Dodaj do ulubionych

A w Polsce ?

04.03.21, 19:26
Na Balearach (Majorka i Ibiza) rząd wywłaszczył właścicieli kilkudziesięciu budynków mieszkalnych, by mogły tam zamieszkać ubogie rodziny. Tamtejsze władze zwrócą wywłaszczonym kilkanaście milionów euro. właściciele otrzymają zwroty za swoje nieruchomości - łącznie ok. 12 mln euro, spłacane w ciągu siedmiu lat. Średnio więc nieruchomości te są warte ponad 214 tys. euro. W Polsce przez 6 lat mieszkania w Polsce podrożały o 38%. Ceny idą w górę szybciej niż pensje!
Na koniec 2019 roku brakowało 641 tys. mieszkań, co oznacza, że ok. 1,7 mln osób nie mieszkało samodzielnie.

Wg. Eurostatu aż 44 proc. Polaków w wieku 25-34 lat, czyli blisko 3 miliony młodych, acz zdecydowanie dorosłych już ludzi, nadal mieszka z rodzicami. Jest to odsetek blisko dwa razy większy od średniej dla UE.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: A w Polsce ? 04.03.21, 19:31
      Obajtka palac" brat idiota" wspiera finansowo,czego bruzdzisz
      • edico Re: A w Polsce ? 04.03.21, 22:16
        Powiedz mi myślicielu, w jaki to sposób udało ci się połączyć politykę mieszkaniową PiS z przekrętami Obajtka.?
        • szwampuch58 Re: A w Polsce ? 05.03.21, 22:23
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26854808,1-15-mln-zl-od-resortu-kultury-na-remont-dworku-obajtka-do.html#do_w=60&do_v=143&do_a=287&s=BoxNewsMT
    • j-k A w Polsce ? - tez mieszkasz z rodzicami ? 04.03.21, 22:25
      jesli tak, to wspolczuje.

ale zapewniam,, ze ze Slubna tez nie najlepiej.
      • edico Re: A w Polsce ? - tez mieszkasz z rodzicami ? 04.03.21, 22:46
        Wyobraź sobie, że nie musiałem szukać dla rozwiązania dla siebie w emigracji za chlebem i wcale nie o mnie tu chodzi. A jak można sądzić o twoich impertynenckich wpisach, na saksach też nie możesz znaleźć swojego miejsca wyskakując ze swoimi domorosłymi impertynencjami niemal do wszystkich. Ale skoro sam sobie ścielisz, to do kogo gorzkie żale i pretensje?
      • stasi1 Re: A w Polsce ? - tez mieszkasz z rodzicami ? 06.03.21, 08:31
        Z rodzicami to jest kiepsko mieszkać jak już oni potrzebują twojej opieki. Jeśli nie to jest nie najgorzej. Chyba że chcesz codziennie imprezować a rodzice mówią: Weź się w końcu do pracy
    • haen2010 Re: A w Polsce ? 06.03.21, 07:54
      Brakuje mieszkań? Ja mam inne obserwacje. Starzy lokatorzy masowo wymierają, przejmują je młodzi albo stoją puste. Jako lokata kapitału dla spadkobierców, nawet bez zachodu z wynajmem. U mnie tego równo 25%. A nie są to byle jakie lokale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka