Dodaj do ulubionych

STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN !

IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 29.04.02, 14:09
Co sadzicie o tym ,aby stolica Polski byl Poznan ? Jest to duze miasto,ma
lotnisko i dobre polozenie w zachodnio-srodkowej czesci Polski. Juz nie mowiac
o tym ,ze Wielkopolska to ta rdzenna Polska ! A pierwsza stolica Polski bylo
Gniezno tez niedaleko Poznania ( ale dzisiaj sie nie nadaje bo nie jest
duze..).Warszawa sie zuzyla bo to bylo dobre ,ale wtedy kiedy Polska parla na
wschod....,a dzis znow mamy granice Piastowskie ,a wiec i Poznan zamiast
Gniezna bylby najlepszy. No i Poznaniacy i Wielkopolanie to najpracowitsi i
najoszczedniejsi ludzie w Polsce,a wiec dobry przyklad...w przeciwienstwie do
zruszczonych,zkacapionych Warszawiakow..)))
Mamy granice Piastowskie to i miejmy stolice w krainie Polan czyli w
Wielkopolsce ( nawet nazwa regionu pasuje
swietnie ).
KTO POPIERA POZNAN jako STOLICE RP ?
Obserwuj wątek
    • Gość: GMR Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 14:37
      Ja popieram bo to moje miasto!
      • Gość: Ania Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 14:40
        Ty mi odpowiedz co z tymi wartosciami czekam juz ponad godzine.A Poznan moze
        sobie byc stolica i tak Warszawa jest ladniejsza.Paetz moze zostac burmistrzem.
        • Gość: GMR Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 15:09
          O ile wiem kodeks kanoniczny zabrania osobom duchownym sprawowania świeckich
          urzędów a Peaetza ze stanu duchownego nie wywalili! Aco do wartosci..a jak ty
          je rozumiesz? Bo dla mnie to 10 przykazań (I inne zasady sformułowane w
          katezizmie KK)+ ONZtowska Deklaracja Praw Człowieka a także patriotyzm i
          dorobek wybitnych myślicieli filozoficznych z Konfucjuszem na czele. Rozmowa o
          wartosciach to temat w zasadzie niewyczerpywalny i powinno się założyć do niego
          nowy wątek o może nawet nowy dział dyskusyjny.. Jest tu dział kraj świat
          informacje dnia gospodarka sport ..myślę że z racji nieustannego pojawiania się
          tematów zwiazanych z kościołem czy religia powinno się powołać nowy dział
          dyskusyjny pod nazwą religia....
      • Gość: )))))))) do GMR IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 29.04.02, 14:40
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Ja popieram bo to moje miasto!

To zareklamuj je jeszcze jakos bardziej !
      • Gość: Jaceq Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.szeptel.net.pl 29.04.02, 20:56
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Ja popieram bo to moje miasto!

Gdybyż tak miało jeszcze drużynę piłkarską.... czemu nie?
    • Gość: Leszek Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.chello.pl 29.04.02, 15:00

Jeżeli już przenosić stolicę z Warszawy to tylko do duchowej stolicy Polski
      jaką jest Toruń.
    • Gość: s Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.pai.net.pl 29.04.02, 15:14
      A może by stolicę zrobić w kolebce.
      • Gość: Alaniska Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: 80.48.251.* 29.04.02, 21:43
        Nigdy!To miasto jest okropne!Lepiej,żeby stolicą Polski został Wrocław.
        • Gość: Andrzej Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 23:42
          Tylko nie Wrocław,
          My chcemy się spokojnie rozwijać
          a jak wiecie do tego nie jest potrzebne 'stolicowanie'
          • Gość: STĘPEL Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 15:55
            WITAM
            Ja z Poznania nie jestem,ale Poznań stolicą Polski.
            RUDE BOY NOW
          • Gość: Hania Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 30.04.02, 16:02
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Tylko nie Wrocław,
            > My chcemy się spokojnie rozwijać
            > a jak wiecie do tego nie jest potrzebne 'stolicowanie'

W stolicy sa marsze i strajki i wtedy nie mozna normalnie funkcjonowac, bo z
            placu Zbawiciela jedzie sie na plac Bankowy godzine, chyba ze predziutko
            pobiegnie sie do metra, zanim inni wpadna na ten sam pomysl.
            • Gość: TROY Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.02, 16:57
              Jedynym europejskim miastem w PL jest
              Krakow(z ktorym nic nie mam wspolnego).
              Jest za granica znany bardziej niz Wa-wa,
              Poznan i Wroclaw.
    • Gość: Kraken Re: STOLICA POLSKI POWINIEN BYC POZNAN ! IP: *.ipt.aol.com 01.05.02, 16:08
      Gość portalu: )))))))) napisał(a):

> Co sadzicie o tym ,aby stolica Polski byl Poznan ? Jest to duze miasto,ma
      > lotnisko i dobre polozenie w zachodnio-srodkowej czesci Polski. Juz nie mowiac
      > o tym ,ze Wielkopolska to ta rdzenna Polska ! A pierwsza stolica Polski bylo
      > Gniezno tez niedaleko Poznania ( ale dzisiaj sie nie nadaje bo nie jest
      > duze..).Warszawa sie zuzyla bo to bylo dobre ,ale wtedy kiedy Polska parla na
      > wschod....,a dzis znow mamy granice Piastowskie ,a wiec i Poznan zamiast
      > Gniezna bylby najlepszy. No i Poznaniacy i Wielkopolanie to najpracowitsi i
      > najoszczedniejsi ludzie w Polsce,a wiec dobry przyklad...w przeciwienstwie do
      > zruszczonych,zkacapionych Warszawiakow..)))
      > Mamy granice Piastowskie to i miejmy stolice w krainie Polan czyli w
      > Wielkopolsce ( nawet nazwa regionu pasuje
      > swietnie ).
      >
      > KTO POPIERA POZNAN jako STOLICE RP ?

-Kr.COZ CI ZROBILO MOJE KOCHANE MIASTO ZLEGO,ZE CHCIALBYS JE SKAZAC NA TAK
      PARSZYWY LOS????Proponuje isc nieco dalej i dokonac secesji Wielkopolski oraz
      Pomorza tworzac cos w rodzaju ewentualnej unii z reszta tego smiesznego kraiku(o
      ile sobie zasluzy na te unie)-a gwarantuje,ze Wielkopolska BLYSKAWICZNIE
      ROZKWITNIE!!!!
      A tak na marginesie do Ani-Warsiawa WCALE nie jest najladniejsza-NAJPIEKNIEJSZYM
      MIASTEM POLSKI JEST SZCZECIN!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka