Dodaj do ulubionych

"Murem za polskim mundurem"

23.11.21, 05:18
Dzieci malują laurki, w szkole pogadanki....Pamiętam komunę, jaki wielki smutek był w szkołach po śmierci Stalina.... Do tej pory pamiętam koleżankę, nauczycielkę stojącą przy tablicy z napisem " Umarł Stalin. Jest nam smutno."....Potem , po latach dowiedziliśmy się prawdy.....
Czy ta akcja ma przykryć zbrodnie niektórych ludzi noszących polskie.mundury....
W ostatnim roku tylko było ich sporo..:Młodzi chłopcy zamordowani przez policję podczas interwencji, kobiety pobite przez policję pałkami teleskopowymi podczas protestów, fotoreporterzy upodleni i zwyzywani przez bydlaków w wojskowych mundurach....
A te setki ludzi głodnych ,zmarzniętych,oszukanych ludzi, których winą było tylko to ,że szukali lepszego życia wyrzucanych wzorem białorusinów do zimnego su pełnego bagien.... To też robota tych....... w polskich mundurach....
Ta akcja naprawdę źle się kojarzy ..... Ten polski mundur ma wiele na sumieniu.....
Obserwuj wątek
    • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 07:23
      Mądry rodzic wyjaśni przedszkolakowi szerzej, jak ważne jest wojsko, ochrona granic, ale i też wyjasni sytuację dwuznaczną w jakiej się obecne wojsko znalazło. Mądra nauczycielka stonuje wydźwięk, że mamy wojnę. Że bezbronni, wycieńczeni ludzie na nas napadli.

Musimy się jakoś bronić, wierzyć że jest możliwość zablokowania zmanipulowanego przekazu. Wszystko w rękach nauczycieli i rodziców.

Im większa siła, tym większy opór. Manifestowanie nachalności poparcia nie dodaje.

• mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 08:46
      Ani nie żyjemy w okresie stalinizmu, ani nikt nie przystawił lufy do skroni rodzicom dzieci rysującym laurki i gospodyniom piękącym ciasta.
      Akcja "Murem za mu()rem" wyraża oddolne, społeczne emocje, nawet jeśli została zainspirowana odgórnie.
      Jeszcze ewentualnie w 2016 można było udawać, że jest inaczej i zrzucać winę za antymigranckie nastroje na PiS, Kościół. Pora spojrzeć prawdzie w oczy - lud nie chce żeby po wsi się pałętali imigranci koloru kolorowego i popiera działania władzy (lub je przynajmniej milicząco akceptuje). Może w paru największych miastach nastroje rozkładają się nieco inaczej, ale wcale nie jest to różnica znacząca, w jednym z ostatnich sondaży dla "Rzeczpospolitej" tylko ok. 20% respondentów jest przeciwna budowie zapory na granicy.
      Dokonując przelewu na którąś z fundacji działającej na rzecz cudzoziemców, popierając apel aktorów itp. wyrażamy co najwyżej votum separatum.
      • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 09:16
        Poparcie dla spotu aktorów nie koliduje z poparciem dla budowy muru i ochrony granicy. Ochrona granicy nie wyklucza postawy humanitarnej.

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:04
        mef1st0feles napisał:

> Ani nie żyjemy w okresie stalinizmu, ani nikt nie przystawił lufy do skroni rod
        > zicom dzieci rysującym laurki i gospodyniom piękącym ciasta.
        > Akcja "Murem za mu()rem" wyraża oddolne, społeczne emocje, nawet jeśli została
        .......................................................

Ty ten post to tak całkiem poważnie napisałeś???
        To jest Twoje zdanie???
        • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:57
          adam.eu napisał:

> mef1st0feles napisał:
          >
          > > Ani nie żyjemy w okresie stalinizmu, ani nikt nie przystawił lufy do skro
          > ni rod
          > > zicom dzieci rysującym laurki i gospodyniom piękącym ciasta.
          > > Akcja "Murem za mu()rem" wyraża oddolne, społeczne emocje, nawet jeśli zo
          > stała
          > .......................................................
          >
          > Ty ten post to tak całkiem poważnie napisałeś???
          > To jest Twoje zdanie???

A co w tym niepoważnego? Jedź gdzieś pod strefę i zapytaj ludności lokalnej , co sądzą o sytuacji i co sądzą o potrzebie ochrony granicy.
          Ta akcja jest właśnie wyrażana za pomocą grochowki czy bigosu ugotowanego dla Żołnierzy, spontanicznie kupionej kawy, w podzięce za służbę na rogatkach, w pączkach, czy drożdżówkach wciskanych z dobrego serca mundurowym.

O w takich akcjach np....
          Tekst linku

I to wszystko są ludzie wyrażający swoje zdanie. Poczytaj statystyki, ilu ich jest. Możesz załamywać ręce, nie ma to znaczenia.

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:32
            Tobie bym takiego pytania bym nie zadał. Ciekawe czy odpowie i co odpowie autor postu
            • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:41
              adam.eu napisał:

> Tobie bym takiego pytania bym nie zadał. Ciekawe czy odpowie i co odpowie autor
              > postu
              >
              A ja nie potrzebuje twojego pozwolenia, żeby wyrażać swoją opinię.
              • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:55
                Ale pisz za siebie. I za jedyny PISi przekaz z granicy.
          • adria231 Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 05:25
            A czy kaczyzm, to nie wstęp do następnego etapu terroru ( Jeden wódz, jedna partia)?
        • mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:07
          adam.eu napisał:

> Ty ten post to tak całkiem poważnie napisałeś???
          > To jest Twoje zdanie???

Pytasz czy moim zdaniem wyrazy solidarności z mundurowymi na granicy są autentyczne?
          Wpisz do przeglądarki hasło "murem za polskim mundurem", przejrzyj pierwszych 10 stron wyników i sam sobie odpowiedz na pytanie czy to możliwe, żeby były starannie wyreżyserowane.
          Nie będę jednak ukrywał, że moja wypowiedź jest nieco przewrotniejsza niż to na pierwszy rzut oka wygląda, co wyłapał Wykrywacz_Kłamców (zmierza w stronę pytania kto w zasadzie ponosi odpowiedzialność za spalone wioski - żołnierze, którzy je zbombardowali czy społeczeństwo, które wysłało ich na wojnę).
          • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:33
            mef1st0feles napisał:

> adam.eu napisał:
            >
            > > Ty ten post to tak całkiem poważnie napisałeś???
            > > To jest Twoje zdanie???
            >
            > Pytasz czy moim zdaniem wyrazy solidarności z mundurowymi na granicy są autenty
            > czne?
            ..............................................................

Nie doczekałem się, aż odniesiesz się do Wykrywacza kłamstw więc wprost zapytałem.
            • mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 23:16
              Przyjmuję jego przykład, z zastrzeżeniem że w Norymberdze nikt nie osądził zwycięzców.
      • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:51
        W samo sedno.
    • dr.krisk Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 09:04
      W każdym mundurze siedzi pojedynczy i osobny człowiek. Jeden jest kanalią (mamy wówczas kanalię w mundurze), drugi wręcz przeciwnie. Takie agitpropowe akcje, mające w ludności poczciwej wzbudzić miłość do umundurowanych są śmieszne przez swoją oczywistość. W PRL też mieliśmy kochać żołnierzy i milicjantów.....
      • 99venus Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 09:31
        PiS to partia bolszewicka wiec nic dziwnego.
      • boblebowsky Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:27
        dr.krisk napisał:

> W każdym mundurze siedzi pojedynczy i osobny człowiek. Jeden jest kanalią (mamy
        > wówczas kanalię w mundurze), drugi wręcz przeciwnie. Takie agitpropowe akcje,
        > mające w ludności poczciwej wzbudzić miłość do umundurowanych są śmieszne przez
        > swoją oczywistość. W PRL też mieliśmy kochać żołnierzy i milicjantów.....

Chyba jedyna rozsądna wypowiedź w tym wątku. Szacunek.
    • topiramax Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 09:14
      Laurki, pogadanki? Pierwsze słyszę...Widocznie w moim mieście są mądrzejsi ludzie.
      • ta Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 11:13
        topiramax napisała:

> Laurki, pogadanki? Pierwsze słyszę...Widocznie w moim mieście są mądrzejsi ludz
        > ie.

Troszkę obok tematu, ale przy okazji. Znajomi podrzucają mi smakowite kąski pedagogiczne ze szkoły w centrum stolicy, tzw „ prestiżowej” dzielnicy.
        Katechetka rozpisała tam ogólnoszkolny konkurs na zrobiony własnoręcznie różaniec np. z makaronu. Ostatnio polonistka w jednej z wyższych klas podstawowych „ nauczała” dzieci, iż współczesnym Prometeuszem jest JPII.
        Ilość dzieci w tej szkole uczęszczających na religię spektakularnie spada z roku na rok. Jest nadzieja.
        • adria231 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 14:01
          ludzie w policyjnych mundurach zaaresztowali nawet dziecięce kredki....Niedawno to się działo......
          Kto uszanuje taki mundur?
          • adria231 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 14:33
            to się działo w Krakowie.....
    • 99venus Re: Masz rację 23.11.21, 09:30
      PiS od lat popiera nacjonalizm,antysemityzm i nazioli.To działa nie tylko na szumowiny.
      • dr.krisk Re: Masz rację 23.11.21, 09:50
        99venus napisał:

> To działa nie tylko na szumowiny.
        >
        Właśnie. Poczciwi ludziska, niezbyt rozgarnięci chłoną ten sączony im przekaz o Obcych, co Polskę chcą przejąć i nas pognębić tudzież zniewolić. O lewakach, LGBT, masonach, Żydach i tak dalej. Działań naszych brunatnych chłopców "nie pochwalają, ale rozumieją'. Obawiam się, że wiem jak to się skończy.
        • im7 Re: Masz rację 23.11.21, 21:37
          Przyzwyczaili nas do przemocy. Przemocy wobec LGBT, kobiet, uchodźców. Kto następny?
    • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 14:36
      Sznurem za mundurem w którym paraduje degenerat wyrzucający do zimnego lasu małe dzieci, ciężarne a tak w ogóle ludzi którzy mu się nie podobają?
      • adria231 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 17:33
        100 tysięcy Polaków w okresie stanu wojennego wybrało emigrację. Wielu z nich ten los wybrało wcale nie z powodów politycznych, oni chcieli tylko lepszego życia. Wybrali drogę przez zieloną granicę na Słowacji, potem przyjęła ich Austria. Spotkałam ich w Melbourne....Wspominali tę podróż i życzliwych ludzi na każdym etapie tej dalekiej drogi.....Ciekawa jestem jak ci ludzie z granicy wspominać będą Polaków...
    • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:22
      A ja zakładałam podobny wątek, tylko w nieco innym tobie i z niewyjaśnionych powodów został usunięty. Zadałam tam w mojej opinii istotne pytanie, mianowicie, co sądzicie o tym filmie w ramach akcji "murem za polskim mundurem" . Mundurowi mundurowym. Co Wy na to?
      Cenzura, cenzurą, ale podtrzymuje pytanie.
      Co sądzicie o tym filmie ?

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:42
        A co tam w tym filmie jest? Możesz napisać jednym zdaniem?
        • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:47
          Jest tam coś rzeczowego, czy czysta propaganda?
      • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:14
        W tym filmie nie padają słowa nienawiści do ludzi obcych kulturowo, ani nie padają pochwały niehumanitarnych zachowań. Wsparcie żołnierzy jest słuszne, zwłaszcza, gdy mundur noszą z godnością, nie straszą orzełkiem na czapce dzieci i ciężarnych kobiet.

Powtarzam: bezpieczeństwo nie wyklucza człowieczeństwa.

• nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:20
          im7 napisał(a):

> W tym filmie nie padają słowa nienawiści do ludzi obcych kulturowo, ani nie pad
          > ają pochwały niehumanitarnych zachowań.

A dlaczego miałyby padać takie słowa? Akcja "Murem za polskim mundurem" to bynajmniej nie jest akcja skierowana na nienawiść do kogokolwiek. Coś ci się pomerdało leciutko.

Wsparcie żołnierzy jest słuszne, zwłasz
          > cza, gdy mundur noszą z godnością, nie straszą orzełkiem na czapce dzieci i cię
          > żarnych kobiet.

Zdaje się że nie straszą jednak, patrząc na skalę i zasięg tej akcji.

> Powtarzam: bezpieczeństwo nie wyklucza człowieczeństwa.

Nie wyklucza i ta akcja jest tego żywym dowodem. Dowodem na to, ze ludzie widzą człowieczeństwo i mają wlasne priorytety, a jest nimi bezpieczeństwo własnego domu i własnej granicy.
          • ave.duce "Niech na całym świecie wojna, 23.11.21, 22:22
            byle polska wieś zaciszna,
            byle polska wieś spokojna."

nota_bena napisała:

> mają wlasne priorytety, a jest nimi bezpieczeństwo własnego domu i własnej granicy.
      • topiramax Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 09:16
        Nie słyszałam tych obrońców gdy faszysta kombatantki zagłuszał.
      • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 29.11.21, 10:26
        nota_bena napisała:

> A ja zakładałam podobny wątek, tylko w nieco innym tobie i z niewyjaśnionych po
        > wodów został usunięty. Zadałam tam w mojej opinii istotne pytanie, mianowicie,
        > co sądzicie o tym filmie w ramach akcji "murem za polskim mundurem" . Mundurowi
        > mundurowym. Co Wy na to?
        > Cenzura, cenzurą, ale podtrzymuje pytanie.
        > Co sądzicie o tym filmie ?

Niemieckiego munduru nie powinni wychwalać ludzie, którzy Żydów uważają za podludzi.
        Więc może jeżeli Ty podjęłaś się tej roli nie powinnaś Muzułmanów traktować jako podludzi?
        Zrobiłaś to w innym wątku, szkoda że Twój post usunięto bezśladowo. Masz swoich ludzi w moderacji, czy Twoi przełożeni sprawują nad Twoimi wpisami jakąś tam kontrolę?
        A może wycofają Cię z zadań propagandowych, o ile takie Ci zlecili jako zdolnej osobie albo sama zaskoczysz, że mundurowi to raczej szkodzisz?
        • nota_bena [...] 30.11.21, 06:17
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • aniechto.only Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 07:28
            nota_bena napisała:

>
            > Nikogo nie uważam za podludzi kluseczku, ale jeśli dzicz zachowuje się jak dzic
            > z, to będę dzicz dziczą nazywać,
            bez względu na to jaki dzicz ma kolor skóry. R
            > ozumiesz troszeczkę ?

Niunia benia nikogo nie uważa za podludzi, tylko migrantów uważa za dzicz. I niuni się wydaje, że wcale a to wcale nie jest prymitywną rasistką, tylko prawdziwą patriotką, dumną z wyrzucania dzieci i kobiet do lasu w zimie.
            Miejmy nadzieję, że niunia benia nie ma prawa nosić polskiego munduru, bo hańbiła by go niemiłosiernie.
            • nota_bena [...] 30.11.21, 10:39
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 10:54
                Ja tam widzę dzicz umundurowaną.
              • margit49 Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 11:37
                nota_bena napisała:

> P.S.
                > HańbyłaBY.
                To pisze się razem ciapciusiu. Tyle się znasz na tym właśnie, że naw
                > et poprawnie zapisać nie potrafisz.
                >
                I co z tego, że łącznie, jak też niepoprawnie. Przyganiał kocioł garnkowi. Notabeniu - Tyle się znasz na tym właśnie, że nawet poprawnie zapisać nie potrafisz. I przepisać też.
              • aniechto.only Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 11:44
                Tak jest , niunia, dzicz to dzicz, też mam takie skojarzenie jak cię czytam. Wijesz sie załosnie ale słówko się rzekło , twoja wypowiedz, która jedzie rasizmem, stoi jak byk,

> nota_bena napisała:

P.S.
                > HańbyłaBY. To pisze się razem ciapciusiu. Tyle się znasz na tym właśnie, że nawet poprawnie zapisać nie potrafisz.
                Mój błąd, niunia, a tu twój : hańbiłaby, piszemy przez "i" a nie "y" . A teraz bumerangiem w twój łepek, niunia: "Tyle się znasz na tym właśnie, że nawet poprawnie zapisać nie potrafisz." 🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣
          • mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 07:54
            Nie rób tego proszę, znowu dostaniesz łomot za cierpienia imigrantów.
            • ave.duce Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 09:47
              Ten post to żart, Mef1st0felesie?
              • mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 10:36
                To tylko prośba skierowana do autorki. Odkąd przestałem przesadzać z ripostą (na forum i poza nim) czuję się szczęśliwszy ;)
            • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 10:45
              mef1st0feles napisał:

> Nie rób tego proszę, znowu dostaniesz łomot za cierpienia imigrantów.

Taki "łomot" to ja wciągam nosem, więc niepotrzebne twoje prośby. Olewam je. 😄
              • mef1st0feles Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 11:13
                nota_bena napisała:

> Olewam je. 😄

Złamałaś mi serce, a liczyłem na szybki numerek ;) No nic, pozostaje relacja czysto platoniczna (a więc nadzieja, że gdzieś, kiedyś, w innym wymiarze zrobimy bara-bara razem z innymi duszyczkami).
                • margit49 Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 11:49
                  mef1st0feles napisał:

> Złamałaś mi serce, a liczyłem na szybki numerek ;)

Mefisto, mspanc :)
    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:40
      A co powiesz o ludziach koordynujących czy zarządzających SG i wojskiem na granicy, mam na myśli Błaszaka i Kamińskiego i ich podjudzanie ludności do wrogości przeciw imigrantów poprzez przypisywanie imigrantom zoofilii?
      Czy to nie jest podburzanie do nienawiści na tle rasowym i narodowym?

Ludzie i tak boją się obcych tym bardziej z innej kultury.
      • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:46
        adam.eu napisał:

> A co powiesz o ludziach koordynujących czy zarządzających SG i wojskiem na gran
        > icy, mam na myśli Błaszaka i Kamińskiego i ich podjudzanie ludności do wrogości
        > przeciw imigrantów poprzez przypisywanie imigrantom zoofilii?
        > Czy to nie jest podburzanie do nienawiści na tle rasowym i narodowym?
        >
        > Ludzie i tak boją się obcych tym bardziej z innej kultury.

Zgłaszaj. Każdy ma prawo.
        Ja mam wiedzę na ten temat taką,że potrafię wyciągnąć wnioski i bez pomocy konferencji prasowych.

A ludność widzi co się dzieje na granicy tu i teraz. I również wie, co ma myśleć o biednych głodnych pokojowo nastawionych "uchodźcach". Obywa się bez konferencji prasowych. Masz ludzi za głupków? Sądzisz po sobie czy jak?
        • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:51
          nota_bena napisała:

"Masz ludzi za głupków? Sądzisz po sobie czy jak?
          "
          • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 19:53

>
            > "Masz ludzi za głupków? Sądzisz po sobie czy jak?
            "

Mam Cię za propagandową manipulantkę.
            • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:45
              Nie trzeba żadnej propagandy, nie trzeba absolutnie niczego, żeby ludzie widzieli co mają myśleć o tej sytuacji, i żeby byli "murem za mundurem".
              Wystarczyły relacje wszystkich mediów spod Kuźnicy. Tyle.
              • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:51
                Trzeba odciąć dziennikarzy od granicy, trzeba robić to co robiom PISi
                • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:22
                  adam.eu napisał:

> Trzeba odciąć dziennikarzy od granicy, trzeba robić to co robiom PISi
                  >
                  Ludzie widzą swoje i siedzą co mają myśleć, bez względu na źródło z którego czerpią informacje. Wyrazem tego jest akcja "murem za mundurem"
                  • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:35
                    Praktycznie wszystkie armie majom sfoje móndóry.
                    Wróć, majom dowódców.
                    • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:40
                      adam.eu napisał:

> Praktycznie wszystkie armie majom sfoje móndóry.
                      > Wróć, majom dowódców.
                      >

A kolejne tweety i wyrazy wsparcia dla mundurowych lecą, lecą, lecą....Słyszysz jak lecą? Jak Ci z tym?
                      • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:50
                        Masz jakiś problem?
                        • margit49 Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 10:20
                          adam.eu napisał:

> Masz jakiś problem?
                          >

Ma. Słyszy głosy :) słyszy lecące tweety - i wyrazy wsparcia dla mundurowych lecą, lecą, lecą....Słyszysz jak lecą
                      • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 07:08
                        Jeszcze chwile i będą leciały tak jak za mundurami SS w III Rzeszy. Musicie tylko trochę lepiej się postarać.
    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:04
      Co mówią statystyki o działaniach PIsiego rząndu w krajach, skąd przylatują uchodźcy?
      No niech Ci będzie imigranci.
      • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:14
        adam.eu napisał:

> Co mówią statystyki o działaniach PIsiego rząndu w krajach, skąd przylatują uch
        > odźcy?
        > No niech Ci będzie imigranci.

Nie sądzę, że takie statystyki istnieją i nie sądzę, że gdyby istniały miałyby jakiekolwiek znaczenie oraz wpływ na cokolwiek....

Rząd PiS to nasz lokalny wrzód na dupie.
        W temacie migrantów natomiast powinna obowiązywać jakaś racja stanu i powinien się liczyć interes całej Europy w dłuższej perspektywie, a nie czyjeś osobiste urazy i fochy oraz urobek polityczny w mikroskali. Póki co Europa, od prawa do lewa w temacie tej nawały ze wschodu na szczęście mówi jednym głosem, nie licząc pojedynczych,nieistotnych odprysków.

Przylatują "uchodźcy" powiadasz ? ...Serio jezcze ktoś się na to nabiera? Nawet oko press i grupa granica już nie używa tego określenia .... 😅😅

A w temacie wątku. Ta akcja to żywy i namacalny wyraz głosu społeczeństwa w tym temacie i choćbyś się skichał, takie są fakty.

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:29
          Statystyki, rzetelne niby (?) podały w jakim procencie w telefonach uchodźców były treści pornografii ze zwierzętami. To tak w sprawie intencji co poniektórych i ich rzetelności albo obrzydliwego chamstwa.
          Wielu się i na to nabrało.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:17
            adam.eu napisał:

> Statystyki, rzetelne niby (?) podały w jakim procencie w telefonach uchodźców b
            > yły treści pornografii ze zwierzętami. To tak w sprawie intencji co poniektóryc
            > h i ich rzetelności albo obrzydliwego chamstwa.
            > Wielu się i na to nabrało.
            >
            Nie trzeba statystyk, żeby stwierdzić , że białe jest białe.
            Nie trzeba filmików wyciągać z telefonu. Wystarczy popatrzeć na obrazki z Kuźnicy.
            • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:18
              "Wystarczy popatrzeć na obrazki z Kuźnicy"

Te zarejestrowane przez reportera CNN?
              • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:41
                im7 napisał(a):

> "Wystarczy popatrzeć na obrazki z Kuźnicy"
                >
                > Te zarejestrowane przez reportera CNN?

Te przekazywane przez wszystkie media w Polsce, od prawa do lewa. Czy będziesz twierdzić że to zmanipulowana ustawka była.....😅
                • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 07:30
                  Czyli media "Ciepłego Człowieka", warszawski reżym polskich mediów do granicy nie dopuszcza.
        • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:37
          Nie podzielisz ludzi akcją za mundurem, bo nikt nie podważa konieczności ochrony granic. I to ciężka robota, do tego podziwiam żołnierzy, za to, że nie dali się sprowokować mimo niedogodności, trudności różnego rodzaju. Jeśli mam pretensje to do zarządzających kryzysem, którzy zajmowali się zastraszaniem ludzi wojną a pogłębiali kryzys humanitarnych. Bezpieczeństwo nie wyklucza człowieczeństwa. Rękami tych ludzi przerzucali dzieci i kobiety ciężarne przez płot. Do Niemiec dotarło już 9 tys uchodźców. Słyszałaś o podobnych niegodziwościach?

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:53
            Ale co zrobić, jeżeli się nie ma zaufania do dowódców?
            To nie wyklucza człowieczeństwa, to fakt.
            • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:06
              Nie rozumiem o co ci chodzi. Robili to co musieli, aby nie stracić pracy. Potem szli po alkohol, aby zatopić poczucie winy. Zmuszanie do niehumanitarnych zachowań ma swoje konsekwencje.

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:23
                Nie przeczytałem dokładnie Twojego postu.
                Szczególnie to o kobietach i dzieciach.
                I przez to Nota-bene czuje z ulgą czuje się zwolniona z odniesienia do tego, co żołnierze i SG są zmuszeni robić.
    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:13
      Specjalnie kogoś chcesz obrażać "Może mózg Ci od tego nie wybuchnie" czy już tak jak PIS z opozycją nie potrafisz rozmawiać?
      • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:45
        Już wątek wyczyszczony z propagandy i zastraszania cenzurą.

Ps. Nikt nie krytykuje inicjatyw oddolnych, które wypływają z ludzkich potrzeb. Krytykujemy sztuczne, wymuszone laudacje. Nie musisz popierać akcji humanitarnych wobec uchodźców błąkających się w lesie, ale proszę nie przeszkadzaj tym, dla których los tych ludzi jest po ludzku nie obojętny. Ta pomoc też wypływa z potrzeby serca.

• im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:49
          www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,27824004,dzieci-uchodzcow-ktorych-zdjecia-obiegly-media-sa-juz-bezpieczne.html

Poczytaj.

• nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:53
          im7 napisał(a):

> Już wątek wyczyszczony z propagandy i zastraszania cenzurą.

Kurdej Szatan i Frasyniuk lubią to!
          😉 Co raz weszło w internet już go nie opuszcza.

Ps. Nikt nie krytykuje inicjatyw oddolnych, które wypływają z ludzkich potrzeb.

Mam nadzieję, bo to właśnie jest definicja "murem za mundurem".

> Krytykujemy sztuczne, wymuszone laudacje.

Czyli które są te wymuszone? Co sądzisz o tej akcji, którą wspierają żołnierze AK i kombatanci swoimi wyrazami szacunku ? Bohaterowie...?
          Szczere i z potrzeby serca, czy może wymuszona propaganda?
          A grochówka pani Zosi? A laurka od dziecka? A quad i latarki dla SG od rolników?

Nie musisz popierać akcji humanitarn
          > ych wobec uchodźców błąkających się w lesie, ale proszę nie przeszkadzaj tym, d
          > la których los tych ludzi jest po ludzku nie obojętny. Ta pomoc też wypływa z p
          > otrzeby serca.

Ale ja bynajmniej nie przeszkadzam. Błąkajcie się razem z nimi.

• adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:58
            Zwykła uczciwość nakazywała by coś więcej powiedzieć o okolicznościach i odczuciach Kurdej Szatan, Frasyniuka i innych. Tym bardziej, że PISI od lat z nikim nie rozmawiajom.
          • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:00
            Te oddolne gotowanie grochówki może być tak oddolne jak rysowanie laurek przez dzieci w przedszkolu na zlecenie pan nauczycielek.
            • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 24.11.21, 07:43
              Mi osobiście przypomina to opowieści o czerwonoarmiejcach którzy zdani byli na samozaopatrzenie w żywność. Kwatermistrzostwo dawało sołdatom na drogę po woreczku kaszy a resztę musieli sami organizować. Widać armia pod dowództwem pis jest w takim punkcie organizacyjnym w jakim była Armia Sowiecka w 1942.
    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:48
      Nawet nie zdążyłem i nie za bardzo miałem zamiar go oglądać.
      Samo Powstanie Warszawskie uważam za niepotrzebne tysiące istnień ludzkich razem ze zburzeniem miasta. Powstanie to też można rozpatrywać jako łatwą manipulację ludzkimi uczuciami. Chociaż rozumiem tych ludzi i prawdopodobnie gdybym wówczas żył niestety, ale też bym się przyłączył z przekonaniem do powstania.

I co do filmu, dobrani odpowiedni ludzie z odpowiednim PISim przekazem. Nie ma w Polsce obiektywnych mediów.
      • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 20:50
        Tu też ostre cięcia uważam za przesadne :(
        Sam byłem lata temu wycinany.
    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:11
      Powstańcy nawet nie byli na granicy.
      Powstańcy nie mają dostępu do różnych mediów.
      Ten filmik realizowali PISi.
      • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:14
        adam.eu napisał:

> Powstańcy nawet nie byli na granicy.

Ty też nie byłeś.

> Powstańcy nie mają dostępu do różnych mediów.

Ty też nie masz .

> Ten filmik realizowali PISi.
        >
        To już naprawdę wysoki stopień bezczelności z twojej strony, wmawiać komuś( Bohaterom), że nie potrafi ogarnąć rzeczywiści i zająć stanowiska samodzielnego w danej sprawie z na podstawie tych samych danych i tych samych materiałów choćby ty. Mają inne zdanie niż ty. Pogódź się z tym.
        • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:17
          A cóż oni mówią sprzecznego z tym, co my piszemy na kraju? No nic. Przecież nie pochwalają niegodziwości, które my tu wam wytykamy.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:24
            im7 napisał(a):

> A cóż oni mówią sprzecznego z tym, co my piszemy na kraju? No nic. Przecież nie
            > pochwalają niegodziwości, które my tu wam wytykamy.

Pochwalają obronę granic i chwalą SG, żołnierzy na granicy za ich ciężką służbę i mówią "dobra robota"...😉
        • met_ol Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:23
          Ale ja byłem na granicy - i w poście - który "wyparował" opisywałem Ci cały przebieg - chcesz - to jeszcze raz Ci podam.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:25
            met_ol napisał(a):

> Ale ja byłem na granicy - i w poście - który "wyparował" opisywałem Ci cały prz
            > ebieg - chcesz - to jeszcze raz Ci podam.

Ja też byłam. Dużo moich postów wyparowało.
            • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:29
              Ile głodnych dzieci przerzuciłaś?
              • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:35
                im7 napisał(a):

> Ile głodnych dzieci przerzuciłaś?

Jeśli uważasz, że dam się w ten niski sposób sprowokować do idiotycznej pyskówki, to nie umiesz w te klocki. Postaraj się bardziej. Masz bardzo mylne wyobrażenie tegoż jak wygląda moja obecność na granicy....😉
                • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:48
                  Nie widzisz u siebie pyskówki? To nic dziwnego, ze nawet nie chciałaś dyskutować na forum z osobami, co śmiały przedstawić inny niż pISI pónkT widzenia.
                  • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:02
                    adam.eu napisał:

> Nie widzisz u siebie pyskówki? To nic dziwnego, ze nawet nie chciałaś dyskutowa
                    > ć na forum z osobami, co śmiały przedstawić inny niż pISI pónkT widzenia.

Widzę,widzę, że tu nie ma z kim dyskutować. Ja z tobą nie polemizuję, bo nie liczę że zrozumiesz. Ja piszę do tych, co chcą cokolwiek zrozumieć.
                    • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:07
                      No widzisz, dało się ładniej napisać?
                      Zobaczymy, jak długo.
                      To może jeszcze napiszesz, czego nie rozumiem Twoim zdaniem.
        • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:44
          nota_bena napisała:

> To już naprawdę wysoki stopień bezczelności z twojej strony, wmawiać komuś( Boh
          > aterom), że nie potrafi ogarnąć rzeczywiści i zająć stanowiska samodzielnego w
          > danej sprawie z na podstawie tych samych danych i tych samych materiałów choćby
          > ty. Mają inne zdanie niż ty. Pogódź się z tym.

Nie oglądałem, więc jak mam wmawiać? A co oni mówią, że ja temu konkretnie zaprzeczam?
          Dla mnie po prostu nie są wiarygodnymi cenzorami sytuacji na granicy.
          I szczerze wierzą, że byli wybrani przez PIS.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:48
            adam.eu napisał:

> nota_bena napisała:
            >
            >
            > > To już naprawdę wysoki stopień bezczelności z twojej strony, wmawiać komu
            > ś( Boh
            > > aterom), że nie potrafi ogarnąć rzeczywiści i zająć stanowiska samodzieln
            > ego w
            > > danej sprawie z na podstawie tych samych danych i tych samych materiałów
            > choćby
            > > ty. Mają inne zdanie niż ty. Pogódź się z tym.
            >
            > Nie oglądałem, więc jak mam wmawiać?

Ale jesteś pocieszny. Zamknij oczy to fakty znikną...

> Dla mnie po prostu nie są wiarygodnymi cenzorami sytuacji na granicy.
            Ty tym bardziej nie jesteś wiarygodnym cenzorem , a śmiesz się wypowiadać o sytuacji.

To nie jest reportaż. To są wyrazy wsparcia, o czym byś wiedział, żebyś obejrzał, zamiast komentować sam nie wiesz co.

> I szczerze wierzą, że byli wybrani przez PIS.

Tak, tak, tak....cały świat zmanipulowany.....😅 Szczerze w to wierzysz ja wiem.....
            • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:51
              A krzycz sobie.
    • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:27
      To polecenie rysowania laurek pozwala wyciągnąć wniosek, że nie każda akcja jest oddolna, zwłaszcza gdy się odbywa w gminnych ośrodkach.
      • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:32
        im7 napisał(a):

> To polecenie rysowania laurek pozwala wyciągnąć wniosek, że nie każda akcja jes
        > t oddolna, zwłaszcza gdy się odbywa w gminnych ośrodkach.

Co ty bredzisz?
        A kto przyszedł i zmusił koło gospodyń wiejskich do gotowania grochówki?
        A kto zmusił panią na rogatkach, żeby kupiła kawę żołnierzom?
        A kto zmusił rolników, żeby wsparli rzeczowo SG?
        A kto zmusił całą rzeszę innych ludzi na Twee..rze i Face.... do pisania wyrazów poparcia?
        • im7 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:35
          Zapomniałaś wymienić dzieci rysujące laurki.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:37
            im7 napisał(a):

> Zapomniałaś wymienić dzieci rysujące laurki.

Dzieci rysujące laurki już zostały omówione. Dzieci jako narzędzie w rękach propagandy... 😅😅 Weźcie się otrząśnijcie....
        • met_ol Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:50
          A ta "pani na rogatkach" to w "MakDonaldzie" tą kawę kupiła ???. Na rogatkach - to albo stary przystanek PKS, albo krzyż stoi. Bo objazdowych "MakDonaldów" to nie widziałem.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:57
            met_ol napisał(a):

> A ta "pani na rogatkach" to w "MakDonaldzie" tą kawę kupiła ???. Na rogatkach -
            > to albo stary przystanek PKS, albo krzyż stoi. Bo objazdowych "MakDonaldów" to
            > nie widziałem.

To że czegoś nie widziałeś i uważasz na tej podstawie że nie istnieje, świadczy tylko o tobie.

Mogło tak być, że ta kawa z Maca w Bielsku Podlaskim byla. Do najbliższych rogatek jest jakieś 20 km od tego maca. Kawę można dowieźć po drodze z pracy, jeśli się chce... a ludziom się chce jak widać .

A jeśli z nie z Maca,to można dowieźć z poczciwej żabki czy innego circla. Masz jakieś dziwne wyobrażenie na temat tego, jak wygląda pogranicze.
            Akcja murem za mundurem ma taki zasięg, że ludzie tę kawę jakoś zdobywają nawet na prowincji ...takie cuda panie ....😜
            • met_ol Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:01
              Widzisz - stamtąd pochodzę, owszem jestem teraz ponad 1500 km , ale KAŻDĄ wolną chwilę TAM spędzam, tym bardziej, że mamy (RODZINA) tam gospodarstwo rolne. A "na granicy" to chyba bywałaś poprzez GoogleMaps.
              • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:03
                met_ol napisał(a):

> Widzisz - stamtąd pochodzę, owszem jestem teraz ponad 1500 km , ale KAŻDĄ wolną
                > chwilę TAM spędzam, tym bardziej, że mamy (RODZINA) tam gospodarstwo rolne. A
                > "na granicy" to chyba bywałaś poprzez GoogleMaps.

Tak? A dlaczego tak uważasz? Który mój wpis o tym świadczy? Bo ja uważam, sety nawet nie wiesz gdzie leży ta granica.
            • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:01
              Widzisz, ludziom może i się chce i trudno im się dziwić, bo to naturalny i normalny odruch normalnego człowieka.
              Ale co powiesz, jak żołnierze w mundurach z długą bronią spuszczali powietrze z kół karetki lekarzom bez granic?
        • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:54
          nota_bena napisała:

> Co ty bredzisz?
          > A kto przyszedł i zmusił koło gospodyń wiejskich do gotowania grochówki?
          > A kto zmusił panią na rogatkach, żeby kupiła kawę żołnierzom?
          > A kto zmusił rolników, żeby wsparli rzeczowo SG?
          > A kto zmusił całą rzeszę innych ludzi na Twee..rze i Face.... do pisania wyrazó
          > w poparcia?

No nie przesadzaj, chyba żołnierze mają swoją kuchnie, bo to nie partyzanci.
          • met_ol Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 21:58
            Jeszcze gorzej - są grupy, że gdyby nie okoliczna ludność - to przez całą zmianę 24 h mieli by wodę mineralną i kanapki. Tamtejsza LUDNOŚĆ - kwiat NARODU. Ostatnią kromką chleba się podzielą, nawet z wrogiem. Pojedź TAM a się przekonasz.
            Owszem - jak przebrane w mundury WOP "wojsko" macierewiczowskie zaczęło gwiazdorzyć - szybko ich wymieniono na policję.
          • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:00
            adam.eu napisał:

> nota_bena napisała:
            >
            > > Co ty bredzisz?
            > > A kto przyszedł i zmusił koło gospodyń wiejskich do gotowania grochówki?
            > > A kto zmusił panią na rogatkach, żeby kupiła kawę żołnierzom?
            > > A kto zmusił rolników, żeby wsparli rzeczowo SG?
            > > A kto zmusił całą rzeszę innych ludzi na Twee..rze i Face.... do pisania
            > wyrazó
            > > w poparcia?
            >
            > No nie przesadzaj, chyba żołnierze mają swoją kuchnie, bo to nie partyzanci.
            >
            >
            Mają, owszem . Ale wyrazy serdeczność i solidarności obywatelskiej nie kolidują z ich kuchnią, tylko stanowią miły bonus. Nie zabraniaj ludziom, jeśli chcą wyrażać wsparcie....😉😜
            • adam.eu Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:03
              Aha, a Różański łgał od początku do końca?
              Toż to też żołnierz.
              • nota_bena Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 22:04
                adam.eu napisał:

> Aha, a Różański łgał od początku do końca?
                > Toż to też żołnierz.
                >
                Nie do końca, ale łgał sporo.
                • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem" 23.11.21, 23:54
                  Sowieckie jednostki miały politruków, tez jesteś na etacie czy tylko podtrzymujesz tradycję?
    • nota_bena Re: To się otrząśnij sama 23.11.21, 21:52

> nota_bena napisała:
      >
      > > Dzieci rysujące laurki już zostały omówione. Dzieci jako narzędzie w ręka
      > ch pro
      > > pagandy... 😅😅 Weźcie się otrząśnijcie....
      >
      > Jesteście żałośni towarzyszko. Wasz wydział propagandy jest żenujący.
      > Ten filmik jest żenadą do kwadratu i został stworzony przez etatowego pracownik
      > a dudy.
      > Odmaszerować do garów, bo żołnierze głodni a ty się obijasz 😜🤣
      >
      Łojojojoj.... jeśli założymy, że mój wydział propagandy osiągnął taki zasięg i odzew, jaki widoczny jest na Face,Tweet, w ilości drożdżówek , zupy i laurek wysłanych do żołnierzy, to uważam że w pojedynkę spisałam się wzorowo....😅😅😜
      Kraj jest "za mundurem" pogódź się z tym . 😉😉
      • adam.eu Re: To się otrząśnij sama 23.11.21, 21:56
        Murem za dudom.
        • nota_bena Re: To się otrząśnij sama 23.11.21, 21:58
          adam.eu napisał:

> Murem za dudom.

To już jak tam wolisz. Nim ci nie broni.
      • mef1st0feles Re: To się otrząśnij sama 24.11.21, 11:36
        Nie przejmuj się, ja w to wierzę że nie jesteś nasłana przez pisich ;)

--
        I still believe in your eyes
        I just don't care what you've done in your life
    • ave.duce Re: A ja mówię: Sprawdzam! 23.11.21, 21:58
      Propaganda w czystej postaci.

Marcin Czapliński - pracownik Biura Kultury i Dziedzictwa Narodowego Kancelarii Prezydenta RP...
    • mef1st0feles Re: Reaktywowaliście towarzyszko konta trollowe? 23.11.21, 23:19
      Ona nie spełnia wymagań formalnych do tej grupy, bo nie jest prawnikiem, wykształcenie raczej lingwistyczne.
      No i prawnicy nie wierzą w ludzi ;)
    • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem"- i TAK TO JEST.. 24.11.21, 06:56
      Tak cie niedouczony capku składa ze ostatni który umarł ( i znaleziony) był syryjskim katolikiem. W Syrii coś około 5% ludności to katolicy.
    • x2468 Re: "Murem za polskim mundurem"- i TAK TO JEST.. 24.11.21, 08:09
      https://bi.im-g.pl/im/3c/8c/1a/z27837500II.jpg?r=765

Radosne dla katolików,co?
      • im7 Re: "Murem za polskim mundurem"- i TAK T 24.11.21, 09:12
        "dobra robota" tak nota bene ocenia ochronę granic
        • im7 Re: "Murem za polskim mundurem"- i TAK T 24.11.21, 09:14
          bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,27836535,czwarty-uchodzczy-pogrzeb-w-bohonikach-spolecznosc-muzulmanska.html
    • mef1st0feles Re: Ja mam inne spojrzenie 😂 24.11.21, 10:44

> prawnik to to nie jest na 100%

Pisząc o prawnikach stawiałem raczej na Ciebie, no offence ;)
      • adria231 Re: Ja mam inne spojrzenie 😂 24.11.21, 10:55
        Blaszak pochwalił tych w mundurach za chamstwo i wulgarne teksty.... I sam też pochwalił się....

• witek.bis Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 08:47
      Murem "za polskim mundurem", czy raczej "za chamem i gburem"?

Nie od dziś wiadomo, że nie szata zdobi człowieka, co niedawno potwierdziło kilku troglodytów, którzy martwili się tym, że na miejscu swojej "patriotycznej działalności" zostawili odciski palców.
      • aniechto.only Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 09:12
        witek.bis napisał:

> Nie od dziś wiadomo, że nie szata zdobi człowieka, co niedawno potwierdziło kil
        > ku troglodytów, którzy martwili się tym, że na miejscu swojej "patriotycznej dz
        > iałalności" zostawili odciski palców.
        >

Tu też "patrioci" działali, nie widomo czy w wojskowych mundurach, czy tylko w wojskowych samochodach:

9 listopada w czasie trwania akcji ratunkowej ktoś spuścił powietrze z opon karetki, z której korzystają niosący pomoc wolontariusze.
        Jak informowali sami medycy, obok uszkodzonego ambulansu stał oliwkowy volkswagen z tablicami rejestracyjnymi polskiej armii.

www.rp.pl/kraj/art19100981-zniszczono-auta-medykow-pomagajacych-przy-granicy-bialoruskiej
    • stefan4 Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 12:15
      Przyśnił mi się taki ,,mur za mundurem''. Mundury stały tyłem do obrzydliwego muru i mur był za mundurami. Mundury kierowały swoje lufy, spluwy i giwery na zachód, przeciwko ludziom mieszkającym dalej od granicy niż te kilka kilometrów przewidziane w ustawie o stanie nadzwyczajnej podłosci.

A potem okazało się, że koszmar się spełnia. Otóż rozszerzenie obszaru tego stanu t.zw. ,,sejm'' odgłosuje już dzisiaj czy jutro. Na razie jeszcze nie na całą Polskę — Prezes Komitetu Politycznego Polskiej Zjednoczonej Prawicy Religijnej jest ostrożniejszy niż niegdysiejszy Pierwszy Sekretarz Biura Politycznego Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.

- Stefan
      • ave.duce Re: "Murem za polskim mundurem" 30.11.21, 12:43
        Wąsik: Gdyby zdarzyła się sytuacja, że ten kryzys przenosi się na inne tereny, na inne granice, chociażby polsko-ukraińską, wówczas potrzebne będą przepisy, które dają możliwość wprowadzenia tego typu ograniczeń...

Ano.
        • adria231 Re: "Murem za polskim mundurem" 01.12.21, 05:43
          Rząd nakazał ,sejm zagłosował, nibyprezydent hyżo podpisał, bo śnieg zaczął padać i na narty pora.Koszmar na granicy trwa przy udziale polskich mundurów, którzy wspólnie z Białorusinami pastwią się nad ludźmi wpędzonymi w pułapkę....Jak śnieg stopnieje, zwłoki ludzkie będą gęsto usiane na polskiej ziemi.
          Pomyślcie, Polacy też szukali na świecie lepszego miejsca do życia i znaleźli w Niemczech, Szwecji, Australii.I znaleźli, bo na granicach nie spotkali bandytów w mundurach,, tylko ludzi,, którzy im pomagali.....
          • 141288bs Re: "Murem za polskim mundurem" 05.12.21, 20:39
            adria231 napisała:

> Pomyślcie, Polacy też szukali na świecie lepszego miejsca do życia i znaleźli
            > w Niemczech, Szwecji, Australii.I znaleźli, bo na granicach nie spotkali bandy
            > tów w mundurach,, tylko ludzi,, którzy im pomagali.....

- tak, szczególnie wtedy kiedy komuniści sprawowali władzę w Polsce..., ależ w tym jest różnica, zasadnicza, Polacy nie atakowali służb granicznych, tak jak to czynią ci których Lukaszenka angażuje i jeszcze; Polacy gdy już sie dostali to podejmowali pracę i nie zajmowali się napadami, jak to teraz jest w Niemczech, Francji, czy Szwecji zawsze napastnikiem jest kolorowy
            Polacy są Murem za polskim mundurem, a w tym mundurze jest Polak i ty nazywasz Go bandytą?, kim ty jesteś?,łukaszenkowskim czy putinowskim bandytą ? - odpowiedz którym?
            Dziś Polacy docenili ludzi w mundurach, pięknym koncertem - to pobudza mundurowych i zwyklych obywateli, do jeszcze wiekszego wysiłku dla Polski i Polaków do większego jeszcze zaangażowania w polskiej sprawie.
          • ave.duce Re: "Murem za polskim mundurem" 06.12.21, 10:38
            > nie spotkali bandytów w mundurach,, tylko ludzi,, którzy im pomagali.....

Należy tylko mieć nadzieję, że dzisiaj ci ludzie nie plują sobie w brodę.....
      • 141288bs Re: "Murem za polskim mundurem" 05.12.21, 20:56
        stefan4, Polacy takich snów nie mają.
        • 141288bs Re: "Murem za polskim mundurem" 05.12.21, 23:09
          Z przyjemnością i satysfakcją oglądam powtórkę koncertu dedykowanego żołnierzom.
        • stefan4 Re: "Murem za polskim mundurem" 05.12.21, 23:41
          141288bs:
          > Polacy takich snów nie mają.

Masz na myśli: prawdziwi Polacy. Normalni Polacy mają różne sny, ale ci prawdziwi, z urzędowym potwierdzeniem prawdziwości, mają sny wyłącznie państwowotwórcze i bogobojne.

Ale wiesz, że nad polskimi urzędami od kilku lat zwierzchnią kontrolę sprawuje towarzysz Putin poprzez swoich prawdziwie polskich zawodowych patriotów? I on mówi towarzyszowi Kaczyńskiemu coś w rodzaju (nie wiem, czy dokładnie tymi słowami, bo niektóre sny mam mało precyzyjne):
              Ну, старик, ты молодец! Так разъебать Евросоюз я бы не смог без тебя! А если
              поляки нас ругают по-матерински, ты не волнуйся, наплевать, пусть они нас
              презирают но подчинаются. Как ты сам и твои ребятишки.

Czy Ty rozumiesz, co towarzysz Putin chciał wyrazić? Jeśli tak, to proszę, wyjaśnij mi to jak Polak prawdziwy Polakowi zwykłemu!

- Stefan
          • 141288bs Re: "Murem za polskim mundurem" 06.12.21, 06:10
            O nie Stefan, podszywacz jesteś, ani mi się śni by cokolwiek wyjaśniać ruskiemu trollowi.
            • stefan4 Re: "Murem za polskim mundurem" 06.12.21, 10:29
              141288bs:
              > ani mi się śni by cokolwiek wyjaśniać ruskiemu trollowi.

Ruskiemu? A nie unijnemu? No patrz, jak to człowiek nie wie, komu trolluje, dopiero niejaki 141288bs musi mu to wytłumaczyć...

141288bs:
              > w tym mundurze jest Polak i ty nazywasz Go bandytą?

Ależ dziecko, co też wrazili Ci w główkę w tej czarnkowatej szkółce! Bandytyzm i narodowość naprawdę od siebie nawzajem nie zależą! Wśród bandytów są Polacy, Niemcy, Rosjanie, Włosi, Ukraińcy, Mongołowie i przedstawiciele wszelkich innych narodowości. Wśród Polaków są bandyci, poeci, uczeni, złodzieje, partyjne trolle, murarze, kierowcy, bohaterowie, księża, prostytutki i wszelkie inne zawody oraz formacje etyczne.

A w mundurze wojskowym wszędzie na świecie są tylko bandyci oraz naiwniacy, którym udało się wmówić patriotyczne kłamstwa o tym, że ,,ojczyźnie'' pomaga zamienianie żywych ludzi w trupy.

- Stefan
    • x2468 Re: Wreszcie dopadli... 10.12.21, 23:02
      Białoruscy bandyci współpracują z pisimi bandytami na granicy.
    • adria231 Re: Wreszcie dopadli... 15.12.21, 05:37
      Podobno na granicy grasują przebierańcy rekrutujący się ze środowisk kibolskich, nacjonalistycznych i faszystowskich.Ubrani są w mundury i posiadają broń palną.... Są bardzo agresywni i zastraszają ludzi pomagających uchodźcom.....
      Przeczytałam dość obszerny tekst na ten temat.....
      • adam.eu Re: Wreszcie dopadli... 15.12.21, 07:01
        Jeżeli mają mundury, to zapewne pełnoprawni pracownicy straży granicznej.
        Ciekawe, przez jakie sito rekrutacji przechodzą.
        Bo zapewne ciągną tam również męty społeczne, a trzeba jakoś uzupełnić braki pracowników uciekających na zwolnienie lekarskie.
        • adria231 Re: Wreszcie dopadli... 15.12.21, 15:35
          Obecnie legalnie można kupić każdy mundur, agencje mienia wojskowego prowadzą sklepy, a w nich wszystko oprócz broni palnej. Byłam w takim sklepie na ul Rakowickiej w Krakowie. Nie wiem,czy nadal działa.....
      • 141288bs Re: Wreszcie dopadli... 15.12.21, 16:38
        adria231 napisała:

> Podobno na granicy grasują przebierańcy rekrutujący się ze środowisk kibolski
        > ch, nacjonalistycznych i faszystowskich.Ubrani są w mundury i posiadają broń pa
        > lną.... Są bardzo agresywni i zastraszają ludzi pomagających uchodźcom.....
        > Przeczytałam dość obszerny tekst na ten temat.....

- POdobno
    • adam.eu Re: Wreszcie dopadli... 15.12.21, 19:41
      rotenschwanz napisał:

> Stalina widzialas, wloczysz sie po sklepach wojskowych.
      > Pora na psychiatre.

Ciekawa Twoja aktywność?
      Tak sam od swojego katolickiego serca to piszesz?
      Czy może w imieniu innych katolickich serc?
      A może miłość do partjotów Cię ogarnęła?
      A jeżeli nie trafiłem, to napiszesz sam?
      • rotenschwanz Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 15:38
        Gdyby nie katolicy, wielu z was nie narodziloby sie.

adam.eu napisał:

> rotenschwanz napisał:
        >
        > > Stalina widzialas, wloczysz sie po sklepach wojskowych.
        > > Pora na psychiatre.
        >
        > Ciekawa Twoja aktywność?
        > Tak sam od swojego katolickiego serca to piszesz?
        > Czy może w imieniu innych katolickich serc?
        > A może miłość do partjotów Cię ogarnęła?
        > A jeżeli nie trafiłem, to napiszesz sam?
        >
        >
        • adam.eu Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 22:48
          Są kraje bez religii katolickiej z większą liczbą narodzin dzieci.
          • x2468 Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 22:56
            W małym Izraelu rodzi się więcej dzieci niż w IV pispublice.
            • taniarada Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 23:01
              No fakt bo nie liczymy Polek co rodziły dzieci w Wielkiej Brytanii .
          • taniarada Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 22:58
            No fakt .Chiny .Bilet i jazda tam .😊
      • taniarada Re: Wreszcie dopadli... 16.12.21, 23:09
        Gdzie jest nota bene co tak szalałeś za nią 😊Ja też za kimś szaleję .I to się nie zmienia od roku .Niezbadane są wyroki Boże.🤗
        • adria231 Re: Wreszcie dopadli... 18.12.21, 05:47
          Ostatnie wiadomości! Żołnierz polski służący na granicy uciekł na Białoruś i poprosił o azyl ......
          Był w polskim mundurze, ale bez broni.....
          • adria231 Re: Wreszcie dopadli... 06.01.22, 05:43
            Murem za polskim mundurem stanął pisi bezład,który dla niepoznaki nazwano Polskim Ładem. Obniżono im
            uposażenia,a nawet emerytury. To "nagroda" za wierną służbę na granicy. Może pora, by wrócić do domu, do
            żon i dzieci.Nie ma bezrobocia, z pewnością znajdziecie uczciwsze zatrudnienie.A problem granicy niech rozwiąże rząd, którym problem granicy jest tylko "złotem sondażowym".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka