Dodaj do ulubionych

Zgwałcone Ukrainki

28.04.22, 12:26
W Ukrainie wiele Ukrainek zostało zgwalconych przez żoldaków rosyjskich. Niektóre zaszły w ciążę. Chcą uciekać do Polski, ale tutaj nie będa mogły dokonać aborcji ani dostac tabletek "dzień po". Teoretycznie aborcja - w przypadku gwałtu - jest dopuszczalna ale obowiązujace procedury - śledztwo policyjne, wyrok sądu lub decyzja prokuratora, klauzula sumienia lekarzy - wykluczają taką mozliwość. Ministerstwo Zdrowia i Rząd nie wypowiadaja sie jasno, czy w takich przypakach będzie mozna te procedury uprościć lub przyspieszyć. Jednocześnie organizacje pro-life prowadzą kampanie zniechęcające zgwalcone Ukrainki do aborcji. W ten sposób nasz Rząd i organizacje typu Godek - popieraja gwałty żołdakow rosyjskich i tak urodzone dzieci.
Obserwuj wątek
    • zimnadzidzia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 12:34
      Na tabletki "dzień po" jest czasowo za późno.
      To oczywiste. Nie wypisuj bzdur.
      • no-popis Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 12:51
        zimnadzidzia napisał:

> Na tabletki "dzień po" jest czasowo za późno.
        > To oczywiste. Nie wypisuj bzdur.
        Każdy sposób na wniesienie tej idei aborcyjnej jest dobry.
        -
        System totalitarny Kaczyńskiego represjonuje znowu sędzię Gersdorf. Zabrano jej auto i nie zwrócono kosztów dojazdu taxi na prokuraturę. Kiedy skończą się te represje! UE ratuj !
    • boblebowsky Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 13:02
      Dostaną dziewczyny szoku kulturowego w zderzeniu z europejską cywilizacją o której tak marzyły.
      • yabbaryt Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 08:10
        Cywilizacja to nie tylko przyjemności i wygoda. Cywilizacja to także pewne obowiązki.
        • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 08:48
          Cywilizacja to też zaopiekowanie skrzywdzonego.
          • yabbaryt Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 09:31
            OK. Ale aborcja to morderstwo a nie opieka.
            • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 10:26
              "Ale aborcja to morderstwo a nie opieka"

Dopóki nie przytrafi się moraliście. Wtedy to "inna sytuacja".
        • boblebowsky Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 10:15
          yabbaryt napisał:

> Cywilizacja to nie tylko przyjemności i wygoda. Cywilizacja to także pewne obow
          > iązki.

Takie jak rodzenie dzieci pochodzących z gwałtów two. g
    • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 13:13
      albwu napisał:

> W Ukrainie wiele Ukrainek zostało zgwalconych przez żoldaków rosyjskich. Niektó
      > re zaszły w ciążę..

N/t niech MZ lepiej nie wypowiada się głośno, bo zaraz zerwie się wrzask.
      Środowiska antyaborcyjne rozpowszechniają informacje o wyznaczeniu specjalnych oddziałów położniczych, gdzie Ukrainki, które zostały zgwałcone i zaszły w ciążę, mogą ją legalnie przerwać. Taką informację podał m.in. portal Media Narodowe.
      Zwróciliśmy się do Ministerstwa Zdrowia z prośbą o udostępnienie informacji w tej sprawie. Jeśli takie punkty rzeczywiście zostały wyznaczone, to dla nas bardzo ważna informacja. Z drugiej strony obawiamy się sytuacji, w której dowiedzą się o nich działacze antyaborcyjni. Mogą wtedy organizować akcje na miejscu, chcąc zniechęcić Ukrainki do aborcji — mówi Onetowi Joanna Gzyra z Centrum Praw Kobiet.

Godek już została upomniana i w głebokim oburzoniu zorganizowała konferencję prasowej przed gmachem Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej w Warszawie.
      Ministerstwo naciska, żeby w ulotkach informujących, że w Polsce nie wolno dokonywać aborcji, skierowanych do obywatelek Ukrainy, zawierać informacje, w jakich okolicznościach i na jakich podstawach można w Polsce zabić dziecko

kobieta.onet.pl/wiadomosci/ministerstwo-interweniowalo-w-sprawie-ulotek-fundacji-kai-godek-o-zabijaniu-dzieci/ffzfzl5
    • mateuszrat Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 13:31
      Masakra co sie tam dzieje...
      • ta Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 15:45
        To samo działo się w Czeczenii, Syrii i wszędzie tam, gdzie wtargnął ruski sołdat. Tak było także podczas
        „wyzwalania” w czasie II wś. W mojej rodzinie urodziło się w tym czasie dziecko ze zbiorowego gwałtu
        „ wyzwolicieli” na krewnej mojej Mamy.
        • pozytonium Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 15:56
          ta napisała:

> To samo działo się w Czeczenii, Syrii i wszędzie tam, gdzie wtargnął ruski sołd
          > at. Tak było także podczas
          > „wyzwalania” w czasie II wś. W mojej rodzinie urodziło się w tym czasie dziecko
          > ze zbiorowego gwałtu
          > „ wyzwolicieli” na krewnej mojej Mamy.

Najważniejsze to odsunąć KK od wszyscy są winni.
          Potem ucywilizować aborcję (ustawy, sądy). Co innego, jak się dziewucha puszcza, a co innego, jak została zgwałcona.
          KK niech się zajmuje "wszyscy są winni" (za swoją kasę), natomiast parlament i sądy nie powinny podlegać pod KK.
          • m.c.hrabia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 16:16
            Co innego, jak się dziewucha puszcza, a co innego, jak została

co to znaczy puszcza?
            • pozytonium Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 16:34
              m.c.hrabia napisał:

> Co innego, jak się dziewucha puszcza, a co innego, jak została
              >
              > co to znaczy puszcza?

Daje rzyci, bo fajnie.
              • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 16:38
                > Daje rzyci, bo fajnie.

Dlaczego daje ci twoja? Z przymusu?
                • pozytonium Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:07
                  pies.na.czarnych napisała:

> > Daje rzyci, bo fajnie.
                  >
                  > Dlaczego daje ci twoja? Z przymusu?

Bo mnie kocha.
                  • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:16
                    pozytonium napisał(a):

> pies.na.czarnych napisała:
                    >
                    > > > Daje rzyci, bo fajnie.
                    > >
                    > > Dlaczego daje ci twoja? Z przymusu?
                    >
                    > Bo mnie kocha.
                    >
                    >
                    >
                    daruj sobie.
                    Co kogo obchodzi wyżywającego się, byłego pedagoga na publicznym forum wendetowanie.
                  • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:37
                    > Bo mnie kocha.

Przyjemności z tego nie ma?
              • m.c.hrabia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 16:53
                Daje rzyci, bo fajnie.

konia walisz zmusu?
              • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:25
                pozytonium napisał(a):

> m.c.hrabia napisał:
                >
                > > Co innego, jak się dziewucha puszcza, a co innego, jak została
                > >
                > > co to znaczy puszcza?
                >
                > Daje rzyci, bo fajnie.
                >

Czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że gwałcisz kodeks etyczny Twej profesji???

Za taki i inne tutaj publikacje usuwają ich autorów z miejsca pracy.

To wybitnie seksistowski wpis.

Napisali Ci już odpowiednio forumowicze przede mną.

Wstydź się gościu !!!
                • pozytonium Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:33
                  storima napisał:

> Czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że gwałcisz kodeks etyczny Twej prof
                  > esji???
                  >
                  > Za taki i inne tutaj publikacje usuwają ich autorów z miejsca pracy.
                  >
                  > To wybitnie seksistowski wpis.
                  >
                  > Napisali Ci już odpowiednio forumowicze przede mną.
                  >
                  > Wstydź się gościu !!!
                  • pozytonium Ja mam się wstydzić, czy kacapski gwałciciel? 28.04.22, 18:35
                    pozytonium napisał(a):

> storima napisał:
                    >
                    > > Czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że gwałcisz kodeks etyczny Twe
                    > j prof
                    > > esji???
                    > >
                    > > Za taki i inne tutaj publikacje usuwają ich autorów z miejsca pracy.
                    > >
                    > > To wybitnie seksistowski wpis.
                    > >
                    > > Napisali Ci już odpowiednio forumowicze przede mną.
                    > >
                    > > Wstydź się gościu !!!

14 letnia Ukrainka nie chciała się kochać z rzeszą napalonych kacapskich samców.
                    • storima Re: Ja mam się wstydzić, czy kacapski gwałciciel? 28.04.22, 18:53
                      pozytonium napisał(a):
                      > 14 letnia Ukrainka nie chciała się kochać z rzeszą napalonych kacapskich samców
                      > .

Niestety Twój oryginalny przekaz jest skrajnie odmienny o tego powyższego.

Zauważ. Nie tylko ja miałem odczucie, że opublikowałeś seksistowski tekst.

Po prostu. Na Twym miejscu byłbym szczególnie uważny jak formułuję wypowiedzi w języku polskim. Aby nie być źle zrozumianym.
                      • pozytonium Re: Ja mam się wstydzić, czy kacapski gwałciciel? 28.04.22, 21:37
                        storima napisał:

> pozytonium napisał(a):
                        > > 14 letnia Ukrainka nie chciała się kochać z rzeszą napalonych kacapskich
                        > samców
                        > > .
                        >
                        > Niestety Twój oryginalny przekaz jest skrajnie odmienny o tego powyższego.
                        >
                        > Zauważ. Nie tylko ja miałem odczucie, że opublikowałeś seksistowski tekst.
                        >
                        > Po prostu. Na Twym miejscu byłbym szczególnie uważny jak formułuję wypowiedzi w
                        > języku polskim. Aby nie być źle zrozumianym.

Są dziewczyny, które traktują seks jak zabawę. Wolno im.
                        • storima Re: Ja mam się wstydzić, czy kacapski gwałciciel? 28.04.22, 21:44
                          pozytonium napisał(a):

> storima napisał:
                          >
                          > > pozytonium napisał(a):
                          > > > 14 letnia Ukrainka nie chciała się kochać z rzeszą napalonych kacap
                          > skich
                          > > samców
                          > > > .
                          > >
                          > > Niestety Twój oryginalny przekaz jest skrajnie odmienny o tego powyższego
                          > .
                          > >
                          > > Zauważ. Nie tylko ja miałem odczucie, że opublikowałeś seksistowski tekst
                          > .
                          > >
                          > > Po prostu. Na Twym miejscu byłbym szczególnie uważny jak formułuję wypowi
                          > edzi w
                          > > języku polskim. Aby nie być źle zrozumianym.
                          >
                          > Są dziewczyny, które traktują seks jak zabawę. Wolno im.
                          >

Myślałem, że się myliłem.

Ale okazujesz się, że niestety miałem rację.

Jak i inni tutaj na FK.

Jesteś prymitywnym seksistą.

I chamskim, cynicznym manipulatorem.

Nie zasługujesz na piastowanie stanowiska pedagoga akademickiego.

Gwałcisz kodeks etyczny zawodu którego pełnienia nie jesteś godzien.
                          • pozytonium Ziew 28.04.22, 22:06
                            storima napisał:

> > Są dziewczyny, które traktują seks jak zabawę. Wolno im.
                            > >
                            >
                            >
                            > Myślałem, że się myliłem.
                            >
                            > Ale okazujesz się, że niestety miałem rację.
                            >
                            > Jak i inni tutaj na FK.
                            >
                            > Jesteś prymitywnym seksistą.
                            >
                            > I chamskim, cynicznym manipulatorem.
                            >
                            > Nie zasługujesz na piastowanie stanowiska pedagoga akademickiego.
                            >
                            > Gwałcisz kodeks etyczny zawodu którego pełnienia nie jesteś godzien.

Jest różnica pomiędzy gwałtem, a przyzwoleniem.

Przykro mi, że ty jej nie widzisz.
                            • storima Re: Ziew 28.04.22, 22:12
                              pozytonium napisał(a):

> Jest różnica pomiędzy gwałtem, a przyzwoleniem.
                              >
                              > Przykro mi, że ty jej nie widzisz.
                              >

Dla seksisty gwałt i przyzwolenie na dokonanie gwałtu to oczywiście co innego.

Przestań brnąć. Manipulancie.

Po raz kolejny nie dam się złapać na Twe idiotyczne i infantylne zagrywki.
                              • margit49 Re: Ziew 28.04.22, 22:42
                                storima napisał:

> Dla seksisty gwałt i przyzwolenie na dokonanie gwałtu to oczywiście co innego.
                                >

Taka prostacka, dosyć obleśna narracja.
                              • pozytonium Mówimy o czymś takim 29.04.22, 13:28
                                storima napisał:

> pozytonium napisał(a):
                                >
                                >
                                > > Jest różnica pomiędzy gwałtem, a przyzwoleniem.
                                > >
                                > > Przykro mi, że ty jej nie widzisz.
                                > >
                                >
                                > Dla seksisty gwałt i przyzwolenie na dokonanie gwałtu to oczywiście co innego.
                                >
                                > Przestań brnąć. Manipulancie.
                                >
                                > Po raz kolejny nie dam się złapać na Twe idiotyczne i infantylne zagrywki.

Pisałem to już. Przez dłuższy czas mieszkałem przy Rynku, gdzie knajpy są czynne cały czas, przynajmniej były.
                                Pewnej nocy obudziły mnie dziwne odgłosy. Podchodzę do okna kilku kolesi zabawia się z dziewczyną.
                                Schodzę na dół pewnie ją gwałcą, a od dziewczyny jeszcze dostałem opr. że przeszkadzam jej w zabawie.
                                Wróciłem do domu. Nie wiem czy ją gwałcili czy nie, ale była wyraźnie zadowolona.
            • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 08:50
              "co to znaczy puszcza?"

To znaczy, że jest właściwa osobą to roli matki
              • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 09:04
                ...

I trzeba ją zmusić do urodzenia dziecka, mimo, że ona nie chce być matką.

Pod przykrywką miłości do płodów jest chęć ukarania kobiet za ich beztroskie życie seksualne, gdy obrońca płodów skazany jest na monotonię z jedną partnerką.

• margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 09:34
                  nkkll napisał(a):

> Pod przykrywką miłości do płodów jest chęć ukarania kobiet za ich beztroskie ży
                  > cie seksualne, gdy obrońca płodów skazany jest na monotonię z jedną partnerką.
                  >
                  Obrońcy płodów, tzw. moraliści najczęściej wiodą podwójne życie, ale za to mają gęby pełne frazesów. Dla odwrócenia uwagi od siebie. Dobitnie wykazała to afera w świętojebliwej organizacji, o której nie wolno mówić, że jest finansowana przez Kreml.

• pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 16:23
          ta napisała:

> To samo działo się w Czeczenii, Syrii i wszędzie tam, gdzie wtargnął ruski sołd
          > „wyzwalania” w czasie II wś. W mojej rodzinie urodziło się w tym czasie dziecko
          > ze zbiorowego gwałtu

To samo dzieje się podczas każdej wojny i nie tylko w szeregach ruskiej armii jest swołocz. Hamuj! Więcej czytaj mniej siedź przed TVPis.
          • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 17:25

> To samo dzieje się podczas każdej wojny i nie tylko w szeregach ruskiej armii j
            > est swołocz.
            >
            Owszem, ale w niczym to nie usprawiedliwia ruskiej swołoczy. W czasie wojny w Jugosławii tym samym się wsławili Serbowie, pobratymcy Rosjan. Jesteśmy w Europie, mamy 21 wiek!
            • m.c.hrabia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:12
              Jesteśmy w Europie, mamy 21 wiek!

ale psia dzicz żyje w XII wieku podbojów mongolskich.
            • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:24
              > Owszem, ale w niczym to nie usprawiedliwia ruskiej swołoczy.

Oczywiście, że nie można relatywizować i używać jako usprawiedliwienia. Jednak nie powinno się wykorzystywać do bezmyślnej propagandy i hejtu. Każdy kij ma dwa końce i można tu podać wiele zbrodni i przestępstw wojennych jakie miały miejsce w naszej najnowszej historii.

> W czasie wojny w Jugosławii tym samym się wsławili Serbowie, pobratymcy Rosjan. Jesteśmy w Europie, mamy 21 wiek!

I nadal to samo:((((

Kiedyś, całkiem niedawno temu podczas pewnej wojny o wolność i demokrację. Żołnierze pewnej armii strzelając do wszystkiego co się rusza, gwałcąc kobiety, mordując starców i dzieci zapisali na swoje konto 500 trupów z 600 mieszkańców pewnej wioski. Armia próbowała to zatuszować i jedynie dzięki wścibskiemu dziennikarzowi świat się o tym dowiedział. Co stało się ze sprawcami? Wolę o tym nie pisać bo zachwiałoby to twoją miłość do pewnego narodu miłującego wolność i demokrację.
              • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:05
                pies.na.czarnych napisał:

> Kiedyś, całkiem niedawno temu podczas pewnej wojny o wolność i demokrację. Żołn
                > ierze pewnej armii strzelając do wszystkiego co się rusza, gwałcąc kobiety, mor
                > dując starców i dzieci zapisali na swoje konto 500 trupów z 600 mieszkańców pew
                > nej wioski. Armia próbowała to zatuszować i jedynie dzięki wścibskiemu dziennik
                > arzowi świat się o tym dowiedział. Co stało się ze sprawcami? Wolę o tym nie pi
                > sać bo zachwiałoby to twoją miłość do pewnego narodu miłującego wolność i demok
                > rację.
                >
                Chodzi pewnie o wojnę w Wietnamie i o masakrę w MyLai. Ta sprawa jednak została nagłośniona przez żołnierzy usilujących powstrzymać kolegów.
                • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:08
                  margit49 napisała:

> Chodzi pewnie o wojnę w Wietnamie i o masakrę w MyLai. Ta sprawa jednak została
                  > nagłośniona przez żołnierzy usilujących powstrzymać kolegów.

Świeżo było omawiane:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173421854,173421854,skad_my_to_znamy_to_samo_co_w_44_45_roku_w_Polsce.html?p=173425502
                • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:01
                  margit49 napisała:

> pies.na.czarnych napisał:
                  >
                  > > Kiedyś, całkiem niedawno temu podczas pewnej wojny o wolność i demokrację
                  > . Żołn
                  > > ierze pewnej armii strzelając do wszystkiego co się rusza, gwałcąc kobiet
                  > y, mor
                  > > dując starców i dzieci zapisali na swoje konto 500 trupów z 600 mieszkańc
                  > ów pew
                  > > nej wioski. Armia próbowała to zatuszować i jedynie dzięki wścibskiemu dz
                  > iennik
                  > > arzowi świat się o tym dowiedział. Co stało się ze sprawcami? Wolę o tym
                  > nie pi
                  > > sać bo zachwiałoby to twoją miłość do pewnego narodu miłującego wolność i
                  > demok
                  > > rację.
                  > >
                  > Chodzi pewnie o wojnę w Wietnamie i o masakrę w MyLai. Ta sprawa jednak została
                  > nagłośniona przez żołnierzy usilujących powstrzymać kolegów.

Ile było takich wiosek na każdej wojnie nie nagłośnionych przez kolegów? Każda armia jest taka sama. Od czasów prehistorycznych.

S.
                • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:20
                  > Ta sprawa jednak została nagłośniona przez żołnierzy usilujących powstrzymać kolegów.

Nie odrobiłaś lekcji. Dzięki dziennikarzowi Seymourowi Hershowi o masowym morderstwie dowiedziała się opinia publiczna.

.
                  Wojsko amerykańskie twierdziło, że operacja przeciwko Mỹ Lai była militarnym sukcesem i że 128 partyzantów Viet Cong zostało zabitych. Oficer piechoty, który badał incydent, stwierdził, że 22 wieśniaków zginęło przypadkowo. W listopadzie 1968 roku Tom Glen, żołnierz, napisał list oskarżający armię amerykańską o okrucieństwa wobec wietnamskich cywilów. Colin Powell, późniejszy sekretarz stanu za George'a W. Busha, który badał sprawę odrzucił skargi żołnierza, stwierdzając, że „stosunki między amerykańskimi żołnierzami a narodem wietnamskim są doskonałe”.

Masakra w Mỹ Lai nie stała się znana opinii publicznej, dopóki szeregowiec Ron Ridenhour nie postawił tych samych zarzutów, co Tom Glen w liście, który wysłał do prezydenta Richarda Nixona, Pentagonu, Departamentu Spraw Wewnętrznych i wielu kongresmanów. Większość adresatów zignorowała list, ale Mo Udall, senator z Arizony, podjął działania. We wrześniu 1969 roku – dwa miesiące przed upublicznieniem treści listu – kapitan William Calley został oskarżony o wielokrotne morderstwo i skazany na dożywocie. Dwa dni po skazaniu prezydent Richard Nixon nakazał jego uwolnienie. Odwołał się zarówno do sądu wojskowego, jak i sądu apelacyjnego, po czym jego wyrok został zamieniony na dziesięć lat więzienia. Po odbyciu jednej trzeciej z tego w formie aresztu domowego został zwolniony w 1974 roku. Dwudziestu pięciu innych żołnierzy zostało również oskarżonych, ale żadnego nie uznano za winnego.
                  • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:55
                    Pies, hamuj! Dydaktyczne zapędy:D no, dobra nieś ten kaganek oświaty.
                    Ale po co miałam to przepisywać? Ja o tym wiem; że armia tuszuje też. Ktoś nawet napisał, że jest wątek n/t. A podobny przypadek był też wcześniej, w czasie wojny koreańskiej. I też armia próbowała tuszować.

• pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 13:27
                      > Ja o tym wiem

Ty wiesz, ja wiem i paru innych, ale większość jest zbyt leniwa aby sobie poczytać na ten i inne podobne przypadki. Większość woli słuchać dzisiejszej propagandy, która robi ludziom wodę w mózgu co widać po reakcjach w tym wątku. Diabeł jest jeden, wiemy to od dawna i lepiej maluczkim nie mieszać w głowach.

> A podobny przypadek był też wcześniej, w czasie wojny koreańskiej. I też armia próbowała tuszować.

Takich przypadków jest wiele w każdej wojnie po obu stronach. Jak już napisałem wyżej "kij ma dwa końce". W winnym wątkach zaznaczałem również, ze nie można osądzać całych narodów za czyny niewielu.
          • boblebowsky Kacapski sierścich znowu w akcji 28.04.22, 21:13

> ta napisała:
            >
            > > To samo działo się w Czeczenii, Syrii i wszędzie tam, gdzie wtargnął rusk
            > i sołd
            > > at. Tak było także podczas
            > > „wyzwalania” w czasie II wś. W mojej rodzinie urodziło się w tym czasie d
            > ziecko
            > > ze zbiorowego gwałtu
            > > „ wyzwolicieli” na krewnej mojej Mamy.
            >
            > To samo dzieje się podczas każdej wojny i nie tylko w szeregach ruskiej armii j
            > est swołocz. Hamuj! Więcej czytaj mniej siedź przed TVPis.

Tym razem próba relatywizacji haniebnych wyczynów sowieckiej armii i żałosna obrona ruskiego munduru: "Hamuj!".... nikt będzie sobie honorem ruskiego sałdata butów wycierał, nie, skarpeto? Hłe, hłe....
            • storima Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 28.04.22, 21:26
              boblebowsky napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
              >

> > Hamuj! Więcej czytaj mniej siedź przed TVPis.
              >
              > Tym razem próba relatywizacji haniebnych wyczynów sowieckiej armii i żałosna ob
              > rona ruskiego munduru: "Hamuj!".... nikt będzie sobie honorem ruskiego sałdata
              > butów wycierał, nie, skarpeto? Hłe, hłe....

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173452872,173452872,WSP_Spolem_zadaje_miazdzacy_cios_w_imperium_zla.html?p=173514809
              To > > Hamuj! jest kluczowe.
              Dobrze to zauważyłeś Bob.

To bezkompromisowa obrona pozytywnego, honorowego wizerunku rosyjskiego żołnierza.

Któż tak emocjonalnie z takim oddaniem może bronić aktualnego agresora mordującego codziennie ludzi i rozszarpującego Ukrainę na krwiste ludzkie strzępy???

No kto ???

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173452872,173452872,WSP_Spolem_zadaje_miazdzacy_cios_w_imperium_zla.html?p=173514809
              • ta Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 28.04.22, 23:14
                storima napisał:

> To > > Hamuj! jest kluczowe.
                > Dobrze to zauważyłeś Bob.
                > To bezkompromisowa obrona pozytywnego, honorowego wizerunku rosyjskiego żołnierza.

To „ hamuj” było do mnie…
                Nie wolno mówić mi swobodnie o bestialskiej krzywdzie, której doznała moja krewna od anonimowych ruskich sołdatów, bo jakiś psi pies waży się upominać mnie prymitywnym „ hamuj”? To ci na to „ hamuj” psie,na.czarnych powiem, żeś nie tylko onuca, ale i siarczysty cham, jak na onucę przystało.

> Któż tak emocjonalnie z takim oddaniem może bronić aktualnego agresora mordując
                > ego codziennie ludzi i rozszarpującego Ukrainę na krwiste ludzkie strzępy???

pani pies.na.czarnych, co widać jak na dłoni.

• storima Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 28.04.22, 23:19
                  ta napisała:

> storima napisał:
                  >
                  > > To > > Hamuj! jest kluczowe.
                  > > Dobrze to zauważyłeś Bob.
                  > > To bezkompromisowa obrona pozytywnego, honorowego wizerunku rosyjskiego ż
                  > ołnierza.
                  >
                  > To „ hamuj” było do mnie…

Wiem, że było do Ciebie.

Bo obraziłaś mundur "sowieckiego sołdata" jak napisał Bob.
                  Bardzo emocjonalne, bezkompromisowe zaangażowanie.

Nie wolno mówić mi swobodnie o bestialskiej krzywdzie, której doznała moja krewna od anonimowych ruskich sołdatów, bo jakiś psi pies waży się upominać mnie prymitywnym „ hamuj”? To ci na to „ hamuj” psie,na.czarnych powiem, żeś nie tylko onuca, ale i siarczysty cham, jak na onucę przystało.

> Któż tak emocjonalnie z takim oddaniem może bronić aktualnego agresora mordując

pani pies.na.czarnych, co widać jak na dłoni.

Bardzo to przykre.

Niestety. Boleśnie prawdziwe.

• storima Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 29.04.22, 06:23
                    storima napisał:

> ta napisała:
                    >
                    > > storima napisał:
                    > >
                    > > > To > > Hamuj! jest kluczowe.
                    > > > Dobrze to zauważyłeś Bob.
                    > > > To bezkompromisowa obrona pozytywnego, honorowego wizerunku rosyjsk
                    > iego ż
                    > > ołnierza.
                    > >
                    > > To „ hamuj” było do mnie…
                    >
                    > Wiem, że było do Ciebie.
                    >
                    > Bo obraziłaś mundur "sowieckiego sołdata" jak napisał Bob.
                    > Bardzo emocjonalne, bezkompromisowe zaangażowanie.

> Bardzo emocjonalne, bezkompromisowe zaangażowanie.

Oczywiście:
                    Psa.na.czarnych reakcja na Twą prawdę, a wg niego zniewagę "munduru sowieckiego sołdata".
                    Widać z jakim namaszczeniem i bolszewicką świętobliwością traktuje sowieckie symbole.

• pies.na.czarnych Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 29.04.22, 12:43
                  > Nie wolno mówić mi swobodnie o bestialskiej krzywdzie, której doznała moja krewna od anonimowych ruskich sołdatów, bo jakiś psi pies waży się upominać mnie prymitywnym „ hamuj”?

Twoja zdolność czytania ze zrozumieniem prostych zdań jest na równi z tą jaką posiada Bobik. Również zdolność czytania cudzych myśli masz równie wysoką jak on. :))))
              • boblebowsky Re: Kacapski sierścich znowu w akcji 29.04.22, 10:23
                storima napisał:

> boblebowsky napisał:
                >
                > > pies.na.czarnych napisała:
                > >
                >
                > > > Hamuj! Więcej czytaj mniej siedź przed TVPis.
                > >
                > > Tym razem próba relatywizacji haniebnych wyczynów sowieckiej armii i żało
                > sna ob
                > > rona ruskiego munduru: "Hamuj!".... nikt będzie sobie honorem ruskiego sa
                > łdata
                > > butów wycierał, nie, skarpeto? Hłe, hłe....
                >
                >
                > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173452872,173452872,WSP_Spolem_zadaje_miazdzacy_cios_w_imperium_zla.html?p=173514809
                > To > > Hamuj! jest kluczowe.
                > Dobrze to zauważyłeś Bob.
                >
                > To bezkompromisowa obrona pozytywnego, honorowego wizerunku rosyjskiego żołnier
                > za.
                >
                >
                > No kto ???
                >

Trzyma fason, próbując się raz na jakiś czas anty pisowskimi wrzutkami. Tylko kto to łyknie?
        • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:40
          ta napisała:

> ze zbiorowego gwałtu

Wszystkie wojska postępują tak samo. Amerykanie gwałcili Francuzki i Niemki w czasie II WS. Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak zdzierający kobiecie gacie z dupy.

S.
          • qwardian Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 21:08
            Absolutnie.
          • boblebowsky Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 21:18
            snajper55 napisał:

> ta napisała:
            >
            > i sołd
            > ziecko
            > > ze zbiorowego gwałtu
            >
            > Wszystkie wojska postępują tak samo. Amerykanie gwałcili Francuzki i Niemki w c
            > zasie II WS. Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak zdzie
            > rający kobiecie gacie z dupy.
            >
            > S.

Przede wszystkim kwestia skali i czasów. Poza tym ruskie żołnierze nawet czasie wojny słynęli ze swojego barbarzyństwa w porównaniu z innymi armiami. Poza gwałtami mamy rabunek przedmiotów życia codziennego i zachowania przynależne raczej zwierzętom niż ludziom.
          • behemot17-13 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 21:18
            >Wszystkie wojska postępują tak samo.
            Koszmarne zdanie.
            >Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak zdzierający kobiecie gacie z dupy.
            Jeszcze bardziej koszmarne zdanie.
            Zatem, wszyscy żołnierze to zboczeńcy, zwyrodnialcy. Celem owych jest rozpinanie rozporka, ładnie.
            • qwardian Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:00
              Podczas wojny morale i etyka upada, nie tylko żołnierzy.
              • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:36
                qwardian napisał:

> Podczas wojny morale i etyka upada, nie tylko żołnierzy.
                >

Ujawniłeś na tym wątku kim jesteś.
            • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:35
              > Zatem, wszyscy żołnierze to zboczeńcy, zwyrodnialcy. Celem owych jest rozpinanie rozporka, ładnie.

Dlaczego niektórzy zamiast pomyśleć od razu ironizują mając nadzieję na ośmieszenie przedmówców?

Podczas każdej wojny rekrutacja do wojska odbywa się bez dokładnego sprawdzenia kandydatów. Nie sprawdza się ich przeszłości nie robi się testów psychologicznych itd itp. Biorą jak leci. To daje możliwość wszelkiej maści psychopatom, bandytom i innym na otrzymanie broni w łapy i wykonywanie rzeczy, o których w warunkach pokoju tylko sobie mogli marzyć.
              Nawet w warunkach pokojowych służby mundurowe mimo ostrych wymogów przy rekrutacji maja duży problem z ludźmi, którzy nie powinni się znaleźć w ich szeregach.

Dodatkowo po każdej wojnie jest problem z pozbieraniem broni, która została wydana. Konsekwencje tego są widoczne wszędzie na świecie i to nas czeka w niedalekiej przyszłości.
              • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 14:28
                Suweren dokładnie sprawdzał wszystkich, a tu panie sodomia i gomoria :)

56 brytyjskich parlamentarzystów, w tym trzech członków gabinetu, oskarżonych o nadużycia seksualne.
            • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 08:02
              "Zatem, wszyscy żołnierze to zboczeńcy, zwyrodnialcy. Celem owych jest rozpinanie rozporka, ładnie."

"Zatem, wszyscy żołnierze to zboczeńcy, zwyrodnialcy. Celem owych jest rozpinanie rozporka, ładnie."

Nie wszyscy. Są różne historie opowiadane przez starsze pokolenia, które miały kontakt z okupantem. Ale zwyrodnialec i zboczeniec będzie korzystał z tego, że jest na wojnie bezkarny. Z tym, że pewne zachowania są zakazane na wojnie. A wielu ruskich zwyrodnialców zapłaci za swe czyny. Rodzina i znajomi się zdziwią do czego jest zdolny ten szlachetny narodowy robotnik.

"qwardian Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:00
              Podczas wojny morale i etyka upada, nie tylko żołnierzy"

No tak. Dzieci też. To się nazywa odczłowieczenie, aby bezkarnie krzywdzić.
              • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 08:43
                Nic nie usprawiedliwia sadyzmu. Sadyzm to zaburzenie. Nic nie usprawiedliwia wysłania wojsk na niepodległy, suwerenny kraj.

U jednych wojna eskaluje ukryty sadyzm, u innych heroiczne postawy, jak u wolontariuszy, opiekującymi się psychika ludzi, którzy pozostali w Ukrainie. Jest też Czerwony Krzyż, który nie mówi, że gwałty to norma na wojnie, ale pomimo zagrożenia życia swoich pracowników ewakuuje ludzi.

Niektórzy forumowicze tak się bali o własne życie zagrożone koronawirusem, a tak obojętne jest im życie setek Ukraińców.
                • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 08:54
                  "Niektórzy forumowicze tak się bali o własne życie zagrożone koronawirusem, a tak obojętne jest im życie setek Ukraińców."

... i tłumacza cynicznie "taki klimat"

• snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 11:45
                  nkkll napisał(a):

> Nic nie usprawiedliwia sadyzmu. Sadyzm to zaburzenie. Nic nie usprawiedliwia wy
                  > słania wojsk na niepodległy, suwerenny kraj.

No i co z tego że nic nie usprawiedliwia wojny? Od tysiącleci wojny co pewien czas wybuchają.

> U jednych wojna eskaluje ukryty sadyzm, u innych heroiczne postawy, jak u wolon
                  > tariuszy, opiekującymi się psychika ludzi, którzy pozostali w Ukrainie. Jest te
                  > ż Czerwony Krzyż, który nie mówi, że gwałty to norma na wojnie, ale pomimo zagr
                  > ożenia życia swoich pracowników ewakuuje ludzi.

Na wojnie nie tylko gwałty są norma. Na wojnie zabijanie jest normą. Naprawdę tego nie wiedziałeś???

> Niektórzy forumowicze tak się bali o własne życie zagrożone koronawirusem, a ta
                  > k obojętne jest im życie setek Ukraińców.

Może i niektórym jest obojętne, ale ja takich wypowiedzi nie zauważyłem.

S.
                  • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 12:38
                    Powiedz to zgwałconym Ukrainkom. Czego one oczekują? Jest wojna muszą być gwałty. Widzę, że dla ciebie termin zbrodni wojennych nie istnieje. Dopóki zagrożenie nie dotknie naszego kraju i nie pojawi się groźba, że to naszym polskim staruszkom zaczną wypalać oczy i odcinać dłonie

• snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 14:08
                      nkkll napisał(a):

> Powiedz to zgwałconym Ukrainkom. Czego one oczekują? Jest wojna muszą być gwałt
                      > y. Widzę, że dla ciebie termin zbrodni wojennych nie istnieje.

Dlaczego twierdzisz że dla mnie nie istnieje? Skąd ten pomysł? Inlstnieje, bo istnieje zjawisko. W czasie każdej wojny mamy do czynienia z takimi zbrodniami i popełniają je wszystkie armię. Od tysiącleci.

S.
                      • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 14:43
                        Ludzie są różni. Jeden człowiek zaniemówi widząc relacje zbrodni wojennych z Buczy, inny powie taki klimat. A są i tacy, którzy nie mrugną okiem oglądając przemoc.

Dzięki tym pierwszym od dziesiątek lat działa się w tym kierunku, aby zwyrodnialcy i sadyści nie czuli się bezkarni na wojnie i aby barbarzyństwo eliminować. Twoje stanowisko tego nie wspiera.

Ps. To tak jakby powiedzieć: jest pandemia i muszą umierać ludzie. Odejdą najsłabsi. Selekcja naturalna.

To tyle.

• snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 16:41
                          nkkll napisał(a):

> Dzięki tym pierwszym od dziesiątek lat działa się w tym kierunku, aby zwyrodnia
                          > lcy i sadyści nie czuli się bezkarni na wojnie i aby barbarzyństwo eliminować.
                          > Twoje stanowisko tego nie wspiera.

Ja uważam, że realistyczne patrzenie i niezamykanie oczu na fakty jest koniecznym warunkiem rozwiązywania wszystkich problemów. Wiara w bajki, że tylko ruskie tak postępują i tylko ta wojna tak wygląda uniemożliwia walki z tym problemem w innych armiach. Usprawiedliwia wszystkie wojny bez udziału ruskich, no bo na nich takich rzeczy nie ma i tylko żołnierze wyzywają si na honorowe pojedynki. Nie, wszystkie armie tak postępują i wszystkie wojny tak wyglądają. I z tym trzeba walczyć, niedopuszczając do wojen, bo innych metod nie ma.

S.
                          • nkkll Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 17:19
                            Tak już wiemy. Wojna usprawiedliwia wszelkie barbarzyństwa. Na wojnie można wszystko według snajpera 55.

W każdej armii świata znajdą się zwyrodnialcy. Ale w rosyjskiej ich celowo tresują na zwyrodnialców.

Nie pisz bzdur, że nie ma wyjścia, że barbarzyństwo jest od wieków akceptowane.

pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_wojenna

Tu nie chodzi o licytacje, która armia jest bardziej barbarzyńska. Ale na taki wzrusz ramionami. Sory, jest wojna.

wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Aleksiej-Byczkow-mial-zgwalcic-niemowle.-Film-trafil-na-Telegram.-Oto-rosyjskie-wojsko

Serio, to normalne gwałcić niemowlęta na wojnie? Nie budzi to twojej odrazy?
                            • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 17:33
                              nkkll napisał(a):

> Tak już wiemy. Wojna usprawiedliwia wszelkie barbarzyństwa. Na wojnie można wsz
                              > ystko według snajpera 55.
                              >
                              > W każdej armii świata znajdą się zwyrodnialcy. Ale w rosyjskiej ich celowo tres
                              > ują na zwyrodnialców.
                              >
                              > Nie pisz bzdur, że nie ma wyjścia, że barbarzyństwo jest od wieków akceptowane.
                              >
                              > pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_wojenna
                              >
                              > Tu nie chodzi o licytacje, która armia jest bardziej barbarzyńska. Ale na taki
                              > wzrusz ramionami. Sory, jest wojna.
                              >
                              >
                              > wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Aleksiej-Byczkow-mial-zgwalcic-niemowle.-Film-trafil-na-Telegram.-Oto-rosyjskie-wojsko
                              >
                              > Serio, to normalne gwałcić niemowlęta na wojnie? Nie budzi to twojej odrazy?

> Tak już wiemy. Wojna usprawiedliwia wszelkie barbarzyństwa. Na wojnie można wszystko według snajpera 55.

Nieustannie publikuje tutaj to kłamstwo.

Nie wykazał, żadnej publikacji naukowej, nawet putinowskiej, która potwierdzała by jego bezwstydnie lansowany tutaj absurd, że wszystkie armie świata dopuszczają się zbrodni NA SKALĘ armii PUTINA,
                              oraz, że WSPÓŁCZEŚNIE
                              inne armie państw demokracji zachodnich zezwalają, nawołując oficjalnie jak Putin,
                              do gwałcenia kobiet, obcinania ludziom głów, torturowania ludności cywilnej.

18 kwietnia prezydent Rosji Władimir Putin podpisał dekret, w którym uhonorował 64 Samodzielną Brygadę Strzelców Zmotoryzowanych. Jednostka ta jest oskarżona przez Ukrainę o dokonanie rzezi w Buczy.

Dekret zawiera wzmiankę o „wzorowych działaniach” w inwazji Rosji na Ukrainę. Nadanie tytułu honorowego zostało uzasadnione „pokazaniem masowego bohaterstwa, męstwa, hartu ducha i odwagi w obronie Matki Rosji oraz interesów państwa w konfliktach militarnych”.

12 kwietnia szef Kijowskiej Obwodowej Administracji Państwowej Ołeksandr Pawliuk przekazał, że wojska rosyjskie zabiły ponad 400 mieszkańców gminy Bucza. W samej Buczy znaleziono masowy grób, w którym znajdowało się niemal 300 osób.

pl.wikinews.org/wiki/Putin_uhonorowa%C5%82_jednostk%C4%99_oskar%C5%BCon%C4%85_o_rze%C5%BA_w_Buczy
                        • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 17:14
                          nkkll napisał(a):

> Twoje stanowisko tego nie wspiera.
                          >
                          > Ps. To tak jakby powiedzieć: jest pandemia i muszą umierać ludzie. Odejdą najsł
                          > absi. Selekcja naturalna.
                          >
                          > To tyle.

Niestety. Masz racje. ponownie swym najnowszym wpisie. Ten człowiek kłamie.
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,173527405,173527405,Zgwalcone_Ukrainki.html?p=173567143
                          Nigdy nie podał bibliografii na Twoje, ani podobne innych tu jak i moje argumenty.

Po prostu. Kłamie.

* * *

storima napisał:

> nkkll napisał(a):
                          > > Dzięki tym pierwszym od dziesiątek lat działa się w tym kierunku, aby zwy
                          > rodnia
                          > > lcy i sadyści nie czuli się bezkarni na wojnie i aby barbarzyństwo elimin
                          > ować.
                          >
                          > Z tym się zgadzam. I o tym też NIEZMIENNIE i ja cały czas tu piszę.
                          > Wspieram moje zdanie wiarygodnymi źródłami bibliograficznymi.
                          > Nie zmieniam zdania.
                          > Nie przekształcam mojej informacji. Jak ten inny pan tutaj.
                          >
                          > I tam również o tym samym piszę:
                          > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173421854,173421854,skad_my_to_znamy_to_samo_co_w_44_45_roku_w_Polsce.html?p=173425104
                          > W przeciwieństwie do powielanych tu cynicznie przez tego pana frazesów typu:
                          > "W czasie każdej wojny mamy do czynienia z takimi zbrodniami i popełniają je ws
                          > zystkie armię. Od tysiącleci."
                          >
                          > Bo w armiach cywilizacji zachodniej nie mamy do czynienia ze ZBRODNIAMI WOJENN
                          > YMI na TAKĄ SKALĘ i Z PRZYZWOLENIEM najwyższych władz państwowych jak za Stalin
                          > a.
                          >
                          > Identycznie, w DZISIEJSZYCH CZASACH za przyzwoleniem Putina na gwałty, rabunek
                          > , tortury, obcinanie głów, populacji cywilnej. W tym kobiet i dzieci.
                          > I Putin do zbrodni wojennych zachęca !!!
                          > Gdzie w innym cywilizowanym państwie na świecie DZISIAJ takie PRZYZWOLENIE ma m
                          > iejsce ???
                          >
                          > Linki proszę !!!
                          >
                          > Ujawniono tożsamości 10 katów z Buczy. Uhonorowani przez Putina
                          >
                          > Ujawniono dane 10 rosyjskich żołnierzy odpowiedzialnych za zbrodnie w Buczy. Po
                          > informowała o tym ukraińska prokurator generalna Irina Wenediktowa. Zostali wyr
                          > óżnieni przez Władimira Putina.

> www.o2.pl/informacje/ujawniono-tozsamosci-10-katow-z-buczy-uhonorowani-przez-putina-6763145019472704aPS
                          > gdy czytam tego pana, jego 'argumentacje' mam nieodparte uczucie jakbym przeglą
                          > dał zachodnie media społecznościowe zainfekowane trollownią Putina.
                          >

>
                          >
                          >
                          >
                          >
            • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 11:40
              behemot17-13 napisał:

> >Wszystkie wojska postępują tak samo.
              > Koszmarne zdanie.

Koszmarna jest wojna.

> >Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak zdzierający k
              > obiecie gacie z dupy.
              > Jeszcze bardziej koszmarne zdanie.

A co, przyzwyczajony jesteś do piosenek jak to pięknie umierać na wojence? To wytłumacz to ukraińskim cywilom, że pięknie umierają.

> Zatem, wszyscy żołnierze to zboczeńcy, zwyrodnialcy. Celem owych jest rozpinani
              > e rozporka, ładnie.

Zatem tak wygląda wojna. Ta w Ukrainie i te poprzednie. Dawne, gdy Krzyżowcy gwałcili i wyrzynali na swej drodze do Jerozolimy zwykłych mieszkańców czy późniejsze, takie jak Wojny Światowe.

S.
    • m.c.hrabia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 15:48
      Jak mawia niejaka debilka Godek , mogły nie chodzić w mini.
    • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:45
      Czy w tym wątku chodzi o to aby przez Ukrainki poprawić życie zgwałconych Polek?
    • m.c.hrabia Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 18:51
      Prokuratorzy przesłuchali dotąd 1300 osób jako świadków. Nikt nie dostał statusu osoby pokrzywdzonej.
      Prokuratorzy nie będą musieli się spieszyć, ofiary gwałtów wojennych nie mogą liczyć na szybką aborcję
    • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 21:05
      snajper55 napisał:

> ta napisała:
      >
      > i sołd
      > ziecko
      > > ze zbiorowego gwałtu
      >
      > Wszystkie wojska postępują tak samo. Amerykanie gwałcili Francuzki i Niemki w c
      > zasie II WS. Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak zdzie
      > rający kobiecie gacie z dupy.
      >
      > S.

Prawda. Oczywiście.

Ale wobec obecnej wojny w Ukrainie to zbyt daleko idące uproszczenie.
      Oraz banalizowanie skali okrucieństw rosyjskiego agresora.

Gwałt jak i okrucieństwa popełniane wobec cywili to jedna z taktyk wojennych.

Rozmaita jest też skala przyzwolenia na tego rodzaju zbrodnie wojenne.
      Zależna i powiązana z przyzwoleniem i bagatelizowania gwałtu w postępowaniu cywilnym danego państwa.

Putin niedawno uhonorował żołnierzy oskarżonych przez Ukrainę o popełnienie zbrodni wojennych w tym gwałtów.

Ciągłe obieranie cywilnych celów to już standardowe działania wojenne rosyjskiego najeźdźcy.

Skoro jest rozkaz atakowania cywili to zrozumiałe jest również zezwolenie na gwałt.

A teraz niech Snajper sobie wstuka następujące hasła;
      "Russian soldier convicted of rape"
      "U.S. soldier convicted of rape"

To Snajper naocznie się przekonana ilu żołnierzy rosyjskich w Federacji Rosyjskiej zostało skazanych za gwałt.
      • pozytonium Z Autobusem Arabów 29.04.22, 13:48
        storima napisał:

> To Snajper naocznie się przekonana ilu żołnierzy rosyjskich w Federacji Rosyjsk
        > iej zostało skazanych za gwałt.

Gwałt jest gwałtem i nie ma usprawiedliwienia!!!
        Gwałt dokonany na 14 letniej dziewczynce jest zbrodnią!!!
        Protestuję tylko przeciw próbom podciągnięcia polskich lachociągów i puszczalskich pod tę dziewczynkę.

Dorosłe kobiety chyba wiedzą czym grozi spółkowanie? Rozumiem aborcje ze względów medycznych, czy związaną z przemocą (bezprawiem). Ale jak kobieta zaszła w ciąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina?

• jureek Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 13:54
          pozytonium napisał(a):

> Ale jak kobieta zaszła w c
          > iąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina?

No na pewno nie tych Arabów, bo według Twojego postrzegania rzeczywistości winna może być tylko kobieta. A jak jest wina, to musi być i kara - w tym przypadku karą ma być zmuszenie kobiety do urodzenia dziecka.
          Chciałbyś być takim dzieckiem urodzonym za karę?
          • pies.na.czarnych Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 14:30
            Takie coś jak on próbuje nas przekonać, że jakaś kobieta go kocha.:((((
          • pozytonium Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 15:39
            jureek napisał:

> pozytonium napisał(a):
            >
            > > Ale jak kobieta zaszła w c
            > > iąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina?
            >
            > No na pewno nie tych Arabów, bo według Twojego postrzegania rzeczywistości winn
            > a może być tylko kobieta. A jak jest wina, to musi być i kara - w tym przypadku
            > karą ma być zmuszenie kobiety do urodzenia dziecka.
            > Chciałbyś być takim dzieckiem urodzonym za karę?

Co innego gwałt, a co innego jak się kobieta oddaje nie wiadomo nawet komu.
            Tak jak pisałem, jestem za ściganiem z całą surowością przestępców.
            Jestem przeciw też powiedzmy niemądrym kobietom.
            Nie można przekładać tego co się dzieje na Ukrainie na realia polskie. Seks jest dla dorosłych i ponoszą zań pełną odpowiedzialność. Zgwałcona ukraińska dziewczynka bez problemu otrzyma w Polsce prawo usunięcia ciąży z przymusu. Przestępstwo gwałtu jest ścigane z urzędu.
            Sam fakt gwałtu, to zagrożenie życia psychicznego.
            By było jasne jestem za całkowitym oddzieleniem państwa od kościoła. Nie może być tak, że jakiś sukienkowy decyduje o losie dziewczyny, od tego są sądy. Nie znam weterynarza, który uśpi zdrowe zwierzę, bo się właścicielowi znudziło.
            • margit49 Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 16:48
              pozytonium napisał(a):

Zgwałcona ukraińska dziew
              > czynka bez problemu otrzyma w Polsce prawo usunięcia ciąży z przymusu.

Niekoniecznie. O tym, czy ciąża jest wynikiem czynu zabronionego i może zostać przerwana, stwierdza prokurator.

> Sam fakt gwałtu, to zagrożenie życia psychicznego.

Polskie prawo przewiduje pokoik do płaczu. W ramach terapii oczywiście

• snajper55 Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 17:00
              pozytonium napisał(a):

> Zgwałcona ukraińska dziew
              > czynka bez problemu otrzyma w Polsce prawo usunięcia ciąży z przymusu.

Najpierw musi udowodnić że została zgwałcona a nie się rozmyśliła. Każda może przyjść i powiedzieć że została zgwałcona i żądać aby zamordowano niej dziecko.

S.
              • eeee-emeryt Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 17:30
                Płód a nie dziecko, kłamco.
                • snajper55 Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 17:41
                  eeee-emeryt napisał:

> Płód a nie dziecko, kłamco.

Dla prokuratora będzie to dziecina, więc tej terminologii używam.

S.
                  • eeee-emeryt Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 17:57
                    Płód a nie dziecina, kłamco.
                  • pozytonium Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 19:24
                    snajper55 napisał:

> eeee-emeryt napisał:
                    >
                    > > Płód a nie dziecko, kłamco.
                    >
                    > Dla prokuratora będzie to dziecina, więc tej terminologii używam.

To człowiek. Posiada pełny ludzki genotyp, odmienny od genotypu matki i ojca.
                    Co do problemu gwałtu. Chyba sprawca jest znany i prokurator rusza z urzędu, nawet jak nie jest znany to też rusza z urzędu.
                    Trochę to jednak, jak na polskie warunki dziwne, że nagle kobieta przypomina sobie, że została zgwałcona po 2 miesiącach. Sądy nie gryzą. Działają wolno, ale działają.

PS
                    Zgwałcona kobieta z automatu powinna być objęta systemem wsparcia. Psycholog na początek, to podstawa. I trzymać od niej, jak najdalej czarnych. Seks jest czymś pięknym, ale za pełną, obopólną zgodą. Inaczej to czynność fizjologiczna, jak robienie kupy.
                    • eeee-emeryt Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 19:51
                      Ty pozyton, jesteś w dwóch osobach, jako człowiek i jako płód. Pewnie masz jeszcze duszę.
                      • pozytonium Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 20:55
                        eeee-emeryt napisał:

> Ty pozyton, jesteś w dwóch osobach, jako człowiek i jako płód. Pewnie masz jesz
                        > cze duszę.

???
                        • eeee-emeryt Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 20:58
                          Nie rozumiesz? Ty geniusz intelektu? Jesteś BOGIEM, w trzech osobach. Ojciec, Syn i Duch Święty.
                          • pozytonium ??? 29.04.22, 21:25
                            eeee-emeryt napisał:

> Nie rozumiesz? Ty geniusz intelektu? Jesteś BOGIEM, w trzech osobach. Ojciec, S
                            > yn i Duch Święty.
                            >
            • margit49 Re: Z Autobusem Arabów 30.04.22, 00:57
              pozytonium napisał(a):

> jureek napisał:
              >
              > > pozytonium napisał(a):
              > >
              > > > Ale jak kobieta zaszła w c
              > > > iąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina
              > ?
              > >
              > > No na pewno nie tych Arabów, bo według Twojego postrzegania rzeczywistośc
              > i winn
              > > a może być tylko kobieta. A jak jest wina, to musi być i kara - w tym prz
              > ypadku
              > > karą ma być zmuszenie kobiety do urodzenia dziecka.
              > > Chciałbyś być takim dzieckiem urodzonym za karę?
              >
              pozytonium napisał(a):

> Jestem przeciw też powiedzmy niemądrym kobietom.

A jednak karą ma być urodzenie dziecka
              I tą karą zostanie obarczone niechciane dziecko.
              Ale co najważniejsze:

• pozytonium Re: Z Autobusem Arabów 30.04.22, 11:27
                margit49 napisała:

> A jednak karą ma być urodzenie dziecka

Jaką karą? Kobiety nie przynależą do gatunku homo sapiens sapiens?
          • nkkll Re: Z Autobusem Arabów 30.04.22, 22:41
            "Chciałbyś być takim dzieckiem urodzonym za karę?"

On ma w dudzie los dzieci urodzonych za karę. Chodzi tylko o to, aby ukarać ludzi za beztroski (według niego) seks, na którego on sam nie ma szans. Słowo "puszczać się" wypluwa już wręcz kompulsywnie.

• snajper55 Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 17:03
          pozytonium napisał(a):

> Dorosłe kobiety chyba wiedzą czym grozi spółkowanie? Rozumiem aborcje ze względ
          > ów medycznych, czy związaną z przemocą (bezprawiem). Ale jak kobieta zaszła w c
          > iąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina?

Wina? Zajście w ciążę to zbrodnia i szukamy winnego? Coś ci się chyba pomieszało.

S.
          • pozytonium Re: Z Autobusem Arabów 29.04.22, 21:52
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał(a):
            >
            > > Dorosłe kobiety chyba wiedzą czym grozi spółkowanie? Rozumiem aborcje ze
            > względ
            > > ów medycznych, czy związaną z przemocą (bezprawiem). Ale jak kobieta zasz
            > ła w c
            > > iąże dlatego, że się puszczała z autobusem Arabów, to czyja to wina?
            >
            > Wina? Zajście w ciążę to zbrodnia i szukamy winnego? Coś ci się chyba pomieszał
            > o.

A matematycznie to ile wynosi prawdopodobieństwo? Niechcianej ciąży bez gwałtu.
    • 0szolomm-z-rm Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 21:27
      Kubą wojewódzki lubił je posuwać ...
      • zimnadzidzia Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 14:53
        Kuba już stareńki jest.
    • hordol Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 22:56
      no ale dlaczego"Chcą uciekać do Polski " ?
      jest jeszcze słowacja, rumunia, węgry., nie mówiąc o krajach europy zachodniej
      tam pewnie aborcji dokonać łatwiej,a w takiej holandii to już zupelnie bez problemu
      • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:09
        hordol napisała:

> no ale dlaczego"Chcą uciekać do Polski " ?

Bo nie sądziły, że Polska mentalnie cofnęła się w 19 wiek
        • hordol Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:18
          użycie słowa "chcą "znaczy ,że jeszcze nie uciekły,a więc nadal mają wybór
          po co im się cofać w XIX wiek skoro w tylu już innych państwach panuje wiek XXI ?
          • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:36
            hordol napisała:

> użycie słowa "chcą "znaczy ,że jeszcze nie uciekły,a więc nadal mają wybór

A skąd wiesz, że chcą? bo te, które już tu są myślały, że Polska to nowoczesny kraj

> po co im się cofać w XIX wiek skoro w tylu już innych państwach panuje wiek
            > XXI ?

Spokojnie, coraz głośniej się robi o polskim skansenie i z pewnością znajdą pomoc w państwach wyższej cywilizacji
            • hordol Re: Zgwałcone Ukrainki 28.04.22, 23:45
              słowo" chcą "użyte zostało w pierwszym poście tego wątku.
              nie widzę problemu aby jechały do państw " wyższej cywilizacji"
              nie mam nic przeciwko :-D
              • margit49 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 00:42
                hordol napisała:

> nie widzę problemu aby jechały do państw " wyższej cywilizacji"
                > nie mam nic przeciwko :-D

O, to podobnie jak Kaczyński, który cynicznie stwierdził, że przecież ciążę można usunąć za granicą. Gdyby Izabela z Pszczyny zdecydowała się na wyjazd do Czech, żyłaby, a jej córka nie zostałaby sierotą.
                Warto przypomnieć słowa Marii Kaczyńskiej, która miała odwagę wyrazić swoją opinię w tym obskuranckim grajdole
              • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 12:57
                > nie widzę problemu aby jechały do państw " wyższej cywilizacji"
                nie mam nic przeciwko

Nie każdą stać nawet na podróż do najbliższego szpitala w Niemczech.
                • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 13:03
                  Ups, wysłało się :)

> Nie każdą stać nawet na podróż do najbliższego szpitala w Niemczech.

Nawet ciebie nie będę namawiał do organizowania dla nich transportu do innych krajów celem dokonania aborcji bo popadłbyś w kolizję z polskim prawem.
      • jureek Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 13:00
        hordol napisała:

> no ale dlaczego"Chcą uciekać do Polski " ?
        > jest jeszcze słowacja, rumunia, węgry., nie mówiąc o krajach europy zachodniej
        > tam pewnie aborcji dokonać łatwiej,a w takiej holandii to już zupelnie bez prob
        > lemu

A Ty wiesz, że za podawanie takich informacji możesz zostać oskarżony o pomocnictwo w nielegalnej aborcji?
    • haen2010 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 08:34
      Żeby nie ulegać propagitce ukraińskiej to lepiej zachować umiar. Nie jest to inwazja sołdactwa znanego z ostatniej wojny. Kiedy Stalin dekretował - zdobędziecie Koenigsberg, to trzy dni miasto jest do waszej dyspozycji. Niemki też.
      Ukraińcy bardzo to eksponują.
      Z kolei, Rosja wysyła młodzież wojskową na wojnę, w ilości 200 tys. Trzyma się ich w podłych warunkach bytowych przez długie miesiące. Bez kobiety i urlopów. Są bezlitośnie zabijani. Stres okropny. Jednak do skali wojny Stalina nie ma porównania.
      • boblebowsky Zaczynasz haen dorównywać ruskiemu sierściuchowi. 29.04.22, 13:10
        W ludzkim qrestwie.

haen2010 napisał:

> Żeby nie ulegać propagitce ukraińskiej to lepiej zachować umiar. Nie jest to in
        > wazja sołdactwa znanego z ostatniej wojny. Kiedy Stalin dekretował - zdobędzie
        > cie Koenigsberg, to trzy dni miasto jest do waszej dyspozycji. Niemki też.
        > Ukraińcy bardzo to eksponują.

Nie bójmy się użyć właściwych słów henryku, chodzi po prostu o propagandę, którą w sposób cyniczny uprawiają ukraińskie władze. W końcu nie chodzi o setki tysięcy jak to było w przypadku Stalina, tylko o tysiące zabitych, pomordowanych, tylko setki zgwałconych kobiet (zresztą pewnie same chciały), o parę kilo zjedzonych ziemniaków i jedną zasraną wannę. O co cały ten szum??? Po co ulegać tej agitce?

> Z kolei, Rosja wysyła młodzież wojskową na wojnę, w ilości 200 tys. Trzyma si
        > ę ich w podłych warunkach bytowych przez długie miesiące. Bez kobiety i urlopów
        > . Są bezlitośnie zabijani. Stres okropny. Jednak do skali wojny Stalina nie ma
        > porównania.

Tu chyba wina po stronie putina, powinien w końcu młodym ruskim ogierom dostarczyć na front prostytutki oraz zapewnić wolny weekend dla każdego sałdata. I co ci biedni, bezlitośnie zabijani chłopcy mieli począć w tak trudnej sytuacji i przy takim natężeniu stresu? No musieli odreagować.
        • haen2010 Re: Zaczynasz haen dorównywać ruskiemu sierściuch 29.04.22, 15:21
          Bob, chyba się nie rozumiemy. Ja piszę, że skala bestialstwa rosyjskiego żołdactwa na Ukrainie nie jest taka, jak Rosjan z koleżkami azjatami w 1944 - 1945. Jest po prostu umiarkowana, excesowa.

Zupełnie inna sprawa, to odczłowieczenie Ukraińców w propagandzie rosyjskiej. Zespołowe - Putin + naród rosyjski. To już zakrawa na ludobójstwo. I wpierdol za to słusznie się należy.
    • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 19:52
      margit49 napisała:

> Pies, hamuj! Dydaktyczne zapędy:D no, dobra nieś ten kaganek oświaty.
      > Ale po co miałam to przepisywać? Ja o tym wiem; że armia tuszuje też. Ktoś nawe
      > t napisał, że jest wątek n/t. A podobny przypadek był też wcześniej, w czasie w
      > ojny koreańskiej. I też armia próbowała tuszować.
      >
      >

Nikt nie kwestionuje winy amerykańskich żołnierzy w My Lai.

Nie widzę natomiast żadnego związku z wyciąganiem zbrodni sprzed 50 lat na FK w w zestawieniu z obecnymi zbrodniami putinowskiego agresora rozszarpującego CODZIENNIE na krwiste kawałki ludzkich ciał rozrywanej Ukrainy.

Rożnica pomiędzy zbrodniami wojennymi popełnianych przez armie demokracji zachodniej, a sowieckimi jest taka, że zbrodnie te są szeroko omawiane, analizowane i dowody są zbierane w krajach zachodnich. Z państwem winnym tych zbrodni WŁĄCZNIE.

Nie usłyszysz natomiast o zbrodniach rosyjskiego żołnierza w Rosji. Bo takich wg sowieckiej, a obecnie post sowieckiej dyktatury takich zbrodni po prostu nie ma. Nieprawdaż ???

Nie do pomyślenia jest w zachodniej cywilizacji, aby obecnie, w dzisiejszych czasach głowa państwa nadawała honory bandyckim mordercom, którzy wg rozkazów centralnego dowództwa dopuszczają się masowych zbrodni i gwałtów.
      A to miało miejsce kilka tygodni temu.
      Putin nadał honorowe odznaczenia żołnierzom odpowiedzialnym za masowe mordy i gwałty w Buczy.

Pisałem TU obszernie na ten temat w przededniu odkrycia masowych grobów ofiar zbrodni wojennych Putina.
      Podczas gdy grupka "entuzjastów historii" rozpisywała się o amerykańskich zbrodniach sprzed pół wieku W TYM SAMY CZASIE za miedzą gwałcą, mordują bo TAKA JEST STRATEGIA PUTINOWSKIEGO OPRAWCY.

> > Istnieją szczegółowe publikacje na temat zbrodni wojennych rządów USA.
      > > Od eksterminacji "Native Americans"
      > > www.amazon.com/Indigenous-Peoples-History-ReVisioning-American-ebook/dp/B00J6Y98UE/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=
      > > Poprzez ukrywane zbrodnie wojenne w Wietnamie:
      > > www.amazon.com/Kill-Anything-That-Moves-American/dp/1250045061
      > > I zbrodnie wojenne w Iraku, aby wymienić jedne nich:
      > > www.amazon.com/Name-Democracy-American-Crimes-Project/dp/0805079696
      >

Zapewne w Rosji istnieją niemniej szczegółowe i równie co najmniej liczne i szeroko dostępne publikacje na temat zbrodni wojennych popełnionych przez ZSRR oraz Federacje Rosyjską.

TO JEST oczywiście IRONIA.
      • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 20:17
        storima napisał:

> margit49 napisała:
        >
        > > Pies, hamuj! Dydaktyczne zapędy:D no, dobra nieś ten kaganek oświaty.

Rozumiem, że napisałeś to w kontekście ironicznym.

• snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 21:51
        storima napisał:

> Rożnica pomiędzy zbrodniami wojennymi popełnianych przez armie demokracji zacho
        > dniej, a sowieckimi jest taka, że zbrodnie te są szeroko omawiane, analizowane
        > i dowody są zbierane w krajach zachodnich.

Nie widzę zadnej różnicy między zbrodniami popełnianymi przez różne armie. W każdej wojnie zabijani są cywile, w każdej wojnie niszczone są cywilne cele. Amerykanie gwałcili Francuzki i Niemki, Rosjanie gwałcą Ukrainki.

S.
        • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 22:31
          snajper55 napisał:

> storima napisał:
          >
          > > Rożnica pomiędzy zbrodniami wojennymi popełnianych przez armie demokracji
          > zacho
          > > dniej, a sowieckimi jest taka, że zbrodnie te są szeroko omawiane, analiz
          > owane
          > > i dowody są zbierane w krajach zachodnich.
          >
          > Nie widzę zadnej różnicy między zbrodniami popełnianymi przez różne armie. W ka
          > żdej wojnie zabijani są cywile, w każdej wojnie niszczone są cywilne cele. Ame
          > rykanie gwałcili Francuzki i Niemki, Rosjanie gwałcą Ukrainki.
          >
          > S.

W każdej w naszych czasach prowadzonej wojnie liderzy państw demokracji zachodniej w ramach strategii wojennej mordują MASOWO cywilów i dają przyzwolenie na popełnianie gwałtów gwałtów.

Po czym, w dzisiejszych czasach, tak jak Putin, głowy państw, odznaczają żołnierzy, którzy podejrzani są o popełnienie zbrodni wojennych najwyższymi militarnymi honorami.

I oczywiście w Rosji zbrodnie sowieckie i post bolszewickie wojenne są co najmniej tak szczegółowo omawiane publicznie jak, jeszcze raz zacytuję:

> > Istnieją szczegółowe publikacje na temat zbrodni wojennych rządów USA.
          > > Od eksterminacji "Native Americans"
          > > www.amazon.com/Indigenous-Peoples-History-ReVisioning-American-ebook/dp/B00J6Y98UE/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=
          > > Poprzez ukrywane zbrodnie wojenne w Wietnamie:
          > > www.amazon.com/Kill-Anything-That-Moves-American/dp/1250045061
          > > I zbrodnie wojenne w Iraku, aby wymienić jedne nich:
          > > www.amazon.com/Name-Democracy-American-Crimes-Project/dp/0805079696
          >

Zapewne w Rosji istnieją niemniej szczegółowe i równie co najmniej liczne i szeroko dostępne publikacje na temat zbrodni wojennych popełnionych przez ZSRR oraz Federacje Rosyjską.

Myślę, że teraz Snajeperze tego rodzaju kłamstwo Ciebie zadowoli.

PS Udało Ci się odrobić zadanie domowe, które Ci uprzejmie zaproponowałem ?

• storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 22:36
            Napisałem:

Nie widzę natomiast żadnego związku z wyciąganiem zbrodni
            s p r z e d 50 lat
            na FK w w zestawieniu z obecnymi zbrodniami putinowskiego agresora rozszarpującego CODZIENNIE na krwiste kawałki ludzkich ciał rozrywanej Ukrainy.

• snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:14
              storima napisał:

> Napisałem:
              >
              > Nie widzę natomiast żadnego związku z wyciąganiem zbrodni
              > s p r z e d 50 lat
              > na FK w w zestawieniu z obecnymi zbrodniami putinowskiego agresora rozszarpując
              > ego CODZIENNIE na krwiste kawałki ludzkich ciał rozrywanej Ukrainy.

Czas w tym przypadku nie ma znaczenia. Mordowali cywilów i gwałcili kobiety Krzyżowcy, amerykańska armia na dzikim Zachodzie, Wschodzie lub w Europie, rosyjska teraz i wcześniej. Takie są właśnie wojny.

S.
              • ta Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:19
                Wojny nie gwałcą. Gwałcą męźczyźni.
              • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:22
                snajper55 napisał:

> storima napisał:
                >
                > > Napisałem:
                > >
                > > Nie widzę natomiast żadnego związku z wyciąganiem zbrodni
                > > s p r z e d 50 lat
                > > na FK w w zestawieniu z obecnymi zbrodniami putinowskiego agresora rozsza
                > rpując
                > > ego CODZIENNIE na krwiste kawałki ludzkich ciał rozrywanej Ukrainy.

>
                > Czas w tym przypadku nie ma znaczenia. Mordowali cywilów i gwałcili kobiety Krz
                > yżowcy, amerykańska armia na dzikim Zachodzie, Wschodzie lub w Europie, rosyjsk
                > a teraz i wcześniej. Takie są właśnie wojny.
                >
                > S.

Czy Ty soboie ze mnie kpisz ????

Napisałem:

W każdej w naszych czasach prowadzonej wojnie liderzy państw demokracji zachodniej w ramach strategii wojennej mordują MASOWO cywilów i dają przyzwolenie na popełnianie gwałtów gwałtów.

Po czym, w dzisiejszych czasach, tak jak Putin, głowy państw, odznaczają żołnierzy, którzy podejrzani są o popełnienie zbrodni wojennych najwyższymi militarnymi honorami.

I oczywiście w Rosji zbrodnie sowieckie i post bolszewickie wojenne są co najmniej tak szczegółowo omawiane publicznie jak, jeszcze raz zacytuję:

(...)

Myślę, że teraz Snajeperze tego rodzaju kłamstwo Ciebie zadowoli.

PS Udało Ci się odrobić zadanie domowe, które Ci uprzejmie zaproponowałem ?
          • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:33
            storima napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > storima napisał:
            > >
            > > > Rożnica pomiędzy zbrodniami wojennymi popełnianych przez armie demokracji zacho
            > > > dniej, a sowieckimi jest taka, że zbrodnie te są szeroko omawiane, analizowane
            > > > i dowody są zbierane w krajach zachodnich.

Bardzo to ofiarom pomaga a rodziny są za to wdzięczne zbrodniarzom.

> W każdej w naszych czasach prowadzonej wojnie liderzy państw demokracji zachodn
            > iej w ramach strategii wojennej mordują MASOWO cywilów i dają przyzwolenie na p
            > opełnianie gwałtów gwałtów.
            >
            > Po czym, w dzisiejszych czasach, tak jak Putin, głowy państw, odznaczają żołnie
            > rzy, którzy podejrzani są o popełnienie zbrodni wojennych najwyższymi militarny
            > mi honorami.
            >
            > I oczywiście w Rosji zbrodnie sowieckie i post bolszewickie wojenne są co najm
            > niej tak szczegółowo omawiane publicznie jak, jeszcze raz zacytuję:

Publicznie były omawiane zbrodnie żołnierzy amerykańskich na przykład we Francji i Niemczech czy też przypinano im medale za wyzwolenie Europy? Naloty dywanowe to było oczywiście niszczenie celów wojskowych? Hiroshima i Nagasaki to też były cele wojskowe?

> PS Udało Ci się odrobić zadanie domowe, które Ci uprzejmie zaproponowałem ?

Nie jestem w szkole, aby odrabiać zadania domowe a ty nie jesteś moim nauczycielem.

S.
        • pozytonium Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 22:35
          snajper55 napisał:

> storima napisał:
          >
          > > Rożnica pomiędzy zbrodniami wojennymi popełnianych przez armie demokracji
          > zacho
          > > dniej, a sowieckimi jest taka, że zbrodnie te są szeroko omawiane, analiz
          > owane
          > > i dowody są zbierane w krajach zachodnich.
          >
          > Nie widzę zadnej różnicy między zbrodniami popełnianymi przez różne armie. W ka
          > żdej wojnie zabijani są cywile, w każdej wojnie niszczone są cywilne cele. Ame
          > rykanie gwałcili Francuzki i Niemki, Rosjanie gwałcą Ukrainki.

A kto gwałcił Żydówki?
    • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:23
      boblebowsky napisał:

> snajper55 napisał:
      >
      > > ta napisała:
      > >
      > > > To samo działo się w Czeczenii, Syrii i wszędzie tam, gdzie wtargną
      > ł rusk
      > > i sołd
      > > > at. Tak było także podczas
      > > > „wyzwalania” w czasie II wś. W mojej rodzinie urodziło się w tym cz
      > asie d
      > > ziecko
      > > > ze zbiorowego gwałtu
      > > > „ wyzwolicieli” na krewnej mojej Mamy.
      > >
      > > Wszystkie wojska postępują tak samo. Amerykanie gwałcili Francuzki i Niem
      > ki w c
      > > zasie II WS. Wojna to nie ułan podjeżdżający pod okienko, wojna to żołdak
      > zdzie
      > > rający kobiecie gacie z dupy.
      > >
      > > S.
      >
      >
      > Przede wszystkim kwestia skali i czasów. Poza tym ruskie żołnierze nawet czasie
      > wojny słynęli ze swojego barbarzyństwa w porównaniu z innymi armiami. Poza gwa
      > łtami mamy rabunek przedmiotów życia codziennego i zachowania przynależne racze
      > j zwierzętom niż ludziom.
      >

Jak najbardziej Bob.

Wystarczy odrobina oczytania, aby nie pleść frazesów które służa prymitywnej manipulacji tak naprawdę uczłowieczają bandycką agresję Putina.

Tak jak wg poniektórych putinowska armia jest taka sama jak każda inna armia na świecie.

A najlepiej to porównywać jej zbrodnie do tych dokonywanych przez siły alianckie czy obecne demokracje zachodnie sprzed ponad pół wieku, czy II wojny światowej.

To takie podejście pisowskiego wyborcy, który powie, WSZYSCY politycy kradną. WSZYSCY politycy wspierają jedynie swych partyjnych rozdając tylko im stanowiska.

Przecież wiemy, że to kłamstwo, zmanipulowanego przez PiS populistycznego wyborcy.

I w ten prosty sposób, nagle PiS to nie demon rozsypujący w pył polska demokrację.

Ale po prostu PiS to partia jak każda inna.

A przecież wiemy, że to jest kłamliwa manipulacja.
      • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:29
        Dr hab. Hieronim Grala z UW:

Zbrodnie żołnierzy Putina. „W Rosji jest większe przyzwolenie na wojnę i jej demony”

Niestety do tego artykułu nie mam dostępu. Nie jestem prenumeratorem.

Mówiliśmy o czasach Rosji carskiej. Czy Armia Czerwona kontynuuje ten „azjatycki” sposób prowadzenia wojny?

– Oczywiście, znów sięgnijmy tu do rosyjskich źródeł. Popatrzmy, co o przejściu Armii Czerwonej przez Prusy Wschodnie pisze Sołżenicyn w „Pruskich nocach”. Co charakteryzuje armię rosyjską? Po pierwsze, to nie jest armia obywatelska. Jest kulturowym, religijnym i etnicznym patchworkiem. Rzeczy, których w Armii Czerwonej może nie zrobiłby Rosjanin, Białorusin, Ukrainiec, zrobią żołnierze wychowani w innej kulturze, środkowoazjatyckiej czy kaukaskiej, przekonanej, że wroga należy doszczętnie zlikwidować. To przekonanie wpływa też na zachowanie służących w tej samej armii żołnierzy rosyjskich. To jest być może najważniejsze historyczne źródło praktyk, które znów widzimy w Ukrainie.

Żołnierz wychowany w kulturze plemiennej, przekonany, że wszystko co należało do wroga może paść jego łupem, będzie wysyłał kilkadziesiąt kilogramów zdobycznego ładunku do swojego miasteczka pod Chabarowskiem. Nie widzi w tym nic zdrożnego. Nie tylko on. Mamy przecież zachowane rozmowy żołnierzy z rodzinami, słyszymy żony składające zamówienie na laptop i kurtkę skórzaną.

theworldnews.net/pl-news/skad-okrucienstwo-w-rosyjskiej-armii-puszkin-zachwycal-sie-pogromem-kaukazu
    • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:44
      snajper55 napisał:

> Nie jestem w szkole, aby odrabiać zadania domowe a ty nie jesteś moim nauczycie
      > lem.
      >
      > S.

Dziękuje Ci bardzo za rzeczowe ustosunkowanie się do mojej uprzejmej prosby.

Bo argumenty, które Ci przedstawiłem po prostu zignorowałeś.
      Jesteś fantastycznym dyskutantem Snajper.

"The history of Russia's military interventions, be it in Ukraine or Syria, or its military campaign at home in Chechnya
      • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 29.04.22, 23:53
        storima napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        >
        > > Nie jestem w szkole, aby odrabiać zadania domowe a ty nie jesteś moim nau
        > czycie
        > > lem.
        > >
        > > S.
        >
        > Dziękuje Ci bardzo za rzeczowe ustosunkowanie się do mojej uprzejmej prosby.
        >
        > Bo argumenty, które Ci przedstawiłem po prostu zignorowałeś.
        > Jesteś fantastycznym dyskutantem Snajper.

Co by nie być gołosłownym.

Uprzejmie wklejam:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173527405,173527405,Zgwalcone_Ukrainki.html?p=173529214
        Miłej nocy Snajper.

• storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 00:20

PS

> > snajper55 napisał:

Sposób Twój autorski prowadzenia dyskusji przywołał mi Twoje tu te publikacje.

Miłej nocy raz jeszcze.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173534190
      • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 00:02
        Ponownie wycięło całość tekstu.

Ewidentnie podwójny 'myślnik' sprawia, że następujący po nim tekst jest widoczny JEDYNIE dla osób ZALOGOWANYCH.
        Wklejam całość:

> "The history of Russia's military interventions, be it in Ukraine or Syri
        > a, or its military campaign at home in Chechnya, is tainted with blatant disr
        > egard for international humanitarian law," said Agnès Callamard, Amnesty Intern
        > ational's Secretary General.

>
        > "Historia rosyjskich interwencji militarnych, czy to w Ukrainie, czy też Syrii,
        > bądź w Czeczeni wyróżnia się rażącym łamaniem i pogwałcaniem praw międzynarodo
        > wych i praw człowieka". Agnès Callamard, Amnesty International's Secretary Gen
        > eral.
        >
        > edition.cnn.com/2022/04/04/europe/russia-military-culture-brutality-intl/index.html

• storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 02:04
      Fake Newsy

Świat się zmienił. Mimo tego, reżimy totalitarne prowadza działania wojenne z narzucona od władzy centralnej taktyka mordowania cywili, dokonywania gwałtów, i rozkradania dóbr na okupowanej ziemi.
      Niby banalne stwierdzenie.
      Trudno w to uwierzyć, ale jednak istnieją osoby, które zestawiają przyzwolenie na dokonywanie wojennych zbrodni sprzed pól wieku wybielając obecne gwałty i systematyczne, programowe, mordowanie ludności cywilnej w celu unicestwienia narodowości ukraińskiej przez post sowieckiego agresora.

Istnieją osoby które nie rozumieją skali dokonywanych zbrodni wojennych przez państwa totalitarne w porównaniu z tymi których sprawcą są demokracje zachodnie.

Nie rozumieją skali oraz istnienia wolnych mediów, które bezkompromisowo rozprawiają się z przypadkami łamania praw międzynarodowych i praw człowieka. W społecznościach zachodnich oczywiście.

Oraz zupełnego braku mechanizmów kontrolnych, który wzmaga społeczne przyzwolenie na bandycką taktykę wojenna.
      Mowa oczywiście o państwach autorytarnych. Takich jak putinowska Rosja.

Ale, choć wydaje się to nie wiarygodne, istnieją osoby, które tych różnic zupełnie nie dostrzegają.
      Dlaczego?
      Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.

Znajdziemy też wyrażane bezpośrednio poparcie dla działań prezydenta Rosji. Negowanie sojuszu NATO, wyśmiewanie najważniejszych liderów europejskich w zestawieniu z Putinem. Od informacji przeczytanej w internecie do pobicia uchodźców z Ukrainy jest krótka droga. Szczególnie podczas dzisiejszego kryzysu.

Kiedy ujawniono, jaka jednostka stacjonowała w Buczy, środowisko internetowych weryfikatorów odnalazło profile żołnierzy w social mediach i opublikowało ich twarze. W pewnym momencie zaczęły się pojawiać zdjęcia mogił na podwórkach w Mariupolu, ludzie musieli zakopywać bliskich pod domem, ponieważ droga na cmentarz była zbyt niebezpieczna. Zobaczyłam na Telegramie list z mapą, gdzie znajdują się groby. Internetowy świat zajął się geolokalizowaniem miejsc pochówku na podstawie zdjęć. Zaznaczyliśmy je pinezkami na mapie satelitarnej.
      Po co?

Rosjanie, wchodząc do miasta, wszystko niszczą, zacierają ślady, bezczeszczą cmentarze. Po wojnie Ukraińcy dzięki naszej pracy będą mogli znaleźć groby bliskich i odprawić im pogrzeby.

Codziennie widzę coraz to nowe sposoby na manipulowanie, kłamstwa w żywe oczy, które uprawia Rosja. Przed wojną w Ukrainie nie interesowałam się tym, co na co dzień leci w rosyjskiej telewizji albo co pokazują rosyjskie influencerki i tiktokerki. Każdego dnia, kiedy dowiaduję się nowych rzeczy o tym, jak ten kraj działa, czuję się, jakbym poznawała kolejne piętro wielopoziomowego zła.

Podobnie TU. Na Forum Kraj. Jednostkowe przypadki. Ale jednak istnieją.

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,163229,28378917,jestem-cyberelfka-walcze-z-trollami-ujawniam-fake-newsy-chce.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=12521853
      • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 02:22
        niewiarygodne
    • ave.duce Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 11:24
      Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że zgwałcone Ukrainki powinny się pocieszać (a nawet być zadowolone) z faktu zgwałcenia przez rosyjskich sołdatów, bo to odwieczne prawo (obowiązek?) wojny i tak było "od zawsze".
      Żenada...
      • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 14:00
        ave.duce napisała:

> Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że zgwałcone Ukrainki powinny się po
        > cieszać (a nawet być zadowolone) z faktu zgwałcenia przez rosyjskich sołdatów,
        > bo to odwieczne prawo (obowiązek?) wojny i tak było "od zawsze".
        > Żenada...

Nie zauważyłem takich wpisów, że powinny się cieszyć. Dasz linka?

Ale faktem jest, że tak właśnie wygląda wojna. Że zawsze tak wyglądały wojny.

S.
        • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 15:33
          snajper55 napisał:

> ave.duce napisała:
          >
          > > Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że zgwałcone Ukrainki powinny
          > się po
          > > cieszać (a nawet być zadowolone) z faktu zgwałcenia przez rosyjskich sołd
          > atów,
          > > bo to odwieczne prawo (obowiązek?) wojny i tak było "od zawsze".
          > > Żenada...
          >
          > Nie zauważyłem takich wpisów, że powinny się cieszyć. Dasz linka?
          >
          > Ale faktem jest, że tak właśnie wygląda wojna. Że zawsze tak wyglądały wojny.
          >
          > S.

Tak. Tak zawsze wygląda wojna w wydaniu bolszewickim.
          Tutaj nic się nie zmieniło.
          Putin honoruje batalion żołnierzy oskarżanych o popełnienie masowej zbrodni i dokonywania gwałtów na obywatelach Ukrainy.
          • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 15:36
            PS
            Cierpliwie czekam Snajperze na Twe zapowiedziane wyjaśnienie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173527405,173527405,Zgwalcone_Ukrainki.html?p=173534176Dziękuję!
          • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 16:05
            storima napisał:

> Tak. Tak zawsze wygląda wojna w wydaniu bolszewickim.
            > Tutaj nic się nie zmieniło.
            > Putin honoruje batalion żołnierzy oskarżanych o popełnienie masowej zbrodni i
            > dokonywania gwałtów na obywatelach Ukrainy.

Nieprawda. Tak właśnie wyglądają wszystkie wojny. Zmieniają się co prawda narzędzia zabijania, ale narzędzia gwałtu pozostają takie same. Od epoki kamienia łupanego po czasy dzisiejsze.

S.
            • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 16:12
              Snajper przez onucę się nie przebijesz.
            • storima Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 16:24
              snajper55 napisał:

> storima napisał:
              >
              > > Tak. Tak zawsze wygląda wojna w wydaniu bolszewickim.
              > > Tutaj nic się nie zmieniło.
              > > Putin honoruje batalion żołnierzy oskarżanych o popełnienie masowej zbro
              > dni i
              > > dokonywania gwałtów na obywatelach Ukrainy.
              >
              > Nieprawda. Tak właśnie wyglądają wszystkie wojny. Zmieniają się co prawda narzę
              > dzia zabijania, ale narzędzia gwałtu pozostają takie same. Od epoki kamienia łu
              > panego po czasy dzisiejsze.
              >
              > S.

Ponownie publikujesz teksty na ten temat niezgodne z prawdą.

Z niezrozumiałych dla mnie względów pomijasz linkowane przeze mnie fakty.

A wysuwasz absurdalne żądanie wobec Ave.duce, aby podała linki do swej hiperbolicznej wypowiedzi.

Wyjaśniam po raz kolejny tutaj, prosząc o podanie linków Snajper.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173527405,173527405,Zgwalcone_Ukrainki.html?p=173535931
              • snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 16:49
                storima napisał:

> A wysuwasz absurdalne żądanie wobec Ave.duce, aby podała linki do swej hiperbol
                > icznej wypowiedzi.

Przestań kłamać. Nie prosiłem ave o linki do jakichś jej hiperboli. Prosiłem o linki do wypowiedzi dziadersów, o których pisała:

"Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że zgwałcone Ukrainki powinny się pocieszać (a nawet być zadowolone) z faktu zgwałcenia przez rosyjskich sołdatów"

Pisz o postach a nie o swoich fantazjach.

S.
                • pies.na.czarnych Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 18:07
                  > Przestań kłamać.
                  > Pisz o postach a nie o swoich fantazjach.

Problem polega na tym, że kursy manipulacji są darmowe, a za kursy czytania ze zrozumieniem trzeba sporo płacić.
            • ta Re: Zgwałcone Ukrainki 30.04.22, 22:36