Dodaj do ulubionych

Wawrzyk przepadł :)

18.02.21, 13:53
Piotr Wawrzyk nie zostanie nowym RPO. Senat nie wyraził zgody

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,26802598,piotr-wawrzyk-nie-zostanie-nowym-rpo-senat-nie-wyrazil-zgody.html?fbclid=IwAR0JVd0UYpFi8sMgb-5oA2nq8QBzCI_hvcKf8DdjgeSkdei1uNZgOTFFkIc
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 13:57
      Nastepna dobra wiadomość

Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu po raz pierwszy zajmie się sprawą wygaszenia kadencji sędziego wybranego do Krajowej Rady Sądownictwa. Będzie ją rozstrzygać Wielka Izba Trybunału w składzie 17 sędziów. Po raz pierwszy sprawa dotycząca Polski będzie rozstrzygana w takim składzie.
      tvn24.pl/polska/trybunal-praw-czlowieka-zajmie-sie-wygaszeniem-kadencji-sedziego-krs-5023410
    • 141288bs Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 14:27
      PO chwyta sie brzytwy.
      • taziuta Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 14:32
        141288bs napisał:

> PO chwyta sie brzytwy.

Bo nie chce rzecznika praw PiS na stanowisku rzecznika praw obywatelskich?
    • pies.na.czarnych Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 15:20
      Suflerzy w Senacie? Opozycja podejrzewa, że Wawrzykowi wysyłano odpowiedzi na tablet:)
      wyborcza.pl/7,82983,26804840,suflerzy-w-senacie-opozycja-podejrzewa-ze-wawrzykowi-wysylano.html?fbclid=IwAR0yBGy7Ecqdui-evcki6A3MSfzEkH4BJrGpwBXCEzTnTMaDCek9KBJ0zzU
    • m.c.hrabia Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 15:45
      I PiS go.........
      • met_ol Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 15:48
        ... i te małe pi(e)ski.....
        • 141288bs Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 16:16
          Macie sekundke na cieszenie sie...wykorzystajcie ja na maksa.
          • met_ol Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 16:18
            Cyferkowy - nie możasz przeboleć ?. A jak poprzednią kandydaturę zjeżdżał pis - to było ok ?.
            Moralnośc Kalego jak widać dopadła cię.
            • 141288bs Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 16:27
              met_ol napisał(a):

> Cyferkowy - nie możasz przeboleć ?. A jak poprzednią kandydaturę zjeżdżał pis -
              > to było ok ?.
              > Moralnośc Kalego jak widać dopadła cię.
              - ciesz sie sekundka...,ale po co ja to pisze do niekumatego
              • pies.na.czarnych Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 19:27
                Myślisz, że kulinarne odkrycie Kulawego załatwi sprawę w sekundę.
              • sverir Re: Wawrzyk przepadł :) 19.02.21, 09:10
                " - ciesz sie sekundka...,ale po co ja to pisze do niekumatego"

To nie sekundka, tylko parę godzin. Do co bardziej kumatych sympatyków PiS takie sprawy będą pokazywać całą hipokryzję ukochanej przez Ciebie formacji. Zamiast apolitycznej Radzińskiej-Bluszcz, PiS wybiera czynnego polityka swojej formacji i pieprzy, że odrzucenie jego kandydatury to wyraz jakiejś przewagi lojalności partyjnej nad prawami obywatelskimi. Tylko takie numerki jak Ty w to wierzą, podczas gdy jest dokładnie odwrotnie. To wybór pana Wawrzyka jest wyborem lojalności partyjnej przez PiS.
    • pies.na.czarnych Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 19:25
      "To było jak gra w pomidora" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26805107,tak-wawrzyk-nie-odpowiadal-na-pytania-senatorow-to-bylo-jak.html#s=BoxOpImg3
    • sverir Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 19:41
      "Wygląda na to, biorąc pod uwagę wynik głosowania, że prawa obywateli z prawami partyjnymi i lojalności politycznej" - powiedział Wawrzyk.

Dokładnie tak jest. Gdyby nie oceniano lojalności politycznej, to Wawrzyk nigdy nie zostałby kandydatem Sejmu na RPO. Ale Senat inaczej ocenia jego lojalność polityczną - krytycznie.
      • eiran Re: Wawrzyk przepadł :) 18.02.21, 19:57
        sverir napisał:

> "Wygląda na to, biorąc pod uwagę wynik głosowania, że prawa obywateli z prawami
        > partyjnymi i lojalności politycznej" - powiedział Wawrzyk.

Tak powiedział? Nic z tego, szczerze mówiąc, nie rozumiem.
        • eiran a już wiem 18.02.21, 20:23
          przegrały.

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-jest-decyzja-senatu-ws-powolania-piotra-wawrzyka-na-rpo,nId,5057724
          Biorąc pod uwagę, że poprzednia kandydatka kilka razy przegrywała z lojalnością partyjną PiS, to rzadka bezczelność.
          • pies.na.czarnych Re: a już wiem 18.02.21, 20:58
            eiran napisał:

> Nic z tego, szczerze mówiąc, nie rozumiem.
            >

Nadal masz trudności ze zrozumieniam.
            • yoma Re: a już wiem 18.02.21, 21:08
              Opozycjoniści, a bylibyście łaskawi nie żreć się między sobą? Tak tylko pytam.
            • sverir Re: a już wiem 18.02.21, 23:06
              "Nadal masz trudności ze zrozumieniam"

Gazeta.pl nie opublikowała istotnego słowa "przegrały". Ty oczywiście wiedziałeś, o jakie słowo chodzi, bo Ty wszystko wiesz. Ale inni Tobie nie dorównują. Musisz się pogodzić, że jesteśmy czasem niedoskonali i nie sięgamy Twojego poziomu.
          • yoma Re: a już wiem 18.02.21, 21:10
            Oj tam rzadka. Klasyczna pisia.
    • stasi1 Re: Wawrzyk przepadł :) 19.02.21, 08:27
      To go dadzą jeszcze raz, w końcu za którymś razem to się uda
      • adria231 Re: Wawrzyk przepadł :) 19.02.21, 08:32
        Wawrzyk hajlował na pożegnanie ?
      • sverir Re: Wawrzyk przepadł :) 19.02.21, 09:07
        " To go dadzą jeszcze raz, w końcu za którymś razem to się uda"

Nie wiem czy Wawrzyk jest taką personą, żeby PiS się chciał przy nim jakoś specjalnie upierać. Takich jak on - nie najgorszych merytorycznie, ale zupełnie posłusznych - w PiS jest wielu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka