Dodaj do ulubionych

Aborcja, aborcja...

05.02.21, 05:03
Chyba jakiś tępy jestem. Do tej pory sądziłem, że chodzi o ten przykry zabieg w uzasadnionych przypadkach, bez penalizacji aborcji z idiotycznego powodu "ważne względy społeczne". Czyli w 99% niechciane dziecko.

Tymczasem dotarło do mnie, że ma ona pełnić rolę darmowej pigułki późnoporonnej. Na każde życzenie i bezpłatnie w każdym kompleksie leczniczym stosownie wyposażonym. Także w prywatnych gabinetach o tej specjalizacji.

Czy któraś z naszych sufrażystek może mi to wyjaśnić bliżej? Ten postulat budzi moje najwyższe zastrzeżenia.

Ps. Nadal twierdzę, że opanowanie Strajku Pań przez środowisko LGBT to żeglowanie po wzburzonym morzu z małpą za kołem sterowym. Mają tyle wspólnego z aborcją co i moje skromne libido.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 06:24
      Aborcja to dla ciebie przykry zabieg?Swoiste twoje rozumowanie .Np prawo aborcyjne w Niemczech wydaje się bardziej restrykcyjne niż w Polsce. Można jej dokonać jedynie w dwóch przypadkach:gdy ciąża zagraża życiu bądź zdrowiu fizycznemu i psychicznemu matki,gdy jest wynikiem gwałtu, występku kazirodczego i przestępstwa pedofilskiego
      Nie ma więc mowy o aborcji eugenicznej ani „na życzenie”. Niemcy boją się takiego zapisu prawnego, bo przywoływałby prawo nazistowskie. Zapis prawny o „zagrożeniu psychicznym” jest najczęściej wykorzystywany. Jest doskonałym „bublem prawnym”, który nieraz był zaskarżany do niemieckiego Verfassunggericht. Ale odpowiada ...prawie wszystkim stronom. Lewicy, bo pozwala prawie na wszystko a Liberałom czy Chadekom, bo mimo wszystko jest ograniczeniem. Skutkiem tego do 12 tygodnia zawsze można poddać się aborcji. Po nim zresztą także;-) Wystarczy opinia psychologiczna. Niezłe prawda;-) Psycholog stwierdza, że ciąża jest przeszkodą i można ją usunąć. W sumie bierze odpowiedzialność na siebie. Matka nie musi nawet podejmować decyzji. I nie jest to aborcja na życzenie, bo ona też mogłaby wywołać niepotrzebną traumę. Widocznie panie z polskiej Lewicy idą jeszcze dalej. Chcą być europejską awangardą. Przypomina mi się rodzina Młodziaków z gombrowiczowskiej „Ferdydurke”. Niech inni podziwiają nas za naszą „nowoczesność”.
      • aniechto.only Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 06:42
        taniarada napisał(a):

> Aborcja to dla ciebie przykry zabieg?Swoiste twoje rozumowanie .Np prawo aborcy
        > jne w Niemczech wydaje się bardziej restrykcyjne niż w Polsce. Można jej dokona
        > ć jedynie w dwóch przypadkach:gdy ciąża zagraża życiu bądź zdrowiu fizycznemu i
        > psychicznemu matki,gdy jest wynikiem gwałtu, występku kazirodczego i przestęps
        > twa pedofilskiego
        > Nie ma więc mowy o aborcji eugenicznej ani „na życzenie”.

Ten ktoś, któremu ukradłaś tekst tanizna, kłamie:

Aborcja w Niemczech – obecnie w Niemczech aborcja prawnie dopuszczalna jest jedynie w dwóch wypadkach:

-gdy ciąża zagraża życiu bądź zdrowiu fizycznemu i psychicznemu matki,
        -gdy jest wynikiem gwałtu, występku kazirodczego i przestępstwa pedofilskiego

Nie karze się jednak za jej wykonanie w pierwszym trymestrze ciąży z innych powodów, jeżeli kobieta skorzystała z odpowiednich konsultacji, zabieg został wykonany przez lekarza i pomiędzy konsultacją a zabiegiem zachowano odstęp co najmniej 3 dni, a także od poczęcia nie minęło więcej niż 12 tygodni – są to warunki, które muszą być spełnione jednocześnie.

Oznacza to, że kobiety de facto mogą usuwać ciążę także z przyczyn społecznych, ekonomicznych i osobistych bez jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej.
        • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:07
          Czyli jak za "dobrych" czasów Adolfa, kiedy w Niemczech można było zabić Żyda na życzenie.
      • kylax4 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 11:21
        W Niemczech i każdym kraju UE aborcja jest na życzenie kobiety. Taniarada jak zwykle kłamie.
    • aniechto.only Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 06:54
      Nie "chyba", tylko na pewno. Odpierdol się od kobiet. Propozycja Strajku Kobiet i komitetu "Legalna aborcja - bez kompromisów" jest absolutnie rozsądna, taka jak w większości cywilizowanych krajów.

Projekt ustawy dopuszczającej aborcję do 12 tygodnia ciąży bez pytania kobiety o powód, a po 12. tygodniu ciąży - w przypadku wykrycia wad rozwojowych płodu czy stwierdzenia, że ciąża jest wynikiem czynu zabronionego.

Projekt wprowadza też procedurę dla lekarzy i podmiotów leczniczych, zgodnie z którą mieliby oni określony czas na udzielenie świadczenia - aborcji, a gdyby tego w terminie nie zrobili, NFZ zrywałby z takim podmiotem kontrakt. Dodała, że projekt reguluje też kwestię tzw. klauzuli sumienia i uniemożliwia przewlekanie procedury.

- Uchylamy przepisy karne przewidujące odpowiedzialność karną dla lekarzy i osób trzecich wykonujących czy pomagających w aborcjach pozasystemowych, ponieważ te przepisy nikomu nie służą, są zwyczajnych straszakiem - mówiła działaczka.

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Legalna-aborcja-bez-pytania-o-powod.-Strajk-Kobiet-pokazal-projekt-nowej-ustawy
      • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:17
        Dzięki. Naprawdę wiele mi się wyjaśniło. Wygląda na pisowską agenturę w akcji. Będę się przyglądał skutkom politycznym.
      • taniarada Ale kultura wypowiedzi 05.02.21, 09:08
        Ale kultura wypowiedzi jak zwykle.No cóż... W myśl feministycznego „róbtacochceta” ojciec nie ma tu nic do gadania... Wszystko, co dzieje się w ciele matki tylko od niej ma być zależne. Dziecko wówczas jest intruzem. Nie będzie miało żadnego prawnego statusu. Tym bardziej „ojciec”, który przecież nie jest ojcem, bo chodzi jedynie o zarodek. Unika się oczywiście terminologii: matka - dziecko. Aborcja staje się środkiem antykoncepcyjnym.
        Mhhm... W sumie jako dziecko nie chciałbym przyjść na świat, w którym nienawidzi się mnie od samego początku. A najbardziej nienawidzi mnie własna matka. I może lepiej, że się nie urodzę.
        • bardzo.cicho Re: Ale kultura wypowiedzi 05.02.21, 09:14
          Sam widzisz, że jedyne co możesz zrobić to wierzyć w ludzi i ich rozsądne wybory. Idz tam, gdzie faktycznie jest potrzebna jakaś pomoc.
          • taniarada Re: Ale kultura wypowiedzi 05.02.21, 09:32
            bardzo.cicho napisał(a):

> Sam widzisz, że jedyne co możesz zrobić to wierzyć w ludzi i ich rozsądne wybor
            > y. Idz tam, gdzie faktycznie jest potrzebna jakaś pomoc.
            Rozmawiamy kulinarnie bez wyzwisk.Wczoraj widziałaś to chamstwo na innym portalu.Jak ci kazali spadać albo popierać .Only ten sam język nienawiści i chamstwa co woman_in_love.To samo tylko nick zmieniony.Można szybko to skojarzyć.Wg ciebie dziecko upośledzone nie ma prawa do życia, nawet takie, które na przeżycie nie ma szans, ale może godnie umrzeć, jak człowiek. Jeżeli matka nie kocha dziecka od samego poczęcia, to je zabije, bo nie chce mieć upośledzone, taka matka nie zasługuje na posiadanie dzieci, podobnie jak te, które stosują środki wczesnoporonne, czy hormonalne, by jak jej się zachce, mieć dziecko, ale z tego powodu nie może, jest dużo takich przypadków, więc domaga się in vitro, a tu znowu mamy aborcję nadmiarowych zarodków. Każde manipulowanie urodzinami jest nieludzkie, dzieci to nie towar, dzieci powinny się rodzić z miłości między rodzicami, a dalej do dziecka. Jak ktoś mądry napisał, człowiek żyje na Ziemi nie dla siebie, ale dla drugiego człowieka, ile dasz innemu człowiekowi, tyle dostaniesz. Dla mnie postęp cywilizacji, to opanowanie chorób, kalectwa, ochrona życia od poczęcia, jaki mamy stosunek do słabych, bezbronnych, takimi będziemy ludźmi. Ciężko to pojąć .Jestem tu jedynym co walczy o to .
        • zdybex Re: Ale kultura wypowiedzi 05.02.21, 09:27
          Bosek jako poczęty przez faceta o ksywie "duch" mógłby być wyskrobany legalnie nawet po wyczynie "trybunału" ha, ha, ha!
    • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:16
      A dlaczego nie? Skoro wszyscy leczymy z naszych podatków skutki obżarstwa, palenia, picia, niebezpiecznej jazdy autem, to czemu i niechcianej aborcji tym bardziej że nie ma w tym kraju edukacji seksualnej, ani darmowej antykoncepcji, a sa darmowe rekolekcje i wstęp na jasną górę.

W krajach gdzie jest aborcja na życzenie, darmowa anty plus edukacja seksualna aborcji jest dużo mniej niż tam, gdzie kobiety z pogardą wysyła się do podziemia.

• haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:31
        Teza, że panie nie potrafią czytać i nabyć stosownej wiedzy - zakrawa na spory odlot. Czy ja piszę o podziemiu? Piszę o nie penalizacji aborcji poza uzasadnionymi przypadkami medycznymi i losowymi. Jakby powrót do starych, dyskretnych skrobanek, bez zbędnego rozgłosu. Przez fachowca, nie babkę z haczykiem.

Na mój nos czuję grubą, polityczną prowokację. I ludzie jakby ci sami.
        • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:56
          A jeśli nie potrafią czytać i nabyć? To ciąza ma być dla nich karą? Nie szkoda ci niechcianych dzieci?
          • taniarada Lewakom i ulubieńcom Palikota nie szkoda 05.02.21, 09:22
            bardzo.cicho napisał(a):

> A jeśli nie potrafią czytać i nabyć? To ciąza ma być dla nich karą? Nie szkoda
            > ci niechcianych dzieci?
            Albo całkowity zakaz aborcji, albo dozwolona pod racjonalnymi warunkami ... czyli jednak zbrodnia ...
            Ale pozwalamy usuwać zdrowe, ale niechciane dziecko z przemocy, a nie pzwalamy usuwać cieżko chorego uposledzonego dziecka, ... jestem za tym żeby żyło i cieszyło widokiem rodziców ...
            Ale ...być może będzie mniej morderstw niż wtedy gdy libertyni i lewacy u władzy, dopuszczą aborcję na zyczenie.
            To jest wybór tragiczny ...
            Dziecko urodzone a niechciane, można oddać do wychowania.Prawda moja droga?
            • bardzo.cicho Re: Lewakom i ulubieńcom Palikota nie szkoda 05.02.21, 09:44
              Chciałbyś, aby ktoś wychowywał twoje dziecko? To oddaj nasienie - ludzie bezpłodni czekają. Ale nie wmawiaj komuś że płód to dziecko, jeśli ktoś uważa inaczej i nie zamierza nikomu oddawać materiału genetycznego.

• bardzo.cicho Re: Lewakom i ulubieńcom Palikota nie szkoda 05.02.21, 09:48
                Zanim to dziecko się urodzi, kobieta podczas ciąży stanie się matka i nie będzie chciała dziecka oddawać.

• kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:11
            No właśnie. Takie niechciane dzieci żydowskie, progresywne Niemcy wysyłały do obozów koncentracnyjnych.

Zapewne z empatii.
            • margit49 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 23:19
              kod_matrixa napisał:

> No właśnie. Takie niechciane dzieci żydowskie, progresywne Niemcy wysyłały do o
              > bozów koncentracnyjnych.

Polskie też, a szmalcownicy donosili na Polaków pomagających ludności żydowskiej, na śmierć skazywano całe rodziny, jak mówisz:

> Zapewne z empatii.

• tanebo001 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:49
      Jedno pytanie: wychowasz niepełnosprawne dziecko jak urodzi je twoja kobieta?
      • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 07:58
        Niech adoptuje - inaczej to żaden prolafjer i żaden znaczący głos w temacie.
        • taniarada Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:19
          bardzo.cicho napisał(a):

> Niech adoptuje - inaczej to żaden prolafjer i żaden znaczący głos w temacie.
          Polska jako jedynego państwo w Europie (oprócz Malty) miała prawo, które nie pozwala zabijać nienarodzonych dzieci, tylko dlatego, że są niechciane.
          I była wokół tego stanu rzeczy zgoda wyraźnej większości społeczeństwa, co pozwalało mieć nadzieję na dalsze trwanie tej ustawy mimo zmian politycznych.
          Obecna awantura wokół prawa antyaborcyjnego spowoduje, że przyszłe liberalne rządy poczują się sprowokowane do silnej korekty orzeczenia TK.
          Niestety będą miały na to wystarczające poparcie.
          A wtedy nie skończy się na przywróceniu dotychczasowego stanu prawnego.
          Polskę czeka radykalna liberalizacja przepisów antyaborcyjnych włącznie z przyzwoleniem na aborcję na życzenie.
          O to chodziło?
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:14
        Jedno pytanie: wychowasz niepełnosprawne dziecko jak zachoruje w wieku 3 lat?

Pozwolisz żeby się męczyło, czy lepiej je uśpić?
    • tanebo001 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 08:09
      A mnie zastanawia dychotomia katolików w kwestii zabijania. Z jednej strony mają pierdol... w kwestii "zabijania" pojedynczej komórki z drugiej godzą się z istnieniem wojska i zabijaniu na wojnie....
      • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 08:34
        Bo tu nie chodzi o życie, ale atawistyczne odpały co prymitywniejszych ludków, aby sukę ciążą ukarać.
      • taniarada Mieszasz pojęcia 05.02.21, 09:12
        tanebo001 napisał:

> A mnie zastanawia dychotomia katolików w kwestii zabijania. Z jednej strony maj
        > ą pierdol... w kwestii "zabijania" pojedynczej komórki z drugiej godzą się z is
        > tnieniem wojska i zabijaniu na wojnie....
        Lamparcica zamieniła czarny namordnik na zieloną gardłówkę, ale to jej nie pomogło. Nie ma daru aby kobiety przekonać.Amen.
      • sverir Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:19
        Kościół uważa, że jest różnica pomiędzy celem a skutkiem. Zabicie napastnika, jako skutek, jest dopuszczalne. Zabicie napastnika jest niedopuszczalne. Wojna jest dopuszczalna, jeżeli jest usprawiedliwiona, w obronie własnej czy wspólnego dobra. Wojna napastnicza jest niedozwolona i zabijanie w niej stanowi naruszenie przykazania "nie zabijaj". Krótko mówiąc - Kościół stoi na stanowisku, że zabicie niewinnego człowieka jest niedopuszczalne niezależnie od okoliczności.
        • tanebo001 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:30
          I dlatego błogosławi wojny? Jak choćby polską dymitriadę na Kreml...
          • sverir Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:36
            " I dlatego błogosławi wojny? Jak choćby polską dymitriadę na Kreml... "

A myślałem, że tylko Rosjanie potrafią wyciągnąć wydarzenia sprzed 400 lat, żeby usprawiedliwiać stanowisko w bieżącej sprawie.
        • snajper55 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 14:43
          sverir napisał:

> Kościół uważa, że jest różnica pomiędzy celem a skutkiem. Zabicie napastnika, j
          > ako skutek, jest dopuszczalne. Zabicie napastnika jest niedopuszczalne. Wojna j
          > est dopuszczalna, jeżeli jest usprawiedliwiona, w obronie własnej czy wspólnego
          > dobra. Wojna napastnicza jest niedozwolona i zabijanie w niej stanowi naruszen
          > ie przykazania "nie zabijaj". Krótko mówiąc - Kościół stoi na stanowisku, że za
          > bicie niewinnego człowieka jest niedopuszczalne niezależnie od okoliczności.

A kto decyduje kto jest niewinny? Ten przed lufą czy ten z bronią?

S.
      • taniarada Znasz moje zdanie na temat wojny 05.02.21, 09:25
        tanebo001 napisał:

> A mnie zastanawia dychotomia katolików w kwestii zabijania. Z jednej strony maj
        > ą pierdol... w kwestii "zabijania" pojedynczej komórki z drugiej godzą się z is
        > tnieniem wojska i zabijaniu na wojnie....
        Często publikuje to don walczący z wiatrakami .Tak mu się to spodobało.
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:13
        Zdziwiłbym się gdyby napisała to ameba. Ta faktycznie mogłaby mieć problem z odróżnieniem zabijania w obronie własnej i swojej społeczności z zabijaniem intencjonalnym.

Ale lewica już chyba do wszystkiego nas przyzwyczaiła.
    • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 08:55
      Z niektórych tu wpisów wynika, że panie po darmowej aborcji należy honorować kwiatami i grajkami z marszem Mendelsohna. Chyba jestem starej daty.
      • tanebo001 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:02
        A żołnierzy nie dekoruje się medalami za morderstwo?
      • sverir Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:20
        "Z niektórych tu wpisów wynika, że panie po darmowej aborcji należy honorować kwiatami i grajkami z marszem Mendelsohna"

Z Twojego wpisu wynika, że uważasz płód za człowieka. Dziwi mnie w takim razie, że dopuszczasz jego zabójstwo "w uzasadnionych przypadkach". Ciekawe w jakich?
        • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 14:28
          Z mojego wpisu wynika, że decyzja o aborcji jest dla kobiety złem koniecznym. Z wielu powodów, nie tylko losowych czy medycznych. Nie jestem katolem - zakapiorem. Dla mnie człowiekiem staje się po przecięciu pępowiny i złapaniu pierwszego oddechu.

Wersję w wykonaniu tych damulek - popłuczyn po Wiośnie Biedronia uważam za ordynarną prowokację polityczną. Nie pierwszą i nie ostatnią.
          • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 14:59
            haen2010 napisał:

> Z mojego wpisu wynika, że decyzja o aborcji jest dla kobiety złem koniecznym?

Kobieta m aciej dała głos🤢
            • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 15:12
              Hrabio, gdzie Twoja koleżanka Yoma? Czuję się lepiej, jak jestem opluwany przez reprezentację męsko - damską. Sorry, damsko - męską. Jeszcze zaprzyjaźnione panie całuję w dłoń. Teraz siłą pandemii tylko mi moja love została.
              • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 15:29
                Moja koleżanka yoma widocznie oddaje mocz na „kolegę” Macieja.
              • comeaculpa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:40
                Odjechała o 15.10 do Yumy.
                • snajper55 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:07
                  comeaculpa napisał:

> Odjechała o 15.10 do Yumy.

Do Yomy?

S.
                  • taniarada Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:32
                    Bzdury jakieś .Poszła psa wyprowadzić .Takiego czarnego.
                    • comeaculpa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:38
                      Tania, wróciłeś już z nieszporów? Ile ci tam kasy wpadło z tacy? Będzie za co balować, nie?
              • taniarada Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:41
                haen2010 napisał:

> Hrabio, gdzie Twoja koleżanka Yoma? Czuję się lepiej, jak jestem opluwany przez
                > reprezentację męsko - damską. Sorry, damsko - męską. Jeszcze zaprzyjaźnione pa
                > nie całuję w dłoń. Teraz siłą pandemii tylko mi moja love została.
                Możesz tak zrobić że nie widzisz "chrabiego.Po co ci on ? I dlaczego z dużej litery.Nie zasługuje ten troll na to.Specjalizuje się jedynie w atakach personalnych i kościelnych ,gdzie tylko lecą bluzgi.
                • comeaculpa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 18:25
                  Tania, gdy pracowałem w NRF to ściągano mi pieniadze z pensji dla kościoła rzymskokatolickiego, ale oprócz tego gdy bylem w kościele, to jeszcze rzucałem na tace 50 fenigów, tyle co inni Niemcy. Ty teraz w tych Niemcach nieźle się wzbogacisz. Rodzina zacznie budować nowe domy.
              • yoma Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:37
                Uprawia seks dobry 😎
                • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:32
                  To pozazdrościć.
                  • yoma Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 01:43
                    Bóg zapłać za dobre słowo 😸
      • margit49 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:27
        haen2010 napisał:

Chyba jestem starej daty.

Chyba tak, biologicznie i mentalnie

• inocom Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0) 05.02.21, 17:58
        haen2010 napisał:

> Z niektórych tu wpisów wynika, że panie po darmowej aborcji należy honorować kw
        > iatami i grajkami z marszem Mendelsohna. Chyba jestem starej daty.

Widać, żeś starej daty. Mamy Konstytucję
        Art. 39.
        Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody.
        Art. 47.
        Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym.
        Art. 51.
        Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby.

Na to komputery potrafią rozpoznać homo/hetero w 91% panów i 83% pań, tylko w oparciu o 5 fot delikwenta. Im więcej tym dokładność większa.

doi.org/10.1037/pspa0000098
        Deep Neural Networks Are More Accurate Than Humans at Detecting Sexual Orientation From Facial Images

Idzie nowe. Co jeszcze potrafią komputery pozostaje tajemnicą, ale nie zdziwiłbym się, by po otrzymaniu CV potencjalny pracodawca nie zajrzał do profilu delikwenta na Google czy Facebooku. Oczywiście za skromną opłatą.

W przypadku przestępców "zgadywalność" komputerów jest nieco niższa, 61% panowie i 54% panie.

Problemem nie jest skrobanie :)
        • comeaculpa Re: Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0 05.02.21, 18:04
          Mamy konstytucję, która zabrania torturowania fizycznego i psychicznego kobiet w ciąży.
          • inocom PiS jeszcze nie inseminuje :)) 05.02.21, 18:09
            comeaculpa napisał:

> Mamy konstytucję, która zabrania torturowania fizycznego i psychicznego kobiet
            > w ciąży.

Nie ma przymusu bycia w ciąży.
            PiS jeszcze nie inseminuje.

Człowiek dorosły odpowiada za swoje czyny.
            • comeaculpa Re: PiS jeszcze nie inseminuje :)) 05.02.21, 18:13
              Nie na temat.
            • bardzo.cicho Re: PiS jeszcze nie inseminuje :)) 05.02.21, 18:47
              Jeśli nie chcesz być torturowany przez PiS to nie zachodzi w ciążę.
        • adam.eu Re: Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0 05.02.21, 21:57
          inocom napisał:

Zobacz, jak przytoczone przez Ciebie art. Konstytucji jak ulał pasują do obrony praw kobiet.

"> Art. 39.
          > Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowol
          > nie wyrażonej zgody."

Życie i zdrowie fizyczne i psychiczne związane z ciążą.

"> Art. 47.
          > Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego
          > imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym."

Decydowanie o własnym zdrowiu fizycznym i psychicznym, własnej rodzinie, o własnym życiu osobistym.

> Art. 51.
          > Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania info
          > rmacji dotyczących jego osoby.

Nie musiałeś się przyznawać, że popełniłeś błąd nazywając kobiety walczące o swoje prawa "wściekłymi macicami"
          • inocom Re: Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0 05.02.21, 22:45
            adam.eu napisał:

> inocom napisał:
            >
            > Zobacz, jak przytoczone przez Ciebie art. Konstytucji jak ulał pasują do obr
            > ony praw kobiet.

>
            > "> Art. 39.
            > > Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez do
            > browol
            > > nie wyrażonej zgody."
            >
            > Życie i zdrowie fizyczne i psychiczne związane z ciążą.

Ciąża nie jest patologią.

> "> Art. 47.
            > > Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i do
            > brego
            > > imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym."

Również dziecko, które nie może się bronić.

> Decydowanie o własnym zdrowiu fizycznym i psychicznym, własnej rodzinie, o włas
            > nym życiu osobistym.

Problem w tym, że tu już decydujemy o życiu kogoś innego.

> > Art. 51.
            > > Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniani
            > a info
            > > rmacji dotyczących jego osoby.
            >
            > Nie musiałeś się przyznawać, że popełniłeś błąd nazywając kobiety walczące o sw
            > oje prawa "wściekłymi macicami"

Prawo do zabicia innego człowieka nie jest prawem normalnej kobiety, czy ogólnie człwieka. Potem się trafiają takie tragedie, że matka zadźgała nożem swoje dzieci, bo uważała, że miała takie prawo.

www.se.pl/torun/katarzyna-w-dzgala-synkow-nozem-w-plecy-az-umarli-wojtus-i-jas-probowali-uciekac-zdjecia-wideo-aa-zLxM-Vs1u-LWJ5.html
            Jako gatunek biologiczny, stoimy przed innym problemem niż skrobanie.
            Obecnie żyjemy w 6 erze rozwoju ludzkości - sztuczna "inteligencja" wspiera nas w myśleniu (choćby rozwój meteorologii).
            Problem się zacznie za kilka dekad (a może i szybciej), gdy wejdziemy w etap 7 - autonomicznej-sztucznej inteligencji, już bez cudzysłowu.
            Gdy jedna maszyna się czegoś nauczy, wszystkie maszyny potrafią to natychmiast. Człowiek musi się uczyć przez całe życie i przyswojenie dorobku przeszłych pokoleń wymaga wysiłku. Maszyna ma to od razu. W dodatku jest "nieśmiertelna".

Nic nie gwarantuje nam, jako ludzkości, że staniemy się dla inteligentnych, autonomicznych maszyn balastem, tak jak obecnie dzieci dla urody "wściekłych macic". Zostaniemy wyskrobani (zniszczeni), wraz z całym życiem biologicznym, które tylko będzie maszynom podbierać surowce i energię.

Karma wraca.
            • adam.eu Re: Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0 06.02.21, 19:09
              Tragedie rodzinne czy poza rodzinned mogą się zwiększać tym bardziej po zabronienia jakiejkolwiek aborcji, chyba zdajesz sobie z tego sprawę, łatwiej będzie zabić kobietę, zabić dziecko.
              Ty nazywasz kobiety "wściekłymi macicami, inni takie partnerki będą chcieli usunąć ze swojego życia.
              Dodatkowo strach przed brakiem możliwości jakiejkolwiek aborcji będzie skutkował obawa kobiet przed zajściem w ciąże.
              • inocom Re: Komputeryzacja Google, MS, Zuckerberg np :-0 06.02.21, 23:10
                adam.eu napisał:

> Ty nazywasz kobiety "wściekłymi macicami, inni takie partnerki będą chcieli us
                > unąć ze swojego życia.

Nie. Kobiety nazywam kobietami, a "wściekłe macice" "wściekłymi macicami".
                Kobieta i "wściekła macica" to co innego, choć te ostatnie próbują się podszyć pod kobiety.

> Dodatkowo strach przed brakiem możliwości jakiejkolwiek aborcji będzie skutkowa
                > ł obawa kobiet przed zajściem w ciąże.

Strach niektórych kręci. Inni lubią się zabezpieczyć. Jeszcze inni lubią zwiedzać świat. Początek lat 90tych to były lata strachu przed HIV. Spokojnie szło wyrwać dziewczynę.

Wiesz, że obecnie wielu się wstydzi bardziej robienia publicznie siku czy kupy niż spółkowania?
                A tak przynajmniej się zastanowią.
                Prawo wymaga zastanawiania się nad wieloma rzeczami i eliminuje bezmyślne jednostki.
      • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 21:59
        haen2010 napisał:

> Z niektórych tu wpisów wynika, że panie po darmowej aborcji należy honorować kw
        > iatami i grajkami z marszem Mendelsohna. Chyba jestem starej daty.

Chyba za bardzo przesadziłeś.
    • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:29
      Szkoda, że praktycznie NIKT nie mówi, skąd się biorą chciane i niechciane dzieci.
      Życie "poczęte" jest tak "święte", że można przymknąć oko na nieświęte już istniejące życie matki, a najbardziej walczący o życie "poczęte' są dyskryminowani poprzez zwracani im uwagi w czasie pandemii na noszenie maseczki. https://cdn.natemat.pl/2d0b573108eb9cd19b6a8eecf2328763,938,0,0,0.jpg
      • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:36
        Muszę tu dodać, że POPIERAM strajk kobiet. A że nie wszystkim postulatami wprost się zgadzam?
        • taniarada No właśnie adasiu 05.02.21, 09:56
          adam.eu napisał:

> Muszę tu dodać, że POPIERAM strajk kobiet. A że nie wszystkim postulatami wpros
          > t się zgadzam?
          To świadczy tylko o tym ze dla wielu ludzi obecność zakazu lub nieobecność zakazu nie zmienia faktu ze kobiety z tego środowiska nie poddadzą się aborcji... znaczy deklarują i wierzą ze aborcja nie jest dla nich. Co było wiadomo od samego początku.Trzymaj się cieplutko.
        • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 09:57
          Ja też mam mniej liberalne podejście do aborcji, ale daje prawo każdej kobiecie do własnego światopoglądu i popieram Martę, i strajk, i całkowita legalizację aborcji, i niech potem każdy sam decyduje według własnego sumienia.

• kylax4 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 11:22
      W KAŻDYM, cywilizowanym kraju aborcja jest dostępna na życzenie kobiety https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion#/media/File:Abortion_Laws.svg
      • taniarada No właśnie 05.02.21, 17:37
        kylax4 napisał:

> W KAŻDYM, cywilizowanym kraju aborcja jest dostępna na życzenie kobiety ht
> tps://en.wikipedia.org/wiki/Abortion#/media/File:Abortion_Laws.svg
        >
        Jest małe ale.W większości państw, gdzie aborcja jest dozwolona, przy wymienionych powyżej warunkach, funkcjonuje natomiast klauzula sumienia. Pozwala ona pracownikom ochrony zdrowia odmówić jej przeprowadzenia ze względu na poglądy, czy wartości religijne, które wyznają. Odmówić przeprowadzenia aborcji mogą lekarze, nawet w tych państwach, gdzie przepisy w tym zakresie są bardzo liberalne. Jako przykłady można tu wymienić Niemcy, Francję oraz Włochy. Stosunkowo w niewielu krajach pracownicy medyczni nie mogą odmówić przeprowadzenia aborcji. Należą do nich min. Finlandia, Szwecja i Czechy.
        • kylax4 Re: No właśnie 07.02.21, 12:52
          Czyli widać, że "klauzula sumienia" funkcjonuje w państwach z dużą ilością katolików.
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:22
        W Niemczech w czasie IIWŚ dostępna była nawet eutanazja dla wszystkich i to w każdym wieku.

Obecne Niemcy są jednak bardziej zacofane.

Wszak każdy wie, że miarą postępu już w XX wieku była eksterminacja ludności w skali przemysłowej, która była bardzo wydajna, a nie jakieś chałupnictwo.
        • kylax4 Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 12:51
          Rozumiem, żeś prawak, czyli wierzysz w chipy w szczepionkach i płaską Ziemię?
      • no-popis Re: Aborcja, aborcja... 11.01.25, 18:46
        kylax4 napisał:

> W KAŻDYM, cywilizowanym kraju aborcja jest dostępna na życzenie kobiety ht
> tps://en.wikipedia.org/wiki/Abortion#/media/File:Abortion_Laws.svg
        >
        Bzdura
    • kylax4 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 11:23
      W KAŻDYM, cywilizowanym kraju aborcja jest dostępna na życzenie kobiety.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Abortion_Laws.svg
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:26
        W Niemczech w czasie IIWŚ dostępna była nawet eutanazja dla wszystkich i to w każdym wieku.

Obecne Niemcy są jednak bardziej zacofane.

Wszak każdy wie, że miarą postępu już w XX wieku była eksterminacja ludności w skali przemysłowej, która była bardzo wydajna, a nie jakieś prymitywne chałupnictwo.
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:37
        >W KAŻDYM, cywilizowanym kraju aborcja jest >dostępna na życzenie kobiety.

Zatem ciekawe wnioski można wyciągnąć idąc tym jakże postępowym tokiem myślenia.

ZSRR i PRL było bartadziej ucywilizowane niż Zachód już w latach 50. kiedy aborcja była tu praktycznie na życzenie kobiety. Sowiety i jej satelity wyprzedziły swoją epokę!

Jest jeszcze druga, bardziej przyziemna
        i niestety realistyczna ewentualność. Mianowicie taka, że Zachód cofa się w rozwoju. Nie tylko na tej płaszczyźnie, ale również w kwestii wolności słowa, demografii, czy technologicznie na rzecz wschodniej Azji itd.
        • kylax4 Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 12:54
          kwestii wolności słowa, demografii, czy technologicznie na rzecz wschodniej Azji itd. ????????????????????
          • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 18:19
            Europa to starzejący się kalifat. Podstawy podstaw.
        • sverir Re: Aborcja, aborcja... 09.02.21, 16:01
          " Zatem ciekawe wnioski można wyciągnąć idąc tym jakże postępowym tokiem myślenia"

Są to oczywiście bardzo gówniane wnioski, jak zwykle, kiedy wyciąga je ktoś idący tym jakże konserwatywnym tokiem myślenia.

Kylax4 nie napisał, że każdy kraj przyznający prawo do aborcji jest cywilizowany, tylko że w każdym kraju cywilizowanym istnieje prawo do aborcji. Co oznacza, że może istnieć niecywilizowany kraj, w którym takie prawo jest zachowane, ale nie może być w drugą stronę.

• kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:25
        A teraz dołącz mapkę, na której będą oznaczone państwa z prawnym usalnkcjonowaniem nowożytnego niewolnictwa, holokaustem czy polityką kolonialną w ostantnich 300. latach.

Zapewniam Cię, że taki selektywny wybór kryteriów, stanowiący o rzekomej cywilizacyjności danego kraju, bardzo szybko straci jakąkolwiek racjonalność.
        • sverir Re: Aborcja, aborcja... 09.02.21, 16:02
          "Zapewniam Cię, że taki selektywny wybór kryteriów, stanowiący o rzekomej cywilizacyjności danego kraju, bardzo szybko straci jakąkolwiek racjonalność"

Ale Polska nadal będzie poza kategorią krajów cywilizowanych.
    • edico Re: Aborcja, aborcja... i kościół katolicki 05.02.21, 11:45
      Już zaratusztriańska koncepcja dobrego ładu podkreślała znaczenie wolnej woli, a także równości kobiet i mężczyzn, co dzisiaj w kato-pisim wykonaniu nie jest wcale zjawiskiem oczywistym. Biorąc to pod uwagę, cywilizacja katolicka ma jeszsze do odrobienia co najmniej ok. 3 tys. lat.
      • snajper55 Re: Aborcja, aborcja... i kościół katolicki 05.02.21, 14:30
        edico napisał:

> Już zaratusztriańska koncepcja dobrego ładu podkreślała znaczenie wolnej woli,
        > a także równości kobiet i mężczyzn, co dzisiaj w kato-pisim wykonaniu nie jest
        > wcale zjawiskiem oczywistym. Biorąc to pod uwagę, cywilizacja katolicka ma jes
        > zsze do odrobienia co najmniej ok. 3 tys. lat.

Równość nie jest zjawiskiem oczywistym? Przecież zakaz aborcji obejmuje także mężczyzn.

S.
        • edico Re: Aborcja, aborcja... i kościół katolicki 05.02.21, 14:37
          Kaczyńskiemu to nie grozi :)
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... i kościół katolicki 06.02.21, 17:47
        Wychodzi na to, że według postępowych jewropejczyków, sama matka natura jest zacofana, bo stworzyła nierówności płciowe.

Esencja feministek i postępowców w jednym...
    • szwampuch58 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 12:42
      Pinokio wycofał się z finansowania w latach 2021-2025 programu leczenia niepłodności. Sprzeciwiają się temu organizacje ginekologów i położników. Jak alarmują, w Polsce z ograniczeniem płodności lub niepłodnością boryka się ok. 1,2 mln par.
    • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 12:44
      W chrześcijaństwie grzech to rzecz względna.

Za aborcję zakonnicom groziła dwuletnia pokuta. Za urodzenie dziecka - sześcioletnia. W siódmym roku ogłaszano, że mniszka jest ponownie poświęconą Bogu dziewicą. :) wyborcza.pl/alehistoria/7,162654,26753064,sw-brygida-potrafila-modlitwa-przeprowadzic-aborcje.html#s=BoxOpImg9
      • edico Człowiek grzechu i człowiek sprawiedliwosci ... 05.02.21, 14:16
        pies.na.czarnych napisała:

> W chrześcijaństwie grzech to rzecz względna.
        >
        Czyli zazna od wieków farsa po kościelnemu. Wzorzec katolickiego grzechu (w tym wręcz nieprawdopodobnym bałaganie teologicznym, semantycznym, estetycznym a nawet etycznym i ideologicznym) dość bezczelnie funkcjonuje w tzw. przestrzeni publicznej narzucając innym swój religijny fundamentalizm. Sami katolicy kupować tej farsy już nie chcą lub co najmniej patrzą na te kościelne lejce z ukosa konfrontując ją z wymogami funkcjonowania społeczeństwa ucywilizowanego.
    • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 14:52
      Dlaczego w tym wątku założonym przez mizogina kwadratowego, głos ,znaczy debilne wpisy , zabierają podobo chłopy , fakt, bezjajeczne.
    • pawel160283 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 15:42
      "Do tej pory sądziłem, że chodzi o ten przykry zabieg w uzasadnionych przypadkach..."

Dobrze sądziłeś bo nadal tak jest. Sądzisz inaczej bo kościół, TVPiS i reszta kato-talibów wmawia ludziom, że jest zupełnie inaczej. Robią to specjalnie i z premedytacją pokazują strajki w jak najgorszym świetle - wszystko po to żeby odwrócić uwagę od tego jaką krzywdę wyrządzili. Co ciekawe bardzo podobne metody były stosowane w stosunku do nauczycieli.

Kościół i politycy PiS posługują się kłamliwą narracją, że w tym wszystkim chodzi o aborcje na życzenie co jest zwykłą manipulacją i kłamstwem. Ta narracja przenikneła nawet do WOŚP gdzie wg. kato-talibów dając pieniądze na WOŚP sponsorujesz aborcje. Tylko kato-talib mógł coś takiego wyprodukować w swojej chorej głowie. I to idzie w eter via kościół, TVPiS, Radio Maryja, itp...

Jakoś nie pamiętam, żeby kobiety strajkowały przed orzeczeniem pseudo TK i domagały się liberalizacji ustawy aborcyjnej.

To kato-taliby z uporem maniaka mowią o zabijaniu nienarodzonych dzieci, o aborcji na życzenie, o holokauscie nienarodzonych, mordowaniu dzieci, itd, itd... Język celowo nasiąknięty jadem i złem, instrumentalnie połączony z aborcją - wszystko po to żeby odbiorca TVPiS miał jasny przekaz, że kobietom nie chodzi o wybór tylko o to żeby mordować i zabijać.
      • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:08
        Tak, Paweł chodzi o to, aby przestać kobietę traktować jak podczłowiek, którą trzeba sterować zakazami, ale zaufać, że wie co robi. Zauważ, że normalny facet idzie ze swoją kobietą na protest i ją ochrania.

• bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:10
          *jak podczłowieka
          • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:30
            Taka religia.
            • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:23
              Masz rację. Kobita zawsze musi mieć instrukcje. Nie można jej zaufać, polegać na jej sumieniu, że o rozumie nie wspomnę.
              • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:33
                Według katolików nie ma dla kobiet miejsca w hierarchii kościelnej, a w życiu ich rolę sprowadzili do usługiwania mężczyźnie.
        • pawel160283 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 18:00
          Zgadzam się. Problem w tym, że znaczny procent naszego społeczeństwa nie widzi w tym problemu (zarówno kobiety i mężczyźni). Dla wielu kobieta ma siedzieć w domu, rodzić i wychowywać dzieci czy jej się to podoba czy nie. Nikt nie myśli jaki komfort życia będzie miała ta kobieta i te dzieci (zdrowe lub nie). Bardzo mało osób zwraca uwagę na to, że niechciane dzieci wchodzą w dorosłe życie z wieloma deficytami i tak naprawdę cierpią przez całe życie. Obawiam się, że tego kato-talib nie jest w stanie zrozumieć.

Patriarchat w czysztej postaci, który na siłe chce wprowadzać i utrwalać w naszym społeczeństwie Kościół i jego poddani politycy. PiS z kościołem przesuwają granice. Od kilku dni aborcja w Polsce jest prawie całkowiecie zakazana, następne będą badania prenatalne, potem antykoncepcja... krok po kroku zmierzamy do państwa autorytarno-wyznaniowego gdzie o prawach człowieka decyduje światopogląd narcystycznych pasibrzuchów, a nie nauka, rozum czy zdrowy rozsądek.
          • taniarada Ale bełkot 05.02.21, 18:10
            pawel160283 napisał:

> Zgadzam się. Problem w tym, że znaczny procent naszego społeczeństwa nie widzi
            > w tym problemu (zarówno kobiety i mężczyźni). Dla wielu kobieta ma siedzieć w d
            > omu, rodzić i wychowywać dzieci czy jej się to podoba czy nie. Nikt nie myśli j
            > aki komfort życia będzie miała ta kobieta i te dzieci (zdrowe lub nie). Bardzo
            > mało osób zwraca uwagę na to, że niechciane dzieci wchodzą w dorosłe życie z wi
            > eloma deficytami i tak naprawdę cierpią przez całe życie. Obawiam się, że tego
            > kato-talib nie jest w stanie zrozumieć.
            >
            > Patriarchat w czysztej postaci, który na siłe chce wprowadzać i utrwalać w nasz
            > ym społeczeństwie Kościół i jego poddani politycy. PiS z kościołem przesuwają g
            > ranice. Od kilku dni aborcja w Polsce jest prawie całkowiecie zakazana, następn
            > e będą badania prenatalne, potem antykoncepcja... krok po kroku zmierzamy do pa
            > ństwa autorytarno-wyznaniowego gdzie o prawach człowieka decyduje światopogląd
            > narcystycznych pasibrzuchów, a nie nauka, rozum czy zdrowy rozsądek.
            Bez żadnego rzeczowego zdania .PIS i kościół .Bełkot na poziomie GW jak zwykle.
            • pawel160283 Re: Ale bełkot 09.02.21, 11:57
              Historia kościoła w Polsce jest o wiele starsza niż dwie wojny światowe czy rozbiory Polski. Kościół od setek lat ma ogromny wpływ na kształtowanie polskiego społeczeństwa i jest odpowiedzialny za to, że jesteśmy biednym i zacofanym krajem. Wszystko przez to, że bardziej dba o dobro swoje niż całego kraju.

Mieszkałem ponad 10 lat za granicą i prawie co tydzień chodziłem do kościoła. Przez te 10 lat nigdy nie słyszałem na mszy o gender, ideologii LGBT, aborcji na żądanie, eutanazji, lewactwie, itd. Dopiero jak przyleciał jakiś polski ksiądz to musiał pierdolnąć coś o żydkach (że to mściwy naród), o tym jak bardzo chrześcijanie są prześladowni na całym świecie i to że w Polsce media tylko atakują kościół (to odnośnie pedofilii).

Do Polski wróciłem kilka lat temu. Jak idę do kościoła to czasem czuję się jakbym włączył wiadomości. Pasibrzuchy wszędzie widzą zagrożenie i straszą ludzi ideologią LGBT, gender, feminizmem, lewactwem, utratą autorytetów, zatraceniem wartości chrześcijańskich, eutanazją na żądanie, aborcją na żądanie, wszędzie atak na biedny Kościół katolicki w Polsce i na świecie.

Nie ważne czy mała wieś, małe miasto, duże miasto - w eter idą podobne treści nasiąknięte rasizmem, nietolerancją, zabobonami, głupotą, hipokryzją, kłamstwem i manipulacją.

W małej wsi na podkarpaciu gdzie niektórzy ludzie nie mają toalet tylko muszą wychodzić do wychodka, ksiądz na mszy wziął sobie na cel książke Dawkinsa - Bóg urojony. Pieprzy tym biednym ludziom, ze Bóg o którym pisze Dawkins to nie ten sam Bóg w którego my wierzymy. Lepiej książek Dawkinsa nie czytać.

W małym mieście zaraz przed wyborami ksiądz otwarcie mówi żeby głosować na tego prezydenta który wyznaje chrześcijańskie wartości.

W dużym mieście ksiądz na mszy się zastanawia dlaczego w Niemczech ludzie głosowali na lewo, a w USA na prawo. Oczywiście wszystkim daje do zrozumienia że Niemcy są be, a USA jest super. W tym samym kościele słyszałem brednie o aborcji, eutanazji, morlanym zepsuciu Zachodu. Jeden pasibrzuch otwarcie i z dumą oznajmia, że on się utożsamia tylko z tymi partiami politycznymi które wyznają chrześcijańskie wartości.

O Radio Maryja, Rydzku i jego wpływie na polityków i opinie publiczną nawet nie będę się rozpisywał. Wystarczy poguglować i znaleźć zdjecia polityków PiS trzymających się za rączki w rydzykowym kościele.

Jeszcze jak chodziłem do liceum, ksiądz na religii powiedział przy wszystkich że na Zachodzie ludzie wolą mieć teraz pieski, kotki i inne zwierzaki zamiast dzieci. Dlatego niedługo więcej będzie czarnych ludzi niż białych. Takie właśnie myślenie ma polski kler i reszta kato-prawaków. Przerośnięte ego, narcystyczna osobowość, zniekształcony obraz świata i przede wszystkim zniekształcony obraz ludzkich potrzeb. Pasibrzuchy będą dążyć do swoich urojonych celów choćby po trupach i cierpieniach niewinnych ludzi, np. kobiet.

Uważam, że większość księży to prawicowe oszołomy, których ktoś powinen wysłać na terapie. Jeżeli nie chcą iść na terapie to powinni być na lekach po to żeby mogli wyciszyć swój umysł. Oni nie są normalni. Dla władzy i pieniędzy zniszczą każdego kto stanie na ich drodze.

Moich poglądów nie ukształtowała GW ani Urban. Od wielu lat słucham i obserwuje to co mówi i wyczynia polski kościół. Mam też to doświadczenie, że wiele lat mieszkałem za granicą i mogę porównać oba kościoły.
              • yoma Re: Ale bełkot 09.02.21, 12:55

>Do Polski wróciłem kilka lat temu. Jak idę do kościoła

Krótka piłka: po co chodzisz?
                • pawel160283 Re: Ale bełkot 09.02.21, 18:49
                  Już nie chodze.
      • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:32
        aż dziw bierze, że taki światły człowiek jak autor tego wątku dał się nabrać na takie plewy.
        • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:36
          Mam z Tobą kłopot - pies czy suka na czarnych. Zdecyduj się. Po prostu nie wiem - transwestyta czy co ?
          • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:20
            Twój klopt nie jest moim kłopotem i nie jest to jedyny twój kłopot.
        • taniarada Dobrze że ciebie ma i Pawełka 05.02.21, 18:13
          pies.na.czarnych napisała:

> aż dziw bierze, że taki światły człowiek jak autor tego wątku dał się nabrać na
          > takie plewy.
          >
          Prawo do zabijania nie jest prawem człowieka nabytym pierwotni lub wtórnie. Tylko OO7 miał takie prawo🤣🐶🐕🐩
          • bardzo.cicho Re: Dobrze że ciebie ma i Pawełka 05.02.21, 18:48
            Nikt ci nie każe zabijać. Nawet przy legalnej aborcji nikt nie musi zabijać.
      • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 16:32
        Sorry, ale bez wycinków z kontekstu. To szmatławe. Moja wiedza jest obudowana przez nasze sufrażystki.

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Legalna-aborcja-bez-pytania-o-powod.-Strajk-Kobiet-pokazal-projekt-nowej-ustawy
        • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:10
          haen2010 napisał:

> Sorry, ale bez wycinków z kontekstu. To szmatławe. Moja wiedza jest obudowana p
          > rzez nasze sufrażystki.

>

idiota
          • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 17:21
            Małe libido :)
            • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 10:12
              Oczywiście. Podniecasz się bielizną i sukienkami pani pies na czarnych? Zalecam czarne pończochy i gorset. Szpilki na wyjście.
              • margit49 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 10:30
                haen2010 napisał:

> Oczywiście. Podniecasz się bielizną i sukienkami pani pies na czarnych? Zalecam
                > czarne pończochy i gorset. Szpilki na wyjście.

wow! a wszystko to z autopsji
                • ave.duce Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 13:04
                  https://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Rysunki_full_color_1883947.jpg
    • edico Aborcjana żądanie w Argentynie 05.02.21, 17:51
      30 grudnia ub.r. w Argentynie zalegalizowano dostęp do bezpiecznej, darmowej, legalnej aborcji na żądanie.
    • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 19:12
      czy może mi ktoś wytłumaczy dlaczego aborcja najbardziej rajcuje starych dziadów( bisk
      upów, maciejów , tanioch)

nie potrafię zrozumieć , przecież staroci ze zwiędłymi fiutami to nie dotyczy, więc czemu?
      • edico Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 19:16
        Zasada psa ogrodnika.
        • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 19:22
          rozumiałbym gdyby bronił przed zapłodnieniem ale po?
          • edico Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 19:48
            :)
      • comeaculpa Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 19:29
        Czego nie rozumiesz, strachu starych dziadów przed śmiercią? Księża wytworzyli w nich przekonanie, że pójdą do nieba, jeśli poprą zakaz aborcjii.
        • taniarada Nie pochlebiaj sobie 06.02.21, 11:32
          comeaculpa napisał:

> Czego nie rozumiesz, strachu starych dziadów przed śmiercią? Księża wytworzyli
          > w nich przekonanie, że pójdą do nieba, jeśli poprą zakaz aborcjii.
          Ty też będziesz stary .I będziesz robil pod siebie.To tylko chwila życia.Ty nigdzie nie pójdziesz ,będziesz się męczył na ziemi .Aż do usrania.
      • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 20:13
        m.c.hrabia napisał:

> czy może mi ktoś wytłumaczy dlaczego aborcja najbardziej rajcuje starych dziadó
        > w( bisk
        > upów, maciejów , tanioch)
        >
        > nie potrafię zrozumieć , przecież staroci ze zwiędłymi fiutami to nie dotyczy,
        > więc czemu?

haen2010 napisał:

> Ps. Nadal twierdzę, że opanowanie Strajku Pań przez środowisko LGBT to żeglowan
        > ie po wzburzonym morzu z małpą za kołem sterowym. Mają tyle wspólnego z aborcją
        > co i moje skromne libido.

Kompleks małego libido :)
        • m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 20:23
          Kompleks małego""...."."?
    • pies.na.czarnych Re: Aborcja, aborcja... 05.02.21, 22:00
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/146000173_3642633775833679_649137732931024834_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5UuvaEyh_EYAX8cxkR0&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&tp=6&oh=63fc9c3d3ba34603ec68ba3ad83cc25b&oe=604377F4
      • edico Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 02:25
        Raz a porządnie uderzyć po dzwonach i skończą się wszelkiego rodzaju kompleksy do tego stopnia, że zakazy pedofilii nie będą im już potrzebne.
      • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 17:41
        To wśród celebrytów tym bardziej.
    • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 08:01
      Te stare dziady, co z uporem maniaka próbują nam narzucić swój światopogląd, i płód nazywają człowiekiem, a kobietę wściekłą macicą, to przepraszam za określenie, ale należy im się dosadnie, to wściekłe penisy.

• m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 08:15
        Zwiędłe i dlatego wściekłe
      • taniarada Super dołaczasz do zacnego grona 06.02.21, 11:37
        bardzo.cicho napisał(a):

> Te stare dziady, co z uporem maniaka próbują nam narzucić swój światopogląd, i
        > płód nazywają człowiekiem, a kobietę wściekłą macicą, to przepraszam za określe
        > nie, ale należy im się dosadnie, to wściekłe penisy.
        >
        Gdzie śliniotok zastępuje rozum.Brawo ty.Konstytucja się nie zmieniła od lat.Więc te dziady niczego nienarzuciły .Kto ci broni się skrobać.Jak nie w Polsce to w Czechach.Słabej wiary jesteś.
        • kod_matrixa Re: Super dołaczasz do zacnego grona 06.02.21, 17:39
          Jak ktoś uprawia najstarszy zawód świata, faktycznie może mieć problem.
          • margit49 Re: Super dołaczasz do zacnego grona 06.02.21, 21:08
            kod_matrixa napisał:

> Jak ktoś uprawia najstarszy zawód świata, faktycznie może mieć problem.
            >

Rzeczoznawca przerywa milczenie-śmiało -zwierzaj się
            • kod_matrixa Re: Super dołaczasz do zacnego grona 07.02.21, 17:50
              Licz na zwierzenia uczestników SK.
        • bardzo.cicho Re: Super dołaczasz do zacnego grona 06.02.21, 22:35
          Taniuś, wybacz, ale to jakbyś ty z prostatą musiał jeździć do Włoch pod kobiecym rządem dewotek
          • taniarada Re: Super dołaczasz do zacnego grona 06.02.21, 22:55
            bardzo.cicho napisał(a):

> Taniuś, wybacz, ale to jakbyś ty z prostatą musiał jeździć do Włoch pod kobiecy
            > m rządem dewotek
            Po jaką cholerę.Jak mam wszystkie świadczenia w Niemczech.Szukasz zaczepki.Już mnie kundel wkurzył.Włochy i ich nędzne lecznictwo .
      • aniechto.only Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:57
        bardzo.cicho napisał(a):

> Te stare dziady, co z uporem maniaka próbują nam narzucić swój światopogląd, i
        > płód nazywają człowiekiem, a kobietę wściekłą macicą, to przepraszam za określe
        > nie, ale należy im się dosadnie, to wściekłe penisy.
        >
        Raczej głupie ch##e.
    • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:06
      Lewaki gdzie się nie ruszą tam lipa z argumentami.

Liechtenstein, Malta, Monako, San Marino czy Andora raczej nie miały nic wspólnego z blokiem komunistycznym. Wręcz przeciwnie, są przeciwieństwem państw postkomunistycznych i ich aktualnych praw aborcyjnych.

Trudno tam również o patologie społeczne, natomiast prawo aborcyjne nalezy do najsurowszych na świecie!

To małe, elitarne państwa zachodnie o wysokim wskaźniku jakości życia i rozwoju społecznego. Zdecydowanie są lepszym wzorcem społecznym do naśladowania od dawnych demoludów.
      • taniarada Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:20
        kod_matrixa napisał:

> Lewaki gdzie się nie ruszą tam lipa z argumentami.
        >
        > Liechtenstein, Malta, Monako, San Marino czy Andora raczej nie miały nic wspóln
        > ego z blokiem komunistycznym. Wręcz przeciwnie, są przeciwieństwem państw postk
        > omunistycznych i ich aktualnych praw aborcyjnych.
        >
        > Trudno tam również o patologie społeczne, natomiast prawo aborcyjne nalezy do n
        > ajsurowszych na świecie!
        >
        > To małe, elitarne państwa zachodnie o wysokim wskaźniku jakości życia i rozwoju
        > społecznego. Zdecydowanie są lepszym wzorcem społecznym do naśladowania od daw
        > nych demoludów.
        >
        W przypadku, gdy zewsząd słychać, że równouprawnienie, że nie ma zróżnicowania ze względu na płeć biologiczną, a niektórzy twierdzą, że to tylko wymysł socjokulturowy, opracowany przez opresyjny system, stworzony przez podły patriarchat, celem podporządkowania sobie mas ludzkich, coraz ciężej o to, by kobiety poświęcały się, odmawiając sobie kariery i doświadczeń życiowych.
        A prawda jest taka, że jak na razie, do produkcji dzieci wymagany jest udział "biologicznego inkubatora". Nikt nie chce być traktowany jak przedmiot.
        • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:36
          Im bardziej fakty nie przystają do teorii postępowych, tym gorzej dla faktów.

Marks, Lenin, Hitler, Stalin czy Mao dzielnie stawiali czoła takim wyzwaniom. Najbardziej przerażające jest to, że jeszcze w XXI wieku ci "wielcy" myśliciele, mają swoich naśladowców.

Najwyraźniej głupota jest ponadczasowa i tą swoją uniwersalnością "zaszczyca" wszystkie, kolejne epoki.
          Cóż, taki ewolucyjny bubel.
          • edico Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 18:54
            A na czym oparta jest Twoja argumentacja? Nie przesadzaj i oprzyj swoje pojęcie ewolucji w układzie o historyczne fakty a nie o jakieś propagandowe miraże czy pobożne życzenia.

Nie wiem, czy właściwie też argumentujesz swój punkt widzenia. Otóż dla ścisłości pojęcie eugeniki zostało wystarczająco już zdeprecjonowane przez tych, którzy go nadużyli do celów kryjących ich eksterminacyjne praktyki (zwłaszcza nazistów), co obecnie wykorzystują propagandowo antyaborcjoniści
            • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 17:23
              Antyaborcjoniści może i wykorzystują "osiągnięcia" nazistów w celach propagandowych. Gorzej, że antylifowcy te "osiągnięcia" wykorzystują w celach praktycznych!

Jak widać między lewicą, a nazistami jest znacznie więcej podobieństw niż różnic.

Jakie argumenty mam Ci przytoczyć...? Że selekcja genetyczna na etapie prenatalnym jest odrażająca? Do tego nie trzeba żadnego wysiłku intelektualnego. Tu wystarczy minimum ludzkich odruchów. Oczywiście jeśli takowe w ogóle się posiada.
      • edico Prawda o aborcjach kod_matrixa 06.02.21, 18:41
        Liechtenstein - Interesy zewnętrzne Liechtensteinu prowadzone są głównie przez Szwajcarię. Za możliwością aborcji w ciągu pierwszych 12 tygodni było 47,7% głosujących, a więc nie jest to wcale takie jednoznaczne z wolą zamieszkujących tam ludzi.

Malta - Według stanu na 2003 rok maltańskie ustawodawstwo przewiduje faktycznie całkowity zakaz aborcji. Wcześniej przerywanie ciąży było legalne z powodu ścisłych wskazań medycznych.

Monako - od 2009 r. legalizuje aborcje konieczną z medycznego punktu widzenia.

San Marino - aborcja jest generalnie nielegalna

Andora - może dojść do aborcyjnej rewolucji. Na ulice wymaszerowały tam feministki, które żądają legalizacji aborcji, co według niektórych krytyków może doprowadzić kraj do kryzysu konstytucyjnego. jedyna trudność jaka tam występuje, to rządy Kościoła katolickego nieprzyzwyczajonego do oddolnych akcji społecznych.
      • margit49 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:13
        kod_matrixa napisał:

> To małe, elitarne państwa zachodnie o wysokim wskaźniku jakości życia i rozwoju

Te elitarne księstwa - prócz wyspiarskiej Malty oczywiście, są położone wśród państw-a nawet wprost z nimi związane, o liberalnym prawie aborcyjnym, np ciekawym przykładem jest Andorra:
        Głową państwa są dwaj współksiążęta: każdy kolejny biskup katalońskiej diecezji Urgel oraz każdy kolejny prezydent Francji :)

Za to w Polsce prawo do usunięcia ciąży jest elitarne i korzystaja z tej możliwości przedstawiciele grupy trzymającej władzę. Dyskretnie-albo w zagranicznych klinikach, albo ostatecznie w polskich gabinetach-bo to zawsze jest taki "wjątkowy przypadek", mówił o tym prof.Dębski. Mam nadzieję, że ktoś to pamięta.
        Motłoch niech rodzi i radzi sobie sam

• m.c.hrabia Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:17
          margit49 napisała:

> kod_matrixa napisał:
          >
          rajcuje cię cytowanie debila?
          • edico Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:26
            Fundamentalista bez obsesji przestał by być ortodoksą. A taka ewolucja jest raczej niebywałym zjawiskiem.
            • alux Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:34
              Nie ludzkie prawo i okrucieństwo wobec kobiet. Tak o to znowu ludzie ludziom gotują taki los!
              • edico Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 21:24
                Niestety, i to w imię tragicznie interpretowanych dogmatów religijnych. I do tego bezmyślna owcza hałastra zawzięcie wtóruje, jakby ktoś ich do tego przymuszał.
      • margit49 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 19:59
        kod_matrixa napisał:

> Liechtenstein, Malta, Monako, San Marino czy Andora raczej nie miały nic wspóln
        > ego z blokiem komunistycznym.

Zapomniałeś o Watykanie, z bezwzględnym zakazam aborcji. Ale to państwo jest enklawą na terytorium Republiki Włoskiej, gdzie można niechcianą ciążę usunąć. Sytuacja podobnie jak w Polsce-klauzula sumienia nie obowiązuje w gabinetach prywatnych, skuteczniej w zamożnych, północnych reginach, gorzej na biednym południu.
    • charlie.sorrow Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 21:48
      Mam pytanie do osób bardziej zorientowanych w temacie, bo przyznaję, że i ja się trochę pogubiłem.
      Nie wiem, czy była o tym kiedykolwiek mowa, może w natłoku wydarzeń coś przegapiłem.

Jednym z postulatów Ogólnopolskiego Strajku Kobiet opublikowanym na jego stronie jest: "dostęp do bezpiecznego przerywania ciąży".
      Czy ten postulat został kiedykolwiek przez OSK uszczegółowiony i sprecyzowany?
      Chodzi mi o to, czy OSK walczy tylko przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego, które nastąpiło na skutek wyroku TK z 22 października 2020?
      Czy może jest za liberalizacją prawa aborcyjnego? Jeśli tak, to w jakim zakresie, czyli do którego tygodnia i z jakich przyczyn?

Pytam o to, ponieważ w ostatnim czasie obserwuję w różnych dyskusjach spory na ten temat między samymi kobietami. Jedne są tylko przeciwko zaistniałemu w ostatnich miesiącach ograniczeniu przesłanek do legalnej aborcji, natomiast inne postulują dość zróżnicowaną liberalizację prawa do aborcji: od 12 tygodnia, z wyraźnie określonych przyczyn aż do możliwości przerwania ciąży do momentu jej zakończenia, bez obowiązku podawania przyczyn. Powoduje to często dość nieprzyjemne konflikty między samymi kobietami, które są przecież głównym podmiotem całego zagadnienia.
      • behemot17-13 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:17
        Oj, chyba się pogubiłeś i nie za bardzo jesteś zorientowany. Wyjaśniam, w twoim przypadku by bezpiecznie przerwać ciążę, należy mniej się obżerać i jeszcze mniej wody gazowanej, zalecam.
        • behemot17-13 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:20
          Aaa - główny podmiot, przecież.
      • bardzo.cicho Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:29
        A w którym tygodniu dziadku jesteś?
        • charlie.sorrow Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:39
          @behemot17-13, @bardzo.cicho:
          Jeśli nie potraficie merytorycznie odpowiedzieć na zadane pytanie, po prostu nie piszcie.
          • behemot17-13 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 22:54
            Ojczulku, przecież nie zadałeś nawet jednego pytania. Co najwyżej robisz za ciążę niechcianą na tym forum. Poskładałeś słowa w przyzwoity sposób a sensu jakby brak. A tak w ogóle, cuchniesz, skrywając się za wyświechtanym alibi - jeśli...
            • behemot17-13 Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 23:01
              Ty nie zadajesz pytań, ty pod pozorem dociekliwych pytań, narzucasz swoje poglądy, swój punkt widzenia. Idź i weź się produkuj, weź się ...
            • charlie.sorrow Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 00:51
              Zadałem 3 konkretne pytania odnośnie szczegółów jednego z postulatów OSK.
              • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 08:29
                charlie.sorrow napisał:

> Zadałem 3 konkretne pytania odnośnie szczegółów jednego z postulatów OSK.

To źle te pytania adresujesz, zadaj je samemu OSK.
                I koniecznie dołącz postulat, aby kobiety nigdy więcej nie zmuszały Cię do aborcji.

Jestem ciekawy odpowiedzi, podzielisz się informacjami?

• charlie.sorrow Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 22:28
                  adam.eu napisał:

> I koniecznie dołącz postulat, aby kobiety nigdy więcej nie zmuszały Cię do abor
                  > cji.

Nie bardzo rozumiem, z jakich powodów osoby odpowiadające na mojego posta wysnuły tezę, że jestem przeciwny aborcji.
          • edico Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 02:11
            charlie.sorrow napisał:

> Jeśli nie potraficie merytorycznie odpowiedzieć na zadane pytanie, po prostu ni
            > e piszcie.
            >
            Czy możesz wyjaśnić, co sam rozumiesz pod pojęciem dyskusja?
            Najpierw twierdzisz, że sam się pogubiłeś, a później zarzucasz innym, że nie potrafią dyskutować.
      • edico Re: Aborcja, aborcja... 06.02.21, 23:36
        No to życie zafundowało Ci solidnego pata. Nie masz teraz innego wyjścia, tylko się pozbierać :)
    • 100xbeta Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 08:45
      Każda aborcja to nic innego jak zabójstwo. Co do tego nie ma wątpliwości. I tak powinno być traktowane. Co do kwestii kar są one zapisane w KK są też albo mogą być okoliczności łagodzące ale ich ocena należy już do sadu.
      • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 08:59
        100xbeta napisał(a):

> Każda aborcja to nic innego jak zabójstwo. Co do tego nie ma wątpliwości. I tak
        > powinno być traktowane. Co do kwestii kar są one zapisane w KK są też albo mo
        > gą być okoliczności łagodzące ale ich ocena należy już do sadu.

Tak w ostatnim czasie twierdzi KK
        • 100xbeta Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 13:06
          I co do tego nie ma wątpliwości. Pozostaje tylko zdziwienie co do niekonsekwencji TK. Bo jesli i słusznie stwierdzono iż życie zaczyna się od poczęcia to wobec tego aborcja winna być zakazana w każdym przypadku. dopuszczenie jest w sytuacji gdy ciąża jest wynikiem tzw. czynu zabronionego czy gdy życie matki jest zagrożone to absurd. Zabójstwo jest zabójstwem bez względu na motywy jakimi zabójca się kierował czy też tłumaczy. Nie może być tez w KK innych osobnych przepisów dla kwestii związanych z aborcją która jest niczym innym jak zabójstwem nienarodzonego człowieka. Bo to też absurd.
          • adam.eu Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 17:36
            Od kiedy nie ma KK nie ma wątpliwości co do aborcji?
          • edico Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 11:29
            Następny parafianin, któremu powiedziano, że w Biblii coś pisze. Poczytaj, porównaj z rzeczywistością i pomyśl nad tym.
      • snajper55 Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 12:24
        100xbeta napisał(a):

> Każda aborcja to nic innego jak zabójstwo. Co do tego nie ma wątpliwości.

Nie. Ponieważ aborcja dotyczy płodu a nie człowieka.

S.
        • edico Re: Aborcja, aborcja... 08.02.21, 22:35
          Niektórzy zrównują już sam akt poczynania z powoływaniem do życia człowieka. Nieuwzględnianie tego faktu jest wielkim błędem w orzecznictwie pisiego TK.
    • haen2010 Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 08:50
      Zgodnie ze strategicznym zidioceniem państwa opanowanego przez syndykat PiS + Kościół należy zadać bardzo poważne pytanie - Czy Paniom w ciąży nie powinien przysługiwać dodatek 500+?

Moim zdaniem to oczywiste. Może by tak któraś w ciąży wytoczyła proces. Wygrana w kieszeni na mocy stanowionego prawa i Kostytucji.
      • 100xbeta Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 13:00
        Powinien. Co do tego nie ma wątpliwości. Tylko trzeba zmienić przepisy wykonawcze bo aktualnie na to nie pozwalają.
    • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 17:09
      OCHRONA ŻYCIA CZŁOWIEKA W EUROPIE
    • kod_matrixa Re: Aborcja, aborcja... 07.02.21, 17:29
      Hahaha, cóż za pokrętne tłumaczenia. To po kiego grzyba te państwa mają zakaz aborcyjny?

Druga rzecz, to taka że podobne argumenty można odnieść w stosunku do Polski, graniczącej z państwami UE o liberalnym prawodawstwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka