nowy.oszolom.z.radia.maryja 28.10.04, 19:47 Czy masoni rządzą światem? ciekawe co napiszą aż pękam z ciekawości...przed chwilą na TVN Superekspres reklamował swe jutrzejsze wydanie włąsnie artykułem o masonach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek.sopot Pingwiny, masoni i cykliści 28.10.04, 19:52 www.cyfronet.krakow.pl/rowery/cyklisci.html "Lenin w Krakowie:, Wyd. II. Kraków: Wyd. Literackie, 1974. Mały cytat z listu N. K. Krupskiej i W. I. Lenina do M. I. Uljanowej, datowanego na 16 lutego 1914 r.: "Pogoda jest niebrzydka, trawka już się zieleni, a drzewa pokrywają pączkami, ale na drogach okropne błoto. Zresztą W. pojechał dziś rowerem dość daleko, tylko dętka mu pękła. Wybieramy się na daleki spacer do lasu. Po trochu spacerujemy co dzień". Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Pingwiny, masoni i cykliści 28.10.04, 22:01 leszek.sopot napisał: > www.cyfronet.krakow.pl/rowery/cyklisci.html > "Lenin w Krakowie:, Wyd. II. Kraków: Wyd. Literackie, 1974. > Mały cytat z listu N. K. Krupskiej i W. I. Lenina do M. I. Uljanowej, > datowanego na 16 lutego 1914 r.: > "Pogoda jest niebrzydka, trawka już się zieleni, a drzewa pokrywają pączkami, > ale na drogach okropne błoto. Zresztą W. pojechał dziś rowerem dość daleko, > tylko dętka mu pękła. Wybieramy się na daleki spacer do lasu. Po trochu > spacerujemy co dzień". Ta pęknięta dętka to sprawa masonów? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Pingwiny, masoni i cykliści 28.10.04, 22:05 douglasmclloyd napisał: > leszek.sopot napisał: > > > www.cyfronet.krakow.pl/rowery/cyklisci.html > > "Lenin w Krakowie:, Wyd. II. Kraków: Wyd. Literackie, 1974. > > Mały cytat z listu N. K. Krupskiej i W. I. Lenina do M. I. Uljanowej, > > datowanego na 16 lutego 1914 r.: > > "Pogoda jest niebrzydka, trawka już się zieleni, a drzewa pokrywają pączk > ami, > > ale na drogach okropne błoto. Zresztą W. pojechał dziś rowerem dość dalek > o, > > tylko dętka mu pękła. Wybieramy się na daleki spacer do lasu. Po trochu > > spacerujemy co dzień". > > Ta pęknięta dętka to sprawa masonów? Trzebaby basie.basie dopytac, toc przecie ona krakowianka i po bibliotekach biega, a i domowe archiwum ma bogate, to moze by i to o Leninie cos wygrzebala w rodzinnych pamiatkach jak to pod detke Leninowi jej dziadek gwozdz podlozyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-z Re: Pingwiny, masoni i cykliści IP: *.acn.waw.pl 29.10.04, 22:19 Każde stulecie miało swojego eksperta od MASONÓW. Z reguły była to postura uduchowiaona. I zawsze funkcjonował zlepek: Żydzi, masony i cykliści. W tych Żydów, to nie bardzo wierzyłem, bo ani rodzimy Moszek z starego Leżajska, ani Rotszyld z Hameryki nie pasowali mi do pompatycznych strojów i rekwizytów i ROWERKA. Aż tu nagle wyjaśnienie - prezydent Francuzów fotografował się z masonami!. Toż on także ma fotki z kolarzami Tur de France! Czyli nasi masoni to agentura Francuzów! O rany - to Kajko i Kokosz także ......?? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 28.10.04, 19:55 Chłopcze lub dziewczyno!(w Sieci pewności nie ma nigdy;-)) Zdecyduj się. Raz SE jest dla Ciebie synonimem najgorszego dziennikarstwa na świecie,a szczególnie wtedy kiedy porównujesz do niego GW. Teraz jest źródłem wiarygodnych i prawdziwych informacji. Prezentujesz zadziwiającą labilność w tej kwestii. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 28.10.04, 20:01 nie traktuję SE jako wyroczni ale sam fakt pojawienia się takiego tematu w takiej gazecie dla mnie jest sensacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Masoni IP: 193.28.230.* 28.10.04, 20:22 Sa np. tacy którzy nie wierzą w istnienie masonerii i zawsze jak kolega leszek.sopot dodaja do niej cyklistów co by rzecz osmieszyć. Jest to wszakże dziwne bo np. prezydent Francji Czyrak zaprasza masonów na obiady i zdjęcia z onych publikują wszystkie francuskie gazety. Zdjęcia Mistrza Wielkiego Wschodu Francji są dostępne a i Wielki wschód posiada swą stronę internetową co wszakże nie musi być bezpośrednim dowodem jego istnienia. Wobec faktu, że wiele danych świadczy, wbrew poglądom kolegi sopota, iz masoneria istnieje (i ma się dobrze skoro jada obiady w Pałacu Elizejskim), to chyba uprawnione jest pytanie czym sie ta organizacja zajmuje, na co wpływa, jaką ma wizje, jak działa etc. Bo jednak cykliści nie jadają obiadów z prezydentem Francji. Podobnie jak kolega sopot, który może zjeść co najwyżej śniadanie z redaktorem Michnikiem, który zdaje sie podobnie nie przypisuje masonom wielkiej roli. Przynajmniej oficjalnie, nieoficjalnie tak się dziwnie składa że poglądy redaktora Michnika jak ulał pasują do tych prezentowanych przez braci z wielkiego wschodu. Poglądy kolegi sopota tez choć podejrzewam go raczej o wtórność w stosunku do Wyborczej niz o kontakt z lożą. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Pingwiny 28.10.04, 20:57 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Sa np. tacy którzy nie wierzą w istnienie masonerii i zawsze jak kolega > leszek.sopot dodaja do niej cyklistów co by rzecz osmieszyć. Dodalem tez pingwiny, www.ceti.com.pl/~miki/komputery/img/pingwin.jpg oraz przypomnialem jak to podczas rowerower wyprawy Iliczowi (pseudo Lenin) pekla detka. Dzis towarzysz Wlodzimierz Ilicz nie jezdzilby chyba rowerem oxy1.stsland.ru/lenin.jpg - prosze nie manipulowac moimi wypowiedziami. > Jest to wszakże > dziwne bo np. prezydent Francji Czyrak zaprasza masonów na obiady i zdjęcia z > onych publikują wszystkie francuskie gazety. Zdjęcia Mistrza Wielkiego Wschodu > Francji są dostępne a i Wielki wschód posiada swą stronę internetową co wszakże nie musi być bezpośrednim dowodem jego istnienia. Wobec faktu, że wiele danych > świadczy, wbrew poglądom kolegi sopota, iz masoneria istnieje (i ma się dobrze > skoro jada obiady w Pałacu Elizejskim), Znowu maipulacja, czy ja twierdzilem, ze pingwinow, masonow i cyklistow nie ma? > to chyba uprawnione jest pytanie czym > sie ta organizacja zajmuje, na co wpływa, jaką ma wizje, jak działa etc. Bo > jednak cykliści nie jadają obiadów z prezydentem Francji. Podobnie jak kolega > sopot, Ja nie musze jadac obiadow we Francji z prezydentem, moge w Oliwie www.cyfronet.krakow.pl/rowery/walesa.html > który może zjeść co najwyżej śniadanie z redaktorem Michnikiem, który > zdaje sie podobnie nie przypisuje masonom wielkiej roli. Przynajmniej > oficjalnie, nieoficjalnie tak się dziwnie składa że poglądy redaktora Michnika > jak ulał pasują do tych prezentowanych przez braci z wielkiego wschodu. Moze ich tez "otumanil":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybydle Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.lublin.mm.pl 28.10.04, 22:12 Bo jesteś ograniczonym kretynem szukajacym taniej sensacji, poklasku, samospełnienia. Założę sie że uprawiasz onanizm bo nie masz kobiety i żyjesz w przymusowym celibacie.Zresztą normalna baba z toba nie wytrzyma. I może to lepiej bo napłodził byś takich samych downów jak ty. Ciekaw jestem kto ci płaci za to ślęczenie przed monitorem i wrzucaniem "sensacyjnych wątków".Chyba jednak wiem. Już ci pisałem że nie jesteś normalny, teraz jestem pewien. Całusy dla kozy.Nie zapomnij o wieczornym udoju.Tylko nie męcz za bardzo zwierzęcia, no! Odpowiedz Link Zgłoś
wpia widac jestes grupa docelowa tej reklamy 28.10.04, 20:30 i dałeś sie złapać na haczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan. Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.multicon.pl 28.10.04, 20:41 W każdym "Nazi Dzienniku" jest o masonach i cyklistach więc co sie tak podjarałeś naraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 28.10.04, 20:55 Chcesz się od tajnych stowarzeszeniach dowiedzieć coś z Superekspresu? To może z Faktu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 28.10.04, 21:09 Wolalbym artykul w Rzepie,moze Wildsteina ;). Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap jeszcze o Rzepie 28.10.04, 21:27 Po wpisaniu w wyszukiwarke rzepy slowa 'masoni' za lata 1993-2004 wyskoczylo ok. 50 pozycji. Zdecydowana wiekszosc,to w stylu 'zydzi,cyklisci,masoni' - lubuje sie w tym J.Zycinski. Ok. 5 artykulow jest na temat samych masonow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marfiner Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.04, 21:32 "Fakty", "Super Express", "Nasz Dziennik", to Twój poziom wściekły katolu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom.z.r.maryja Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:53 SE i Fakty to gazety lewicowe a ja jestem prawicowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feline Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.dial.proxad.net 28.10.04, 22:09 Oszolom - prawiciwy, bo prawicowy, ale denny to jestes napewno. Odnosnie Prez Chiraca - on w PE przyjmuje rowniez cyklistow (to sport bardzo popularny i lubiany we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 28.10.04, 22:12 ale jakoś z Żydami nie ma dobrego kntaktu...w ostatnim czasie ponoć 20 tys Żydów ywjechało z Francji do Izraela (po tm słynnym zakazie noszenia symboli religijnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybydle Do oszołoma IP: *.lublin.mm.pl 28.10.04, 22:17 Ty nie jesteś prawicowy. Ty jesteś nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 29.10.04, 12:08 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1598&news_id=28566&scroll_article_id=28566&layout=1&p age=text&list_position=1 Jak na SE to całkiem nieźle. Parę drobnych błędów, nieścisłości i uogólnien, ale ogólnie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Po lekturze... 29.10.04, 12:28 Wygląda na to, że wkrótce polskie dzieci nie będą musiały czytać "Pana Tadeusza" tego obrzydliwego masona... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Po lekturze... 29.10.04, 17:32 wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=6013831&kat=9916&_err=1&ticket=7391914197800389% - co do Mickiewicza, on owszem byłw w masonerii ale bardzo krótko..to był czas kiedy masoneria głosiła idee wolności naródów i prawa do ich samostanowienia i w nich widział sprzymierzeńców w walce o wolność Polski, jednak po kilkumiesięcznym pobycie w loży Mickiewicz wypisał się z tego towarzystwa, zdradził je. Podobno po jego odejściu masoni zaostrzyli kryteria przyjmowania do swego towarzystwa i wzmocnili kontrolę wewnetrzną... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Po lekturze... 29.10.04, 18:46 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: >co do Mickiewicza, on owszem byłw w masonerii ale bardzo krótko.. Jak krótko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklerykał Re: Po lekturze... IP: *.lublin.mm.pl 29.10.04, 19:35 Spotkał tam Adaś oszołoma i powiedział:nie ze mna te numery oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponury Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:44 oszolom! twoj chlopak jest masonem. straszne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czytajcie jurtro superekspres! będzie o mason 29.10.04, 21:58 mam dziweczynę nie chlopaka. Nie oceniaj innych wg swoich upodobań pedale! Odpowiedz Link Zgłoś