pozytonium 27.06.22, 08:59 Ile na nich powinno być rodzajów płci twitter.com/i/status/1541163580069920773 Pytanie poważne, gdyż dokumenty państwowe nie mogą nikogo prześladować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 09:53 pozytonium: > Ile na nich powinno być rodzajów płci Zero. Dlaczego biurwę lub biurwonia ma interesować, jakiej płci jest obywatel? Nos w sos, jak chcesz mieć z kimś romans, to rób to prywatnie, a nie w godzinach pracy pracy urzędowej na podstawie urzędowych dokumentów. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:18 stefan4 napisał: > pozytonium: > > Ile na nich powinno być rodzajów płci > > Zero. Dlaczego biurwę lub biurwonia ma interesować, jakiej płci jest obywatel? > Nos w sos, jak chcesz mieć z kimś romans, to rób to prywatnie, a nie w godzin > ach pracy pracy urzędowej na podstawie urzędowych dokumentów. Choć by z tego powodu, że od płci jest uzależniony wiek świadczenia emerytalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:24 Kiedy wreszcie zostanie zniesiona dyskryminacja mężczyzn w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:27 Napisz obywatelski projekt ustawy, co ci tam. Ale za to płacicie o połowę mniej u fryzjera i się wyrównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:39 Po co? Przecież jest unijna dyrektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:43 > Ale za to płacicie o połowę mniej u fryzjera i się wyrównuje. Ja nie chodzę do drogich salonów fryzjerskich. Place 30€ za sznit. Córka ostatnio poszła do fryzjera w dodatku chyba tylko na pogaduszki bo po wyjściu nie widziałem u niej żadnej zmiany:) i zapłaciła 180€ :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:45 Nie musisz do drogich, i w zwykłym osiedlowym tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:52 Przecież napisałem, że ja do zwykłych :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 11:27 A ja od jakiegoś czasu w ogóle nie chodzę, strzygę się sama. I wcale nie jest gorzej, niż od fryzjera, wręcz przeciwnie. Wystarczą dobre nożyczki i dwa lustra ustawione pod takim kątem, żeby widzieć się z boku i z tyłu. I nie mam włosów strzyżonych "pod donicę", tylko porządnie wycieniowane. Powinnam policzyć, ile kasy w ten sposób zaoszczędziłam i zaszaleć. A panom polecam trymer, szybko się zamortyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:45 horpyna4 napisała: > A ja od jakiegoś czasu w ogóle nie chodzę, strzygę się sama. I wcale nie jest g > orzej, niż od fryzjera, wręcz przeciwnie. Wystarczą dobre nożyczki i dwa lustra > ustawione pod takim kątem, żeby widzieć się z boku i z tyłu. I nie mam włosów > strzyżonych "pod donicę", tylko porządnie wycieniowane. > > Powinnam policzyć, ile kasy w ten sposób zaoszczędziłam i zaszaleć. A panom pol > ecam trymer, szybko się zamortyzuje. Trymer to dobry wynalazek :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Trochę to potrwa:) 27.06.22, 10:52 pies.na.czarnych napisała: > Kiedy wreszcie zostanie zniesiona dyskryminacja mężczyzn w Polsce? W 1979r grupa Monty Python"a bardzo celnie zdiagnozowała pewien narastający dylemat... twitter.com/DudeOfPoland/status/1540766053545807877 Armia potrzebuje żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:26 We wszystkich papierach urzędowych podajesz PESEL. W tym numerze zakodowana jest płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:29 Ergo płci może być 10, bo tyle jest cyfr. I po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:00 yoma napisała: > Ergo płci może być 10, bo tyle jest cyfr. I po problemie. W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć, albo w miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:16 A jak ty chcesz oznaczać płeć w miesiącu? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:18 yoma napisała: > A jak ty chcesz oznaczać płeć w miesiącu? 😂 Ciebie pytam, bo to twój pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:37 A w życiu! Choćbym myślała 100 lat, na taki debilizm bym nie wpadła, do tego trzeba być tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:46 yoma napisała: > A w życiu! Choćbym myślała 100 lat, na taki debilizm bym nie wpadła, do tego tr > zeba być tobą. Płci jest w Polsce obecnie 51, w Niemczech coś koło 60. Tego się nie da rady zapisać jedną cyferką w systemie dziesiętnym. Ale brnij dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W jaki sposób w roku chcesz oznaczyć płeć? 27.06.22, 11:51 Chciałbyś 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 10:53 pies.na.czarnych napisała: > We wszystkich papierach urzędowych podajesz PESEL. W tym numerze zakodowana jes > t płeć. Czyli są dwie płcie? Parzyste i nieparzyste, przedostatnia cyfra. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 11:19 Jezu, dlaczego tym pisiorom trzeba zawsze jak krowie na rowie... Było parzyste nieparzyste, a będzie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0. Koniec problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 11:23 yoma napisała: > Jezu, dlaczego tym pisiorom trzeba zawsze jak krowie na rowie... Było parzyste > nieparzyste, a będzie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0. Koniec problemu. I facet z numerkiem 3 zostanie przymusowo jakąś płcią. A jego brat z numerkiem 5 inną. Siostra zaś stanie się Pudzianem z numerkiem 4. Bo oni wszyscy już posiadają PESEL. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 11:35 Podstawową zasadą prawa jest, że nie działa wstecz, ale skąd taki pisior jak ty może to wiedzieć. I przestań jęczeć! Spać nie mogłeś przez płci w dokumentach, przyszłam i rozwiązałam ci problem, a ty zamiast wyrazić wdzięczność domagasz się więcej i więcej. Klasyczny pisior, w zoo można pokazywać [z niesmakiem] Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 12:00 yoma napisała: > Podstawową zasadą prawa jest, że nie działa wstecz, ale skąd taki pisior jak ty > może to wiedzieć. > > I przestań jęczeć! Spać nie mogłeś przez płci w dokumentach, przyszłam i rozwią > załam ci problem, a ty zamiast wyrazić wdzięczność domagasz się więcej i więcej > . Klasyczny pisior, w zoo można pokazywać [z niesmakiem] Nie działa, ale to proponujesz. Wyjściem byłoby rozszerzenie numeru pesel do 12 cyfr. Tylko bojownicy o płcie nie chcą powiedzieć ile ich jest. Wiązałoby się to z wymianą wszelkich dokumentów. Paszportów, dowodów osobistych, kart stałego pobytu, praw jazdy, legitymacji studenckich i uczniowskich, dowodów rejestracyjnych, wizyt w bankach i u notariuszy itp. Babcia, która nie zareagowałaby w terminie, straciłaby prawo do emerytury. Rodzina prawo do miejsca zamieszkania. Prawda, że to takie proste? A co będzie jak wymyślą kolejne 60 płci? Wtedy kolejna wymiana pesel? Bo 3 cyferki tego nie obsłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:30 Nie dość, że masz problem ze swoją orientacją seksualną to w dodatku nie wiesz jakiej płci jesteś. Na jaki grzyb potrzebne jest ci określenie płci w prawie jazdy, czy w meldunku o miejscu zamieszkania, lub we wniosku o emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:36 pies.na.czarnych napisała: > Nie dość, że masz problem ze swoją orientacją seksualną to w dodatku nie wiesz > jakiej płci jesteś. > > Na jaki grzyb potrzebne jest ci określenie płci w prawie jazdy, czy w meldunku > o miejscu zamieszkania, lub we wniosku o emeryturę? Nie mam żadnych problemów ze swoją płcią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:23 pozytonium: > Choć by z tego powodu, że od płci jest uzależniony wiek świadczenia > emerytalnego. To trzeba zmienić. Kobiety żyją dłużej, za to pracują krócej. Więc ich emerytury są niskie, na starość samotnie żyją w biedzie. Jeśli zlikwidować tą zupełnie nieuzasadnioną nierówność wieku emerytalnego, to przynajmniej troszeczkę wyrównają się szanse. Tyle możemy dla nich zrobić. I wtedy nie będzie już żadnych sensownych powodów, żeby urzędowego biurokratę interesowała płeć obywatela. Ani liczba istniejących na świecie płci. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:32 Polska jest jednym z niewielu, a może jedynym państwem w EU gdzie stosowane jest to prawo dyskryminujące płcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:50 pies.na.czarnych napisała: > Polska jest jednym z niewielu, a może jedynym państwem w EU gdzie stosowane jes > t to prawo dyskryminujące płcie. Ano, snajper przeniósł na oślą wątek o szacunku dla płci. Przyzwyczaiłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:38 >przynajmniej troszeczkę wyrównają się szanse. Tyle możemy dla nich zrobić. Grrrrrhhh. Protekcjonalny seksizm najgorszym seksizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 15:07 W równouprawnieniu widzisz seksizm? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 15:34 Nie. Widzę w tym, że ludzki pan chociaż tyle może dla mnie zrobić, żeby mi troszeczkę wyrównać. Łaskawca z bożej łaski się znalazł. A w dupie! Będzie mi źle, to se sama wyrównam po całości, a łachę możecie sobie w buty wsadzić, zamiast słomy. Serio, chłopaki, czasem jak coś walniecie, to feminizmu można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 15:59 No, sama widzisz:) U mnie jakieś 20 lat temu skończył się wrzask feministek o równouprawnieniu. Parlament przychylił się do ich próśb i zrównał prawa kobiet i mężczyzn. Po tym wyrównaniu feministki jakby przycichły:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 16:04 Ale co mam widzieć? Widzę, że stefan walnął jak kaczka na parapet. Ale czego się spodziewać po stefanach świata tego [wzdech]. Nb kiedyś marzyła mi się kariera kierowcy ciężarówki :) 16 lat miałam i jeździłam stopem, to mnie usprawiedliwia :D Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 16:14 Kierowca ciężarówki chcesz być, ale pracować do 65 to już nie. Masz wybiórcze zachcianki:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 16:32 A gdzieś ty to wyczytał? Przestań głupio dowcipkować, bo się zaraz wkurzę. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:44 stefan4 napisał: > pozytonium: > > Choć by z tego powodu, że od płci jest uzależniony wiek świadczenia > > emerytalnego. > > Więc ich emeryt > ury są niskie, na starość samotnie żyją w biedzie. Mają emeryturę po mężu. Zapomniałeś o tym >Jeśli zlikwidować tą zupełn > ie nieuzasadnioną nierówność wieku emerytalnego, to przynajmniej troszeczkę wyr > ównają się szanse. Tyle możemy dla nich zrobić. > > I wtedy nie będzie już żadnych sensownych powodów, żeby urzędowego biurokratę i > nteresowała płeć obywatela. Ani liczba istniejących na świecie płci. Będą np z powodu ustalenia czy może pracować jako robotnik magazynowy przenoszący ciężary 30 kG. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:34 stefan4 napisał: > pozytonium: > > Ile na nich powinno być rodzajów płci > > Zero. Dlaczego biurwę lub biurwonia ma interesować, jakiej płci jest obywatel? > Nos w sos, jak chcesz mieć z kimś romans, to rób to prywatnie, a nie w godzin > ach pracy pracy urzędowej na podstawie urzędowych dokumentów. > > - Stefan Z wielu powodów: w jakim wieku nabywa prawa emerytalne czy może brać zwolnienie na dziecko, jaki ciężar , zgodnie z BHP wolno takie osobie podnosić itd itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 17:19 no-popis napisała: > Z wielu powodów: w jakim wieku nabywa prawa emerytalne czy może brać zwolnienie > na dziecko, jaki ciężar , zgodnie z BHP wolno takie osobie podnosić itd itd itp Wiek emerytalny powinien być zrównany. Inne przepisy powinny być tak samo zmodyfikowane. Zwolnienie na dziecko mogło że brać każde z rodziców. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dokumenty urzędowe 28.06.22, 04:07 snajper55 napisał: Wiek emerytalny powinien być zrównany. Inne przepisy powinny być tak samo zmodyfikowane. Zwolnienie na dziecko może brać każde z rodziców. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Masy też zrównać? 28.06.22, 08:38 snajper55 napisał: > snajper55 napisał: > > Wiek emerytalny powinien być zrównany. Inne przepisy powinny być tak samo zmody > fikowane. > Zwolnienie na dziecko może brać każde z rodziców. A powszechny pobór do armii? Ten wróci gdzieś za rok. Inne też są normy noszonych mas. Zgodnie z § 13 ust. 1 rozp. w sprawie BHP przy ręcznych pracach masa przedmiotów podnoszonych i przenoszonych przez jednego pracownika nie może przekraczać: dla kobiet – 12 kg przy pracy stałej oraz 20 kg przy pracy dorywczej; dla mężczyzn – 30 kg przy pracy stałej oraz 50 kg przy pracy dorywczej. Zobacz więcej: poradnikpracownika.pl/-jakie-sa-normy-dzwigania-w-zakladach-pracy Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Oczywiście, nie powinno być pytania o płeć. 28.06.22, 04:17 stefan4 napisał: > pozytonium: > > Ile na nich powinno być rodzajów płci > > Zero. Dlaczego biurwę lub biurwonia ma interesować, jakiej płci jest obywatel? > Nos w sos, jak chcesz mieć z kimś romans, to rób to prywatnie, a nie w godzin > ach pracy pracy urzędowej na podstawie urzędowych dokumentów. > > - Stefan Oczywiście, nie powinno być pytania o płeć. W Tajlandii są bodaj 3: płcie prawne: męska, żeńska i inna. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Dokumenty urzędowe 27.06.22, 14:37 pozytonium napisał(a): > Ile na nich powinno być rodzajów płci > > twitter.com/i/status/1541163580069920773 > Pytanie poważne, gdyż dokumenty państwowe nie mogą nikogo prześladować. Multikino w ankietach (TVN) rozróżnia trzy płcie : Męska, Żeńska i nr 3 "Inna niż powyższe". Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu 3 28.06.22, 04:20 no-popis napisała: > pozytonium napisał(a): > > > Ile na nich powinno być rodzajów płci > > > > twitter.com/i/status/1541163580069920773 > > Pytanie poważne, gdyż dokumenty państwowe nie mogą nikogo prześladować. > Multikino w ankietach (TVN) rozróżnia trzy płcie : Męska, Żeńska i nr 3 "Inna n > iż powyższe". Tak jest też w placówkach medycznych, np. wszystkie skanery Siemensa mają trzy opcje płci do wprowadzenia: męska, żeńska i inna. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 3 28.06.22, 05:00 ytartu napisał: > no-popis napisała: > > > pozytonium napisał(a): > Tak jest też w placówkach medycznych, np. wszystkie skanery Siemensa mają trzy > opcje płci do wprowadzenia: męska, żeńska i inna. I słusznie, i dobrze, i nic więcej nie trzeba. Rozróżnianie dalej to już jest spurkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś