html
        To prawo z lat 18 iignorancie.Naraził się lokalnemu (białostockiemu) układowi. To mu dołożyli. Podobnie jak Klusce w Nowym Sączu, czy Olewinikowi mordując mu okrutnie syna.
        • jureek Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 16:28
          taniarada na
          > To prawo z lat 18 iignorancie.Naraził się lokalnemu (białostockiemu) układowi.

Duda też się boi tego układu, że nie chce go ułaskawić?
    • adam.eu Re: Dobra wiadomość 16.12.20, 22:18
      Pierwszy raz słyszę o tej sprawie, bardzo pobieżnie zapoznałem się z tym, co pokazują Google. Wydaje się, że prawne niszczenie przedsiębiorców to w Polsce nie brakowało. Zresztą dlatego też powstało stowarzyszenie Niepokonani2012. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce (czy tylko w Polsce?) takie działania powtarzały się.
      • edico Re: Dobra wiadomość 16.12.20, 22:36
        Mafia. Albo się podzielisz, albo Cię zniszczymy. Dla wyciągnięcia bardziej sensownych wniosków i wyrobienia w miarę bezstronnej opinii trzeba by było zapoznać się z całą dokumentacją, a ta zapewne
        • sverir Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 00:02
          "Mafia. Albo się podzielisz, albo Cię zniszczymy"

Po 18 latach nie ma czego niszczyć, ani czym się dzielić. Sąd nie może rozstrzygnąć sprawy, prokuratura brnie w oskarżenie. Zupełnie niezrozumiała sytuacja.
          • edico Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 00:07
            Ale jest jeszcze nadal możliwość wyrzucenia Cie z mieszkania w imię czyjegoś interesu. Wrzeszczące komisje Jakiego nic w tym zakresie nie zmieniły.
    • klan_fan Re: Dobra wiadomość 17.12.20, 11:17
      A odszkodowanie zapłaci Skarb Państwa czyli Pan, Pani, Ja...
    • sverir Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 00:00
      " Sąd Najwyższy uchylił wyrok na Ciełuszeckiego"

Czas najwyższy, żeby nie uchylał wyroku i nie przekazywał do rozpatrzenia sprawy, tylko po prostu ją zakończył. 18 lat postępowanie to cholernie długo.
      • jureek Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 05:57
        sverir napisał:

> Czas najwyższy, żeby nie uchylał wyroku i nie przekazywał do rozpatrzenia spraw
        > y, tylko po prostu ją zakończył. 18 lat postępowanie to cholernie długo.

Zgadzam się w 100%. Ale póki co, dobre i to. Przynajmniej nie musi iść Mirek do więzienia. Bo z jakichś dziwnych powodów prośba o ułaskawienie, mimo wsparcia Romaszewskiej leży już długie miesiące bez odpowiedzi u prezydenta. Czyżby Miller i Duda mieli wspólny interes?
        • adam.eu Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 12:49
          jureek napisał:

> .......................................... Ale póki co, dobre i to. Przynajmniej nie musi iść Mirek do
          > więzienia. Bo z jakichś dziwnych powodów prośba o ułaskawienie, mimo wsparcia
          > Romaszewskiej leży już długie miesiące bez odpowiedzi u prezydenta. Czyżby Mill
          > er i Duda mieli wspólny interes?

Kiedyś premier z SLD, wydaje mi się, że raczej to był Oleksy, powiedział, że zrobi wszystko w jakieś sprawie, co w jego mocy, ale dał wyraźnie do zrozumienia, że wiele spraw dzieje się poza jego wiedzą i nawet jego możliwościami. A co do możliwości Dudy........... sam pewnie nie wiem, o co może mocodawcę poprosić.
    • taniarada Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 15:28
      Nadzwyczajna kasta.18 lat poniewierania człowiekiem przez bezkarną Zupełnie Nadzwyczajną Kastę Ludzi ! Ogromne koszty procesowe, za które zapłacili podatnicy! Uporczywe wręcz nękanie obywatela! Kto poniesie konsekwencje za to bicie piany? Bezkrytycyzm, chamstwo i arogancja. Czy o takie sądownictwo chodziło Polakom po 1989 r. ? Brak lustracji swoje zrobił. Zgroza .
      • pies.na.czarnych Re: Dobra wiadomość 18.12.20, 16:43
        O wyroku wymuszonym przez Lecha K. piszesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka