no-popis Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 12:26 pozytonium napisał(a): > > Czy ten dureń lub agent to nie był czasami Ministrem Sprawa Zagranicznych u Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 12:47 Niestety lobby zbrojeniowe i zwolennicy Zimnej Wojny przeszkodzili temu. Gdyby do tego doszło Świat wyglądałby dzisiaj piękniej. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 19:08 pies.na.czarnych napisała: > Niestety lobby zbrojeniowe i zwolennicy Zimnej Wojny przeszkodzili temu. Gdyby > do tego doszło Świat wyglądałby dzisiaj piękniej. > Kłamie. Jak zwykle : forum.gazeta.pl/forum/w,28,173337250,173337250,Partnerstwo_NATO_Rosja_.html?p=173340119 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Kacapia może być w NATO 23.03.22, 08:19 pies.na.czarnych napisała: > Niestety lobby zbrojeniowe i zwolennicy Zimnej Wojny przeszkodzili temu. Gdyby > do tego doszło Świat wyglądałby dzisiaj piękniej. Tak, NATO zaatakowałoby Ukrainę. Naprawdę piękny byłby to świat według KO. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnadzidzia Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 13:33 Mogą zatańczyć wiedeńskiego walca. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 15:37 Fotyga, spotkała się chyba jako szef MSZ z szefem MSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 15:50 A możesz skomentować, co chcesz osiągnąć dając przykład z sprzed 13 lat? Chyba nie potrafisz, tak sądzę nie tylko z powodu braku komentarz, ale i ze względu na nadany przez Ciebie tytuł wątku. Coś mi się wydaje, że wówczas była zupełnie inna sytuacja, prawda? ???????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Przez 13 lat zmienił się prezydent kacapii? 19.03.22, 15:57 adam.eu napisał: > A możesz skomentować, co chcesz osiągnąć dając przykład z sprzed 13 lat? Przez 13 lat zmienił się prezydent kacapii? Nie, a to dziwne. To ile trwa kacapii kadencja prezydenta i ile ich może być? Jak można o takim tworze wspominać, że ma być członkiem NATO? W ogóle rozważać coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Przez 13 lat zmienił się prezydent kacapii? 19.03.22, 17:27 Od razu napiszę, że od początku pomysł Rosja w NATO widywał mi się dziwaczny. Ale nie jestem specjalistą w zakresie zagranicznej polityki. Ale gdyby bardziej wtedy iść tym tropem, to być może nie byłoby dzisiejszej wojny na Ukrainie. Pamiętaj też w wówczas Putin był zupełnie inny, chociaż akurat to na siłę usiłujesz wykluczyć. I proppozycja Rosja w NATO nie oznaczała automatycznego przyłączenia Rosji do NATO, musiało by być spełnionych szereg określonych warunków. W artykule z lutego 2010 roku na portalu www.maney.pl trochę pisze o propozycji Rosja w NATO W procesie rozszerzenia NATO nie należy z góry wykluczać Rosji, ponieważ jej członkostwo mogłoby przynieść stabilność i bezpieczeństwo regionom, gdzie dotychczas nie było ani jednego ani drugiego - piszeRadosław Sikorskiw dodatku do _ Sueddeutsche Zeitung _. _ - Wspólnie możemy wiele zyskać. Mamy wiele wspólnych interesów, takich jak stabilizacja Afganistanu, walka z terroryzmem, piractwem i rozpowszechnianiem broni masowego rażenia _ - ocenia szef polskiego MSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Przez 13 lat zmienił się prezydent kacapii? 19.03.22, 18:16 > Od razu napiszę, że od początku pomysł Rosja w NATO widywał mi się dziwaczny. > Ale nie jestem specjalistą w zakresie zagranicznej polityki. Jeżeli masz czas i ochotę polecam cykl artykułów różnych autorów. Obiektywna analiza ludzi specjalizujących się w analizie wydarzeń związanych z amerykańsko rosyjską polityką i nie tylko polityką. ANALYSE "De Russen komen!": het verhaal van een eeuw vijandschap tussen de VS en Rusland „Rosjanie nadchodzą!”: historia stulecia wrogości między USA a Rosją www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/09/de-russen-komen-een-eeuw-vijandschap-tussen-amerika-en-ruslan/ Wrzuciłem kawałek w Google Translate: Utracona szansa na nową architekturę bezpieczeństwa W 1998 r. Borys Jelcyn musiał obserwować, jak NATO rozszerza się o dawne państwa satelickie: Polskę, Węgry i Czechy. A to był dopiero początek. Ówczesny prezydent Clinton upokorzył Jelcyna, forsując tę ekspansję. Jednak po zimnej wojnie podniosły się głosy o rozwiązaniu NATO. W końcu zimna wojna się skończyła. Kim naprawdę był wróg? Stary wróg już nie istniał. Istniała też alternatywa dla NATO: paryska karta Nowej Europy OBWE, z mniejszą, a nie większą liczbą broni w Europie. Plan nigdy się nie spełnił. Już w 1998 r. amerykański dyplomata George Kennan (odpowiedzialny za powstrzymywanie w 1947 r.) ostrzegał przed wschodnią ekspansją NATO. Nazwał to tragicznym błędem, który pewnego dnia powróci jak bumerang, bo ma niepotrzebnie prowokacyjny efekt. I to było zanim Putin doszedł do władzy. Ostrzegł, że rozszerzenie NATO odciśnie piętno na stosunkach z Rosją i może zapoczątkować nową zimną wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kacapia może być w NATO 23.03.22, 08:34 adam.eu napisał: > A możesz skomentować, co chcesz osiągnąć dając przykład z sprzed 13 lat? > Chyba nie potrafisz, tak sądzę nie tylko z powodu braku komentarz, ale i ze wzg > lędu na nadany przez Ciebie tytuł wątku. > Coś mi się wydaje, że wówczas była zupełnie inna sytuacja, prawda? > ???????????????????????????????????? Przeciętnie inteligentny człowiek to wie. Podpowiem ale tylko dam trop : Co, o których on pisze są alternatywą obecnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Kacapia może być w NATO 23.03.22, 18:20 no-popis napisała: > Przeciętnie inteligentny człowiek to wie. Podpowiem ale tylko dam trop : Co, o > których on pisze są alternatywą obecnej władzy. Jeżeli się dobrze czujesz inteligentny człowieku, to tłumacz, a jeżeli nie to spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Kacapia może być w NATO 19.03.22, 19:25 pies.na.czarnych napisała: > [i]Utracona szansa na nową architekturę bezpieczeństwa > W 1998 r. Borys Jelcyn musiał obserwować, jak NATO rozszerza się o dawne państw > a satelickie: Polskę, Węgry i Czechy. A to był dopiero początek. Ówczesny prezy > dent Clinton upokorzył Jelcyna, forsując tę ekspansję. > Bzdury niedouczonego dziennikarza. Nikt nas nie zmuszał do wstąpienia do NATO. Nie było żadnego parcia Clintona. To jedynie nasza wola i nasza chęć jako niezależnego państwa. Dziwi mnie fakt, że te absurdy powtarza ktoś kto niby żył pod sowieckim pręgierzem w PRLu. To teraz, po bandyckiej agresji na Ukrainę Zachód otwiera oczy widząc śmiertelne zagrożenie które stwarza Rosja dla światowego pokoju. Gdyby państwa bałtyckie nie były w NATO, Putin już dawno połknął by je na zakąskę zanim rzucił się bandycko na Ukrainę. Próbował desant "zielonych ludzików" w ramach obrony mniejszości rosyjskiej w państwach bałtyckich. Zdemaskowano Putina i się wycofał. Tylko dlatego bo chroni nas NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kacapia może być w NATO 23.03.22, 08:32 pozytonium napisał(a): > > Do dzisiaj nie mogę się zdecydować czy to jest agent Putina czy POżyteczny idiota. Odpowiedz Link Zgłoś